|
Post by man1000 on Oct 27, 2024 16:42:35 GMT
Jaka jest Twoja opinia na temat klasyfikacji pięciu najlepszych aktorów w Turcji? 1- Aras Bulut 2- Haluk Bilginer 3- Engin Altan 4- Kenan Imirzalioglu 5- Kivanc Tatiltuğ
|
|
|
Post by Mavi on Oct 27, 2024 17:33:49 GMT
Jaka jest Twoja opinia na temat klasyfikacji pięciu najlepszych aktorów w Turcji? 1- Aras Bulut 2- Haluk Bilginer 3- Engin Altan 4- Kenan Imirzalioglu 5- Kivanc Tatiltuğ Oprócz Haluka reszta do wora i wór do jeziora.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 27, 2024 20:00:14 GMT
Yep. Zgoda.
Są w porządku, ale bez szału. Ale też nie zgrzytam zębami na ich grę.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 27, 2024 22:04:31 GMT
Jednominutowy format „serii pionowej” , który można oglądać za pomocą specjalnej aplikacji pobieranej na smartfony w Chinach i Ameryce, również nakręci MedYapım . Serial, który będzie emitowany w aplikacji Drama Shorts, będzie składał się z 1,5-minutowych odcinków. Posiadany przez wytwórnię serial telewizyjny zostanie przekształcony w serial pionowy ze specjalnym montażem. Pierwszą serią w formacie, nad którym pracowano już od jakiegoś czasu, będzie 42-odcinkowy serial fenomenalny „Aşk Logic Revenge” z Burcu Özberkiem i İlhanem Şenem w rolach głównych . Nadchodzi 60-minutowy serial telewizyjny „O Kadın”. Do serii pionowej dołączą także nowe produkcje. MedYapım rozpoczął pracę nad nową serią zatytułowaną „O Kadın”. Ali Cabbar wyreżyseruje 60-minutowy serial, w którym trwają negocjacje w sprawie aktorów. Serial, który jest obecnie w trakcie negocjacji w sprawie aktorów, opowie historię miłosną.
|
|
|
Post by mira on Oct 28, 2024 7:55:54 GMT
Jaka jest Twoja opinia na temat klasyfikacji pięciu najlepszych aktorów w Turcji? 1- Aras Bulut 2- Haluk Bilginer 3- Engin Altan 4- Kenan Imirzalioglu 5- Kivanc Tatiltuğ Szczerze mówiąc, jakoś mi nie po drodze z tymi aktorami, więc i oceniać za bardzo nie mogę...
Arasa widziałam w jednym filmie - "Cud w celi nr 7", poza tym w kilku/kilkunastu scenkach z różnych serial. Uważam że jest dobrym aktorem, ale musiałabym więcej obejrzeć, by się utwierdzić w tym przekonaniu.
Haluka widziałam tylko w serialu "Baba". Podobał mi się, ale musiałabym zobaczyć go w innej roli. Oczywiście wiem, że ma na koncie wiele produkcji i został doceniony także poza granicami Turcji.
Engina widziałam w serialach "Bir Bulut Olsam" i "Sila", ale obydwa oglądałam na suwaku, poza tym są to dość stare produkcje i od tamtego czasu aktor zdecydowanie mógł się rozwinąć.
Kenana nie widziałam w niczym. Kivanca widziałam w jednym filmie - "Ostatnie wezwanie do Stambułu" i w niektórych scenach serialu "Meandry uczuć". Również mi się podobało, ale to za mało, by stwierdzić, czy jest jednym z najlepszych w Turcji.
Są aktorzy, w przypadku których obejrzałam i po kilkanaście produkcji. Rekord to chyba Sukru Ozyildiz - 17 produkcji (filmów i seriali).
|
|
|
Post by man1000 on Oct 28, 2024 11:57:05 GMT
Odbyło się V Zwyczajne Walne Zgromadzenie Związku Aktorów . Zuhal Olcay został wybrany na prezydenta po Vahide Perçinie , który został wybrany na prezydenta w ostatnich wyborach . Atilla Gündoğdu został wybrany na Sekretarza Generalnego, Taner Rumeli został wybrany na Generalnego Sekretarza Finansowego głosami delegatów związku, który działa na rzecz obrony praw zawodników, natomiast Gizem Erman Soysaldı, Arda Kavaklıoğlu, Cem Yiğit Üzümoğlu na członków zarządu wybrani zostali także Esin Aslan i Yasin Yürekli . W ogłoszeniu zamieszczonym na związkowych kontach w mediach społecznościowych wezwano do jedności „5. odbyło się nasze Zwyczajne Walne Zgromadzenie. Głosami naszych delegatów wyłoniono skład Zarządu, Komisji Rewizyjnej i Komisji Dyscyplinarnej, którzy obejmą urząd w nowej kadencji. W tym okresie, kiedy z determinacją będziemy działać naprzód, aby zaprojektować przyszłość naszej branży, określić naszą politykę krajową i bronić naszych praw, będziemy stale współpracować z naszym nowym zarządem, aby osiągnąć nowe cele, usprawnić naszą obecną pracę i wzmocnić nasze zdolności organizacyjne. Krok po kroku pokonujemy bardzo trudną ścieżkę. Będziemy kontynuować naszą podróż, wspólnie stając się silniejsi i zwiększając solidarność. „Zapraszamy wszystkich naszych członków i współpracowników do organizowania się wokół naszych wspólnych interesów i rozwijania tej solidarności”.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 29, 2024 12:36:53 GMT
Matka Şevketa Çoruha , Neriman Çoruh, zmarła w wieku 82 lat. Neriman Çoruh, która od dłuższego czasu zmagała się z problemami zdrowotnymi, była jednocześnie starszą siostrą byłego burmistrza gminy Sapanca, Osmana Nuri Erdoğana. Şevket Çoruh pożegnał się z matką podczas jej ostatniej podróży na cmentarzu Bülbülderesi po modlitwie pogrzebowej odprawionej wczoraj w południe w meczecie Üsküdar Bülbülderesi . W tym trudnym dniu słynny aktor nie zostawił sławnego aktora w spokoju, zwłaszcza Arkę Sokaklar , w której powrócił do obsady, ekipę filmową Tańca z szakalami, którego siódmy film ukaże się wkrótce, oraz Ozana Güvena, i wielu przyjaciół aktorów. Burmistrz Üsküdar Sinem Dedetaş również była obecna na pogrzebie i złożyła kondolencje Şevketowi Çoruhowi . Şevket Çoruh opublikował wideo, na którym jego matka czyta wiersz Yahyi Kemala Beyatlı Cichy statek i udostępnił wiadomość „Kapitan Neriman 🙏… Przywitaj się z Selo (jego ojcem Selami Çoruh) ”.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 1, 2024 13:51:03 GMT
Pierwsze miejsce dla stacji NOW najlepiej! 😎 NOW zajmuje pierwsze miejsce z największą liczbą interakcji na Instagramie i X w październiku. ❤️
|
|
|
Post by man1000 on Nov 2, 2024 11:41:20 GMT
Ciekawość wzbudziła już wystawa „Dreamerest”, która została wystawiona na scenę w oparciu o świat snów Enis Arıkan . Mert Dilek napisał scenariusz do spektaklu, który wciąż jest w fazie prób . Melisa Doğu towarzyszy także Enis Arıkan w Hayalperest w reżyserii Mehmeta Ergena i Lerzana Pamira . Choreografię taneczną do „Dreamer” wykonała Beyhan Murphy, która jest także autorką Alice Musical . Według najnowszych informacji do obsady dołączyli także mistrzowie aktorzy, tacy jak Murat Karasu i Bekir Çiçekdemir . Trwają próby zespołu, który w grudniu spotka się z publicznością w Zorlu Performing Arts Center.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 2, 2024 11:43:19 GMT
Sanem Babi Przez trzy sezony utrzymywała tytuł najpiękniejszej Turczynki
|
|
|
Post by lucy on Nov 2, 2024 12:12:03 GMT
Fragment wywiadu z nowym dyrektorem zarządzającym SPI International na temat strategii rozwoju kanałów, zarówno telewizyjnych, jak i tych na żądanie, które firma oferuje widzom na całym świecie. Jest tutaj mowa min. o Filmbox+, współpracy z Amazonem oraz oficjalnym kanale "TeleNowele" na Youtube, który interesuje nas najbardziej (https://www.youtube.com/@telenowelepolska). Cały wywiad: worldscreen.com/spi-internationals-erwan-luherne-1024/
|
|
|
Post by man1000 on Nov 3, 2024 12:14:43 GMT
Ankieta „Najlepszy wschodzący aktor w tym sezonie”. Jak myślisz, kto na to zasługuje?
|
|
|
Post by man1000 on Nov 4, 2024 11:45:32 GMT
Para Buse Arslan i Çağrı Şensoy przeżywa dziecięce emocje. Szczęśliwa para, która zeszłego lata pobrała się na wiejskim weselu w Bolu , w zeszłym miesiącu podzieliła się dobrą nowiną z bliskimi. Ujawniono także płeć dziecka Buse Arslan, które jest w czwartym miesiącu ciąży. Słynna aktorka będzie mieć córke.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 4, 2024 20:46:42 GMT
Ozge miała swój szczyt wchodzącej gwiazdy po Baba. Po tej klapie z atv powinni dać jej spokój. I niech z nowym projektem pokaże ,że faktycznie zasługuje na to miano.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 5, 2024 15:15:31 GMT
Rozpoczęło się odliczanie do 50. ceremonii wręczenia Złotego Motyla. Ciekawostką było, kim będą „Świecące Gwiazdy”, jedna z najbardziej oczekiwanych nagród ceremonii, którą wręczą Çağla Şıkel i Cem Davran. Według informacji, które wyciekły zza kulis, 4 młodych aktorów, w tym jeden mężczyzna, odbierze nagrodę Shining Stars Award podczas ceremonii, która w tym roku odbędzie się po raz 50. w niedzielę 8 grudnia w Zorlu Performing Arts Center . Te nazwiska to piękna aktorka Sümeyye Aydoğan, Alisa Sezen Sever, która gra Umay w serialu telewizyjnym „Bahar” oraz Bilal Yiğit Koçak i Melis Minkâri, którzy są gwiazdami serialu Kardeşlerim …
|
|
|
Post by man1000 on Nov 7, 2024 21:06:09 GMT
Błyskawiczna sytuacja na Ebru Şallı i Uğura Akkuşa, o którym od dawna krążą pogłoski o rozwodzie, ale za każdym razem zaprzeczali tym roszczeniom, pozując radośnie... Uğur Akkuş, jedna z par, która od dłuższego czasu mieszka w Ameryce jakiś czas ogłosił, że złożył pozew o rozwód z Ebru Şallı, z którą poślubił w 2019 roku. Akkuş, który często pojawia się w porządku obrad w związku ze sprawami dotyczącymi oszustw przeciwko niemu, ogłosił, że rozwiódł się z Şallı z powodów finansowych i materialnych, i udostępnił następujący artykuł: „Dziś złożyłem wniosek do Pierwszego Sądu Rodzinnego w Beykozie o rozwód z moją żoną Ebru Şallı, z którą jestem razem od 7 lat, którą poślubiłem z wielką miłością i wielkim wysiłkiem, i złożyłem sprawę rozwodową za pośrednictwem mojego prawnika. Chciałam tu napisać, bo wiem, że moje najbliższe otoczenie, moja rodzina, która mnie kocha i wszyscy, którzy mnie znają, będą pisać i opowiadać o powodach, dla których chcę się rozwieść. Jedynym powodem, dla którego złożyłem wniosek o rozwód i chciałem rozwodu, jest: „Jestem nieszczęśliwy”. Myślałem, że ten związek był małżeństwem pełnym miłości i uczucia, ale okazuje się, że wszystko kręci się wokół pieniędzy i rzeczy materialnych! Uświadomiłem sobie to bardzo późno i było to trudne. „Zdecydowałam się na rozwód, ponieważ postanowiłam wieść szczęśliwe i spokojne życie”.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 8, 2024 22:10:48 GMT
Kandydaci na „Najlepszego Aktora Roku” w plebiscycie „Najlepszy Aktor Roku” organizowanym przez portal Kızlar Soruyor. Kandydatki na „Najlepszą Aktorkę Roku” w plebiscycie „Najlepszy Roku” organizowanym przez portal Kızlar Soruyor.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 10, 2024 15:54:45 GMT
W świecie telewizji, gdzie na ten rok przeniesiono 17 seriali z poprzedniego sezonu, w sumie do finału trafiło 6 seriali tygodniowych, 2 stare i 4 nowe. Podczas gdy „Blind Spot”, „Bad Blood”, „Dirty Basket”, „Rock Paper Scissors”, „Land of Beautiful Loves” i „Love berry” doczekały się finału, „Arka Sokaklar”, „Gönül Dağı”, „Establishment Osman „, „Arka Sokaklar”, „Gönül Dağı”, „Establishment Osman”, „Organizacja”, „Sorbet żurawinowy”, „Zimorodek”, „Wiosna”, „Perły”, „Dziki”, „Zapach Skrzyni”, „Gizil Goncalar”, „Selahaddin Eyyübi, zdobywca Jerozolimy”, „Mehmed: zdobywca świata”, „Karaağaç”, „Miłość bez granic” kontynuują swoją podróż . „Yalan”, nakręcony na sezon przez Surec Film , ale latem zdecydował się wyemitować go w Kanal D, nadal spotyka się z widzami w sobotnie wieczory. Wraz z przystąpieniem do emisji „Leyli”, „Bir Gece Masalı”, „Deha”, „Siyah Kalp”, „Gizli Bahçe” i „Kalpazan” liczba emitowanych seriali wzrosła do 22 . Następne w kolejce są „Uzak Şehir”, „Bezbronni”, „Moja matka Ankara”, „Rodzina Şakir Pasha”, „ Holding” oraz „Miłość, małżeństwo i rozwód”, „Szeherezada”, które czekają na dzień emisji . Trwają negocjacje w sprawie obsady wielu seriali, które nie zostały jeszcze wyemitowane. Tymczasem przygotowywane 5 projektów seriali zostało przesuniętych na wrzesień 2025 roku. Seriale telewizyjne O3 Media „ Dönüş”, „Halef” MedyYapıma pod kryptonimem, „Miłość w dniach okupacji” Ay Yapım i serial „Dava” Medy Yapım zostały przełożone, ponieważ nie udało się ustalić pożądanej obsady. Akcja serialu „Çiçekler Açar” Gold Film , którego akcja rozgrywa się w 1925 roku, została przesunięta na kwiecień, ponieważ obecne budżety reklamowe nie pokrywały kosztów odcinka. Birsen Altuntas
|
|
|
Post by man1000 on Nov 13, 2024 21:05:59 GMT
Przy wsparciu wiodących firm branży seriali telewizyjnych , TIMS&B Productions, OGM Universe, O3 Medya, Inter Medya i ATV Distribution , w dniach 14-15 listopada na Uniwersytecie Kadir Has organizowana jest impreza „TV Series Days” . W ramach wydarzenia, które zgromadzi twórców, scenarzystów, aktorów i producentów seriali telewizyjnych, które cieszą się dużym zainteresowaniem w Turcji i na świecie, z młodzieżą; Mehmet Ada Öztekin , producent kreatywny serialu Kalpazan , oraz jego aktorzy, Volkan Öge, scenarzysta serialu Ayak İş , Kerem Özdoğan, scenarzysta i aktor seriali komediowych nowej generacji, takich jak Prens i Var Uzman , Sema Ergenekon, scenarzysta seriali telewizyjnych Karadayı, Kara Para Aşk i Judgment , Bir Zamanlar Çukurova, Aldatmak. Ayfer Tunç Burak Sağ , producent wielu popularnych seriali telewizyjnych w Turcji i za granicą. Şar i Onur Güvenatam spotkają się z młodymi ludźmi. Ponadto wśród gości będą także Ekin Koyuncu Karaman, Hasret Özcan i Müge Akar, którzy promują i sprzedają tureckie seriale telewizyjne za granicą. Merve Naz Atmaca Özdurak, dyrektor ds. marketingu BluTV, podczas warsztatów, które zorganizuje podczas wydarzenia, poda przykłady tego, jak można skutecznie promować seriale o różnej treści i docelowych odbiorcach. Globalizacja i możliwości kariery w branży seriali telewizyjnych Podczas Dni Seriali Telewizyjnych odbędą się panele pod takimi tytułami, jak „Tworzenie historii i postaci w globalizacji tureckich seriali telewizyjnych”, „Nowa era humoru” i „Przyszłość branży seriali telewizyjnych”, podczas których będzie obszerna dyskusja na temat miejsca Turcji w TOP 3 na świecie pod względem eksportu seriali telewizyjnych i przyszłości branży Zapewnione zostanie środowisko do dyskusji. Wydarzenie ma na celu umożliwienie młodym ludziom, którzy chcą zrobić karierę w branży seriali telewizyjnych, bliższego poznania tej branży i zainspirowania się ekspertami w swoich dziedzinach. Aby wziąć udział w Dniach Seriali wystarczy wypełnić formularz rejestracyjny na stronie Stowarzyszenia Kultury i Sztuki Popularnej...
|
|
|
Post by man1000 on Nov 14, 2024 12:04:20 GMT
Tarkan wyrusza w europejską trasę po 5 przerwach. Europejska trasa Tarkana, organizowana przez Şahmeran Entertainment i Hitt Production, obejmuje Niemcy, Holandię, Anglię , Austrię i Szwajcarię . Podczas swojej trasy koncertowej , która rozpocznie się w kwietniu i potrwa do 1 czerwca , Megastar zaprezentuje swoje najnowsze utwory z albumu „Kuantum 51”, a także kultowe, zapadające w pamięć hity , którym towarzyszyć będą wspaniałe występy sceniczne . Tarkan, którego sprzedaż biletów rozpoczęła się 14 listopada, wystąpi w ramach swojego koncertu 4 kwietnia w Rotterdam Ahoy 4 kwietnia, w Düsseldorf PSD Bank Dome 12 kwietnia , w Vienna Wiener Stadthalle 19 kwietnia i w Stuttgart Porsche Arena 26 kwietnia series w Hamburg Barclays Arena 4 maja, London O2 Arena 11 maja , Berlin 28 maja. Wystąpi w Uber Arena, Olympiahalle w Monachium 30 maja i 1 czerwca w Zurich Hallenstadion.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 15, 2024 13:54:03 GMT
Zwycięzcy 35. Festiwalu Filmowego w Ankarze poznają swoich właścicieli podczas ceremonii wręczenia nagród, która odbędzie się dziś wieczorem. Burcu Biricik i Serkan Keskin , a także odnoszący sukcesy montażysta Çiçek Kahraman i krytyk filmowy Burçak Evren zasiadali także w jury Ogólnopolskiego Konkursu Filmów Fabularnych , którego przewodniczącym był Onur Saylak . Nagrody odnajdą swoich właścicieli podczas ceremonii, która odbędzie się dziś wieczorem o godzinie 19:30 w Ankara State Theatre Şinasi Stage . Dziś kończy się 35. Festiwal Filmowy w Ankarze, który rozpoczął się 7 listopada . W ramach festiwalu z widzami spotkało się 58 filmów 43 reżyserów z 15 krajów. W kategorii Ogólnopolskich Filmów Fabularnych festiwalu znalazło się 10 filmów, gdzie nagrody zostaną przyznane w 12 kategoriach. W tej kategorii konkurują „Wielkie oblężenie” Sinana Kesovej, „Döngü” Erkana Tahhuşoğlu, „Fidan” Ayçıla Yeltana, „Na skraju nocy” Türkera Süera, „Gülizar” Belkısa Bayraka, „Gülizar” Hikmet Kerem Özcan „Hakkı” Murata Fıratoğlu, „Jeden z dni, kiedy umarł Hemme” Murata Düzgünoğlu Po zakończeniu pokazów filmów „Między psem a wilkiem”, „Mukadderat” Nadima Güça i „Ölü Mevsim” Doğuşa Algüna, na festiwalu pojawili się także aktorzy tych filmów. Ayça Bingöl, Gürkan Uygun, „Fidan”, Aslıhan Gürbüz, „Mukadderat”, Funda Eryiğit, „Ölü Mevsim”, odpowiadali na pytania dotyczące filmów po projekcjach.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 16, 2024 14:23:56 GMT
Jak myślisz, które imię powinno zdobyć nagrodę w kategorii #PanteneAltınKelebek „Najlepszy aktor”?
|
|
|
Post by man1000 on Nov 16, 2024 14:24:42 GMT
Jak myślisz, które imię powinno zdobyć nagrodę w kategorii #PanteneAltınKelebek „Najlepsza aktorka”?
|
|
|
Post by man1000 on Nov 26, 2024 11:37:22 GMT
Która gwiazda Twoim zdaniem była najbardziej stylowa wczorajszego wieczoru? #AhsenEroğlu #AybükePusat #HandeErçel #ElçinSangu #NesrinCavadzade #SinemKobal #DevrimÖzkan #RabiaSoytürk #BirceAkalay
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2024 12:55:23 GMT
Z tych tutaj, bo to nie wszystkie z wczorajszej imprezy, najbardziej podoba mi się kreacja Devrim Ozkan - stoi w środku, w dolnym rzędzie. Wyglądała zjawisko, ale też jest zwyczajnie ładniejsza od wielu koleżanek, protek.
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2024 13:19:18 GMT
|
|
|
Post by mira on Nov 26, 2024 13:25:24 GMT
W czerwonym to Bige Onal? Niby podobna, ale ruszają się i nie mogę się dobrze przyjrzeć Ostatnio była blondynką. Też mi się podoba, jak wygląda Devrim. Klasyka, ale z pazurem.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 26, 2024 15:14:27 GMT
Impreza Złotego Motyla odbędzie się 8 grudnia
|
|