monikszaa
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by monikszaa on Jan 12, 2023 18:26:29 GMT
Witam Serdecznie, Jestem tu nowa ale już od kilku lat oglądam seriale tureckie. Bardzo bym chciała obejrzeć Cop Adam jednak nie mogę go znaleźć z polskimi napisami. Chciałabym się zapytać czy ktoś z was wie gdzie mogłabym go znaleźć? Należę do kilku grup na fb jednak nie znalazłam tego serialu w żadnej z tych grup.
Dziękuje i pozdrawiam
|
|
|
Post by julia on Jan 13, 2023 17:57:18 GMT
monikszaa, jest, ale niestety nie mogę podać nazwy grupy, bo to jest zabronione. tak sobie życzą administratorzy. Ale proszę się nie zniechęcać i wpisywać w wyszukiwarkę różne wersje stron, mam nadzieję, że trafisz.
|
|
|
Post by julia on Jan 13, 2023 21:33:57 GMT
Ciekawa jestem, jaki był rating siódmego odcinka, bo od teraz zaczyna się zupełnie nowy rozdział w życiu bohaterów. Jest tu skrzywdzona żona, dziecko, jest napastliwa szwagierka, obrażona siostra i przyjaciel. Peri, wkraczając do jadalni, wywróciła życie rodziny do góry nogami , wszystkich ma przeciwko sobie, wszyscy jej nienawidzą, ale to nie ona dała początek rozwojowi wydarzeń... Jestem również ciekawa komentarzy w sieci...
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2023 21:58:33 GMT
Ciekawa jestem, jaki był rating siódmego odcinka julia, reyting masz na poprzedniej stronie.
|
|
|
Post by julia on Jan 14, 2023 9:48:39 GMT
lucy,dzięki, ale pisałam krótki komentarz późno, bezpośrednio po obejrzeniu odcinka. Odcinek 7.Tak , jak napisałam, wszystko zaczyna się od nowa. Odcinek pełen emocji, brawo dla reżysera, a zwłaszcza dla aktorów. Wszyscy są świetni z Elcin i Enginem na czele Moim zdaniem wybór tej pary był doskonałym posunięciem. Mają za sobą traumatyczne przeżycia z dzieciństwa, które zawarte w podświadomości, rzutują na świadomość. Oboje pragną bratniej duszy, miłości. To, że Peri nie wytrzymała w domu Serkana, uśpiła go i zjawiła się w domu Tamera , wywołując trzęsienie ziemi, to dobitny sygnał , że ona jest uzależniona od niego. Kłania się syndrom sztokholmski - uzależnienie od oprawcy... przestępca wraca na miejsce zbrodni... W pierwszym odruchu, miałam ochotę ją udusić, ale jej słowa skierowane do Tamera, uznałam za logiczne : - To ty mnie porwałeś , więziłeś. Lepiej, że Berrin dowiedziała się teraz, niż miałbyś ją oszukiwać, bo ja już nie mogę bez ciebie. Wielu powie :"No i co z tego, tu jest rodzina". Peri powinna odejść albo skończyć z sobą , jak zamierzała. Naturalnie są to kwestie moralne, lecz niekiedy ludzie nie są w stanie zapanować nad swoimi odczuciami. Ona bardzo się boi , tego wejścia do jaskini lwa. Wszyscy rzucają się na nią , a zwłaszcza Ahu, zła czarownica, która sącząc do ucha siostry, jad, ma na względzie jedynie własny interes: - Nie bądź głupia, co zrobisz bez pieniędzy, one są też twoje. A w myślach ma też i przy okazji....:"moje". Selim, jej mąż jest bardziej uczciwy i ludzki, a Ahu , to diabeł wcielony Nie tylko Peri jest pod obstrzałem, Tamerowi też się dostaje - od Serkana, Ahu i Meryem. Siostra nie życzy sobie "tej" kobiety w ich domu, trzeba ją , jak chwast wyrwać i wyrzucić. A Peri i Tamer są rozdarci. Ona widzi, doświadcza na sobie napastliwości wszystkich, razów Ahu. On nie po to tworzył rodzinę, aby teraz znów przenieść się mentalnie do czasów dzieciństwa, kiedy był sam i dostawał baty od życia. W rozmowie z rodzicami Tamera, podkreśla, że ona nie musi liczyć na niczyje pieniądze. Była dyrektorem banku, może sama się utrzymać i życie jej nie rozpieszczało. - Tak byłam mężatką. Mąż nie żyje. Miałam siostrę. Oni byli kochankami, umarli razem w wannie, w łazience. Elcin i Engin odczuwają ból z różnych , ale też i podobnych powodów, los ich postawił ich na swojej drodze. Oni nawet ruchy dłoni mają takie same. Co ma zrobić Peri? Wychodzi. Co ma robić Tamer? Zostaje, Berrin wróciła do domu, zbuntowana Meryem też. Zostaje, ale jak przestępca, tak i on wraca do miejsca , gdzie się wszystko zaczęło. Najpierw schodzi do swojej samotni, a potem wchodzi do piwnicy, gdzie więził Peri. smutna jest scena, gdy staje na kręgu, bierze do ręki łańcuch i płacze. Peri też już jest skazana. Może wrócić do pracy, być w pełni niezależna, ale ...wybiera powrót do piwnicy.
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2023 14:28:06 GMT
julia, a Aldatmak już nie oglądasz?
|
|
|
Post by julia on Jan 14, 2023 19:52:50 GMT
lucy, nie Lucy. Nie mogłam patrzeć na córeczkę.
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Jan 14, 2023 23:48:45 GMT
julia zachęciłaś mnie tym nowym początkiem. Muszę na tygodniu nadrobić 6 i 7 odcinek, bo ostatnio to z teskilat lecę
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2023 11:06:02 GMT
Nie mogłam patrzeć na córeczkę. W sensie, że aż taka brzydka?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 15, 2023 12:38:27 GMT
💥 Yagyz Alp Akaidyn zakończył prace nad serialem „Cop Adam”. Nowym reżyserem została Çağrı Vila Lostuvalı, która wcześniej pracowała przy serialu „Masumlar Apartmani” OGM Pictures. Przez kilka miesięcy przygotowywała nowy projekt dla firmy "Jeśli król przegra", ale biorąc pod uwagę, że zaczyna się dopiero jesienią, producent Onur Guvenatam poprosił Cağrı o zaopiekowanie się jego projektem "Cop Adam". Nie wiadomo jeszcze, jaki serial przygotuje Yagiz Alp Akaidyn, ale przypominamy, że jest specjalistą od projektów akcji.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2023 12:58:48 GMT
Widać Onurowi wyniki serialu nie wystarczają skoro się pozbył reżysera.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 17, 2023 20:44:34 GMT
💥 Hira Koyuncioglu dołączyła do obsady serialu " Çöp Adam", w którym wcieli się w rolę nieślubnej córki Bulenta, Dilber
|
|
|
Post by julia on Jan 18, 2023 21:48:21 GMT
W sensie, że aż taka brzydka? lucy, Hira Koyuncioglu dołączyła do obsady serialu " Çöp Adam", w którym wcieli się w rolę nieślubnej córki Bulenta, Dilber lucy, wszystko mi w niej nie pasowało, a przede wszystkim charakter, no i brak zdolności aktorki w przekonaniu do swojej postaci. Widzisz w "Akrepie" np. też nie mogłam patrzeć na protkę i jej matkę, ale one umiały grać. Poza tym moje rozstanie z serialem , wynikło także z powodu braku czasu. Oglądam teraz "Yargi", "Teskilat" i "Cop Adam" i nie wiem , co będzie, gdy dojdzie "List Pożegnalny" i jeszcze szykuje się jakiś serial z Enginem, jak również z państwem Dogulu dwa lata temu ciągnęłam po sześć seriali jednocześnie, ale sytuacja sie zmieniła. Bulent cim kawał drania w miłej i eleganckiej powłoce cielesnej. Taka sympatyczna fizjonomia, a to podrywacz od siedmiu boleści, hazardzista, człowiek bez sumienia. To przez niego Tamer musiał ciężko pracować od dziecka i pieniądze mu , co do grosza oddawać. To przez niego - i matkę oczywiście - dzieci chodziły głodne... Ale córeczka z nieformalnego związku mu się udała. Zobaczymy , jaki będzie miała charakter
|
|
|
Post by mira on Jan 19, 2023 7:48:16 GMT
julia, u mnie nastąpiła podobna zmiana. Pamiętam, że swego czasu oglądałam 6 seriali i dawałam radę, a przez chwilę było ich nawet 8. Teraz mam tylko 2 - "Yargi" i "Yali Capkini" i nie mogę się wyrobić Dobrze, że skończyłam w końcu "Baba" i w ostatnim czasie nie wpadło nic ciekawego z platformowych...
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Jan 19, 2023 13:58:40 GMT
mira ja kiedyś i po 8 oglądałam, ale stwierdziłam że liczy się jakość, a nie ilość i w tym sezonie tylko Yalí Capkini, Camdaki Kiz, Cop Adam i powróciłam DO Teskilat Obejrzałam 6 odcinek i w sumie akcja zatoczy koło. Ten Seko jest cudny. Tych rodziców to wywaliłabym z serialu w szczególności tego ojca. No nic czekam skończę lekcje i odpalę sobie w pociągu 7 odcinek
|
|
|
Post by Matthias on Jan 19, 2023 18:52:45 GMT
📌 Reytingi zа 18.01.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (113 odcinek) - 10.88% ⬇ (-1.02) 7. Çöp Adam (8 odcinek) - 4.70% ⬆ (+0.33)8. O Kız (18 odcinek) - 4.11% ⬇ (-0.89) 11. Hayatımın Şansı (6 odcinek) - 3.07% ⬇ (-0.31) 28. Sıfırıncı Gün (4 odcinek) - 1.34% ⬇ (-0.74) 32. Kasaba Doktoru (32 odcinek) - 1.26% ⬆ (+0.09) АВ:1. Kuruluş: Osman - 7.40% ⬇ (-0.35) 2. Çöp Adam - 4.86% ⬆ (+0.82)9. O Kız - 2.27% ⬇ (-0.24) 15. Hayatımın Şansı - 1.84% ⬇ (-0.01) 16. Kasaba Doktoru - 1.69% ⬇ (-0.24) 18. Sıfırıncı Gün - 1.55% ⬇ (-0.62)
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2023 18:09:20 GMT
📸✨ Ekipa serialu „Çöp Adam” za kulisami projektu
|
|
|
Post by julia on Jan 23, 2023 18:07:47 GMT
Patyczak powolutku pnie się w górę, oby to nie było chwilowe, bo mnie osobiście serial się podoba. Na pewno duże pole do popisu ma Elcin, jako Peri, aby mimo wszystko widz ją polubił. Protka nie ma dobrej prasy wśród wielu Turków, nazywają ją "brudną kobietą". Jakie to jednostronne. To przecież ją porwano i więziono w zimnej piwnicy. To nie było kilka dni. Peri zaczęła się przyzwyczajać do Tamera , aż wreszcie nastąpiła fascynacja i uczucie. Tyle że.... Odcinek 8.Tyle , że to uczucie przekształciło się w obsesję Podczas, gdy Tamer chciałby powoli, krok za krokiem załatwić sprawy z Berrin, Peri znów szaleje. Uczepiła się obietnicy małżeństwa i jest niecierpliwa. Najgorsze w tej obsesji jest to, że ona cały czas chce mieć Tamera w zasięgu wzroku. Gdy go nie ma zatraca się w panice. Postępuje , jak szalona, nie myśli racjonalnie. Już , zaraz, natychmiast musi go zobaczyć Z kolei Tamer który przez całe swoje życie musiał myśleć nie tylko za siebie, jest rozsądniejszy. jego słowa są wyważone. On nie ma zamiaru wyrzec się w 100% dawnego życia, gdyż jest to po prostu niemożliwe. On ma Damlę, która kocha nad życie: - Damla zawsze będzie w moim życiu, a co za tym idzie Berrin, która jest jej matką. Będziemy się spotykać dla dobra córki. Protka ewidentnie potrzebuje pomocy psychiatry. Ciekawe czy ona od zawsze miała taką osobowość, czy to trauma wywołana zdradą męża i siostry oraz ich śmierć, te zaburzenia wywołały Najbardziej wkurzającą ( dziadkowie trochę się uspokoili) postacią, jest Ahu . Ta podła intrygantka ma nadzieję, że szwagra fortuna przypadnie , przy okazji, także jej, która jak lwica "broni" interesów siostry Na miejscu Tamera wysiudałabym ją z tego hotelu. Niech wraz z mężem i synem wraca do domu. Denerwuje mnie także Meryem, która snuje się całymi dniami w tym samym niedbałym stroju, byle jak uczesana i nic nie robi. Teraz postawiła sobie za punkt honoru zniszczenie Peri i nie jest miła Mimo, że protka sieje zamęt , to mnie nie przeszkadza, że zaczęła się bronić i bywa nieprzyjemna, także w stosunku do Meryem. Jest jedna osoba w rodzinie, której Peri się podoba - Bulent cim. wodzi za nią oczami, a Aysel ma znów powód do nerwów. I on też jest zadowolony z tego, ze Berrin z siostrą i dziećmi przeniosły się do hotelu: - Dobrze , że my jesteśmy w rezydencji i dzieci nie płaczą . Co to za kreatura Piotruś Pan, Narcyz, egocentryk, leń patentowany
|
|
elena
Początkujący
|
Post by elena on Jan 25, 2023 10:32:51 GMT
a ja mam zupełnie inna opnie na temat Peri po 8 odcinku. Gdyby pojawiła się w moim życiu również bym jej nie polubiła, ale nie wieszalabym na niej takich psów. W tej piwnicy to chyba nie była przetrzymywana aż tak długo przez Tamera przecież. A ci rodzice to kreatury w czystej postaci. Jak widzę sceny z Bulentem to aż ciśnienie mi się podnosi
|
|
|
Post by julia on Jan 25, 2023 11:13:47 GMT
a ja mam zupełnie inna opnie na temat Peri po 8 odcinku. Gdyby pojawiła się w moim życiu również bym jej nie polubiła, ale nie wieszalabym na niej takich psów. W tej piwnicy to chyba nie była przetrzymywana aż tak długo przez Tamera przecież. A ci rodzice to kreatury w czystej postaci. Jak widzę sceny z Bulentem to aż ciśnienie mi się podnosi elena, na pewno nie używałabym określeń wielu Turków "brudna kobieta". Gdyby Tamer jej nie porwał , nie byłaby w jego życiu i w życiu jego rodziny. Tyle, że co by nie mówić, w tej chwili Peri ma obsesję na punkcie Tamera. Zachowuje się nieracjonalnie, wiedząc, że to jej zaszkodzi , ale takie zachowanie jest poza jej wolą. Tu konieczny jest psychiatra, ona sama sobie z tym nie poradzi. Bardzo lubię jej postać i jej kibicuję, tyle ,że ona sama się niszczy , a i Tamer może stracić cierpliwość. Co do rodziców, to są straszni , podobnie i Ahu, córka szatana W każdym razie, czekam na rozwój wypadków.
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2023 21:44:16 GMT
Protka nie ma dobrej prasy wśród wielu Turków, nazywają ją "brudną kobietą". Jakie to jednostronne. Brudna kobieta? W sensie, że niedomyta? Naprawdę niemało krążę po stronach o dizi i z takim określeniem Elcin Sangu się nigdy nie spotkałam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 25, 2023 21:51:45 GMT
Brudna kobieta? W sensie, że niedomyta? Naprawdę niemało krążę po stronach o dizi i z takim określeniem Elcin Sangu się nigdy nie spotkałam. Tak się gadało o prostytutkach, lub o dziewczynach lekkich obyczajów. Turcy są tacy pretensyjni ja jebe niech sobie spojrza w lustro. Jak to łatwo komuś przylepić łatkę. Serialu nie oglądam bo za dużo tej patoli dla mnie, ale życzę by serial się utrzymał. Kurna nie ma dnia by się coś komuś nie podobało lub ktoś kogoś gorszy, co za chore mentale.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 26, 2023 14:54:00 GMT
📌 Reytingi zа 25.01.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (114 odcinek) - 11.29% ⬆ (+0.41) 8. Çöp Adam (9 odcinek) - 4.59% ⬇ (-0.11)11. O Kız (19 odcinek) - 3.35% ⬇ (-0.76) 12. Hayatımın Şansı (7 odcinek) - 3.20% ⬆ (+0.13) АВ:1. Kuruluş: Osman - 7.83% ⬆ (+0.43) 4. Çöp Adam - 4.26% ⬇ (-0.60)14. O Kız - 2.00% ⬇ (-0.27) 15. Hayatımın Şansı - 1.99% ⬆ (+0.15)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 26, 2023 17:59:27 GMT
Powiem tak, chyba nawet lepiej że ten serial nie jest takim hitem jak Yalı Çapkını. Przynajmniej jest szansa na dobre skończenie historii i jej nie rozwlekanie. Chodź jeśli by się taki wynik utrzymał to pewnie dostanie drugi serial. OMG jest w komitywie z star w końcu dali im wreszcie hit. I pewnie same omg chciało by z dwa sezonu tych seriali. Będą mieli co sprzedawać na rynku.
|
|
|
Post by julia on Jan 26, 2023 18:20:17 GMT
Protka nie ma dobrej prasy wśród wielu Turków, nazywają ją "brudną kobietą". Jakie to jednostronne. Brudna kobieta? W sensie, że niedomyta? Naprawdę niemało krążę po stronach o dizi i z takim określeniem Elcin Sangu się nigdy nie spotkałam. lucy,chodzi o protkę, czyli Peri. Nie o to ,że niedomyta, a brudna moralnie i najlepiej , gdyby zniknęła z serialu , podobnie Tamer. Co ciekawe, ale znalazł się ktoś, kto litościwie napisał, ze to wina Tamera, bo on ją porwał .
|
|
|
Post by julia on Jan 29, 2023 16:40:26 GMT
Turcy są tacy pretensyjni ja jebe niech sobie spojrza w lustro. Jak to łatwo komuś przylepić łatkę. Serialu nie oglądam bo za dużo tej patoli dla mnie, ale życzę by serial się utrzymał. Kurna nie ma dnia by się coś komuś nie podobało lub ktoś kogoś gorszy, co za chore mentale. Next, trudno się czyta komentarze Turków. Cały czas im się coś nie podoba, a to chłopiec pisze protest, bo widać było kawałek noża, a to cnotliwa turecka Zuzanna uważa , że normalny pocałunek, to tylko za zamkniętymi drzwiami, ale prawdziwa patologia jakoś umyka ich krytyce. Trudno, tacy są, ale denerwujące jest też to, że są tak pewni siebie, iż nie dopuszczają słów polemiki, od razu się jeżą. Nie jesteś stąd, więc milcz. Nie masz prawa do wyrażania swojego zdania. Mieliśmy okazję zetknąć się z tym nie raz i nie dwa z ich dulszczyzną Na szczęście, nie wszyscy są tacy, ale RTUK ma wielu donosicieli
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2023 17:00:43 GMT
Next, trudno się czyta komentarze Turków. (...) Trudno, tacy są, ale denerwujące jest też to, że są tak pewni siebie, iż nie dopuszczają słów polemiki, od razu się jeżą. Albo obrażają lub też stroją fochy i to nagminnie. Nie znoszą też krytyki wobec siebie i potrafią każde słowo kierowane w ich stronę tak dokładnie zważyć, że nierzadko błahostka urasta do rangi katastrofy osobistej. Ale za to świetnie wychodzi im krytykowanie innych..ooo w tym to są Mistrzami..!
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 29, 2023 19:25:08 GMT
To jest strasznie roszczeniowy Kraj. Co chwile im się coś nie podoba, coś ich obraża, stroją fochy jak dzieci.
|
|
|
Post by julia on Jan 30, 2023 16:55:09 GMT
Odcinek 9.Zaczęła się walka miedzy Berrin i Peri.. Jedna postanowiła się nie rozwodzić, na złość drugiej. I zapowiedziała, że z mężem będzie się widzieć kiedy zechce. Ta druga dostała szału A w tym wszystkim jest spiritus movens całego zdarzenia, czyli Tamer. On chce dać Berrin wszystko, byle zgodziła się na rozwód, czuje namiętność do rudej , ale jej napastliwość zaczyna go uwierać. Nawet jej przyjaciółka Begun, patrzy szeroko otwartymi oczami i mówi, że to nie jest ta sama osoba, że wymaga pomocy lekarskiej. Niepocieszona i obrażona jest Ahu. Tyle mówienia, tyle manipulacji, straszenia poszło na marne, bo Berrin się uwzięła i nie ma zamiaru się rozwodzić. Pieniądze zdają się umykać w siną dal. Tego bardzo bym sobie życzyła, ponieważ Ahu jest wstrętną, egoistyczną małpą Pojawia się kolejny raz córka Bulenta. Mam nadzieję, że ten wątek będzie istnieć. Wystarczyło, że Meryem powiedziała słowo za dużo, a już Aysel zaczęła drążyć i koniec końców odnalazły ubogi dom i , umierającą zmaltretowaną życiem kobietę w niczym nieprzypominającą piosenkarkę z klubu. Aysel bada napastliwie dziewczynę, Meryem przelewa jej jednorazowo pieniądze, ale na drugi dzień ta zjawia się z informacją., że matka nie żyje i je zwraca. Bulent, oczywiście zaprzecza, świętoszkowaty gad , ale nie uda mu się uciec przed swoim wizerunkiem na fotografii. Zastanawia mnie dlaczego nikomu nie przyszedł do głowy test DNA. To małżeństwo jest obrzydliwe Korzystają z pieniędzy syna, a zachowują się tak, jakby , to były ich własne. Nie mogę patrzeć, jak Aysel obiera dziadowi owoce, kroi na kawałki, wkłada mu serwetkę pod brodę, aby się nie ochlapał, podtyka najlepsze kąski, poprawia poduszkę, aby siedział prosto, bo inaczej będzie bolał go żołądek....
|
|
|
Post by Matthias on Jan 30, 2023 21:11:38 GMT
📸✨ Za kulisami serialu „ Çöp Adam” ekipa wyraźnie się nie nudzi
|
|