O 16.00 po „Złamanym życiu” będzie premierowy tytuł turecki i o 19.00 po „Imperium kłamstw” będzie powtórka tureckiego serialu z Dizi.
Czyli właściwie z 2 premier robi się zero premier. Bo 3 siostry to nie premiera tylko kontynuacja, a serial z Dizi to powtórka. Nie każdy jest widzem Novelas+, który wcześniej nie miał Dizi. Wiedziałam, że nie bedzie się z czego cieszyć. No chyba, że 3 Siostry wejdą później, a teraz Novelas+ zarzuci premierową premierą.
Turecki dystrybutor MADD Entertainment ogłosił, że w 2024 r. nastąpił ogromny rozwój działalności firmy na Bliskim Wschodzie i w Afryce Północnej (MENA), co czyni go jednym z najlepszych regionów sprzedaży MADD.
„MENA zawsze była ważnym rynkiem dla MADD” – powiedział dyrektor zarządzający Ateş İnce. „Te kraje od dawna współpracują z tureckim dramatem, a ich widzowie oczekują tego, co najlepsze. Dzięki naszym najwyżej ocenianym seriom i szybkiemu czasowi realizacji MADD jest wyjątkowo dostosowany do zaspokojenia tego zapotrzebowania.
Sprzedaż wzrosła w całym regionie, w tym w różnych bezpłatnych platformach telewizyjnych i cyfrowych, obejmujących ponad 20 krajów w regionie. Dzisiejszy rozwój jest napędzany przez nowe seriale, które wyemitowano dopiero w tym sezonie, ale są już emitowane w MENA, w tym dramaty „Wild Heart”, „My Wonderful Life”, „The Brave”, „Dirty Laundry”, „No Mercy” i „Blooming Lady”, którego premiera odbyła się niedawno w Turcji. Wiele z tych seriali jest emitowanych zaraz po ich tureckim debiucie. Strategia ta uwzględnia dzisiejszą, połączoną ze sobą widownię i pomogła zwiększyć oglądalność zarówno u nadawców linearnych, jak i nielinearnych w regionie MENA.
Śmierć Luizy Almizrak, która była dyrektorem obsady wielu udanych filmów, takich jak „ Wszystko będzie dobrze”, „Tyran”, „Auta rewolucji”, „Rozdroża”, „Klub przegranych” i „Bergen” oraz wielu reklamach, wstrząsnęło branżą kinową i serialową. 56-letni słynny reżyser castingu od dawna leczył się na nowotwór. Almizrak, której proces chorobowy rozpoczął się od raka piersi, a następnie nawrócił z powodu przerzutów do wątroby i kości, przegrała walkę o życie.
Luiza Almizrak , która jest także aktorką głosową, była ostatnio dyrektorką obsady filmu „Miracle Mirrors” z Cengizem Bozkurtem, Şebnem Bozoklu i Boranem Kuzumem, który obecnie wyświetlany jest w kinach, a jego premiera odbyła się 1 kwietnia. Luiza Almizrak zostanie pochowana w sobotę, 13 kwietnia o godzinie 13.00 na greckokatolickim cmentarzu prawosławnym Aya Lefter Kurtuluş w Şişli. Spoczywaj w pokoju.
Cenny aktor Erdal Beşikçioğlu, który przed wyborami samorządowymi podjął zaskakującą decyzję, został kandydatem na burmistrza Etimesgut i został wybrany na prezydenta, zdobywając 56,57% głosów, kontynuując jednocześnie karierę. Beşikçioğlu, który odbył swoje pierwsze posiedzenie rady, będzie jeden po drugim wdrażał projekty zorientowane na rozwiązania. Fani czekają na nowy sezon Behzata Ç Erdala Beşikçioğlu, który nadal występuje na scenie teatralnej, której poświęcił swoje życie. Cenny aktor Erdal Beşikçioğlu, który przed wyborami samorządowymi podjął zaskakującą decyzję, został kandydatem na burmistrza Etimesgut i został wybrany na prezydenta, zdobywając 56,57% głosów, kontynuując jednocześnie karierę. Beşikçioğlu, który odbył swoje pierwsze posiedzenie rady, będzie jeden po drugim wdrażał projekty zorientowane na rozwiązania. Fani czekają na nowy sezon Behzata Ç Erdala Beşikçioğlu, który nadal występuje na scenie teatralnej, której poświęcił swoje życie.
„Hammer and Rose: A Behzat Ç.”, którego drugi sezon spotkał się z widzami w Blutv 7 grudnia. Umowy dotyczące kontynuacji jego historii zawarto na długo przed kandydowaniem słynnego aktora na prezydenta. Zapytany o ten temat Erdal Beşikçioğlu wyjaśnia również w wywiadach: „Będziemy kręcić serial z publicznością na ulicach Etimesgut i spośród publiczności wybierzemy aktorów drugoplanowych”. Pierwsza wiadomość jest taka, że zdjęcia do serialu ruszą jesienią…
Tuğba Ekinci często pojawia się na porządku dziennym dzięki swoim ciekawym wypowiedziom i odważnym postom w mediach społecznościowych. Teraz przyciągnął uwagę wszystkich swoim występem tanecznym. Taniec Ekinci w piosence Condom wywołał wielkie kontrowersje w mediach społecznościowych.
Tuğba Ekinci, znana z piosenki „O Now Asker”, w ostatnim czasie często pojawiała się na porządku dziennym ze względu na swoje różne wypowiedzi. Uwagę przyciągają jednak także jego wpisy w mediach społecznościowych.
Tuğba Ekinci, która wróciła na scenę po długiej przerwie, trzeciego dnia wakacji wystąpiła w nocnym klubie. Ekinci, który wszedł na scenę z ciekawymi choreografiami, zaśpiewał piosenkę Condom.
Film udostępniony przez Ekinci na jego koncie w mediach społecznościowych wstrząsnął platformą.
Piosenkarka spotkała się z świetnymi reakcjami w mediach społecznościowych.
Przemawiając wcześniej w programie, Ekinci powiedziała: „Wzywam młode dziewczyny, uważajcie na ubrania w transporcie publicznym. Takie rzeczy przytrafiają się kobietom, ponieważ nie wiedzą, gdzie i jak się ubrać. Gdyby kobiety brały moje stanowisko za przykład nie byliby bici i nic by im się nie stało.”
W dzisiejszym świecie, w którym większość ludzi staje w kolejce z kilkudniowym wyprzedzeniem, aby kupić nowe telefony w astronomicznych cenach, uwagę przykuł skromny telefon słynnego aktora Mustafy Üstündağa . Był gościem na kanale YouTube słynnego aktora Birsena Altuntaşa , który niedawno spotkał się z widzami w kinach filmem „Emanet” , w którym ożywił film Orhana Usty. Mustafa Üstündağ, który również korzystał z telefonu kupionego w sklepie internetowym za 1600 lirów, powiedział : „Nie chciałem tyle płacić za telefon. Kupiłem ten telefon za 1600 TL. Nie potrzebuję telefonu z tak wieloma wersjami. Nie jestem wydawcą. Nie jestem osobą, która nagrywa coś telefonem i od razu to składa. Dlaczego miałbym używać takiego telefonu? Jedyne, czego używam, to WhatsApp i media społecznościowe... Ale jest też tablet, którego używam. Z planu pochodzi lokalizacja lub zdjęcie. „Używam go, żeby się nimi opiekować” – powiedział.
Ebru Şallı od jakiegoś czasu mieszka w Ameryce ze swoim mężem Uğurem Akkuşem. Şallı, która niedawno wróciła do Stambułu i tęskniła za swoim najstarszym synem Berenem Tanem , który urodził się w związku z małżeństwem z Harunem Tanem , złamała nam serca postami, które udostępniła w rocznicę śmierci syna, którego straciła na nowotwór w dniu 16 kwietnia 2020 r.
Ebru Şallı jako pierwszy powiedział: „Kolejny rok bez ciebie…. Mój anioł Ponci. Opublikował przesłanie „ Zawsze jestem z Tobą👼🏻🤍 ”. Następnie słynna modelka podzieliła się zdjęciami, na których jeden po drugim obejmuje syna, z przesłaniem: „Przytulanie na całe życie… Zawsze jestem z tobą”.
Znana piosenkarka Zehra Çilingiroğlu i jej kochanek Mürsel Kaya kontynuują swoją miłość nie zwalniając tempa. Młode małżeństwo, które ostatni raz widziano w Bebek poprzedniego wieczoru, prowadziło w swoim pojeździe pogrążoną w głębokiej rozmowie.
W przeciwieństwie do Zehry Çilingiroğlu, która uśmiechała się, gdy dziennikarze ją odciągali, jej kochanek Mürsel Kaya próbował uciec stamtąd, skręcając w ruchu ulicznym w prawo. Jednak Kaya, któremu ta próba się nie powiodła, nie mógł zapobiec zrobieniu jego zdjęć.
Choć intymne chwile pary zostały odzwierciedlone w kamerach, uwagę przykuła także próba ucieczki Mürsel Kaya. Jednak niezależnie od tego, jak bardzo próbowali uciec, zdjęcia pary, które nie mogły umknąć uwadze dziennikarzy, jak bomba trafiły do porządku dziennego magazynu.
FilmBox+Po przejęciu SPI International przez CANAL+, szykują się kolejne zmiany dla widzów w Polsce. Najpierw zlikwidowany został kanał Dizi (został zastąpiony marką Novelas+1). Teraz serwis streamignowy FilmBox+ zapowiada zaprzestanie świadczenia usług klientom bezpośrednim. Od kiedy FilmBox+ będzie dostępny tylko u operatorów?
Jak informuje jeden z użytkowników forum.satkurier.pl, do subskrybentów usługi FilmBox+ rozsyłany jest komunikat o planowanym zaprzestaniu świadczenia usług klientom bezpośrednim. Okazuje się, że już od czerwca 2024 roku bezpośrednie subskrybowanie serwisu streamingowego FilmBox+ z filmami, serialami i kanałami na żywo stanie się niemożliwe.
- Już niedługo zmieni się model subskrypcyjny serwisu FilmBox+: usługa będzie dostępna wyłącznie za pośrednictwem operatorów usług telekomunikacyjnych, Internetu i telewizji. Od 31 maja FilmBox zaprzestanie świadczenia usług klientom bezpośrednim. W związku z wprowadzaną zmianą, użytkownicy proszeni są o samodzielne anulowanie subskrypcji do dnia 30 kwietnia - można przeczytać w komunikacie FilmBox+.
Jak czytamy dalej, serwis FilmBox+ jest aktualnie dostępny tylko u operatora Vectra. Trwają jednak prace nad zwiększeniem dystrybucji i dostępności serwisu u innych operatorów.
FilmBox+ obejmuje seriale, filmy, programy tematyczne oraz kanały telewizyjne Grupy Kino Polska i SPI International dostępne w streamingu na żywo: Kino Polska, Kino Polska Muzyka, Stopklatka, Zoom TV, Kino TV, Novelas+1, Gametoon, FilmBox Premium, FilmBox Extra, FilmBox Family, FilmBox Arthouse, DocuBox, FightBox, FashionBox, Fast&Fun Box i 360 Tune Box.
Jest po połowie kwietnia a o produkcji "letniaków" nic nie słychać już widziałem takie zastanawianie się na grupach i pomyślałem że tu się spytam. Czy to że od 14.06-14.07 trwa EURO a od 26.07-11.08 Olimpiada ma na to wpływ? Przeglądałem to forum już przy poprzednim euro lecz ono było dziwne. Przy mistrzostwach świata TRT1 zawiesił emisję seriali. Czyżby słabe wyniki z zeszłego sezonu letniego i konkurencja wydarzeń sportowych pozbawiła widownie w tym roku lekkich produkcji letnich?
Jest po połowie kwietnia a o produkcji "letniaków" nic nie słychać już widziałem takie zastanawianie się na grupach i pomyślałem że tu się spytam. Czy to że od 14.06-14.07 trwa EURO a od 26.07-11.08 Olimpiada ma na to wpływ? Przeglądałem to forum już przy poprzednim euro lecz ono było dziwne. Przy mistrzostwach świata TRT1 zawiesił emisję seriali. Czyżby słabe wyniki z zeszłego sezonu letniego i konkurencja wydarzeń sportowych pozbawiła widownie w tym roku lekkich produkcji letnich?
Pytałam już o to gdzieś wyżej. Wygląda na to, że w tym roku nie będzie letnich produkcji. A jak będą, to chyba jakieś niskobudżetowe, robione na szybko. W ubiegłym roku STAR był chyba pierwszą stacją, która zrezygnowała z emisji nowego serialu w okresie letnim i puszczali same powtórki (chyba Sefirin Kizi i Erkenci Kus), z kolei Kanal D ciągnął jeden z seriali "zimowych" przez większą część lata.
Ja zawsze oglądam seriale oparte na scenariuszu Ayşe Üner Kutlu i ona zaczęła pisać nowy serial w grudniu. Natomiast widziałam, że teraz w kwietniu niektórzy pytali ją o serial na lato, ale pytania pozostały bez odpowiedzi...
Właśnie. Oprócz euro jest jeszcze olimpiada. Więc tak, praktycznie na 80% zostaniemy bez letniaków. Ale liczę po cichu,że może Fox wyskoczy z czymś fajnym.
W swoim wyprzedanym programie Cem Yılmaz powiedział o alimentach, które płacił swojej byłej żonie Ahu Yağtu: „Moje to nie alimenty, moje to alimenty!” To, co powiedział, wyszło na pierwszy plan. Yılmaz zapłacił 10 tysięcy dolarów alimentów Ahu Yağtu , którego poślubił 10 marca 2012 roku i rozwiódł się 31 grudnia 2013 roku , ale gdy dolar wzrósł, słynny komik zażądał zamiany pieniędzy na TL i zapłacenia 40 tysięcy TL. Sąd nakazał Cem Yılmazowi zapłacić alimenty w wysokości 70 tys. TL, a Ahu Yağtu sprzeciwił się tej decyzji. W odpowiedzi na wzmiankę Cem Yılmaza o pieniądzach, które jego syn płacił matce, mistrz aktor Mehmet Esen oznaczył słynnego komika tagiem i powiedział: „Jeśli jest tak skąpy i potrafi tak obrzydliwie porównywać się do matki swojego dziecka, wyobraźcie sobie jego postać!” – skomentował. Po reakcjach otrzymanych w ciągu dnia Cem Yılmaz „Czego jeszcze mam się spodziewać? ”, odpowiedział, „Nic”.
💥 Netflix zamknął kolejny kwartał ze wzrostem. Zgłaszając swój raport za pierwszy kwartał 2024 r., Netflix zyskał 9,3 miliona subskrybentów, osiągając 269,6 miliona subskrybentów na całym świecie pod koniec marca.
Nigdy nie wykupiłam subskrypcji i nawet się nad tym nie zastanawiałam. Jak dla mnie ta platforma tworzy najwięcej złych produkcji. A w najlepszym razie są one często średnie.
💥💥💥Krążą plotki, że w tym sezonie letnich odcinków będzie niewiele... ze względu na igrzyska, na kryzys i znaczny wzrost cen produkcji.
W Soho House odbył się specjalny pokaz trylogii stambulskiej „Meze Music Muhabbet” w reżyserii Ferzana Özpetka i sponsorowanej przez markę alkoholi . Ahsen Eroğlu , odtwórca głównej roli w filmie „Meze”, również był obecny na pokazie specjalnego projektu składającego się z trzech filmów krótkometrażowych . Özpetek pochwalił młodą gwiazdę Ahsena Eroğlu. W wywiadzie moderowanym przez Muammera Brava Özpetek powiedział, że zacznie kręcić film ze wszystkimi aktorkami, który nakręci w lipcu we Włoszech, i wskazał na Ahsena Eroğlu, który siedział w pierwszym rzędzie, i powiedział: „Uwielbiam ta dziewczyna... Bardzo dobrze się dogadywaliśmy... Wspólnie zdecydowaliśmy o wielu sprawach." Moja relacja z aktorkami staje się głębsza. Trzon filmu, który miałem kręcić we Włoszech, stanowiła panna młoda z filmu, który miałem kręcić we Włoszech. „W konkursie weźmie udział 16 najsłynniejszych włoskich aktorek” – powiedział.
💥 W Turcji nieustannie krążą pogłoski, że nadchodzący sezon letni najwyraźniej będzie skąpy pod względem nowości. Powodem tego jest wybuch kryzysu gospodarczego w Turcji, który zadał poważny cios branży filmowej. W związku z gwałtownym wzrostem kosztów produkcji seriali, podyktowanym galopującą inflacją i niską oglądalnością letnich projektów w poprzednich dwóch latach, stacje w dużej mierze zdecydowały się na rezygnację z seriali i przejście na produkcję programów rozrywkowych i emisję powtórek starych, udanych projektów.
Niska oglądalność to też ich wina. Zamiast się trochę przyłożyć to wypuszczają jakieś badziewia z aktorami, którzy nie pasują do letniaków. Ponad połowa seriali z tamtego roku to jakieś szmiry. I nie dziwię się Turkom,że woleli wyjść z domu albo obejrzeć po raz kolejny jakaś powtórkę.
Nowy serial od Batuhan Ekşi ... W Antalyi pojawił się serial telewizyjny „Nar Color”, który będzie emitowany w Rosji . W serialu wyprodukowanym przez Bravo Yayıncılıka Medyę występują Batuhan Ekşi i rosyjska aktorka Anastasia Dvoryanskaya . Egor Barinov zasiadł na fotelu reżyserskim serialu, który zakończył zdjęcia w Antalyi . Batuhan Ekşi zagrał w serialu postać İsmaila i w wielu scenach występował po angielsku. Ekşi ostatnio grał postać Zęzy w serialu „Kendi Düşen Ağlamaz”.
Novelas+ nie posiada już żadnych seriali Dizi, które nie zostały jeszcze wyemitowane - „Dobrze mieć przyjaciół” było jedynym. W przyszłości chcą skupiać się na własnych serialach i wyborach (jako Canal+).
Powtórek z Dizi możemy spodziewać się seriali, do których mają jeszcze prawa (raczej nie planują odnawiać praw, do seriali, których prawa stracili).
W przyszłości możemy spodziewać się także bardziej wyrównana ilości produkcji tureckich i latynoskich na antenie.
Logicznie rzecz biorąc, do zagospodarowania na pasmach Novelas+ zostały te tytuły:
Mam nadzieję, że niebawem się nie okaże, że jednak mają jeszcze prawa do seriali, których nie zdążyli wyemitować za czasów Dizi. Niemniej, jakie to szczęście, że Przypieczętowanego Losu nie zostawili na koniec, bo by nam umknął bardzo dobry serial.