|
Post by lucy on Feb 2, 2023 16:26:02 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 2, 2023 18:06:12 GMT
📌 Reytingi zа 01.02.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (115 odcinek) - 10.66% ⬇ (-0.63) 8. Çöp Adam (10 odcinek) - 4.27% ⬇ (-0.32)13. Hayatımın Şansı (8 odcinek) - 2.93% ⬇ (-0.27) 14. O Kız (20 odcinek) - 2.88% ⬇ (-0.47) АВ:1. Kuruluş: Osman - 7.89% ⬆ (+0.06) 3. Çöp Adam - 4.25% ⬇ (-0.01)10. Hayatımın Şansı - 2.22% ⬆ (+0.23) 13. O Kız - 2.00% (=)
|
|
|
Post by julia on Feb 3, 2023 10:43:46 GMT
Odcinek 10.Berrin w rozmowie z Peri czuje się pewnie: "Byłam z Tamerem dziesięć lat, wiem kiedy jest smutny, kiedy źle się czuje, co sprawia mu przyjemność, jaką zupę lubi..." Peri zaś nie pozostaje dłużna i twierdzi, że będzie miała mnóstwo czasu, aby się tego dowiedzieć. Żona jest zdeterminowana, nie zamierza odpuszczać, jest gotowa na wszystko, mało tego w sytuacji kryzysowej jedzie razem z nim. A w domu Sodoma i Gomora, ponieważ Meryem zatrzymała córkę Bulenta i przyprowadziła do rezydencji. Aysel szaleje, wyzywa dziewczynę, wyrzuca z domu. Podobnie Bulent, wypiera się, zdjęcie to fotomontaż, nigdy w życiu ... W końcu przyparty do muru przez Tamera, przyznaje się. Aysel w spazmach rozpaczy. A rodzeństwo przyjmuje przyrodnią siostrę bez wahania Dalej nikt nie mówi o prostym sposobie stwierdzenia ojcostwa Ale...ale nie wiemy , jak sytuacja się rozwinie, bo dziewczyna jest pod wpływem szemranego faceta, który dzwoni do niej z zapytaniem, jak sytuacja Czy przekonująca w swej rozpaczy córka Bulenta, jest nią na pewno czy też jest zmanipulowana i zastraszona. Protka postanawia odejść. Idzie do Bulgin. Jednak Tamer nie odpuszcza. Bójka w klubie, szpital, Peri przy nim, ale znów zjawiają się wszyscy.... Jest ciekawie.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 22, 2023 19:49:58 GMT
💥 Dziś wieczorem wyemitowany zostanie nowy odcinek „Cop Adam”.
|
|
|
Post by julia on Feb 24, 2023 10:49:39 GMT
Odcinek 11.Podchodów ciąg dalszy. Peri usiłuje żyć z dala od Tamera, ale po bójce w klubie, gdy on znalazł się w szpitalu, czuwa , nie chce mieć nikogo obok niego. Posuwa się nawet do tego, że wyrzuca z sali Berrin i Meryem. Miewa chwile załamań, co odbija się częściowo na Bulgin, Berrin nie ustąpi, ona ma swój plan i powoli go realizuje, zaczyna od tego ,że zamierza zorganizować Tamerowi urodziny. Starannie obmyśla wszystko, kupuje seksowną czerwoną suknię i zjawia się z córką w domu. No i wyzwoliła się spod kurateli siostrzyczki, która jest wściekła, że nie zaproszono jej na przyjęcie. Jest wściekła także i z tego powodu, że mąż ma dość jej knowań i pazerności, przestaje słuchać Bulent i Aysel przyglądają się przygotowaniom w domu, a Casanova kolejny raz pokazał , jakim jest ojcem - nie zna dat urodzin dzieci. Do urodzin przygotowuje się także Peri. Kupuje balony, , ozdabia jadalnię, przynosi produkty i stara się nie zauważać , że wszyscy chcą podstawiać jej nogę. A sprzymierzone Berrin, Meryem i nowa siostra działają. Nowa wywabia Peri z pokoju, a Berrin z Meryem związują ją, zaklejają usta taśmą i zamykają z pokoju. Gdyby nie Bulgin , która przyszła z prezentem, Tamer nie zorientowałby się , że Peri jest w domu. Teraz będą jej szukać....
|
|
|
Post by Matthias on Feb 24, 2023 17:27:59 GMT
📌 Reytingi zа 22.02.2023 ТОТАL:1. Çöp Adam (11 odcinek) - 4.80% ⬆ (+0.53)7. O Kız (21 odcinek) - 3.58% ⬆ (+0.70) АВ:1. Çöp Adam - 5.70% ⬆ (+1.45)9. O Kız - 2.51% ⬆ (+0.51)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 24, 2023 19:17:21 GMT
Jaki wzrost w AB.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 25, 2023 9:08:55 GMT
Bardzo duże wzrosty w obu serialach, no ale nie było konkurencji.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 25, 2023 19:47:04 GMT
💥 W nowym odcinku serialu „Krupier / Çöp Adam” Tamer (Engin Altan Duzyatan) pozna bardzo ważną osobę. Do obsady serialu dołączyła Tilbe Saran, która wcieli się w rolę psychoterapeuty. Ciekawe, że wcześniej grała rolę psychiatry w serialu „Istanbullu Gelin".
|
|
|
Post by Matthias on Mar 2, 2023 15:58:35 GMT
📌 Reytingi za 01.03.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (116 odcinek) - 9.26% ⬇ (-1.40) 7. Adım Farah (1 odcinek) - 3.94% 🆕 8. Çöp Adam (12 odcinek) - 3.69% ⬇ (-1.11)13. Hayatımın Şansı (9 odcinek) - 2.93% ⬇ (-0.27) 11. O Kız (22 odcinek) - 2.86% ⬇ (-0.72) АВ:1. Kuruluş: Osman - 6.88% ⬇ (-1.01) 3. Adım Farah - 4.51% 🆕 4. Çöp Adam - 4.19% ⬇ (-1.51)10. Hayatımın Şansı - 2.22% ⬆ (+0.23) 17. O Kız - 1.44% ⬇ (-1.07)
|
|
|
Post by Matthias on Mar 2, 2023 19:51:41 GMT
💥 W niedalekiej przyszłości w serialu Çöp Adam" pojawi się postać matki Peri (Elcin Sangu) o imieniu Ipek. W tę rolę wcieli się Lilla Gürmen, która pojawi się w 14. odcinku. Denis Madanoglu już zaczęła pisać scenariusz do nowych odcinków. Reżyserem serialu jest nadal Cagri Lostuvali, z którym Denis pracowała przy serialu „Masumlar Apartmani”
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 3, 2023 11:34:54 GMT
💥 W nowym odcinku serialu „Krupier / Çöp Adam” Tamer (Engin Altan Duzyatan) pozna bardzo ważną osobę. Do obsady serialu dołączyła Tilbe Saran, która wcieli się w rolę psychoterapeuty. Ciekawe, że wcześniej grała rolę psychiatry w serialu „Istanbullu Gelin". W IG bardzo fajnie zagrała, więc ta wiadomość cieszy. Nie cieszy natomiast, iż w patriarchatycznej Turcji uważają zawody związane z psychologią czy psychiatrią głównie za kobiece… W dizi widziałam już kilka osób związanych z tą dziedziną i kojarzę tylko jednego mężczyznę będącego psychologiem (Burak w „Kirmiza oda”). Czy wy kojarzycie jeszcze jakichś mężczyzn z innych seriali?
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2023 21:28:50 GMT
@trollka niestety. Ja nie spotkałem się z mężczyzną, który byłby terapeutą, prócz przypadku w Kirmizi Oda. ✨ Tilbe Saran w nowym odcinku "Cop Adam".
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2023 21:30:48 GMT
⚡Uwaga dla wszystkich fanów serialu "Cop Adam"! Według najnowszych doniesień Birsen Altuntas, scenarzystki Melek Gençoglu i Su Ersöz przekazały "pałeczkę" Deniz Madanoglu, która odpowiadała m.in. za scenariusz do serialu „Masumlar Apartmani”. Ciekawe, że Deniz od dawna opracowywała scenariusz do serialu „Jeśli król przegra”, ale w końcu producent Onur Guvenatam postanowił powierzyć jej pracę nad serialem „Cop Adam”. Czy to oznacza, że "Król" będzie miał innych pisarzy, czy też projekt został ponownie opóźniony na czas nieokreślony?
|
|
|
Post by lucy on Mar 4, 2023 21:40:42 GMT
Gencoglu i Madanoglu znowu się kręcą przy tym samym projekcie? Serialowi "W sercu miasta" nie wyszło to na dobre.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 5, 2023 11:45:03 GMT
Teraz serial będzie pisać Madanoglu. Może wyjdzie mu to na dobre, bo ja jestem rozczarowana tym serialem, chociaż to po części wina głównego.
|
|
|
Post by julia on Mar 8, 2023 10:20:33 GMT
Teraz serial będzie pisać Madanoglu. Może wyjdzie mu to na dobre, bo ja jestem rozczarowana tym serialem, chociaż to po części wina głównego. Moim skromnym zdaniem, serial nie jest zły i mnie dobrze się go ogląda. Do 'głównego', też nie mam zastrzeżeń. Na początku , wydawał mi się zbyt miśkowaty, jak na na protagonistę, bez uroku osobistego, ale to nie ma być amant przyjemny dla oka, choć takich bardzo lubię. Taki nie rzucający się w oczy facet, pracowity z traumą z dzieciństwa... Zastanawiam się dlaczego tak jest, że tureckie seriale oparte na faktach nie mają się zbyt dobrze Czyżby prawdziwe historie nie były interesujące? Odcinek 12.Jak ja nie cierpię tej harpii z zimnym wzrokiem i ironicznym uśmieszkiem . Ta seksowna suknia, potrawy , które Tamer lubi i tort , nic z tego mnie nie przekonuje. Walczy o rodzinę, fakt, ale ujawnia też swój prawdziwy charakter skrywany pod delikatnością uśmiechu przez lata małżeństwa. Za to , co zrobiła szalonej Peri tę jej sukienkę porwałabym na strzępy. Peri jest stuknięta, to prawda, leczyć się powinna z obsesji i beznadziejnie zrobiła, gdy po uwolnieniu się z więzów i wrzaskiem zjawiła się w jadalni, gdy Tamer zdmuchiwał świeczki. Dlatego też nikt jej nie uwierzył w to, co Berrin, Meryem i Dilber zrobiły. Jestem ciekawa , kiedy wreszcie zdecyduje się pójść do psychiatry. Jeszcze trochę, a zrobi to , co obiecuje - zabije jego i siebie. Pamiętamy pierwszy odcinek i suszarkę w wannie, która śmiertelnie poraziła męża i siostrę Peri. Tamer zaczął się zastanawiać czy przypadkiem , to Peri nie była szatańskim sprawcą wypadku. To , co ich ciągnie do siebie jest niewytłumaczalne. Peri ma obsesję, ale i Tamer także. Z jednej strony, każe jej się wynieść z ich życia i domu, a z drugiej idzie do niej i namiętnie całuje On pierwszy zdecydował się na terapię. Peri nie jest jeszcze gotowa i nie uważa , że jest jej to potrzebne. Wyrzuty sumienia względem protki ma Dilber i to ona staje w drzwiach jej mieszkania. Ona jedna czuje, że ruda potraktowano podle. Ciekawe , jak rozwinie się jej wątek, bo Bulent już działa , aby wykurzyć ją z domu. Dziewczyna ma dług i amoroso już wie o tym, no i szykuje swój plan.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 9, 2023 17:45:22 GMT
📌 Reytingi za 08.03.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (117 odcinek) - 8.77% ⬇ (-0.49) 5. Adım Farah (2 odcinek) - 4.49% ⬆ (+0.55) 9. O Kız (23 odcinek) - 3.13% ⬆ (+0.27) 10. Çöp Adam (13 odcinek) - 3.08% ⬇ (-0.61)АВ:1. Kuruluş: Osman - 6.36% ⬇ (-0.52) 2. Adım Farah - 5.00% ⬆ (+0.49) 4. Çöp Adam - 3.41% ⬇ (-0.78)9. O Kız - 2.30% ⬆ (+0.86)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 13, 2023 13:39:09 GMT
Za mną 2. odcinek, a w scenariuszu dalej leje się woda. Nie rozumiem zachowania głównego - rodzicom, którzy mu od ust odbierali i zabierali w dzieciństwie wszystkie ciężko zarobione pieniądze, przychyla na starość nieba, ku frustracji swojej młodszej siostry, która wydarzenia z dzieciństwa przeżyła chyba jeszcze bardziej niż on… Naprawdę, nie wiem, co nim motywuje, nie widzę w tym sensu i logiki, tym bardziej, że on z rodzicami nawet nie rozmawia, w ogóle nie przebywa w domu, ma swoją rodzinę gdzieś, tylko lata całymi dniami po mieście z jojo i odwiedza Peri w bunkrze. Swoją drogą, zamienienie u tureckiego łotra typowego gadżetu - czyli różańca - na jojo, to dość oryginalny pomysł. Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać. W serialu wieje nudą, niestety, brakuje też ciekawych bohaterów. Jedyną, która przykuwa moją uwagę, jest Meryem, bo od razu widać, że to postać zlękniona, złakniona miłości, nieco wyobcowana, ale potrzebująca towarzystwa. Ta aktorka bardzo mnie zaskoczyła, bo widziałam ją w „Ukryłem Cię w swoim sercu” latem i bardzo schudła od tego momentu (a niewiele czasu minęło od ostatniego i pierwszego klapsa obu seriali), do tego potwierdza swój talent, bo widziałam w niej ogromny talent komediowy, a tutaj pokazuje z kolei dramatyczny. Może być z niej fajna aktorka. Główny mnie odrzuca. To oblech jakich mało i nie mam na myśli tylko postury aktora, ale całości - dokładając do tego, jak tę postać skrojono, wygląd aktora, dostajemy takiego 40-letniego tatuśka w przepoconym ubraniu i trampkach.
|
|
|
Post by lucy on Mar 16, 2023 14:01:44 GMT
|
|
|
Post by julia on Mar 16, 2023 18:13:37 GMT
Jedyną, która przykuwa moją uwagę, jest Meryem, bo od razu widać, że to postać zlękniona, złakniona miłości, nieco wyobcowana, ale potrzebująca towarzystwa. Meryem jest bardzo nieszczęśliwa , pragnie ciepła rodzinnego. Do tej pory miała oparcie w bracie, potem w bratowej, teraz próbuje nawiązać cieplejsze relacje z Dilber. Z tym, że ja jej nie odbieram , jako wyobcowanej, a nieco jak postać zdziwaczałą. Ona nic nie robi, niczym się nie zajmuje na poważnie. Snuje się po posiadłości...nie szuka konkretnego zajęcia. [tr][td class="content"][article] Główny mnie odrzuca. To oblech jakich mało i nie mam na myśli tylko postury aktora, ale całości - dokładając do tego, jak tę postać skrojono, wygląd aktora, dostajemy takiego 40-letniego tatuśka w przepoconym ubraniu i trampkach. [/article] Mnie Tamer nie odrzuca, choć , jak wspomniałam , zdecydowanie wolę innych protagonistów. No i na mnie nie sprawia wrażenia tatuśka w przepoconym ubraniu On ma taki być, niczym się nie wyróżniać, sprawiać wrażenie jednego z tysięcy zwykłych ludzi.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 16, 2023 20:50:02 GMT
📌 Reytingi za 15.03.2023ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (118 odcinek) - 8.83% ⬆ (+0.06) 6. Adım Farah (3 odcinek) - 4.53% ⬆ (+0.04) 10. Çöp Adam (14 odcinek) - 3.16% ⬆ (+0.08)11. O Kız (24 odcinek, FINAŁ) - 3.14% ⬆ (+0.01) АВ:1. Kuruluş: Osman - 5.81% ⬇ (-0.55) 3. Adım Farah - 4.56% ⬇ (-0.44) 8. Çöp Adam - 2.96% ⬇ (-0.45)11. O Kız (FINAŁ) - 2.41% ⬆ (+0.11)
|
|
|
Post by julia on Mar 17, 2023 10:57:41 GMT
Odcinek 13 i 14.Pod znakiem wizyt u psychiatry i czekania Peri na Tamera. On dokonuje spowiedzi , opowiada o traumie z dzieciństwa o tym, że cały czas czuł się samotny , opuszczony przez rodziców i los oraz , że miał takie przekonanie, iż musi chronić najbliższych za każdą cenę. Najpierw , to była Meryem, później, kiedy trochę uporał się z życiem założył rodzinę i obiecał sobie, że nigdy nie opuści Damli. Głośnym echem odbija się wizyta Dilber u Peri. Dwie sępice naskoczyły na dziewczynę, Meryem dodatkowo zazdrosna o rozmowę dziewczyny z Yavuzem. A ten ma dowód na ich podłość. Zgrał sobie z monitoringu , gdy do pokoju najpierw wchodzi Peri, a potem Meryem i Berrin. Wykorzystał to w odpowiednim momencie. Poza tym Peri, fragment nagranej rozmowy przesłała kryształowej pani żonie.... Poszła , nie miała wyjścia... szarpanina po pełnej pychy wywodzie i naiwnym przy okazji :"Wiesz , co zrobił Tamer , całował mnie namiętnie"... rozbita głowa Berrin, na to wszystko wpada Tamer i każe Peri nie zbliżać się na krok do jego rodziny. W ramach rekompensaty za straty moralne rodzina ma wyjechać na wycieczkę do Paryża. Walizki spakowane...Yavuz daje nagranie Tamerowi...no i się zaczęło...walizki do domu...rozwód postanowiony, panie do hotelu. Peri miota się , staje przy oknie i ma się wrażenie , że skoczy... 14.
Nie skoczyła. Damla zrozpaczona i zbuntowana :" To wszystko przez tę kobietę. Nigdy nie uwierzę tacie." Meryem próbuje coś wyciągnąć z Yavuza, ale ten się uniósł honorem, skoro ona jest bezpodstawnie zazdrosna o Dilber, staje się zarozumiała, nie ma mowy o przyjaźni. Selim i Seko radzą Tamerowi spokój, a ten już pobiegł do Peri z pierścionkiem : "Dopóki Damla mnie nie zaakceptuje , nie wyjdę za ciebie za mąż" Z Peri nie jest dobrze. Ma wizje z przeszłości - prowadzi rozmowy z małą dziewczynką - sobą . Ona jest ewidentnie chora psychicznie. Przeżywanie z każdej strony : Damla , Berrin, Ahu, która ma gdzieś Selima, dobrego , wyrozumiałego człowieka i miło spędza czas z nowo poznanym facetem. Synem tez się za bardzo nie zajmuje. Berrin sporo wypiła , ale Ahu zbeształa całkiem rzeczowo i przytomnie. Jędza dostała prawdą między oczy. Mamy po drodze karaoke w wykonaniu Tamera. Aktor ma miły tembre głosu A dziadkowie sami w rezydencji, Bulent szczęśliwy, choć nerwy psuje mu Dilber, która mówi mu prawdę w oczy: - Jaka by nie była twoim zdaniem moja mama, ja jestem z niej dumna. Bardzo to zabolało Aysel : - Jaka ta dziewucha niewychowana, mówi Bulent. - A ja jej zazdroszczę , ona jest dumna ze swojej matki, ja tego nigdy nie usłyszałam. Nie ma co się dziwić pani Aysel. Matka Dilber ją kochała, dbała o nią , robiła wszystko, aby czuła się szczęśliwa, A Aysel chuchała i dmuchała na babiarza, hazardzistę, lenia, kosztem dzieci. Psychiatra także radzi spokój. Niestety nie ma między nimi porozumienia. On prosi o radę , jak pogodzić Damlę z Peri, a psychiatra uparcie wraca do czasów dzieciństwa i tego, że rodzice oddali ich do sierocińca. Tamer przeżywa sesję i wychodzi. Damla jest twarda, ale Tamer także : - U nas będzie jeszcze okazja na wiele świąt i wyjazdów. Daj tacie szansę. Tata udowodni ci, że nie jest zły. Czy ja mogę pokochać złą osobę. - Jeśli chcesz jutro przygotuję ci śniadanie. Rozwód staje się faktem... Damla walczy o ojca , wysyła sms, a potem w restauracji krzyczy , że ta kobieta chciała ją porwać. I znów zgrzyt . W końcu mała przeprasza, a Peri przyjmuje oświadczyny. Przyjemne dla oka sceny sali weselnej, miła muzyka, kolejna rozmowa z cieniem...i...w progu staje matka Peri. - Skąd się tu wzięłaś? Wynoś się stąd! Wraca scena z łazienki - To był nieszczęśliwy wypadek z twoją siostrą? Czy inni wiedzą jaka ty jesteś niebezpieczna i chora
|
|
|
Post by Matthias on Mar 17, 2023 21:33:29 GMT
💥 Serial „Çöp Adam” emitowany przez Star TV i OGM Pictures zakończy się w czerwcu tego roku. Mówi się, że było to zamierzone od samego początku.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 17, 2023 21:38:12 GMT
W sumie to dobra decyzja moim zdaniem. Zbliżą się do około 30 odcinków. Zdążą zamknąć historię bez zbędnych przedłużaczy.
|
|
|
Post by lucy on Mar 17, 2023 22:02:25 GMT
Długość seriali (telewizyjnych) w Turcji zależy od reytingów. W życiu nie uwierzę, że tutaj było/ jest inaczej.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 18, 2023 7:30:09 GMT
Również nie wierzę w to, że taki był zamysł, ale to chyba dobra decyzja. Serial ma w sobie coś interesującego, ale nie potrafi tego przedstawić. Żaden wątek tutaj nie porywa.
|
|
|
Post by lucy on Mar 29, 2023 11:54:35 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 30, 2023 16:24:04 GMT
📌 Reytingi zа 29.03.2023ТОТAL:8. Adım Farah (5 odcinek) - 4.25% ⬆ (+0.35) 10. Çöp Adam (15 odcinek) - 3.82% ⬆ (+0.66)11. Kraliçe (2 odcinek) - 2.92% ⬆ (+0.20) АВ:2. Adım Farah - 4.81% ⬆ (+0.21) 3. Çöp Adam - 4.52% ⬆ (+1.56)11. Kraliçe - 2.47% ⬆ (+0.22)
|
|
|
Post by julia on Apr 4, 2023 8:08:37 GMT
Odcinek 15.Życzenie ślubne Peri - "Żeby mnie i tylko mnie zawsze kochał" Tamera - "Żeby to o czym myślę ,nie było prawdą" Po występie mamusi można mieć takie podejrzenia. Ona wyraźnie oskarżyła Peri o zabójstwo siostry i męża. Z kolei Peri oskarża ją o zabicie brata. Czyżby ona rzeczywiście go miała? Właściwie , to nie wiadomo dlaczego dlaczego matka pojawiła się na ślubie. Stanęła przed córką z oskarżeniem, zagadała do Aysel i to wszystko - zniknęła... Peri otacza ogólna nienawiść od żony i córki , poczynając, a na Aysel kończąc. Dilber też zdecydowanie trzyma stronę rodziny. Z kolei ona sama jest chorobliwie zaborcza i dobrze to dla niej się nie skończy. Co do protów, to ognia nie widać , szkoda.
|
|