jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Aug 29, 2023 12:27:50 GMT
lucy, Jak dla mnie Sila chyba bo od niej zaczęło się gdzieś serialami tureckimi.
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2023 14:16:28 GMT
lucy, dla mnie ten kanał mogą zaorać za to, że zdjęli "Sahin...". Poza tym tam pełno patologii i nic więcej.[img style="" src="::ef4voaf:: Mavi, ale to bardziej wina Turków, niż kanału, że serial nie zrobił wyników i wyleciał. Ja obejrzałam kilka serial ATV. Sila W sercu miasta Hercai (1 Sezon) Olene kadar Maria i Mustafa (kilka odcinków) Sahin Tepesi Cena Miłości (Ask ve ceza) Mój Nr1 z tej listy to Cena Miłości A najsłabiej oceniam W Sercu Miasta i Olene Kadar. jkj, Sila była dla mnie nudnawa (podobnie zresztą jak Hayat Sarkisi tej samej wytwórni) i oglądałam go trochę na siłę.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 29, 2023 14:29:58 GMT
Cena Miłość (Ask ve Ceza) - stary serial ale jary. Hercai .
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 30, 2023 0:51:30 GMT
lucy, dla mnie ten kanał mogą zaorać za to, że zdjęli "Sahin...". Polać jej 🥂 Z tego kanału w całości obejrzałem jedynie „Sahin Tepesi”...
|
|
|
Post by mira on Aug 30, 2023 6:24:22 GMT
No dobra, jak wymieniliście kolejne tytuły, to okazało się, że jednak oglądałam coś więcej poza "Marasli". Widziałam m.in. "Olene Kadar", "Bu Şehir Arkandan Gelecek", na suwaku wpadła też "Sila". Ale "Marasli" i tak najlepszy
|
|
|
Post by lucy on Aug 30, 2023 10:13:52 GMT
mira, a serial z Gokhanem i Yagmur? Kojarzę, że go komentowałaś.. SAK'a nikt nie oglądał?
|
|
|
Post by mira on Aug 30, 2023 12:14:30 GMT
mira , a serial z Gokhanem i Yagmur? Kojarzę, że go komentowałaś.. "Kalp Yarasi" też oglądałam, masz rację. Po czasie słabo pamiętam, na jakim kanale emitowano dany serial.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 30, 2023 17:06:03 GMT
Właśnie. Jeszcze Sila mi się podobała .
|
|
|
Post by elysa7 on Aug 31, 2023 9:27:39 GMT
Oj, to nie jest mój ulubiony turecki kanał. Oglądałam Hercai (do połowy drugiego sezonu), Moje Rodzeństwo, czy trochę W Sercu Miasta.
|
|
|
Post by lucy on Sept 1, 2023 14:16:07 GMT
Dzisiaj rozpoczyna się nowy sezon 2023/2024Pierwszą jego premierą jest Arka Sokaklar - 639.Odcinek (18 sezonu). i.imgur.com/6f2iaMT.png
|
|
|
Post by lucy on Sept 2, 2023 11:42:01 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Sept 4, 2023 17:12:32 GMT
💥 Wczoraj w finale Mistrzostw Europy w siatkówce 2023 Turcja pokonała Serbię w pięciu setach i po raz pierwszy w historii zdobyła mistrzostwo. Reytingi meczu, który był pierwszym we wszystkich trzech grupach: TOTAL: 9,38 AB: 16.50 ABC1: 14.25
|
|
|
Post by lucy on Sept 4, 2023 17:16:19 GMT
Spot reklamowy ATV na sezon 2023/2024.
lub
|
|
|
Post by lucy on Sept 4, 2023 19:31:34 GMT
Nadchodzące premiery nowego sezonu.. (w kilku miejscach doszła w międzyczasie partnerka/ partner głównego/ głównej). i.imgur.com/g0GjTtt.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Sept 4, 2023 20:44:06 GMT
Boże, ile tego jest... Są produkcje, na które bym zerknął, a są też takie, które kijem bym odepchnął .
|
|
|
Post by lucy on Sept 6, 2023 16:02:57 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 9, 2023 21:58:20 GMT
Obecny zwiastun kanału Novelas+:
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Sept 27, 2023 8:45:23 GMT
Wrzucam ten temat tutaj bo w sumie jest ogólny. FOX patrząc na wyniki wrócił do łask widowni w Turcji. Trochę mnie to bawi bo zapowiedzieli na ten sezon pełno projektów a tak wydaje się chwilowo że premiery odpaliły i łapią niezłe wyniki i cały tydzień już pełen (tak wiem piątek pusty ale poszła już yakinda do serialu z Tuną i tą z Cukurowej). Dobra ale wracając do myśli ciekawe jak teraz będą przesuwać kolejne projekty. No chyba że będą kasować seriale z 3 za którą w zeszłym roku dali by wiele.
|
|
|
Post by lucy on Sept 27, 2023 12:18:12 GMT
ciekawe jak teraz będą przesuwać kolejne projekty. No chyba że będą kasować seriale z 3 za którą w zeszłym roku dali by wiele. Fox miał odkąd pamiętam zamówionych najwięcej seriali. Ale status "yakinda" mają tylko te, które kanał wpisuje w ramówkę. Inne czekają w kolejce - która jeśli się przeciąga może zmusić producenta do negocjacji z innym kanałem. No bo jeśli wyjdzie z jakiegoś serialu hit, jego pasemko będzie zajętę nawet przez 2 sezony i ilość wolnego miejsca maleje. No ostatnie lata pokazały Foxowi, że zawsze trzeba mieć spory zapas, bo jak za klapę wejdzie klapa i to w każdym dniu tygodnia to się z tego robi ładna sumka seriali, które powinny czekać w gotowości. Na razie nie wiadomo jak widzowie przyjmą Adim Farah (pamiętacie co było z Son Yaz?), niepewną przyszłość ma też Hudutsuz Sevda. Kirli Sepeti to wielka niewiadoma, tak samo jak Sahane Hayatim. O Kader Baglari nawet nie wspominam, bo serial wygląda na najsłabszy ze wszystkich (umieszczenie go w sobotę nie było raczej przypadkowe).
|
|
pablo
Początkujący
|
Post by pablo on Sept 29, 2023 21:11:45 GMT
Co myślicie o muzyce w tureckich serialach ? Mam na myśli to, że ile by się ich nie obejrzało to muzyka podłożona pod sytuacje wydaje mi się taka sama - jak jest coś fajnego to gra taka melodia jak jest jakas akcja to zawsze to samo , jak zagrożenie też w każdym jakby to samo Czy tylko mi się wydaje
|
|
|
Post by Matthias on Sept 30, 2023 16:32:33 GMT
Co myślicie o muzyce w tureckich serialach ? Mam na myśli to, że ile by się ich nie obejrzało to muzyka podłożona pod sytuacje wydaje mi się taka sama - jak jest coś fajnego to gra taka melodia jak jest jakas akcja to zawsze to samo , jak zagrożenie też w każdym jakby to samo Czy tylko mi się wydaje Nie, nie wydaje Ci się . Uwielbiam turecką muzykę. Zarówno melodie bez słów, jak i piosenki. Czasami zastanawiam się, jaki sens ma dana piosenka, ale jak mamy dobrą organizację, to piosenki potrafią jak dla mnie jeszcze przypieczętować daną scenę. Jedną z wokalistek, które uwielbiam, i której piosenki pojawiają się w większości seriali - jest Sezen Aksu. Mógłbym jej słuchać bez przerwy. Mam nawet osobną playlistę z jej utworami. Jeśli chodzi o podkłady melodii - #1 jak dla mnie Cem Tuncer. lucy - ja wiem, że Ty wiesz, że w Narzeczonej ze Stambułu to był majstersztyk. Te melodie - uch. Oczywiście, kolejna playlista. Czasami zdarzy się, że nie zrozumiem "sentencji" płynącej z piosenki i jak ją powiązać z daną sceną, jednak zazwyczaj jest w porządku. Ogólnie mówiąc - melodie muszą wywołać bądź zwiększyć emocje u człowieka. Dramat? To skrzypce, szybka melodia, albo dynamiczne dźwięki. Jak coś słodkiego, to delikatne smyrnięcie po strunach, może jakaś harfa albo jeszcze coś innego .
|
|
|
Post by lucy on Oct 1, 2023 12:30:06 GMT
Co myślicie o muzyce w tureckich serialach ? Mam na myśli to, że ile by się ich nie obejrzało to muzyka podłożona pod sytuacje wydaje mi się taka sama - jak jest coś fajnego to gra taka melodia jak jest jakas akcja to zawsze to samo , jak zagrożenie też w każdym jakby to samo Czy tylko mi się wydaje A jakie seriale widziałeś? Ogólnie w turkiszach panuje pod tym względem duża różnorodność. Choć pewnie nie we wszystkich muzyka robi wrażenie lub też jest w ogóle dobrze dobrana, to jest wiele seriali, których ścieżka dźwiękowa przechodzi do historii. Natomiast jeśli o mnie chodzi, to nie lubię ścieżek muzycznych Toygara Isikli. Są zbyt nachalne, agresywne, zamiast dopełniać sceny/ podkreślać ich klimat, wdzierają się na plan pierwszy i dominują nad obrazem. Nie cierpię tego i w rezultacie nie mam odwagi (czyt. ochoty) na kolejne seriale od AY, gdzie ten kompozytor nadzoruje muzykę. Jeśli chodzi o podkłady melodii - #1 jak dla mnie Cem Tuncer. lucy - ja wiem, że Ty wiesz, że w Narzeczonej ze Stambułu to był majstersztyk. Te melodie - uch. W rzeczy samej. Uwielbiałam ścieżkę muzyczną w IG. Przy niektórych kawałkach miałam wręcz dreszcze.
|
|
pablo
Początkujący
|
Post by pablo on Oct 1, 2023 19:55:56 GMT
Co myślicie o muzyce w tureckich serialach ? Mam na myśli to, że ile by się ich nie obejrzało to muzyka podłożona pod sytuacje wydaje mi się taka sama - jak jest coś fajnego to gra taka melodia jak jest jakas akcja to zawsze to samo , jak zagrożenie też w każdym jakby to samo Czy tylko mi się wydaje A jakie seriale widziałeś? nie wiem czy mogę tu wklejać linki www.youtube.com/watch?v=8JDzBkk7pq8 36:16 plus www.youtube.com/watch?v=NczHUxspa4c 3:48 taki na szybko przykład
|
|
|
Post by lucy on Oct 1, 2023 20:15:31 GMT
Zranionych nie oglądałam, więc się nie wypowiem, natomiast motyw muzyczny przytoczony ze ścieżki Kara Sevdy jest autorstwa Toyara, o który wyżej wspomniałam
|
|
|
Post by Matthias on Oct 1, 2023 20:22:19 GMT
pablo można wstawiać filmiki. A jakby Ci to ułatwiło, to możesz wklejać linki z Youtube pod ikonkę "Insert Video" (Czarny kadr/klaps). Wtedy wyświetli się bezpośrednio na forum, chyba że jest zablokowane udostępnianie danego filmiku na jakichkolwiek portalach . Kara Sevda - świetne melodie. Poniżej zamieszczam cały SoundTrack z serialu. Czasami lubię do niego wrócić . Moje ulubione <3 Yargi - w szczególności 3 pierwsze: Istanbullu Gelin Zalim Istanbul Fazilet: Camdaki Kiz: Ze zwiastuna Sen Cal Kapimi i Yasak Elma:
|
|
pablo
Początkujący
|
Post by pablo on Oct 1, 2023 20:24:47 GMT
💥 Wczoraj w finale Mistrzostw Europy w siatkówce 2023 Turcja pokonała Serbię w pięciu setach i po raz pierwszy w historii zdobyła mistrzostwo. Reytingi meczu, który był pierwszym we wszystkich trzech grupach: TOTAL: 9,38 AB: 16.50 ABC1: 14.25 gratulował im miedzy innymi na tweeterze Ozan Dolunay - wogóle chyba cała Turcja była wtedy napompowana jak balon z Kapadocji
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 8, 2023 14:33:57 GMT
Powstaną hiszpańskojęzyczne wersje seriali „Cesur ve Güzel”, „20 Dakika” i „Zemheri”. Secuoya Studios Stories zakupiło prawa do adaptacji tych telenowel. Secuoya Studios Stories tworzy treści m.in w Hiszpanii i Kolumbii.
|
|
|
Post by lucy on Oct 9, 2023 14:44:20 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 10, 2023 6:49:44 GMT
Pewnie o "Yabani", choć ja nie miałabym nic przeciwko, gdyby Engin i Demet się zakochali i żyli razem długo i szczęśliwie, ale raczej nic z tego
|
|
|
Post by lucy on Oct 10, 2023 9:42:34 GMT
Ale słyszałaś coś mira, czy to tylko strzał?
|
|