|
Post by Matthias on Mar 31, 2024 19:13:45 GMT
News #2 15 lat temu, 31 marca wyemitowano pierwszy odcinek „Ayrilik”.
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2024 20:24:38 GMT
15 lat temu, 31 marca wyemitowano pierwszy odcinek „Ayrilik”. Ten w środku to Kaan Urgancioglu.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 31, 2024 21:39:20 GMT
15 lat temu, 31 marca wyemitowano pierwszy odcinek „Ayrilik”. Ten w środku to Kaan Urgancioglu. Jaki był młody 😂 Tego po prawej kojarzę z Ruyi. I jeszcze z czegoś.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 1, 2024 16:10:58 GMT
31 marca około 61 milionów wyborców w całej Turcji poszło do urn, aby wybrać swoich lokalnych administratorów. W wyborach wybrano burmistrzów 81 województw, 973 powiatów i 390 miast oraz 50 tys. 336 starostów. Oddano także głosy na członków rad wojewódzkich i rad gminnych. W wyborach rywalizowali łącznie kandydaci 34 partii politycznych, a w całym kraju ustawiono ponad 206 tys. urn wyborczych. Głosowanie zakończyło się o godzinie 17:00. W wyborach uczestniczyły także znane nazwiska świata sztuki, które z wielkim entuzjazmem głosowały. ALEYNA TİLKİ - AYÇA TİLKİ Aleyna Tilki oddała swój głos. Młoda piosenkarka poszła na głosowanie wraz ze swoją siostrą Ayçą Tilki. Ayça Tilki skończyła w tym roku 18 lat i po raz pierwszy głosowała. AMINA GÜLŞE Żona Mesuta Özila, Amina Gülşe, poszła do urn wraz z córkami. GOKCE BAHADIR Znana aktorka Gökçe Bahadır, która podzieliła się momentami głosowania w sekcji opowiadań na swojej stronie na Instagramie, napisała w swoim poście wiadomość „Misja zakończona”. BEGÜM KÜTÜK - ERDİL YAŞAROĞLU Begüm Kütük – Para Erdil Yaşaroğlu udostępniła post przy urnie wyborczej i opublikowała komunikat „Głosuj na Turcję”. VOLKAN-ZEYNEP DEMİREL Volkan Demirel i jego żona Zeynep Demirel oddali swoje głosy, aby spełnić swój obywatelski obowiązek w TED College w Aarkent, Beykoz. Małżeństwo, które przyszło głosować wraz z córkami, powiedziało dziennikarzom: „Przyjaciele, proszę, zabierzcie innych” i wyszli. HANDE ERÇEL Hande Erçel był jednym ze znanych nazwisk, które przybyły do głosowania w Acarken. Erçel, która w zeszłym roku przyjechała własnym pojazdem i nie mogła znaleźć miejsca parkingowego, przyjechała następnie VIP-owskim pojazdem swojego kochanka, Hakana Sabancı. W tym roku Hande Erçel przyjechała do głosowania samochodem VIP swojego chłopaka, Hakana Sabancı. Erçel powiedział: „Spełniliśmy swój obywatelski obowiązek. Skorzystałeś z tego?” Powiedział i odjechał swoim pojazdem. Yalın był jedną z gwiazd, które przyszły głosować. Piosenkarka powiedziała: „Wypełniliśmy swój obywatelski obowiązek. Niech będzie tak, jak będzie najlepiej dla naszego kraju”. Następnie Yalın odjechał swoim pojazdem. KENAN DOĞULU – BEREN SAAT Para Kenan Doğulu i Beren Saat oddała swoje głosy w TED College w Acarken. Para, która przy wyjściu przyciągnęła uwagę swoich fanów, zrobiła mnóstwo zdjęć. Kenan Doğulu zażartował, mówiąc: „Przechodzimy na stary system i będę kandydatem na premiera”. NİLPERI ŞAHİNKAYA Aktorka Nilperi Şahinkaya oddała swój głos do urny nr 1065 w Szkole Podstawowej im. Bebeka Tevfika Fikreta. Nilperi Şahinkaya, którą kamery przyłapały na mówieniu: „Czuję się jak prezydent”, miała trudności z włożeniem do urny koperty, która stała się grubsza ze względu na karty do głosowania. Gracz, który obiema rękami wrzucił kopertę do urny, powiedział: „Spełniliśmy swój obywatelski obowiązek. Mam nadzieję, że będzie to korzystne” – powiedział. SABA TUMER Saba Tümer oddała swój głos w urnie nr 1064 Szkoły Podstawowej Tevfik Fikret. Obywatele dali pierwszeństwo Sabie Tümer, która stwierdziła, że musi zdążyć na strzelaninę.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 1, 2024 17:57:26 GMT
💥💥💥 Burmistrzem dzielnicy Ankara – Etimesgut z Partii Ludowo-Republikańskiej został aktor Erdal Besikcioglu, z rekordową przewagą nad konkurentami.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 2, 2024 15:16:38 GMT
Zmarł główny producent i reżyser Yeşilçam, Türker İnanoğlu.
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2024 21:00:53 GMT
Zmarł główny producent i reżyser Yeşilçam, Türker İnanoğlu. Był właścicielem Erler Film. Wyprodukował między innymi Arkę Sokaklar - 17 sezonów.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 3, 2024 12:00:36 GMT
Wybór słynnego aktora Erdala Beşikçioğlu na burmistrza Ankary Etimesgut, zdobywając 56,58% głosów, wywołał ogromne emocje. W przeszłości gubernator Faruk Yazıcı i Behzat Ç . Beşikçioğlu, który podbił serca swoimi rolami, świętował wyniki wyborów tańcząc z publicznością do ludowej piosenki „Erik Dalı” . Erdal Beşikçioğlu wziął udział w publicznym spotkaniu z podziękowaniami pierwszego dnia swojej prezydentury wraz z żoną Elvinem Beşikçioğlu i synem Ömerem . Przed wyjazdem do Etimesgut mistrz aktorski udał się na scenę Tatbikat, którą założył wraz z żoną.
|
|
|
Post by mira on Apr 4, 2024 7:14:54 GMT
A ten aktor, który został burmistrzem, to nie był ostatnio jakoś ciężko chory? Chyba że go z kimś pomyliłam...
|
|
|
Post by man1000 on Apr 4, 2024 11:33:45 GMT
Türker İnanoğlu zostaje dzisiaj wysłany w swoją ostatnią podróż. Rano w założonym przez niego TİM Show Center w Maslak odbyła się ceremonia pożegnalna Türkera İnanoğlu, który stworzył niezliczone dzieła w Yeşilçam i świecie telewizji. Podczas ceremonii syn Türkera İnanoğlu, İlker İnanoğlu, wygłosił emocjonalne przemówienie. W serialu „Arka Sokaklar” komisarz Engin İlker İnanoğlu nie mógł powstrzymać łez i powiedział: „Chciał wszystko zrobić sam. Był bardzo surowym ojcem, bardzo surowym. Wciąż czułam się przy nim jak dziecko... Myślałam pewnie, że kiedy odejdzie, odczuję ulgę i napięcie odejdzie. Ale to było bardzo trudne. To takie trudne... Czuję, jakby kawałek mnie odrywał się. Nie spodziewałem się, że będę taki smutny. Tato, bardzo Cię kocham. Niech spoczywa w pokoju…” – powiedział.
|
|
|
Post by mira on Apr 4, 2024 14:03:23 GMT
A co z serialami na lato? Mamy już kwiecień i nic nie słychać. Kojarzę, że o jakimś jednym było tu pisane, ale to tyle. Latem zaczyna się też Euro, czyżby stacje zrezygnowały z produkcji letniaków? Czy to jeszcze za wcześnie?
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2024 15:16:18 GMT
Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią Filmbox+ usunął od kwietnia z serwisu na żądanie 10 tureckich seriali: Na dzień dzisiejszych zostało 6 tytułów:
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 4, 2024 16:58:30 GMT
A co z serialami na lato? Mamy już kwiecień i nic nie słychać. Kojarzę, że o jakimś jednym było tu pisane, ale to tyle. Latem zaczyna się też Euro, czyżby stacje zrezygnowały z produkcji letniaków? Czy to jeszcze za wcześnie? Przez ostatnie cztery lata praktycznie każdy letniak był klapą. Teraz jeszcze to euro to może faktycznie większość stacji zrezygnuje. Stawiam,że Fox na pewno jedną produkcję przygotuje. A reszta? Nie wiem. Kul Masali z Trt w bardziej telenowelowej odsłonie super by się sprzedało na lato. Ja cały czas czekam na letniaka z akcją rozgrywająca się w nadmorskim miasteczku, niegłupią fabułą z pięknymi protami. Ada Masali nadal mnie boli. Taki niewykorzystany potencjał!
|
|
|
Post by Matthias on Apr 4, 2024 17:59:57 GMT
Też bym chciał jakiegoś normalnego letniaka, gdzie protka nie jest jakąś pustą laleczką. Normalną komedię, bez dramatu...
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 4, 2024 20:55:51 GMT
Też bym chciał jakiegoś normalnego letniaka, gdzie protka nie jest jakąś pustą laleczką. Normalną komedię, bez dramatu... Ale też nie taką,że cringe leje się litrami. Bo od czegoś takiego to oczy mi puchną Chyba zbyt duże mamy wymagania.
|
|
|
Post by mira on Apr 5, 2024 6:43:47 GMT
elysa7, oj tak, mnie serial "Ada Masali" oczarował, potem się posypało, ale i tak bardzo dobrze go wspominam. Od tamtego czasu żaden letni serial już mnie nie porwał, chociaż zeszłoroczny "Ruhun Duymaz" miał ogromny potencjał. Gdyby trafił do emisji wcześniej, to może by się udało, ale wystartował na samym końcu, do tego Fox nie patyczkował się, gdy wyniki spadały. W tym roku też bym coś chętnie obejrzała, chociaż z drugiej strony mam na tyle duże zaległości z innymi serialami, że kolejny naprawdę nie jest mi potrzebny...
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2024 14:07:05 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Apr 5, 2024 14:29:08 GMT
Turecki serial dramatyczny „I Am Mother” został przedłużony na drugi sezon przez nadawcę Show TV . Seria wyprodukowana przez O3 Medya, która zadebiutowała w listopadzie 2023 r. i jest dystrybuowana przez Eccho Rights , odniosła powszechnie chwalony sukces w Turcji, zdobywając najwyższe oceny, szczególnie w kluczowej grupie demograficznej AB, gdzie regularnie zajmuje pierwsze miejsca na listach przebojów w każdy wtorek w niezwykle konkurencyjnej cenie przedział czasu. Handan Özkubat, reżyser Turkish Drama w międzynarodowym dystrybutorze Eccho Rights, powiedział: „Jesteśmy zachwyceni i dumni, że możemy reprezentować tak ważny serial. Główne tematy macierzyństwa i kobiety walczącej o bycie wysłuchaną we własnej rodzinie są bliskie wielu milionom kobiet, a „I Am Mother” zostało tak dobrze przyjęte zarówno w Turcji, jak i na całym świecie. Nie możemy się doczekać, aby zobaczyć, jak ta ważna historia rozwinie się w drugim sezonie.” Z Özge Özpirinçci („Kobieta”, „W głębinę”) w roli głównej „I Am Mother” to historia Karsu, kobiety, której nieszczęśliwe i pełne przemocy małżeństwo to dopiero początek jej problemów, gdyż jej rodzina jest podzielona siebie i traci jedno z trójki dzieci, które zostaje porwane w drodze do babci. Karsu musi walczyć o odzyskanie syna, próbując jednocześnie utrzymać razem resztę rodziny w obliczu napiętych relacji z własną matką.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 6, 2024 15:44:30 GMT
Znani aktorzy Bülent İnal, Burak Yamantürk, Necip Memili i İlker Kızmaz po raz pierwszy pojawili się razem w tej samej reklamie. W kampanii reklamowej D'S Damat wzięło udział czterech aktorów . Film komercyjny, podpisany przez Public Film, wyreżyserował wielokrotnie nagradzany reżyser Tolga Karaçelik . Bülent İnal, Burak Yamantürk, Necip Memili i İlker Kızmaz charyzmatycznie pozowali do reklamy. Plakaty z reklamą z motywem smokingu będą prezentowane od 15 kwietnia. Dowiedziono, że okres kampanii wynosi 6 miesięcy. Umowa reklamowa, która będzie dostępna także w telewizji i cyfrowej, obejmuje także zagranicę.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 6, 2024 15:45:49 GMT
Nuri Alço pojechał na wakacje ze swoją żoną Burcu Alço, która pewnego dnia przebywała w jej domu w Eskişehir. Aktor, którego stan pogorszył się w nocy, poprosił żonę, aby wezwała karetkę. Okazało się, że zawodnik, który został przewieziony do szpitala Acıbadem w Eskişehir, miał zakrzep w mózgu. Burcu Alço, z którym skontaktowałem się telefonicznie, powiedział: „Wczoraj wieczorem Nuri zaczął oddychać. Myślałam, że jest chory na serce, bo wymieniono mu zastawkę serca, ale on tylko patrzył tępo i zaczęła się utrata pamięci. Zaczął pytać: „Gdzie jestem?”, nie poznając mnie. Poprosił mnie o wezwanie karetki. Natychmiast zabrałem go do szpitala. „Miał utratę pamięci z powodu zakrzepu” – powiedział. Stwierdzając, że na razie nie ma potrzeby operacji, Nuri Alço, który natychmiast został zabrany na intensywną terapię w szpitalu, powiedział: „ Jest teraz na obserwacji… Przebywa na oddziale intensywnej terapii. Doszedł do siebie, pamięć jest nienaruszona... Brał leki na rozrzedzenie krwi. Codziennie kazałem mu brać pigułkę. Jestem w Eskişehir od 10 dni. Myślę, że to zaniedbał i dlatego mieliśmy taki problem. Dzięki Bogu, już wszystko w porządku…”
|
|
|
Post by man1000 on Apr 9, 2024 12:05:17 GMT
Turecki dystrybutor MADD Entertainment ogłosił rekordowy rok w Hiszpanii, a większość jego najnowszego hitowego serialu została już sprzedana i ma zadebiutować w godzinach największej oglądalności. Do trwających seriali, które wkrótce zostaną wyemitowane, należą „Wild Heart”, „My Wonderful Life”, „The Brave”, „Dirty Laundry” i „Blooming Lady”. Wszystkie zadebiutowały w Turcji z bardzo dobrymi ocenami i nadal plasują się wśród najlepszych w kraju jeden z najpopularniejszych dramatów. Dyrektor zarządzający MADD, Ateş İnce, powiedział: „Włożyliśmy wiele uwagi w budowanie tam naszej działalności. Wierzymy w długoterminową przyszłość tureckiego dramatu w Hiszpanii i ściśle współpracujemy z naszymi partnerami telewizyjnymi, aby pomóc w stałym i zrównoważonym zwiększaniu liczby widzów”. Inne tytuły MADD, których premiera miała miejsce w Hiszpanii, to „A Miracle”, „A Woman Scorned”, „All About Marriage”, „Be My Sunshine”, „Flames of Fate”, „Hidden Truth”, „Love”, „Reason”, „Wyrównaj rachunki”, „Miłość wisi w powietrzu”, „Moja dziewczynka”, „Nehir”, „Jeszcze jedna szansa”, „Rodzina” i „Rodzinne tajemnice”.
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2024 14:05:57 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Apr 9, 2024 15:28:01 GMT
Znana aktorka i scenarzystka Gupse Özay swoim najnowszym wpisem wywołała ogromne poruszenie w mediach społecznościowych. Özay zaintrygował swoich fanów zdjęciem, które udostępnił na swoim koncie na Instagramie po swoim najnowszym filmie „Lohusa”, do którego napisał scenariusz i zagrał główną rolę. Özay, która w swoim poście napisała: „Wow, co ta kobieta znowu pisze?”, zdołała przyciągnąć uwagę swoich obserwujących. Słynny aktor, który nie wyjaśnił żadnych szczegółów zdjęcia i znaczenia notatki, zdołał wzbudzić ciekawość. Ten niezwykły post Özay'a wywołał wielkie spekulacje wśród jego zwolenników. Fani zaczęli z podekscytowaniem czekać, czy Özay ogłosi nowy projekt lub sprawi kolejną niespodziankę.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 9, 2024 15:30:06 GMT
Şeyma Subaşı, jedna z najbardziej aktywnych nazwisk w mediach społecznościowych, przyciągnęła uwagę pozami, jakie pokazała z ostatnich wakacji na Bali. Pozując na plaży w bikini w panterkę, Subaşı otrzymała tysiące polubień i komentarzy. Uderzającym szczegółem w jednym z ostatnich postów Subaşı był naszyjnik w kształcie serca na jej szyi. Naszyjnik wzbudził ogromne zainteresowanie wśród jej obserwujących i wywołał lawinę komentarzy. Jednak po jego ostatnich postach wydaje się, że fenomen mediów społecznościowych nie uśmiecha się zbytnio. Negatywne nastawienie Subaşı i jego milczenie na temat bieżących kwestii powodują różne komentarze wśród jego zwolenników.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 9, 2024 16:26:14 GMT
Właśnie otrzymałem wiadomość od nadawcy Novelas+ że w maju mają być 2 premiery tureckie
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2024 16:31:59 GMT
O jak super Choć pewnie to będą premiery z Dizi Przynajmniej jedna, bo w aż 2 prawdziwe premiery to nie wierzę..
|
|
|
Post by man1000 on Apr 9, 2024 16:36:45 GMT
Napewno w jednym paśmie o godz 16 będą siostry a o godz 19 może nas czym zaskocza bo kończy się imperium Kłamstw
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 9, 2024 16:38:26 GMT
Właśnie otrzymałem wiadomość od nadawcy Novelas+ że w maju mają być 2 premiery tureckie Żeby to były jakieś ciekawe seriale. A nie stare, tanie niewypały, przy których Emanet wydaje się być super serialem.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 9, 2024 21:03:56 GMT
Dobre wieści nadeszły podczas Eidu od słynnego aktora Tolgi Karela, który od dawna mieszka w Ameryce i stworzył dla siebie szczęśliwą rodzinę . Karel, który po osiedleniu się w Ameryce porzucił aktorstwo i zaczął pracować jako kierowca ciężarówki, w ramach świątecznej niespodzianki wysłał zdjęcie swojemu menadżerowi Tümayowi Özokurowi , a słynny aktor przekazał dobrą wiadomość, że ponownie zostanie ojcem. Ustalono, że piąte dziecko Tolgi Karel, ojca trzech chłopców i dziewczynki, to dziewczynka. Tolga Karel , który po raz drugi przygotowuje się do zostania ojcem córki, powiedział po swoich dzieciach: Cihangirze, Kenanie, Tufanie i Mii : „Jeśli to będzie chłopiec, mam prawo nadać mu imię, jeśli to będzie dziewczynka , moja żona Sarah będzie go miała.”
|
|
|
Post by man1000 on Apr 9, 2024 21:54:04 GMT
Turecki dystrybutor Madd ogłosił sprzedaż 6 swoich serial do regionu MENA wśród nich "Kirli Sepeti", "Sahane Hayatim ", "Gaddar", Bahar, Hudutsuz Sevda i Yabani https://www.instagram.com/p/C5iOBPEo7VV
|
|