|
Post by man1000 on Mar 1, 2024 21:34:57 GMT
lucy, Mogli juz dodac dopisek Novelas+ a nie teraz jest taki burdel tam za przeproszeniem nie ma nawet katalogu Przypieczentowany los i Slodycz klamstwa tylko mam dodane odcinki u góry
|
|
|
Post by lucy on Mar 1, 2024 21:40:45 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Mar 2, 2024 9:53:11 GMT
Oficjalny Fanpage na FB Novelas+ ma nadal w opisie profilu że nadaje tylko tureckie seriale co dla mnie jest żenada 🤣🤣🤣
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 2, 2024 12:34:50 GMT
Naprawdę? To ich oferta telenowel jest kilka razy lepsza niż turecka. Jakieś odpady, a nie dobre seriale tureckie serwują.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 2, 2024 13:43:39 GMT
Oficjalny Fanpage na FB Novelas+ ma nadal w opisie profilu że nadaje tylko tureckie seriale co dla mnie jest żenada 🤣🤣🤣 Przecież to opis Dizi, po zmianie wczoraj fanpage Dizi na Novelas+ Polska nie zdążyli jeszcze zmienić opisu. Nie wiem co w tym takiego żenującego.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 2, 2024 14:05:26 GMT
Liam, ale tu chodzi o to ze to jest kanal premium i zalicza wpadki za wpadką
|
|
|
Post by lucy on Mar 2, 2024 15:05:45 GMT
Naprawdę? To ich oferta telenowel jest kilka razy lepsza niż turecka. Jakieś odpady, a nie dobre seriale tureckie serwują. Czy ja wiem... Próbowałam oglądać niejedną telkę z Novelas+ i pomijając, że Rubi się pojawiła jak dla mnie o 2 lata za późno (a tą telkę bym dokończyła na mur beton, tym bardziej w tak wysokiej jakości - bo oglądałam ją w necie w wersji jeszcze niezremasterowanej) to żadnej, ale to żadnej nie dałam rady dokończyć. Zobaczymy jeszcze jak będzie z Pantanal. Z tych lepszych emitowana była co prawda "Abismo de pasion" i "La fuerza del destino", niestety byłyby to dla mnie powtórki, więc nawet ich nie liczę. Przy tak niewielkiej ilości pasm ten kanał nie powinien w ogóle serwować powtórek (w sensie telek emitowanych na innych polskich kanałach - w dodatku lata temu). Natomiast z oferty tureckiej podobało mi się wiele seriali. Mam nawet zamiar sięgnąć jeszcze po kilka tytułów, które sobie od razu odpuściłam oceniając z góry, że są beznadziejne. Tymczasem okazuje się, że pozory mylą, o czym się przekonałam ostatnio dając szansę "Son". Przecież to opis Dizi, po zmianie wczoraj fanpage Dizi na Novelas+ Polska nie zdążyli jeszcze zmienić opisu. Nie wiem co w tym takiego żenującego. A wg mnie mieli zdążyć. Co więcej mieli na to dużo czasu, żeby to przygotować. Takie nieścisłości i niedociągnięcia robią ludziom wodę z mózgu. Niestety u nich chaos goni chaos. Dotyczy to także serwisu Canal+, z którego korzystam nie od wczoraj i wiem jak beznadziejnie działa.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 2, 2024 16:35:21 GMT
Przecież to opis Dizi, po zmianie wczoraj fanpage Dizi na Novelas+ Polska nie zdążyli jeszcze zmienić opisu. Nie wiem co w tym takiego żenującego. A wg mnie mieli zdążyć. Co więcej mieli na to dużo czasu, żeby to przygotować. Takie nieścisłości i niedociągnięcia robią ludziom wodę z mózgu. Niestety u nich chaos goni chaos. Dotyczy to także serwisu Canal+, z którego korzystam nie od wczoraj i wiem jak beznadziejnie działa. Trzy dni temu osoby z Novelas+ czekały jeszcze na decyzję działu marketingu czy fanpage Dizi przemieni się na Novelas+. Canal+ ma jeden główny fanpage i nie tworzy każdemu kanałowi osobnego. Tak samo ze stroną internetową. Dlatego do teraz Novelas+ nie miało swojej strony na Facebooku ani internetowej. Jednak ostatecznie dostali zgodę na przemienienie fanpage Dizi na Novelas+ Polska. Był to w pewnym rodzaju ukłon w stronę widzów, którzy od samego początku o to prosili. Oczywiście teraz jest tam wylewanie żalów przez widzów Dizi. Fanpage Dizi był budowany tylko i wyłącznie na widzach tureckich seriali, więc to było do przewidzenia, że zmiany nie przypadną im do gustu i będą wylewać swoje żale w komentarzach. Nie jest to rzecz, którą było by trzeba się przejmować. Za jakiś czas zapewnie fanpage zaczną śledzić typowi widzowie Novelas+. Co do Canal+ Online trzeba to podziękować Francuzom, że tak się obijają i polski oddział musli na wszystko czekać. Choć w przypadku „Pantanal” i tygodniowe opóźnienie ma tu swoje usprawiedliwienie, bo chodziło o licencję. Naprawdę? To ich oferta telenowel jest kilka razy lepsza niż turecka. Jakieś odpady, a nie dobre seriale tureckie serwują. Czy ja wiem... Próbowałam oglądać niejedną telkę z Novelas+ i pomijając, że Rubi się pojawiła jak dla mnie o 2 lata za późno (a tą telkę bym dokończyła na mur beton, tym bardziej w tak wysokiej jakości - bo oglądałam ją w necie w wersji jeszcze niezremasterowanej) to żadnej, ale to żadnej nie dałam rady dokończyć. Zobaczymy jeszcze jak będzie z Pantanal. Z tych lepszych emitowana była co prawda "Abismo de pasion" i "La fuerza del destino", niestety byłyby to dla mnie powtórki, więc nawet ich nie liczę. Przy tak niewielkiej ilości pasm ten kanał nie powinien w ogóle serwować powtórek (w sensie telek emitowanych na innych polskich kanałach - w dodatku lata temu). Natomiast z oferty tureckiej podobało mi się wiele seriali. Mam nawet zamiar sięgnąć jeszcze po kilka tytułów, które sobie od razu odpuściłam oceniając z góry, że są beznadziejne. Tymczasem okazuje się, że pozory mylą, o czym się przekonałam ostatnio dając szansę "Son". Bierzecie pod uwagę tylko swoje gusta. Idąc ścieżką faktów Novelas+ kupuje tureckie seriale z raczej górnej półki (nie licząc „Złamanego życia”), seriale bardzo dobrze sprzedające się za granicę. Podobnie z latynoskimi, największe hity ostatnich lat, telenowele z prime-time, z najpopularniejszymi aktorami i bardzo dobrze sprzedające się za granicę.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 2, 2024 17:10:30 GMT
Liam, Ale musisz tez wiedziec ze Novelas+ kupuje seriale tureckie tylko od jednego dystrybutora Kanal D nie to co nasz odpowiednik z Francji ktory kupuje z FOX , Atv, Star tv i Show tv nasza oferta jest tak uboga ze nie chce sie tego ogladac .Co do strony internetowej to nadal nic z nia nie zrobili i jestesmy bez strony www co uwazam za blad bo warto wiedziec co aktualnie leci i jacy aktorzy wystepuja w danym serialu chodzi mi o opisy z Novelas tv
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 2, 2024 17:24:53 GMT
To, że kupuje na razie tylko od Kanal D nie znaczy, że kupuje byle co bo do tej pory pojawiały się raczej produkcje cieszące sie popularnością na świecie, a nie jakieś pomyje jak w Dizi. Thema (Canal+) ma umowę partnerską z Kanal D, a to że w Polsce oprócz TVP nikt nie emituje tureckich seriali a samo TVP nie kupuje już od Kanal D, to Novelas+ korzysta z ich oferty.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 3, 2024 14:17:27 GMT
Seria „Naser” o kryptonimie „Biała Lilia” inspirowana jest postacią prawdziwego bohatera, który zmienił przebieg wojny w Bośni w latach 1992-95. Zdjęcia do 10-odcinkowego serialu, który rozpoczął się w Macedonii , zostały przeniesione do Stambułu. Wielokrotnie nagradzany reżyser Serdar Akar przejął serial wyreżyserowany przez Selahattina Sancaklı, począwszy od 6. odcinka. Mistrzowski aktor Fikret Kuşkan dołączył do obsady serialu , w którym występują İsmail Ege Şaşmaz, Gürkan Uygun, Hazım Körmükçü, Caner Kurtaran, Gizem Erdem, Kubilay Tuncer, Gökhan Gencebay, Taha Baran Özbek, İdris Nebî Taştan, Erman Saban i Dilaray Yeşilyaprak . Fikret Kuşkan wcieli się w rolę „Johna Jonesa” w serialu , który będzie emitowany na platformie cyfrowej . Do obsady długo oczekiwanego projektu dołączyła także Esra Kızıldoğan w rolach „Prawnika Vasfiye”, Eda Özel w roli „Karli” i Aydın Sigalı w roli „Hakima” . Sceny przed sądem w Hadze do „Białego Zambaka ” , napisanego przez Uğura Uzunoka, Abdulhamita Işıka i Esmę Koç, są obecnie kręcone w Stambule z udziałem nowych aktorów.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 4, 2024 0:43:28 GMT
Po zakończeniu „Imperium kłamstw” w maju na Novelas+ w paśmie o godzinie 19.00 ma pojawić się powtórka tureckiego serialu. Jednak docelowo w planach Novelas+ jest przekształcenie pasma o godzinie 19.00 w pasmo premierowe, ale to nie prędzej niż w drugiej połowie roku.
|
|
|
Post by lucy on Mar 4, 2024 16:12:15 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 4, 2024 16:53:54 GMT
Liam, tak po prawdzie to niewiele się sprawdza z tych ich obiecanek, zapewnień i wielkich planów. Co takiego się nie sprawdziło z ich obiecanek, zapewnień i wielkich planów?
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Mar 4, 2024 17:58:29 GMT
Po wprowadzeniu tureckiej produkcji w pasmo po "Imperium kłamstw" będzie przewaga tureckich nad latynoskimi 6:3. To jednak lekka przesada.
EDIT: Wygląda na to, że zaprzestano dodawania odcinków "Grzechu Fatmagul" na YouTube, czyżby to ta produkcja miała się pojawić po "Imperium kłamstw" i stąd ta decyzja?
|
|
|
Post by lucy on Mar 4, 2024 19:09:09 GMT
Liam , tak po prawdzie to niewiele się sprawdza z tych ich obiecanek, zapewnień i wielkich planów. Co takiego się nie sprawdziło z ich obiecanek, zapewnień i wielkich planów? Liam , no dużo się albo nie sprawdza, albo rozchodzi po kościach. I mam tu na myśli różne kanały (m.in. Red Carpet, który obiecywał emitować nowości z Televisy ), nie tylko te z tureckimi. Ogólnie jak są jakieś gorsze wieści dla turkiszy, to za chwilę ich sytuacja się wręcz niespodziewanie poprawia. Żeby nie być gołosłowna wynalazłam na szybko kilka postów na ten temat, gdzie pamiętam, ze jak się je czytało to się rysował czarny scenariusz co do ich losów na naszej antenie. Pomijam, że zarówno Dizi jak i Novelas+ wyskoczyły niczym króliki z kapelusza. Szczególnie Novelas. Gdzie równolegle nic tego nie zwiastowało (wręcz chodziły pogłoski, że kanał TDC nie wypalił). i.imgur.com/0Jp5ttY.pngi.imgur.com/rsLtuwR.pngi.imgur.com/aBE8RYF.pngi.imgur.com/px5j708.pngPo wprowadzeniu tureckiej produkcji w pasmo po "Imperium kłamstw" będzie przewaga tureckich nad latynoskimi 6:3. To jednak lekka przesada. I tak telenowele wychodzą na tym lepiej, bo mają o 1 premierę więcej. Co z tego, że będzie leciało 6 turkiszy, skoro 4 z nich to powtórki? Z czego 2 były wałkowane na Dizi po kilka razy. Osobiście bym wolała tylko 3, ale premierowe. Po drugie był długi czas, kiedy Novelas+ emitował 3 telki i 1 serial turecki. Więc czas na rehabilitację
|
|
|
Post by man1000 on Mar 4, 2024 19:09:20 GMT
carlos, ja bym bardzie stawiał na Nie oglądaj się lub Okrutne Miasto bo grzech fatmagul jest za długi nie skończyli by w drugiej połowie roku
|
|
|
Post by lucy on Mar 4, 2024 19:14:56 GMT
Przecież GF już leciał w Polsce sto razy. Ileż można To super serial, ale ileż razy można oglądać to samo
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Mar 4, 2024 19:22:12 GMT
Na YouTube dodane są tylko trzy odcinki, premiera czwartego zaplanowana była na 28 lutego. Premierę anulowano, a odcinek do dziś się nie pojawił. Siadła aktywność na koncie, a posty na fb dotyczące tego profilu na YT zostały usunięte. Zastanawiające...
Edit: Jednak odpowiadają w komentarzach, że odcinki pojawią się na dniach.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 6, 2024 12:45:52 GMT
42-letni znany aktor Efe Deprem zmarł w szpitalu, do którego trafił wczoraj wieczorem po wypadku motocyklowym w Mecidiyeköy. Nagła śmierć Deprema, który był także żonaty z aktorką Burcu Altın i miał dziecko, zdewastowała świat sztuki. Efe Deprem zostanie pochowana na cmentarzu Ümraniye Kısıklı Namazgah po modlitwie pogrzebowej, która zostanie odprawiona dzisiaj podczas modlitwy popołudniowej w meczecie Karacacaahmet Şakirin. Spoczywaj w pokoju…
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Mar 6, 2024 13:21:50 GMT
42-letni znany aktor Efe Deprem zmarł w szpitalu, do którego trafił wczoraj wieczorem po wypadku motocyklowym w Mecidiyeköy. Nagła śmierć Deprema, który był także żonaty z aktorką Burcu Altın i miał dziecko, zdewastowała świat sztuki. Efe Deprem zostanie pochowana na cmentarzu Ümraniye Kısıklı Namazgah po modlitwie pogrzebowej, która zostanie odprawiona dzisiaj podczas modlitwy popołudniowej w meczecie Karacacaahmet Şakirin. Spoczywaj w pokoju… Masakra…
|
|
|
Post by lucy on Mar 6, 2024 13:35:08 GMT
Na YouTube dodane są tylko trzy odcinki, premiera czwartego zaplanowana była na 28 lutego. Premierę anulowano, a odcinek do dziś się nie pojawił. Siadła aktywność na koncie, a posty na fb dotyczące tego profilu na YT zostały usunięte. Zastanawiające... Edit: Jednak odpowiadają w komentarzach, że odcinki pojawią się na dniach. Ale, że jeszcze raz będą je dodawać? Bo na tę chwilę nie ma nawet tych, które były dodane. i.imgur.com/6v33IQ4.pngAlbo wyłączono (być może okresowo) widoczność w Polsce, bo z tego co widzę jest tam 10 filmów, z czego 3 to rolki. Więc "ukrytych" odcinków jest 7. i.imgur.com/hHPTAmm.png
|
|
|
Post by lucy on Mar 7, 2024 14:28:11 GMT
Odcinki jednak się pojawiają, ale ze statusem "wkrótce". Ciekawe jednak, dlaczego te już udostępnione zostały wyłączone dla nas (dla PL). i.imgur.com/wMD5exg.png
|
|
|
Post by Matthias on Mar 7, 2024 17:22:15 GMT
🖇 Arda Turan i Aslihan Dogan Turan otrzymali nagrodę „Para Roku”.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 8, 2024 15:22:47 GMT
Stacja NOW życzy wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet
|
|
|
Post by man1000 on Mar 8, 2024 15:33:46 GMT
Stacje Show Tv i Kanal D ślą życzenia na dzien kobiet
|
|
|
Post by man1000 on Mar 8, 2024 15:42:47 GMT
Star Tv promuje juz miesiac Ramadanu na swojej antenie
|
|
|
Post by Matthias on Mar 9, 2024 16:33:06 GMT
🖇 Prezentacja marki Ace Nayman.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 9, 2024 16:35:29 GMT
🖇 Impreza z okazji otwarcia sezonu!
|
|
|
Post by lucy on Mar 15, 2024 14:14:35 GMT
Krążą pogłoski, że Disney+ ma wznowić lokalną produkcję seriali na całym świecie. Może i do Turcji wróci? PS: tak przy okazji, oglądał już ktoś Szoguna na Disney+? Bo się zastanawiam, czy warto go zaczynać..
|
|