|
Post by man1000 on Jun 6, 2024 12:58:27 GMT
W piątek Cranberry Sherbet zrobi sobie wakacyjną przerwę od ekranowej podróży. Podczas gdy dawny związek Ömera (Barış Kılıç) i Görkema (Özge Özacar) uderza w dom Ünal jak bomba, nastąpią zapierające dech w piersiach wydarzenia. W serialu autorstwa Melis Civelek i Zeynep Gür napięcie nie opadnie ani na chwilę. Podczas gdy Yiğit Kirazcı, Serkan Tınmaz, Müjde Uzman i Selin Türkmen opuszczą serial w finale sezonu, nikt nie umrze, aby się pożegnać. Sytuacja ta przywodziła na myśl także możliwość powrotu do drużyny odchodzących zawodników w kolejnych odcinkach. Spośród czterech aktorów, którzy odejdą, ciekawostką był powód opuszczenia Yiğita Kirazcı, który najczęściej grał rolę Rüzgâ. Według informacji, które wyciekły zza kulis, wytwórnia nie mogła spełnić żądań Kirazcı. Następnie Kirazcı dobrowolnie pożegnał się z zespołem. Podczas gdy rola Serkana Tınmaza, który grał Umuta, w scenariuszu dobiegła końca, Müjde Uzman, Alev serialu, opuścił Kızılcık Şerbeti, ponieważ była bardzo zmęczona, a Selin Türkmen, który grał Çimen, opuścił Kızılcık Şerbeti, ponieważ chciał kontynuować życie szkolne.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 6, 2024 15:37:01 GMT
💥💥💥Birsen Altuntas donosi, że w finale serialu #KizilcikSerbeti nikt nie zginie, więc aktorzy, którzy opuszczą serial, mogą powrócić w przyszłości.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jun 7, 2024 13:45:15 GMT
Odcinek 64 Wiedziałam, że Gorkem coś odstawi, ale nie przypuszczałam, że.... To jest nie tylko rozwydrzona awanturnica, ale i psychopatka. Ogólnie straszne, ale tutaj super! Miód na moje serce z powodu Pembe i Nilay. Nawet Nilay stała , jak słup soli, gdy Gorkem najpierw ją potraktowała policzkiem, a potem sama się policzkowała, drapała do krwi , rwała na sobie bluzkę...po to , aby potem wzywać pomocy i oskarżać Nilay o pobicie Jak przypuszczałam, Doga postawiła Fatihowi warunek - osobne mieszkanie, ale nie tylko taki. Ma ją zabrać do domu i przy wszystkich oświadczyć ,że ja kocha, rozwodzi się z Gorkem i wyprowadzka. Ona wie, że Fatih tych warunków nie spełni. I ma rację, Niby próbuje, ale , to Gorkem mówi o dziecku, to jakaś afera w domu....zawsze coś mu będzie przeszkadzało. Tymczasem Doga, choć bardzo dobrze czuje się w towarzystwie dojrzałego, wyrozumiałego Giraya, nie chce się śpieszyć - boi się. Kolejny rozdział - postawa Apo. Nie podoba mi się. Co to za dwulicowość. Z jednej strony zakochany w wyzwolonej, nowoczesnej Alev, a z drugiej konserwatysta w domu. Nursemę trzeba jednak wydać za mąż za im podobnego, nie może dłużej pracować w telewizji, bo Ruzgar jest w niej zakochany - jakim prawem, on nie pasuje .... Łaskawie zgadza się na jej pracę w firmie, mimo sprzeciwu żony : - Abdullah bey, po co jej praca, niech siedzi w domu. O dziwo zgodził się na to , aby odebrała nagrodę. Oczywiście Pembe uważa, że w żadnym wypadku, niech przyślą nagrodę do domu., a gdy Apo mówi , że pójdzie wraz z Nursemą , ona musi też tam być i ciągnie całą rodzinę. Nie pozwala, aby córka ustawiła się do zdjęcia między rodzicami, musi się uwiesić na ramieniu Apo, bo przecież zdjęcie będzie w mediach i na pewno Alev je zobaczy... Nursema wyglądała pięknie i na scenie spod oka zerkała z lekkim uśmiechem na Ruzgara. Mnie też finał tego odcinka zaskoczył… Spodziewałem się bójki, ale wyszło trochę inaczej… Jednak najbardziej zaskakujące było zachowanie Gorkem, a całą scenę aktorka odegrała wyśmienicie… Miała taki szał i obłęd w oczach, że aż się bałem!!! Teraz układa mi się wszystko w całość… Gorkem pewnie okaże się mieć problemy psychiczne i zapewne odstawiła leki w dniu ślubu i stąd to zachowanie… Co do Nursemy, to nie dziwię się rodzinie, że chcą ją wydać za kogoś od nich… Zgodzili się na związek z Umutem i co??? Skończyło się na tym, że nagle zaczął „wstydzić się” żony… A podły, fałszywy, dwulicowy Ruzgay nie zasługuje nie tylko na Nursemę, ale i na żadną inną kobietę… Jestem zaskoczony, że go bronisz julia , Alev chyba od poprzedniego odcinka żegna się z serialem i stąd jej „dąsanie się”… Pewnie wyjedzie albo ślad po niej zaginie… Skoro Birsen wypuściła spoiler i zepsuła niespodziankę, to dzisiejszy finał wydaje mi się dużo mnie interesujący niż go zapowiadano… A - przypominam - miał być na miarę finału „Zakazanej miłości” (nomen omen to cytat z Birsen)… Dwubiegunowość Omera mnie irytuje: czas na zmiany w firmie, romans z młódką, alkohol, ślub w Paryżu, życie w czworokącie ok, ale Alev i Gorkem już są be, bo to przeciwieństwo „tradycji”… Ta choroba chyba spowodowała zmiany w jego mózgu… Kivilcim w firmie mnie irytuje - nic nie robi, tylko zajmuje się prywatnymi sprawami… A brakiem reklamy z okazji afery z maszyną do kawy jako wierny widz jestem po prostu oburzony (ha, ha…) !!!
|
|
|
Post by julia on Jun 7, 2024 15:28:10 GMT
Co do Nursemy, to nie dziwię się rodzinie, że chcą ją wydać za kogoś od nich… Zgodzili się na związek z Umutem i co??? Skończyło się na tym, że nagle zaczął „wstydzić się” żony… A podły, fałszywy, dwulicowy Ruzgay nie zasługuje nie tylko na Nursemę, ale i na żadną inną kobietę… Jestem zaskoczony, że go bronisz julia , heyciarz,wcale nie bronię Ruzgara i uważam, że pójście do Apo było głupie i dziecinne. On był zakochany w Alev, a że ta odstawiła mu taki numer w dniu ślubu, to wszedł w podły układ z Pembe, co nie znaczy, że go za to chwalę. Co do Niursemy, to rodzina wie, co z nią zrobił pierwszy, religijny mąż - wypchnął przez okno. I dziwię się , że znów chcą jej ustawiać życie. Życzę Nursemie w kolejnym sezonie własnego kandydata i uniezależnienia się od rodzinki. Z niecierpliwością czekam na finałowy odcinek sezonu i już sobie wyobrażam , co będzie się działo. Faceci w Turcji bardzo źle znoszą fakt, że przyjaciel albo ktoś z rodziny kręci się wokół siostry czy też żony, mimo, że ona była poślubiona o wiele później - to jest źle widziane w ich męskim kodeksie. Ciekawe czy Fatih skoczy do oczu stryjkowi, nie umiem sobie wyobrazić zachowania Gorkem Ze zdjęcia wynika jednoznacznie, że zachowuje się bardzo swobodnie.. i wg ortodoksów wyuzdanie. Prawdę mówiąc, już od samego początku jej zachowanie w klubie, względem Omera było prowokacyjne i nie podobało mi się wcale. Będzie siedziała cicho czy zacznie znów się drzeć i podkreślać, jaka to ona jest ważna, a pozostali podstępni i głupi. I, masz rację, kto wie czy ona nie ma cos z głową Najmniej powodów do obrazy ma Kivilcim, bo zabawy Omera miały miejsce, gdy byli rozwiedzeni, a ona była zainteresowana innym ortodoksyjnym biznesmenem. Inna sprawa, że Omer sypiał z Gorkem w hotelu, a umoralnia innych.. Apo powinien milczeć, bo jest z Alev , a Pembe, jak to ona będzie oburzona, co nie jest nowością.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jun 8, 2024 6:50:11 GMT
ja dostrzegłem chyba jednak więcej głupot… Sam odcinek ciekawy i dobrze go streściłaś, ale: Owszem, głupoty znajdujemy na każdym kroku, choć ja chyba patrzę z innej perspektywy. To biuro, zupełnie się zmienia, co zasłużonego pracownika Haluka, doprowadza do zdumienia i nerwów . Kobiety w biurze, śmiechy, to nie uchodzi. Dobrze , że Nursema wypowiedziała swoje zdanie, ale tego zatwardziałego konserwatysty nic nie przekona, a i Omer staje w jego obronie, Odcinek 65. Ależ się bawiłam podczas niektórych scen. Byłam bardzo ciekawa , która zwycięży w konkurencji synowych - Nilay czy Gorkem. I to , co wymyśliła scenarzystka bardzo mi się podobało , choć to pewnie zatrzęsie domem , nie tylko Pembe i Apo , ale i Kivilcim oraz Omera. Ale od początku. Wariacje Gorkem i oskarżenie Nilay o pobicie postawiły na nogi cały dom. Bracia się pokłócili, synowe zamknęły w swoich pokojach, Pembe skoczyło ciśnienie, ale jednak uwierzyła Nilay, że Gorkem sama się podrapała i porwała na sobie bluzkę. Pembe cierpi, bo przecież powiedziała wcześniej, że dała sobie radę z Dogą , to i da z Gorkem. A tu figa z makiem. Gorkem dla poprawy nastroju kupiła sobie samochód, ale Fatih wykazał się niezrozumieniem - dlaczego z nim tego nie przedyskutowała... Los się jednak uśmiechnął do Nilay. Od jakiegoś czasu kierownik linii produkcyjnej kremu wg jej receptury, zerka na nią z zainteresowaniem , co wkurza przyzwoitkę , czyli Zulkara. U niego nasza prostaczka zobaczyła zdjęcie z pierwszych spotkań Omera i Gorkem w klubie i przekuła to w swoje zwycięstwo. To się będzie działo w finałowym odcinku sezonu, już to sobie wyobrażam. heyciarz , co do siadania Alev, to masz trochę racji, może to rozbudzony instynkt macierzyński Osobiście oceniam ciążę Alev na szósty miesiąc, jest już dobrze widoczna. Apo ma dość swojego domu i ucieka do Alev i przy okazji służy pomocą i wsparciem. Wskazania lekarza : mniej soli, mniej stresu...odpoczynek. a gdzie najlepiej - u Somnez, która zmienia swoje nastawienie do macierzyństwa nieposłusznej córki, Jak zawsze , mamy zbiegi okoliczności. Nursema po pobycie w szpitalu z Pembe ( rozcięła sobie rękę), zobaczyła samochód ojca, a potem , na urodzinach Kivilcim, zapytała o Alev i dowiedziała się, że poprzedniego dnia była w szpitalu....a jest inteligentna, więc... Związek Goraya i Dogi powoli się rozkręca, ale czy rozkręci na dobre? To w trzecim sezonie A Nursema chciałaby wrócić do tivi, bo tam czuła się wolna i kreatywna. Spodziewałem się po tym odcinku trochę więcej… A było to raczej przeciąganie akcji do finałowego odcinka… Ale może też dlatego tak się napaliłem, bo scenarzystka przyzwyczaiła nas do wywracania wszystkiego do góry nogami w ostatnich scenach… Myślałem, że w szpitalu będzie jakaś drama, dojdzie do spotkania, a tu nic… Cała akcja po to, żeby Nursema „coś” sobie pomyślała… Zaskoczyła mnie, pozytywnie, reakcja Nilay na akcję z Gorkem… -Jak ona tak może??? -A nie pamiętasz, jak mnie pomówiłaś o zdradę, albo co oboje zrobiliśmy Alev??? -Masz rację, mamy za swoje… Nie podobał mi się ten „spokój” Mustafy przy ciągłych atakach Fatiha na niego i Nilay… Szkoda, że nawet w takich sytuacjach nie potrafi się bronić… Ale już przy „konfrontacji” w biurze to wyszedł z kolei na nerwusa… Żal mi Sonmez… Okradli ją, a Doga się temu tylko przysłuchiwała… A próby pocieszenia typu „uśmiechnij się” i wyjście do restauracji i tańce to dowód na to, jak bardzo otoczenie nie rozumie, przez co osoba, która została okradziona, przechodzi… Sonmez narzeka na swój wiek i pamięć… Czy aktorka rzeczywiście odejdzie z serialu??? Ale skoro ma nie być śmierci, to jak mogłaby „zniknąć” Po prostu wyjedzie??? Kayhanowi chyba znowu się upiekło… Nie było kurierki… Szkoda… Znając Kivilcim, to znowu odejdzie od Omera i zarzuci mu podłość, fałsz, nikczemność… Cnotka… Plus jest taki, że zniknie z firmy i ten pomysł pracy tam w końcu upadnie…
|
|
|
Post by julia on Jun 8, 2024 8:34:43 GMT
Nie podobał mi się ten „spokój” Mustafy przy ciągłych atakach Fatiha na niego i Nilay… Szkoda, że nawet w takich sytuacjach nie potrafi się bronić… Ale już przy „konfrontacji” w biurze to wyszedł z kolei na nerwusa… Żal mi Sonmez… Okradli ją, a Doga się temu tylko przysłuchiwała… A próby pocieszenia typu „uśmiechnij się” i wyjście do restauracji i tańce to dowód na to, jak bardzo otoczenie nie rozumie, przez co osoba, która została okradziona, przechodzi… Sonmez narzeka na swój wiek i pamięć… heyciarz, człowiek nie jest równy w swoich emocjach. Tym bardziej, że Mustafa w domu jest ciągle głuszony przez Pembe i ekspansywnego brata. Doga zareagowała ( w tym czasie sama cos sprawdzała w telefonie). Gdy zobaczyła, że Somnez szuka karteczek z hasłami, powiedziała : - Babuniu , co ty robisz z kim rozmawiasz_ - i wzięła słuchawkę. Odcinek 66.- finał sezonu drugiego.Aramgedon , Wredna Gorkem, spięta do granic możliwości Nilay i jej wybuch, "aj. aj, aj" Pembe, kłótnia , krzyki, oskarżenia i.....balkon..... , No i kolejny szok - Giray wcale nie gra czysto Tyle na szybko, reszta później.
|
|
|
Post by man1000 on Jun 8, 2024 12:36:18 GMT
Seria Cranberry Sherbeti zakończyła przerwę w sezonie zapierającym dech w piersiach finałem. Odcinek 66 serii Złoty Film utrzymał się na pierwszym miejscu z oceną 8,68 u wszystkich widzów, 10,61 w UE i 10,69 w ABC1. W finale sezonu serialu Serkan Tınmaz, Müjde Uzman, Yiğit Kirazcı i Selin Türkmen pożegnali się z zespołem. W finale serialu napisanego przez Melis Civelek i Zeynep Gür tajemnicza kobieta z życia Giraya (Kaan Taşaner) stała się przedmiotem ciekawości. Aktor, który wcieli się w postać, o której będzie dużo mówić, nie został jeszcze ujawniony. Trwają negocjacje z bardzo ambitnymi aktorkami tej roli. Z drugiej strony dowiedzieliśmy się, że po odejściu 4 aktorów do serialu dołączy 5 bombowych nowych aktorów.
|
|
|
Post by julia on Jun 8, 2024 18:06:04 GMT
Finał sezonu , odcinek 66.Kto nie oglądał, niech traktuje to, jako spojler Zakończenie , jak wybuch bomby Odcinek super! Wiemy, że odchodzą cztery postaci : - Cimen będzie się realizowała za granicą w programie Erasmus; - Somnez wyjeżdża z przyjaciółką na długie wakacje; - Ruzgar, który chciał się oświadczyć Nursemie, nie doczekał się jej przyjścia....więc pewnie też wyjedzie - Alev, ze skurczami, po bezskutecznym dzwonieniu do Apo i Kivilcim, wyjeżdża do Berlina, gdzie zamierza urodzić dziecko. Umut będzie dalej rozwijał swoją karierę muzyczną. Wyjazd Alev trochę naciągany. Przecież już wie czego ma się spodziewać, jest dopieszczana, czuje zainteresowanie Apo, który zapowiedział, że już dłużej nie będzie czekał..., no i wyraźnie ją uprzedził , że będzie rodzinna kolacja z Omerem i Kivilcim, więc mogła się spodziewać, że nie odbierze telefonu. Clou odcinka , to kłótnia Pembe z Gorkem i ogólna kłótnia po rodzinnej kolacji, tragicznie zakończona Pembe chodzi, jak struta, ale nie byłaby sobą, gdyby nie chciała wszystkiego ustawiać. Bez pardonu , wchodzi do pokoju, wyciąga z szafy walizkę i każe się Gorkem wynieść w ciągu 10.minut. Ale nie z Gorkem takie numery. Najpierw wykrzyczała, że to Omer za nią biega do tej pory, a potem kazała się teściowej wynosić z pokoju. Miała kolejny napad szału z rozbijaniem kosmetyków, z toaletki i szarpaniem pościeli.... To wariatka Po całej akcji zeszła , jak gdyby nic się nie stało i słodko przemawiała do Pembe, a potem kupiła jej bogatą kolię....Już szykowała zemstę, bo Gorkem zawsze wygrywa. Wieczorna kolacja, to zgrzytanie zębami, docinki, aż doprowadzona do ostateczności Nilay , wykrzyczała, że Omer był z Gorkem. . Oj Nilay, powinnaś była się takim młotkiem stukać w głowę w tym serialu, wielokrotnie. Wielu sytuacji by nie było, gdyby nie twoje prostactwo, wścibstwo, niewyparzony i ,świerzbiący język. To w dużej mierze twoja wina, że doszło do tragedii Podstawiała każdemu telefon i demonstrowała zdjęcie z klubu. A psychopatka Gorkem, chcąc ratować swoją skórę, krzyczała, że to wina Omera, bo to on za nią biegał, a ożenił się ponownie z Kivilcim, żeby zrobić jej na złość. Fatih wpadł w szał, omal mu oczy z orbit nie wyszły - wcale nie było mi go żal, przede wszystkim z powodu Dogi, której nadal się czepia... Wścieka się na Omera i nie przyjmuje do wiadomości, że : - To było wtedy, gdy ty jeszcze Gorkem nie znałeś. Omer z Apo rzucili się sobie do gardeł: - Jesteś ostatnią osobą , która może mnie pouczać! Jesteś nadal z Alev, wynająłeś jej dom... Nursema, Doga rozdzielają, proszą, ale na nic to wszystko. A na kanapie, jak otępiała siedzi Kivilcim. Znając jej podejście, zapewne znów się z Omerem rozwiedzie Wariatka zamyka się w pokoju, Fatih wyważa drzwi, no i zamiast niego, biedny Mustafa dostał wazonem w głowę... Gorkem cofa się w stronę balkonu... Potem coś spada Gorkem leży na ziemi, a Fatih , znów z wytrzeszczonymi oczami, stoi na balkonie... I tak scenarzyści zostawiają widzów do jesiennego sezonu PS. Giray coś knuje. Co to za, skąpo odziana kobieta, która podaje mu szklankę z whisky heyciarz, masz jakieś przypuszczenia? Czy Doga wcześniej się komuś naraziła? Ja nie pamiętam.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 9, 2024 7:58:00 GMT
📌 Reytingi za 07.06.2024TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (66 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 8.68% ⬆ (+0.57)3. Yalı Çapkını (73 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 4.26% ⬆ (+0.25) 9. Gaddar (20 odcinek, FINAŁ) - 2.83% ⬇ (-0.53) 11. Kara Ağaç Destanı (15 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 2.35% ⬇ (-0.44) АВ:1. Kızılcık Şerbeti (FINAŁ SEZONU) - 10.61% ⬆ (+0.35)5. Yalı Çapkını (FINAŁ SEZONU) - 2.49% ⬆ (+0.39) 6. Kara Ağaç Destanı (FINAŁ SEZONU) - 2.29% ⬇ (-0.07) 7. Gaddar (FINAŁ) - 2.01% ⬇ (-0.77) АВC1:1. Kızılcık Şerbeti (FINAŁ SEZONU) - 10.69% ⬆ (+0.46)5. Gaddar (FINAŁ) - 3.08% ⬇ (-0.70) 6. Yalı Çapkını (FINAŁ SEZONU) - 3.03% ⬆ (+0.32) 9. Kara Ağaç Destanı (FINAŁ SEZONU) - 2.26% ⬇ (-0.22)
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jun 9, 2024 10:22:09 GMT
Ja również podsumuję finałowy odcinek… Wzbudzili wokół niego takie emocje, że porządnie się przygotowałem (kawa, lody, fistaszki, kalarepa hahaha)… A był to jeden z najnudniejszych odcinków ever… Zero napięcia, nic… Dopiero ostatnie 30 minut było ciekawe, ale no… Scenarzyści z doświadczeniem powinni pisać dużo lepiej (wrócę do tego)… - wyjazd Sonmez to trochę jak pozbycie się jej przez rodzinę… Skarży się na pamięć, że jest stara, daje się okraść przez telefon… No to wyślijmy ją w świat (nie wiadomo z kim), niech się rozerwie… Całe 2 sezony spędziła na kanapie, a teraz będzie podróżować… - wyjazd Chimen na Erasmusa byłby ok, gdyby z innymi postaciami pożegnano się bardziej „w wielkim stylu”… A tak wyszło słabo, chociaż wiarygodnie… - Umut… Naprawdę żal mi wątku, który scenarzystka tak zaprzepaściła… Bo on przyciągał widzów przed ekrany (to od pierwszego ślubu Nursemy skoczyła właśnie oglądalność i to jej bohaterka od samego początku intrygowała widzów)… Ale skoro powiedziało się A, to trzeba powiedzieć B i po tym, co scenarzystka zrobiła, to wyjazd był chyba najlepszym rozwiązaniem… - Ruzgay… Wreszcie sobie poszedł… I mam nadzieję, że wytwórnia się nagle z nim nie dogada, żeby wrócił… Bo naprawdę nie potrzeba go w tym serialu… A teraz opinia o podsumowaniu wątków przez scenarzystki… I tu wracam do doświadczenia, bo zakończenie wątku Alev to drwina i kpina z widza i samej aktorki… Kobieta ma bóle na kanapie i dzwoni bezskutecznie parę razy do bliskich… Zamiast w końcu zadzwonić po taksówkę i jechać do szpitala czy wezwać pogotowie, to ona… dzwoni na infolinię linii lotniczej i rezerwuje bilety do Berlina jeszcze na dziś wieczór!!! julia, nie wiem, co scenarzystka kombinuje z Girayem, ale naprawdę można wymyślić coś innego, niż kolejny uktyty psychopata… Naprawdę… Tym bardziej, że Gira to fajna postać i ma bratersko-siostrzaną chemię z Nilay… No ciężko mi uwierzyć, że właściciel firmy kosmetycznej po godzinach prześladuje panienki z klasy średniej… On może chcieć zemsty na Fatihu na przykład i stąd ten wątek… Może grali kiedyś razem w piłkę i Fatih mu nie podał i nawet nie pamięta, że takiego człowieka już w życiu gdzieś spotkał… A Giray przez całe życie chowa urazę hahah… Albo chodził do szkoły Kivilcim i dostał od niej kiedyś ochrzan na korytarzu… Nic innego scenarzystki chyba nie wymyślą… Zakończenie nomen omen powinno sprawić, że to będzie koniec panoszenia się po firmie Kivilcim i dobrze… Może przy okazji wróci ten poprzedni biznesmen ze swoją córeczką Pembe przez cały odcinek chciała coś zrobić, ale nie wiedziała co… To nie w jej stylu… Natomiast utrzymywanie przez Gorkem, że Omer za nią cały czas biega, to bardzo fajne rozwiązanie… Wiarygodne, są na to dowody… Ale ta kobieta jest tak cwana w swoich gierkach, że raczej prawdy nikt nigdy się nie dowie… A po ostatniej scenie podejrzewam, że Fatih przywita nas z aresztu we wrześniu… Zrobiło się zamieszanie podczas kolacji… julia, ja też żałuję, że Nilay puściła parę z ust… I znów wracam do doświadczenia, bo scenarzystki mogły inaczej „wyjawić prawdę”… A tu znów Nilay wyjdzie na tę najgorszą (a razem z nią Mustafa, bo to jej mąż), a w sumie nie miała złych intencji, bo chciała udowodnić, że to Gorkem kłamie, a nie ona w sprawie pobicia (o czym zapomniała wspomnieć!!!)… Fajnie, że Omer (aż mu wyskoczył brzuszek, jak Nilay rzuciła bombę aha) naskoczył na Apo, ale szkoda, że musimy obejść się smakiem i może nie dowiemy się, co działo się dalej… Fatih miał swoje 5 minut i to były świetne sceny… Trochę brakowało mi reakcji Dogy… Skoro już miała zamiar do niego wrócić, to powinna za nim pobiec, powstrzymywać go („uspokój się, w domu są dzieci” itp….)… A ona stała jak słup soli… Te sceny z wieczora były mocno memiczne i może pokuszę się kiedyś o wstawienie paru ujęć… Najbardziej komiczna była chyba ta, kiedy Mustafa dostaje wazonem w dziób i pada trupem… Niby serial z prime-time, a akcja jak z najtańszego serialu dziennego!!! Żałuję ogromnie, że o pewnych sprawach zapomniano i może już nie wyjdą na jaw… Mam tu na myśli podłość Ruzgaya i spisek z Pembe… Oraz zdradę Umuta i wstydzenie się Nursemy - czy otoczenie Sonmez, jego tzw. „przyjaciele” wiedzieli, czemu on się rozwiódł Bo tak go wspierali, tak im go żal było, a nigdy o tym nie wspomnieli… Niemiło się patrzyło na takie sceny, bo należało mu się, żeby właśnie oni mu powiedzieli, co myślą o takim zachowaniu!!! Btw. ciekawe, czy Nursema wróci do kaligrafii??? Chyba o tym zapomnieli, a hobby to dobre rozwiązanie na „odchorowanie” związku, chociaż przez pracę może brakuje jej na to czasu… To tyle, na szybko… Podsumowując: ładnie się pożegnali, ale odcinek całościowo był raczej nudny… Zrobiono wiele szumu o nic i chyba rayting jest tego najlepszym dowodem… Wzrósł, ale „masowego” zainteresowania nie było…
|
|
|
Post by julia on Jun 9, 2024 15:48:21 GMT
julia, nie wiem, co scenarzystka kombinuje z Girayem, ale naprawdę można wymyślić coś innego, niż kolejny uktyty psychopata… Naprawdę… Tym bardziej, że Gira to fajna postać i ma bratersko-siostrzaną chemię z Nilay… No ciężko mi uwierzyć, że właściciel firmy kosmetycznej po godzinach prześladuje panienki z klasy średniej… On może chcieć zemsty na Fatihu na przykład i stąd ten wątek… Może grali kiedyś razem w piłkę Też mi się w to nie chce wierzyć, ale jest dziwny sygnał od scenarzystów, że nie gra czysto. Z tym Fatihem , coś podobnego mogło się zdarzyć, ale wiemy, że oni w przeszłości się nie znali. Kivilcim, też go nie znała. Pembe przez cały odcinek chciała coś zrobić, ale nie wiedziała co… To nie w jej stylu… Natomiast utrzymywanie przez Gorkem, że Omer za nią cały czas biega, to bardzo fajne rozwiązanie… Wiarygodne, są na to dowody… Ale ta kobieta jest tak cwana w swoich gierkach, że raczej prawdy nikt nigdy się nie dowie… A po ostatniej scenie pode heyciarz, pisałam przy innej scenie, że nie zachowujemy się cały czas tak samo w określonych sytuacjach, a z Pembe jest tak , że tym razem kosa była ze stali damasceńskiej i dała sobie radę z kamieniem. Pembe zawsze wychodziła obronną ręką, a tym razem po prostu zabrakło jej konceptu, Ona była skałą, która odpierała wszystkie ataki dla dobra najbliższych, ale psychopatyczna Gorkem okazała się w swej podłości wytrawniejszym graczem. Żałuję ogromnie, że o pewnych sprawach zapomniano i może już nie wyjdą na jaw… Mam tu na myśli podłość Ruzgaya i spisek z Pembe… Oraz zdradę Umuta i wstydzenie się Nursemy - czy otoczenie Sonmez, jego tzw. „przyjaciele” wiedzieli, czemu on się rozwiód Oni wiedzieli, dlaczego, Nursema to powiedziała Dodze, że Umut wstydził się jej chustki. Spisek z Pembe nie wyszedł i nie wyjdzie, ale sam powiedz czy zawsze wszystko elegancko pozamykano, każdy pojawiający się motyw? Btw. ciekawe, czy Nursema wróci do kaligrafii??? Chyba o tym zapomnieli, a hobby to dobre rozwiązanie na „odchorowanie” związku, chociaż przez pracę może brakuje jej na to czasu… Zobaczymy, bo do telewizji z wiadomych względów nie wróci. Jeśli chodzi o Umuta, to cóż można wymyślić, będzie grał. Nawiasem te wszystkie koncerty w serialach średnio do mnie przemawiają. Masz rację najbardziej ciekawe było ostatnie pół godziny. Ja dodałabym do tego jeszcze początek. Mnie w ocenie środek serialu - przyznaję - zwyczajny, nie przeszkodził Może dlatego, że to finał. Poza tym, jestem dość wyrozumiała dla produkcji serialowej. Fatih - został zmylony przez Dogę, bo ona postawiła mu warunki na odczepnego, gdyż wiedziała, że nie ma mowy o powrocie do niego, więc się nie spodziewajmy . Ciekawe czy pójdzie siedzieć? Myślę, że Gorkem przeżyje i nie pożałuje swojej własności A jeśli zafundują jej wózek, to dopiero może się dziać. A Mustafa tylko zemdlał na widok krwi
|
|
|
Post by Matthias on Jun 9, 2024 17:34:10 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Jun 9, 2024 21:57:55 GMT
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jun 10, 2024 7:27:07 GMT
Rudy z Nursemą julia, w moim podsumowaniu odcinka gdzie niegdzie jest dygresja… Co do Pembe to byłbym skłonny uwierzyć, ale nadal myślę, że scenarzystki mogły postarać się o więcej akcji… A nie siedzenie na kanapie i biadolenie z Nilay… julia, masz rację, że to „tylko” serial i nie ma się co spodziewać rozwiązań z najwyższej półki, ale… w dizilandzie naprawdę w to umieją i to przekonało mnie do turkiszy… Niemniej dla mnie „Sorbet” to tylko odmóżdżacz, który co prawda emocjonuje mnie czasami bardziej niż bym się spodziewał… Może ekipa też tak podchodzi do tego projektu…
|
|
|
Post by man1000 on Jun 11, 2024 13:52:25 GMT
Ogłoszono pierwszą bombę nowego sezonu serialu Cranberry Sherbeti. Do obsady serialu sygnowanego przez Gold Film dołącza bardzo wartościowy aktor. Şebnem Bozoklu, jedna z najlepszych aktorek w naszym kraju, uścisnęła dłoń producentowi Farukowi Turgutowi na potrzeby serialu fenomenalnego. Şebnem Bozoklu wcieli się w postać Meri w Cranberry Sherbet i wcieli się w kuzyna Kıvılcıma (Evrim Alasya) z Izmiru. Do serialu dołączy czterech kolejnych bombowych aktorów.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jun 11, 2024 19:56:56 GMT
Aha, czyli nowa kobieta Apo…
|
|
|
Post by Matthias on Jun 13, 2024 16:14:54 GMT
💥💥💥Według Son Muhur (niepewne źródło), w nowym sezonie Demet Ozdemir dołączy do obsady serialu #CranberrySherbet. Możliwe jednak, że powodem tej wiadomości było to, że aktorka śledzi Faruka Turguta, z którym wcześniej współpracowała, i polubiła jego tweeta o pomyślnym zakończeniu sezonu.
|
|
|
Post by man1000 on Jun 15, 2024 14:47:18 GMT
O „Cranberry Sorbet” mówi się od wielu dni, a jego finał przypomina legendarny serial telewizyjny Aşk-ı Memnu . Şebnem Bozoklu był pierwszą gwiazdą serialu, z którego odeszło 4 aktorów, a przybyło 5 nowych . Podczas gdy ogłoszono rolę Meryem, zwanej Meri, w serialu, przed wakacjami wstrząsnęło także młodym i odnoszącym sukcesy nazwiskiem. Batuhan Yüzgüleç , który wystąpił gościnnie w roli Affana w filmie Red Goncalar dla wytwórni Gold Film NOW i zyskał uznanie za swoją rolę , został przeniesiony do „Kızılcık Şerbeti” . Yüzgüleç wcieli się w rolę „Firaza” w serialu, a jego partnerem będzie Nursema (Ceren Karakoç).
|
|
|
Post by julia on Jun 20, 2024 15:22:20 GMT
Batuhan Yüzgüleç , który wystąpił gościnnie w roli Affana w filmie Red Goncalar dla wytwórni Gold Film NOW i zyskał uznanie za swoją rolę , został przeniesiony do „Kızılcık Şerbeti” . Yüzgüleç wcieli się w rolę „Firaza” w serialu, a jego partnerem będzie Nursema (Ceren Karakoç). Czyli Nursema będzie na etapie kolejnego zauroczenia , ale czy przetnie pępowinę, łączącą ja z rodzinnym siedliskiem Aktor w "Kizil ..." grał nieciekawą rolę, mam nadzieję, że ten Firaz grany przez niego, nie złamie Nursemie serca.
|
|
|
Post by man1000 on Jun 28, 2024 20:32:37 GMT
Z niecierpliwością czekamy na nowy sezon serialu „Kızılcık Şerbeti” . Emisja serialu w reżyserii Ketchego planowana jest na drugi tydzień września. Aliye Uzunatağan, Sönmez z serialu, w którym do zespołu dołączyli Şebnem Bozoklu i Batuhan Yüzgüleç , zawarli umowę reklamową. Mistrz aktorski Şok stał się twarzą supermarketów. Dowiedzieliśmy się, że niedawno przed kamerą reklamy pojawiła się Aliye Uzunatağan .
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Jun 29, 2024 6:48:41 GMT
O proszę… Jakby reklam w serialu było im mało…
A tak na poważnie, to fajny news… Aktorka budzi we mnie sympatię, chociaż nic o niej nie wiem i jej nie znam… I prędzej udałbym się na zakupy po reklamie z nią, niż po reklamie z jakąś napompowaną turecką cycoliną… Entre ser y no ser… YO SOY…
|
|
|
Post by man1000 on Jul 3, 2024 10:16:24 GMT
Barış Kılıç niedawno poleciał do Kolonii w Niemczech i wziął udział w bardzo znaczącym i wyjątkowym wydarzeniu. Kılıç wsparła prywatną instytucję edukacyjną, która organizuje wieczory pomocy finansowej i moralnej dla rodzin i opiekunów zmagających się z autyzmem w Turcji, Niemczech i Ameryce. Słynny aktor, który spotkał się w Niemczech z wielką falą miłości , podjął się także corocznej opieki nad uczącym się dzieckiem autystycznym. Dowiedziono, że Barış Kılıç zgłosi się na ochotnika do prowadzenia wieczorów charytatywnych, które odbędą się w przyszłości
|
|
|
Post by man1000 on Jul 23, 2024 14:08:13 GMT
Po Şebnem Bozoklu i Batuhanie Yüzgüleçu do serialu „Kızılcık Şerbeti” dołączył nowy aktor . Fırat Çelik dołącza do obsady serialu wyprodukowanego przez Faruka Turguta , który wyprodukował dwa z trzech najchętniej oglądanych seriali telewizyjnych ubiegłego sezonu . Fırat Çelik wcieli się w rolę „Cemala” w serialu wyreżyserowanym przez Ketche , według scenariusza Melis Civelek i Zeynep Gür . Według pierwszych informacji, które wyciekły na temat tej historii, Cemal przyjedzie po Kıvılcım, której świat się zawalił, gdy dowiedziała się, że jej wielka miłość „Ömer” (Barış Kılıç) ma romans z Görkem, nową żoną jej byłego zięcia -law, którego ostatni sezon zakończył się bardzo efektownym finałem. Ponownie, według wstępnych informacji, Cemal będzie właścicielem wydawnictwa. Do serialu, którego akcja planowana jest na ostatni tydzień sierpnia, dołączą także inne nowe postacie.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2024 19:22:13 GMT
💥💥💥Macochy Girey i Görkem w serialu #CranberrySherbet! Zdjęcia do trzeciego sezonu rozpoczną się 23 sierpnia. Şebnem Dönmez dołączyła do obsady serialu, wcieli się w Heves, macochę Giraya, a Servet Pandur wcieli się w Hacı Asude, nową kobietę, którą poślubia Resul (Murat Ercanli), ojciec Görkema! W tym samym czasie przed publicznością pojawi się Hacı Asude w roli matki „Firuza”, którego podobno gra Batuhan Yuzgüleç i który będzie partnerem Nursemy. ✍🏻Birsen Altuntas
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2024 20:52:13 GMT
Zdjęcia do Sorbetu rozpoczną się 28 sierpnia, a do Pąków - 30 sierpnia.
|
|
|
Post by Alex on Aug 10, 2024 14:40:25 GMT
Matthias lub lucy, możecie dodać opis do pierwszego posta? Kilka razy już wchodziłam w temat tego serialu, żeby sprawdzić o czym jest, a "historia dwóch walczących rodzin" niewiele mówi. Btw. ogląda to ktoś jeszcze albo w ogóle oglądał? Opis ze strony show: Kıvılcım (Evrim Alasya), wykształcona realistka i nowoczesna kobieta, po rozwodzie z mężem stanęła na wysokości zadania i wychowała dwie córki w zgodzie z własnymi poglądami i wartościami, w które wierzy. Jej młodsza córka Çimen (Selin Türkmen) nadal uczęszcza do szkoły średniej, a starsza córka Doğa (Sıla Türkoğlu) studiuje stomatologię na uniwersytecie. Jedynym życzeniem Kıvılcım jest to, aby jego dzieci odniosły sukces i były szczęśliwe w przyszłości. Kıvılcım, która była bardzo zawiedziona, gdy Doğa poślubiła swojego chłopaka na pierwszym roku studiów, przeżywa niewyobrażalny szok, gdy jej córka poznaje rodzinę męża. Rodzina męża Doğy, Fatiha (Doğukan Güngör), jest rodziną konserwatywną. Kıvılcım uważa, że jej córka nie może mieszkać w rodzinie, która patrzy na życie w tak odmienny sposób. Doğa natomiast wierzy, że miłość przezwycięży wszelkie różnice. „Kızılcık Şerbeti” to historia miłosna dwóch skrajnie różniących się rodzin, których prawdy są takie same, ale metody dążenia do nich różne.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 10, 2024 14:46:48 GMT
Alex wieczorem postaram się edytować post 1 i dać parę wzmianek na jego temat. Dzięki za zwrócenie uwagi, że brakuje .
|
|
|
Post by lucy on Aug 10, 2024 15:43:42 GMT
Btw. ogląda to ktoś jeszcze albo w ogóle oglądał? Serial oglądają 2 osoby i systematycznie komentują (w sensie komentowały go do końca 2.Sezonu).
|
|
|
Post by lucy on Aug 10, 2024 16:25:34 GMT
Opis fabuły.
Serial opowiada porywającą historię idealistki Dogi, która zakochuje się bez pamięci w pochodzącym z religijnej rodziny przystojnym mężczyźnie, którego wartości kłócą się z wartościami jej matki, generując wielki dramat, w którym starają się przezwyciężyć dzielące ich różnice i odnaleźć wzajemną harmonię. Fatih pochodzi z pobożnej rodziny. Szuka poważnego związku, który znajduje, gdy on i Doga zakochują się w sobie. Niestety obawy Kivilcim dotyczące ich związku potwierdzają się, gdy jej córka zachodzi w ciążę. Fatih postrzega to jako dar od Boga, ale Kivilcim jest zdania, że zniszczy to życie Dogi i przekonuje ją do aborcji. Tymczasem Doga nie tylko postanawia urodzić dziecko, ale i poślubia Fatiha. Nowoczesna, świecka Kivilcim wiąże się z religijną rodziną Fatiha, z matką noszącą chustę i ojcem modlącym się pięć razy dziennie. Jest przekonana, że ich małżeństwo jest skazane na porażkę z powodu dzielących ich różnic. Doga i Fatih muszą stoczyć ciężką walkę o to, by ich miłość zatriumfowała nad tym ogromnym zderzeniem kultur. Kivilcim również staje w obliczu walki, która wywołuje poważne zmiany także w jej mentalności i sposobie bycia. Złożona historia miłosna rozwija się, łącząc dwie rodziny, które są od siebie diametralnie różne, ale podzielają te same głębokie prawdy. (tłum. lucy)
|
|
|
Post by Matthias on Aug 10, 2024 21:27:23 GMT
Opisy postaci
DOĞA KORKMAZ (SILA TÜRKOĞLU) Doğa jest najstarszą córką Kıvılcım. Podobnie jak jej matka jest bardzo pracowita i idealistyczna. Ukończyła szkołę, której dyrektorem była jej matka i zdobyła pełne stypendium na wydziale stomatologii. Jak wszyscy, panicznie boi się własnej matki, choć jest dla niej bardzo ważna. Nie chcąc jej denerwować, na początku postanawia ukrywać swój związek z Fatihem, lecz jej miłość do Fatiha jest tak wielka, że poślubia go, niezależnie od tego, jaką opinię miałaby w tej kwestii matka.
FATIH UNAL (DOĞUKAN GUNGOR) Fatih jest najmłodszym synem Abdullaha i najcenniejszym synem dla swojego ojca. Jest osobą pełną szacunku, z delikatną osobowością. W przeciwieństwie do swojego starszego brata, Mustafy, jest bardziej aktywny i sprytniejszy w sprawach biznesowych. Kiedy zakochuje się w Doge i planuje z nią ślub, najważniejsze jest dla niego uzyskanie zgody ojca.
OMER UNAL (BARIS KILIÇ) Ömer jest bratem Abdullaha Unala. Stoi na czele działu inwestycji zagranicznych Unal Group of Companies. Ömer był lepiej wykształcony niż jego starszy brat i studiował za granicą. Postępując zgodnie z wolą ojca, poślubił swoją żonę Semę w bardzo młodym wieku i doczekał się z nią syna, któremu nadane zostało imię Metehan. Ömer nie stroni od współczesnego życia i w niektórych sprawach nie myśli tak jak jego brat. Z czasem różnice w edukacji i opiniach między Semą i Ömerem stały się nie do zniesienia i Ömer zażądał rozwodu. Omer jest dobrym ojcem, który szanuje wszystkich. Postępuje zgodnie z zasadami uczciwości w życiu biznesowym,. Kocha swojego syna. Nigdy nie przestał szanować członków swojej rodziny. Nigdy też się nie stosuje nacisku i nie zamyka się przed nikim. Spotkanie z Kıvılcım będzie dla niego sprawdzianem życia.
KIVILCIM ARSLAN (EVRIM ALASYA) Kıvılcım urodziła się jako najstarsza córka dominującego ojca i gospodyni domowej. Ojciec Kivilcim zmarł zanim ukończyła studia, a po jego śmierci cała odpowiedzialność za rodzinę spadła na Kıvılcım. Matka Kıvılcım, Sönmez, jest kobietą zdolną do poświęceń, ale jednocześnie dominującą, nie potrafiącą okazać zbyt wiele miłości. Kivilcim pracuje zawodowo jako dyrektor szkoły średniej w jednej z najbardziej znanych i najlepszych szkół w Stambule. Zasłynęła swoją postawą w życiu zawodowym i trzymaniem dyscypliny w szkole. Dla Kıvılcım życie składa się z zasad. Jest dość zorganizowana, systematyczna i punktualna. W miarę rozwoju kariery jej zawód wpłynął na jej osobowość. Dlatego jest jak nauczyciel w domu. Kivilcim ma dwie córki, Doğę i Çimen. Jej mąż Koray znudził się z biegiem czasu zasadniczością Kıvılcım i ich małżeństwo rozpadło się. Podczas gdy Kıvılcım poświęca się rodzinie i studentom, planuje swoje życie, aby rozwijać swoją karierę zawodową. Wszystko, czego chce, to aby jej dzieci otrzymały dobre wykształcenie, znalazły dobrą pracę i zrobiły karierę.
ABDULLAH ÜNAL (SETTAR TANRIÖĞEN) Abdullah jest starszym bratem Ömera. Mimo że Ömer i Abdullah mają równe udziały w firmie, to ponieważ w ich rodzinie istnieje hierarchia, Ömer jest najstarszy i to do niego należy ostatnie słowo. Jest dobrym, rodzinnym i opiekuńczym człowiekiem. Jest oddanym żonie i dzieciom człowiekiem sukcesu, ale jest też głową rodziny. To on w rodzinie jest osobą decyzyjną, w związku z czym wymaga szacunku. Choć szanuje zdanie każdego, oczekuje również, że jego własne zdanie będzie respektowane.
PEMBE ÜNAL (SİBEL TAŞÇIOĞLU) Pembe jest żoną Abdullaha i matką jego trójki dzieci. Jest konstruktywną, uśmiechniętą, skrupulatną i schludną kobietą. Jej małżeństwo z Abdullahem było zaaranżowane, ale z biegiem czasu naprawdę się w nim zakochała. Mąż i dzieci są całym życiem Pembe. Nie stroni od poświęceń dla swoich dzieci i swojego szczęścia.
ALEV ARSLAN (MÜJDE UZMAN) Jest pełną energii młodszą siostrą Kıvılcım. Jest właścicielką firmy organizacyjnej. Tak samo jak Kıvılcım jest ograniczona w swoich poglądach, tak Alev jest złośliwa. Jest wesoła, zabawna i dowcipna. Patrzy na życie z innej perspektywy i nie bierze wielu rzeczy na poważnie. Wszystko jest dla niej proste. Nie przebiera w słowach i mówi pierwsze, co przychodzi jej do głowy.
|
|