|
Post by julia on Nov 1, 2023 20:08:57 GMT
Kivilcim dała kolejny popis swojej stronniczności… I despotyzmu… Jest zamknięta na wszystko… Musi być tak jak ona chce albo wcale… Biedny Omer.. Jak długo da sobą tak pomiatać… Nursema z mężem docierają się… Ale różnic wypływa na głębię coraz więcej… A Ertugrul jest wyraźnie w niej zakochany… To może być ciekawy wątek… Gdy Nursema zostanie teściową swojego byłego męża… Co to za dziwny wątek z tą telewizją A jaka jest Pembe, jaki Apo? To oni są despotyczni i niereformowalni. Te ich zasady są chore, jak u wszystkich ortodoksów. Kivilcim potrafi przyznać się do błędu i w ostatnim odcinku przyjęła przeprosiny Fatiha, to samo z czasem zrobi Doga. Mnie także nie podobała się jej postawa i bezwzględny zakaz zbliżania się do córeczki, ale Fatih też dał pokaz swojej stanowczości i braku litości.. Co z tą telewizją? Kivilcin na tym etapie nie ma pracy i Ruzgar zaproponował jej przesłuchanie, a potem prowadzenie programu , omawiającego problem wykluczenia wśród młodzieży.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Nov 1, 2023 22:06:23 GMT
julia, ale Pembe czy Abdullah nie uważają się za wyrocznie… Nie kreeują się na dobrych sędziów… Obrońców uciemiężonych… W przeciwieństwie do Kivilcim… Dlatego jej zachowanie tak razi… Pomysł z telewizją dziwny… Obejrzałem 34 odcinek… Ten fago od ciotki chce w niej wszystkich zatrudnić… Fatih „odzyskał” Dogę i skruszał… Pięknie zagrał płacz za drzwiami… Mustafa zresztą też… Sceny jak dbał o Dogę czy spał na podłodze też były wzruszające… Wątek Mustafy i Samballah może być ciekawy… Rodziny Nursemy i Ibrahima się spotkały… U Ertegrula… Scenarzysta chyba więc nie wpadł na ten pomysł co ja… A szkoda… julia, co się dzieje z włosami Nilay??? Od połowy pierwszego sezonu nosi perukę… Potem postanowili tę bohaterkę „zakryć” (welonem)… To chyba nie było przewidziane w scenariuszu… Btw… Chimenea miała pod koniec sezonu kochasia… Zapomniała o nim??? Nie widać go…
|
|
|
Post by julia on Nov 2, 2023 19:31:49 GMT
co się dzieje z włosami Nilay??? Od połowy pierwszego sezonu nosi perukę… Potem postanowili tę bohaterkę „zakryć” (welonem)… To chyba nie było przewidziane w scenariuszu… To zastanawiało mnie od pierwszego odcinka. Myślałam, że może ma bardzo niskie czoło i grube, gęste włosy, ale to mi nie pasowało. Potem coraz bardziej utwierdzałam się w przekonaniu, że to peruka i w dodatku nie najlepsza, bo zakrywa pół czoła. Jak można było ją oszpecić tak fatalną imitacją. Feyza Civelek ma zupełnie inne włosy. Aktorka nie jest zbyt urodziwa, powinna poprawić sobie zęby. Być może jest chora i stąd ta peruka
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Nov 2, 2023 20:58:35 GMT
julia, pomyślałem podobnie, że to może coś ze zdrowiem… Na początku jej włosy były naturalne… Na jej głowie był przedziałek… Włosy nie były tak kruczoczarne i gęste…
|
|
|
Post by Matthias on Nov 4, 2023 9:41:45 GMT
📌 Reytingi za 03.11.2023TOTAL:1. Yalı Çapkını - 8.27% ⬆ (+0.15) 2. Kızılcık Şerbeti - 7.14% ⬆ (+0.06)9. Arka Sokaklar - 3.46% ⬇ (-0.20) 10. Ateş Kuşları - 3.45% ⬆ (+0.36) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 9.79% ⬇ (-0.25)2. Yalı Çapkını - 4.85% ⬇ (-0.34) 11. Ateş Kuşları - 2.15% ⬆ (+0.52) 20. Arka Sokaklar - 1.28% ⬆ (+0.13) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 9.23% ⬇ (-0.41)2. Yalı Çapkını - 7.11% ⬇ (-0.39) 12. Ateş Kuşları - 2.80% ⬇ (-0.45) 13. Arka Sokaklar - 2.19% ⬇ (-0.46)
|
|
|
Post by julia on Nov 5, 2023 20:20:15 GMT
omyślałem podobnie, że to może coś ze zdrowiem… Na początku jej włosy były naturalne… Na jej głowie był przedziałek… Włosy nie były tak kruczoczarne i gęste… Z ciekawości zerknęłam na pierwszy odcinek i z włosami Nilay, jest dziwna sprawa. Gdy chodzi z rodziną do domu Kivilcim ma przedziałek na boku i włosy są falowane , ma je lekko pocieniowane a w kolejnej scenie już ma przedziałek na środku i rzeczywiście rosną one dość nisko, ale absolutnie nie wyglądają , jak obecnie. Może też dlatego, że teraz są proste i przypominają siano, jednak obstawiałabym ,że to jest peruka. Jeśli ze względów zdrowotnych, to bardzo współczuję i życzę zdrowia.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 5, 2023 20:44:39 GMT
julia heyciarz - tyle znalazłem na tureckich stronach. CZY NILAY Z KIZILCIK SERBETI NOSI PERUKĘ? Postać Nilay, grana przez Feyzę Civelek, używa w serialu peruki. Choć ten szczegół, który nie pozostaje niezauważony przez widzów Kizilcik Serbeti, jest często przedmiotem badań w wyszukiwarkach. Widzowie zastanawiają się, dlaczego Nilay nosi perukę. Czy Feyza Civelek jest chora? Dlaczego nosi perukę? Podczas gdy emitowany w Show TV serial w dalszym ciągu zachwyca widzów swoim sukcesem, produkcja należy do seriali cieszących się dużym powodzeniem zarówno w mediach społecznościowych, jak i na ekranach telewizorów. KIZILCIK SERBETI - DLACZEGO NİLAY NOSI PERUKĘ? Chociaż widzowie są ciekawi, dlaczego bohaterka Nilay nosi perukę w Kızılcık Şerbeti, który ma ogromną rzeszę widzów, okazało się, że piękna aktorka Feyza Civelek, która gra postać Nilay, nie miała żadnego ukrytego powodu na noszenie peruki Aktorka nie ma żadnego ukrytego powodu... Nosi perukę po prostu dla tej roli.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Nov 8, 2023 18:58:18 GMT
Ja również szukałem i nic nie znalazłem… Wszyscy na ten temat milczą… Chociaż internauci pytają… Chyba jako trzecia pozycja w google po wpisaniu imienia i nazwiska aktorki pojawia się z dopiskiem „kanser” (rak)… Tymczasem za mną odcinki 35-36… Trochę nie ogarniam… julia, pomóż… Czemu nagle wszyscy się zachowują, jakby Doga i Fatih byli razem, tylko się pokłócili??? Doga nawet jakby zapomniała, co się stało… Jak Fatih sprowadził ją do domu… Psychicznie ją poturbował… Kivilcim wybacza zięciowi, jakby też miała to gdzieś, co wyrządził jej córce… Że zrobił z niej szaloną… A rodzina Fatiha już nalega na ponowny ślub… Doga odpowiada, że „się zastanawia”… Czy oni zapomnieli, że tu był rozwód??? że zrobili z Dogy wariatkę Że Doga ma się leczyć Że odebrali jej prawa do opieki nad Cemre na czas leczenia??? Nilay często mnie wkurzała… Ale już do niej przywykłem… Serial byłby bez niej nudny… Uwielbiam jej komentarze… Doga coś sugeruje, a ona z triumfem wypala „to o Tobie mowa, Fatih”… Jakby nikt nie wiedział… Jej dramy też są fajne… Śmieszne… Plotka z rozwodem Pink Panter i Abdullaha mocno się na niej odbiła… Zabawna była scena w salonie… Najpierw wygnała Dogę i Fatiha do stołu dla „nieczystych”… A potem plotka o rozwodzie łańcuszkiem dotarła do „pomysłodawczyni”… „Dogy tak nie traktowaliście”, „Jeszcze mnie tylko zbijcie”, „Odchodzę” jako odpowiedzi na prośbę o wyjaśnienia co jej przyszło do głowy… Maniak bu kiz… Methekan zmężniał… On i Chimenea chyba jednak będą parą… Skoro scenarzysta zapomniał o jej adoratorze z salonu samochodowego… I lekcjach prawa jazdy… U Nursemy i Umuta nie jest nudno.., Ale Ertugrul zaczyna mnie denerwować… Jego córka Mihra też… „Jak mąż puszcza Cię samą w nocy na zewnątrz, to Cię nie kocha”… Bezczelna smarkula… Jeszcze sama będzie błagać Ibrahima o choćby skinienie…
|
|
|
Post by lucy on Nov 9, 2023 19:11:16 GMT
Laureaci tegorocznych Złotych Motyli w kategorii "Najlepsza Wschodząca Gwiazda" za rok 2023 wybrani przez oficjalnego sponsora ceremonii, markę Pantene.. Özge Yağız Simay Barlas Sıla Türkoğlu Caner Topçu i.imgur.com/sj3vLFx.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Nov 10, 2023 20:38:17 GMT
💥 Ozlem Leman Davran dołączyła do obsady serialu „Kizilcik Serbeti” w roli przyjaciółki Omera. Pojawi się tylko w dwóch odcinkach.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 11, 2023 9:55:26 GMT
📌 Reytingi za 10.11.2023TOTAL:1. Yalı Çapkını - 7.59% ⬇ (-0.68) 2. Kızılcık Şerbeti - 6.95% ⬇ (-0.19)7. Arka Sokaklar - 4.05% ⬆ (+0.59) 8. Ateş Kuşları - 4.04% ⬆ (+0.59) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 10.42% ⬆ (+0.63)3. Yalı Çapkını - 4.78% ⬇ (-0.07) 11. Ateş Kuşları - 2.12% ⬇ (-0.03) 19. Arka Sokaklar - 1.49% ⬆ (+0.21) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 9.63% ⬆ (+0.40)2. Yalı Çapkını - 6.30% ⬇ (-0.81) 9. Ateş Kuşları - 3.41% ⬆ (+0.61) 14. Arka Sokaklar - 2.64% ⬆ (+0.45)
|
|
|
Post by lucy on Nov 11, 2023 12:49:06 GMT
Ale przepaść w AB. W dodatku Sorbet ma więcej procentów w tej kategorii, niż pozostałe seriale razem
|
|
|
Post by julia on Nov 12, 2023 11:27:51 GMT
Trochę nie ogarniam… julia, pomóż… Czemu nagle wszyscy się zachowują, jakby Doga i Fatih byli razem, tylko się pokłócili??? Doga nawet jakby zapomniała, co się stało… Jak Fatih sprowadził ją do domu… Psychicznie ją poturbował… Kivilcim wybacza zięciowi, jakby też miała to gdzieś, co wyrządził jej córce… Że zrobił z niej szaloną… A rodzina Fatiha już nalega na ponowny ślub… Doga odpowiada, że „się zastanawia”… Czy oni zapomnieli, że tu był rozwód??? że zrobili z Dogy wariatkę Że Doga ma się leczyć Że odebrali jej prawa do opieki nad Cemre na czas leczenia??? heyciarz, ona nie zapomniała , tylko przycichła. W ostatnim odcinku była u prawniczki. tym razem wybrała ją sama i o dziwo jest to zakryta pani adwokat. Co będzie dalej zobaczymy. Owszem dopuszcza teraz domowników do Cemre, nawet wychodzi z Fatihem i Pembe na spacer, zostawia małą w domu i asystuje matce w nagraniu programu. Przestała się podporządkowywać. No i...w telewizji pojawił się operator, któremu Doga wyraźnie się spodobała. Omer ma coraz więcej obaw o swój stan, a i badania to potwierdzają. Tętniak w każdej chwili może spowodować śmierć lub kalectwo. Myśli o tym , jak uwolnić od tej traumy Kivilcim Nilay, to Nilay , już ją poznaliśmy. Ma za długi język, jest wścibska , bezpardonowa, ale i nie jest pozbawiona spostrzegawczości. A także bezgranicznie ufa mężowi. Mimo, że służąca zamknęła drzwi i próbowała uwieść Mustafę, Nilay nie uwierzyła jej , tylko swojemu mężowi. Omal nie wydrapała oczu dziewczynie. Dalej rozwija się wątek Nursemy i Umuta. On ma już dość ciągłego upominania, nicnierobienia w firmie teścia, nieustannego przepraszania Apo i całowania w rękę. Podobała mi się jego postawa na przyjęciu u Ertugrula, kiedy powiedział wprost , że nie widzi nic złego w tym, że kobieta pracuje, jak na przykład jego żona. Wywołało to ogólną konsternację , jedynie Kivilcim, Doga, Cimen i Omer pogratulowali tej decyzji. Oczywiście Pembe zaczęła swoją litanię na temat kobiet z ich środowiska :" Sekretarka"?! To służąca" , ale i Nursema miała pretensje do Umuta, że ją zdemaskował. Bardzo mi się spodobała jego riposta. Dlaczego tylko on musi się podporządkować, ustępować: -Jak to nic ci nie dają do pracy, to po co tam jesteś? - Bo twój ojciec nie chce, abym grał w klubie. Trudno pogodzić ortodoksję i laickim stylem życia. Nursema już poczuła powiew wolności, ale wiara, tradycja i rodzina ją blokują. Jej więzi z domem rodzinnym są niezwykle silne i trudno trzydziestoletniej kobiecie odciąć się od wszystkiego w czym wzrastała. Życzę tej parze, która prezentuje różne światopoglądy powodzenia.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Nov 12, 2023 16:47:51 GMT
julia, wg mnie w wątku Dogy coś się wysypało… Zaraz po „uwięzieniu” w domu przez 2 odcinki wszyscy zachowywali się tak, jakby wróciła do domu z wakacji… A ona poza swoimi komentarzami nic nie działała… Nie walczyła… Tylko słuchała przeprosin Fatiha… Ale ta przykryta pani adwokat to dobry pomysł… Wroga trzeba poznać od środka… Ale idea, żeby udawać, że Doga ma romans, jest głupia… Tak chce odzyskać córkę Serio??? Fajnie, że jak na złość Fatih pokazuje swoje inne oblicze… Ale wciąż pozostaje konserwatywny… Dzięki temu jest ciekawie… Wątek Omera na początku odcinka zrobił się bardzo ciekawy… Depresja… A potem przekolorowany… Śmierć i kalectwo… I jego głupi pomysł na „ulżenie” Kivilcim… Miało być ciekawie, a jest idiotycznie… Przecież za 5 odcinków on i tak cudownie ozdrowieje… Wątek nowej służącej od czapy… Myślałem, że coś będzie się dziać… Zastanawiałem się, co kryje Mustafa… A oni się jej po dwóch odcinkach pozbyli… Czekam, aż Nilay urodzi… Ciotka rozpustnica mnie tylko irytuje… Od samego początku ma wątki na siłę… Do tego prowadzi firmę, w której ciągle tylko siedzi przy stole… „Nursema pracuje? Taki robicie problem jakby była prostytutką” wypaliła do Omera… Beznadzieja… Wyczuwam wątek Methekana i Mihry… Oboje konserwatywni… Ale młoda chyba jeszcze nie zapomniała Ibrahimka… W serialu od kilku odcinków robi się na siłę zebrania… Kolacje… Imprezy… Żeby na nich się działo… Trochę za dużo tego… Ale i tak jest lepiej tak, niż jak na początku… Coś się działo między dwoma bohaterami… A reszta cały odcinek to komentowała…
|
|
|
Post by lucy on Nov 13, 2023 11:59:39 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 17, 2023 14:05:23 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 18, 2023 10:01:53 GMT
📌 Reytingi za 17.11.2023TOTAL:1. Yalı Çapkını - 7.50% ⬇ (-0.09) 2. Kızılcık Şerbeti - 7.29% ⬆ (+0.34)3. Arka Sokaklar - 4.77% ⬆ (+0.72) 8. Ateş Kuşları - 3.83% ⬇ (-0.21) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 9.96% ⬇ (-0.46)2. Yalı Çapkını - 5.57% ⬆ (+0.79) 7. Ateş Kuşları - 3.26% ⬆ (+1.14) 14. Arka Sokaklar - 1.77% ⬆ (+0.28) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 9.86% ⬆ (+0.23)2. Yalı Çapkını - 7.06% ⬆ (+0.76) 8. Arka Sokaklar - 3.52% ⬆ (+0.88) 10. Ateş Kuşları - 3.30% ⬇ (-0.11)
|
|
|
Post by julia on Nov 18, 2023 10:25:56 GMT
Wątek Omera na początku odcinka zrobił się bardzo ciekawy… Depresja… A potem przekolorowany… Śmierć i kalectwo… I jego głupi pomysł na „ulżenie” Kivilcim… Miało być ciekawie, a jest idiotycznie… Przecież za 5 odcinków on i tak cudownie ozdrowieje… heyciarz, wiesz tym razem chciałabym , aby było to cudowne ozdrowienie Prawda jest taka, jak sama wiesz, że tętniaki mogą być umiejscowione tak, że tylko trzeba czekać i cieszyć się życiem, noo chyba że zdarzy się cud. Zgadzam się z Tobą, co do "ulżenia" Kivilcim, to nie jest związek, który się wypalił, tu jest namiętność i rany tym głębsze. Wielu jednak uważa, że jeśli się kocha, trzeba oszczędzić bliskim bólu patrzenia na cierpienie. Ostatni odcinek poza zaręczynami Alev i Ruzgara nie przynosi większych zmian. Wiem, że serce nie sługa, że zakochać się można nawet w Quasimodo, ale ona doskonale wie, że Appo nie zostawi Pembe hanim. Po co ten cyrk Nilay nie odpuszcza - uważa, że to najstarszy mężczyzna powinien przeciąć wstążeczkę. To cholera ognista, nie znoszę takich bab, wścibskich, natrętnych, podstępnych . Owszem , nie można odmówić jej spostrzegawczości, jest bardzo bystra, wszystko zauważy i ma intuicję. Appo, to głowa rodziny, zarządca firmy, ale nożyczek trzymać nie potrafi i skończy się na tym, że to Pembe z wielką satysfakcją przetnie wstążkę z nadzieją, że Alev zniknie z pola widzenia Jest nowa odsłona odcinania zależności Nursemy od rodziny. Już to , że zatrudniono Umuta w firmie, gdzie siedzi i nie ma nic do roboty, nią wstrząsnęło. Kroplą, która przelała kielich goryczy, było zwolnienie jej z pracy na życzenie ojca. Nursema jest gorliwą muzułmanką, szanuje tradycję, szanuje rodzinę, ale jest też kobietą świadomą swojej godności i nie pozwala, aby tę godność deptano poprzez ubezwłasnowolnienie. Jest dorosła, wykształcona, mądra, zdolna ,jest zamężna, więc nie pozwoli na to, aby decydował za nią ojciec. Kibicuję tej postaci , oby tylko scenarzyści nie zepsuli tego wątku.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Nov 18, 2023 17:42:47 GMT
julia, Twoja opinia pokrywa się bardzo z moją… Ostatni odcinek (nie wczorajszy) nie wniósł wiele… Poza wątkiem Nursemy… Jej postać ewoluuje… Ertugrul chyba da jej spokój… I weźmie się za Kivilcim… Ale ostatnio głównie pokazują, że to Nursema się poświęca… Zmienia dla męża… A on dalej ogląda mecze… Pije piwo… Sprowadza „przyjaciółkę” na chatę… Chyba nie takiego Umuta Nursema sobie wyobrażała… Wątku ciotki nie komentuję… To zapchajdziura… Wzniesiona do rangi najważniejszej w odcinku historii… Ale podoba mi się, że romansu z Apo nie ma… Że on jest oddany tradycji… Nie widzę ich razem… Nie widzę ich wątku… Fatih przejrzał Dogę… Wie, że ona go specjalnie rani i okłamuje… Ömer… Miał dwie fryzury w odcinku… W niektórych scenach „stare” włosy… Z siwizną… A w innych czarne… Smaczkiem w odcinku była Pembe i jej przyjaciółka od butów… Ta już wyzywała służącą i narzekała… A Pembe jakby się nagle przypomniało, że islam to religia tolerancji i miłości… I przypomniała to przyjaciółkom przekupom… Podobało mi się… Scenarzysta pokazuje prawdy i obala mity po obu stronach… Nie bawi się w czarne-białe… Nie faworyzuje islamu czy laickości…
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2023 19:17:15 GMT
Do obsady dołączyła Farah Zeynep Abdullah. Będzie to występ oczywiście gościnny. Aktorka wcieli się w postać Dilruby, przyjaciółki Norsimy, która przyjechała z Ameryki. i.imgur.com/SxlTnSk.jpg
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2023 19:26:48 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 25, 2023 9:21:49 GMT
📌 Reytingi za 24.11.2023TOTAL:1. Yalı Çapkını (47 odcinek) - 8.53% ⬆ (+1.03) 2. Kızılcık Şerbeti (40 odcinek) - 6.60% ⬇ (-0.69)5. Arka Sokaklar (651 odcinek) - 4.58% ⬆ (+0.35) 11. Ateş Kuşları (32 odcinek) - 3.54% ⬇ (-0.29) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 10.40% ⬆ (+0.44)2. Yalı Çapkını - 4.84% ⬇ (-0.73) 13. Ateş Kuşları - 1.88% ⬇ (-1.38) 14. Arka Sokaklar - 1.66% ⬆ (+0.04) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 9.10% ⬇ (-0.76)2. Yalı Çapkını - 6.99% ⬇ (-0.07) 11. Arka Sokaklar - 3.07% ⬆ (+0.61) 12. Ateş Kuşları - 2.81% ⬇ (-0.49)
|
|
|
Post by julia on Nov 27, 2023 16:59:36 GMT
Odcinek 40. No cóż , Fatih nigdy się nie zmieni Jest pokorny, kochający, uczynny, cierpliwy, ale...gdy tylko się dowiedział, że Doga znalazła innego adwokata ( radzi ślub , a potem odbieranie praw rodzicielskich) , znów rozpoczął swoją wstrętną grę. I gdy Doga, za radą prawniczki mówi o ślubie dla dobra Cemre, Fatih odpowiada :" Nie Doga, po co nam ślub" Zastanawiam się czy scenarzyści nie pójdą w stronę pokazania, że małżeństwo podobne do związku Nursemy I Umuta jednak na dłuższą metę się nie sprawdzi. W tym związku, jak widać, bardziej stara się Nursema, Ona boryka się z rodziną i rozterkami męża. Odważnie stawia veto : " Tato pozwól mi przeżyć wszystko samej, doświadczyć na własnej skórze, dopiero wtedy będę mogła powiedzieć czy miałeś rację". Umut jest szczęśliwy, że będzie grał w barze, czyli będzie robił , to co lubi, a Nursema ma na głowie sprawy domu. No i wisienka na torcie , choć to jednak nie do śmiechu. Bojowa, pewna siebie Nilay, domowa plotkarka i zazdrośnica , która tak chciała mieć dziecko, była dumna, że to będzie syn, obnosiła się ciążą - padła w obliczu porodu. Strach, brak zainteresowania dzieckiem, które płacze, bo jest głodne, a ona nie ma zamiaru karmić co pół godziny. Marudzi i jęczy, wszystkich skupia wokół siebie. Zapewne ma depresję poporodową, chociaż ja bardziej obstawiałabym egocentryzm - Nilay zawsze skupiała uwagę na sobie , chciała być w centrum. zainteresowania: ona jest starszą synową, ona ma bardziej kochającego męża, wszyscy są przeciwko niej, ona powinna dostać to i to , i tamto.... A tu dziecko płacze, trzeba je przewijać , karmić, uważać , aby się nie zachłysnęło, trzeba być przy nim, gdy tymczasem na dole tyle się dzieje, można coś usłyszeć, skomentować, skrytykować.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 29, 2023 18:27:31 GMT
Ajda Pekkan będzie gościem Kızılcık Şerbeti ✨
|
|
|
Post by Matthias on Dec 2, 2023 17:43:56 GMT
📌 Reytingi za 01.12.2023TOTAL:1. Yalı Çapkını (48 odcinek) - 10.01% ⬆ (+1.48) 2. Kızılcık Şerbeti (41 odcinek) - 7.07% ⬆ (+0.47)5. Arka Sokaklar (652 odcinek) - 4.63% ⬆ (+0.05) 10. Ateş Kuşları (33 odcinek) - 3.37% ⬇ (-0.17) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 9.66% ⬇ (-0.74)2. Yalı Çapkını - 7.01% ⬆ (+2.17) 15. Ateş Kuşları - 1.73% ⬇ (-0.15) 18. Arka Sokaklar - 1.47% ⬇ (-0.19) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 9.82% ⬆ (+0.72)2. Yalı Çapkını - 9.06% ⬆ (+2.07) 12. Ateş Kuşları - 2.82% ⬆ (+0.01) 13. Arka Sokaklar - 2.69% ⬇ (-0.38)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 6, 2023 19:33:22 GMT
Sıla Türkoğlu, Ceren Karakoç, Emrah Altıntoprak. 💥 #KızılcıkŞerbeti
|
|
|
Post by julia on Dec 8, 2023 16:43:04 GMT
Do obsady dołączyła Farah Zeynep Abdullah. Będzie to występ oczywiście gościnny. Aktorka wcieli się w postać Dilruby, przyjaciółki Norsimy, która przyjechała z Ameryki. lucy, ta postać zepsuła mi cały odcinek. Fizycznie nie znoszę ludzi nawiedzonych . Te sceny, kiedy Dilruba w powłóczystych szatach wkracza do willi i opowiada, powołuje się na Allaha, patrzy dziwnym wzrokiem, irytowały mnie niemożliwie. Poza tym , mamy dalszy rozwój sytuacji domowej u wszystkich bohaterów. Doga i Fatih - on , jak wiemy , uważa, że ślub im jest niepotrzebny, czym przekreślił jej zamiary w przyszłości. Wieczorami wychodzi bez słowa, a mieszkać ma gdzie , bo przecież oni zarządzają hotelami. Chce wzbudzić w Dodze zazdrość, co mu się udaje. Nursema i Umut - on już nie pracuje u teścia, ona zakazała wtrącania się w ich życie, ale...Gdy nie ma pieniędzy, jest kiepsko. W domu zimno, Nursema chora, rachunki niezapłacone, Umut kombinuje z prądem...Dobrze, że Somnez w bardzo dyskretny sposób, dała mu kilka wskazówek : "Jeśli pensja nie wystarcza, musisz poszukać dodatkowej pracy". Jestem ciekawa, jak potoczą się ich losy. Nilay i Mustafa - wreszcie Nilay poczuła się matką, ale teraz z kolei trzęsie się nad małym, a to jest za blady, a to żółty...Nie byłaby sobą , żeby znów nie knuła. Najgorsze jest to, że Mustafa jest nazbyt szczery, Zobaczył ojca z Alev w restauracji - rozmawiali o sytuacji Umuta i Nursemy i od razu z tym do żony. A ona, wiadomo. Nie cofnie się przed niczym. Z telefonu Apo wysłała sms z wyznaniem miłości i prośbą o spotkanie do Alev . Mustafa idzie na miejsce spotkania, aby ratować małżeństwo rodziców, ale na spotkanie wychodzi mu ojciec z zapytaniem :"Czekasz na panią Alev"? No i kolejne zmartwychwstanie - Bekir- brat bliźniak Omera, żyje. Nie zginął w wypadku, tylko go wykorzystał do zniknięcia. Zna całą sytuację brata i radzi , aby opowiedział Kivilcim prawdę, gdyż Ertugrul zaczyna się kręcić wokół niej.
|
|
|
Post by julia on Dec 8, 2023 18:25:40 GMT
Nie bardzo wiem, co się stało z moim postem, którego wysłałam na stronie 22., sprawdziłam po wysłaniu - był , a teraz go nie ma. Powtórzę , skrótowo. Nie podobała mi się postać Dilruby , denerwująca , odpychająca, demoniczna, a Pembe i Nursema , wpatrzone w nią w jak w obraz też mnie irytowały . Pary małżeńskie dalej mają kłopoty. Fatih pogrywa sobie z Dogą , aby wzbudzić w niej zazdrość. Umut boryka się z kłopotami finansowymi i ucieka się nawet do podkradania prądu sąsiadom, zaś Nilay wreszcie poczuła się matką, choć bardzo przewrażliwioną. Dalej też ma ciągoty do knucia. No i odnajduje się brat bliźniak Omera - Bekir, który "zginął" w wypadku. On uciekł od narzuconego mu małżeństwa, gdyż kochał inną, no ale cały cięzar przerzucił na barki Omera. Okazuje się, że jest świetnie zorientowany we wszystkich sprawach, dotyczących rodziny i radzi Omerowi powiedzieć Kivilcim prawdę o swojej chorobie, gdyż Ertugrul coraz częściej u niej bywa.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2023 19:21:06 GMT
Nie bardzo wiem, co się stało z moim postem, którego wysłałam na stronie 22., sprawdziłam po wysłaniu - był , a teraz go nie ma. julia, Twój post został przeniesiony tutaj, bo napisałaś go w temacie Safira. Także nic nie zginęło.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 9, 2023 10:51:22 GMT
📌 Reytingi za 08.12.2023TOTAL:1. Yalı Çapkını (49 odcinek) - 8.94% ⬇ (-1.07) 2. Kızılcık Şerbeti (42 odcinek) - 6.74% ⬇ (-0.33)7. Arka Sokaklar (653 odcinek) - 4.21% ⬇ (-0.42) 10. Ateş Kuşları (34 odcinek) - 3.95% ⬆ (+0.58) 43. Bambaşka Biri (13 odcinek) - 1.05% ⬇ (-1.64) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 9.22% ⬇ (-0.44)2. Yalı Çapkını - 6.16% ⬇ (-0.85) 11. Ateş Kuşları - 2.10% ⬆ (+0.37) 13. Arka Sokaklar - 1.97% ⬆ (+0.50) 35. Bambaşka Biri - 0.92% ⬇ (-0.82) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 9.22% ⬇ (-0.60)2. Yalı Çapkını - 8.07% ⬇ (-0.99) 9. Ateş Kuşları - 3.34% ⬆ (+0.52) 11. Arka Sokaklar - 3.06% ⬆ (+0.37) 37. Bambaşka Biri - 1.05% ⬇ (-1.44)
|
|