|
Post by julia on Dec 9, 2023 20:13:42 GMT
julia, Twój post został przeniesiony tutaj, bo napisałaś go w temacie Safira. Także nic nie zginęło. Jak się człowiek spieszy , to się diabeł cieszy.
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2023 14:49:21 GMT
Od poniedziałku do piątku w Show Tv - Zajawka serialowa
#NeGemilerYaktım #Aile #SandıkKokusu #Arak #KızılcıkŞerbeti
|
|
|
Post by Matthias on Dec 14, 2023 16:23:32 GMT
Ceren Karakoç & Serkan Tınmaz & Doğukan Güngör & Emrah Altıntoprak.. 😬 #KızılcıkŞerbeti
|
|
|
Post by man1000 on Dec 14, 2023 23:07:10 GMT
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 15, 2023 19:21:44 GMT
Za mną 40. odcinek… Fatih!!! Bohater odcinka… Nieźle załatwił Dogę i znowu pokazał pazurki… Brawo!!! Doga wyszła na niezbyt mądrą mimozę… A z drugiej strony intrygantkę… Nawet Nilay nie wiedziała jak skomentować rewelacje przy stole… Jestem ciekaw jak to się potoczy dalej… Myślę, że oni koniec końców będą razem… Ale jako małżeństwo z rozsądku… Tej parze brakuje chemii… Jak się kłócili, to stali sztywno i krzyczeli na siebie… Żadnych emocji… Najlepsze momenty odcinka to sceny z obrzezaniem i kradzieżą prądu… Hahaha… A grypa z powodu zakręconych kaloryferów to beznadziejny wątek… Czy scenarzyści naprawdę nigdy nie spędzili chwili w zimnym pokoju??? Nie rozumiem… Jak zamykają bohaterów nagich w opuszczonym domku w lesie zimą, to jest ok… Ale jak w domu nie ma ogrzewania, to musowo muszą się przeziębić… #niejestemidiota Dlaczego produkcji zależy teraz na podpiciu reytingów poprzez udział „gwiazd” Przecież są bardzo wysoko… Wątek powrotu zmarłego brata w celu zwiększania oglądalności też jest beznadziejny… A wykonanie scen braci bliźniaków woła o pomstę do nieba… Jedna postać stoi, a druga mknie niczym duch po ekranie… Kivilcim staje się bohaterką meblem… Jak jej siostra zresztą!!! Zaś Ertugrul to podła, patriarchalna świnia… Ale fałszywej Kivilcim w to mi graj… Rodzina Fatiha była be… Konserwatywna… Zamknięta… Ograniczona… Ale Ertugrul jest cacy!!!
|
|
|
Post by lucy on Dec 16, 2023 7:58:34 GMT
Czegoś takiego chyba nie pamiętam. Mamy 43 odcinek. i.imgur.com/Vbywqso.jpgSorbet prowadzi we wszystkich kategoriach. Total | (1) | 8,90 AB | (1) | 13,53 ABC1 | (1) | 11,81
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 16, 2023 8:01:27 GMT
Te wyniki są niesamowite!
|
|
|
Post by Matthias on Dec 16, 2023 8:02:00 GMT
Aż sprawdziłem, czy pojawiła się konkurencja, czy serial sam był emitowany wczoraj 😅 Jestem pod wrażeniem. Brawo. Bardzo wiele pochlebnych opinii poczytałem na stronach i forach na temat odcinka. To mamy lidera tygodniowego .
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 16, 2023 8:18:49 GMT
Jaka „gwiazda” wystąpiła we wczorajszym odcinku, że reyting tak skoczył
|
|
|
Post by Matthias on Dec 16, 2023 9:27:01 GMT
Przepiękne wyniki. 📌 Reytingi za 15.12.2023TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (43 odcinek) - 8.90% ⬆ (+2.16) 2. Yalı Çapkını (50 odcinek) - 8.20% ⬇ (-0.74) 8. Arka Sokaklar (654 odcinek) - 4.15% ⬇ (-0.06) 10. Ateş Kuşları (35 odcinek) - 3.85% ⬇ (-0.10) 32. Bambaşka Biri (14 odcinek) - 1.25% ⬆ (+0.20) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 13.53% ⬆ (+4.31) 3. Yalı Çapkını - 4.50% ⬇ (-1.66) 12. Ateş Kuşları - 1.97% ⬇ (-0.13) 17. Arka Sokaklar - 1.64% ⬇ (-0.33) 26. Bambaşka Biri - 1.05% ⬆ (+0.13) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 11.81% ⬆ (+2.59) 2. Yalı Çapkını - 7.33% ⬇ (-0.74) 10. Ateş Kuşları - 3.13% ⬇ (-0.21) 12. Arka Sokaklar - 2.90% ⬇ (-0.16) 26. Bambaşka Biri - 1.51% ⬆ (+0.46)
|
|
|
Post by julia on Dec 16, 2023 9:51:15 GMT
Dlaczego produkcji zależy teraz na podpiciu reytingów poprzez udział „gwiazd” Przecież są bardzo wysoko… Wątek powrotu zmarłego brata w celu zwiększania oglądalności też jest beznadziejny… A wykonanie scen braci bliźniaków woła o pomstę do nieba… Jedna postać stoi, a druga mknie niczym duch po ekranie… Kivilcim staje się bohaterką meblem… Jak jej siostra zresztą!!! Zaś Ertugrul to podła, patriarchalna świnia… Ale fałszywej Kivilcim w to mi graj… Rodzina Fatiha była be… Konserwatywna… Zamknięta… Ograniczona… Ale Ertugrul jest cacy!!! Odcinek 42. heyciarz, no nie bądź okrutny , tyle różnych dziwnych i nieprawdopodobnych sytuacji widywaliśmy. Jedna mniej, jedna więcej... Okazuje się jednak ,że zwidy Omera, mają swoje uzasadnienie medyczne. To są chorobowe halucynacje i w związku z tym konieczna jest operacja, która daje tylko 10% powodzenia. I tutaj zobaczymy, co wymyślił scenarzysta dla Omera i Kivilcim. Widziałam sporo scen - zwłaszcza w horrorach - w których takie rozmowy bohaterów mają miejsce. Kivilcim rzeczywiście jest trochę przesunięta na drugi plan , a Alev z kolei wysuwa się do przodu. Decyduje się na wyjście za mąż, aby wreszcie rodzinka dała jej spokój. Nilay nie ustaje w domysłach i podstępach, więc Alev ma tego dosyć. Prosi tylko Appo, aby nie przychodził na jej ślub. Co do Ertugrula, to też go nie darzę sympatią. Cały czas odnosi się wrażenie, że on nie jest uczciwy. Najpierw miał ochotę na Nursemę, teraz na Kivilcim. Tworzy fundację, Kivilcim ma być jej twarzą, a ona dumna i , patrząca coraz przychylniej na Ertugrula. On mi się nie podoba także i dlatego, że niby pozwala córce na swobodę, a tak naprawdę zamknął ją w czterech ścianach i bidula nie bardzo umie się poruszać w świecie. Doga I Fatih będą razem, mimo, że zbyt wielkiej miłości w tym związku nie będzie. Obojętność Fatiha wyzwala w niej zazdrość, jej koledzy na spotkaniu mówią, że powinna cenić takiego męża, który umie wszystko zrobić przy dziecku i umie się nim opiekować...tak więc Doga mięknie. Nilay tym razem odstawia komedię z odpadniętą pępowiną małego Abdullaha. Pembe, ma je w sejfie, aby dzieci zawsze były przy niej. Doga zakopała koło uniwersytetu. Nilay, jak zawsze, nie może być gorsza . Dzieli pępowinę na trzy części. Jedna ląduje koło uczelni, druga zostaje u niej, a trzecią ma zamiar przy pomocy kuzyna zakopać w ogrodzie modlitw. Scena z kotem była super , co potem Nilay skwitowała :"Nie wiem kim będzie nasz syn, ale na pewno będzie lubił zwierzęta". Ciekawa jestem tego ostatniego odcinka, o którym piszecie, choć mogę się domyślać o co chodzi. Końcówka 42,, to wizyta Appo ( po rozmowie z kuzynem Nilay) u Alev: - Nie rób tego. Nie wychodź za mąż. - Wezmę rozwód
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 16, 2023 10:25:15 GMT
julia, nie wierzę, że Apo zdecyduje się na taki krok… I nawet bym nie chciał… Może to okaże się kolejną zagrywką scenarzysty… Alev przecież już sobie wyobrażała takie sceny… A już w trzecim (czy czwartym?) odcinku Pembe oskarżyła Alev o romans z jej mężem przed całą jej rodziną i jakoś wielka drama z tego nie wyszła… Po dwóch odcinkach rodziny zapomniały o tym „nieporozumieniu”… Apo jest mądrym człowiekiem… Czasem bardziej konserwatywnym, czasem bardziej otwartym, ale według mnie taka „zmiana” w życiu osobistym nie byłaby w jego stylu… By the way… Czy mi się wydaje, czy z całej tej rodziny to właściwie kobiety tylko praktykują Nie przypominam sobie sceny modlącego się Apo??? Albo chociaż czytającego coś religijnego??? Mamy podobne odczucia co do Ertugrula… Najgorsze, że na początku scenarzysta owiał tę postać grozą i tajemnicą, a koniec końców stworzył z niego zwykłego faceta w średnim wieku… I może na początku Ertugrul był szczery, ale teraz myślę, że scenarzysta będzie go kreował na fałszywego człowieka i mogą tu wyjść niezłe kwiatki… Nie wiemy, co się stało z matką Mihri… Pracami Nursemy już w ogóle się nie interesuje… Rodzina Ibrahima może jeszcze będzie dziękować rodzinie Nursemy, że „uchronili ich” przed tym człowiekiem…
|
|
|
Post by julia on Dec 16, 2023 11:41:58 GMT
Odcinek 43. Wcale się nie dziwię, że odcinek miał taką oglądalność. Podstęp Nilay i Zulkara się udał. Nie znoszę prostych bab.... heyciarz, a ja się spodziewałam takiej postawy Appo. Cały odcinek , to jedna wielka rozprawa moralna. Miłości nie da się przewidzieć, to życie pisze swoje scenariusze, często wbrew wszelkim ocenom i oczekiwaniom. I pytanie. Dlaczego to zawsze kobietę o wszystko się obwinia, dlaczego to ona jest odsądzana od czci i wiary
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 16, 2023 14:08:10 GMT
Widzę julia, że szybko nadrobiłaś…
|
|
|
Post by julia on Dec 17, 2023 9:23:12 GMT
Widzę julia, że szybko nadrobiłaś… heyciarz, zaintrygowały mnie wysoki wzrost w notowaniach. I akurat jeszcze był rosyjski online z poprzedniego dnia, więc szybko zaliczyłam. Moim zdaniem , odcinek świetny. Różne punkty widzenia na jedną kwestię, rozliczenia, a w środku całej burzy oni, wydaje się zupełnie niedopasowani. A wszystko przez podstęp Nilay i jej szemranego kuzynka. Bez tego, Alev wyszłaby za mąż i byłoby po sprawie.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 17, 2023 10:15:34 GMT
Za mną odcinki 41-43… julia, czemu obwiniasz o wszystko Nilay i Zulkara??? Chyba coś przeoczyłem… Przecież sms-a w imieniu Apo wysłała Nilay w zmowie z Mustafą… Nilay i Zulkar mieli swoją akcję jak dzwonili do telewizji… Odcinek 43 był na pewno przełomowy… Zobaczymy, jaki pomysł na to wszystko będzie miał scenarzysta… Pembe była gwiazdą odcinka… W końcu grała coś innego niż ból głowy (a sceny w pokoju jak wyrzuca ciuchy przez okno były naprawdę dobrze zrobione)… Do tego wykrzyczała Dogy co o niej myśli… Koniec pozorów… julia, myślę, że ciężar winy spadł tutaj na Alev nie bez powodu… To ona jest tą samotną, która rozbiła rodzinę… No i nie oszukujmy się, że nie jest prowokatorką… Szukała Apo i chodziła za nim… Od początku to robiła, pociągało ją zakazane… No i to przez jej związek relacje rodziny Dogy z rodziną Fatiha nie mają szans się już ułożyć… Zgadzam się, że Apo i Alev jako para zupełnie nie przekonują… Od samego początku… A teraz, kiedy już są razem, to siedzą na kanapie w dużej odległości od siebie i rozmawiają jak dwoje obcych sobie ludzi… Nilay była najlepsza, kiedy cała rodzina przeżywała, a ona wypaliła „Mówiłam wam, nie słuchaliście mnie!!! Przeproście mnie teraz!!!” Omer w końcu trafił do szpitala… Teraz go operują i wróci do zdrowia… Ale nie do Kivilcim… julia, stawiam całą swoją wypłatę, że Kivilcim uniesie się dumą i nie wybaczy mu… I pójdzie w tany z despotą Ertugrulem… Wątek z telewizją VHS jest słaby… Nagle wszyscy są gwiazdami popularnej telewizji, o której istnieniu nikt wcześniej nie miał pojęcia… Wielka szkoda… Kivilcim jako dyrektorka szkoły spełniała misję… Ale jako gwiazda telewizji stała się jeszcze nudniejsza i nieistotna w całej tej historii… Reyting ostatniego odcinka jednak mnie zaskoczył, bo aż takich scen w serialu nie było, żeby przyciągnąć taką widownię…No i o parze Alev i Apo internet chyba nie szalał… Myślałam, że widzom cioteczka zwisa tak samo jak mi… julia, czy Tobie też wydaje się, że Umut wpakuje siebie i Nursemę w jakieś bagno z tym nowym „biznesem” I to chyba przeleje czarę goryczy… Bo jak tak sobie pomyślę, to jednak Nursema wciąż z czegoś rezygnuje, dostosowuje się, podąża za jego głupimi pomysłami i pada ich ofiarą… On jej nie wspiera tak, jak ona jego… Na początku sezonu było ok, ale teraz Umut ma ją trochę gdzieś w mojej opinii… Wysłanie jej samej roztrzęsionej samochodem do rodziny było słabe… A sam został w domu… Ona w ogóle nie może na niego liczyć!!! Farah jako gość odcinka 41. spełniła swoją misję. Jej bohaterka była nieźle nawiedzona… Szkoda, że w scenie z nią zabrakło Nilay… Byłoby wesoło…
|
|
|
Post by Matthias on Dec 17, 2023 11:13:23 GMT
Kızılcık Şerbeti 💥
|
|
|
Post by julia on Dec 17, 2023 18:39:49 GMT
czemu obwiniasz o wszystko Nilay i Zulkara??? Chyba coś przeoczyłem… Przecież sms-a w imieniu Apo wysłała Nilay w zmowie z Mustafą… Nilay i Zulkar mieli swoją akcję jak dzwonili do telewizji… Dlatego, że Nilay cały czas węszy i cały czas coś wymyśla. Jeśli chodzi o Zulkara, to niby w jakim celu opowiedział "swoją" historię o miłości , o tym, że jego ojciec był nieszczęśliwy , ponieważ nie kochał matki? "Trzeba walczyć o swoją miłość". On wyraźnie podjudza Appo. julia, myślę, że ciężar winy spadł tutaj na Alev nie bez powodu… To ona jest tą samotną, która rozbiła rodzinę… No i nie oszukujmy się, że nie jest prowokatorką… Szukała Apo i chodziła za nim… Od początku to robiła, pociągało ją zakazane… No i to przez jej związek relacje rodziny Dogy z rodziną Fatiha nie mają szans się już ułożyć… Nie zgadzam się. To Appo zrezygnował z rodziny, to Appo na samym początku poszedł do niej i powiedział, że ją kocha, ale...nie rozejdzie się z Pembe Po co to zrobił? A teraz przychodzi i prosi,, aby Alev nie wychodziła za mąż. Omer w końcu trafił do szpitala… Teraz go operują i wróci do zdrowia… Ale nie do Kivilcim… julia, stawiam całą swoją wypłatę, że Kivilcim uniesie się dumą i nie wybaczy mu… I pójdzie w tany z despotą Ertugrulem… Ja wierzę w Kivilcim. czy Tobie też wydaje się, że Umut wpakuje siebie i Nursemę w jakieś bagno z tym nowym „biznesem” I to chyba przeleje czarę goryczy… Bo jak tak sobie pomyślę, to jednak Nursema wciąż z czegoś rezygnuje, dostosowuje się, podąża za jego głupimi pomysłami i pada ich ofiarą… On jej nie wspiera tak, jak ona jego… Umut , to niestety facet, który jest uczciwy, dobry, opiekuńczy, ale...niezaradny. Ten nowy biznes pogrąży ich całkowicie. Nie widzę Umuta , dopisującego kolejne zera na swoim koncie. Złoto pójdzie, samochód pójdzie, zostaną ogromne długi.
|
|
|
Post by mira on Dec 18, 2023 7:46:19 GMT
Skąd takie wysokie wzrosty? Co się dzieje w tym serialu takiego niesamowitego? Nigdy go nie oglądałam, ale jestem ciekawa, o czym to właściwie teraz jest. Zwykle, jak patrzę na wyniki różnych seriali, to AB jest najniżej, a w przypadku tego serialu jest inaczej.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 18, 2023 14:20:00 GMT
mira, 70-latek, stateczna głowa rodziny i mocno wierzący muzułmanin, odszedł do swojej 40-letniej kochanki o dość frywolnym, jak na jego otoczenie, usposobieniu.
|
|
|
Post by man1000 on Dec 22, 2023 22:09:42 GMT
Według wiadomości Birsen Altuntaş; Do ekipy serialu Cranberry Sherbeti, który uzyskał najwyższą ocenę roku, dołącza bardzo piękna i efektowna aktorka. Nowy odcinek serialu Cranberry Sherbeti spotka się z widzami już dziś wieczorem. Ważna postać o imieniu Görkem dołącza do obsady serialu wyreżyserowanego przez Ketchego, który w każdy piątek spotyka się z widzami w Show TV. Przeprowadzono skrupulatne prace castingowe na aktorke, który ożywi „Görkema”. Özge Özacar wcieli się w rolę Görkem w serialu fenomenalnym napisanym przez Melis Civelek i Zeynep Gür. Dowiedziono, że Özacar wkroczy w życie postaci Ömera (Barış Kılıç). Napięcie w serialu wyprodukowanym przez Gold Film będzie stopniowo rosło.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 22, 2023 22:14:52 GMT
Czy wątek Sili, czyli Dogi żyje? Chyba ta postać stała się drugo,czy już trzecioplanowa?
|
|
|
Post by Matthias on Dec 23, 2023 11:18:09 GMT
📌 Reytingi za 22.12.2023TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (44 odcinek) - 9.11% ⬆ (+0.21)2. Yalı Çapkını (51 odcinek) - 8.12% ⬇ (-0.08) 6. Arka Sokaklar (656 odcinek) - 4.99% ⬆ (+1.31) 10. Ateş Kuşları (36 odcinek) - 3.91% ⬆ (+0.06) АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 12.58% ⬇ (-0.95)3. Yalı Çapkını - 5.39% ⬆ (+0.89) 13. Ateş Kuşları - 2.27% ⬆ (+0.30) 19. Arka Sokaklar - 1.61% ⬆ (+0.43) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti - 12.29% ⬆ (+0.48)3. Yalı Çapkını - 6.64% ⬇ (-0.69) 11. Ateş Kuşları - 3.19% ⬆ (+0.06) 12. Arka Sokaklar - 3.02% ⬆ (+0.29)
|
|
|
Post by lucy on Dec 23, 2023 12:16:15 GMT
Ten serial to fenomen. Do ekipy serialu (...) dołącza (...) Özge Özacar Jej występ będzie pewnie gościnny. Notabene która to już aktorka-protka się tu przewija? Ozge grała niedawno główną rolę w letniej komedii (Kismet). Przed nią w obsadzie była też Farah Zeynep Abdullah.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 23, 2023 12:33:31 GMT
I git, i elegancko. Niech im jeszcze bardziej reyting rośnie. Wpadnie Gaddar,to będzie szansa, że we dwoje wywiozą patolę ze star na taczkach.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 23, 2023 14:18:45 GMT
Czy wątek Sili, czyli Dogi żyje? Chyba ta postać stała się drugo,czy już trzecioplanowa? Tak, wątek żyje i dzieje się w nim dużo więcej niż w pierwszym sezonie… W tym sezonie myślę, że dali sobie spokój z „głównymi postaciami” i wszyscy bohaterowie są na równi… Sila jako Doga ma teraz dużo więcej do pokazania, ale z powodu braku chemii między nią a aktorem grającym Fatiha (który zresztą w tym sezonie jest świetny), niektóre sceny wypadają trochę słabo… Ale w czołówce, to chyba nazwiska grających Kivilcim i Omera są na pierwszym miejscu…
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 23, 2023 14:41:28 GMT
Właśnie jestem ciekawa jak tam z nią. Bo Silę bardzo lubię. Już w Emanecie było widać,że ma potencjał. Byłam zainteresowana tym serialem, ale jak zobaczyłam głównego prota to momentalnie mi się odechciało. Dla mnie ten aktor jest mało przystojny i podobnie jest z charyzmą u niego. Super,że mimo wszystko jej wątek i postać nie zostały stłamszone.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 23, 2023 16:08:40 GMT
I git, i elegancko. Niech im jeszcze bardziej reyting rośnie. Wpadnie Gaddar,to będzie szansa, że we dwoje wywiozą patolę ze star na taczkach. Ja mam taką nadzieje, że Gaddar (choć nie przepadam jakoś za Cagatayem) i Sorbecik podzielą się tak widownią, że Chłopak wyleci .
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Dec 23, 2023 19:05:18 GMT
elysa7, myślę, że w dizi jest dużo gorszych aktorów od niego (i aktorsko, i wizualnie), a tamtejsza publiczność ich uwielbia… Zresztą, w Polsce też tak jest (np. Tomasz Karolak)… Akurat ten aktor bardzo dobrze pokazuje negatywne emocje, a jeszcze jeśli są kierowane miłością/obsesją, to wychodzą z tego fajne scenki… Może dlatego scenarzyści postanowili iść w kierunku nie sielanki, ale ciągłej wojny w związku jego bohatera…
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 23, 2023 21:16:03 GMT
Mnie on po prostu odstrasza, na dodatek jeszcze jego postać to taki dupek (przepraszam za określenie ). Dla mnie aktor nawet nie musi być przystojny tak po prostu. Ale, koniecznie musi mieć taki pazur, charakter. Na przykład Hakan Kurtas czy Ilhan Sen nie są dla mnie jakoś szczególnie pociągający wizualnie. Jednak potrafią tak poprawić swoją rolę,że chce ich oglądać. Doğukan to dla mnie niewypał jako aktor na główny plan.
|
|