vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Jan 16, 2024 4:58:35 GMT
elysa7 robi sie ciekawiej 😁😁
|
|
|
Post by mira on Jan 16, 2024 7:33:32 GMT
Seyran próbuje zarobić i podejmuje się różnych zajęć. Najwyraźniej udzielanie korepetycji nie wystarczyło.
Bardzo mnie denerwuje, jak proci się rozstają i któreś wchodzi w relację z kimś innym. Taki wymuszony, trochę udawany związek jeszcze przejdzie, ale jak już są pocałunki/dotyk, to dla mnie ta miłość protów jest już totalnie zbrukana i potem, jak scenarzyści próbują ich znowu połączyć, autentycznie czuję niesmak. Ferit w tym serialu całował się z Pelin, Suną, jakąś laską w dyskotece, teraz jakąś nową babą, ponadto próbował pocałować Defne. Pomijam już jakieś przypadkowe dziewczęta na początku serialu (np. na basenie).
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 16, 2024 8:08:54 GMT
Ferit jest postacią, której mogę życzyć tylko źle.
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Jan 16, 2024 8:29:32 GMT
Ej no dajcie chlopakowi spokuj. Mial swoje odchyly ale zauwaszmy ze te gorsze byly przed pierwszym malzenstwem z Seyran. Potem mial jeszcze troche milosnych wzlotow z Pelin ale przeciez Seyran to tez bylo na reke bo nic do niego nie czula I mieli swoj uklad i jej to pasowalo. Inne pocalunki to mial z kobietami ktore braly udzial w spiskach. Nie to zebym go bronil ale jak juz ta milosc u nich sie pojawila to Ferit chcial jak najlepiej dla tego zwiazku. Ale tez chcial pogodzic milosc z oczekiwaniami rodziny. A wiadomo jak rodzina chciala i chce do tej pory aby Seyran i Ferit nie byli ze soba. Chlopak za duzo osob chcial zadowolic i to go przeroslo bo nie wszyscy mu dobrze zyczyli. No i jak dla mnie to postac Ferita dojrzewa z kazdym odcinkiem. Na swoj sposob pajacuje ale tez ma swoj cel . I wdrozyl go w zycie. On wystawiajac Seyran na ostrzal przed dziennikarzami moim zdaniem wybral miejsze zlo . Gorzej by bylo jakby za zemsta stal ten dom wariatow z Halisem na czele.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 16, 2024 9:09:39 GMT
vmariuszv, w pełni się z Tobą zgadzam w opisie zachowania Ferita… Ja też tak to widziałem… On jako postać w 1. sezonie ewoluował i dojrzewał i dlatego pod koniec sezonu dostaliśmy tak piękne odcinki… Lecą one właśnie teraz w polskiej tv…
|
|
|
Post by mira on Jan 16, 2024 11:26:47 GMT
Można Ferita tłumaczyć, można go nawet zrozumieć, można go lubić. Nie mówię, że nie. Ale która normalna kobieta w naszym normalnym życiu chciałaby być z takim facetem? Gość jest bogaty i przystojny (z tym nie wszyscy się zgodzą), zabawny, pomysłowy. Ale ma popapraną rodzinę, jest nierobem, darmozjadem, będzie miał dziecko z inną kobietą i ukrywał to przed żoną. Do tego jeszcze nie zdążył się rozwieść, a już buja się z nową panną. Nawet bym nie spojrzała na kogoś takiego. Oczywiście w serialu na więcej rzeczy przymyka się oko i finalnie Ferit zostanie wybielony, wielu już mu współczuje, ale w realnym życiu byłby skreślony. Dla mnie z całą pewnością.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 16, 2024 16:08:42 GMT
mira, nie zapominaj, że mamy rok 2024, a Ferit ma jakieś 24 lata… Do wejścia w dorosłość (praca, rodzina, dom), ma jeszcze parę lat. Na razie postępuje tak, jak większość jego rówieśników - mieszka z rodziną, nie pracuje jeśli nie musi i korzysta z życia. Poza tym jeśli chodzi o ciążę Pelin, to podszedł do tego poważnie i tak samo poważnie nalegał na Seyran, by mieli dziecko (chociaż wyglądało to trochę jak kaprys, a nie tęsknota za tacierzyństwem).
|
|
|
Post by lucy on Jan 16, 2024 17:02:29 GMT
Gość jest bogaty i przystojny (z tym nie wszyscy się zgodzą), zabawny, pomysłowy. Ale ma popapraną rodzinę, jest nierobem, darmozjadem, będzie miał dziecko z inną kobietą i ukrywał to przed żoną. Do tego jeszcze nie zdążył się rozwieść, a już buja się z nową panną. Nawet bym nie spojrzała na kogoś takiego. mira, myślę, że o nikim ze swego otoczenia nie wiesz aż tyle co o Fericie. Gdyby tak wrzucić na ekran ukryte przed światem "grzeszki i większe lub mniejsze słabości" większości facetów (nie oceniam tu prowadzenia się kobiet) to horyzont by się mocno wyczyścił i prawdopodobnie nie byłoby z czego wybierać. Jest to przerażające, ale taka prawda. A najgorsi są często ci, którzy z różnych względów nie mieli czasu i okazji się wykazać..
|
|
pablo
Początkujący
|
Post by pablo on Jan 16, 2024 18:57:35 GMT
seriale to fikcja - zawsze jest przeciągane i wyolbrzymione - w tureckich tym bardziej
|
|
|
Post by mira on Jan 17, 2024 10:56:40 GMT
Seyran i Ferit w najbliższym odcinku. Ciekawe, czy ją rozpozna...
|
|
|
Post by lucy on Jan 17, 2024 14:38:36 GMT
Afra ostatnio wypowiedziała się na temat wpływu charakteru Seyran na jej życie/ rozwój: „Dzięki Seyran nauczyłam się trochę lepiej panować nad złością, zachowywać spokój i nie rozpamiętywać tego co złe. Jestem niesamowicie szczęśliwa, że poznałam Seyran i mam nadzieję, że jej pozytywnej energii wystarczy jeszcze na kilka kolejnych sezonów/ jej pozytywne nastawienie będzie kontynuowane przez kilka kolejnych sezonów..”
|
|
|
Post by mira on Jan 17, 2024 14:44:29 GMT
Niech jej się wiedzie, ale trzeci sezon to już dla mnie za wiele, a co mówić o kilkunastu. No i akurat Seyran jest dziewczyną niestroniącą od rękoczynów i biorącą udział w ostrych kłótniach, zwłaszcza dużo tego było w pierwszym sezonie. Nie wiem, gdzie Afra widzi ten spokój
|
|
|
Post by lucy on Jan 17, 2024 14:48:57 GMT
mira, ona chyba miała na myśli, że dzięki Seyran zaczęła sama na sobą pracować.. nad swoimi reakcjami na różne sytuacje, nad swoją złością (bo chyba nie należy do potulnych i delikatnych osobowości), być może porywczością itd..
|
|
|
Post by man1000 on Jan 17, 2024 15:51:25 GMT
Ostatni odcinek 1 sezonu serialu Złoty chłopak zostanie wyemitowany w piatek 16 lutego zaraz po zakończeniu 1 sezonu TVP 1 rozpocznie emisje drugiego sezonu który ma liczyc 132 odc
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 17, 2024 15:53:04 GMT
Ten strój klauna to jeden do jednego mem. I mam wrażenie,że twórcy o tym widzą i sobie po prostu żarty robią. Jak ktoś potrzebuje nagle,szybko pracy w dużym mieście to leci do gastro, może jakieś sprzątnie. A nie przebiera się w strój klauna.
|
|
|
Post by lucy on Jan 17, 2024 16:46:22 GMT
Jak ktoś potrzebuje nagle,szybko pracy w dużym mieście to leci do gastro, może jakieś sprzątnie. A nie przebiera się w strój klauna. To ona jest klaunem w ramach pracy? Myślałam, że w tym przebraniu śledzi Ferita po mieście
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 17, 2024 16:48:55 GMT
Do końca tego nie wiem. Ale jeśli to przebranie nie zostanie wytłumaczone jako dorywcza praca, a właśnie jako "przykrywka" do śledzenia to wszyscy są tam klaunami. Reżyser, scenarzyści - wszyscy
|
|
tuewa
Nowicjusz
|
Post by tuewa on Jan 17, 2024 16:51:29 GMT
Obejrzałam właśnie 52 odcinek i to jest gorzej niż psychiatryk i zbiorowa schizofrenia.
Seyran jednego wieczoru w tv na żywo pierze brudy Korhanów, następnego już pije kawę z Ferritem, jakby nic się nie wydarzyło. Ferit jednego dnia całuje starego po stopach i mówi, że nigdy nie wypowie imienia Seyran, a następnego zaczyna znowu umizgi xD Momentami prychałam pod nosem.
Coraz lepsze też widzę są problemy z kontrolą agresji i rękoczynami. Za chwilę zabraknie osób, które albo nie dostały albo same nie dały komuś w mordę. Niedługo zamienią to w jakieś fame MMA.
EDIT: włączyłam następny odcinek i zobaczyłam, że poprzedni jednak za wcześnie wyłączyłam xD Czyli już wiem, skąd te umizgi u Ferita i generalnie psychiatryk wszedł na wyższy poziom.
|
|
|
Post by lucy on Jan 17, 2024 16:51:54 GMT
Ale jeśli to przebranie nie zostanie wytłumaczone jako dorywcza praca, a właśnie jako "przykrywka" do śledzenia to wszyscy są tam klaunami. Reżyser, scenarzyści - wszyscy Nie zapominajmy, że serial jest oparty na faktach.. czyli, że realizm z niego aż tryska
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 17, 2024 17:51:38 GMT
Tragedia.
|
|
pablo
Początkujący
|
Post by pablo on Jan 17, 2024 21:19:48 GMT
Seyran i Ferit w najbliższym odcinku. Ciekawe, czy ją rozpozna... ale widzieliście ten nowy zwiastun , tam będzie dopiero abstrakcja - no i Kazim będzie miał kłopoty wow
|
|
tuewa
Nowicjusz
|
Post by tuewa on Jan 17, 2024 22:13:50 GMT
Seyran i Ferit w najbliższym odcinku. Ciekawe, czy ją rozpozna... ale widzieliście ten nowy zwiastun , tam będzie dopiero abstrakcja - no i Kazim będzie miał kłopoty wow Po 53.odcinku nie wiem, co jeszcze mogło by tam cokolwiek uratować. Po akcji Ferita z ośmieszeniem Seyran przez paparazzi + teraz próby ogarnięcia sobie nowej typiary, to już wychodzi poza mój rozum, co by się musiało stać, żeby scenarzyści ułożyli jakoś te relacje.
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Jan 18, 2024 7:21:06 GMT
Spokojnie uloza jeszcze te relacje . Wroci SeyFer. Mi sie wydaje ze Seyran idzie w tym stroju klauna do centrum handlowego przekazac cos Feritowi. Cos co sie dowiedziala od Latifa z ktorym sie spotkala wczesniej ( jak widzimi w zwiastunie 1 . 54 odcinka) Jest tam scena ze Seyran przychodzi do Latifa. I zapewnie jak Seyran widzi Ferita z inno to wycofuje sie z tego. I Ferit jej nie rozpoznaje. Take jest moje przepuszczenie. A w zwiastunie 2 , 54 odcinka widac jak Kazima porwali i ratuje go Ferit i Abi . I dla mnie jest to jednoznaczne ze Ferit i Seyran do siebie wroca ale jeszcze musi sie wiele wydarzyc. Ferit Is Play a Game...
|
|
|
Post by mira on Jan 18, 2024 7:24:13 GMT
Jak ktoś potrzebuje nagle,szybko pracy w dużym mieście to leci do gastro, może jakieś sprzątnie. A nie przebiera się w strój klauna. To ona jest klaunem w ramach pracy? Myślałam, że w tym przebraniu śledzi Ferita po mieście Ona Ferita sobie odpuściła, skupiła się na sobie. Przynajmniej tak mówi i póki co rzeczywiście robi wszystko, by stanąć na własnych nogach z dala od rodziny Korhanów. Natomiast wiadomym jest, że nie przestanie go kochać, bo przecież jakoś ich scenarzysta znowu połączy. Chociaż naprawdę nie wiem, w jaki sposób to zrobi, bo wypłynęliśmy na szerokie wody...
|
|
tuewa
Nowicjusz
|
Post by tuewa on Jan 18, 2024 10:21:39 GMT
i.imgur.com/MRvsLGo.jpegZnalezione na TT. Trudno się z tym nie zgodzić. Takich postaci, jak Asuman jest kilka, gdzie marnowany jest potencjał a jednocześnie wstawia się kolejnych bohaterów, żeby potem z nich zreyzygnować. Po co postać córki Shefiki? Co wnosi do fabuły prócz tego, że jest po prostu kolejną z całej masy nowych postaci w serialu?
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 18, 2024 10:43:37 GMT
Ale to wiemy wszyscy i ten temat omawialiśmy już wielokrotnie tutaj… Nie zmienimy tego, niestety… Zmienić mogą to tylko aktorzy jak zaczną znów odchodzić z serialu… Co do Asuman, to jest jej teraz trochę więcej jak dostała pracę w firmie i odpowiada z PR, ale to wciąż nie jest wątek na poziomie np. Kayi…
|
|
|
Post by mira on Jan 18, 2024 10:54:34 GMT
Ale to wiemy wszyscy i ten temat omawialiśmy już wielokrotnie tutaj… Nie zmienimy tego, niestety… Zmienić mogą to tylko aktorzy jak zaczną znów odchodzić z serialu… Co do Asuman, to jest jej teraz trochę więcej jak dostała pracę w firmie i odpowiada z PR, ale to wciąż nie jest wątek na poziomie np. Kayi… Asuman podjęła pracę? Super! Jeszcze nie doszłam do tego momentu, jestem w połowie 51 odcinka. Znaczy raz coś już Halis wspomniał, że Asuman może iść do pracy, ale na tym się skończyło.
W ogóle jak to okropnie brzmi, że facet, do tego stary dziad, decyduje, czy młoda kobieta może się rozwijać, czy też ma całe dnie spędzać w domu i nie robić nic.
Mogliby Asumn z kimś połączyć. Kiedyś, przez moment, wydawało mi się, że to będzie Abidin, ale potem się jakoś rozmyło, a Abidin nadal wzdycha do Suny.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jan 18, 2024 14:04:48 GMT
Ja myślałem, że może z Kayą ją połączą i zrobią z niej kolejny czarny charakter, ale też się przeliczyłem… Cóż, Asuman chyba pozostanie taka, jaka jest… Szkoda mi tej aktorki, bo mogła pograć tutaj fajne rzeczy, ale z drugiej strony, gdyby jej to przeszkadzało, to by odeszła… A grała przecież dotąd duże drugoplanowe postaci - tylko, że w komediach…
|
|
|
Post by Matthias on Jan 18, 2024 14:39:24 GMT
Rozbawiają mnie komentarze pod tym zwiastunem z klaunem . Reyting: Spada. Scenarzysta: Sprowadźmy kochankę Ferita. Reyting: Znowu spada. Scenarzysta: Sprowadźmy kolejną kochankę. Reyting: Mizerny. Scenarzysta: Mniej dramatu, więcej komedii. Pokażmy klauna! Albo: "Ferit to nie mężczyzna. Seyran uwielbia balony. A ten nie kupił jej ani jednego. Wolał kupić balony kochance, niż swojej "żonie"."
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Jan 18, 2024 15:03:58 GMT
A wiec przedstawie moje spostrzezenie. Widze to tak: - Serial Złoty chłopak - niema co ukrywac ze jest pod Ferita - Wiemy tez ze Ferit Play Game zaczol swoja gre. W pokoju u niego od dawna jest neonowy napis Game over.. I mysle ze ta gra skonczy sie WIELKIM WYWIADEM Ferita ktory bedzie mial final na otwarciu jego marki. Zapewnie opowie w nim o swoim zyciu To co przechodzil w nim od malego . Jak byl traktowany jak ustawiano mu zycie jakim byl czlowiekem . Przyzna sie do wszystkich swoich zlych decyzji jakie podejmowal , jak nie które osoby zatruwaly mu zycie ( Ifacat ) . I opowie o swej wielkiej milosci jako spotkal w zyciu ( Seyran) . I zapewnie jego dziadek Halis wiele zrozumie jak i Seyran. Bedzie to pewnie glebokie wystapienie ktore wszystkich poruszy nie których tez ukarze. Oswiadczy tez ze te jego dziela nie sa jego a Seyran. I dla niego bedzie to Game Over. No ale wiadomo ze jeszcze tu sie wiele wydarzy . To znaczy : - Wielki Halis i jego sytuacja jaka miala miejsce gdy byl mlody i spotkanie w barze ktore jak widzielismy w ktoryms odcinuku zakonczone strzelanina. I tam w tej strzelaninie zginol zapewnie przyjaciel Halisa ktory byl ojccem Kazima i bratem tej ciotki Seyran ( przepraszam ale nie pamietam imienia) Pewnie ochronil go wlasnym cialem Dlatego tez Halis ma wielko dlug do splacenia. Wydaje mi sie ze w tym barze byl tez Latif i czy Halis przypadkem nie uratowal mu zycia. Dlatego teraz jest tak wierny mu Byc moze rysuje projekty z wdziecznosci ze zyje a Halis ze od mlodych czasow byl znany i szanowany projekty te realizuje i przedstawia jako swoje. - ciaza Pelin . Tu juz chyba kazdy sie domysla ze to nie dziecko Ferita. A intryga w ktorej bierze udzial .... Wlasnie kto ? Mozna tu spekulowac. Jak dla mnie to dziecko niezyjacego Fuata. Ktory oddal swoje nasienie do banku spermy. A Pelin za pomoca Kaja i kuzynki Pelin to ogarneli. - Asusman zapewie jak przy porodzie umrze Pelin wezmie pod swoja opieke te dziecko. - Kaja z tym gosciem moze byc roznie albo zginie albo okarze sie dobrym czlowiekiem i jak juz przyjdzie pora to rozwiedzie sie z Suna. -Abidin okaże sie prawdziwym bratem Ferita. Nie Żyjącego meza Ifacat ktory pewnie nie ras ja zdradzil. I bedzie mial wkoncu wladze. - Suna gdy juz Abidin bedzie Wielkim Abi wtedy nic nie bedzie stalo na przeszkodzie aby mogli sie hajtnac. - Seyran dowie sie w ktoryms momencie ze te dziecko nie jest Ferita ale i tak nie wroci do niego bo albo nie bedzie chciala go krzywdzic albo nie bedzie juz wierzyla w to ze Ferit ja kocha. I wkoncu jak dojdzie do tego wywiadu z udzialem Ferita ktory wspomialem na poczatku zrozumie go przez co on przechodzil i jak bardzo ja Kocha wtedy weoci do niego. - Ferit po tym wywiadzie albo nie przezyje a wrogow ma wielu.Zalezy jak sie sprawy potocza. Seyran dotrze w tym momencie zobaczy ze umiera i powie mu ze go kocha itp. i oznajmi ze ma dziecko z nim. O turym ona juz wczesniej wiedziala ale nie chciala mu juz w zycie wchodzic i wszystko przewracac. Albo dojdzie do szczesliwego zakonczeniu. Jak Wy widzicie moje przemyslenia? Takie tam prorokowanie. Komentarze mile widziane . A za ortografie itp. przepraszam ale dziwnie tu na tym forum sie pisze.
|
|