Troche faktow. - Seyran po tym jak sie dowiaduje ze Ferit ma dziecko z Pelin. Odchodzi sa sceny jak Ferit chce sie z nia porozumiec Ona go odpycha robi wszystko aby on sadzil ze juz go nie kocha. On dalej za nia lata. I wkoncu decyduje sie na ten wywiad bo wie ze tylko tym moze spowodowac aby Ferit ja znienawidzil i zostawil. Seyran wie przeciez o tym jak Ferit pragnol dziecka i chce tez aby te dziecko ktore ma z Pelin mialo kochajacego Ojca. Dlatego to wszystko zrobila. - Ferit po wywiadzie robi dokladnie to co chciala Seyran ale tez jego uczucie co do niej sie nie zmienia. I wpada na pomysl rewanzu ktory ma na celu uratowaniem ja przed zemsta Halisa wiec bierze to na swoje barki i idzie po najmniejszym zranieniu Seyran i odplaca jej sie wywiadem. Pokazujac tym samym Halisowi ze zemscil sie na Seyran i ze mu juz na niej nie zalezy. - Seyran uswiadomiona tym wywiadem Ferita. Zrozumiala ze stalo sie to czego chciala.Tylko nie wie ze Ferit zrobil to aby ja chronic. I tak o to mamy Ferita ktory ja kocha ale przez ten wywiad Seyran sadzi ze ona nic do niego nie czuje i Ferit podażą swoja ścieżka Wypromowania swojej marki , zapomnieniu o Seyran. Pojawia sie w jego zyciu Nevra . Scena u niej w domu pokazuje jednak ze bedzie mu ciezko o niej zapomniec. No i Seyran zajmuje sie studiami chce stanac na wlasne nogi Chce byc samodzielna. Dlatego tez lapie sie kazdej pracy aby zarobic . Przebiera sie za klauna i niestety widzi Ferita z inna kobieta To nia wstrzasa. Choc chciala aby Ferit ja znienawidzil i sie odkochal to jednak widok ten strasznie ja boli. Czy bylo warto robic ten wywiad aby stracic milosc swojego zycia. Mamy tez sytuacje z Latifem gdzie sie dowiaduje ze to on jest marka Halisa Korchana i wykorzystuje to po to aby Korchanowie dali jej i rodzinie spokój. A wiec mamy dwie osoby ktore jednak sie kochaja ale z roznych powodow nie moga byc ze soba. No i dochodzi teraz proba zabójstwa Kazima. Panie reżyserzy zaczynajmy wyjasniac nie ktore sprawy bo jak tak dalej pojdzie to serial ten bedzie sie konczyl bez glownych aktorow Predzej sie pozabijaja zanim dowiedza sie czy sie kierowali robiac te rzeczy. W najblizszym odcinku ponoc bedzie wyjasnione kto zlecil zabojstwo. Wiec z tym se szybko poradziliscie. Ale z tym dzieckiem Pelin to juz za dlugo ciagniecie ten watek. W sieci pojawil sie filmik ze w niedalekej przyszlosci powroci Serter ( psychol co byl z Pelin ) i ja porywa a najlepsze to to ze Ferit , Seyran i kuzynka Pelin wsiadaja do samochodu i ruszaja w poscig . Czyzby to bylo to. Wogole to duzo akcji ma byc w szpitalu teraz . Kazim i jego zabojstwo , smierc matki Seyran , poznanie jakiegos amanta doktorka dla Seyran. Nawet pisza ze Seyram ma zamiar popelnic samobojstwo ale zostaje uratowana i dowiaduje sie ze jest w ciazy. Mozna z tego cos posklejac. Ale ile w tym prawdy to nawet zaloga Yali Capkini nie wie. 😁😁😁
vmariuszv , ja nie czytam tych spoilerów, czasem się sprawdzają, ale nie zawsze. Poza tym mnie w tym sezonie przeszła faza na ten serial i choć oglądam go z zainteresowaniem, to nie szukam już niczego w sieci, nie czytam newsów (no chyba, że same mi się wyświetlą), nie śledzę tego tak uparcie, jak w pierwszym sezonie.
Co do wywiadu, Seyran nie zrobiła tego, żeby Ferit ją znienawidził i zostawił. Zrobiła to w przypływie złości, bo znowu się pokłócili, znowu bronił swojej rodziny, nie uwierzył, że to Halis kazał podawać jej leki. Do tego zostawił ją samą na tym zadupiu.
"Czy warto było robić ten wywiad, aby stracić miłość swojego życia?". Przecież Seyran chce (przynajmniej oficjalnie) rozwodu, nie ma mowy o wybaczeniu i słusznie zresztą. To nie przezz wywiad straciła miłość swojego życia, tylko przez kłamstwa Ferita. Przez to, że zrobił dziecko innej babie i jeszcze to ukrywał (pomijam fakt, że wciąż nie jesteśmy pewni, czy to dziecko Ferita - Ferit i Seyran tak myślą).
Moze jak umrze jej matka , z siostra jest skłócona , dowie sie ze dziecko nie jest Ferita ale bedzie zyla w przekonaniu ze Ferit ja juz nie kocha to zrozumie ze stracila wszystko na czym jej zalezalo i bedzie chciala sie zabic. Jednak zostanie uratowana przy okazji dowie sie ze jest w ciąży i tez pozna doktorka. Tylko po co on tam ? Znowu widz bedzie krwawil ze w zla strone idzie scenariusz.😋😋 .
mira zgadzam sie z Toba . Ale nie wiedzialem ze to Halis za tym stoi. I ze taki kierunek miala ta rozmowa w tej chacie. Czasem moglabys wrzucic troche wazniejszych faktow z rozmow bo moje angielskie wersje jakie ogladam sa ubogie w tlumaczeniu 😁 . Tak czy siak to za wszystkim stoi Ifakat i Pelin . Jedna za pigułki druga za wrobieniem w ciaze. Tez nie mozna Ferita za wszystko winic. Jak sie dowiedzial o ciazy jasno stwierdzil ze miedzy nia a Pelin nic nie bedzie a ze zaopiekuje sie nimi to chyba postapil dojrzale. Nie wiem jak bys pisala jakby Ferita pokazali ze nie obchodzi go los tego ( niby ) jego dziecka. Jego bledem bylo to ze trzymal to w tajemnicy nic nie mowiac Seyran. A dalej juz maszyna sie ruszyla i jest jak jest
Oczywiście, że Ferit powinien zająć się swoim dzieckiem i tutaj postąpił dojrzale. Nigdy nie pisałam, że jest inaczej. Natomiast dla mnie, jako kobiety, niemożliwym jest kontynuowanie małżeństwa w sytuacji, gdy mąż spodziewa się dziecka z inną kobietą. Nawet jeśli wcześniej to małżeństwo było tylko formalne i dobrze wiedziałam, co go z tą kobietą łączyło. No nie i już. Byłabym cholernie zazdrosna, wiecznie niezadowolona, wiecznie zmartwiona. Dlatego ja bym natychmiast takie małżeństwo zakończyła i nie byłoby najmniejszej szansy na powrót. Natomiast to jest mój pogląd, zdaję sobie sprawę, że ludzie są różni i różny mają poziom tolerancji.
Co do nadchodzącego odcinka i przyszlosci serialu. To sytuacja Kazik Wielki gdzie prosi o przebaczenie a dziewczyny mu przebaczaja . Rozumiem ze co by nie robil to niestety ich ojciec. Tak samo mozna mowic o ojcu Ferita i to ze chce go ratowac przed wiezieniem. To tez przeciez jego ojciec. Wydaje mi sie ze ten serial idzie w strone zeby wszyscy do około co robily i rabia zle rzeczy zrozumieli jakie krzywdy zadaly i na swoj sposob odkupili swoje grzechy . I wyjdzie tak ze wszyscy do okola beda chcieli uratowac zwiazek SeyFer ale wtedy oni juz nie beda mogli na siebie patrzec 🤣🤣🤣
Ponoc jakis nowy serial startuje w piatek i chyba zaczeli sie niepokoic o ogladalnosc Yali Capkini.. To wrzucili taki o to 3 zwiastun nadchodzacego odcinka. Ciekawe jaka bedzie dalsza kontynuacja serialu
Tymczasem w dzisiejszym (105.) odcinku w TVP w ostatniej scenie serialu Pelin mówi do Ferita „nie zbliżyłeś się do mnie od kilku miesięcy”... A był to 32. bolum wyemitowany 16 maja… Finał serialu (i próba samobójcza Pelin) był w 36 bolumie 9 czerwca… Akcja serialu dzieje się w czasie rzeczywistym i w drugim sezonie nie było przeskoku czasowego… Pelin z brzuchem pojawiła się w 43. bolumie (emisja 27 października) i jest w ok. 5-6 miesiącu ciąży… U bohaterów powinna to być połowa sierpnia lub wrzesień, jeśli w którymś odcinku padło tradycyjne „kilka dni/tygodni później”… Czyli 4-5 miesięcy po tym, jak Pelin mówi Feritowi, że od miesięcy ze sobą nie spali… Według wikipedii, Serter pojawił się po raz ostatni w 20. bolumie (emisja 3 lutego) - tym samym, w którym Seyran rozprawia się z Pelin i wyrzuca ją z rezydencji… To jest 3 miesiące przed bolumem 32 (i 7-8 miesięcy przed akcją boluma 43), a od klilku bolumów Feit dał sobie spokój z Pelin, bo postawił na Seyran - widywał się z nią, ale tylko z zazdrości o Sertera i jedynie się kłócili… Nie zostawał u niej na noc, ani nie było czułości między nimi czy godzenia się…
Jakkolwiek Pelin mogla jeszcze spotkać się z Serterem (bo po bolumie 20. usunęła się trochę w cień, dopóki nie wróciła jej matka) i zajść z nim w ciążę… tak z Feritem byłoby to wręcz niemożliwe…
hejciarz dobrze kombinujesz . Mi to sie zaczyna wydawac ze Ferit wie ze te dziecko nie jest jego. Nie mowie ze od razu wiedzial ale w ktoryms momencie albo sam sie kapnol albo sie jakos dowiedzial ze to nie jego. I nam to zaprezentuje scenarzysta w jakims wspomnieniu jak bedzie na to pora . Rozmowa z Pelin po wejsciu do domu. Jak nagle zmienil zdanie wczesniej cieszacy sie ze bedzie ojcem itp. a teraz mowi jej jakim to bedzie okropnym , zlym ojcem dla tego dziecka. To ze nic nie powiedzial Seyran to dlatego ze po tym wywiadzie co zrobila jest przekonany ze Ona go nie kocha i nie ma sensu jej tego mowic.
Może mało popularna opinia,ale szkoda mi, że uśmierca Kazima /jeśli tak faktycznie będzie/. Uważam, że można było fajnie rozwinąć tę postać i że miała jeszcze potencjał. Już kilkukrotnie, co prawda, szło w dorbym kierunku, a scenarzyści postanowili jednak zrobić zwrot w kierunku czarnego charakteru, ale będzie mi go brakowało też pod kątem takich komediowych wątków, jak np.jego hipochondrii czy tej jego komicznej ekspresji. Szkoda, że /chyba/ pozbywają się tak barwnego charakteru, z którą można było jeszcze wiele zrobić. Jeśli Kazim zniknie, to ubedzie też trochę kolorytu.
Jeśli Kazim zniknie, to ubedzie też trochę kolorytu.
A dlaczego mieliby go uśmiercić? Było coś, że aktor opuszcza obsadę? Nie rzuciła mi się nigdzie w oczy taka informacja, ale też mogła mi umknąć. Rzadko kiedy w serialu tureckim uśmierca się ważną postać z przyczyn scenariuszowych (oczywiście nie dotyczy to finału). Zwykle powodem jest porzucenie roli przez aktora (najczęściej dla nowej roli w nowym dizi), czy inny powód jego odejścia (np. względy osobiste).
Trzecia zapowiedź odcinka. Może zgubiły mnie na yt automatyczne tłumaczenia, ale tak wywnioskowalam, a jednocześnie zaznaczałam w nawiasach, że o ile to prawda, bo rzeczywiscie, może to być typowy plot twist.
Kazik to słyszałem ze jeszcze wyjdzie z propozycja dla Halisa aby nie pozwolil sie rozwieźć SeyFer w zamian za uwolnienie Orhana .. Koles bedzie nawrócony po tym jak przeżył. Znaczy bedzie gral swoja role jaka gral do tej pory z tym ze bedzie chcial jak najlepiej dla swoich córek I nie chodzi tu o rzeczy materialne..
Ferit Game : Zemsta - Kazym ✅ - Orhan ✅ - Nukata - Kaja - Ifacat - Halis Slowa Suny do Ferita - Mam nadzieje ze na końcu tej gry wygrana bedzie warta tego co stracisz .
W grze Orhan -Kazim wystarczylo uruchomic Orchana. A jak to bywa w kazdym planie sa jakies nieoczekiwane sytuacje. U Kazima poszlo za grubo gdyz wazyly sie losy jego zycia Wiec musial dzialac a Orchan nie mial isc do wiezienia i tu tez musial zadzialac. U kazdej osoby chcial spowodowac strach i aby zrozumieli swoje bledy jakie popelniali. Karze ich za to ale i jednoczesnie nawraca. Ale i nie chce aby im sie cos zlego stalo.
Ponoc Mert sie do USA wybiera. Brad Pitt na niego czeka. Wiec 2 sezon moze zakonczyc sie smiercia Ferita. Albo jak mysla o 3 sezonie to zmiany aktora . Tak czy siak popularnosc spadnie.
Serio nie rozumiem ludzi co tak hejtuja postac Ferita. Chlopak jest niczemu nie winien Wszystkie sytuacje jakie dzieja sie wokol niego to jest knucie ludzi do okola ktorzy maja w tym swoj cel. Powiedzmy sobie szczerze z Pelin nic go blizszego nie laczylo odkad powstala milosc SeyFer to ze znajdowal sie u niej na poczatku serialu to wszystko dla tego ze nie wytrzymywal z klotniami z SeyFer w domu i napieciem jakie stwarzala jego rodzina. Ona nigdy go nie wspierala i tylko walczyla z nim. Wiec nie dziwne ze ladowal zazwyczaj na dyskotekach albo u Pelin. Tam przynajmniej mial spokój. A ze pozniej wychodzily krzywe akcje no to niema co sie dziwic. To Seyran wciaz urządzała awantury o Pelin. Ona miala i ma problem z zaufaniem Feritowi. Jakos Ferit szybko ogarnol i zaakceptowal Yusufa. Dawno milos Seyran. Teraz jak go odepchnela od siebie i kazdy zaczol zyc swoim zyciem . Ferit zajął sie promowaniem wlasnej marki . Seyra tym czego najbardziej pragnela czyli studiami. On nie ingerowal w jej zycie. A jeszcze jak dowiedzial sie o niebezpieczenstwie w jej rodzinie od razu poszedl na ratunek. No i oczywiscie dostal po dupie od kogo od Seyran. On juz niestety taki jest ze gdy widzi problemy w gronie swoich przyjaciol czy rodziny i to swojej jak i Seyran chce pomoc. Tak samo i jak pomogl Pelin przyprowadzajac ja do domu chroniac ja przed Serterem. Zadnego zrozumienia i zaufania ze strony Seyran nie mial. A przypomne ze jak pomagal Sunie to niebylo zadnego problemu aby schronic sie u Pelin. Czy tez jak dowiedziala sie ze Pelin i jej matka wiedza co rodzina Seyran przechodzila w swoim domu rodzinnym Jakie mialy okropne zycie. To oczywiscie znowu dostal po dupie Ferit ze to niby on o wszystkim powiedzial. Mam nadzieje ze jak te wszystkie brudy wyjda to Seyran bedzie mocno zalowala tego co robila i robi. Bo to ona miala i ma problem z zaufaniem Feritowi. Ps. Nie mowie ze Ferit jest jakims aniolkiem Ale bez przesady.
Nie ma co porównywać tego, co łączyło Seyran z Yusufem z tym, co łączyło Ferita z Pelin. Seyran nigdy z Yusufem nie spała, a jakąkolwiek relację zakończyła przed ślubem. Tymczasem Ferit wciąż się z Pelin bujał i z nią sypiał. Nie widzę nic dziwnego w tym, że Seyran nie mogła potem na tę całą Pelin patrzeć i chciała, by Ferit zupełnie się od niej odciął.
To, że się w związku nie układa, są kłótnie i nerwy, absolutnie nie usprawiedliwia chodzenia po imprezach i sypiania z kochanką. Jak komuś takiemu można zaufać?
Ferit nie poszedł na ratunek, bo dowiedział się o niebezpieczeństwie w rodzinie Seyran (a przynajmniej nie tylko dlatego), tylko dowiedział się, że to jego ojciec knuje z płatnymi zabójcami, a finalnie dowiedział się, że zlecił porwanie Kazima.
Dla mnie koleś jest skreślony, nawet jeśli go trochę rozumiem i nie uważam, że jest człowiekiem złym do szpiku kości. Niestety popełnia mnóstwo błędów i cały czas zawodzi zaufanie. Jeśli jednak okaże się, że dziecko nie jest jego i z Pelin rzeczywiście nie spał od miesięcy, to ta duża złość na niego może mi przejdzie i zdołam ponownie przychylnie spojrzeć na tę parę. Natomiast w tej chwili jestem po odcinku 54 i światełka w tunelu absolutnie nie widzę.