|
Post by mira on Jun 15, 2022 7:11:37 GMT
Dziś chyba nowy odcinek, prawda? Jestem ciekawa ratingu. Tak dziś, są dwie możliwości albo oglądalność się zmniejszy lub zmaleje. Zwiększyła się, ale wzrosty są takie, że naprawdę się zaśmiałam
W ogóle to jeszcze nie obejrzałam pierwszego odcinka, niby mnie ciągnęło, ale jakoś emocje opadły. Dość niespodziewanie wciągnęłam się w "Alev Alev".
|
|
|
Post by lucy on Jun 15, 2022 10:52:05 GMT
mira, jeszcze jeden taki komentarz i pomyślę, że już Ci się romcomy znudziły Ciekawie będzie za tydzień. Na polu walki będą tylko 2 letniaki.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 15, 2022 15:13:57 GMT
Widziałem wczoraj kawałek, byli chyba na kolacji u rodziców Kaana. Efsun się niezbyt podobała ta kolacja.
|
|
|
Post by lucy on Jun 15, 2022 15:17:56 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 15, 2022 17:16:44 GMT
Widzę, że nawet w romocmach reklamują Disneya+. Ja się nie dziwię, fox jest disneya więc wiadome że w własnych kanałach będą reklamować.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 15, 2022 17:18:06 GMT
Jest stagnacja w ratingu, ale poza totalem serial ma lepsze wyniki niż „Destan”. Myślę, że za tydzień będą już 4 punkty w totalu.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 15, 2022 19:52:37 GMT
📌 Reytingi za 14.06.2022: - WTOREKТОТАL:1. Üç Kiz Kardeş (16 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 5.56% ⬇ (-1.24) 6. Destan (27 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 3.32% ⬇ (-0.40%) 8. Senden Daha Güzel (2 odcinek) - 3.12% ⬆ (+0.01)
28. Emanet (402 odcinek) - 1.15% ⬇ (-0.43%) АВ:2. Üç Kiz Kardeş (FINAŁ SEZONU) - 4.12% ⬇ (-1.63) 5. Senden Daha Güzel - 2.69% ⬆ (+0.09)
10. Destan (FINAŁ SEZONU) - 1.80% ⬇ (-0.48) 74. Emanet - 0.57% ⬇ (-0.03%)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 16, 2022 6:21:24 GMT
Obejrzałam ponad połowę nowego odcinka i jest fajnie. Podoba mi się, że Emir traktuje Efsun jak nic niewiedzącą małolatę i mam nadzieję, że utrze jej nosa. Podobało mi się też, jak po pocałunku (głupia akcja tak w ogóle) obraził się na nią. Rzeczywiście, jest tu połowa ekipy z EK i to w tych samych rolach… Chyba będę ich przewijała. Mufera czy tego z wąsem naprawdę nie mam ochoty więcej oglądać.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Jun 17, 2022 8:50:35 GMT
Obejrzałam 2 odcinek z angielskimi napisami i imo jak na razie najlepszy letni serial (choć bardziej czekałam na Seversin) Podoba mi się że Emirowi od razu Efsun wpadła w oko i że oni są tacy dojrzali i nie robią jakiś głupich problemów. Podoba mi się ten motyw wysmiewania medycyny estetycznej. Jedyne co to mnie wkurza to ta przyjaciółka głównej. Nie wiem, tak imo za bardzo się wtrąca w życie głównej, ale podoba mi się że wszystkiego się dowiaduje. Uwielbiam panią dietetyk, która grała w Ek i czekam żeby było jej więcej
|
|
|
Post by lucy on Jun 17, 2022 11:22:02 GMT
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 17, 2022 15:32:17 GMT
elena, mi też podoba się ten serial, chociaż trudno w nim wyczuć jakiś „klimat”. Do tego mało jest scen komediowych i wypadają one głównie sztucznie. Emir wcale nie jest zainteresowany Efsun. Ona go intryguje, ale bardziej przez to, że chce odebrać mu stanowisko. Tak w ogóle, to ogarniasz relacje jego rodziców z jej matką? Ja myślałam, że ojciec Emira i matka Efsun są razem od lat i dla niego ona porzuciła rodzinę, a tu okazuje się, że ona ma żonkę, która od lat się nie domyśla, że mąż ma romans ze „wspólniczką” Przyjaciółkę głównej lubię.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 17, 2022 21:30:16 GMT
Fox atakuje zwiastunami. Do wtorku jeszcze z jeden wypuszczą. ytuł powinien być raczej "Piękniejsze od ciebie" (w domyśle wnętrze). Wyczuli piniondz od fandomu sck i będzie import gdzie tylko się da.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Jun 18, 2022 10:28:30 GMT
@trepka no mi też trudno wyczuc klimat. Myślałam że będzie się działo w tym msiateczku co na początku, a gdyby nie to że zaczęło się w lato to nie pomyślałabym zbytnio że to romcom, bardziej obyczajówka w stylu Menajerimi Ara. Ja jak oglądałam 2 odcinek to miałam wtf z tą rodzina. I się zastanawiałam o co biega. I jeszcze to że ta matka nie wyjechała jednak. No mnie ta przyjaciółka nie przekonała, ale zobaczymy jak będzie dalej
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 18, 2022 11:38:37 GMT
elena, dokładnie, ta matka została w Turcji i pewnie okaże się na koniec najszlachetniejszą matką nad matkami, bo nie wierzę, że Emira i jego ojca nie rusza to, że kobieta olała własną córkę w dzieciństwie. Pomysł Efsun z operacjami pro-bono trochę słaby, bo powinna już zauważyć, że w tym środowisku to nie przejdzie. Już widzę jej mamuśkę sponsorującą operacje plastyczne kobietom z Gaziantem i te botoxowe panie ze Stambułu z wieśniaczkami w jednej sali oczekujące na wizytę u lekarza.
|
|
|
Post by julia on Jun 20, 2022 21:25:20 GMT
Widziałem wczoraj kawałek, byli chyba na kolacji u rodziców Kaana. Efsun się niezbyt podobała ta kolacja Wprost przeciwnie. Znalazła wspólny język z ojcem Emira i Cana. Domownicy byli w szoku, że ojciec umie sie serdecznie śmiać Pomysł Efsun z operacjami pro-bono trochę słaby, bo powinna już zauważyć, że w tym środowisku to nie przejdzie. Już widzę jej mamuśkę sponsorującą operacje plastyczne kobietom z Gaziantem i te botoxowe panie ze Stambułu z wieśniaczkami w jednej sali oczekujące na wizytę u lekarza Myślę , że niekoniecznie słaby. Ona od razu wyjaśniła co ma na myśli.. Gdy matka Emira zaczęła się znacząco uśmiechać i komentować, Efsun wyjaśniła ,że chodzi jej o przypadki ludzi biednych, którym nie chodzi o pęd za super wyglądem, tylko np. o dzieci z zajęczą wargą czy o operację, dającą możliwość normalnego funkcjonowania. Ojciec Emira potwierdził, że to robi, ale za pieniądze i ,że taki pomysł mu się podoba. Takie promocje pro bono robią poza tym reklamę klinikom urody. W drugim odcinku mamy wyjaśnienie, dlaczego Efsun zrezygnowała z pracy chirurga plastycznego i zaszyła się w Gaziantepie, jako dermatolog. Jej przyjaciółka zeszła po takiej operacji, którą ona przeprowadziła. Efsun jest załamana, gdy w klinice pacjentka , która nalegała na operację jest w śpiączce, a to Efsun przekonywała do tego Emira, gdyż wszystkie wyniki badań były dobre, jednak okazało się, że ona dostarczyła wyniki sprzed pięciu lat. Inne były w komputerze, a inne w dokumentacji papierowej. Nasza doktor jest w szoku : - Tylko nie to
|
|
|
Post by mira on Jun 21, 2022 6:31:21 GMT
Dzisiaj pewnie wpadnie drugi odcinek. Czekam na niego, bo mam zamiar obejrzeć obydwa ciągiem. Mam nadzieję, że wciągnie mnie na tyle, że poświęcenie 5 godzin nie będzie żadnym problemem. Kiedyś, gdy dopiero zaczynałam przygodę z turkiszami, potrafiłam poświęcić całą noc, oglądałam jak w transie. Teraz nierzadko mam problem, by obejrzeć ciągiem jeden odcinek...
Według mnie po Cemre widać, że jest to jeszcze młoda dziewczyna i trochę mi to nie pasuje. Nie wygląda na doświadczoną lekarkę. Ale może przestanie mi to przeszkadzać, gdy w końcu zacznę ten serial oglądać.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 21, 2022 8:15:45 GMT
mira, oni oboje nie pasują do ról doświadczonych lekarzy (na dodatek chirurgów), no ale to rom-com… Tutaj jest miejsce na absurdy, a wręcz są one wskazane. Nie wiem czy obejrzysz dwa odcinki pod rząd, bo serial jest ok, ale tylko ok. Daje radę, ale brakuje mu klimatu. Co do oglądania, to się zgodzę, też kiedyś potrafiłam wkręcić się ot tak w co drugi serial, a teraz ciężko znaleźć choćby jeden taki, który oglądałoby się z zapartym tchem. Twórcy i scenarzyści mają wypalenie zawodowe na całym świecie zdaje się.
|
|
|
Post by julia on Jun 21, 2022 8:43:27 GMT
Twórcy i scenarzyści mają wypalenie zawodowe na całym świecie zdaje się. Od dawna mówię, że nie da się tak bez końca wymyślać czegoś nowego Wracając jeszcze do drugiego odcinka, to Emir jest zdeterminowany, aby mieć klinikę na wyłączność. Dobitnie to powiedział podczas spotkania z ojcem i matką protki. On cały czas uważa ją za , ciążący mu balast. Ciekawe, co będzie z pacjentką, bo gdy zejdzie, to zaczną się problemy i na nic będzie tłumaczenie, że ona sama podmieniła wyniki. Szykuje nam się kolejna para : siostrzenica Binnur i brat Emira. Ona traktuje go z góry i uważa za zmanierowanego synka bogatych rodziców. Sama jest stypendystką i koniecznie chce pracować, gdyż chciałaby pozwolić sobie na to i owo. Binnur jest już bliska dowiedzenia się kogo i gdzie poza kliniką operował Emir. Ona wzorem przyjaciółek większości protek, jest wszędobylska, ma oczy i uszy otwarte i tym razem śledzi i podsłuchuje Asli. Jest to wredna postać ,o wszystkim donosi matce Emira. Aktorka ma coś takiego wydrowatego w twarzy, co predestynuje ją do takich ról. Jedynie w "Vuslacie" grała inną.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 21, 2022 13:15:56 GMT
Ja czekam na 2 odcinek, wczoraj jak sprawdzałem to nie było jeszcze 2 odcinak. Pomimo iż prot jest drewniany to serial jest ciekawy.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 21, 2022 13:49:46 GMT
Alternatywny tytuł jeszcze, bo widziałem w pewnym miejscu: Piękna Rywalizacja.
|
|
|
Post by mira on Jun 22, 2022 6:28:44 GMT
Pisałam, że obejrzę dwa odcinki pod rząd, prawda? No to udało mi się obejrzeć pół godziny pierwszego... Nie jest to miłość od pierwszego wejrzenia, ale planuję oglądać dalej, może się wkręcę. Cemre ma bardzo ładny profil, zwłaszcza nosek
|
|
|
Post by Matthias on Jun 22, 2022 14:25:51 GMT
Są niby wzrosty, ale z 4 z przodu, ładniej by to wyglądało . 📌 Reyting za 21.06.2022: WTOREKТОТАL:4. Balkan Ninnisi (1 odcinek) - 3.81% 🆕 3. Senden Daha Güzel (3 odcinek) - 3.85% ⬆ (+0.73)
25. Emanet (407 odcinek) - 1.18% ⬆ (+0.05%) АВ:2. Balkan Ninnisi - 4.34% 🆕 4. Senden Daha Güzel - 3.25% ⬆ (+0.55)
22. Emanet - 0.87% ⬆ (+0.09%)
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2022 14:36:47 GMT
Są niby wzrosty, ale z 4 z przodu, ładniej by to wyglądało . O wiele ładniej, ale wzrosty są naprawdę obiecujące. Na tym poziomie tyle procent to jest bardzo dużo. Musiało się w tym odcinku coś podziać dobrego dla fabuły.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 22, 2022 16:18:33 GMT
Ja wczoraj nadrobiłem drugi odcinek. I musze przyznać że całkiem fajnie mi się ogląda. Cemre świetnie gra. Interakcje z przyjaciółka są boskie. Jak by tylko było mniej zapychaczy czyli etatowych aktorów golda serial by jeszcze bardziej zyskał.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 22, 2022 17:19:16 GMT
Next, zgadzam się, te wątki „etatowców” póki co ani nie są jakoś rozpisane, ani mnie nie interesują. Będę je pomijała. Podoba mi się wzrost w wynikach oglądalności, serial zasłużenie pnie się w górę. Nie jest może dziełem, ale ma fajną parkę na pierwszym planie i jest fajną odskocznią od codzienności.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 22, 2022 18:33:51 GMT
Next, zgadzam się, te wątki „etatowców” póki co ani nie są jakoś rozpisane, ani mnie nie interesują. Będę je pomijała. Robię to samo. Nic nie wnoszą są tylko zapychaczami.
|
|
|
Post by mira on Jun 23, 2022 13:07:46 GMT
Obejrzałam dwa pierwsze odcinki. Absolutnie niczego nie przewinęłam, bo bałam się, że pominę coś ważnego. Ogólnie jest ok, nawet mogę powiedzieć, że mi się podoba, ale absolutnie nie jest to uczucie, jakie w ubiegłym roku towarzyszyło mi przy "Ada Masali". Tamtym serialem byłam wręcz oczarowana, to była magia (oczywiście na początku, po jakimś czasie schrzanili sprawę), tutaj jest dobrze, ale bez szału. Niemniej będę oglądać dalej i jak nic innego mi się nie spodoba, to ten serial będzie moim jedynym na tegoroczne wakacje. Pomysł na serial wydaje się niezły, do aktorów wcielających się w protów nic nie mam, poza tym, że Cemre jest tutaj zdecydowanie za młoda. Oczywiście wiem, że gra osobę starszą od siebie, ale o ile? 3-4 lata? Nie mam pojęcia, ile trwają studia medyczne w Turcji, a Efsun jest nie tylko po studiach, ale zdążyła też popracować jako chirurg, przeboleć stratę bliskiej pacjentki i kontynuować pracę jako dermatolog w rodzinnych stronach. Może mieć jakieś 27-28 lat. Wiemy, że matka opuściła ją, gdy miała 12, ale jak dawno temu to było? Coś mi się kojarzy, że minęło 20 lat, ale pewna nie jestem. Gdyby tak jednak było, Efsun miałaby 32 lata. I osoba w tym wieku mogłaby przejąć prowadzenie renomowanej kliniki, ale Cemre na kobietę po trzydziestce kompletnie nie wygląda. Gra świetnie, ale jednak wydaje mi się, że w tym serialu powinna wystąpić starsza aktorka. W ogóle ten wątek z przejęciem kliniki jest jakiś z czapy. Efsun jest inteligentna, szkoliła się w Ameryce, matka ma do niej zaufanie itd, ale nawet najmądrzejszy człowiek na świecie nie mógłby ot tak przejąć prowadzenia tak dużej kliniki. Przecież do tego trzeba się przygotować, trzeba przestudiować masę dokumentów. A Efsun ot tak stała się szefową i zamiast skupić się na papierologii, od razu przyjmuje pacjentów i robi zabiegi. Naciągane na maksa. Wiem, że to romcom i wiele mu można wybaczyć, ale mnie jednak takie rzeczy strasznie wkurzają. Nie zgadza mi się też parę rzeczy, jeśli chodzi o specjalizacje tych lekarzy. Nikt nie wie, że Efsun jest chirurgiem, zatem pracuje jako dermatolog. Widzimy, że w klinice wykonuje zabiegi z zakresu medycyny estetycznej. Ale podnoszenie powiek? Przecież to jest zabieg inwazyjny i może się mylę, ale raczej nie robią tego dermatolodzy, tylko właśnie chirurdzy plastyczni. A Emir operujący matkę Efsun? Nie pamiętam niestety, co dolega tej kobiecie, ale raczej nie było to nic, czym miałaby zajmować się chirurg plastyczny. Z rodzicami Emira i Efsun sprawa jest mocno zagmatwana. Próbuje się nam zasugerować, że matkę Efsun i ojca Emira coś łączy, ale jakoś nie dowierzam. Zobaczymy, co wyniknie z tego dalej. Szczerze mówiąc nie jestem w stanie traktować poważnie ojca Emira, bo znam tego aktora wyłącznie z ról komediowych i cały czas czekam, kiedy w końcu zrobi śmieszną minę i zacznie się wygłupiać Ciekawe, w którym momencie Efsun dowie się, że matka nie wyjechała ze Stambułu. W którym momencie w Stambule pojawi się jej ojciec. I jaka afera wyjdzie z tym kremem. Na dramę z pewnością poczekamy jeszcze kilka dobrych odcinków, ale ja już ją czuję w powietrzu...
|
|
|
Post by julia on Jun 23, 2022 18:17:37 GMT
W ogóle ten wątek z przejęciem kliniki jest jakiś z czapy. Efsun jest inteligentna, szkoliła się w Ameryce, matka ma do niej zaufanie itd, ale nawet najmądrzejszy człowiek na świecie nie mógłby ot tak przejąć prowadzenia tak dużej kliniki. Przecież do tego trzeba się przygotować, trzeba przestudiować masę dokumentów. A Efsun ot tak stała się szefową i zamiast skupić się na papierologii, od razu przyjmuje pacjentów i robi zabiegi. Naciągane na maksa. Wiem, że to romcom i wiele mu można wybaczyć, ale mnie jednak takie rzeczy strasznie wkurzają. Nie zgadza mi się też parę rzeczy, jeśli chodzi o specjalizacje tych lekarzy. Nikt nie wie, że Efsun jest chirurgiem, zatem pracuje jako dermatolog. Widzimy, że w klinice wykonuje zabiegi z zakresu medycyny estetycznej. Ale podnoszenie powiek? Przecież to jest zabieg inwazyjny i może się mylę, ale raczej nie robią tego dermatolodzy, tylko właśnie chirurdzy plastyczni. A Emir operujący matkę Efsun? Nie pamiętam niestety, co dolega tej kobiecie, ale raczej nie było to nic, czym miałaby zajmować się chirurg plastyczny. Jak najbardziej masz rację, ale mimo ,iż to drażni, mieści się w gatunku. W romcomach dzieje się wszystko błyskawicznie, jeśli chodzi o ścieżkę rozwoju zawodowego Nie ma czasu, wakacje krótkie... Emir asystował swojemu ojcu podczas operacji, nie był głównym operatorem. Matka Efsun ma coś z ręką , co uniemożliwia operowanie. Efsun na samym początku coś działała w celu poznania specyfiki kliniki, lecz Emir cały czas na nią warczy i nie zamierza wprowadzać ją we wszystkie sprawy. Klinika ma być jego, bo jak mówi, za dużo siebie jej poświęcił.
|
|
|
Post by julia on Jun 24, 2022 9:10:16 GMT
Podoba mi się wzrost w wynikach oglądalności, serial zasłużenie pnie się w górę. Nie jest może dziełem, ale ma fajną parkę na pierwszym planie i jest fajną odskocznią od codzienności. Masz rację, parka jest fajna i dobrze się na nich patrzy. Dziełem serial nie jest i są momenty mocno średnie, ale ogląda się przyjemnie. Odcinek 3.
Cały czas jest to - poza tajemnicami i ich odkrywaniem przez Binnur - satyra na nadmierne poprawianie urody, które prowadzi do absurdu. W tym odcinku Ayse hanim, pacjentka Emira znów chce coś sobie poprawiać. Jest sztuczna do potęgi Chce to zachować w tajemnicy ("Wyjeżdża do Paryża"), gdyż córka zapowiedziała, że jeśli jeszcze raz coś sobie zrobi , to nie będzie miała kontaktu z wnuczką. Efsun zaprotegowała Metego, który pali się do tego, a "biodra" są jego specjalnością . A protka zrobiła to dlatego, że Mete ma się dowiedzieć w jakiej klinice operował Emir i kogo Z kolei córka Ayse pod pretekstem wyjazdu do Tybetu, urobiła sobie Emira, bo też coś sobie chce w tajemnicy przed matką, poprawić i to chyba nie pierwszy raz. Po wymianie spojrzeń widać, że zna się z Emirem I tak wożą się z nimi obiema, żeby nie wpadły na siebie w tej samej klinice i na tym samym piętrze. i aby trafiły do innych sal operacyjnych. Mete jest zazdrosny o pozycję własnego szefa, tym bardziej, że pacjentki raz przez niego przyjęte, do Metego nie wracają. Jest na tyle wredny, że pisze skargę do zarządu na wszystkie nieprawidłowości i to wg Kayi Efsun ma ją zorganizować. Na linii Kaya, jego żona i matka Efsun nie jest dobrze. Wychodzi na jaw, że Kaya znikał dlatego, gdyż bywał u wspólniczki w szpitalu i ...o zgrozo...trzymał ją za rękę (zdrową). To powód do rozwodu. No i jeszcze Cem oraz siostrzenica Binnur, dumna studentka, która przesadnie reaguje i z byle powodu unosi się honorem . Tym razem przesadziła w swoich pretensjach i utyskiwaniach, że biedaczyna Cem rozbił samochód, który poprzedniego dnia kupiła mu matka. Wiemy, że on wcześniej już skasował auto i ojciec powiedział :"Yeter"! Ta dziewczyna nie podoba mi się, nie dość, że doprowadziła swoimi docinkami i pretensjami do wypadku, to jeszcze , jak gdyby nic się nie stało przynosi simity i pyta :"I co będziesz tu tak siedział" Proci, to scysje, chęć do dominacji, ale...Emirowi podczas szycia przypominają się wspólne sceny...coś z tego będzie , wymuszony taniec na przyjęciu też nie był na dystans... Nie przepadam za blondynami , ale na Burak Celik robi dobre wrażenie i świetnie wizualnie się uzupełnia z Cemre
|
|
|
Post by lucy on Jun 24, 2022 10:45:35 GMT
Nie przepadam za blondynami , ale na Burak Celik robi dobre wrażenie i świetnie wizualnie się uzupełnia z Cemre A nie mówiłam, że on ma coś w sobie?
|
|