Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 27, 2023 19:29:56 GMT
Iki Yabanci do mnie chyba z tej 9 najbardziej przemawia. Też trzymam kciuki, by ten serial scenariuszowo okazał sie dobry i buraczek to pociągnął. I trzymam kciuki za serial Onura <3
|
|
|
Post by elysa7 on Aug 1, 2023 22:00:20 GMT
Te wszystkie tegoroczne letniaku to taka bieda,że aż zaczęłam powtórkę Erkenci Kus. To jest dopiero desperacja.
|
|
|
Post by mira on Aug 2, 2023 6:25:06 GMT
Te wszystkie tegoroczne letniaku to taka bieda,że aż zaczęłam powtórkę Erkenci Kus. To jest dopiero desperacja. Rzeczywiście
Mnie się teraz nie chce od nowa wciągać w stare seriale, poza tym dwa tegoroczne letniaki jednak ciągnę.
|
|
|
Post by elysa7 on Aug 2, 2023 16:27:17 GMT
Jest głupio jak pamiętam,że było. Ale trzeba oddać,że Can i Demet mieli cudowną chemię.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 3, 2023 19:29:33 GMT
🔥Przedstawiciele Disney+ w Turcji zostaną zaproszeni do tureckiego parlamentu, by bronić swojego stanowiska w sprawie serialu Mustafa Kemal Atatürk. H. Yaman, przewodniczący Komisji ds. Platform Cyfrowych parlamentu tureckiego, powiedział, że można podjąć poważne kroki, w tym cofnąć licencję, zmniejszyć przepustowość i zakazać reklam.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 5, 2023 21:22:19 GMT
⚡Według dziennikarza Muge Dagystanly'ego cena jednego odcinka tureckiego serialu przy sprzedaży zagranicznej wynosi: 👉 Yalı Çapkını - 400 000 $ 👉Yargı - 350 000 $ 👉 Aile - 350 000 $ 👉Adım Farah - 150 000 $ 👉Kızılcık Şerbeti - 100 000 $
|
|
|
Post by Matthias on Aug 5, 2023 21:23:08 GMT
⚡Według dziennikarza Muge Dagystanli, w nowym sezonie telewizyjnym pensje tureckich aktorów za jeden odcinek wyniosą: 👉 Kıvanç Tatlıtuğ - 1,5 mln TL 👉 Serenay Sarikaya – 1,2 mln TL 👉 Pinar Deniz - 700 tys. TL 👉 Kaan Urgangioglu - 700 tys. TL 👉 Demet Ozdemir – 650 tys 👉 Engin Akyurek - 650 tys. TL 👉 Afra Saracoglu - 500 tys. TL 👉 Mert Ramazan Demir - 400 tys. TL 👉 Sila Turkoglu - 100 tys. TL 👉Dogukan Gundor - 50 tys. TL
|
|
|
Post by mira on Aug 7, 2023 7:07:31 GMT
Kivanc i Serenay tacy cenni?
|
|
|
Post by Matthias on Aug 7, 2023 18:37:34 GMT
💥 Film Barbie osiąga milion sprzedanych biletów w Turcji.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 9, 2023 12:27:54 GMT
Mavi - chyba Ty ją uwielbiasz. ⚡ Według Birsen Altuntas, Hilal Saral, która w zeszłym sezonie podpisała kontrakt z OGM Pictures na kręcenie serialu „Yuz Yillik Mucize”, przedłużyła kontrakt z Onurem Güvenatamem. Wyreżyseruje jeden z nowych projektów OGM Pictures. Oprócz seriali „Ömer”, „Yalı Çapkını” i „Çöp Adam”, OGM Pictures pracuje także nad projektami „Saklambaç” z Urazem Kaigiraloglu i Cemre Baysel, „Kırmızı Pelerin”, „Saplantı” oraz remake jednego z seriali. Który? Saplanti chyba nie ma jeszcze scenarzysty...
|
|
|
Post by lucy on Aug 9, 2023 12:38:19 GMT
Który? Saplanti chyba nie ma jeszcze scenarzysty... Ale Hilal jest reżyserką.
|
|
|
Post by lucy on Aug 9, 2023 12:46:29 GMT
Te zestawienia są wyssane z palca. PS: Autor mocno poleciał po bandzie z tymi cyferkami, bo Sarkaya nie może zarabiać więcej od supergwiazdy Engina Akyurka. Poniżej inne krążące po sieci zestawienie pensji. i.imgur.com/6ucKsLa.jpeg
|
|
|
Post by Matthias on Aug 9, 2023 14:31:54 GMT
Który? Saplanti chyba nie ma jeszcze scenarzysty... Ale Hilal jest reżyserką. Co ja wyleciałem z tą scenarzystką. Masz rację. Reżyserka. To pewnie Zekiin Tekindor będzie też w obsadzie - one lubią się bardzo.
|
|
|
Post by lucy on Aug 9, 2023 14:48:11 GMT
To pewnie Zekiin Tekindor będzie też w obsadzie - one lubią się bardzo. Najpewniej. Chodzą słuchy że i Ebru Sahin ma zagrać w którymś z nowych seriali OGM. Więc może też u Hilal?
|
|
|
Post by Mavi on Aug 9, 2023 16:45:21 GMT
Matthias, uwielbiam ją i jej towarzyszkę, czyt. Zerrin, ale nienawidzę seriali OGM, więc podziękuję. Nie zniosłabym historii miłosnych z patologią, a to ulubiony konik OGM.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 9, 2023 18:41:38 GMT
✨ Turecka prasa dalej żywo dyskutuje o sytuacji wokół Disney Plus, zarzucając tureckim gwiazdom, które podpisały umowę z platformą cyfrową, że skoro przyszło do obrony pamięci o Atatürku, dosłownie „połknęły języki”. Ale z jaką odwagą krytykowali państwo, rząd, naród, jak na uroczystości wręczenia nagród podnieśli głos. Ale wydaje się, że ich miłość do Atatürka nie przewyższa ich kont bankowych.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 11, 2023 18:37:29 GMT
⚡W świecie turdisi wybuchł gwałtowny konflikt między dwoma wpływowymi producentami, a oskarżenie „Ukradłeś mi scenarzystę!” spowodowało, że prawie doszło do walki na pięści. Doszło do konfrontacji między Fatihem Aksoyem, szefem dwóch dużych firm produkcyjnych Medyapım i MF Yapim, a Sanerem Ayarem, właścicielem O3 Medya. Ostatniej nocy doszło do poważnej potyczki na miejscu w Akatlarze, odwiedzanym przez znane osoby. W konfrontacji starły się dwie czołowe postacie świata seriali telewizyjnych, Fatih Aksoy i Saner Ayar. Świadkowie donoszą, że około godziny 22:30 Fatih Aksoy i jego kolega, główny producent firmy Ay Yapim Kerem Catay weszli do jednego z klubów. Przypadkowo dwa filary przemysłu telewizyjnego, Saner Ayar i Mehmet Yigit Alp, znajdowały się w tym samym miejscu. Fatih Aksoy, widząc Sanera Ayara, zaatakował go oskarżeniami, że odebrał mu odnoszące sukcesy scenarzystki: Melis Civelek i Zeynepa Gür, z którymi przez sześć lat współpracował przy serialu "Yasak Elma". Saner Ayar pozwolił sobie nie skomentować tego, a sytuacja uległa eskalacji. Narastający konflikt został ugaszony dzięki interwencji osób z zewnątrz, w tym byłego reprezentanta kraju w koszykówce: Mehmeta Okura. Saner Ayar poinformował, że Melis Civelek, Zeynep Gür i Ozge Ozpirinci są gotowe do nowego projektu, w którym Ozge wcieli się w rolę głównej bohaterki. Scenarzystki pracują także nad scenariuszem popularnego serialu "Kizilcik Sorbeti", który jest produkowany przez Gold Film na Show TV.
|
|
|
Post by lucy on Aug 13, 2023 14:11:08 GMT
|
|
|
Post by lucy on Aug 14, 2023 11:19:39 GMT
Gulserenka wydała kolejną książkę. Boziuniu, czy te seriale od niej się kiedyś skończą? To jakaś studnia bez dna.. i.imgur.com/JkPDOe1.png
|
|
|
Post by julia on Aug 14, 2023 15:04:25 GMT
lucy, ma kobieta fantazję , skoro pisze książkę jedną za drugą i jeszcze ma bonus w postaci seriali A co do fantazji, chorej fantazji , to mam dwa wpisy rosyjskojęzycznych aktywistek, które nienawidzą Imane, żony Murata. Мария Хаменок Najbardziej zasłużony członek Опять все лепите, не надоело это старье показывать притом в Фотошопе и то нахимичено даже не профессионалу можно понять простите но других слов нет что это фигня на постном масле. Znów rzeźbicie wszystko, Co więcej, nie mam dość pokazywania tego śmiecia w Photoshopie i nawet nieprofesjonalista może to zrozumieć, przepraszam, ale nie ma innych słów, że to śmieci w oleju roślinnymTo jeden z wpisów, pozostałe Mirma Alfaro - autorka głównego postu usunęła, bo były tak głupie i obraźliwe, że głowa mała. Dowiadujemy się , mianowicie, że ...Imane , to facet Iman , i nie widomo kto to dziecko im podarował, a Murat powinien wyzbyć się grzechu. "Marysia" nazwała marokański obrządek zabawą Papuasów....i takie inne. naturalnie była tez wklejka Murata z dziećmi...Tuby
|
|
|
Post by Matthias on Aug 16, 2023 9:25:56 GMT
💥 Spektakl „Amadeusz” niezmiennie cieszy się ogromnym zainteresowaniem publiczności, a od czterech lat z powodzeniem wystawiany jest przy pełnych salach. Teraz spektakl wyrusza w trasę koncertową po Anatolii. Trasa rozpocznie się w dniach 16-17 sierpnia w Ankarze i będzie przebiegać przez Bursę, Antalyę i Izmir.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 16, 2023 9:31:11 GMT
💥 Tureckie portale społecznościowe wprawiła w zakłopotanie wiadomość, że zamiast serialu o założycielu Republiki Turcji, Mustafie Kemalu Atatürku, Disney Plus przygotowuje film o rzeźniku Nusrecie. Niektórzy uważają to za obrazę. Jednak Birsen Altuntas i Ranini zaprzeczyli tej informacji, twierdząc, że z jakiegoś powodu ktoś postanowił przedstawić stare wiadomości jako nowe. Obecnie nie ma przygotowania do projektu.
|
|
|
Post by lucy on Aug 21, 2023 22:31:48 GMT
|
|
|
Post by mira on Aug 22, 2023 6:23:08 GMT
A ciekawe, co w sytuacji, gdyby pierwsze projekty wypaliły? Reszta czeka rok na emisję?
|
|
|
Post by Matthias on Aug 22, 2023 8:34:31 GMT
Dni tygodnia im brakuje Pewnie Adim Farah jak nie spełni swoich oczekiwań z reytingami - a one balansowały koło 2,8-4% bodajże, to wyleci. Chyba, że sprzedaż będzie. Ruhun wywalą. Zrobią miejsce na jakąś nowość. Gaddar jest na przyszły rok zapowiedziany. W trakcie realizacji już jest: Iki, Kirli, Hudutsuz, Kader, Yabani... - no brakuje dni tygodnia
|
|
|
Post by lucy on Aug 27, 2023 19:12:43 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Aug 28, 2023 14:30:08 GMT
To kolejny sezon, który dał słabe i miałkie letniaki.
|
|
|
Post by lucy on Aug 28, 2023 20:27:02 GMT
ATV obchodzi dzisiaj 30-lecie istnienia. Jaki jest Wasz ulubiony serial tego kanału? Matthias, lucy, Mavi, julia, mira, elysa7, jkj, Alex, goblin1994, Next, Liam, man1000, ola, elenalub
|
|
|
Post by Mavi on Aug 29, 2023 0:08:14 GMT
lucy, dla mnie ten kanał mogą zaorać za to, że zdjęli "Sahin...". Poza tym tam pełno patologii i nic więcej.
|
|
|
Post by mira on Aug 29, 2023 6:29:09 GMT
lucy, ja to chyba oglądałam tylko "Maraşlı". Aktualnie oglądam "Akinci", ale zaliczyłam dopiero jeden odcinek.
|
|