Deleted
|
Post by Deleted on Sept 4, 2022 10:31:37 GMT
Matthias, dokładnie, przykro się patrzy na te wyniki! Finał jest blisko…
|
|
|
Post by Matthias on Sept 4, 2022 15:40:55 GMT
🎬💫Nowa para zakochanych - Burak Celik i Asli Turanli - pojawiła się przed obiektywami aparatu.
|
|
|
Post by mira on Sept 4, 2022 18:05:16 GMT
Wczorajszy odcinek był właśnie całkiem niezły. Emir zdecydowanie odważniejszy, więcej zbliżeń, dotyku, ze dwa razy prawie doszło do pocałunku. Tylko zakończenie mnie zdenerwowało. Znaczy fajnie, że było zaskakujące, ale wolałabym, gdyby po tej kłótni po prostu się pocałowali i żebyśmy w końcu mieli to z głowy.
Finał na pewno niebawem ogłoszą, ale mam nadzieję, że przynajmniej 2 odcinki jeszcze dostaniemy. A gdyby 3, byłabym już całkiem zadowolona.
|
|
|
Post by julia on Sept 4, 2022 18:25:38 GMT
Spekulacje, dotyczące kolejnych odcinków czy też finału, zostawiam .... Odcinek 11.Całkiem przyzwoity moim zdaniem Na protów nadal mi się patrzy z przyjemnością, widać, że jedno zakochane i drugie też. No, ale jest villana i ona mąci. Sevda jest chora, to prawda, ale ten rozwód był dla zmylenia. Ona nie zamierza wyjechać ze Stambułu, zagnieździła się w domu Emira, a Efsun ma ją codziennie przed swoimi oczami Dziwna jest ta choroba, bo nawet nienazwana i nierozpoznana. Pani doktor kolejnej terapii nie chce się poddać, ale pod wpływem empatycznego byłego męża postanawia powalczyć. Ona widzi, co się dzieje w sercach Efsun i Emira , nie ma jednak zamiaru się usunąć. Efsun też już wie , o zamiarach byłej, która z premedytacją oświadczyła jej, że nie ma zamiaru odpuścić i chce znów zawalczyć o miłość. Emir szuka sposobności do wyznań i , gdy w scenie finałowej już prawie wypowiedział magiczne słowa, usłyszał: - Emir wybacz, ale ja się z kimś spotykam Oj Efsun, Efsun No i teraz będzie kochać i płakać w ukryciu, tylko dlatego, aby nie przeszkadzać Sevdzie Głupie, ale tak było w scenariuszu W klinice zwarzone humory, gdyż Efsun, mając akcje matki, postanawia na parterze otworzyć klinikę non profit. Poza tym nic specjalnego się nie działo. Nesli wprowadziła , rujnujące zmiany w restauracji , i Sarp rwie włosy z głowy, młodzież ma się coraz wyraźniej ku sobie od momentu , kiedy Cem uratował Burcu z opresji. Było nawet śmiesznie, gdy zespół lekarski okładał pięściami element przestępczy Produkcja kremów coś kuleje....Serpil i Burcu pójdą na ratunek....
|
|
|
Post by Matthias on Sept 4, 2022 19:29:31 GMT
Odcinek 8Zapewne większość widzów była uradowana zaistniałą sytuacją w klinice... Efsun wtulona w Emira, drzemają sobie razem na kanapie w gabinecie. Nikt nic nie podejrzewa, dopóki jakiś huk nie wybudza ich z tej sielanki. Od razu panika, przekomarzanie się - oj... Moglibyście sobie dać buzi i wtulać się dalej . Od razu będą plotkować. A co oni w tej pracy niby robią? Tylko plotkują, mało co pracują. Pervin i Kaya gratulują Efsun i Emirowi za przeprowadzenie operacji mimo stanowczego zakazu "góry". Czy będą mieć z tego jakieś profity? Po udanej operacji, już dzwoni telefon z propozycją kolejnej operacji. Coś mi jednak tutaj śmierdzi. Efsun szybko podejmuje decyzję o podróży do Adany, jednak Emir nie jest już taki pewny jak wcześniej. Śmierdzi czymś złym, ale jednak postanawiają pojechać. Gulcan w końcu mówi Efsun, i wskazuje palcem kobietę, która miała operację w tamtym szpitalu. I kogo tak naprawdę Emir operował. I okazuje się, że to matula we własnej osobie. No ładnie... Za plecami wszystko ukrywała, do niczego się nie przyznawała. Wszyscy wiedzieli i tańczyli wokół niej, a ona głupia w to wszystko wierzyła. Pięknie wygarnęła matce to co myśli. Tu szantaż, umowa, a ta udaje jakby nic się nie stało. Została po prostu wykorzystana w tym wszystkim, jak pionek w grze. Oberwało się także Emirowi - i słusznie. W końcu to on stał tylko i wyłącznie za operacją Pervin. Serpil jednak nie polubi Efsun Nawet nie próbowała Akcja z mafią i zmiana twarzy - w ogóle mnie nie zaciekawiła. Szczerze to od połowy było dosyć nudnawo. Jedyne, co mi poprawiło nastrój, i na co zwróciłem uwagę, to Emir i Efsun w Antep u jej ojca. Dość zabawne były sceny, jak Emir musiał udowodnić, że zasługuje na Efsun Pichcenie, jedzenie itp. To akurat dobrze się oglądało, natomiast reszta... Sceny z Cemem - przeleciałem szybko. Całkiem się to kupy nie trzyma. W pracy ekipa jak zwykle tylko jest zapychaczem w serialu. Scenarzyści chcieliby rozbawić widzów, ale słabo im to wychodzi - przynajmniej wobec mnie... Dowiedziałem się chociaż, że Emir dorastał z wiedzą, że jest adoptowany. To już coś. Myślałem, że dowiedział się niedawno albo coś w ten deseń, a on od razu wiedział. I to mi się podobało. Żadnych kolejnych zagrywek. O ile do gry Cemre i Buraka nic nie mam - przyjemnie się na nich patrzy, tak na resztę zapychaczy, no po prostu nie... Mogliby się bardziej skupić na głównych bohaterach, a tych pobocznych OUT .
|
|
|
Post by Matthias on Sept 5, 2022 16:28:36 GMT
⛔ Serial „ Senden Daha Guzel” kończy się 17 września na 14. odcinku z powodu niskich ocen
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Sept 5, 2022 16:57:05 GMT
Czyli spekulacje zostały potwierdzone. Szkoda Buraczka, kolejny krótki serial, chociaż to nie był do końca aż taki niewypał.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 5, 2022 17:25:58 GMT
Cieszę że stanąłem na 8 odcinku, bo będzie tak jak pisałem. 90% serialu się dąsają i nagle miłość w jednym odcinku.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 5, 2022 19:19:28 GMT
Odcinek 9Zastanawiałem się, czy zacząć Idealnego Najemcę czy lecieć dalej z SDG. Po ogłoszeniu niespodziewanie (w myślach liczyłem na to, po wynikach sobotnich) finału, wybór padł dzisiaj na SDG. Podciągnę ile się da SDG, a potem się wezmę za najemcę. Jeszcze w tym tygodniu powinienem obejrzeć . Wracając do SDG... Mamy wypadek z poprzedniego odcinka. Emir chyba w całości tego wypadku nie przetrwał. Efsun się jakoś wygramoliła, ale on... No cóż. Ma problem chłopina. Zranione ramię - czyżby skończyła się już kariera tego młodego jegomościa? Jednak Efsun jest niesamowita. I to mi się podoba. Nie poddaje się, za wszelką cenę chce pomóc swojemu przyszłemu ukochanemu i bierze się ratowanie jego ramienia. Raz ciach i po całej akcji. I całusa dostaje. Uroczy są . Dla Cemre sam bym mógł się tam położyć. Canan i Gulben - coraz bardziej lubię Canan. Stanowcza, szczera. Nie udaje jakiejś głupiej kobitki jak Gulben. Wszyscy już się dowiedzieli o tym, że Efsun i jej "narzeczony" są w szpitalu, mieli wypadek. Połowa wsi się zjechała do zięcia . Ach, cóż to za kochani ludzie są. I kłamstwo wisi w powietrzu... Świetnie. Kiedy się wyda, że Emir nie jest narzeczonym, a kochana córeczka pracuje u mamusi? Powoli się wydaje. Tatulek się dowiedział, że to nie kebabiarz tylko pan doktor... Oj - wściekłość nie miała granic. Mamusia jeszcze próbuje wytłumaczyć córce i okazać jej swą bezgraniczną miłość. Zaczyna się robić jeden wielki kocioł. Sprawę pracowników, i Burcu pominę. Nic ciekawego. Jeden wielki zapychacz. Ten tatuaż z napisem LEYLA - o skaranie boskie. Kto na to wpadł? Ojciec daje się przekonać Binnur, jednak do drzwi Efsun puka Pervin. To będzie zderzenie w następnym odcinku... Nie po zazdroszczenia. Zjeżdża się także żonka Emira - i już czuję kolejne kłótnie pomiędzy Efsun a Emirem - zajebiście po prostu Odcinek lepszy od poprzednich, dużo Efsun i Emre i to mi się podobało. W końcu się wyjaśniła sprawa z Emirem. Tatulek poznał prawdę, tylko jak zareaguje na kolejne kłamstwo, że Efsun pracuje u Pervin...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Sept 6, 2022 6:33:56 GMT
Cieszę że stanąłem na 8 odcinku, bo będzie tak jak pisałem. 90% serialu się dąsają i nagle miłość w jednym odcinku. Rozumiem Twoje niezadowolenie, alej chyba wolę tak, niż miłość w pierwszym odcinku, a w następnych aż do końca nieporozumienia i nienawiść.
|
|
|
Post by mira on Sept 6, 2022 14:47:30 GMT
Może jednak będzie miłość w dwóch odcinkach, ale przynajmniej 1,5 Mam taką nadzieję, bo też mi będzie przykro, jeśli ich połączą dopiero na końcu.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 6, 2022 18:59:25 GMT
Odcinek 10Emir najwidoczniej nie jest zadowolony z przybycia Sevdy do jego domu. Ciekawe, dlaczego po takim czasie postanowiła go odwiedzić. Widać było, że sprawa nie jest taka prosta na jaką się wydaje.Emir jakby mógł to by wziął ją i wyrzucił za drzwi, ale grzecznie poprosił o opuszczenie. Sevda - co Ty knujesz? I kolejny raz sprawdza się schemat komedii romantycznej. Jak już brakuje wątków to co robią scenarzyści? Sięgają po sprawdzoną metodę. Sprowadzamy ukochaną/ukochanego głównego bohatera. Mieliśmy już Aliego, teraz mamy Sevdę . Jakie to wszystko jest przewidywalne. Konfrontacja Pervin - Ferdi, była niesamowita . Już dawno nie oglądałem takich scen, gdzie główna winowajczyni przyznaje się do wszystkiego, by tylko dziecko na tym nie ucierpiało. Ale Ferdi już skreślił i Pervin, i dorzucił jeszcze Efsun. Ach Efsun. Wszystkie problemy spadają na twą głowę. Szkoda mi Cię było. Dobrze, że miałaś Emira na parterze to od razu wbiegł rycerz na białym koniu i zajął się Tobą. Scena protów - niezła. Z jednej strony smutna, z drugiej - romantyczna. Sevda nie odpuszcza. Zjawia się w klinice, ale bez papierów rozwodowych. Nie podoba się to Emirowi i znowu dostaje kosza. Wyproszona wychodzi, ale że jest LEKARKĄ (no to już po części wiem, dlaczego i jak Emir się spiknął z Sevdą), to nawiązuje nić "pracowniczą" z Efsun, która nie potrafi rozwikłać problemu pewnej pacjentki z siniakami. Akcja dość szybko idzie, Sevda widać dogaduje się z Efsun (nieświadoma żadna jest, że i ta, i ta się kręci wokół Emira). A co gorsza... Sevda jest żoną Emira. No to jest pocisk . EMIR okłamuje ZNOWU Efsun i jej o niczym nie mówi. Zamieszanie się zrobiło. Canan robi wszystko, żeby Efsun się nie dowiedziała o tym, że Sevda jest żoną Emira... Kombinuje jedno z drugim jak może. Pewnie pod koniec odcinka się dowie i zrobi raban Emirkowi . Standard. Tatuś się zjawił, wyjaśnił córeczce wszystko. I wyjeżdża. Czyżby odszedł z serialu na dobre? Skoro jego nie ma, Efsun nie ma... To kto zarządza tym wszystkim na farmie? Sevda choruje na bezobjawową chorobę, Emir robi wszystko żeby jej pomóc - interesting. Szkoda tylko, że pomija przy tym wszystkim Efsun. O ile pierwsza połowa odcinka była niezła i spoko się oglądało, tak druga zaczęła przynudzać. Impreza na końcu, dress code - no cóż. Jakoś mnie nie zainteresowała. Zapewne do Binnur będą wszelakiego rodzaju pretensje o to, że nie poinformowała Efsun o niej... Cały czas miło się patrzy na Cemre i Buraka w tym serialu. Jedni z nielicznych w sumie.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 10, 2022 21:23:32 GMT
Odcinek 11Uff... Dobrze, że ta impreza - to impreza rozwodowa... Zarówno ja, Serpil jak i pewnie większość widzów myślała, że to kolejny ślub, spędzenie ostatnich chwil z Sevdą, a potem - Efsun i Emir mogliby być razem. A tu proszę! Pierwszy raz jak oglądam tureckie seriale, mam do czynienia z uroczystością rozwodową. Teraz nic nie stoi na przeszkodzie, aby Emir z Efoś byli razem Nawet Serpil była uradowana Mamy kręgielnię, Sevdę... I całą ekipę z kliniki. No prawie. Co nie zmienia faktu, że troszeczkę się wynudziłem. Dopiero sprawa z Burcu nabrała tempa i jakoś się "przebudziłem". Gdyby jej nie pomogli, skończyła by źle... Oj, źle by z nią było. A tak - wszyscy w pace wylądowali. Przynajmniej Sirin była zadowolona i dumna, że spuściła z Mete łomot Efsun zgadza się na przejęcie udziałów Pervin. To było pewne. W końcu, gdzie by wywiała? Serial musi trwać dalej. Sevda wyznaje Efsun, że jest śmiertelnie chora i zakochana w Emirze Aż się prosi, żeby ją do gara jakiegoś wrzucić. No i znów zagrywka scenarzystów - Efsun mówi Emirowi, że spotyka się z kimś. Seriously? Odcinek nudny. Poprzednie były znacznie lepsze. Jedynie co Binnur ratowała ten odcinek. I Sirin.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 11, 2022 11:48:47 GMT
📌 Reytingi zа 10.09.2022ТОТАL:1. Gönül Dagi (67 odcinek) - 7.07% ⬆ (+0.36) 2. Kardeşlerim (58 odcinek) - 4.85% ⬇ (-0.02) 7. Senden Daha Güzel (13 odcinek) - 1.94% ⬆ (+0.06) АВ:1. Gönül Dagi - 7.95% ⬇ (-0.22) 3. Kardeşlerim - 2.87% ⬇ (-0.05) 8. Senden Daha Güzel - 1.50% ⬇ (-0.48)Zapowiedź FINAŁOWEGO odcinka 14
|
|
|
Post by Matthias on Sept 11, 2022 15:02:19 GMT
Odcinek 12Emir nie chce się nabrać na nowego partnera Efsun. Uważa, że Efsun zmyśla, wymyśliła go sobie. Spotyka się z Binnur - oczywiście, nabzdryngolone. I akcja z dzwonieniem do Emira. Co jak co, ale aktorki udające pijane są takie zabawne . A Efsun to w ogóle rozbroiła system. Ukochany pojechał z policją, i się śmieje. A potem płacze To akurat się im udało. Potem dostaje w klinice kwiaty, a partner próbuje za wszelką cenę dowiedzieć się, kim ten tajemniczy gościu jest. Jeszcze Sarp wpada do Efsun i wspomina o ciężkiej nocy z przygodami Emir Cię ugotuje w garnku, zobaczysz. Serpil załatwia sprawy związane ze swoimi kremami. Naturser - Kaya już podłapał reklamę nowej linii kosmetyków, ale nie może połączyć faktów, że to co jego żonka czyni z Burcu na górze, to tworzenie linii kosmetyków. Jak się dowie, co jego żonka wyprawia, to chyba oszaleje Cem - nudzi mnie w tym odcinku. Jak i od początku serialu. Nic ciekawego z tym bohaterem się nie dzieje. Niby wplątuje się bez przerwy w jakieś akcje, ale nuda że hej. Nawet sceny z Burcu nie są takie rewelacyjne. Taner rezygnuje z pracy - jego żoan spodziewa się dziecka. Wszyscy wciąż się zastanawiają, z kim związała się Efsun. Wszystkie kłamstewka powoli zaczynają ciążyć nad głowami Binnur i Efoś, w dodatku jeszcze model, który miał być z agencji, wcale się nie pojawia na prezentacji linii kosmetyków Naturser. Ale mamy Sarpa. I wszystkim szczęki opadają Emir wpada w szał. Nie może pozwolić, żeby ta dwójka była razem. Jakby mógł, to by wziął i go pobił . I jeszcze ta Filiz na końcu. Znalazła się... Od 1 odcinka fruwała po szpitalu psychiatrycznym, aż z niego uciekła. Końcówka - niezła. Dramatu sporo. Dobrze, że większość rzeczy się trzyma kupy . Odcinek lepszy niż poprzedni. Nie wiało nudą. Były śmieszne momenty, ale wciąż odnoszę wrażenie, jakby czegoś w tym scenariuszu brakowało...
|
|
|
Post by mira on Sept 11, 2022 19:52:26 GMT
Matthias, tak się wziąłeś za nadrabianie zaległości, że nawet mnie przegoniłeś, a oglądałam regularnie od samego początku Niemniej 12 odcinka jeszcze obejrzeć nie zdążyłam. Za tydzień mamy finał, jest w końcu love, no i fajnie. Dobrze się patrzy na tę parę, ale serial trudno zaliczyć do udanych. Coś tu nie poszło, za dużo chaosu.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 11, 2022 20:03:07 GMT
mira musiałem się wziąć. Pogoda tragiczna za oknem, to chociaż tak sobie przy prasowaniu czas umilam między innymi . Love jest, chociaż mogło być już zdecydowanie wcześniej. Wciąż mi się dobrze patrzy na Cemre i Buraka - już dawno tak mi się na protów dobrze nie patrzyło .
|
|
|
Post by julia on Sept 13, 2022 19:32:51 GMT
mira musiałem się wziąć. Pogoda tragiczna za oknem, to chociaż tak sobie przy prasowaniu czas umilam między innymi . Matthias, lubisz prasowanie , ja nienawidzę i gdybym miała łączyć jedno z drugim, to....szybko wyłączyłabym żelazko... A , wracając do "Senden Daha Guzel", to Odcinek 12.
przyjemnie mi się oglądało, było. i śmiesznie, i ciekawie oraz groźnie. Jasne, że nie przyjmuję go bez żadnych zastrzeżeń - mam dość jęków Yasara, jego poszukiwań dachu nad głową ( nie ma pieniędzy), bredzenia Kolejny raz powtórzono scenę z pacjentką w gabinecie - zebrali się wszyscy i kraczą nad nią , jak wrony. No i jest jeszcze coś , dla mnie niewiarygodnego - Efsun ranna , osuwa się , a doktor wzywa pomocy, jednocześnie nic nie robiąc. Lekarz ściąga nawet koszulę i uciska ranę, aby zatamować krwawienie...zapewne pokażą co dalej w następnym odcinku, ale ta końcówka pod względem wiarygodności była zła. Ubawiła mnie scena Binnur i Efsun w restauracji, gdzie opijają rozterki pani doktor. Kolejny raz jestem pełna uznania dla Cemre za jej vis comica Proci czają się dalej, tzn. Efsun, która i chciałaby , i boi się ze względu na Sevdę. Emir z kolei jest tym jej uciekaniem wyprowadzony z równowagi, a tu niewiele zostało do końca serialu. Mogliby już coś zadziałać ku pocieszeniu widzów Był moment, że Efsun łamała się , ale kolejny atak bólu Sevdy znów ją zablokował. Powoli wyjaśnia się sprawa wytwórni nowego kremu, Serpil jaśnieje z podekscytowania i chęci pokazania Kayi, że i ona sama może być kobietą sukcesu, ale niestety szyki pokrzyżowała zazdrość Emira, który omal się nie wściekł, gdy zobaczył Sarpa , wkraczającego na salę z Efsun , wyprowadził ją na rozmowę , a do tego przyplątała się chora Filiz, która uciekła z zakładu psychiatrycznego i przyszła rozliczyć się z Emirem przy pomocy pistoletu, no i tu mamy dramę
|
|
|
Post by Matthias on Sept 17, 2022 9:51:17 GMT
💥Dzisiaj zobaczymy finał letniego serialu romantycznego „ Piękniejsza niż ty / Senden Daha Güzel”
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Sept 17, 2022 12:22:17 GMT
Dziś finał. Trochę szkoda…
|
|
|
Post by Matthias on Sept 17, 2022 14:52:03 GMT
Odcinek 13Rozpoczynamy odcinek od pełnej dramatu sceny - Efsun postrzelona została przez Filiz, która to jest bezgranicznie zakochana w Emirze. Ale ten nawet na nią uwagi nie zwraca. Zastanawiające jest to, że nikt nie postanowił od razu zadzwonić na pogotowie, tylko wszyscy przylecieli i patrzą jak się wykrwawia Efsun... A Ci policjanci... To w ogóle byli policjanci? Ta z bronią w ręku, wymachuje nią, a Ci nawet broni ze sobą nie mieli. Litości... I jeszcze się zastanawiał jeden, czy za nią biec - zwróćcie uwagę proszę, jak kamera się oddaliła, a policjant jakby chciał biec, stanął i znowu biegnie Chyba jakieś niedopatrzenie było... Efsun zapakowana do karetki, Emir przy niej. Chociaż teraz młodzi są razem. Binnur! Cóż za zmiana! Teraz zamieniłaś się w tygrysa. Zaimponowałaś mi, jak zaczęłaś obarczać Emira za wszystkie złe chwile, które się przydarzyły jej przyjaciółce. Rozszarpałabyś go tam w tym szpitalu. Brawo! Emir postanawia zostawić Efsun w spokoju. Emir i Sarp - dwóch mężczyzn, jedna kobieta. Jeszcze Sarp wyznaje Emirowi, że zakochał się w Efsun... Nóż się chyba w kieszeni otworzył Emirowi . Scenarzyści znowu poszli za ciosem - najlepsze będzie rozstanie głównych bohaterów! . NUDA! Dlaczego? Powinni walczyć o tę miłość. A tu jeszcze, mimo że finał został już ogłoszony - brną dalej... Emir zaszywa się w lesie, Sevda w końcu opuszcza domek Emira. Ile ja na to czekałem. Mimo, że mnie jakoś nie drażniła ona, to cieszę się, że w spokoju zakończy się ten wątek. Natomiast Efsun - po operacji ma tyle siły, że leci szukać ukochanego. I jeszcze ta Filiz... To zaszycie się w lesie wcale mi się jakoś nie podoba. Ja rozumiem, że próbuje odsunąć się od Efsun, żeby nie stała się jej krzywda, i by mogła być z Sarpem, no ale gdzie... Miało być romantycznie i cudownie, a mnie ta cała scena nudzi. Jeszcze w dodatku w klinice kontrola z Ministerstwa Zdrowia. I bum! Gulden ma fałszywy dyplom. Dobrze, że nie poszła do pierdla za to... Coś mi z nią śmierdziało. Nie pasowało mi. Proszę, jakie jeszcze anonimy podostawali . Sirin była w dzieciństwie pulchnym dzieckiem . Może dlatego zajęła się dietetyką. Efsun w końcu wyznaje miłość Emirowi, a ten ją całuje - naprawdę? Odcinek miał potencjał, ale to co się w nim wydarzyło, załamało mnie. Młodzi się szukają nawzajem, tu klinikę zamykają, zespół się rozsypuje... Ech. Co chcieli osiągnąć tym? A w finale zapewne wszystko będzie słodkie i cukierkowe. Żyli długo i szczęśliwie.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 17, 2022 18:08:22 GMT
Matthias, jest sens to nadrabiać, gdy zatrzymało się na pocałunku Efsun z Alim?
|
|
|
Post by Matthias on Sept 17, 2022 18:31:59 GMT
Matthias, jest sens to nadrabiać, gdy zatrzymało się na pocałunku Efsun z Alim? Może jeden, dwa odcinki są takie przyjemne dla oka. Bodajże 8 lub 9, jak ojciec Efsun się dowiaduje prawdy. To bodajże ten odcinek mi się podobał i to znacznie. Pełno zapychaczy, pierdolamentów. I oczywiście nasza ukochana Sevda (Zeynep z Yasak Elma) się pojawia i miesza nieco. Osobiście? Tylko chyba główną parę oglądać... Resztę mogłabyś pominąć. Ale jeśli chciałabyś coś innego obejrzeć - to może obejrzyj coś innego . Czegoś cały czas mi brakuje w tym serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 18, 2022 8:56:44 GMT
Powiem tak... Na suwaku przeleciałem odcinek wczorajszy i pozostał mi pewien rodzaju niesmak . Wielu rzeczy mi brakowało, ale poczekam na literki i wtedy jak zwykle się wypowiem. Mavi - dalej podtrzymuję decyzję, że nie masz chyba co nadrabiać. Słodko cukierkowy finał, wątków się parę nie wyjaśniło... Czyli finał trochę od czapy. I można było parę rzeczy jeszcze wymyślić... No cóż. Reyting mizerny. Ale plus jest taki - że polubiłem Cemre, która wcielała się w rolę Efsun. Taka pogodna i zabawna. 📌 Reytingi zа 17.09.2022ТОТАL:1. Gönül Dagi (68 odcinek) - 7.48% ⬆ (+0.41) 2. Kardeşlerim (59 odcinek) - 5.75% ⬆ (+0.90) 9. Senden Daha Güzel (14 odcinek, FINAŁ) - 1.85% ⬇ (-0.09) АВ:1. Gönül Dagi - 7.98% ⬆ (+0.03) 4. Kardeşlerim - 3.00% ⬆ (+0.13) 11. Senden Daha Güzel (FINAŁ)- 1.20% ⬇ (-0.30)
|
|
|
Post by Matthias on Sept 18, 2022 10:52:02 GMT
📸💫 Cemre Baysel pożegnała się z serialem „ Piękniejsza niż ty”.
|
|
|
Post by mira on Sept 19, 2022 7:53:10 GMT
Matthias, ja też w tym projekcie polubiłam Cemre, bo wcześniej trochę krzywo na nią patrzyłam. Ma dziewczyna talent komediowy, ale płakać uważam, że też potrafi. Co do serialu, obejrzałam mniej więcej 2/3 przedostatniego odcinka i dzieją się w nim cuda. Niestety. Po pierwsze ta akcja z postrzeleniem Efsun. Było tam tylu lekarzy, a ci zamiast ją ratować, to tylko krzyczą i wzywają pomocy. Przez długi czas nie znalazł się nikt, kto mógłby zadzwonić po karetkę. Poza tym nie wiem, na ręce by ją Emir wziął i chociaż w połowie drogi spotkał się z karetką. Może i nie powinno się pacjenta ruszać, żeby nie zaszkodzić, ale kurcze, to nie byli przypadkowi świadkowie zdarzenia, tylko chirurdzy! Dalej - dziewczyna po postrzale, po reanimacji, po ponad tygodniowym pobycie w szpitalu. Wychodzi i co? Tego samego dnia wyrusza w podróż w nieznane. Początkowo jest ostrożna, dotyka ręką bolącej rany, a potem co? Nagle jej przechodzi, ma siłę wchodzić na dach kampera, skakać, chodzić w deszczu bez obaw o infekcję, a następnego dnia śmigać na rowerze. I to jeszcze po plaży! Emir ma w kamperze wspólne zdjęcia z Efsun. Ale jakie to są zdjęcia! Efsun śniła o tej sytuacji i Emir ma z tego snu fotki! Cuda, po prostu cuda! Wkurzały mnie też takie niedociągnięcia, jak raz mniej, raz bardziej zakrwawione ciuchy Emira w szpitalu, czy lampa Alladyna, którą Emir miał w kamperze, chociaż chwilę wcześniej widzimy ją na stole podczas rozmowy Efsun z Sevdą. No i przy scenie pocałunku też wyraźnie widać, że się nie klei, bo Emir zbliża twarz z prawej strony, a dalej widzimy, że jest z lewej. Odcinek robiony już trochę na kolanie i nie zadbano o szczegóły. Co do odcinka finałowego, widziałam kawałek na żywo. Liczyłam się z tym, że wątki mogą zostać ucięte, ale jednak miałam nadzieję, że zobaczymy tu coś więcej. Miała się wyjaśnić sprawa kremów, Pervin i Efsun miały się przytulić i wzajemnie rozpłakać w swoich ramionach, Emir i Efsun mieli przeżyć trochę więcej jako para. Chciałam rozwinięcia braterskiej relacji Cema i Emira, Emira i jego ojca. Chciałam, żeby Efsun znowu była chirurgiem i prowadziła klinikę razem z Emirem. Myślę, że gdyby serial dalej trwał, tak właśnie by się stało. Antep byłoby chwilową przygodą. Nie mogę pogodzić się z tym, że tak po prostu zamknięto jedną z najlepszych klinik plastycznych w Turcji, a jeden z najlepszych lekarzy ot tak zrezygnował z profesji lekarza. Nie kupuję tego i tyle.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 19, 2022 12:19:13 GMT
Przeczytałam wasze komentarze Matthias, mira, i kilka opinii ludzi na grupie. I... Już wolę po raz kolejny włączyć kiepski sezon Onura z wąsami, niż taki serial jak ten. Szkoda, bo potencjał to fajny miało (jeśli zapomnimy o od początku badziewnym 2 planie), a scenariusz kompletnie poległ, z tego co mówicie.
|
|
|
Post by julia on Sept 22, 2022 17:16:43 GMT
Matthias, ja też w tym projekcie polubiłam Cemre, bo wcześniej trochę krzywo na nią patrzyłam. Ma dziewczyna talent komediowy, ale płakać uważam, że też potrafi. Bardzo polubiłam Cemre przy "Ramo". Ona jest śliczna, umie grać twarzą, o talencie komediowym już wspominałam , a i - jak piszesz - płakać umie tak, że człowiek ma ochotę razem z nią. Zero irytacji, jak to miałam w 'Łzach Cennet" na przykład, a i Neslihan też nie zawsze była znośna w płaczu. Kolejny letni serial zakończony, a dwa z tych które oglądam , jeszcze się ciągną i nie sprawiają mi przyjemności, bo nie ma za grosz chemii między głównymi bohaterami. Czekam na "Teskilat"- dla mnie to nówka, a "Yargi" jeszcze nie ma tłumaczenia. Po rosyjsku coraz trudniej trafić na odcinki bez blokady, rejestrowania się... Odcinek 13. i 14.
Efsun ranna, mnóstwo zamieszania, pisałam już przy 12. odcinku, że Emir, jako lekarz powinien ją ratować, a on wołał o pomoc. Binnur, jak lwica rzuca się do Emira, a ten ma już dość wszystkiego i znajduje swoją samotnię w kamperze. Wszystko się jakoś rozmywa, ale jedno dobre, że Sevda wreszcie się wyniosła. Natomiast tykająca bomba Filiz, gdzieś się czai Proci się kochają i Efsun niepomna na zagrożenie w pełni sił po pobycie w szpitalu, odnajduje Emira w leśnej głuszy i spędzają wieczór przykryci jednym kocykiem. No i proszę państwa, ten finałowy odcinek , jak dla mnie, był przedziwny i dziwaczny zarazem. Wszyscy boją się Filiz, obsada kliniki wyjeżdża do Antepu, po tym , jak wariatka znów mierzyła do Efsun. Nie ma już Serpil ani Pervin, Kaya pojawia się na krótko. Efsun i Emir ze zdziwieniem odkrywają , że ich koledzy lekarze w śmiesznych roboczych portkach, przewracają siano, karmią kury i sprzątają pod złym wzrokiem i szturchaniem laską babki Efsun (znamy aktorkę z "Ask ve Ceza" i "Vuslat") Psychopatka znów ich dopadła, kolejny raz uciekła, ale w końcu policja ją znalazła i odprawiła, tam gdzie jej miejsce . Pytanie. Gdzie się podział ojciec Efsun Emir ma dość bycia lekarzem , co jest bardzo dziwne, bo wcześniej nie był zniechęcony co do swojej profesji i z chęcią poprawiał innym urodę Efsosz zadowolona jest z powrotu na prowincję. Trochę zamętu narobił Sarp, który robi awanturę Emirowi o dziewczynę. A Emir się wścieka, bo przyjaciel, brat prawie, nie śmie przecież patrzeć na jego ukochaną. To Turcy podkreślają niezmiennie, nie wolno patrzeć innym wzrokiem na dziewczynę lub siostrę prota. No i w końcu mamy finał, tajemnica się wydaje, ale nie tak od razu. Efsun czeka na oświadczyny, a niespodzianką okazuje się nie pierścionek, ale ...traktor Jednak Emir przemyślał wszystko - oto wszyscy są zaproszeni na czyjeś wesele, Canan kupuje więc białe ubrania, szykują potrawy na przyjęcie weselne, a protka pozostaje w nieświadomości. W końcu mamy rycerza na białym koniu, jest pierścionek , a potem....wesele : wianek na głowę, welon przypięty i pełnia szczęścia , bo jest kilka par :Yasar i Binnur, Mete i Canan . Rozstajemy się po jednym sezonie z bohaterami serialu, który do pewnego momentu był, wg mnie, najlepszy , potem para uszła ze scenarzystów i było coraz słabiej. Finał nastąpił szybko i cóż powiedzieć..... Ozdobą serialu jest niewątpliwie Cemre Baysel Burak Celik, choć zupełnie nie mój typ, bardzo mi się spodobał i razem z Cemre stworzył świetny, przekonujący o miłości duet. I to by było tyle na ten temat
|
|
|
Post by Matthias on Sept 25, 2022 15:20:18 GMT
Odcinek 14 - FINAŁNo i doczekaliśmy się finału. Czy każdy go chciał? Wiele było opinii, że serial za krótko trwa. Były także takie, które mówiły, że 14 odcinków - to jest praktycznie wystarczająca ilość na letni romcom. A co ja na ten temat sądzę? 14 - dobra liczba. Ale wszystko zależy także od tego, czy wszystkie wątki znalazły swoje zakończenie, czy nic nie pozostało do wyjaśnienia... A jak jest w przypadku Senden Daha Guzel? Zaraz się przekonam . Po obejrzeniu całego odcinka, odnoszę wrażenie, że ten odcinek powstał... byle żeby zapełnić czymś ten finałowy odcinek. Na początku mamy Filiz, która jakimś cudem znajduje kamper Emira, a w środku Efsun. Porywa ją, i zawozi do domku. Emir w te pędy rusza do tego miejsca (nie określiła Filiz gdzie konkretnie). Czyżby zatem to był dom Filiz, skoro Emir wiedział, gdzie jechać? Za moment zjawia się Yasar z Binnur. Filiz ich związuje. Później niby miała być komedia i Yasar staje się osobą udzielającą ślubu... Krzyków pełno, głupich min... Emir się zjawia, Filiz ucieka... I tak będzie uciekała przez połowę odcinka. Dla niej całe miasto zamknęli. Seriously? Nawet policjanci nie mogli jej złapać. Jedna kobieta, tylu policjantów. No dobra, już się nie będę tego tak czepiał. Słodkie gołąbeczki ruszają do Antep, by Filiz ich tam nie znalazła. Poadto Kaya radzi całej ekipie kliniki (na 2 tygodnie została zamknięta - szok!) by udała się na farmę Pervin. I tak też się dzieje. Poznajemy uroczą babcię Efsun, która zarządza farmą pod nieobecność ojca Efsun. Doprawdy? Troszkę komedii było, szczególnie jak Yasar i Mete zakradali się do sypialni swoich ukochanych przez okna, a Binnur przestraszyła Sinir. To była jak dla mnie najśmieszniejsza scena z całego odcinka. Żeby jeszcze było mało - zjawiają się Cem z Burcu . Czyli wszyscy młodzi. Już nie wspomnę o Sarpie, który przyleciał za Emirem, pobili się o Efsun i pogodzili - jakie to urocze Sirin odkrywa, że maść Efsun pachnie dokładnie tak jak maść Serpil - matki Emira. Mówi o tym Binnur i... Kończy się temat maści xD. No żal.pl . Filiz zostaje w końcu schwytana, Emir organizuje potajemny ślub z Efsun - ta nic nie podejrzewa, nawet po tym, jak zakłada ślubną kieckę. Przyjeżdża gościu prawie wyjęty z Matrixa - oferuje pracę w Gaziantep gdzie otwiera swój oddział. Mete jest zainteresowany. I co? Ślub - tańce, hulańce i koniec. Osobiście jestem zniesmaczony. Został nam sprzedany odcinek po taniości. Z całego sezonu nie wyjaśniło się m.in. - nikt nie dowiedział się w końcu o firmie kosmetycznej z nową linią kosmetyków Serpil (Naturser). Była impreza, na której doszło do postrzelenia, Sirin odkrywa podobieństwo maści Efsun i Serpil i na tym się kończy ta sprawa. Burcu nic nie pisnęła słowem. Nikt nie wie, co kryje się w tajemniczym pomieszczeniu na piętrze domu Serpil i Kayi. Wniosek? Dopowiedzcie sobie sami, co tam mogłoby dalej być. - ojciec Efsun udał się do Niemiec i stamtąd nie wrócił. Pervin nie widzieliśmy w ogóle w finałowym odcinku. Była tylko wspominka, że załatwia sprawy z dokumentami kliniki. Czyli nie zobaczyliśmy już polepszenia relacji rodziców Efsun, na które się zanosiło. Żyliśmy z nadzieją, że ojciec Efsun może wybaczy Pervin - również musimy sobie to dopowiedzieć. - nikt chyba nie wie, że Cem i Burcu są w związku... Ogłosili tylko w mieszkaniu w Antep, że są przyjaciółmi Seriously? Dodatkowo: - można było oczywiście sięgnąć po standardowy wątek - Emir i jego biologiczni rodzice, jednak ze względu na szybki finał, nawet po niego nie sięgnęli. Z pewnością byliby to ludzie bogaci, którzy kręcą się w kręgu Pervin i Emira... - wewnętrzne rozdarcie pomiędzy prowadzeniem Kliniki a powrotem na farmę - Efsun jak gdyby nic przytaknęła, zgodziła się i zaproponowała na powrót do Antep. - sprawa z torebką - czy w końcu Burcu ją oddała, spłaciła? Nie wiem... Reasumując: serial miał potencjał, i nie w pełni został on wykorzystany. Co więcej - po internecie szaleje filmik z urywkami scen Cemre Baysel z SDG i Baht Oyunu - i kilka scen, ok. 8 wyglądało na kopiuj wklej. Czyli nawet scenarzyści nie wysilili się, żeby zaskoczyć widzów, skoro Ci łatwo znaleźli i porównali dwa seriale komediowe. Na plus zasługuje rola Cemre Baysel. Nie miałem przyjemności jej wcześniej oglądać, a tutaj - zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Nie drażniła mnie wcale. Sceny płaczu były na tyle zagrane poważnie, że samemu chciało się płakać. Wolę ją niż Burcu Ozberk - tamta gwiazdorzy niesamowicie. Do Buraka nic nie mam. Zagrał i tyle. Oczy miał niezłe, jeśli coś mogę powiedzieć. Sam bym chciał takie mieć . Ogólnie serial oceniam na 5/10. Za dużo zapychaczy, ekipy z Erkenci Kus, i skiepszczony finał. Główna para ratowała ten serial jak mogła, ale się nie udało .
|
|
|
Post by lucy on Sept 25, 2022 15:39:53 GMT
Na plus zasługuje rola Cemre Baysel. Nie miałem przyjemności jej wcześniej oglądać, a tutaj - zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Nie drażniła mnie wcale. Sceny płaczu były na tyle zagrane poważnie, że samemu chciało się płakać. Wolę ją niż Burcu Ozberk - tamta gwiazdorzy niesamowicie. Znam Cemre jedynie z EB i tam mnie irytowała, no mimo wszystko muszę się z Tobą zgodzić, że w zestawieniu z Burcu Ozberk wypada o stokroć lepiej.
|
|