|
Post by mira on Oct 10, 2023 11:04:24 GMT
Ale słyszałaś coś mira , czy to tylko strzał? Nie, nic nie wiem, widziałam tylko mnóstwo komentarzy, że o ten serial chodzi. Widocznie główni bohaterowie mają na ekranie niezłą chemię i widzowie serialu już ich łączą w życiu prywatnym.
|
|
|
Post by lucy on Oct 10, 2023 16:39:57 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 11, 2023 12:21:00 GMT
Przecieki.. Laureaci nagrody Złotego Motyla 2023.. Sila Turkoglu Ozge Yagiz Simay Barlas Caner Topcu i.imgur.com/wcE71AD.png
|
|
|
Post by mira on Oct 11, 2023 12:36:05 GMT
Ja nie rozumiem, w jaki sposób te nagrody są przyznawane. Czy to jest nagroda za rok 2022 czy 2023, czy ze sezon 2022/2023 (od września do maja plus letnie komedie 2023)? Czy jeszcze jakoś inaczej?
Wydaje mi się niesprawiedliwe, że wśród nominowanych są zarówno produkcje, które mają w tej chwili powyżej 30 odcinków, jak i takie, które dopiero co się zaczęły, np. Safir.
Z tych przecieków to nikogo poza Ozge nie znam, tzn. kojarzę wszystkich, ale nie oglądałam nigdy ich seriali. Caner to chyba słaby wybór?
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 11, 2023 17:29:53 GMT
Siła, spoko. Ale Ozge za co niby?
|
|
|
Post by Matthias on Oct 13, 2023 14:37:01 GMT
Wczorajszy mecz:Turcja | ChorwacjaTotal | (1) | 8,92 AB | (1) | 12,44 ABC1 | (1) | 12,45
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 17:46:28 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 19:38:40 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Oct 18, 2023 18:21:29 GMT
lucy, Widziałem że dziś premier nie będzie dlaczego? Pytam bo widziałem że o tym pisałaś.
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2023 18:29:25 GMT
lucy, Widziałem że dziś premier nie będzie dlaczego? Pytam bo widziałem że o tym pisałaś. Turcja wprowadziła trzydniową żałobę w związku z wydarzeniami w Palestynie! Notabene większość aktorów tureckich mocno wspiera Palestynę poprzez swe konta na socjalach.
|
|
|
Post by mira on Oct 19, 2023 6:38:21 GMT
Turcja wprowadziła trzydniową żałobę w związku z wydarzeniami w Palestynie! Notabene większość aktorów tureckich mocno wspiera Palestynę poprzez swe konta na socjalach. Czytam wiadomości, potępiam atak na szpital, bardzo mnie zasmuca widok tych wszystkich dzieci i zupełnie nie rozumiem stawiania znaku równości pomiędzy Hamasem, a Palestyną, ale prawda jest taka, że nie jest to temat, który znacząco wpływa na moje życie i aż tak bardzo mnie ten konflikt nie interesuje. Ale widać, że dla Turków jest to temat szczególnie istotny. Może trochę inaczej patrzą, bo to również kraj islamski, do tego położony stosunkowo blisko. A może jest jakiś inny powód, ale to już bym musiała mocniej zainteresować się historią i polityką. Polaków znacznie bardziej interesuje to, co dzieje się za naszą wschodnią granicą. Myślę, że wielu ma gdzieś, co przeżywa jakiś odległy kraj. Brzmi to okrutnie, ale taka prawda. Zresztą jak czasem czytam, co obcokrajowcy piszą o Ukrainie, np. Amerykanie, to jest całkiem podobnie. Wielu pluje na Ukrainę i nie rozumie, czemu ich kraj wspiera ją finansowo.
|
|
|
Post by lucy on Oct 19, 2023 10:44:25 GMT
prawda jest taka, że nie jest to temat, który znacząco wpływa na moje życie i aż tak bardzo mnie ten konflikt nie interesuje. Tyle, że eskalacja tego konfliktu wzmocni pozycję Rosji oraz źle wpłynie na globalny rynek (oby po raz kolejny nie doszło do kryzysu paliwowego). O pogłębieniu kryzysu migracyjnego nawet nie wspominając, bo grozi silny odpływ Palestyńczyków ze Strefy Gazy. Także nas to też dotyczy. Co do aktorów tureckich (i w ogóle gwiazd, bo tutaj tez o nich rozmawiamy) to od Ukrainy dzieli ich podobna odległość (w dodatku też Morze), jednak gdy się zaczęła wojna, prawie wszyscy nabrali wody w usta. Nie przerażały ich tragedie ludzkie, spadające bomby na przedszkola oraz oddziały położnicze, nie obwiniali świata, że na to patrzy... mieli to wszystko w 4 literach. Burak Ozcivit pojechał sobie do Rosji nie pamiętam już na jaką imprezę), a Hanka była zajęta sesjami i reklamami... gdzie w Turcji chyba nie ma bardziej popularnych gwiazd na socjalach. Gwiazd, które mogłyby w tamtych czasie naprawdę wiele zrobić w temacie pomocy poszkodowanym cywilom. No widać ludzie, których oglądamy w naszych serialach mają zupełnie inną wrażliwość, niż nam się wydaje. PS: Tych neutralnych, którzy są przeciwko wojnie i widza tragedie po każdej stronie jest tak naprawdę garstka i często są zwyczajnie zależni od układów z Zachodem. Np, gdyby taka Tuba B wrzuciła flagę Palestyny na swoje konto na IG to by ją w Paryżu zjedli.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 26, 2023 17:41:44 GMT
Danla Biliç & Cemal Can Canseven 💫
|
|
|
Post by Matthias on Oct 26, 2023 17:42:11 GMT
Tolga Kandemir ❤️🔥
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2023 17:49:32 GMT
News #1 Kto Twoim zdaniem powinien zostać „Aktorem roku” podczas rozdania Złotych Palm? 👇 #ÖzgürOzan / Arka Sokaklar #MertRamazanDemir / Yalı Çapkını #İlhanŞen / Safir #HalilİbrahimCeyhan / Kirli Sepeti #YiğitKoçak / Kardeşlerim
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2023 17:50:34 GMT
News #2Kto Twoim zdaniem powinien zostać „ Aktorką roku” podczas rozdania Złotych Palm? 👇 #SerenaySarıkaya / Aile #PınarDeniz / Yargı #AfraSaraçoğlu / Yalı Çapkını #SılaTürkoğlu / Kızılcık Şerbeti #ÖzgeYağız / Safir
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2023 17:51:33 GMT
News #3Który serial powinien zostać „ Serialem roku” podczas rozdania Złotych Palm? 👇 #Yabani #Yargı #Safir #YalıÇapkını #KızılcıkŞerbeti
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2023 17:52:17 GMT
News #4 Kto Twoim zdaniem powinien zostać „Aktorem Drugoplanowym Roku” podczas rozdania Złotych Palm? 👇 #EmreAltuğ / Yalı Çapkını #YüsraGeyik / Aile #ŞebnemBilgiç / Yabani #HüseyinAvniDanyal / Yargı #MüjdeUzman / Kızılcık Şerbeti
|
|
|
Post by Matthias on Nov 17, 2023 20:03:48 GMT
Wiem, że będziecie skakać z radości!Nowa książka „Niewidzialne kobiety” od Gülseren Budayıcıoğlu 😂
|
|
|
Post by Matthias on Nov 19, 2023 9:45:20 GMT
Wczoraj był mecz Niemcy vs TurcjaTotal | (1) | 10,54 AB | (1) | 13,22 ABC1 | (1) | 13,22
|
|
|
Post by lucy on Nov 19, 2023 11:52:42 GMT
M Wczoraj był mecz Niemcy vs TurcjaTotal | (1) | 10,54 AB | (1) | 13,22 ABC1 | (1) | 13,22 Mecz był po Gonul Dagi, także nie miał konkurencji.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 19, 2023 13:16:37 GMT
Arzum Onan 💥
|
|
|
Post by Matthias on Nov 23, 2023 16:59:05 GMT
Mecz Turcja vs Walia Total | (1) | 9,53 AB | (1) | 12,79 ABC1 | (1) | 13,03
|
|
|
Post by man1000 on Nov 25, 2023 16:21:56 GMT
Nowy spot reklamowy od kanału Novelas+
|
|
|
Post by man1000 on Nov 28, 2023 12:46:19 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 3, 2023 16:42:20 GMT
Wschodzące Gwiazdy nagrodzone przez markę Pantene. Zdjęcie z uroczystej gali wręczenia nagród. PS: Jak dla mnie Ozge jest najładniejsza (wręcz błyszczy i przyćmiewa urodę pozostałe laureatki) z tej trójki, na drugim miejscu - Simay Barlas. i.imgur.com/gUXHMvT.pngi.imgur.com/FxLamk2.jpg
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 3, 2023 17:43:23 GMT
To już Ozge nie jest sztuczna i zrobiona? Sila. Ją bardzo lubię i życzę jej kolejnego hitu. Ale z przystojnym protem.
|
|
|
Post by mira on Dec 4, 2023 7:49:13 GMT
Sila jest ładna, ale nie nazwałabym jej pięknością. Coś mnie drażni w jej urodzie, ale oczywiście każdemu podoba się co innego. Ogólnie wszystkie panie ładne, zadbane, młode.
Widziałam, kto otrzymał statuetki Motyli i w sumie spodziewałam się, że "Yali Capkini" zgarnie więcej nagród. W ogóle nie rozumiem, dlaczego aktorzy z "Aile" zostali okrzyknięci najlepszą parą serialową. Nie rozumiem też, czemu "Ya Cok Seversen" to najlepsza letnia komedia... Dla mnie "Ruhun Duymaz" to znacznie lepszy serial, ale zdaje sobie sprawę, że 9 odcinków to trochę mało, by serial otrzymał nagrodę. Ale 13 to przecież niewiele więcej... Już lepiej by zrobili, gdyby serial z TRT1 nagrodzili. W końcu trwa do tej pory. Ale czy seriale TRT w ogóle otrzymują nagrody?
Nagrody dla Pinar, Saliha, serialu "Kulup" i aktorki dziecięcej z tegoż serialu uważam za zasłużone.
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2023 11:28:08 GMT
Laureaci tegorocznych Złotych Motyli w kategoriach serialowych. Nagrody dla Kerema i Hafsanur oraz za YCS jako najlepszego serialu komediowego kompletnie nie rozumiem. i.imgur.com/4WF271z.jpg
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2023 11:40:35 GMT
Już lepiej by zrobili, gdyby serial z TRT1 nagrodzili. W końcu trwa do tej pory. Ale czy seriale TRT w ogóle otrzymują nagrody? Gonul Dagi był nominowany w 2 kategoriach: Najlepszy serial Najlepszy aktor
|
|