|
Post by mira on Aug 22, 2022 6:44:48 GMT
Za mną również 10 odcinek. Obudziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć, więc w końcu jakoś po 2 włączyłam sobie serial i obejrzałam cały odcinek Pamiętam, że na początku raził mnie młody wygląd Cemre, potem przestało mi to aż tak przeszkadzać, ale w tym odcinku wkurzało mnie strasznie. Chyba głównie dlatego, że Efsun wciąż przebywała w towarzystwie Sevdy, a ta wygląda jednak znacznie poważniej. I jeszcze ten głos... Oni ciągle tutaj mówią, że lata minęły, że matka zostawiła Efsun 20 lat temu, że przygoda w Ameryce była lata temu, związek Emira z Sevdą też, a mnie te słowa w ogóle nie przekonują. Gdyby aktorzy z tak młodym wyglądem grali np. w "Yargi" odbiór tamtego serialu z pewnością byłby gorszy. Nie wiem, czy Sevda rzeczywiście jest chora. Może i tak. Rozumiem, że dla Emira może to być szok i będzie się z nią teraz obchodził trochę jak z jajkiem. Ale już mi się nie podoba, że nagle pozwala się do siebie kleić. Jakieś łapanie za rączki, przytulanie do ramienia... Mimo wszystko powinien trzymać dystans, a on wygląda, jakby nagle puścił wszystko w niepamięć. Wcale się nie dziwię reakcji Efsun, bo też bym pewnie pomyślała, że wracają dawne uczucia. No i w końcu to prawowita żona, co jej do czyjegoś małżeństwa? Ciekawi mnie, czy w relacji Emira i Sarpa będzie jakiś kwas. Wydawało się, że Sarp już odpuszcza, ale chyba jednak nie. Nadal myśli o Efsun. Emir dobrze o tym wie. Chyba nie ma nic gorszego niż dwóch przyjaciół, którzy zakochują się w tej samej kobiecie Burcu wpakuje się w jakieś kłopoty, pewnie Cem będzie jej wybawcą. Ona nie da się tak po prostu przeprosić, musi wydarzyć się coś dużego. W odcinku nie było Yasara. Reszta zespołu jakaś niemrawa, chociaż relacja Mete i pani dietetyk kwitnie W ogóle ta konsultacja pacjentki z udziałem całego zespołu była tak nierealistyczna, tak naciągana, że aż żenująca. Gdyby nade mną stanęli tacy specjaliści i w ten sposób prowadzili rozmowę, chyba uciekłabym z krzykiem. Ogólnie lubię ten serial i na pewno obejrzę go do końca, mimo że są rzeczy, które mnie mocno irytują. Niemniej jestem ciekawa, co będzie dalej. Na pewno Efsun na farmę już nie wróci, bo i do kogo, skoro ojciec wyjechał? W końcu na pewno pogodzi się z matką.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 22, 2022 18:54:02 GMT
💥Nowe odcinki „ Piękniejsza niż Ty” będą emitowane w soboty od 3 września
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 22, 2022 18:59:34 GMT
Matko mam już 5 odcinków zaległych.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 22, 2022 19:14:59 GMT
Ja stanąłem Next na 6 odcinku. Po urlopie to popchnę do przodu.
|
|
|
Post by mira on Aug 23, 2022 6:57:34 GMT
Fani serialu wyczuli już wcześniej, że coś się dzieje, bo w tym tygodniu były opóźnienia i ze zwiastunem, i z opisem odcinka, tak jakby na coś czekano, coś konsultowano.
W sobotę chyba nie ma żadnego serialu? Mnie się wydaje, że oglądalność i tak nie wzrośnie. Serial nie ma tego czegoś. Główna para niby ma sporo wspólnych scen, są ze sobą blisko, dotykają się, wspierają, ale brakuje chemii.
|
|
|
Post by Mavi on Aug 23, 2022 7:08:41 GMT
mira, jeszcze nie ma, ale normalnie będzie tam Gonul Dagi i Kardeslerim.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 23, 2022 7:32:04 GMT
mira które zabierają średnio 20-25%. Serial może albo się wcisnąć pomiędzy nie, albo będzie kaput.
|
|
|
Post by julia on Aug 23, 2022 9:13:31 GMT
Ogólnie lubię ten serial i na pewno obejrzę go do końca, mimo że są rzeczy, które mnie mocno irytują. Niemniej jestem ciekawa, co będzie dalej. Na pewno Efsun na farmę już nie wróci, bo i do kogo, skoro ojciec wyjechał? W końcu na pewno pogodzi się z matką. Masz rację, są momenty irytujące. Są też zwyczajnie nudne, mnie nudzą sceny personelu. Czy Efsun pogodzi się z matką? Zapewne tak, bo ojciec obraził się śmiertelnie także i na córkę. Jednak te wszystkie zastrzeżenia i tak w moim odbiorze stawiają serial najwyżej spośród czterech , które oglądam. Mnie się wydaje, że oglądalność i tak nie wzrośnie. Serial nie ma tego czegoś. Główna para niby ma sporo wspólnych scen, są ze sobą blisko, dotykają się, wspierają, ale brakuje chemii. Mnie się bardzo dobrze na nich patrzy i zauważam bliskość, choć oczywiście nie jest to obłok namiętności. Co do długości trwania , za wiele już chyba nie można wykrzesać, chyba że scenarzyści zaskoczą nas czymś wyjątkowym...
|
|
|
Post by Matthias on Aug 24, 2022 9:43:04 GMT
📌 Reytingi zа 23.08.2022:ТОТАL:2. Senden Daha Güzel (11 odcinek) - 3.49% ⬆ (+0.22)
5. Balkan Ninnisi (9 odcinek) - 2.00% ⬇ (-0.03) АВ:5. Senden Daha Güzel - 2.11% ⬇ (-0.73)
10. Balkan Ninnisi - 1.73% ⬇ (-0.36)
|
|
|
Post by mira on Aug 24, 2022 10:35:07 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 25, 2022 13:39:43 GMT
💫Turecka prasa otrzymała informację, że Burak Celik spotyka się z Asli Turanli. Pytanie - na jak długo? Burak to słynny łamacz serc
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 26, 2022 19:46:40 GMT
Klasyczny tekst tureckich szmatławców. Chcą z niego zrobić casanowe. Turecka prasa chce sobie zrobić dzbana 2.0.
|
|
|
Post by lucy on Aug 26, 2022 20:27:20 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 27, 2022 8:50:42 GMT
Za mną 8. odcinek. Serial ogląda mi się dobrze, ale fakt, w pozostałych wątkach brakuje tego „czegoś”, dlatego goldowskie clowny (czyt. personel) przesuwam. Wątek Efsun i matki skończy się pewnie wybaczeniem krzywd, bo już teraz wszyscy przekonują Efsun, jaka to z Pervin (jeśli tak ta kobieta ma na imię) wspaniała matka. Trochę zaprzepaścili potencjał tego wątku…
|
|
|
Post by lucy on Aug 30, 2022 10:04:26 GMT
Dziewczyna Ercana chyba wyprzedziła Birsen. Tutaj pisze, że kręcą już ostatnie odcinki. Czyli, że decyzja o finale już zapadła. i.imgur.com/RgatwVD.jpg
|
|
|
Post by mira on Aug 30, 2022 10:28:14 GMT
W sekrecie powiedziała, rzeczywiście Jeśli to prawda, to trudno, płakać nie będę, znajdę sobie coś następnego. Ale serio mogliby w końcu połączyć Emira i Efsun, pokazać chociaż ze 2 odcinki sielanki, ich życia jako pary. Wkurzę się, jak zostaną parą dopiero w ostatnich 5 minutach serialu! Obejrzałam 2/3 jedenastego odcinka z tłumaczeniem. Nie jest źle, coś się działo, jakieś kręgle, jakaś impreza, nie że tylko scenki w pokoju lekarzy w klinice. No i grunt, że Efsun przyznała się sama przed sobą, że się zakochała, Emir też jest świadomy swoich uczuć. Zawsze to krok do przodu. Czekam na następny.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 30, 2022 12:29:14 GMT
Dziwne, gdyby nagle teraz kończyli serial. Może chodziło jej o to, że ten aktor gra swoje ostatnie sceny?
|
|
|
Post by lucy on Aug 30, 2022 12:48:22 GMT
Napisała dokładnie tak: cyt. "Zdradzę w sekrecie, że kręcą już ostatnie odcinki serialu 'Piękniejsze od ciebie'.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 30, 2022 13:33:48 GMT
Mimo, że nie obejrzałem dokładnie od 6 odcinka bodajże - nie mam jakiegoś parcia ku temu, to jednak na suwaku przejechałem odcinki by się zorientować, co tam się dzieje pokrótce, i doszedłem do wniosku, że czegoś w tym serialu brakuje. Miał potencjał, ale nie został wykorzystany.
Wiele osób nie jest zadowolonych z tego serialu. Na początku miał pazur, ale potem coś siadło.
|
|
|
Post by lucy on Aug 30, 2022 13:48:05 GMT
Czyli się Ayse wypaliła romcomowo, bo to ewidentna wina scenariusza, że tak się podziało.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 30, 2022 15:55:44 GMT
Czyli się Ayse wypaliła romcomowo, bo to ewidentna wina scenariusza, że tak się podziało. Bardzo powtarzalne i nurzące. Scenariusz leży i te goldowskie kukiełki są strasznie nudne. Naprawdę jedyne na co tam jest popatrzeć to na Cemre i Merve. Reszta to ściek, czasem się uda trochę lepiej zagrać burakowi tyle. Choćby nie wiem jak przystojni byli proci, to jeśli scenariusz leże i 90% obsady nie naddaje się by grać w serialu. Są po prostu nudni i drewniani. Nie dam rady na to patrzeć. Powtarzam się ale ja potrzebuję mimiki i emocji. A większość tych pań mają wyprasowane twarze zero mimiki. Ale znajdzie się żeńska część której wystarczy twarz buraka i czasami jego klata. Chciałbym obejrzeć ten serial do końca ale nie wiem czy mi wystarczy tyle samozaparcia. Wolę usiąść na ławce w parku i więcej emocji z otoczenia zobaczę niż tam. Ale mogli im dać czas do końca września, zwłaszcza że wszystkie seriale nie wracają od razu. Mam podobnie jak mira cały sezon się boczą a w ostatnim wyznanie miłości i koniec. Tak podobnie zrobili w : Her Yerde Sen, tez mnie to zirytowało ja chciałem ślubu dzieci a tu klops.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 30, 2022 17:39:58 GMT
No ja po 9. odcinku mam wrażenie, że komuś odechciało się pisać i robić tego serialu. Szkoda Buraka i Cemre, bo jako parka dawali naprawdę radę i ich potencjał został słabo wykorzystany.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 31, 2022 17:15:25 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 31, 2022 17:57:57 GMT
Jeśli to prawda, to będę mógł nadrobić
|
|
|
Post by Mavi on Aug 31, 2022 20:25:19 GMT
Birsenka nic nie napisała, więc tego wstrząsającego newsa można włożyć między bajki.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 31, 2022 20:49:16 GMT
Mavi, obyś miała rację
|
|
|
Post by mira on Sept 2, 2022 18:46:56 GMT
To chyba niemożliwe, że finał już jutro. Może za tydzień, w to jeszcze jestem skłonna uwierzyć. Zobaczymy. Nie mam co oglądać i nie mogę się doczekać jutrzejszego odcinka Obejrzałam już prawie wszystko, co chciałam obejrzeć przez wakacje, została mi "Ucieczka", ale to ciężki temat i nie mam nastroju.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Sept 3, 2022 6:52:21 GMT
mira, napisałam za tydzień, czyli nie w tę sobotę, ale w przyszłą. Poszperałam teraz w Internecie i ten finał za tydzień to chyba jedna wielka niewiadoma i jutro albo w poniedziałek się tak naprawdę okaże co dalej, kiedy zostaną opublikowane wyniki oglądalności za dzisiaj. Jak się okazuje, pierwotnie FOX zamówił 8 odcinków u producenta, następnie przedłużona kontrakt na łącznie 13 odcinków. Na chwilę obecną nie ma update’u w tej sprawie, także można chyba wszystkiego się spodziewać, aczkolwiek też wątpię w tak nagły i niespodziewany finał, o ile oczywiście nie został on już postanowiony dużo wcześniej.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 3, 2022 18:46:19 GMT
Odcinek 7Długo się zastanawiałem czy dzisiaj odpalić w końcu zaległy 7 odcinek... Ale skoro chodzą pogłoski o finale, to postanowiłem, że powoli będę nadrabiał . I na dzień dobry, Emir przyłapuje Efsun jak się "mizia" z Alim, który chciał ją pocałować, ale ona go odepchnęła. I jak to w serialach bywa, on wcale nie widział dalszej sytuacji, lecz coś sobie ubzdurał na podstawie tego co zobaczył i masz ci los! Wraca do kliniki, ale Efsun ma odejść. Odbijanie piłeczki. Tu się tulą, tak sobie wbijają nóż w plecy. Może dlatego serial nie najlepiej ciągnął i z trudem mu było osiągnąć 4%? Efsun postanawia wrócić do Antep, a Emirek - zły na cały świat, zaprasza do swojego mieszkania, kogo? Samą Nazli . Skoro w realu bardzo się uwielbiają, to dlaczego nie zrobić z nimi paru scen wspólnych? . Wolę jednak Burcu w odróżnieniu od tej aktorki, co się wciela w Nazli. Głównym wątkiem tego odcinka jest pacjent Metin i to praktycznie połowa odcinka się wokół niego kręci. Efsun kochana próbuje w jakiś sposób zorganizować pieniądze na przeprowadzenie operacji twarzy. Emir się buntuje, ale w końcu stoi po stronie Efsun. Sceny z pracownikami - na suwaku przejeżdżałem. Sirin z Mete zaczęli kręcić, ale mnie to w ogóle nie interesowało. Bardziej się skupiłem w tym odcinku na Serpil i Kai . Najlepszą sceną jednak była impreza i podróż autobusem. Oj, śmiać mi się chciało. Takich scen chciałbym widzieć więcej . A poza tym... Ali Ali Ali... Emir domyśla się, że Efsun jest chirurgiem - Pervin mu nic o tym nie powiedziała. I w sumie nie robi z tego jakiejś większej awantury. Krąży jak jakiś księżyc wokół Efsun - i chroni przed Alim. Troszkę mnie wynudził ten odcinek, nie powiem. Liczyłem na jakieś większe WOW.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 4, 2022 9:39:18 GMT
Ojej... Ojej! Wiedziałem, że tak będzie. Przeniesienie serialu na sobotę, gdzie są dwa seriale ze stałą widownią, powoli dobiły ten serial. No cóż. Pewnie wkrótce ogłoszą finał. Z takimi wynikami nie ma z czym do ludzi iść. 📌 Reytingi zа 03.09.2022ТОТАL:1. Gönül Dagi (66 odcinek) - 6.71% 🆕 2. Kardeşlerim (57 odcinek) - 4.87% 🆕 8. Senden Daha Güzel (12 odcinek) - 1.88% ⬇ (-1.61) АВ:1. Gönül Dagi - 8.17% 🆕 4. Kardeşlerim - 2.92% 🆕 6. Senden Daha Güzel - 1.98% ⬇ (-0.23)
|
|