monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 2, 2024 9:01:31 GMT
Wcale się nie cieszę, że będzie kolejny sezon. Znowu głupot nawymyślają. Teraz tylko zerkam co się dzieje, bo już chyba z miesiąc nie oglądałam odcinków, ale w szoku jestem, jak czytam, że Ifakat stara się o dziecko (dawałam jej spokojnie z 50 lat), Kaya, niby taki zakochany w Sunie, idzie do łóżka z Pelin, a Hatice nagle wszystko Halisowi wybacza i wychodzi za mąż. Brakuje realizmu, zdecydowanie. Przecież Kaya powiedział swojej matce że nie kocha Suny, jeszcze przed ślubem. Suna wyszła za niego na złość wszystkim
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2024 10:45:45 GMT
Chyba że Turecka produkcja rozpocznie kręcenie 3 we wrześniu to obyłoby się bez przerwy, cóż trzeba czekać na rozwój sytuacji. 3.Sezon zaczną kręcić podczas wakacji, ale wystartują z emisją dopiero we wrześniu. Niestety nie zapewni to ciągłości emisji na TVP, bo nasza TV potrzebuje 5 odcinków (45 min.) tygodniowo, a w Turcji wychodzi co tydzień tylko 1 odcinek o średniej długości 2h 20min, co daje tylko 3 odcinki. Więc nie opcji, że nie będzie przerwy.
|
|
|
Post by mira on Apr 2, 2024 11:59:00 GMT
Wcale się nie cieszę, że będzie kolejny sezon. Znowu głupot nawymyślają. Teraz tylko zerkam co się dzieje, bo już chyba z miesiąc nie oglądałam odcinków, ale w szoku jestem, jak czytam, że Ifakat stara się o dziecko (dawałam jej spokojnie z 50 lat), Kaya, niby taki zakochany w Sunie, idzie do łóżka z Pelin, a Hatice nagle wszystko Halisowi wybacza i wychodzi za mąż. Brakuje realizmu, zdecydowanie. Przecież Kaya powiedział swojej matce że nie kocha Suny, jeszcze przed ślubem. Suna wyszła za niego na złość wszystkim Powiedział, ale potem to wcale tak nie wyglądało. Zawsze był na jej zawołanie, zawsze zaangażowany i wspierający, zazdrosny. Proponował wyjazd, oferował prawdziwe małżeństwo, z dala od Korhanów i ich problemów. Uważałam, że mu na niej bardzo zależy.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 2, 2024 12:51:35 GMT
Chyba że Turecka produkcja rozpocznie kręcenie 3 we wrześniu to obyłoby się bez przerwy, cóż trzeba czekać na rozwój sytuacji. 3.Sezon zaczną kręcić podczas wakacji, ale wystartują z emisją dopiero we wrześniu. Niestety nie zapewni to ciągłości emisji na TVP, bo nasza TV potrzebuje 5 odcinków (45 min.) tygodniowo, a w Turcji wychodzi co tydzień tylko 1 odcinek o średniej długości 2h 20min, co daje tylko 3 odcinki. Więc nie opcji, że nie będzie przerwy. Trudno to pozostaje nam czekać na kontynuację po przerwie
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 2, 2024 12:53:35 GMT
Przecież Kaya powiedział swojej matce że nie kocha Suny, jeszcze przed ślubem. Suna wyszła za niego na złość wszystkim Powiedział, ale potem to wcale tak nie wyglądało. Zawsze był na jej zawołanie, zawsze zaangażowany i wspierający, zazdrosny. Proponował wyjazd, oferował prawdziwe małżeństwo, z dala od Korhanów i ich problemów. Uważałam, że mu na niej bardzo zależy. Grać jakoś musiał że mu na niej zależy, żeby faktycznie bardzo mocno ją kochał to nie znalazłby sobie kochanki w postaci Pelaśki
|
|
|
Post by mira on Apr 3, 2024 6:38:41 GMT
monikaandr, to prawda. Mnie się wydawało, że kochał, ale najwyraźniej tak nie było.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 3, 2024 9:13:23 GMT
monikaandr , to prawda. Mnie się wydawało, że kochał, ale najwyraźniej tak nie było. Kaya miał wpojone że cała rodzina Korhan to zło całego świata, kochał samego siebie i mamusię
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2024 9:29:01 GMT
Czyli to znaczy, że większość ludzi na świecie nie kocha swoich partnerów (małżonków, narzeczonych, etc)? Wg mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Człowiek jest tylko człowiekiem i ulega różnym słabościom (niekiedy pod wpływem chwili, niekiedy alkoholu, czy innych rzeczy)..
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Apr 3, 2024 12:09:40 GMT
Witam . Jestesmy przekonani ze w najblizszym czasie komus stanie sie krzywda a nawet ktos moze umrzeć . Mysle ze to osoba moze byc Kaja. W ostatnim odcinku to Ferit stanął w obronie Kaji gdy Serter wycelowała w niego bron. Kaja tez byl poruszony słowami Ferita gdy ten powiedzial do Pelin ze przeszedł tu ze wzgledu na Kaje .. Sądze ze to Kaja uratuje Ferita przed smiercia ..
Co daje nam smierc Kaji w serialu ? - Suna zostaje wdowa i bedzie mogla dalej spiskować z innymi w palacu , wiemy ze robi juz to z Ifacat , ale sądze ze polaczy teraz jeszcze sily z Asusman , ktorej mąż tez zginol w wypadku. I mysle ze smierc meza Asusman i Suny zjednoczy je , bo beda uwazały ze wszystkiemu winna jest Seyran... - Pisarz dzieki śmierci Kaji bedzie tez mógł stworzyć na nowo związek Suny i Abidina - Orhan za to jak wiemy chce przejąć firme , wiec smierc Kaji tez bedzie mu na ręke , bo przejmie jego udziały ... - Mamy tez Pelin , która zbliżyła sie do Kaji ... Pelin po tym jak straciła Ferita , który jak wiemy jest z Seyran , a teraz straciłaby Kaje , bo ten ratował zycie Feritowi . Pelin moze całkowicie stracic kontrole nad soba i zrobic krzywdę Feritowi i Seyran... - Jest też Nukhet , matka Kaji. Ona dzieki wywiadowi Sultan moze stworzyć wielkie szkody Korhanom ... Jakby Kaja zmarł to napewno nagranie te ukarze sie w telewizji... A dzieki komu te nagranie moze sie pokazać ? Przez ulubieńca Ferita , dziennikarza który nie raz mu zaszkodził 😁😁😁..
Także śmierć Kaji daje pisarzowi pole do popisu 😁😁😁.
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Apr 3, 2024 13:12:47 GMT
Afra juz wglebia sie w role matki po stracie dziecka , czytajac jakies ksiazeczki 😁😁.. Czyli porwanie okaże sie smiercia dziecka , o ktorym jeszcze nie wiedza. Wiec slowa Kazima gdy Ferit porywa ciotke Hatiche ,, bedziesz jeszcze płakał po katach szpitala Ferit , zobaczysz ,, maja sens... Co do Kazika to on często od pierwszego sezonu powtarza tez slowa ze ,, kogos zabije i ze bedzie siedzial za morderstwo ,, ... Ciekawe czy to on nie zabije Kaji ?? Teraz na tvp1 lecial odcinek po zareczynach Kaji i Suny jak siedzieli we dwoje w restauracji i Suna sie bala co zrobi ojciec jak dowie sie ze niema ich w domu. A Kaja w odpowiedzi powiedzial zeby sie nie przejmowala i ze co moze mi zrobic twoj ojciec jeszcze. Grozil mi , pobil , machal nozem ... Zostalu mu juz tylko .. i tu Suna odpukala 🤔🤔🤔.. Co Wy na to ?
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 3, 2024 14:55:47 GMT
Czyli to znaczy, że większość ludzi na świecie nie kocha swoich partnerów (małżonków, narzeczonych, etc)? Wg mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Człowiek jest tylko człowiekiem i ulega różnym słabościom (niekiedy pod wpływem chwili, niekiedy alkoholu, czy innych rzeczy).. Nie to nie oznacza że większość ludzi, owszem jedni zdradzają bo brakuje im np. większych namiętności w związku, jedni bo brakuje im miłości a jeszcze inni bo mają to w naturze. Prawda jest taka że jak mąż kocha żonę to nie szuka pocieszenia w ramionach innej bo np. żona chodzi w dresach po domu, karmi dziecko i nie ma dla męża czasu. Kochający mąż jest cierpliwy, tolerancyjny, czego nie można powiedzieć o Kayim on ożenił się z Suną na złość matce i wszystkim dookoła, żyje jak wolny ptak, nie oszukujmy się Suna też nie kocha Kaya.
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Apr 4, 2024 6:29:58 GMT
Papiery rozwodowe ktore rzekomo podpisywali w restauracji przed tym jak Ferit wystawil Seyran dziennikarzom , nie byly papierami rozwodowymi. Byla to umowa ich wspolnej firmy. Dlatego wtedy Ferit na pozegnanie wlozyl jej pierscionek ktory wspolnie zaprojektowali. To udowadnia ze Ferit nigdy nie chcial zaszkodzic Seyran , chcial ja chronic przed rodzina ktora moglaby zrobic jej wieksza krzywde ... W najblizszym odcinku przed porwaniem Seyran , Ferit zorganizuje niespodzianke dla Seyran. Poprosi Ece aby zabrala Seyran do centrum handlowego na zakupy. A tam bedzie Ferit w przebraniu klauna , bedzie duzo czerwonych balonow w ksztalcie serca. Prezentem bedzie ich wspolny lokal pod nazwa SeyFer Seyran & Ferit Korhan .. Wytlumaczy to Seyran ze wczesniejsze spotkanie Ferita z Nevra wtedy jak Seyran byla klaunem i ich widziala bylo czysto biznesowe...Do tego Seyran dostanie psa w prezencie ( Afry 🤦 )... P.s. Sadze wiec ze jak juz dojdzie do porwania Seyran to serial wejdzie w tryp dramatu. A jak to u nich bywa jak dzieje sie cos zlego to lawinowo. Wiec moze dojsc do wypadku z udzialem Seyran , Ferit moze zabic Akina ( bo stroj klauna w jaki bedzie przebrany , moze i w nim smiesznie wyglada , ale nie nalezy do klaunow cyrkowych ) . Moga dowiedziec sie w szpitalu ze Seyran byla w ciazy i ze stracila dziecko. Z Feritem mysle ze cos sie stanie bo od 2 dwoch odcinkow widac jak tylko uszczesliwia Seyran , jest ciagle przy niej , nawet uczy ja jazdy samochodem . Jeszcze jak podaruje jej psa , to zapewnie dlatego aby miala sie do kogo przytulac jak jego nie bedzie 😁😁.. Takze albo zostania aresztowany za zabojstwo Akina , albo na wiesc ze Seyran byla w ciazy i stracila dziecko moze dostac wstrzasu , ktory spowoduje u niego zaslabniecie i tym samym pojawi sie temat jego cukrzycy. I zapadnie w spiaczkie... 🤔🤔🤔
A o Kaji i Sunie to niema co sie rozwodzic , od poczatku wchodzac w ten zwiazek dobrze wiedzieli w jakim celu to robia. Moze cos tam miedzy nimi zaiskrzylo , ale to nie byla milosc. Kaja w zyciu swoje przezyl i widzial jak cierpiala jego matka przez ojca. On chronil matke przed ojcem. I tak samo chronil Sune przed kazdym zlem. To dobry chlopak i nie nawidzi jak ktos komus robi krzywde. Niestety pogubili sie w zyciu . Wybrali inne drogi i niema co z tego powodu rozpacza i sie na nich zloscic. Kaja jak pisze chronil swoja matke , chronil Sune , teraz chroni Pelin . Ten typ tak juz ma... Suna jak to Suna bladzi w zyciu sama nie wie czego chce , jest slaba. Jej miloscia jest Abidin ale ze wzgledu na intrygi mysli ze jej przeznaczeniem jest Ferit...
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2024 14:09:18 GMT
Kochający mąż jest cierpliwy, tolerancyjny, czego nie można powiedzieć o Kayim on ożenił się z Suną na złość matce i wszystkim dookoła, żyje jak wolny ptak, nie oszukujmy się Suna też nie kocha Kaya. Owszem, kobiety wymyśliły sobie taką teorię miłości i święcie w nią wierzą, ale czy ta teoria jest prawdziwa? Wg mnie faceci się z niej w duchu śmieją, bo mają inną percepcję odczuwania i zaspokajania potrzeb. Co oczywiście nie znaczy, że każdy w równym stopniu biega z wywieszonym jęzorem i szuka okazji. Fakt, niektórym się ona nie trafia i żyją w przekonaniu swej nijak przetestowanej wierności, ale większość korzysta z tych lepszych, nadarzających się okazji (szczególnie jeśli ich stały związek przeszedł już w rutynę lub przechodzi kryzys), bo wiadomo, że nie każdy chłop pójdzie z każdą babą.. PS: to co napisałam oczywiście nie odnosi się do przypadku Kayi i Suny...
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 4, 2024 15:15:34 GMT
Kochający mąż jest cierpliwy, tolerancyjny, czego nie można powiedzieć o Kayim on ożenił się z Suną na złość matce i wszystkim dookoła, żyje jak wolny ptak, nie oszukujmy się Suna też nie kocha Kaya. Owszem, kobiety wymyśliły sobie taką teorię miłości i święcie w nią wierzą, ale czy ta teoria jest prawdziwa? Wg mnie faceci się z niej w duchu śmieją, bo mają inną percepcję odczuwania i zaspokajania potrzeb. Co oczywiście nie znaczy, że każdy w równym stopniu biega z wywieszonym jęzorem i szuka okazji. Fakt, niektórym się ona nie trafia i żyją w przekonaniu swej nijak przetestowanej wierności, ale większość korzysta z tych lepszych, nadarzających się okazji (szczególnie jeśli ich stały związek przeszedł już w rutynę lub przechodzi kryzys), bo wiadomo, że nie każdy chłop pójdzie z każdą babą.. PS: to co napisałam oczywiście nie odnosi się do przypadku Kayi i Suny... lucy, Nie tylko kobiety, ale każdy normalny człowiek ma swoją wizję miłości. Wierność jest tematem rzeką bo można interpretować różnie, ile ludzi tyle opinii. Jak mówi przysłowie " jak suka nie da pies nie weźmie" są typy facetów co są wierni swoim wybrankom i na inne nie polecą, a są typy gdzie tylko odrobina rutyny wda się do łóżka i poleci do innej. Są jeszcze typy ludzi co fascynuje ich dreszczyk emocji i na to żadnego wpływu nie mamy.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 4, 2024 18:02:05 GMT
Kolejny klaun .
|
|
|
Post by mira on Apr 5, 2024 6:50:03 GMT
Kolejny klaun . Scenarzysta usilnie próbuje zatrzeć złe wrażenie, jakie zrobiła poprzednia scena z klaunem. Ja nadal czuję niesmak, więc może i dobrze robi.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 6, 2024 6:21:12 GMT
Ten serial to mem. Nieśmieszny w dodatku.
|
|
pablo
Początkujący
|
Post by pablo on Apr 6, 2024 10:45:18 GMT
Nie bardzo mogę zrozumieć tej kobiety w burce o co jej tak naprawdę chodzi ...?
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Apr 6, 2024 14:06:49 GMT
pablo, z tego co ja zrozumialem to chodzi o to ze ta kobieta miala wyjsc za Halisa. A ze Hatiche sie to nie spodobalo to postanowila wynajac bandytow i sie jej pozbyć , ciekawe czy oni jej nie zgwalcili ... Bo to samo moze czekac teraz Seyran.... Swoja droga to ta Hatiche jest wiekszym zlem niz Halis 😁😁😁 Ocena zaje*** spadla w dol za ostatni odcinek. Gdyby nie zyski jakie maja za granicy na tym serialu bysmy sie juz z serialem zapewnie pożegnali... Wogole to mnie to dziwi skoro wiedza ze ludzie z calego swiata sledza ten serial , nie wezma i nie wrzuca angielskich napisow jak startuje serial... Wtedy i ogladalnosc byla by chyba wieksza , bo tak to ludzie czekaja na wersje jezykowa aby moc zrozumiec i nie ogladac po kilka razy jeden odcinek. Czy moze sie myle 🤔🤔. Widzialem tez informacje ze za tydzien odcinka nie bedzie , kolejny czyli 66 ma byc ponoc 19.4 za dwa tygodnie... Moze to ktos potwierdzic ?
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Apr 7, 2024 7:24:29 GMT
Wczorajszy rayting jeszcze rok temu nikomu nie przyszedłby do głowy… A ja nie sądziłem, że to napiszę, ale… bardzo im tak dobrze… Niech się ten serial już skończy… OGM zaprzepaściło fajną historię przez swoje durne eksperymenty… A stary scenarzysta chyba się mści za odsunięcie good serialu… Bo to co on teraz pisze, woła o pomstę do nieba… Zachowania postaci są jeszcze bardziej irracjonlne,, a główna para straciła swoją chemię i tylko drze ze sobą koty… Ferit nie kocha Seyran i ugania się za innymi… Halis z charyzmatycznej postaci stał się starym krętaczem i mafiozem, a scenarzysta coraz to bardziej i bardziej mu hołduje… Bohaterowie-meble dalej są meblami…
Naprawdę liczę, że wkrótce zapadnie decyzja o finale… Żal mi aktorów, szczególnie tych młodych, że muszą w tym tkwić… I jestem ciekaw, jak potoczy się współpraca Star i OGM… Bo coś mi mówi, że jesienią żadnego serialu OGM na Star już nie zobaczymy…
|
|
|
Post by Matthias on Apr 7, 2024 19:21:45 GMT
💥💥💥 Jeśli wierzyć doniesieniom, to ktoś odchodzi z serialu #YaliCapkini. Któż to mógłby być?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 7, 2024 19:29:54 GMT
News #2 📌 Reytingi za 29.03.2024TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (58 odcinek) - 7.39% ⬇ (-0.28) 2. Yalı Çapkını (65 odcinek) - 4.51% ⬇ (-1.29)3. Gaddar (12 odcinek) - 4.25% ⬆ (+0.38) 26. Ateş Kuşları (50 odcinek) - 1.69% ⬇ (-0.84) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 9.59% ⬇ (-1.19) 4. Gaddar - 2.82% ⬆ (+0.15) 5. Yalı Çapkını - 2.65% ⬇ (-0.76)40. Ateş Kuşları - 0.69% ⬇ (-0.62) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 9.17% ⬇ (-1.07) 3. Gaddar - 4.08% ⬆ (+0.59) 5. Yalı Çapkını - 3.36% ⬇ (-1.84)33. Ateş Kuşları - 1.21% ⬇ (-1.06)
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Apr 8, 2024 5:34:38 GMT
Matthias, Rozumiem ze chodzi o osoby ktore graja dłuższy czas , a nie co doszly aby krecic te powtarzajace sie porwania i zyja zemsto . Takie jak matka czy ciotka Akina sam juz nie wiem kim ona jest , Akin czy Ece . Bo te postacie to rozumiem ze sa tymczasowo. Ale jesli chodzi z tych czolowych to wydaje mi sie ze bedzie to aktor grajacy Kaje , a dlaczego to juz tlumaczylem wczesniej ..
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Apr 10, 2024 8:19:57 GMT
Po tym co teraz widzimy w serialu , stwierdzam ze Hatiche to istne zlo . Druga Pelin. Ktora zrobi wszystko aby zdobyc mezczyzne ktorego kocha i jego wladze . Wydaje mi sie ze w mlodosci krzywdzila wszystkie kobiety ktore zblizyly sie do Halisa i ktore mialy zostac jego zona. Ale tez manipulowala nim gdy ktos zbliżył sie do niej i mial zostac jej mężem. Mysle nawet ze za smiercia jej brata ( ojca Kazima ) stoi wlasnie ona. Zapewnie chcial ja wydac za kogos innego niz Halisa. Tak samo to jakim okrutnym czlowiekiem byl Kazim dla swojej zony i dzieci to tez jej wina. Po smierci jego ojca byl on torturowany przez nia...
|
|
|
Post by Matthias on Apr 11, 2024 15:30:50 GMT
💥 Pierwszy odcinek serialu „Zimorodek” (Yalı Çapkini) zostanie pokazany w Peru we wtorek, 29 kwietnia.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 11, 2024 16:58:46 GMT
💥💥💥 65. odcinek serialu #YaliCapkini uzyskał ponad 9 milionów wyświetleń na YouTube.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Apr 13, 2024 14:30:29 GMT
Wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze??? Że tyle krajów zobaczy ten serial, w niektórych to będzie first turkish dizi ever i na jego podstawie wyrobią sobie opinię, że tureckie seriale to badziewia i gnioty… Matthias, błagam, przynieś skądś info, że 3 sezonu jednak nie będzie…
|
|
|
Post by Matthias on Apr 13, 2024 19:23:26 GMT
heyciarz niestety, nie mam dobrych wieści... A ja nie chcę skończyć jak kiedyś posłańcy niosący złe wiadomości .
|
|
|
Post by Matthias on Apr 14, 2024 19:00:00 GMT
💫📸 Ekipa serialu „Yali Capkini” świętowała urodziny Emre Altuga
|
|
vmariuszv
Entuzjasta
|
Post by vmariuszv on Apr 15, 2024 4:51:57 GMT
Czy ktos slyszal o nowej postaci w serialu ? Ponoc ma dolaczyc psyhiatra dla Seyran. Czy to ma byc kobieta czy mężczyzna nie wiem ...
|
|