|
Post by julia on Aug 12, 2024 12:30:32 GMT
ogląda to ktoś jeszcze albo w ogóle oglądał? Oglądam od początku i komentuję każdy odcinek
|
|
|
Post by lucy on Aug 25, 2024 22:11:13 GMT
Nadchodzi 3.Sezon..
|
|
|
Post by man1000 on Aug 26, 2024 21:19:12 GMT
Sorbet żurawinowy pojawi się na planie w środę Premiera trzeciego sezonu serialu „Cranberry Sorbet” zaplanowana jest na 13 lub 20 września. 67. odcinek serialu, wyreżyserowany przez Ketche, a napisany przez Melis Civelek i Zeynep Gür, rozpocznie się finałem sezonu, który wywarł ogromne wrażenie. O ile tajemnica spadającego z balkonu Görkema szokuje rodzinę, o tyle historia poszczególnych bohaterów wprawi widza w ogromne napięcie, a dalszy ciąg wydarzeń nastąpi z miesięcznym przeskokiem w czasie. Do historii dołączy Şebnem Bozoklu , który gra córkę ciotki Kıvılcıma , Meryem, zwaną Meri, mieszkającą w Izmirze . Pozostali dwaj nowi aktorzy serialu, którzy dołączą w kolejnych odcinkach, to Servet Pandur i Batuhan Yüzgüleç…
|
|
|
Post by lucy on Aug 27, 2024 10:44:19 GMT
Jutro zaczynają kręcić. A premiera za miesiąc.
|
|
|
Post by lucy on Aug 28, 2024 11:34:12 GMT
Zdjęcia do 3.Sezonu wystartowały..
|
|
|
Post by lucy on Aug 28, 2024 12:15:02 GMT
Devrim..
|
|
|
Post by Matthias on Aug 28, 2024 16:02:23 GMT
💥💥💥 Pierwsze zdjęcie Şebnem Bozoklu i Fırata Çelika, którzy w nowym sezonie dołączyli do obsady „Cranberry Sorbet”! Zdjęcie wykonała Evrim Alasya!
|
|
|
Post by lucy on Aug 28, 2024 17:37:58 GMT
Pierwsze zdjęcie Şebnem Bozoklu i Fırata ÇelikaCzyli Firat i Kaan Tasaner, po latach ponownie znaleźli sie na planie tego samego serialu. Kto oglądał GF ten wie
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2024 11:41:19 GMT
Premiera 3.Sezonu - 13 września.
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2024 12:01:02 GMT
Z planu..
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2024 22:40:11 GMT
Sila z reżyserem..
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Aug 30, 2024 17:18:18 GMT
📌 „Mimo że postać Pembe była krytykowana w mediach społecznościowych za jej działania, publiczność zawsze ciepło witają mnie na ulicach”. właśnie odświerzam sobie Kızılcık Şerbeti - Żurawinowy Sorbet i wciąz twierdze, że pani Pembe to słodka żmija, a to co funduje Nursemie jest godne pożałowania
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Aug 31, 2024 10:33:26 GMT
Obejrzałam 20 odcinków z tym, w którym Nursema wykrzyczała rodzinie , co o nich myśli. I to był głos wielu tłamszonych, poniewieranych tureckich kobiet nie tylko ze wschodnich terenów Turcji , ale i z mnóstwa ortodoksyjnie religijnych rodzin, hołdujących tradycji. Ta oskarżycielska mowa Nursemy była porażająca Jej dojrzewanie trwało bardzo długo i całe szczęście, że znalazła w sobie siłę do rozprawienia się z okrucieństwem w stosunku do własnej osoby. A okrucieństwem było nie tylko wypchnięcie jej z okna przez nic niewartego męża: tchórza, chama, synka mamusi. Jego ojciec wie , jaki podły jest jego syn, do czego jest zdolny, ale gdy Doga próbuje działać , wściekły oświadcza, że mężczyźnie wszystko wolno. Okrutna była jej własna matka Penbe i ojciec Abdullah. Ten niby rozsądny i sprawiedliwy, wyważony w ocenach, gdy córka błaga go o zmianę decyzji , okazuje się bezdusznym wyznawcą tradycji i opinii - wymierza jej siarczysty policzek [ Jedyną osobą z rodziny, który ma jakieś uczucia jest , ten "nieudany " syn, który uwielbia gotować. Mąż Dogi , niby się wyłamał i postawił na swoim, poślubiając ją, ale ciągle ją stopuje, na zasadzie :"Weszłaś między wrony, musisz krakać , jak i one". Myślę, ze motorem działania Nursemy były Doga i Cimen. Te , które były przez nią ignorowane i potępiane za nowoczesność w sposobie bycia, wyciągnęły do niej rękę i pomogły. Ja od początku czułam, że Nursema to taka ukryta perła w tej obłudnej rodzince. Teraz gdy oglądam sobie Sorbet ponownie, tylko się w tym utwierdzam. Odcinek 20 to odcinek należący do Nursemy w 100%, pokazuje jak jest silną kobietą i jak pięknie rozkwitła dzięki miłości do Umuta. Mocne wsparcie okazała też Doga, Cimen i Alev, ale nieco za późno Żurawinowy Sorbet to kolejny serial, który w moim przypadku, podczas oglądania ponownie , zyskuje bardziej. Może dlatego, że widzi się za drugim razem więcej i ma się pełniejszy obraz tego co się dzieje.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 2, 2024 18:29:34 GMT
💥💥💥 Dziś kręcili plakat serialu #CranberrySherbet! Jak myślicie, kto tym razem pojawi się na głównym plakacie?
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 3, 2024 13:00:38 GMT
Settar Tanrıöğen miał krwotok mózgowy około 5 miesięcy temu. Cenny aktor, który zmartwychwstał i przeszedł trzy operacje, został sfotografowany przez Snob Magazine w Nişantaşı, gdzie po raz pierwszy od miesięcy wybrał się na spacer . 63-letni artysta, którego funkcje mózgu z dnia na dzień są coraz lepsze, oznajmił, że wróci na plany zdjęciowe i stwierdził: „Praca dobrze mi robi”. Settar Tanrıöğen , który przez całe lato planował odpoczywać , odzyskał utracone po operacjach 15 kilogramów. Dowiedzieliśmy się także, że aktor dbający o zdrowe odżywianie rzucił palenie. Życzę m u duzo zdrowia i szybkiego powrotu do pracy na planie filmowym. "Nowy" Apo nie sprawdza się w serialu i wciąż cięzko mi patrzeć na sceny z jego udziałem, gdyż Settar Tanrıöğen jest po prostu niezastąpiony. Niestety. Ciekawe co przyniesie na sezon 3 i jaki bomby będą wybuchać w tej, bez urazy, ortodoksyjnie konserwatynej i zakłamanej rodzince. Zresztą ta "nowoczesna" rodzinka tez nie jest idealna, ale moim zdaniem mimo wszystko mniej tam obłudy niż u Pembe i spółki., gdzioe wszystko co nie po jej mysli jest "grzeszne"
|
|
|
Post by man1000 on Sept 6, 2024 11:39:19 GMT
Serial „Kızılcık Şerbeti” spotka się z widzami 13 września . Z niecierpliwością czekamy na trzeci sezon serialu, napisany przez Melis Civelek i Zeynep Gür i wyreżyserowany przez Ketche . Do serialu dołączyli odnoszący sukcesy aktorzy Şebnem Bozoklu , Şebnem Dönmez i Fırat Çelik, w którym wystąpili Barış Kılıç , Evrim Alasya , Ahmet Mümtaz Taylan , Sıla Türkoğlu , Sibel Taşçıoğlu i Doğukan Güngör . Niedawno rozpoczęły się zdjęcia do Cranberry Sherbet, który pozostawił wiele pytań w związku z finałowym odcinkiem sezonu. W serialu, który już niedługo będzie miał spotkanie z widzami w Show TV, na ekranie zostaną ukazane wydarzenia, które miały miejsce po apokalipsie, która wybuchła w posiadłości Ünallarów wraz z ujawnieniem dawnego związku Ömera i Görkema.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 6, 2024 17:37:00 GMT
Jest już pierwsza zapowiedź 3 sezonu
|
|
|
Post by julia on Sept 7, 2024 17:27:27 GMT
Serial „Kızılcık Şerbeti” spotka się z widzami 13 września . Z niecierpliwością czekamy na trzeci sezon serialu, Też czekam , ale trzeci sezon, moim zdaniem, niesie ze sobą ryzyko znudzenia.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 7, 2024 17:34:54 GMT
ale trzeci sezon, moim zdaniem, niesie ze sobą ryzyko znudzenia. Z zapowiedzi sezon 3 rysuje się raczej jako pełen emocji, zrotów akcji i kolejnych wybuchających bomb - zobaczymy, już w najbliższy piątek bowiem premier 1 odcinla Fakt, im więcej sezonów tym ryzyko nudy rośnie, ale są seriale mające po 7, 8 i więcej sezonów i jakoś dają radę np brytyjska Vera, Shetland czy Silent Witness
|
|
|
Post by Atahan on Sept 8, 2024 7:39:16 GMT
Fakt, im więcej sezonów tym ryzyko nudy rośnie Ta scenarzystka ma na koncie 6 sezonowy serial i muszę przyznać, że prawie przez całość potrafiła utrzymać poziom. Wyjątkiem były już ostatnie odcinki, gdy wiedziała, że to koniec i wtedy w całości poświęciła się "Kizilcik Serbeti", z tego co pamiętam to był czas odcinków z jakąś bohaterką, która wypadła/wyskoczyła (?) przez okno i "Kizilcik Serbeti" zdobył wtedy bardzo dobrą oglądalność.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 8, 2024 18:53:26 GMT
💥💥💥 Wypowiedź Faruka Turguta, producenta serialu #KizilcikSerbeti w sprawie odejścia Mujde Uzman: 📍„Ona i ja mieliśmy poważny problem i postanowiliśmy, że zrobimy przerwę. Nakręciła krótki filmik, w których wyjawiła: „Mam syndrom wypalenia zawodowego, więc nie mam ochoty już chodzić na plan”. Ale później zdaliśmy sobie sprawę, że to wcale nie jest prawda. A teraz podpisała kontrakt z innym serialem... No cóż. Postanowiliśmy, że zabijemy jej postać, którą grała w serialu.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 9, 2024 7:50:15 GMT
💥💥💥 Wypowiedź Faruka Turguta, producenta serialu #KizilcikSerbeti w sprawie odejścia Mujde Uzman: 📍„Ona i ja mieliśmy poważny problem i postanowiliśmy, że zrobimy przerwę. Nakręciła krótki filmik, w których wyjawiła: „Mam syndrom wypalenia zawodowego, więc nie mam ochoty już chodzić na plan”. Ale później zdaliśmy sobie sprawę, że to wcale nie jest prawda. A teraz podpisała kontrakt z innym serialem... No cóż. Postanowiliśmy, że zabijemy jej postać, którą grała w serialu. czyli jednak Alev została uśmiercona to Pembe odetchnie ....
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Sept 9, 2024 19:23:42 GMT
A to latawica z niej
|
|
|
Post by man1000 on Sept 9, 2024 20:21:25 GMT
Cranberry Sherbeti rozpoczyna nowy sezon bardzo ambitnym odcinkiem. Wiadomość o śmierci Aleva z Niemiec wstrząśnie wszystkimi uczestnikami serialu, w którym wystąpią Şebnem Bozoklu w roli ciotki Kıvılcıma, córki Meryem, zwanej Meri, oraz Fırata Çelika w roli Cemala, który wkroczył w życie Kıvılcım podczas szoku, którego doświadczyła. Decyzja Doğy o ślubie z Girayem otworzy także drzwi do nowych wydarzeń. Udostępniony zostanie także plakat serialu, którego nowy zwiastun ma pojawić się w środę. The Season 3 visual, which is the most crowded Cranberry Sherbet poster ever shot, features Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sibel Taşçıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Özge Özacar, Feyza Civelek, Şebnem Bozoklu and Ceren Karakoç .
|
|
|
Post by lucy on Sept 11, 2024 9:31:34 GMT
Zostały 2 dni do premiery. W piątek będzie hardkor.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 11, 2024 19:16:23 GMT
Kolejna zapowiedź nowego odcinka - nowego sezonu.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 12, 2024 10:11:49 GMT
Sezon 3 sorbetu żurawinowego rozpocznie się jutro. Do obsady serialu sygnowanego przez Gold Film dołączają trzy gorące nazwiska , w skład których wchodzą Barış Kılıç , Evrim Alasya , Ahmet Mümtaz Taylan , Sıla Türkoğlu , Sibel Taşçıoğlu i Doğukan Güngör . W serialu Şebnem Bozoklu gra siostrzenicę Sönmeza (Aliye Uzunatağan), Meri (Meryem), która przyjechała do Stambułu z Izmiru, macochę Giraya, Heves Şifacıgil, która jest żoną jego ojca Hüsreva, Şebnem Dönmeza , biznesmena będącego właścicielem wydawnictwa Fırat Çelik ożywia Cemala . Kiedy dowiaduje się, że Kıvılcım, Ömer i Görkem są razem, idzie do baru i zaczyna pić i w tym momencie pojawia się przed nim Cemal. Serial, napisany przez Melis Civelek i Zeynep Gür , reżyseruje Ketche .
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 12, 2024 17:33:26 GMT
pierwszy odcinek 3 sezonu już jutro wieczorem w telewizji tureckiej, zapowiada się ciekawie moim zdaniem
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Sept 12, 2024 18:11:07 GMT
A plakatu jak nie było, tak nie ma???
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2024 9:15:28 GMT
3.Sezon - Plakat.. Trochę inny skład, ale plakat podobny do poprzedniego.
|
|