|
Post by Mavi on May 8, 2024 16:53:33 GMT
Ozge Yagiz ma nowy projekt na jesień. Niech ta marna aktorzynka siedzi na dupie. Tak będzie najlepiej dla wszystkich.
|
|
|
Post by elysa7 on May 8, 2024 18:04:59 GMT
Ozge w Safirze osiągnęła tak niski poziom,że aż przykro. Ale cóż, znalazła tam kochasia to nie ma czasu na lekcje aktorstwa. Bo te znowu by się jej przydały.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on May 8, 2024 20:56:50 GMT
Trzeba mieć niezły tupet, żeby nieoglądając żadnego aktualnego serialu mówić tym, co oglądają, że przesadzają na temat jakości…
Powtarzam to co jakiś czas w wątkach danych seriali i powtórzę tutaj… Często seriale fajnie się zaczynają, a potem jest duży spadek… Do tego, aktualne seriale ciągną akcję jak flaki z olejem… A kiedyś w jednym odcinku potrafiło wydarzyć się mnóstwo rzeczy… Życie bohaterów zmieniało się non stop… A teraz??? Trzeba ślęczeć 2,5h przed ekranem, żeby doczekać się wydarzenia, które zapowiada się w bolumie już w jego pierwszych minutach… I tak co odcinek… Do tego wszędzie już są te same triki, scenarzyści się nie wysilają…
Te seriale wniosły coś nowego do telewizji… Ale z powodu swojej popularności stały się miałkie i nudne jak cała reszta…
|
|
|
Post by Mavi on May 9, 2024 13:32:27 GMT
Teraz z trafieniem w wybraniem odpowiedniego dla siebie dizi, to jak szansa jedna na milion. Kiedyś wybór był, a teraz masz wybór, ale odnosi się wrażenie, że brodzisz w tym samym gównie cały czas, bo wszystko się porobiło tak schematyczne i miałkie. I mówię to jako osoba, która siedzi w tym biznesie "głębiej" niż oglądający już w sumie od ponad 8 lat.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 9, 2024 14:54:16 GMT
Teraz z trafieniem w wybraniem odpowiedniego dla siebie dizi, to jak szansa jedna na milion. Kiedyś wybór był, a teraz masz wybór, ale odnosi się wrażenie, że brodzisz w tym samym gównie cały czas, bo wszystko się porobiło tak schematyczne i miałkie. I mówię to jako osoba, która siedzi w tym biznesie "głębiej" niż oglądający już w sumie od ponad 8 lat. 80% seriali to ten sam schemat z niewielką zmianą nic nie wnoszące i nie dają nic odkrywczego. Utknęliśmy w mieliźnie i wałkujemy to samo nonstop. Albo jest serial patola na podstawie tej pożal się boże psycholog. Albo jakiś Koreański czy zagraniczny remake. A z tym jest różnie i mimo mojej antypatii do MF Yapim, jedyni czasem potrafią dobrze przenieść koreańską dramę. Ten rynek zatracił w jakość w pogoni za ilością. Czasem mniej znaczy więcej. Po mimo takiej masy seriali gdy się chce wybrać coś do oglądania ciężko jest znaleźć.
|
|
|
Post by man1000 on May 9, 2024 15:40:11 GMT
Mavi , Next , Ale wy tylko patrzycie na Dizi oczami polskiego widza tym czasem jest ogromnie duza sprzedaz zagraniczna tych nowych dizi na rynki w Hiszpanii,Bliski wschod i Afryka Północna gdzie ciesza sie ogromna popularnoscia Wiec kryzys w sprzedazy zagranicznej nam nie grozi i ja mam nadal duzy sentyment do Dizi
|
|
|
Post by Mavi on May 9, 2024 18:55:25 GMT
Mavi , Next , Ale wy tylko patrzycie na Dizi oczami polskiego widza tym czasem jest ogromnie duza sprzedaz zagraniczna tych nowych dizi na rynki w Hiszpanii,Bliski wschod i Afryka Północna gdzie ciesza sie ogromna popularnoscia Wiec kryzys w sprzedazy zagranicznej nam nie grozi i ja mam nadal duzy sentyment do Dizi Raczej oczami innego widza nie będziemy patrzeć, skoro mieszkamy, gdzie mieszkamy. To, że coś przyjęło się gdzieś indziej spoko. Aczkolwiek dla mnie jest obecnie straszna bieda w dizilandzie. Nie ma dizi, które ciągnęłoby mnie do komentowania na twitterze i oglądałabym je z przysłowiowym kiślem w gaciach. Sentyment, sentymentem, ale ileż można... Cierpieć i czekać aż zdaży się emocjonalna perełka, a tu ni widu, ni słychu. "Kiz gitti, cunku diziland bitti" że tak to ujmę. Wyjechałam do Korei, żeby zaspokoić swoje braki, ale to też jest do bani, bo 16 odcinków x 1h to mnie nie urządza.
|
|
|
Post by elysa7 on May 9, 2024 19:17:01 GMT
Mnie najbardziej drażni,że w miarę sensownie wątki i relacje protów w pewnym momencie przepotwarzają się w tanią telenowelę.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on May 9, 2024 19:23:41 GMT
man1000, sądzę, że nie tylko my to widzimy… Jednak dizi nadal są lepsze od meksykańskich i amerykańskich telenowel, które swego czasu zalały rynek… Dyskusja jest o ich jakości, a ta spadła i nawet Turcy to widzą… Wyginięcie jeszcze im nie grozi, a na pewno nie w Turcji… Bo w Turcji one mają za zadanie wypełniać ramówkę i tuszować prawdziwe problemy i codziennie wydarzenia…
|
|
|
Post by man1000 on May 9, 2024 19:42:54 GMT
Mavi,Kazdy ma swoje zdanie ja np do koreanskich telek nigdy sie nie przekonam bo nie podobaja sie mi aktorzy i scenariusze
|
|
|
Post by man1000 on May 9, 2024 19:44:38 GMT
heyciarz ,Mam nadziej ze dizi nadal beda dobrze sie sprzedawac za granica bo obcokrajowcy uwielbiaja tureckie seriale co do Turkow to u nich ciezko z przekonaniem do czego kolwiek
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 9, 2024 20:20:52 GMT
Mavi,Kazdy ma swoje zdanie ja np do koreanskich telek nigdy sie nie przekonam bo nie podobaja sie mi aktorzy i scenariusze Właśnie nazwałeś KDramy telenowelą, większej zniewagi nie mogłeś zrobić. Mavi cię właśnie namierza i dojedzie. Radzę ci łap paszport i wyjeżdżaj z kraju jak najdalej.
|
|
|
Post by Mavi on May 9, 2024 20:28:11 GMT
Mavi,Kazdy ma swoje zdanie ja np do koreanskich telek nigdy sie nie przekonam bo nie podobaja sie mi aktorzy i scenariusze Właśnie nazwałeś KDramy telenowelą, większej zniewagi nie mogłeś zrobić. Mavi cię właśnie namierza i dojedzie. Radzę ci łap paszport i wyjeżdżaj z kraju jak najdalej.
|
|
|
Post by Alex on May 9, 2024 20:30:31 GMT
Mavi,Kazdy ma swoje zdanie ja np do koreanskich telek nigdy sie nie przekonam bo nie podobaja sie mi aktorzy i scenariusze Właśnie nazwałeś KDramy telenowelą, większej zniewagi nie mogłeś zrobić. Mavi cię właśnie namierza i dojedzie. Radzę ci łap paszport i wyjeżdżaj z kraju jak najdalej. Do Korei najlepiej 🙈
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 9, 2024 20:41:56 GMT
Nie tylko nie do Korei, tam jest mąż Mavi jeszcze szybciej by go znaleźli. No chyba że do Północnej.
|
|
|
Post by elysa7 on May 9, 2024 20:44:34 GMT
Nie, dramy koreańskie to żadne telenowele. Seriale, ale w inaczej kręcone i pisane niż Tureckie. Jednak wiele produkcji są świetne. Trzeba poszukać i spróbować obejrzeć. Kilka lat temu też sądziłam,że nie dam rady żadnej dramy obejrzeć. Ale po Crash Landing On You zmieniłam zdanie
|
|
|
Post by man1000 on May 9, 2024 21:14:35 GMT
Next, Alex,Dzieki za poprawienie humoru ale Mavi, moze nawet do mnie wyslac Putina,Trumpa a nawet Prezydenta Erdogana ale i tak nie zmienie zdania na temat seriali koreanskich na ten moment
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 9, 2024 21:21:34 GMT
Nie ma sprawy, ale w razie czego dla pewności sprawdzaj czy cię nikt nie śledzi.
|
|
|
Post by man1000 on May 11, 2024 14:01:15 GMT
Znana modelka i prezenterka Çağla Şikel zamknęła się w chatce medytacyjnej w Kırklareli, aby pozbyć się swoich lęków i osiągnąć duchową równowagę. Został sam ze swoim wewnętrznym światem i medytował przez 11 godzin w tej ciemnej chatce, która kosztowała 2500 TL, bez jedzenia i picia wody.
Tym duchowym doświadczeniem Şikela podzielił się na swoim koncie na Instagramie, które ma 4,5 miliona obserwujących. Dzieląc się momentami, kiedy opuszczał chatę ze swoimi zwolennikami, Şikel podzielił się ze swoimi obserwatorami w mediach społecznościowych imponującymi momentami swoich doświadczeń i wewnętrznej podróży.
Şıkel wygłosił następujące oświadczenia na„Miałem to samo uczucie, co w ciemnym odosobnieniu. Gdy tylko drzwi się zamknęły, „kiedy się otworzą?” Pozbycie się myśli zajęło mi kilka sekund i po prostu skupiłem się na oddechu. Nawet nie wiem, czy medytowałem, czy nie... Medytacja dzieje się sama, nawet jeśli otwieram oczy. , jest ciemno, między mną, moimi najgłębszymi częściami a oddechem
jest 11 godzin... Ostatni posiłek z poprzedniej nocy zjadłem około 18:30 i przez 24 godziny nie jadłem i nie piłem wody. to magiczne godziny, w których daję mojemu ciału szansę na samoodnowę... Nigdy nie czułam się tak blisko siebie, samotna, bez niczego i bez czasu... Czasem czuję się, jakbym była samym życiem, uwięzionym jak płód, czasem nie mieszcząc się w rozszerzającym się pojemniku. Ach, te ptasie odgłosy... Nie zatrzymały się nawet na chwilę, jakby mówiły: „jesteśmy tu, czekamy na Was”. To było kolejne przeżycie nie udało Ci się tego ująć w słowa…” temat swoich doświadczeń:
|
|
|
Post by man1000 on May 12, 2024 10:46:55 GMT
Çiçek Dilligil napisała, że swoim postem miała podwójne szczęście. Dilligil, która ostatnio pojawiła się w filmie „Takan Takana” , przypomniała, że 12 maja obchodzili 27. rocznicę ślubu ze swoim mężem, mistrzem muzyki Borą Öztoptak, i opublikowała następujący emocjonalny przekaz. „W tym roku nasza rocznica ślubu i Dzień Matki przypadają tego samego dnia... Z jednej strony jest moja miłość, z którą przeżyliśmy 27 lat, a z drugiej, kochana, powód, dla którego jestem od 26 lat pełnią matki... Moje powody do wdzięczności... Niech Twoje życie będzie długie, zdrowe, a tak szczere i szczęśliwe jak uśmiechy na naszych twarzach... 🙏 🌺”
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on May 12, 2024 22:07:56 GMT
„Czarną morwę” bym oglądał…
|
|
|
Post by man1000 on May 13, 2024 14:36:26 GMT
Cem Gelinoğlu stoi obecnie przed kamerą podczas kręcenia filmu „Tur Rehberi” dla BKM w Antalyi. Gelinoğlu, który napisał także scenariusz do filmu w reżyserii Hakana Algüla, nakręci także serial telewizyjny po Id al-Adha. Serial „White Collar”(Beyaz Yaka) 25 Film będzie emitowany na platformie naturalnej TRT. Miniserial wyreżyseruje Koray Şahin, który napisał także scenariusz wraz z Muratem i Erayem Kamanem. Odnoszący sukcesy aktor Cem Gelinoğlu wcieli się w postać „ Yiğita Ekmekçioğlu” w serialu, którego akcja rozgrywa się w środowisku korporacyjnym. Główni aktorzy serialu, z którym trwają negocjacje w sprawie obsady, to Müfit Kayacan (Kadri Kaya), Şinasi Yurtsever (Metin Demir) i Eray Kaman (Selçuk Işık).
|
|
|
Post by man1000 on May 13, 2024 14:39:19 GMT
Turecka firma TRT ogłosiła, że jej globalna usługa przesyłania strumieniowego tabii odniosła niezwykły sukces w pierwszym roku od jej uruchomienia w maju 2023 r., osiągając 4 miliony abonentów w Türkiye. Zainspirowany uznanymi na całym świecie produkcjami i opowiadaniem historii TRT, tabii przyciągnął uwagę milionów widzów na całym świecie, oferując ponad 20 000 godzin różnorodnych treści i prezentując ponad 30 oryginalnych produkcji rocznie. Ponadto tabii oferuje oryginalne treści w maksymalnie 5 różnych językach, zapewniając opcję wielojęzyczną, i przeszło pierwszą międzynarodową fazę testów w wybranych krajach, z planami ekspansji na więcej rynków w dalszej części 2024 r.
Oprócz premiery z niespotykaną dotąd liczbą ponad 30 oryginałów, w ciągu ostatniego roku tabii miało także premiery dodatkowych oryginalnych programów, takich jak „Mahsusa”, „Free Sky”, „Rumi Season 2” i „Deep Purple”. Podczas obchodów pierwszej rocznicy tabii dyrektor generalny TRT, prof. dr Mehmet Zahid Sobacı, stwierdził: „Naszym pierwotnym celem przy tworzeniu tabii było stworzenie cyfrowego sanktuarium, które będzie przyjazne osobom w każdym wieku i o każdym pochodzeniu, oferując treści, które będą sprawiać wrażenie domu i rezonować z ich preferencjami. Osiągnięcie tego kamienia milowego w naszym inauguracyjnym roku napawa nas wielką ekscytacją. Szybki postęp tabii przygotowuje grunt pod nasze przyszłe wysiłki. Naszym celem jest rozszerzenie naszej globalnej obecności poprzez dostarczanie przyjaznych rodzinie, wartościowych i zdrowych treści”.
W ciągu swojego inauguracyjnego roku tabii nawiązała znaczące partnerstwa, aby spełnić jedną ze swoich wizji globalnej dostępności. Godna uwagi współpraca miała miejsce z Turkish Airlines. Dzięki tej współpracy oryginalne produkcje tabii prezentowane są w specjalnej kategorii podczas międzynarodowych lotów Turkish Airlines. Podróżnicy z całego świata mogą teraz cieszyć się oryginałami tabii, takimi jak „Rumi”, „Free Sky”, „Say No More!”, „The Last Day”, „The Supporting Actor”, „The Raven: Deep Darkness” i „Golden Apple: The Grand Conquest” z napisami i dubbingiem w języku tureckim, angielskim, hiszpańskim, arabskim i urdu. Obecnie tabii udostępnia ponad 30 oryginalnych produkcji i będzie nadal wprowadzać nowe treści, w tym długo oczekiwane nowe sezony oryginalnych programów i licencjonowanych filmów, seriali oraz wielokrotnie nagradzanych filmów dokumentalnych, które zyskały uznanie na festiwalach. Ponadto TRT nawiązał znaczące partnerstwo, podpisując umowę na pokazywanie przez kanały TRT meczów na żywo w Turcji przez 3 lata, począwszy od sezonu 2024-2025. TRT 1, TRT Spor i tabii będą transmitować na żywo Ligę Mistrzów UEFA, Ligę Europejską UEFA i Ligę Konferencyjną UEFA.
|
|
|
Post by man1000 on May 14, 2024 14:43:02 GMT
W wieku 84 lat zmarł Ayten Gökçer, jeden z najwybitniejszych artystów teatru tureckiego . Mistrz artysta, którego informacje dotyczące pogrzebu zostały ogłoszone, zostanie pochowany na cmentarzu rodzinnym na cmentarzu Zincirlikuyu po modlitwie pogrzebowej, która odbędzie się jutro w południe na cmentarzu Zincirlikuyu. Artysta, który w 2009 roku stracił Cüneyta Gökçera , starszego jak on, w sztabie Teatru Państwowego brał udział urodzony 26 stycznia 1940 roku Ayten Gökçer.
|
|
|
Post by Matthias on May 14, 2024 16:51:12 GMT
💥💥💥 Gulseren Budayicioglu (#YaliCapkini, #KirmiziOda, #SakliBeni, #DogdugunEvKaderindir): 📍„Produkcja nowych projektów stała się dla mnie sensem życia. Teraz ponownie próbuję stworzyć coś nowego, użytecznego, mające sens i przesłanie dla społeczeństwa”.
|
|
|
Post by Mavi on May 14, 2024 18:42:20 GMT
💥💥💥 Gulseren Budayicioglu (#YaliCapkini, #KirmiziOda, #SakliBeni, #DogdugunEvKaderindir): 📍„Produkcja nowych projektów stała się dla mnie sensem życia. Teraz ponownie próbuję stworzyć coś nowego, użytecznego, mające sens i przesłanie dla społeczeństwa”. DLa niej sensem, dla nas bólem xD
|
|
|
Post by elysa7 on May 14, 2024 18:49:58 GMT
"coś nowego" , ona sobie chyba żarty robi. Wszystko od niej to wieczna, chora patologia. Faktycznie Amerykę odkryła...
|
|
|
Post by man1000 on May 14, 2024 19:51:12 GMT
Liam ,to oznacza że po słodycz kłamstwa możemy się spodziewać jakiejś tureckiej nowości 🤔 Skąd ten wniosek? Będą powtarzać to do czego mają prawa. Po „Słodycz kłamstwa” będzie serial z Dizi. Otrzymałem wiadomosc od Nadawcy Novelas+ ze rozwazaja rozne opcje wiec jest szansa ze Veda Mektubu poleci po Słodycz Kłamstwa
|
|
|
Post by man1000 on May 20, 2024 12:07:02 GMT
Na Canal+ Olnine pojawił się ranking popularności seriali w kolekcji Novelas+. Nie wiem, na ile jest wiarygodny, ale przedstawia się następująco: 1. Macocha 2. Burza namiętności 3. Trzy siostry 4. Rubi 5. Przypieczętowany los 6. Złamane życie 7. Okrutne miasto 8. Słodycz kłamstwa 9. Dzika miłość 10. Imperium kłamstw
Zdaje się, że w ogólnym rozrachunku turkisze radzą sobie na VOD dużo lepiej niż latynoskie telenowele.
|
|
|
Post by lucy on May 20, 2024 13:03:08 GMT
Jak dla mnie Esra trafiła w punkt. W końcu Festiwal Cannes to nie wybieg dla modelek i sama się zastanawiałam co te nazwiska tam w ogóle robiły. ⚡🦊 Esra Dermancıoğlu ostro skrytykowała aktorki, które przykuły uwagę swoimi kreacjami na Festiwalu Filmowym w Cannes, wymieniając Hande Erçel, Pınar Deniz, Meryem Uzerli, Birce Akalay, Özge Ozacar i Dilan Çiçek Deniz. "Nieprzyjemnie było mi na nie patrzeć. Chciałabym, żeby dywan zaszczyciły aktorki o nienagannych umiejętnościach aktorskich. Nie rozumiem tej tęsknoty za nagością. I te liście winogron na piersi... Uwierzcie mi, nawet w Europie nie ma zwyczaju się tak rozbierać. Nie jesteśmy Europą ani Ameryką, niezależnie od tego, jak bardzo się staramy. Może nie mam idealnych 90/60/90, ale jestem też aktorką” – powiedziała.
|
|