|
Post by lucy on Dec 5, 2022 19:14:59 GMT
Chyba mu się przytyło po prostu, Chyba jednak nie, bo sylwetkę ma taką jaką miał.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 6, 2022 17:10:01 GMT
💥 Kanał Star TV donosi, że na ulicach tureckich miast pojawił się symbol serialu „ Çöp Adam”. Najwyraźniej chcą powtórzyć sukces serialu Çukur <...>
|
|
|
Post by lucy on Dec 6, 2022 17:36:00 GMT
OMG, bo dla mnie to jest wandalizm.
|
|
|
Post by julia on Dec 6, 2022 17:43:20 GMT
Nos jakby inny, kości policzkowe również, podbródek... Wstrzykiwanka też nie było? W tej kwestii nic nie mogę powiedzieć. Sam aktor w ostatnim wywiadzie powiedział, że nie korzysta z usług medycyny estetycznej.
|
|
|
Post by lucy on Dec 7, 2022 23:08:17 GMT
Sam aktor w ostatnim wywiadzie powiedział, że nie korzysta z usług medycyny estetycznej. Skoro nawet te aktorki, które na bank się poprawiały się nie przyznają to co dopiero aktorzy. Murat się swego czasu tez zapierał, ale to czary mary sprawiły, że nagle zaczął wyglądać inaczej. W tym zwiastunie jest po prostu wszystko
|
|
|
Post by mira on Dec 8, 2022 7:45:01 GMT
lucy, jaki Murat? Ci wszyscy aktorzy (aktorki głównie) mają tyle kasy, że na pewno korzystają z drogich usług medycyny estetycznej, ale zabiegi na twarz niekoniecznie muszą oznaczać wstrzykiwanie różnych substancji. Co do Engina, ja tam nie widzę żadnych ingerencji, ciut może przytył, ale sylwetka nadal ok, a nogi ma wręcz chude. Twarz zawsze miał okrągłą, a teraz jeszcze tu pomarszczona, tu napuchnięta, starzeje się niezbyt ładnie. Chociaż w serialu i tak wygląda nieźle, ostatnio po którejś gali wydawało mi się, że ma z 50 lat. W serialu na tyle nie wygląda. Zwiastun niezły, ostatnie scena mnie zaskoczyła, ale podoba mi się
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2022 12:13:42 GMT
mira, chodziło mi o Murata Yildirima. Co do Engina to nie ma cudów, żeby człowiek (w dodatku w tym wieku) przytył tylko na twarzy. Poza tym gdy się już przytyje to się od razu robi podbródek. No Engin wcale nie przytył tylko się napompował. Pewnie stwierdził, że mu policzka opadły, więc trza je podnieść. Nie jest też wykluczone, że rolę dostał pod warunkiem, że się "odmłodzi", żeby móc zagrać faceta w wieku Bayrama (chyba tak ma na imię postać z książki - o ile dobrze pamiętam). Tak Engin wyglądał jeszcze rok temu. i.imgur.com/SS7sF93.png
|
|
|
Post by Matthias on Dec 8, 2022 18:16:06 GMT
📌 Reytingi zа 07.12.2022ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (107 odcinek) - 9.61% ⬆ (+1.48) 7. Çöp Adam (2 odcinek) - 4.81% ⬆ (+0.39)9. O Kız (13 odcinek) - 4.29% ⬇ (-0.01) 13. Bir Peri Masalı (11 odcinek) - 2.88% (=) 25. Kasaba Doktoru (25 odcinek) - 1.77% ⬇ (-0.12) 33. Tuzak (8 odcinek) - 1.49% ⬇ (-0.24) 72. Hayat Bugün (8 odcinek, FINAŁ) - 0.74% ⬇ (-0.57) АВ:1. Kuruluş: Osman - 6.11% ⬆ (+0.54) 3. Çöp Adam - 5.10% ⬆ (+0.67)11. O Kız - 2.84% ⬆ (+0.36) 12. Kasaba Doktoru - 2.67% ⬆ (+0.18) 13. Bir Peri Masalı - 2.34% ⬆ (+0.02) 25. Tuzak - 1.46% ⬇ (-0.27) 86. Hayat Bugün - 0.48% ⬇ (-0.75)
|
|
|
Post by julia on Dec 8, 2022 18:53:05 GMT
Ci wszyscy aktorzy (aktorki głównie) mają tyle kasy, że na pewno korzystają z drogich usług medycyny estetycznej, ale zabiegi na twarz niekoniecznie muszą oznaczać wstrzykiwanie różnych substancji. mira , to prawda, nie muszą to być ostrzykiwania botoksem czy kwasem hialuronowym. Są nici, jest laser, wampirzy lifting i inne wynalazki. Z tego, co wiem z botoksu korzystają młodsi. Co do tego aktora, to nie mam skali porównawczej, ale gdy patrzę na te dwa zdjęcia , to obecne znacznie się różni. Twarz pełna i dojrzała. Obejrzałam drugi odcinek i powiem Wam, że wszystkim, jakby klepki pourywało. Rodzice są obrzydliwi i roszczeniowi. Matka zazdrosna , jak nie wiem co, Bulent stary podrywacz, podglądacz, prowadzi się ponad stan , a to wszystko za pieniądze syna. Nie ma żadnych skrupułów. Tamer i Meryem absolutnie nie przerobili przeszłości. Tłumaczenie Tamera , że robi to z nienawiści, aby po śmierci rodziców nie czuć żalu, jest chorym rozumowaniem. Jako dzieci, zjadali skórki z owoców, resztki ze stołu , a mimo to on , gdy dorósł zapewniał rodzicom środki finansowe, a teraz pozwala im na obrastanie w piórka. Ojciec robi zakupy, chce kaszmirowego płaszcza, mizdrzy się do młodych sprzedawczyń, gra rolę właściciela przedsiębiorstwa. Mamusia cała w pretensjach w salonie piękności. Upomina fryzjera, marudzi i ciągle wydzwania do męża. Meryem nie za bardzo dba o wygląd, nie pracuje, nie uczy się , całe dnie słucha muzyki, siedzi bez celu. Ona wyraźnie ma dość obecności rodziców, ale brat uważa, ze tak trzeba On sam zamknął się w wirtualnym świecie gier komputerowych, porwał Peri, choć nie umie tego wytłumaczyć dlaczego? Zapamiętał z dzieciństwa dziewczynę z długimi rudymi włosami, widocznie zafascynowany, sunącą w tłumie rudą kobietę, najwyraźniej pogubioną, skojarzył to z przeszłością. Chciał kiedyś ratować rudą księżniczkę... Z kolei Peri szaleje. Nie wie dlaczego, jakiś szaleniec, który praktycznie nie odpowiada na jej pytania, ją porwał. Na dodatek, był już w jej mieszkaniu, wie , co się stało. Nie poddaje się ani przez moment. Udaje się jej go unieszkodliwić, udaje się wyjść z lochu na powierzchnię, ale to nie będzie koniec niewoli. Bardzo nieszczęśliwą osobą jest Berin - żona Tamera. On znika bez przerwy, ona się musi wozić z teściami, co z tego, że mieszkają w pięknej willi i dostatku, kiedy jest bardzo samotna. Wolała swoje poprzednie życie. To co jest innego w serialu , to oszczędność dialogów. Długie sekwencje są w ogóle nieme. kamera pokazuje wnętrza , Stambuł. Nastrój jest budowany, głównie przez muzykę. Momentami ciężko się na to patrzy, ale osobiście lubię czasami takie mroczne klimaty, które dotykają wnętrza człowieka, jego traum, borykania się z życiem i demonami z przeszłości. Ciekawa jestem, jaką oglądalność miał drugi odcinek ***Widzę już ,że są wzrosty w notowaniach
|
|
|
Post by Matthias on Dec 15, 2022 21:24:54 GMT
📌 Reytingi zа 14.12.2022ТОТАL:2. Kuruluş: Osman (108 odcinek) - 9.46% ⬇ (-0.15) 8. Çöp Adam (3 odcinek) - 4.89% ⬆ (+0.08)9. O Kız (13 odcinek) - 4.27% ⬇ (-0.02) 11. Hayatımın Şansı (1 odcinek) - 3.86% 🆕 22. Tuzak (9 odcinek) - 1.91% ⬆ (+0.42) 27. Kasaba Doktoru (27 odcinek) - 1.73% ⬇ (-0.04) АВ:3. Kuruluş: Osman - 5.78% ⬇ (-0.33) 4. Çöp Adam - 5.08% ⬇ (-0.02)10. O Kız - 2.85% ⬆ (+0.01) 12. Hayatımın Şansı - 2.49% 🆕 16. Kasaba Doktoru - 2.14% ⬇ (-0.53) 18. Tuzak - 1.72% ⬆ (+0.26)
|
|
|
Post by julia on Dec 16, 2022 9:58:48 GMT
Odcinek 3.W całym trzecim odcinku Tamer się miota. Z jednej strony dziewczyna, która porwał, z drugiej dopytywanie rodziny o to, gdzie zbyt często znika. Szwagierka i szwagier też to zauważają. Tamer nie dotrzymuje towarzystwa gościom. Peri udało się uciec, ale jej głos o ratunek rozbijał się o hałas, panujący na przyjęciu urodzinowym Damli. Tamer dopadł ją w ostatniej chwili i znów zawlókł do piwnicy, ale tym razem zadbał o to, aby było jej cieplej w nocy. Jakaś kołdra, prześcieradło...no i cały czas przynosi jej jedzenie. O mały włos, a Berrin odkryłaby jego tajemnicę, zeszła do podziemi, ale Tamer zdążył zamknąć Peri w skrzyni. No i coś się zaczyna w sferze jego wyobraźni - całując żonę, zaczyna widzieć twarz Peri Babka coraz bardziej zaczyna się szarogęsić. Uderzyła Damlę po ręce, gdy ta chciała wziąć jajko :"To jajko jest dla Bulenta"! Mało tego szarpie się z małą i w efekcie ta traci równowagę i spada ze schodów. Na szczęście nic się nie stało. No i jest piekielnie zazdrosna o swego Adonisa. Bacznie obserwuje służącą , do której klei się małżonek i zjawia się natychmiast, gdy ta kręci się w pobliżu Ciekawe , jak dalej rozwinie się wątek niewolnicy
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Dec 20, 2022 13:53:16 GMT
julia co do Meryem to ona chyba ma około 30 lat. Raczej już skończyła szkołę czy studia. Lepiej wyglądałby jakby chodziła do pracy, ale może to ukaże nam serial, że znajdzie swoją pasję, pracę. Jestem po 3 odcinkach i naprawdę solidny serial stworzyli. Aktor grający Tamera nie podoba mi się z wyglądu jakoś bardzo, ale no nie przesadzałabym dając mu 50 lat. Wygląda na maks 40 i dobrze gra. Elcin pięknie wygląda i gra. Ciekawi mnie co Tamer zrobi teraz z Peri skoro jego żona odkryła te kryjówkę, niebezpiecznie byłoby trzymać ją tam cały czas. A tych rodziców to wywaliłabym w podskokach. Przecież ta dziewczynka spadła przez tą ich "matkę" i ta scena z jajkiem Nie rozumiem czemu Meryem ich kryje. A ten chłopak do niej zalecający czuję, że będzie złą postacią.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 22, 2022 17:41:36 GMT
📌 Reytingi zа 21.12.2022ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (109 odcinek) - 9.88% ⬆ (+0.42) 7. Hayatımın Şansı (2 odcinek) - 5.01% ⬆ (+1.15) 8. Çöp Adam (4 odcinek) - 4.78% ⬇ (-0.11)10. O Kız (14 odcinek) - 4.03% ⬇ (-0.24) 29. Kasaba Doktoru (28 odcinek) - 1.38% ⬇ (-0.35) АВ:1. Kuruluş: Osman - 6.51% ⬆ (+0.73) 2. Çöp Adam - 6.23% ⬆ (+1.15)7. Hayatımın Şansı - 3.65% ⬆ (+1.16) 10. O Kız - 2.90% ⬆ (+0.05) 18. Kasaba Doktoru - 1.87% ⬇ (-0.27)
|
|
|
Post by julia on Dec 22, 2022 22:07:59 GMT
Aktor grający Tamera nie podoba mi się z wyglądu jakoś bardzo, ale no nie przesadzałabym dając mu 50 lat. Wygląda na maks 40 i dobrze gra. Elcin pięknie wygląda i gra. Ciekawi mnie co Tamer zrobi teraz z Peri skoro jego żona odkryła te kryjówkę, niebezpiecznie byłoby trzymać ją tam cały czas. A tych rodziców to wywaliłabym w podskokach. Przecież ta dziewczynka spadła przez tą ich "matkę" i ta scena z jajkiem Nie rozumiem czemu Meryem ich kryje. A ten chłopak do niej zalecający czuję, że będzie złą postacią. elena, serial zwyżkuje, a ja się zastanawiam , jak po czwartym odcinku rozwinie się akcja, bo się narobiło Ciekawe , co RTUK na sceny , obrażające moralność Berrin czuje co się święci, że Tamer ma swoją tajemnice, które zrujnuje ich dotychczasowe życie. Co do Twojej wypowiedzi, to zgadzam się, aktor, grający Tamera adonisem nie jest, ale sprawia sympatyczne wrażenie. Elcin, to Elcin. Widzę, że i dramat może być w jej emploi. Rodzice grają w serialu ważną rolę - oni są sprawcami wypaczenia emocjonalnego swoich dzieci. Zdziwiła mnie Meryem, która nie przyjmowała wyjaśnień brata, co do mieszkania [pd wspólnym dachem, a teraz broniła matki, która szarpała się z małą i to przez nią ona spadła ze schodów.. Yavuz , wygląda mi na cwaniaka i wie, że Meryem nie ma absolutnie doświadczenia z mężczyznami, wyczuł, że zrobił na niej wrażenie, więc będzie chciał wykorzystać sytuację.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Dec 24, 2022 18:31:30 GMT
julia niby wiem o tych rodzicach, bo to serial psychologiczny, ale jednak no wkurzają. Też po odcinku zastanawiam się co na to RTUK Obejrzałam 4 odcinek i w szoku że taki krótki, ale za to jaki treściwy. Berrin szuka prawdy i z boku wygląda jakby naprawdę "zwariowała", ale ma rację w swych podejrzeniach. Szuka tej Peri nawet do tego oddziału banku poszła, ale jej nie zastała. Dziwne ze ten asystent Tamera nic nie wie. I ta siostra knujaca jakiś plan dotyczący tych pieniędzy ze swoim mężem udając kłótnie. Meryem przeżyła swój pierwszy pocałunek z Yavuzem. Lecz tutaj niestety będzie wielki zawód miłosny. Tak jak podejrzewałam Tamer nie będzie trzymał Peri cały czas w podziemiach i wybrał się z nią do jakiejś wioski gdzie się poznają, ogólnie wszystko spoko, tylko moim zdaniem trochę za szybko ten pocałunek i chyba pójście do łóżka.
|
|
|
Post by julia on Dec 26, 2022 18:25:34 GMT
Chyba udało mi się naprawić techniczny problem językowy Odcinek 4.
Robi się coraz ciekawiej. Do gry wkraczają siostra Berrin i Yavuz. Obydwie negatywne postaci. Obydwie interesowne. Siostra nie mogła znieść bogactwa Tamera i uknuła intrygę - mąż źle ją traktuje, więc chce się zagnieździć na dobre w domu siostry i szwagra, no i oczywiście korzystać z wygód. Oni mają bogactwo, a ona jest bliska krewną, więc może uszczknąć dla siebie z tego majątku. Jej mąż ma obiekcje, ale widać, że to cwana i pazerna baba i nie odpuści. Yavuz nie sprawia wrażenia pracusia i to, że matka ma taką pracę , bardzo go urządza. Nie zjada przysłowiowych resztek z pańskiego stołu, bo mamusia go karmi, a że pani Bulentowa mu się nie spodobała ze swoim komentarzem, postanawia w podły sposób wykorzystać do zemsty Meryem Założę się, że zakpi z uczuć dziewczyny i mocno ją zrani. Na pieniądze czeka też Bulent, a żonka myśli, że naprawdę Meryem ma kosztowną bransoletkę, którą zamierza ukraść, zastawić i dać pieniądze beznadziejnemu mężowi. Oni oboje są odrażający. Obrzydliwe pijawki bez sumienia, egoiści,...zaprzeczenie normalnego rodzicielstwa. Bliska szaleństwa jest Berrin - świetne aktorsko sceny. Jest w banku, aby zobaczyć , co to za Peri, jedzie po nocy do Seko, prawie demoluje dom, jest u kresu wytrzymałości. To sceny poboczne. Główna akcja - choć to właściwie rozmowa protów - rozgrywa się w dali od Stambułu w małym domku i okolicznym miasteczku . Peri usiłuje się dowiedzieć o tym kim tak naprawdę jest Tamer. Człowiek z kresek. W dzieciństwie umiał tylko to narysować. Tak zapełniał rogi kartek w zeszycie i , gdy szybko kartkował, ludzik się poruszał. Iluzja. O sobie mówi niechętnie, nie odpowiada na pytania, rzuci czasami jakieś zdanie, potem milknie albo się uśmiecha. Natomiast Peri mówi o sobie , ale też i trafnie ocenia swojego porywacza: -Jesteś pyszałkiem. inni cię nie obchodzą, ty decydujesz za nich, uważasz, że wiesz najlepiej... Idealnie punktuje jego zachowanie. Mówi mu o tym, że ma kompleksy, że jest cały czas spięty, ma rozbiegane oczy... Jednak od dawna nie czuła się tak dobrze i swobodnie. Prosi o kolejny wygodny nocleg w domku letniskowym. I to Peri jest aktywną stroną tego wieczoru...
|
|
|
Post by Matthias on Dec 29, 2022 10:00:04 GMT
📌 Reytingi zа 28.12.2022ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (110 odcinek) - 9.61% ⬇ (-0.27) 7. O Kız (16 odcinek) - 4.20% ⬆ (+0.17) 8. Çöp Adam (5 odcinek) - 4.09% ⬇ (-0.69)9. Hayatımın Şansı (3 odcinek) - 3.89% ⬇ (-1.12) 16. Sıfırıncı Gün (1 odcinek) - 2.37% 🆕 29. Kasaba Doktoru (28 odcinek) - 1.22% ⬇ (-0.16) АВ:1. Kuruluş: Osman - 6.45% ⬇ (-0.06) 5. Çöp Adam - 4.62% ⬇ (-1.61)7. O Kız - 2.93% ⬆ (+0.03) 8. Hayatımın Şansı - 2.84% ⬇ (-0.81) 13. Sıfırıncı Gün - 2.39% 🆕 20. Kasaba Doktoru - 1.65% ⬇ (-0.22)
|
|
|
Post by lucy on Dec 29, 2022 21:40:15 GMT
Osobiście się cieszę, że ten serial nie stał się hitem. Niemniej pełny sezon (a może i więcej - wcale się nie zdziwię) ma murowany.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Dec 30, 2022 1:04:58 GMT
lucy ja też. Kolejnego przeciągania jak Camdaki Kiz bym nie wytrzymała. Choć chyba czeka mnie to z Yali Capkini. Choć tutaj niby ten sam typ serialu, ale totalnie inny vibe mi daje niż pozostała reszta z uniwersum Gulseren. Muszę ogarnąć nowy odcinek
|
|
|
Post by lucy on Dec 30, 2022 5:41:58 GMT
No ja się cieszę nie tylko ze względu na producentów, bo i aktorów głównych. Ani Elcin nie lubię, ani Engina nie chce więcej widzieć na pierwszym planie.
|
|
|
Post by julia on Jan 2, 2023 21:12:22 GMT
Odcinek 5.Spadki w obu kategoriach znaczne i chyba nie ma co się dziwić. Akcji mało, dialogów dużo. rozmowy, rozmowy, rozmowy... lucy, ja tam rudą lubię, chociaż muszę powiedzieć, że od czasu "Kiralik Ask" chyba za bardzo wyszczuplała i jej twarz w niektórych ujęciach nie wygląda dobrze, jawi się jako przeciętna kobieta. Co do Engina (?), to tylko uśmiech ma ładny, nic poza tym nie ma w nim pociągającego. Na tę chwilę aktorsko, wyżej stawiam Elcin. Piszę o tym, ale nie sposób milczeć, nie mogę zdzierżyć rodziców. Są okropni Matka , jak wampirzyca broni swojego Bulenta, który funta kłaków nie jest wart. Ma czelność prosić dla niego o 10 tysięcy dolarów, na pokrycie długów Te długi, to też służąca, którą podgląda i czasami złapie za kolano. Elegancik z przeceny A już szczytem wszystkiego było karmienie go , jak dziecka w łóżeczku , natrzaskałabym dziadowi, a nie podtykała najlepsze kąski do gęby. Fusun Demirel, choć jest dobrą aktorką, to mało urodziwą, jedyne , co mi się w jej wyglądzie podoba, to...okulary Oprawki są świetne. No, ale takie przeciwieństwo w wyglądzie musiało być, żeby jej zazdrość była wiarygodna. Mnóstwo zamieszania wprowadziła siostra Berrin , to zły duch i tu przyznaję rację matce, że jej nie znosi. Namawia tę swoją siostrę do wydatków, nawet nakłania do kupna samochodu. Manipuluje nią , a Berrin , choć się wzbrania, to jednak w końcu jej ulega. Jeszcze ta wydra nawywija w serialu. No chyba że jej mąż pokrzyżuje szyki, bo się pojawił. Yavuz szybko zabrał się do uwodzenia Meryem, ma na celu wkręcenie się do rezydencji i korzystanie z dobrodziejstw pracodawcy, tzn. Tamera, bo pracować to on nie lubi. Matka wie, że to nicpoń i ciekawe czy synek ją urobi w sprawie naiwnej Meryem. Ona pragnie miłości i da się omotać , bez dwóch zdań Nasi proci dalej korzystają ze swobody, spacerują, jedzą , piją i rozmawiają, rozmawiają... Znów Peri punktuje Tamera. No i jest zdziwiona, że on proponuje jej wolność: -Wracaj do domu i rób , co chcesz. Tyle, że ona poczuła się bezpieczna i nie wiadomo, co zrobi, gdy przyjdzie jej wrócić do swojego domu, pełnego złych wspomnień. Odwleka powrót do Stambułu, wynajduje preteksty, aby przeciągnąć spokojne chwile. No i stało się to , czego obawiał się Tamer. Peri wyjmuje z kosza na śmieci rozbitą butelkę i odsłania nadgarstek....w ostatniej chwili Tamer chwyta ją za rękę. No cóż , wiadomo, że każde nie pójdzie w swoją stronę. I najprawdopodobniej podziemia rezydencji staną się domem Peri, z którego ona nie będzie chciała uciekać, a Tamer będzie prowadził podwójne życie. Na razie wiezie ją do Seko....
|
|
|
Post by Matthias on Jan 5, 2023 17:37:03 GMT
📌 Reytingi zа 04.01.2023 ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (111 odcinek) - 10.04% ⬆ (+0.43) 7. O Kız (16 odcinek) - 4.22% ⬆ (+0.02) 9. Çöp Adam (6 odcinek) - 3.87% ⬇ (-0.22)10. Hayatımın Şansı (4 odcinek) - 3.84% ⬇ (-0.05) 23. Sıfırıncı Gün (2 odcinek) - 2.04% ⬇ (-0.33) 34. Kasaba Doktoru (30 odcinek) - 1.27% ⬆ (+0.05) АВ:1. Kuruluş: Osman - 7.30% ⬆ (+0.85) 5. Çöp Adam - 4.18% ⬇ (-0.44)10. Hayatımın Şansı - 2.83% ⬇ (-0.01) 14. O Kız - 2.47% ⬇ (-0.46) 15. Sıfırıncı Gün - 2.35% ⬇ (-0.04) 20. Kasaba Doktoru - 1.89% ⬆ (+0.24)
|
|
|
Post by lucy on Jan 5, 2023 17:38:29 GMT
Czyli spadamy.
|
|
|
Post by julia on Jan 6, 2023 10:35:28 GMT
lucy , aż tak się cieszysz Osobiście - choć nie jest to serial marzeń - uważam, że było wiele gorszych, które jakiś czas trwały, np. "Akrep". No, ale rozumiem i także nie wróżę mu dłuższego żywota. Przede wszystkim dlatego, że ,że jest przegadany. To najbardziej denerwuje, siedzenie przy herbacie i mówienie... Poza tym jest najbardziej pokrzywdzona, czyli Berrin, podkręcana przez Ahu. Odcinek 6.Seko na widok Peri zrobił minę kota na puszczy. Zrozumiał, że to jest porwana kobieta. Zrobił wykład na temat wierności małżeńskiej i rodzinnej. Do Peri odnosi się nieszczególnie, choć do tej pory , to ona traciła po porwaniu, a wspólny wyjazd był rekompensatą za straty moralne. Na nieszczęście dla niej, zakochała się Jedną z myśli przewodnich serialu jest to, jak nieprzemyślane decyzje , mogą obrócić się przeciwko człowiekowi. Impuls Tamera, spowodowany wspomnieniami z dzieciństwa, wywrócił jego ( i nie tylko) życie do góry nogami. Nie bardzo wiedział, co ma robić z Peri po porwaniu, postanowił jej to zrekompensować i zabrał na wycieczkę, potem przestraszony jej kolejną próbą samobójczą szukał wyjścia z sytuacji. Przyjaciel pomoże... Faktem jest, że teraz role zaczynają się odwracać. Fascynacja Tamera rudowłosą nieznajomą , zamienia się w fascynację i uczucie Peri. Właściwie jest to obsesja, ona nie widzi możliwości powrotu do dawnego życia. Nie chce wrócić na dyrektorskie stanowisko, Tamer jest jej potrzebny , jak powietrze. Przeraża ją myśl, że miałaby żyć w pustce. Wcześniej zajmowała się mężem i siostrą, którzy ją zdradzili. I o dziwo, gdy był zdradzający mąż i siostra, rating był wyższy, gdy w grę weszła Peri, jako zagrażająca rodzinie Tamera, wyniki lecą w dół. To oczywiście, moim zdaniem, jeden z kilku czynników. Mnie bardzo interesuje, jak scenarzysta chce poprowadzić dalej tę historię Zakończenie jest , szokujące. Peri pozostawiona na czas kolacji w domu Seko zachowuje się , jak szalona : siedzi, kładzie się na łóżku, patrzy przez okno, kiwa się ....nie może sobie znaleźć miejsca, aż w końcu decyduje się na desperacki krok... Rodzinna kolacja, Ahu prawi złośliwości szwagrowi, Berrin siedzi , jak z krzyża zdjęta, Bulent opowiada o tym, jak z mężem Ahu planują rozwinąć biznes za pieniądze Tamera i głos służącej : - Gość do pana Tamera. W progu staje zalana łzami Peri Ten desperacki krok spowoduje , rozłam w rodzinie. Wszyscy będą przeciwko niej, choć winę za całość ponosi Tamer. Będzie ciężko....
|
|
|
Post by Matthias on Jan 8, 2023 10:03:59 GMT
📸💫Elcin Sangu i Sedef Avci za kulisami serialu "Cop Adam"
|
|
|
Post by julia on Jan 8, 2023 11:02:52 GMT
Jest stara chińska legenda, znana w całej Azji. Wg niej nie da się uciec przed losem. Ludzi, którzy są sobie przeznaczeni, łączy niewidzialna nić. Nazywają ją "czerwoną nicią przeznaczenia". Przed losem nie da się uciec. Legenda mówi, że ludzie sobie przeznaczeni, mają na kostkach niewidzialną czerwoną nić, która ich łączy. Dla nici nie ma przeszkód, może się rozciągać w nieskończoność, nigdy się nie zerwie. Zmniejsza się , aż do chwili, gdy spotkają się ludzie sobie przeznaczeni, którzy mają być razem.
Myślę, że można znaleźć analogię między tą legendą, a sytuacją Peri i Tamera. Oni w jakiś sposób są sobie przeznaczeni, to ta czerwona nić , która ich łączy, ale która najwięcej strat przyniesie Peri.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2023 11:56:27 GMT
Wg niej nie da się uciec przed losem. Ludzi, którzy są sobie przeznaczeni, łączy niewidzialna nić. Nazywają ją "czerwoną nicią przeznaczenia". Przed losem nie da się uciec. Już drugi raz słyszę te przepowiednie, chodzi za mną.
|
|
|
Post by julia on Jan 8, 2023 16:15:14 GMT
Już drugi raz słyszę te przepowiednie, chodzi za mną. Next, bo coś w tym jest. Mówią też, że z życiem można wziąć się za bary, ale z przeznaczeniem się nie wygra
|
|
|
Post by Alex on Jan 8, 2023 17:03:02 GMT
Już drugi raz słyszę te przepowiednie, chodzi za mną. Next , bo coś w tym jest. Mówią też, że z życiem można wziąć się za bary, ale z przeznaczeniem się nie wygra Bohater mojej ulubionej historii potwierdza. Próbował. (chodzi o Edypa oczywiście)
|
|
|
Post by Matthias on Jan 12, 2023 16:14:50 GMT
📌 Reytingi zа 11.01.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (112 odcinek) - 11.90% ⬆ (+1.86) 7. O Kız (17 odcinek) - 5.00% ⬆ (+0.78) 9. Çöp Adam (7 odcinek) - 4.37% ⬆ (+0.50)12. Hayatımın Şansı (5 odcinek) - 3.38% ⬇ (-0.46) 21. Sıfırıncı Gün (3 odcinek) - 2.08% ⬆ (+0.04) 35. Kasaba Doktoru (31 odcinek) - 1.17% ⬇ (-0.10) АВ:1. Kuruluş: Osman - 7.75% ⬆ (+0.45) 5. Çöp Adam - 4.04% ⬇ (-0.14)9. O Kız - 2.51% ⬆ (+0.04) 13. Sıfırıncı Gün - 2.17% ⬇ (-0.18) 14. Kasaba Doktoru - 1.93% ⬆ (+0.04) 15. Hayatımın Şansı - 1.85% ⬇ (-0.98)
|
|