|
Post by Matthias on Jun 8, 2022 14:07:00 GMT
📌 Reytingi za 07.06.2022: - WTOREKТОТАL:1. Üç Kiz Kardeş (15 odcinek) - 6.80% ⬆ (+0.40) 6. Destan (26 odcinek) - 3.72% ⬇ (-0.80%) 8. Senden Daha Güzel (1 odcinek) - 3.11% 🆕
23. Emanet (397 odcinek) - 1.40% ⬇ (-0.04%) АВ:1. Üç Kiz Kardeş - 5.75% ⬆ (+0.39) 7. Senden Daha Güzel - 2.60% 🆕
8. Destan - 2.28% ⬇ (-0.09) 48. Emanet - 0.59% ⬆ (+0.04%)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 8, 2022 15:44:24 GMT
Zawiodłem się, byłem nastawiony na ten serial. A wyjdzie z niego BY 2.0. Prot jest tak samo drewniany jak can. Jedyne co on potrafi to pokazać gołą klatę.
|
|
|
Post by lucy on Jun 8, 2022 16:52:44 GMT
Wiedziałam, że w necie będzie szaleństwo. Nie minęła jeszcze doba od udostepnienia odcinka, a internauci nabili już prawie 1,5 mln wyświetleń. i.imgur.com/3JAULxB.png
|
|
|
Post by julia on Jun 8, 2022 18:00:22 GMT
Mnie się udało zrobić dziś krótki przegląd odcinka i choć do końca nie wiem, o co tam chodziło, to tak szybka decyzja protki o pozostaniu w Stambule mnie zszokowała. Spodziewałabym się jakiejś większej dramy z matką, bo niby nie widziały się od tylu lat, a tu tak gładko wszystko poszło? Mało prawdopodobne. Swoją drogą aktorka grająca matkę świetnie nadaje się do ról bogatych, wyniosłych kobiet (też ją kojarzę z DEK). Matka Efsun, to wyzuta z uczuć kobieta, zimna szantażystka, która kalkuluje na chłodno i nie waha się posłużyć córką , którą wcześniej opuściła. Ma problem z ręką , nie może operować, więc musi się poddać operacji, a potem czeka ją długa rehabilitacja i chce , aby córka do spółki z synem partnera ,podczas jej nieobecności zajęła się firmą. Okazuje się, że Efsun jest także chirurgiem plastycznym (matka o tym wie), ale zrezygnowała z intratnej posady i wróciła do Gaziantepu, aby pracować, jako lekarz dermatolog. Jest bardzo emocjonalnie związana z ojcem, który po odejściu żony popadł w alkoholizm i lata całe się leczył. teraz wyszedł na prostą, ale jest chory. Protkę właściwie wychowywali rodzice Binnur, przyjaciółki, asystentki, pielęgniarki. Jedyne co oni mają , to farma i konie, którymi zajmuje się ojciec. Widać, że też jest własnością matki, która nią właśnie szantażuje córkę. Mira, drama była, choć jednostronna. Matka stała , jak słup, informowała, decydowała, nie wykazała odrobiny żalu za przeszłość. Bo to zła kobieta jest To Efsun wyrzuciła z siebie cały swój żal, swoją złość i niechęć. Nie była ani trochę wyrozumiała i miła. A , gdy do akcji wkroczyła Binnur, też jej powiedziała parę dosadnych zdań na temat pozostawienia córki. I bezpośrednio po tym, protka zamierzała rzucić mamuśkę i wracać, ale przyjaciółka podczas rozmowy na nabrzeżu trochę weszła jej na ambicję i Efsun stwierdziła, że ok, trzy miesiące ona wytrzyma, ferma będzie ich, a ona pokaże przy okazji swoje pazury. I stąd ta zgoda. To nie było moim zdaniem zupełnie gładkie. Fakt, że matka ani przez moment nie wątpiła w to, że szantaż zadziała, a mógł nie zadziałać...ale w życiu, nie w serialu .Emir dostał przykaz, wszystkie chwyty dozwolone , ma sprowadzić Efsun. Nic nie działało, więc wytoczył najcięższe działo - matka na reanimacji, chce się rozliczyć z przeszłością...: - Nie, nie zamierzam. jechać....ona nas porzuciła.... Śmiesznostki są, a jakże, np. dziwnym trafem na biurku w pokoju Efsun leży album z dzieciństwa Skoro tak nienawidziła matki, powinien być głęboko schowany. To, że Binnur pojawiła się przed kliniką jednocześnie z nimi. Owszem , leciała samolotem, ale mimo wszystko, wyglądało to niewiarygodnie. Oprowadzenie po klinice przez matkę , trwało moment , tu jest to, tu tamto...To klinika, a nie zakład fryzjerski. No i z takim nastawieniem do klientek , to żadna z Efsun zarządzająca, skoro podjęła się tej roli :"Po co to pani. Więcej botoksu zaszkodzi..." Emir jej to tłumaczy, że klient sobie życzy, a oni spełniają jego marzenia. Wg mnie naiwna była scena z wariatką, którą niechcący Efsun sprowadziła na galę wręczenia nagród ( w ramach utarcia nosa protowi). To, że doktor poszła się kąpać do Emira No, a co miała zrobić, skoro u niej w mieszkaniu nie było żadnego mebla, nie było wody? Miałą chodzić brudna? Wcale mnie to nie zdziwiło... z jej przebojowym , zadziornym charakterem można się było tego spodziewać. Przecież on miał doprowadzi mieszkanie do stanu używalności o czym sam Efsun powiedział. No i ona w ramach rewanżu poszła skorzystać z jego łazienki. Niczego specjalnego się nie spodziewałam , więc nie jestem rozczarowana. Będę lub nie , po kilku odcinkach i po pozostałych premierach Zobaczymy, co się jeszcze urodzi
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 8, 2022 21:48:00 GMT
Jestem zawiedziona takim wynikiem. Przecież wszyscy tak czekaliśmy na tę serial!
|
|
|
Post by lucy on Jun 8, 2022 22:09:12 GMT
To, że doktor poszła się kąpać do Emira No, a co miała zrobić, skoro u niej w mieszkaniu nie było żadnego mebla, nie było wody? Miałą chodzić brudna? Wcale mnie to nie zdziwiło... z jej przebojowym , zadziornym charakterem można się było tego spodziewać. Przecież on miał doprowadzi mieszkanie do stanu używalności o czym sam Efsun powiedział. No i ona w ramach rewanżu poszła skorzystać z jego łazienki. W życiu bym nie szukała "prysznica' u faceta, którego znam 2 dni. Pomimo, że jestem o wiele bardziej wyzwolona od przeciętnej Turczynki, która się zresztą wstydzi własnego cienia. Pocałunek nie, ale wizyta z ręcznikiem w ręce już tak? To niestety tak nie działa. Nawet spoufalenie się wymaga trochę więcej czasu, niż tyle, ile im trwa podróż z Gaziantepu do Stambułu. Ale poteoretyzować sobie można Co miała zrobić? Po pierwsze aż takim czyścioszkiem to chyba nie jest skoro poszła spać bez mycia (co więcej mając za sobą długą podróż oraz pobyt przez resztę dnia w pracy ) i w nieświeżych ciuchach (te spodnie i bluzeczkę miała na sobie od wyjazdu z domu). Ale skoro już ją przypiliła potrzeba prysznica, powinna się najpierw zorientować, czy w tym budynku nie ma innej łazienki i gdyby jej nie było, mogła dopełnić tej porannej toalety w klinice. Ja tak bym zrobiła. A tu jest już taka zażyłość, że głowa mała.
|
|
|
Post by mira on Jun 9, 2022 7:03:22 GMT
Akurat ta protka chyba nie jest aż tak bardzo cnotliwa. Nie była specjalnie zszokowana tym, że Emir obraca kolejne panienki i nawet nie pamięta ich imion, coś tam marudziła, skrytykowała, nie podobało jej się to, ale nie była tym zszokowana czy zawstydzona. No i to przecież ona sama powiedziała do prota, żeby ją pocałował. Niewinnej dziewczynie coś takiego chyba nie przyszłoby do głowy. Mnie się podoba, że jest taka zadziorna i odważna, że nie mamy tu biednej, niedoświadczonej bohaterki, która w ogóle nie zna życia. I przede wszystkim podoba mi się, że nie jest niezdarą, chociaż pewnie w którymś momencie pojawi się taka scena, że z czegoś spadnie, albo się potknie i z impetem wpadnie w objęcia prota
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 9, 2022 15:38:24 GMT
Jutro obejrzę i wam powiem co i jak.
|
|
|
Post by julia on Jun 9, 2022 17:38:00 GMT
Ale skoro już ją przypiliła potrzeba prysznica, powinna się najpierw zorientować, czy w tym budynku nie ma innej łazienki i gdyby jej nie było, mogła dopełnić tej porannej toalety w klinice. Ja tak bym zrobiła. A tu jest już taka zażyłość, że głowa mała. Ano nie było, ponieważ to prywatna rezydencja. Ona mieszka na piętrze, a prot na parterze Lucy życie co innego, a realia scenariusza , co innego. Mnie się podoba, że Efsun to nie protka cnotka. Poza tym nabrała manier zachodniego świata, gdyż studiowała w Stanach. Byłabym zdegustowana, gdyby pakowała się do łóżka, bo w swoim mieszkaniu miała tylko drewniany leżak, ale prysznic... lucy, wspomniałaś wcześniej o procie. Masz rację, aktor jest zdecydowanie zgrabniejszy niż Kerem Bursin czy Alp Navruz
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2022 18:15:42 GMT
ucy, wspomniałaś wcześniej o procie. Masz rację, aktor jest zdecydowanie zgrabniejszy niż Kerem Bursin czy Alp Navruz On jest cały fajny.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 9, 2022 20:35:52 GMT
Obejrzałam pół odcinka i jestem bardzo mile zaskoczona. Protagonistka fajna (choć ciut za młodziutka), ciastek charyzmatyczny, jest w tym jakaś fabuła… Serial ma klimat, zobaczę w dalszej części odcinka jak radzą sobie postaci drugoplanowe (poza przyjaciółeczką, która już skradła mi serce). Innymi słowy - oby tak dalej!
|
|
|
Post by mira on Jun 9, 2022 21:06:46 GMT
Nie mogę się doczekać tłumaczenia, dawno nie towarzyszyło mi takie uczucie. Mam nieobejrzane dwa odcinki "Yargi", jakieś 16 "Hayaller ve Hayatlar" i 3 odcinki "Annenin...", ale rzuciłabym wszystko w cholerę, gdyby pojawiło się tłumaczenie nowej komedii Podoba mi się to uczucie
|
|
|
Post by julia on Jun 10, 2022 8:36:00 GMT
Nie mogę się doczekać tłumaczenia, dawno nie towarzyszyło mi takie uczucie. Mam nieobejrzane dwa odcinki "Yargi", jakieś 16 "Hayaller ve Hayatlar" i 3 odcinki "Annenin...", ale rzuciłabym wszystko w cholerę, gdyby pojawiło się tłumaczenie nowej komedii Podoba mi się to uczucie Dlatego już następnego dnia szukałam usilnie rosyjskiego tłumaczenia, udało się Pierwszy raz widziałam Cemre Baysel w "Ramo" i już tam pokazała swój charakter, żywiołowość, a w "Baht Oyunu" pokazała jeszcze swój talent komediowy i tak po prostu, jakoś od serca czuję do niej sympatię
|
|
|
Post by mira on Jun 10, 2022 8:51:28 GMT
Podobno wczorajsza powtórka miała niezłą oglądalność. Miejmy nadzieję, że większość tych ludzi obejrzy na żywo 2 odcinek.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2022 10:40:01 GMT
Podobno wczorajsza powtórka miała niezłą oglądalność. Miejmy nadzieję, że większość tych ludzi obejrzy na żywo 2 odcinek. Chyba nie aż taką niezłą. Total | (13) | 1,78 AB | (10) | 1,89 ABC1 | (12) | 1,70 Zresztą serial przecież nie wyleci, więc nie ma się o co martwić. julia, Cemre grała jeszcze kuzynkę protki w Elimi Birakma (pamiętam, że oglądałaś serial).
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2022 12:41:24 GMT
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 11, 2022 5:56:01 GMT
Obejrzałam już 1 odcinek i powiem tylko, że jest fajnie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 11, 2022 16:17:42 GMT
Ja jeszcze nie widziałem, tylko kilka minut live.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 11, 2022 17:56:22 GMT
Obejrzyj. Może szału nie ma, ale jest spoko. Ta klinika na razie nie pasuje mi w fabule (a aktorzy są zbyt młodzi na lekarzy specjalistów), ale to letniak, tutaj bzdury będą ścieleć się gęsto. Najważniejsze, że protagonistka jest do przełknięcia, a te w tego typu serialach są zadufanymi, nadętymi lalusiami (wyjątkiem był tylko w „Erkenci kus”, ale tam z kolei główna bohaterka była mega naiwna).
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2022 18:47:14 GMT
Fajny ten Buraczany. Już wizę go w jakiejś nowej dramię.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 11, 2022 19:58:18 GMT
Chyba wiadomo który letniak jest ulubieńcem foxa.
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2022 20:32:22 GMT
Next, ulubieńcem Foxa są wysokie cyferki. A tu na razie takich nie ma.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 12, 2022 11:42:26 GMT
Niech znikną dramy i zobaczymy wtedy, jakie będą wyniki. Poza tym wiele premier letniaków wciąż przed nami i ani słychu o tym, kiedy wystartują, więc może „letni widz” jeszcze nie ogarnął, że sezon rom-comów już się zacząnł.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 12, 2022 17:22:38 GMT
Obejrzałem dziś pierwszy odcinek. I jak live mnie nie powalił. Tak z napisami jest o wiele lepiej. Głównym członem tego serialu jest cemre. Bo prot jest drewniany pokazuje tylko klatę. Jest dużo nawiązań z innych seriali scenarzystki. Szkoda że akcja serialu przeniosła się do Stambułu. Bo te malownicze tereny i farma ojca Efsun była urocza. Te sceny z wiejskiej przychodzi były fajne i szczere bez cienia fałszu. Ten szantaż matki jest komiczny i bardzo przewidywalny. Podoba mi się przyjaciółka protki jest komiczna. Skądś ją kojarzę ale nie mogę sobie przypomnieć. Obsada z EK jest spora. Fajne były te sceny w domu z protem który chce się jej na siłę pozbyć. Odcinek mi szybko poszedł jedyny jaki fałsz czułem to od prota, jest kiepski aktorsko, te jego teksty z ocenianiem kobiet, to były krindzowe. Cemre może nie jest wybitną aktorką ale potrafi wyrazić swoje emocje. Zobaczymy jak to dalej pójdzie. Czekam na moment kiedy ojciec się dowie czemu Efsun pojechała do Stambułu. Jak przed odcinkiem byłem tak sobie, tak teraz mi się podoba.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 12, 2022 19:03:27 GMT
Next, no i super. A do Buraka też się może przekonasz.
|
|
|
Post by lucy on Jun 13, 2022 12:49:59 GMT
Deniz Koloş wyreżyserowała tylko odcinek 1. Od odcinka 2 serial reżyseruje Hakan Kırvavaç.
|
|
|
Post by lucy on Jun 14, 2022 16:33:32 GMT
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 14, 2022 16:49:26 GMT
Dziś chyba nowy odcinek, prawda? Jestem ciekawa ratingu.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 14, 2022 16:49:45 GMT
Dziś chyba nowy odcinek, prawda? Jestem ciekawa ratingu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 14, 2022 17:11:06 GMT
Dziś chyba nowy odcinek, prawda? Jestem ciekawa ratingu. Tak dziś, są dwie możliwości albo oglądalność się zmniejszy lub zmaleje.
|
|