|
Post by Matthias on May 16, 2023 16:40:15 GMT
💥Miro Gerede Erkaya, znany z pracy w serialu „Duy Beni”, dołączył do obsady serialu „Yüz Yıllık Mucize” jako Efe
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2023 15:29:34 GMT
I Hilal znów zrobiła klapę. Za Turkami nie trafisz.
|
|
|
Post by Matthias on May 18, 2023 15:40:20 GMT
lucy według mnie serial nie jest wcale taki zły. Ale Turkom się nie spodobał...
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2023 15:46:01 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2023 17:21:39 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2023 17:28:21 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 18, 2023 17:45:25 GMT
lucy tak. Jestem na bieżąco z literkami PL. Mnie produkcja przypadła do gustu. Nie jest jakimś WOW, ale taki na wieczór myślę w sam raz.
|
|
|
Post by Matthias on May 22, 2023 15:16:16 GMT
📌 Reytingi za 18.05.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (79 odcinek) - 5.86% ⬆ (+0.48) 2. Aldatmak (31 odcinek) - 5.33% ⬇ (-0.03) 4. Al Sancak (15 odcinek) - 4.27% ⬇ (-0.09) 9. Gülcemal (7 odcinek) - 2.96% ⬇ (-0.04) 12. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (40 odcinek) - 2.53% ⬇ (-0.30) 25. Yüz Yıllık Mucize (9 odcinek) - 1.43% ⬇ (-0.18)АВ:1. Camdaki Kız - 6.91% ⬆ (+0.78) 2. Aldatmak - 4.61% ⬆ (+0.29) 6. Al Sancak - 3.02% ⬇ (-0.31) 9. Yüz Yıllık Mucize - 2.19% ⬇ (-0.07)11. Gülcemal - 1.89% ⬆ (+0.11) 13. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 1.69% ⬆ (+0.18)
|
|
|
Post by Matthias on May 28, 2023 10:25:28 GMT
📌 Reytingi za 25.05.2023ТОТАL:1. Aldatmak (32 odcinek) - 5.56% ⬆ (+0.23) 3. Al Sancak (16 odcinek) - 4.01 ⬇ (-0.26) 13. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (41 odcinek, FINAŁ) - 2.32% ⬇ (-0.21) 23. Yüz Yıllık Mucize (9 odcinek) - 1.36% ⬇ (-0.07)АВ:1. Aldatmak - 4.31% ⬇ (-0.30) 6. Al Sancak - 2.98% ⬇ (-0.04) 13. Yüz Yıllık Mucize - 1.98% ⬇ (-0.21)14. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (FINAŁ) - 1.93% ⬆ (+0.24)
|
|
|
Post by Matthias on Jun 2, 2023 14:10:49 GMT
📌 Reytingi za 01.06.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (80 odcinek) - 6.41% ⬆ (+0.55) 2. Aldatmak (33 odcinek) - 4.92% ⬇ (-0.64) 3. Al Sancak (17 odcinek) - 4.43% ⬆ (+0.42) 11. Gülcemal (8 odcinek) - 2.37% ⬇ (-0.59) 19. Yüz Yıllık Mucize (11 odcinek) - 1.66% ⬆ (+0.30)АВ:1. Camdaki Kız - 6.31% ⬇ (-0.60) 2. Aldatmak - 4.08% ⬇ (-0.23) 3. Al Sancak - 3.04% ⬆ (+0.06) 6. Yüz Yıllık Mucize - 2.58% ⬆ (+0.60)15. Gülcemal - 1.52% ⬇ (-0.37)
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2023 21:28:40 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jun 12, 2023 17:10:41 GMT
📌 Reytingi za 08.06.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (81 odcinek) - 6.08% ⬇ (-0.33) 2. Aldatmak (34 odcinek) - 5.17% ⬆ (+0.25) 3. Al Sancak (18 odcinek) - 4.06% ⬇ (-0.37) 11. Gülcemal (9 odcinek) - 2.32% ⬇ (-0.05) 24. Yüz Yıllık Mucize (12 odcinek) - 1.31% ⬇ (-0.35)АВ:1. Camdaki Kız - 7.34% ⬆ (+1.03) 2. Aldatmak - 4.34% ⬆ (+0.26) 3. Al Sancak - 3.91% ⬆ (+0.87) 11. Yüz Yıllık Mucize - 1.76% ⬇ (-0.82)15. Gülcemal - 1.51% ⬇ (-0.01)
|
|
|
Post by Matthias on Jun 12, 2023 17:57:20 GMT
⚡Scenarzystka serialu „ Yüz Yıllık Mucize” Nuran Evren Sit, który zakończy się w tym tygodniu, napisała bardzo ostry post dotyczący branży telewizyjnej. „Yüz Yıllık Mucize żegna się ostatnim odcinkiem w ten czwartek. Po siedmioletniej przerwie, kiedy znów zaczęłam pisać dla telewizji, miałam swoje obawy i niestety były one uzasadnione. W przeciwieństwie do historii, w których wszyscy krzyczą na przyjaciół, udają, że mają władzę, ścinają głowy albo upokarzają kobiety, nasz serial potrafił ugiąć się przed pewnymi utraconymi wartościami – elegancją, poezją, literaturą, muzyką. Opowiada historię domu wypełnionego nowoczesnymi kobietami, które wspierają siebie nawzajem i o człowieku, który przetrwał w samotności od wczesnych lat Republiki Tureckiej... Jestem wdzięczna mojemu zespołowi pisarskiemu, który pomimo całego stresu i trudności nie stracił chęci do dalszego pisania, i dziękuję im za to, że nie zostawili mnie samej w tej podróży. Dziękujemy wszystkim, którzy wspierali nas co tydzień swoimi wiadomościami i komentarzami... Zapraszamy na naszą kolejną wspólną podróż..."
|
|
|
Post by mira on Jun 13, 2023 7:13:31 GMT
No cóż, trochę racji ma. Mnie jej komentarz nie zniechęcił, wręcz przeciwnie. Niestety widz turecki jest żądny krwi
|
|
|
Post by Matthias on Jun 14, 2023 16:58:27 GMT
📸💫 Ebru Şahin i Birkan Sokullu na przyjęciu z okazji finału serialu „Yüz Yıllık Mucize” z Gülseren Budaicioğlu.
|
|
|
Post by lucy on Jun 14, 2023 17:14:37 GMT
Nie wiem co Ebru porobiła z twarzą, niemniej kiedyś była o wiele ładniejsza.
|
|
|
Post by Mavi on Jun 14, 2023 21:07:53 GMT
No cóż, trochę racji ma. Mnie jej komentarz nie zniechęcił, wręcz przeciwnie. Niestety widz turecki jest żądny krwi Jakby ktoś kiedyś chciał to oglądać, to nie polecam. Ściek jakich mało. Mial być serial na poziomie, a w ogóle historię głównego odsunięto na bok, nic nie wyjaśniono prawie, a wszystko skupiło się na jego błyskawicznej miłości do protki. No i rzecz jasna trójkącie (OGM serial bez trójkąta to nie serial!). SZKODA CZASU NA TO. NIE POLECAM.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 17, 2023 13:05:34 GMT
📌 Reytingi za 15.06.2023ТОТАL:1. Camdaki Kız (82 odcinek, FINAŁ) - 5.73% ⬇ (-0.35) 2. Aldatmak (35 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 4.74% ⬇ (-0.43) 3. Al Sancak (19 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 3.64% ⬇ (-0.42) 10. Gülcemal (10 odcinek) - 2.19% ⬇ (-0.13) 30. Yüz Yıllık Mucize (13 odcinek, FINAŁ) - 0.96% ⬇ (-0.35)АВ:1. Camdaki Kız (FINAŁ) - 7.18% ⬇ (-0.16) 2. Aldatmak (FINAŁ SEZONU) - 3.50% ⬇ (-0.84) 4. Al Sancak (FINAŁ SEZONU) - 2.87% ⬇ (-1.04) 7. Gülcemal - 2.14% ⬆ (+0.63) 14. Yüz Yıllık Mucize (FINAŁ) - 1.35% ⬇ (-0.41)
|
|
|
Post by Matthias on Jun 22, 2023 17:51:40 GMT
💥 Serial "Yüz Yıllık Mucize" firmy OGM Pictures będzie wyświetlany pod tytułem "Miracle of Love" w Chorwacji, Bośni i Hercegowinie oraz Bangladeszu.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 4, 2023 10:05:50 GMT
Odcinek 6Po dłuższym czasie wracam do tej produkcji. Skoro ją zacząłem, to ją skończę. 13 odcinków ma produkcja, to została mi jeszcze połowa. Zobaczymy jak szybko będzie to szło. Harika spotyka się z "Kemalem" nad brzegiem morza. Wyznają sobie miłość. Kemal już się jej oświadcza - aż tu nagle ciotka przerywa całe to słodkie i wspaniałe wydarzenie. Surreya za nic ma szczęście Hariki. Opowiada historię bransoletki, którą znalazła w jej sypialni. Kemal udaje, że nic o tym nie wie, a gdy przychodzi do kłótni pomiędzy Hariką a Surreyą, ciotka ją policzuje. No, drogie panie. Widzę, że ostro się zaczyna. Kiedy jedna kobieta była żoną, a druga może być przyszłą żoną jednego gościa - normalnie jak telenowela. Harika wypływa w krótki rejs z Kemalem, Surreya wraca wkurzona do rezydencji. Jak tornado przemyka przez salon i niszczy prawie wszystko na swojej drodze. Zamieszanie z rezydencją jeszcze mamy. Połowa rezydencji nalezy jakimś cudem do Kemala, a połowa do ciotki. Wszędzie wtrybia się jeszcze Cem - były narzeczony Hariki. I co najlepsze - chciałbym w imieniu rodziny swojej odkupić udziały w rezydencji ciotki Surreyi... A potem ich eksmituje pewnie . Dobrze, że ciotka się na to nie zgadza ostatecznie. Powolutku Harice się zapala kropka jedna, kropak druga. Kiedy Surreya opowiada historię o Esrefie i o tym, że dowiedziała się, iż ma drugą rodzinę, wszystkie laski w salonie są w szoku. Harika dopowiada historię, kolejne jej fragmenty, a one się pokrywają z tym, co przeżyła Surreya i jej matka... Kiedy wreszcie Harika zrozumie, że Kemal to tak naprawdę Esref? Ktoś na końcu rani Kemala. Zakrada się do rezydencji, i ucieka... Jeszcze mnie zainteresował ten krótki wątek. Babka oddaje najmłodsze swoje dziecko innej rodzinie. W zamian otrzymuje taką "fortunę", że wraz z trójką dzieci może spokojnie sobie wieść życie. Szkoda tylko, że wujek - po którym została Aysel i ich dwie córki, dostał zawału w tym samym dniu, gdy przybył do swej matki zapytać - dlaczego go oddała... Odcinek nie był zły. Trochę jednak chwilami się dłużyło. Akcja bardzo powoli idzie do przodu. Wciąż jestem przekonany, że to mogło też nie przypaść Turkom do gustu...
|
|
|
Post by Matthias on Aug 4, 2023 10:49:32 GMT
Odcinek 7
Odcinki obejrzałem już jakiś czas temu, więc nadganiam z komentarzami.
Harika z Zerren opatrują Kemala. On coś tam sobie pod nosem mówi... Jakby cofnął się w przeszłość. Za atakiem stoi Cem we własnej osobie. Chłopie - Ty naprawdę oszalałeś. Jeszcze zaczniesz mordować ludzi, żeby dostać Harikę... Kemal opowiada Harice kolejną część historii. Okazuje się, że żona Esrefa - Leyla, a także ich dzieci - umierają w wyniku gruźlicy. Wcześniej jednak są przetrzymywani w jednym z ośrodków, ponieważ Esref był interesującym przypadkiem medycznym. Stracił wszystkich, których kochał. Pod rezydencją powstał cmentarz... Jeśli dobrze pamiętam, to matka, siostra, teraz żona, dzieci... A on wciąż żyje.
W ogóle to odcinek jest praktycznie związany z jego raną. Miał odejść, nie odchodzi. Co więcej, panoszy się po rezydencji. Surreya coraz bardziej upewnia się w przekonaniu, że Kemal to Esref... Ponadto Cem - po co on się w to wtrąca - daje kolejne dowody, które tylko utwierdzają Surreyę w swoim przekonaniu. Na końcu pokazuje Harice zdjęcie - dodam tylko, jedyne zdjęcie jakie pozostało ciotce, z przeszłości. Jest na nim ona i Esref. Przy ślubnym stole. Harika chyba nie chce uwierzyć własnym oczom. Esref to Kemal, Kemal to Esref... Co zrobi? Uwierzy ciotce? Dowie się w końcu prawdy od mężczyzny, który podaje się syna byłego męża jej ciotki?
Reszta wątków jest bezsensowna... Ktoś poluje na Kemala. Canan - partnerka Turguta jest w to zamieszana. Wszystkiego się niby wypiera, ale on majstruje przy jej torbie. Do śledzenia pewnie... Turgut ma się odsunąć od Kemala. Ten go zdradził. Ukrył jeden fakt, i już koniec wielkiej przyjaźni. Ten jednak informuje go, komu Surreya przelewa co miesiąc pieniądze. Konto, które zasilają pieniążki, należy do matki Zerrin i Hariki. Co matka ma w tym za interes?
I w końcu też się zorientowałem, dlaczego tytuł miał brzmieć na początku lawendowa posiadłość. Kemal, czy też Esref, jest uczulony na lawendę. Ale ze względu na wielką miłość Surreyi do tej rośliny - poświęca się i zasadza dużo krzewów wokół rezydencji. Wciąż uważam, że ten tytuł byłby lepszy od tego, na który zdecydowali się producenci.
No odcinki naprawdę nie są złe czy też tragiczne. Dlatego nie rozumiem, czemu zawdzięczaliśmy taką niską oglądalność :/. Szkoda. Nie grają tutaj wcale źle aktorzy. Nikt mnie nie drażni. Są krzyki, drama - coś co Turcy lubią. Więc co nie zagrało? Nie mam pojęcia.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 4, 2023 19:48:57 GMT
Odcinek 8... No właśnie, ... Nawet nie wiem zbytnio co napisać . Turgut stoi pod ścianą. Czyżby przeszedł na stronę Canan, która pragnie oznajmić całemu światu, że Kemal żyje już ponad 100 lat? Czy zdradzi swojego przyjaciela, który zawsze był przy nim? I choć ta informacja o tym, że to niby "Kemal" stoi za podpaleniem domu Turguta, kiedy ten był mały, wydaje się być wiarygodna, to nie chce mi się wierzyć, aby miało to miejsce... Cem robi wszystko aby zbliżyć się znów do Hariki, ta jednak go odsuwa od siebie. Harika wciąż nie rozumie, że Kemal i Esref to ta sama osoba... Tyle dostała dowodów, tyle jest wskazówek - a ona dalej nic nie zajarzyła. Jak można tego nie zrozumieć? Surreya rozumie, tylko nikt jej nie chce słuchać. Stąd też nie przeciwstawia się Harice i Zeren - tylko udaje się grzecznie do psychologa i rozmawia na temat Esrefa... Müzeyyen zaintrygowała mnie. Ona od samego początku wiedziała, że Kemal, czy też Esref, skrywa tajemnicę przed wszystkimi. Gdyby nie akcja z kapeluszem - to by się niczego nie dowiedziała. A tak, przez 40 lat dochowała jego tajemnicy. I nawet teraz, kiedy próbował ją przekonać, że on to syn - na nic się to zdało. Babcia doskonale wie, z kim ma do czynienia. Z własnym zięciem. Pięknie wypowiedziała słowa na temat życia. I jeszcze to, że jego tajemnica pozostanie z nią do śmierci - nikt się nie dowie... Esref nie wiedział nawet jak na to wszystko odpowiedzieć... Impreza z okazji kolejnych urodzin Hariki - celebrowana w klimacie lat 80-tych. Wszyscy domownicy się pojawiają, a także rodzinka Cema. Serio? I ta sprawa z zadłużeniem rezydencji. Nie podoba mi się ten wątek. Kręcą się i kręcą wokół tego wszystkiego... Po co to komu. Zaraz okaże się, że dom będzie należał do ojca Cema i wszystkich z niego eksmituje. Albo zaszantażuje. No i na koniec "bomba". Kwiaty. Kwiaty ktoś przysłał. Z liścikiem. A w liściku coś jest napisane. Zeren zamiera, a potem Harika. Mamusia się odezwała. Mamusia się odezwała po tak długim czasie. Ciekawe kiedy się pojawi w serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 4, 2023 20:57:20 GMT
Odcinek 94 odcinki pozostały do końca. A dalej Harika nie domyśla się, że jej "ukochany" ją okłamuje... Może jak się dowiedzieli, że finał nadchodzi, to się sprężyli i dość szybko wyjaśnili to wszystko. Akcja to tak wolno się wlecze w tym serialu, że mógłbym zrobić coś w sadzie, wrócić - i dalej będę wiedział, że nic się sensownego nie wydarzyło . Nie upłynęło zbyt wiele czasu. Co w tym odcinku mnie zaskoczyło? Praktycznie nic. Domyśliłem się, że Canan jest jakoś powiązana z Halilem, byłym "kolegą" Ali Ataya, Esrefa czy Kemala. No mniejsza z tym. Tylko zastanawiałem się, co chce od niego i dlaczego tak bardzo tego pragnie. No i wiemy, że jej rodzina jest określana jako "szalona", ponieważ bez przerwy powtarzał Halil, że "Kemal" żyje i się nie starzeje. Chłop mówił prawdę, a powiadali, że jest szaleńcem. Harika miała unikać Kemala, a z nim się udała do pana Orhana, potem w jednej posiadłości spędzili noc. No kręcą się i kręcą. Niech już ze sobą spędzą noc i miejmy to za sobą. Surreya prawdopodobnie z Efe znajdują kości w grobie Esrefa. Tylko pytanie. Czyje są te kości. Bo z pewnością nie są to kości Esrefa... Ona już totalnie sfiksuje. Przez to, że się tak upierdzieliła chłopa - rezydencja praktycznie z powodu długów przeszła już na konto Adnana - ojca Cema. Mujde niby ma porozmawiać z mężem, ale ma warunek. Podarcie papierów za ślub z Hariką. Szantaż. Szantaż znajomy z innych seriali. Czy Surreya wyda swoją "bratanicę"? Wymieni ją za dług? To już całkiem ją znienawidzi. Jedyna rzecz, która mnie zaskoczyła, to była informacja, że Harika w sumie nie jest bratanicą Surreyi. Wie już o tym Sacide, siostra Surreyi, Surreya i Kemal - a skąd? Tego nie wiadomo. Co gorsza... Sama Harika tego nie wie... Odcinki ogląda się normalnie, ale jakiegoś WOW nie ma. Zaczynają się już od jakiegoś czasu kręcić w kółeczku. I dalej nikt nie poznał prawdy.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 5, 2023 9:09:40 GMT
Odcinek 10Efe był, Efe zniknął. Podejrzany ponownie o kradzież, tym razem o pieniądze - postanawia opuścić za namową dziadka rezydencję. Dziadek dowiaduje się przy okazji, że już raz próbował ukraść telefon... Biedny Nikos. Jedyny wnuczek, i jeszcze takie ma wobec niego poszanowanie. Jednak szybko wychodzi na jaw, że za zabraniem pieniędzy stoi jedna z córeczek Aysel. Żeby mało było zawirowań w akcji. Surreya trafiła na jeden dzień do wariatkowa. Ale w pewnym momencie uświadomiła sobie, że ma rodzinę, ma dla kogo żyć, i żaden Esref czy Kemal tego nie ma prawa zmienić. A trafiła, bo jednak w grobie nie było żadnych kości! Żadnych... Co wskazywałoby na to, że Esref wciąż żyje . Harika dowiaduje się o tym, ale dalej uważa, że to nie jest prawda. Dopiero na końcu odcinka, kiedy ogląda nagrany filmik z przesłuchania "Kemala", i stoi przed tablicą ze wszystkimi dowodami - NARESZCIE sobie uświadamia - z kim tak naprawdę ma do czynienia. Turgut chybił, nie zastrzelił Hariki. No bo przecież serial by się skończył . Canan pragnie dopiąć swego i zrobi wszystko, aby świat usłyszał o tym ciekawym przypadku medycznym. Szkoda tylko, że zamiast do Ameryki, trafi do pierdla za przewóz broni. Ach, ten Esref czy też Kemal. On zawsze o wszystkim pomyśli. Odnoszę wrażenie, że on jest w tym serialu 100% niedotykalny, nie do zajechania . Ze wszystkiego się jakoś wymiga. Zeren spędza noc z pijanym Cemem. Później jak to zawsze bywa w serialach, dręczą ją wyrzuty sumienia i pragnie o wszystkim powiedzieć siostrze, jednak ktoś PRZYPADKIEM przychodzi, albo przerywa. I szantażyk. Cem daje jej numer telefonu do matki, ale ta ma nic nie mówić Harice. Siostra... Własna siostra... Odcinek się nie oglądało źle. Już akcja nieco bardziej przyspieszyła. Pytanie. Co zrobi Harika? Zostały w sumie 3 odcinki do finału.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 5, 2023 10:32:49 GMT
Odcinek 11Zamieszanie się zrobiło... Harika jednak w końcu po przeanalizowaniu wszystkiego tego, co się wydarzyło, dociera do niej, że Kemal, to Esref i tam inni z przeszłości. To jest jedna i ta sama osoba. Nikt inny. Żaden syn, wnuk... To jedna osoba. Nie może pogodzić się z tym, że ją okłamywał. I choć jak to stwierdziła, nie jest najgorsze to, że żyje już 130 lat - najgorsze jest to, że był mężem ciotki Surreyi. I dlatego nie może się z nim między innymi związać. Nie chce ponadto denerwować ciotki, która ledwo co wróciła do "przytomnych" na umyśle. Harika podejmuje decyzję. Będzie ślub. Z Cemem. Zeren jest załamana. Ukochany mężczyzna poślubi jej siostrę. Siostrę, którą ta zdradziła. W tym wypadku nie pozostaje jej nic innego jak skontaktować się z matką, z którą nie widziały się od wielu lat. Może ona powstrzyma to wszystko. Turgut dowiaduje się prawdy, o tym, jak ojciec jego był zdrajcą, ojciec Canan pozbawił życia jego rodziców. W akcie zemsty odłącza Rizę od aparatury. Canan wychodzi z więzienia i jako dekoratorka wnętrz i osoba zajmująca się ślubami - postanawia wyprawić "bombowe" przyjęcie - w każdym możliwym znaczeniu tego słowa. Turguta zamyka w tajemnym pomieszczeniu, a koło niego umieszcza bombę. Bum. Kiedy będzie ślub - wszystko wybuchnie. Jednak do wybuchu nie dochodzi, bo Kemal pojawia się w ostatniej chwili i ratuje całą rezydencję. Kemal się żegna. Odchodzi. Oddaje listy rodzinom, każdemu członkowi rezydencji kupuje coś lub organizuje. Surreya otrzymuje część rezydencji należącą do niego, Sacide idzie na kurs gotowania, Aysel zostanie może dyrektorem jednego z hoteli. Dziewczyny też dostają pewnego rodzaju upominki. Harika... Harika dostaje książkę i list. Ależ mi upominek . Na końcu spodziewałem się tego, co nastało. Zjawia się w ostatniej chwili matka Hariki i Zeren. Ma coś do powiedzenia. Ciekawe, czy na jaw teraz wyjdzie to, że Harika nie jest bratanicą Surreyi...
|
|
|
Post by Matthias on Aug 5, 2023 11:11:11 GMT
Odcinek 12
Wcoraj jeszcze udało mi się obejrzeć odcinek, a na deser dzisiaj pozostawiłem sobie finałowy.
Ja pierdzielę. Produkcja ładnie się postarała... Cały odcinek to było poszukiwanie praktycznie Surreyi, która postanowiła z sobą skończyć. Co więcej, każdy próbował ją znaleźć na własny sposób i oczywiście Kemalowi z Hariką się to udało. Nihan, matka Zeren i Hariki, opowiada dziewczynom całą historię z nimi zwiazaną. Dodatkowo Harika dowiaduje się prawdy. Nie jest córką Ayhana Yilmaza, tylko Leventa. Więc są z Zeren siostrami przyrodnimi.
Canan z pomocą Aysel ucieka z magazynku, i dociera pod rezydencję, gdzie strzela w kierunku Surreyi. Jednak na drodze pocisku staje Kemal. I to on przyjmuje pocisk.
I naprawdę nie ma co tu więcej mówić i opowiadać. Cem w końcu zrozumiał, że to nie Harikę kocha, lecz Zeren, Mujde się poddaje i zostawia syna. Całe życie mu próbowała usłać różami. Dużo rzeczy wyszło na jaw, jakoś się to łączy, ale nie no - rozciągnięte do maksimum...
|
|
|
Post by Matthias on Aug 5, 2023 19:15:01 GMT
Odcinek 13 - FINAŁ13 odcinków. Finał. Jakby się tak zastanowić - wydaje się być to rozsądna liczba do opowiedzenia jakiejś historii. Tak w skrócie, bez rozciągania nadmiernego. Jednak tutaj było rozciąganie niektórych akcji i wątku ze zrozumieniem przez Harikę, że Kemal to Esref. Do granic możliwości. 12 minut! 12 minut trwała powtórka scen z poprzedniego odcinka. Myślałem, że się przewidziałem, ale jednak nie. Zamiast od razu zacząć od sceny postrzelenia, to jeszcze się cofnęli... Po co to komu? Kto oglądał, ten pamiętał. Canan postrzeliła Esrefa, który ochronił Surreyę przed pociskiem. Dostał chyba w okolice serca... Chłopie. Pozbierasz się. Już tylu aktorów dostało kulkę i przeżyło . Kemal umiera, ale wszystko jest ukartowane. Canan zostaje złapana i trafia do psychiatryka, skąd nie wyjdzie do końca życia. Stanowi zagrożenie dla innych, i jeszcze za morderstwo siedzi. "Morderstwo" - tak powinienem to ująć. Wszyscy opłakują śmierć Esrefa. Ale on żyje. I ma się dobrze. Turgut z Hariką - wszystko dokładnie obmyśleli. Co więcej, przed szpitalem jeszcze Harika widzi swoją siostrę, w ramionach swojego byłego narzeczonego. Po kolei wszystko się składa do przysłowiowej kupy . Babcia wszystko wie. Wszystkiego się domyśli. "Oczy Ci błyszczą". Dlatego Harika nie ma co ukrywać już. W Ameryce czeka na nią Kemal . Jakie to wszystko jest słodkie. Czyli jednak nie Ameryka tylko jakie inne miejsce w Turcji. Przypłynęła do portu, Kemal ją odebrał. Jakie to romantyczne. Co więcej, wciąż okłamują wszystkich prócz Turguta. Ja tak się zastanawiam... Odwalili taki zonk. W szpitalu nie ma kamer? Zniknął im trup... Ludzie drodzy. Ktoś powinien za to beknąć. "TRUP JEST, TRUPA NIE MA - A **** Z TYM. KTO BY SIĘ PRZEJMOWAŁ."Turgut z Hariką byliby do odstrzału. A tu cisza... Seriously?! Po Harice, rezydencję opuszcza także Surreya. Zbyt wiele się wydarzyło w tej rezydencji. Chce nauczać w szkole. Opuszcza rezydencję i ucieka. Harika bierze ślub z Kemalem, czy teraz tam Mehmetem. Turgut oświadcza się Aysel. Za chwilę okazuje się, że Harika w ciąży. Na końcu Harika przyjeżdża z Kemalem i córeczką Deniz do rezydencji. Ciotki Surreyi tam nie ma. Pozostała w szkole. Rodzinka poza tym w komplecie, wszyscy szczęśliwi... No powiem Wam, że nie takiego finału się spodziewałem. Liczyłem na jakąś dramatyczną końcówkę. A tu taki cukierkowy finał, aż mnie zemdliło... No nie... W ogóle to mi tak zajechało filmem Wiek Adaline (jeden z moich ulubionych z resztą). Jakbym widział normalnie ten film, przeniesiony tutaj - na serial przerobiony. Słabo troszkę. Pomysł mi się podoba, lubię takie klimaty. Ale ten "cukierkowy" finał i to, że wszyscy są szczęśliwi.... Czy polecam? Jak ktoś nie ma co oglądać, to z dwojga złego może zerknąć. Pozamykane wątki, nic nie zostało otwarte... Najlepszą postacią była babcia, w którą wcielała się Humeyra . Złota i szalona aktorka . Sceny z nią poprawiały mi humor . I w ten sposób, żegnam się z tą produkcją. Czy wrócę do niej kiedyś? Chyba nie . No, chyba że do scen z babcią.
|
|
|
Post by lucy on May 16, 2024 20:47:22 GMT
Serial jest promowany na LA Screenings 2024.
|
|