Deleted
|
Post by Deleted on Aug 3, 2022 14:53:42 GMT
Szkoda
|
|
|
Post by Matthias on Aug 3, 2022 18:30:43 GMT
📌 Reyting za 02.08.2022:ТОТАL:2. Senden Daha Güzel (8 odcinek) - 3.74% ⬇ (-0.12)
[/b]5. Balkan Ninnisi (6 odcinek) - 2.09% ⬆ (+0.21) АВ:2. Senden Daha Güzel - 3.20% ⬆ (+0.48)
8. Balkan Ninnisi - 1.90% ⬇ (-0.18)
|
|
|
Post by julia on Aug 3, 2022 19:29:07 GMT
Next , w 8 odcinku Emir nie rozebrał się ani razu Racja, nie rozebrał się ani razu, chociaż prawdę powiedziawszy, za bardzo nie zwracam na to uwagi. Jest napakowany, fakt, rękawy koszulek są opięte i tyle, bardziej zwracam uwagę na jego mimikę, uśmiech i oczy niebieskie, jak niezapominajki Przyznaję, że to ładny facet, choć absolutnie nie w moim typie. Gra ,wg mnie, fajnie On i Kaya są najbardziej konkretni, bo ta cała ekipa to rzeczywiście uzupełnienie odcinków, nie wzbudzające większych emocji. Snują się, siedzą w kawiarni albo w pokoju lekarskim, od czasu do czasu Binnur z czymś wyskoczy... Yasar jęczy i w końcu w 8.odcinku tatuuje sobie na czole imię Leyli, która i tak się z nim rozwodzi. Kolega od bioderek źle zrobił wkłucia i pacjentka sieje zamęt , grozi kompromitacją, wszyscy w strachu. Szczerze się roześmiałam, gdy coach ją przekonał i uspokoił przed zabiegiem taśmą klejącą. To humor sytuacyjny, jak skórka od banana, ale wyglądało to- moim zdaniem - zabawnie Wyjaśniła się ostatecznie sprawa rodziców Emira. Jest on adoptowanym dzieckiem, nie wie kim są jego biologiczni twórcy i , jak sam mówi, to Pervin "zastępowała mu ojca" , wiele jej zawdzięcza. Efsun ze zdziwieniem tego słucha, bo ona ciągle nienawidzi matki za jej brak w dzieciństwie, za przedkładanie pracy nad rodzicielstwo. No i mamy do kompletu mafiosa, który ściąga protów do Adany, aby zmienili mu twarz. Emir, patrząc na twarzyczki ochroniarzy coś przeczuwał, ale dał się zaprowadzić do domu . Tam szok, na szczęście protom udało się ich unieszkodliwić i uciec. Nie na długo, bo po epizodzie w Antepie, gdzie wszyscy przyszli obejrzeć "zięcia" , ochroniarze jadą za nimi i ....dachowanie Odcinek zdecydowanie żywszy od poprzednich, akcja bardziej wartka, no i Emir z Efsun zbliżają się do siebie, choć kłócą bez przerwy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 3, 2022 19:50:16 GMT
Next , w 8 odcinku Emir nie rozebrał się ani razu O kurde, nie będę miał na kogo narzekać.
|
|
|
Post by mira on Aug 4, 2022 8:15:19 GMT
Zastanawia mnie wątek adopcji Emira. Czy Serpil i Kaya nie mogli mieć dzieci? W takim razie, co z Cemem? Czy on również jest adoptowany?
W 8 odcinku jest taka scena, kiedy Cem siedzi w pokoju i ogląda coś na telefonie. Wchodzi Serpil, jest rozmowa o Emirze zdaje się. Ona wychodzi, Cem ponownie włącza filmik, jest smutny. Trochę ciężko dojrzeć, ale wydaje mi się, że na tym filmiku była właśnie Serpil, jakiś chłopiec w wieku około 6-8 lat (Cem?) i mała dziewczynka. Czyżby w rodzinie wydarzyła się jakaś tragedia? Serpil i Kaya stracili córkę?
Jest też taka opcja, że to Emir i Cem, a nie dziewczynka. Może w dzieciństwie Cem miał długie włosy i mama upinała mu je wysoko, jak dziewczynce.
Strasznie pokręcone są relacje w tej rodzinie. Bracia niby żyją w zgodzie, ale nie widać między nimi głębszej więzi. Matka ich kocha, to pewne. Ojciec raczej też. Niby chce się nam wmówić, że Kaya taki zimny i nie był dobrym ojcem, ale on jest taki pocieszny, taki nieporadny przy Serpil, że ja tego nie kupuję.
|
|
|
Post by lucy on Aug 4, 2022 18:56:32 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 6, 2022 8:44:16 GMT
Czy pan Kaya grał też ojca głównej bohaterki w „Rannym ptaszku”
|
|
|
Post by mira on Aug 6, 2022 19:36:37 GMT
Czy pan Kaya grał też ojca głównej bohaterki w „Rannym ptaszku” Tak, to ten sam. Z Demet Ozdemir grał też w jakimś filmie, wtedy był jej lekarzem. Oglądałam, ale nie pamiętam już tytułu, coś z tańcem to było.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 6, 2022 20:22:53 GMT
Jutro obejrzę odcinek 7 . Mam nadzieję, że coś się wyjaśniło...
|
|
|
Post by Matthias on Aug 7, 2022 11:40:01 GMT
📸💫 Cemre Baysel i Burak Celik udzielają wywiadu magazynowi Episode Yerli
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 7, 2022 13:31:25 GMT
Czy pan Kaya grał też ojca głównej bohaterki w „Rannym ptaszku” Tak, to ten sam. Z Demet Ozdemir grał też w jakimś filmie, wtedy był jej lekarzem. Oglądałam, ale nie pamiętam już tytułu, coś z tańcem to było. Jestem zaskoczona, bo go w ogóle nie rozpoznałam. A te słupy goldowskie z kliniki rozpoznałam od razu (bo grają to samo i tak samo). Brawo dla niego!
|
|
|
Post by mira on Aug 8, 2022 9:26:16 GMT
Niestety mamy jednak żonę Emira - Sevdę Tuzkan. Nie mogę napisać byłą, bo choć rozstali się lata temu, formalnie wciąż są małżeństwem. Podobno go zdradziła i podobno nie akceptuje rozwodu.
Aktorka wygląda okropnie z tą siwizną. Myślałam, że ta moda już za nami, ale chyba jednak nie...
|
|
|
Post by lucy on Aug 8, 2022 15:19:39 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 8, 2022 16:16:42 GMT
Wygląda sympatycznie, ciekawe czy też ciągnie go do show biznesu?
|
|
|
Post by mira on Aug 10, 2022 7:31:40 GMT
Wczorajszy odcinek zanotował lekkie spadki. Nadal w każdej kategorii jest powyżej 3, ale nie są to wyniki, które mogą zadowolić stację Fox. Przypuszczam, że serial wyleci zaraz po tym, gdy zaczną wracać seriale jesienne, a może i wcześniej, jeśli wyniki spadną w okolice 2 - 2,5.
Miałam oglądać live, ale ostatecznie zrezygnowałam, zresztą nie widziałam jeszcze tłumaczenia poprzedniego odcinka. Ostatnio zaczęło mi się bardzo podobać, a teraz znowu jakoś mniej. Chciałabym już konkretów, jeśli chodzi o relację Emira i Efsun, ale skoro pojawiła się żona, to wszystko jeszcze się skomplikuje. Mogli skomplikować trochę później, gdy już Emir i Efsun się zadeklarują, byłoby bardziej dramatycznie, poza tym zdążylibyśmy wcześniej zobaczyć kilka romantycznych scen.
|
|
|
Post by lucy on Aug 10, 2022 8:01:22 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 10, 2022 10:15:20 GMT
📌 Reytingi zа 09.08.2022:ТОТАL:2. Senden Daha Güzel (9 odcinek) - 3.41% ⬇ (-0.33)
9. Balkan Ninnisi (7 odcinek) - 1.76% ⬇ (-0.33) АВ:2. Senden Daha Güzel - 3.09% ⬇ (-0.11)
7. Balkan Ninnisi - 1.61% ⬇ (-0.29)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 11, 2022 17:46:52 GMT
mira, a ja nie chciałabym, żeby oni w jakikolwiek się sobie deklarowali, bo to zepsuje akcję. Poza tym, wg mnie scenarzystka - i słusznie - czeka do momentu, aż Efsun będzie mogła wracać na wieś, ale postanowi zostać dla Emira i wtedy będzie wielka miłość dopiero.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 17, 2022 9:11:47 GMT
📌 Reytingi zа 16.08.2022:ТОТАL:2. Senden Daha Güzel (10 odcinek) - 3.27% ⬇ (-0.14)
7. Balkan Ninnisi (8 odcinek) - 2.03% ⬆ (+0.27) АВ:2. Senden Daha Güzel - 2.84% ⬇ (-0.25)
4. Balkan Ninnisi - 2.09% ⬆ (+0.48)
|
|
|
Post by mira on Aug 17, 2022 9:23:48 GMT
Znowu spadek. Nie wygląda to zbyt dobrze. Widziałam fragmenty wczorajszego odcinka i najbardziej zaskoczył mnie głos tej nowej aktorki - żony Emira
|
|
|
Post by Matthias on Aug 17, 2022 9:39:14 GMT
No nie wygląda to zbyt dobrze. Ale powiem szczerze, że obejrzałem na suwaku odcinki, żeby zobaczyć, co mnie czeka, bo zatrzymałem się na szóstym odcinku - no i nie zauważyłem czegoś, co przykułoby mój wzrok... Jak już ktoś wspomniał, co się pokłócą, to znów się lubią. Oddalą się - za moment, jakby tamto już nie istniało...
Nawet na twiterze ludzie piszą, że słabo widzą dalsze losy serialu. Że scenariusz jest dosyć taki płytki, stałe wątki są wprowadzane. Serial długo nie pożyje...
|
|
|
Post by lucy on Aug 17, 2022 9:57:46 GMT
Serial i tak zostanie skasowany, więc jaka to różnica, czy reyting poszedł/ pójdzie trochę do góry, czy trochę w dół? Na poziom, na którym się seriale kontynuuje i tak się SDG nie wdrapie, bo mamy już końcówkę sezonu. Fox ma przedłużyć tylko Tozluyakę.
|
|
|
Post by mira on Aug 17, 2022 12:34:42 GMT
Zgadzam się lucy , ale reyting mógłby być chociaż taki, żeby zdążyli jakoś to wszystko rozkręcić, a potem ładnie zakończyć. Tymczasem cyferki spadają, a w serialu prawie żadnych postępów. Tak, główna para poznaje się lepiej, wspiera w trudnych sytuacjach i to wszystko jest ważne, ale póki co Efsun i Emir stali się bardziej parą przyjaciół, aniżeli kochanków. Brakuje tu ognia. Obawiam się, że zanim się rozkręcą, to zapadnie decyzja o finale.
|
|
|
Post by lucy on Aug 17, 2022 13:06:52 GMT
Zgadzam się lucy , ale reyting mógłby być chociaż taki, żeby zdążyli jakoś to wszystko rozkręcić, a potem ładnie zakończyć. mira, tyle, że twórcy od dawna wiedzą, bo jest to przecież od kilku tygodni oczywiste, że serial nie dostanie zielonego światła na sezon jesienny, więc powinni mieć wręcz idealnie zaplanowany i rozpisany scenariusz na całość tak, żeby ani widz się nie nudził, ani zakończenie nie zostało spartaczone. Skoro nie potrafią sobie poradzić z tym pierwszym, to boję się nawet myśleć jak wyjdzie to drugie.
|
|
|
Post by lucy on Aug 17, 2022 13:14:35 GMT
SDH jest pierwszym serialem Foxa, który pojawił się dzisiaj na Disney+ i będzie dostępny przez 2 dni. Jeśli ten test zakończy się sukcesem, to inne dizi FOX TV też pewnie będą trafiać na platformę. i.imgur.com/ZIXG98t.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Aug 18, 2022 18:35:43 GMT
💥Reżyserem serialu „ Piękniejsza niż ty / Senden Daha Güzel” od 12. odcinka według Birsen Altuntas będzie Ersoy Güler. Poprzedni reżyser we wrześniu rozpocznie zdjęcia do serialu „Cranberry Sherbet / Kızılcık Şerbeti”.
|
|
|
Post by mira on Aug 19, 2022 7:10:22 GMT
Obejrzałam odcinki 8 i 9. Nie jest to złe, ale szału nie robi. Może w przyszłym roku powstanie jakaś szałowa komedia romantyczna, która zyska rozgłos porównywalny do "Kiralik Ask" czy "Erkenci Kus"? W tym roku to nie wyszło, jest tych seriali kilka i wszystkie przeciętne.
A wracając do fabuły... Ciekawe, jak rozwiążą wątek taty Efsun... Czy pojednanie z byłą żoną wchodzi w grę? Bo chyba trudno mu będzie zaakceptować nowe życie Efsun, jeśli nie skończy z nienawiścią do Pervin. Nie podoba mi się żonka Emira. Mam nadzieję, że nie będzie zbytnio mieszać i rozwód szybko zostanie sfinalizowany. Jak dotąd w tym serialu nie było wielkich dramatów. Kilka razy dramatu się spodziewałam, ale sprawy, ku mojemu zaskoczeniu, zostały rozwiązane szybko, sprawnie i niemal bezboleśnie. Właściwie jest to całkiem fajne. Wydaje mi się, że podobnie może być właśnie z żoną Emira. Jest jeszcze ten nieszczęsny krem, ale może scenarzyści odwrócą to w taki sposób, że Efsun wręcz ucieszy się, że jej krem okazał się tak doskonały i będzie mógł służyć znacznie większej grupie osób?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 19, 2022 15:32:15 GMT
mira, to prawda, od dwóch lat jest w tym temacie bardzo przeciętnie…
|
|
|
Post by Matthias on Aug 20, 2022 8:55:53 GMT
Tyle tych letniaków jest kręconych, że jakoś seriali mocno podupadła... Ile z nich dociągnie do nowego sezonu? Na palcach jednej ręki można by zliczyć. Tamte czasy już minęły
|
|
|
Post by julia on Aug 21, 2022 17:52:30 GMT
W notowaniach spadki i macie rację, co do poziomu letnich seriali, są zdecydowanie słabsze, choć mnie "Senden Daha Guzel "ogląda się najprzyjemniej, nie tylko ze względu na główną parę. W "Bałkańskiej Kołysance" wszystko się kręci wokół wspólnego mieszkania dwóch różnych narodowościowo rodzin, w "Bajce o Róży" mamy kryminał z przeszłości i prota, który zakochał się w córce kobiety, kochanej przez jego ojca i , który zabił jej narzeczonego w "Gizli Sakli" policjanci mają rozwikłać mafijne układy i ciągle omal nie wpadają... Skrótowo odcinek 9 i 10. Podczas ucieczki Emira i Efsun , auto dachuje , wygląda to bardzo groźnie, bardziej poszkodowany jest Emir, Efsun zrozpaczona, ale zgadza się na wyjęcie z ramienia Emira szkła , które utkwiło blisko tętnicy. Emir na szpitalnym łóżku , mimo bólu, uczy panią doktor wychodzenia z dawnej traumy. Udało się , ręce przestały się trząść, szkło wyjęte , rana zszyta... Przyjazd do Stambułu przynosi niespodziankę Pojawia się żona Emira. mira, masz rację aktorka głos ma dziwny, nieprzyjemny... Miłość z lat studenckich, krótkie szczęście , bo Sevda jest lekarzem bez granic, wyjeżdżała na całe miesiące , a Emir nie chciał do niej dołączyć. Ona czuła się samotna, zjawił się ktoś...i tego Emir nie może wybaczyć. Zapomniał o niej, nie chce jej znać...żąda rozwodu... Jak się należało spodziewać Efsun poznała ją , zanim dowiedziała się kim jest. Skonsultowały swoje poglądy na temat tajemniczej dolegliwości pacjentki... Okazuje się, że Sevda wróciła ciężko chora i prosi o pomoc męża., on oczywiście nie może odmówić... Scena końcowa 10. odcinka w pierwszym momencie , to . Jest przyjęcie, zgromadzeni goście, a z wnętrza domu wychodzą pod rękę, ubrani na biało Emir i Sevda, przygotowany jest stół dla urzędnika Ślub , nie to zmyłka, to jest ...rozwód w przyjacielskiej atmosferze Jeszcze nie widziałam takiego chwytu i to mi się nawet spodobało. Jak zawsze po klinice plącze się kadra , gaworzy , podejrzewa, między nimi pojawia się Pervin , a później burzę wywołuje ojciec Efsun, który przyjechał, aby wyrazić swój żal i zawód. Wykrzyczał żonie ,że może sobie zabierać mu stajnię, konie i ziemię... Efsun go oszukała, jest chirurgiem, okłamała także społeczność Antepu, to dyshonor. W końcu tata zbiera się i wyjeżdża, mimo ,że córka deklaruje zerwanie z kliniką i powrót do domu Efsun jest niepocieszona i o wszystko obwinia matkę. Z jednej strony można ją zrozumieć, - matka wybrała karierę, została sama z ojcem, ale z drugiej wiemy, że Pervin zabrała córkę do Stambułu, chciała z nią być, ale Efsun czuła się samotna z powodu pracoholizmu matki i wolała być z ojcem, mimo, że on pił. Kto zawinił rozdarciu wewnętrznemu i wieloletniej traumie W ostatnim odcinku mamy wreszcie kremy Do tej pory Kaya działał razem z Serpil, a teraz ona ma zamiar zacząć swoją produkcję, a pomagać jej w tym będzie Burcu. Jakoś wyszła obronną ręką po stracie pracy w restauracji i szykuje się do nowej roli. A blondi Naz, chce wejść w spółkę i proponuje spłacenie długów restauracji ... Cem otrzymuje rozgrzeszenie ojca, ale ma wrócić na studia, bez możliwości podjęcia dorywczej pracy na czym chłopakowi bardziej zależy, niż na nauce
|
|