|
Post by lucy on Jun 8, 2021 20:07:48 GMT
Imię i nazwisko: Murat Yıldırım Data i miejsce urodzenia: 13 kwietnia 1979 | Konya Biografia:Rodzina Murata wywodzi się z Madrin. Ojciec jest z pochodzenia Kurdem, a matka Arabką. Ojciec pracował jako nauczyciel, zaś matka była tłumaczką arabskiego i zajmowała się domem. Ma ścisły umysł, skończył studia na Wydziale Inżynierii Mechanicznej politechniki Yildiz w Stambule. Jak sam mówi, studia w obcym ogromnym mieście, młody wiek, przyśpieszyły jego dorosłość i nauczyły wiele. Lubił się zabawić, ale problemów ze studiami nie miał. Ukończył je w terminie. W czasie studiów zainteresował się teatrem oraz muzyką ( grał na perkusji) i jako amator grał w nim przez trzy lata, pobierał lekcje gry aktorskiej. Wtedy tez, dzięki kolegom, dostał się do telewizji, gdzie w 2003. zagrał małą rolę w serialu "Nieśmiertelna Miłość" (11 odcinków). W kolejnym roku zagrał rolę Mesuta w serialu "Wszystkie Moje Dzieci", a w 2005. wystąpił w serialu "Wielkie Kłamstwo". W 2006. otrzymał swoją pierwszą główną rolę w "Firtinie" ("Burza"). Ta rola rozpoczęła jego karierę aktorską i przyczyniła się do popularności. Podczas kręcenia serialu poznał Burcin Terzioglu, z którą 2 lata później wziął ślub. Małżeństwo przetrwało sześć lat i było niezwykle burzliwe. Zakończyło się rozwodem w 2014.roku. Rok później wraz z grupą pięćdziesięciu innych aktorów i celebrytów , został aresztowany i skazany na 10 miesięcy w zawieszeniu, za posiadanie narkotyków. W 2016. roku, po kilkumiesięcznej znajomości, ożenił się z poznaną w Londynie Marokanką Imane Elbani (urodzoną w Mekenes 22 października 1982 roku). Świadkiem był Recip Erdogan. Wesele odbyło się w Stambule i Maroku. Filmografia:Filmy:2005 Organize İşler 2006 Araf /Cenk/ 2009 Güz Sancısı / Behçet/ 2014 Kırımlı / Sadık Turan/ 2015 Kocan Kadar Konuş / Sinan/ The main role 2016 Kocan Kadar Konuş-Diriliş / Sinan/ The main role 2017 Sonsuz Aşk / Can/ The main role 2017 Ayla: The Daughter of War /Mesut/ 2017 İlk Öpücük /Hakan/ 2018 Scorpion /Yassir/ 2021 Mako /Murad/ 2023 Nefes: Yer Eksi Iki 202? Dumlupinar: Vatan Sag Olsun Seriale:2003 Hayat Bilgisi Guest Patron Kim Guest Ölümsüz Aşk Supporting role 2004 Bütün Çocuklarım / Mesut / Supporting role Büyük Yalan /Okan/ 2.Season 2006 Fırtına / Ali/ Main role 2007–2009 Asi / Demir Doğan/ Main role 2009 Ey Aşk Nerdesin / Police officer/ Guest 2010–2011 Aşk ve Ceza /Savas Baldar/ Main role 2012 Suskunlar (Şerif)/ Oran Main role 2016 Gecenin Kraliçesi / Kartal/ Main role 2020–2021 Ramo /Ramazan Kaya/ Main role 2021–2022 Aziz / Aziz Payidar/ Main role 2022–2024 Teşkilat / Ömer/ Main role Teatr Role zauważone : Sieroty Stół Idiotów Telewizja:
2017 - 2019 I Ty Możesz Zostać Milionerem - prowadzący Ciekawostki:Żona : Imane Elbani - Marokanka (od 2016 roku do dziś) i Burcin Terzioglu - Turczynka (od 2008 roku do 2014) Rodzice: Mehmet Salih Yıldırım, Hayat Yildirim Rodzeństwo: Dwie zamężne siostry. Wyznanie - praktykujący muzułmanin. Znak zodiaku - Baran Murat w czach serialowych partnerek: LINKPozostałe ciekawostki: LINKIMDB: www.imdb.com/name/nm1732318/
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2021 11:42:00 GMT
To jest foto z nocy henny młodszej siostry Murata. Jego rodzina jest dość tradycjonalna skoro kobiety nadal noszą hidżab. Ciekawe czy ta bijąca słodycz po 5 latach małżeństwa jest prawdziwa, czy bardziej na pokaz dla budowania wizerunku aktora. julia co sądzisz ?
|
|
|
Post by mira on Jul 5, 2021 11:50:27 GMT
Jakoś niedawno była tu gdzieś dyskusja na temat Murata i jego zarostu, pamiętam właśnie, że oglądałam sobie jego zdjęcia i zaskoczona byłam, że jego mama na każdym zdjęciu występowała z tą chustą na głowie. Daaawno w żadnym serialu tego nie widziałam, ostatnio chyba w "Elif". A jego mam chyba nie żyje już? Nie chciało mi się szukać, ale widziałam też fotki z trumną.
|
|
|
Post by julia on Oct 6, 2021 9:34:55 GMT
Murat Yildirim odebrał dwie nagrody, jedną dla "Ramo", drugą dla siebie, przyznaną przez kapitułę Magazynu Stowarzyszenia Dziennikarzy. http://instagram.com/p/CUX3yvjsQbH Cieszę się bardzo, jako przedstawicielka mniejszości, lubiącej filmy z tym aktorem
|
|
|
Post by lucy on Oct 6, 2021 10:13:36 GMT
Cieszę się bardzo, jako przedstawicielka mniejszości, lubiącej filmy z tym aktorem Ja też go lubię, jest w mojej topce. Tak w ogóle to nie uważam, abyśmy stanowiły mniejszość. W Muracie się kocha połowa "widzek" turkiszowych. A antyfanów ma każdy aktor.
|
|
|
Post by mira on Oct 6, 2021 11:18:06 GMT
Fajnie wyszedł na tych zdjęciach, jakoś inaczej, świeżo, młodo.
|
|
|
Post by julia on Oct 8, 2021 9:22:13 GMT
Ja też go lubię, jest w mojej topce. Tak w ogóle to nie uważam, abyśmy stanowiły mniejszość. W Muracie się kocha połowa "widzek" turkiszowych. A antyfanów ma każdy akt Lucy , to ja wiem, że antyfanów ma każdy aktor. Fankluby walczą o swoich wybrańców -/ki, a innych by zagryzły. Przypominam sobie, że już dawno przy okazji oglądania "Asi" zetknęłam się z wypowiedzią :" Murat? Tylko nie on, brzydki jak noc i przereklamowany" (tłumaczenie z rosyjskiego), a i u nas też w podobnym tonie bywały :"Zestarzał się, wypalił". No cóż, czas dla nikogo nie stoi w miejscu, także i dla Murata, ale moim zdaniem wygląda dobrze, ma zgrabną sylwetkę...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 2, 2021 16:14:42 GMT
✔ Murat Yildirim z nowym projektem! Murat Yildirim będzie miał nowy wspólny projekt z żoną. Szczegóły projektu nie zostały jeszcze określone.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 2, 2021 16:20:28 GMT
✔ Zgubił 10 kg!Murat Yildirim schudł 10 kg ze względu na nową rolę. Słynny aktor powraca na ekrany z nowym serialem o nazwie #Aziz, który zostanie wyemitowany na kanale TV Show 🎬
|
|
|
Post by lucy on Nov 2, 2021 16:23:11 GMT
✔ Murat Yildirim z nowym projektem! Murat Yildirim będzie miał nowy wspólny projekt z żoną. Szczegóły projektu nie zostały jeszcze określone. Może projekt "Dziecko"?
|
|
|
Post by Matthias on Dec 26, 2021 13:21:00 GMT
❥ Murat Yildirim i Iman Elbani Yildirim obchodzą 5. rocznicę ślubu! Murat udostępnił to zdjęcie, podpisując je: ❣ "Całe życie - to wciąż za mało!"
Iman opublikowała również zdjęcie i wzruszający post: ❣ "Nie da się opisać słowami miłości, jaką darzę Ciebie w naszą rocznicę, jest tak wiele do zrobienia/przejścia z Tobą w nadchodzących latach... Modlę się do Boga, aby zachował nas takimi, jakimi jesteśmy."
|
|
|
Post by julia on Dec 29, 2021 9:40:45 GMT
💥 Murat Yildirim weźmie udział w noworocznej specjalnej edycji programu #Głos Turcji! julia - posłuchasz swojego idola? . Matthias , idol idolem, ale w Nowy Rok czas rezerwuję wyłącznie na Koncert Noworoczny z Wiednia
|
|
|
Post by Matthias on Feb 15, 2022 18:28:02 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 26, 2022 10:41:33 GMT
❥ Murat Yıldırım otrzymał nagrodę dla Najlepszego Aktora, a Berk Ali Catal otrzymał nagrodę dla Najlepszego Młodego Talentu
|
|
|
Post by Matthias on May 22, 2022 14:00:52 GMT
💫 Murat Yıldırım, który po zakończeniu prac nad serialem Aziz rozpocznie zdjęcia do filmu " Yer Eksi İki", również planuje długie wakacje. Aktor wraz z żoną Iman Elbani pojedzie do Dubaju, następnie na Malediwy, odwiedzą Grecję i Bodrum.
|
|
|
Post by Matthias on May 30, 2022 19:13:14 GMT
julia📸💫 Murat Yildirim zaktualizował swój Instagram. Filmowanie serialu „Aziz” będzie kontynuowane w nowym sezonie. Aktor ma również film i serial na platformie cyfrowej.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 12, 2022 15:55:09 GMT
📸💫 Murat Yildirim i jego żona świętują.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 27, 2022 18:38:16 GMT
💫Według Birsen Altuntas, żona Murata Yildirima, Iman Elbani, spodziewa się dziecka. Jednak biorąc pod uwagę, że młoda kobieta miała już kilka poronień, para woli zachować tę informację w tajemnicy.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 2, 2022 10:30:47 GMT
🔥 Murat Yildirim nominowany do Seulu International Drama Awards
|
|
|
Post by Matthias on Aug 24, 2022 9:46:32 GMT
💫 Murat Yildirim przebywa w USA obok swojej żony Iman Elbani, która spodziewa się dziecka
|
|
|
Post by julia on Sept 30, 2022 16:53:43 GMT
mira, to odpowiedź spóźniona, nie zauważyłam jej wcześniej. Mama Murata jest religijną muzułmanką i na szczęście żyje. Matthias, te wszystkie informacje Birsen przynoszą więcej szkody , niż pożytku. Kwestia tak wrażliwa , jak niepowodzenia w poczęciu czy donoszeniu ciąży nie powinny być przez osoby postronne podnoszone. Ona cały czas snuje teorie , a potem wszyscy narzekają, że Murat opowiada tylko o swojej żonie i ciążach. No musi się do tego odnieść..
|
|
|
Post by julia on Sept 30, 2022 18:05:40 GMT
lucy , podaję dane personalne MURAT YILDIRIMData urodzenia : 13, kwietnia 1979. Miejsce urodzenia: Konya Żona : Imane Elbani - Marokanka (od 2016..roku do dziś) i Burcin Terzioglu - Turczynka (od 2008.roku do 2014) Rodzice: Mehmet Salih Yıldırım, Hayat YildirimDwie zamężne siostry. Wyznanie - praktykujący muzułmanin. . Znak zodiaku - Baran Rodzina Murata wywodzi się z Madrin. Ojciec jest z pochodzenia Kurdem, a matka Arabką. Ojciec pracował , jako nauczyciel, zaś matka była tłumaczką arabskiego i zajmowała się domem. Nawiasem , Murat rozumie, ale nie mówi po arabsku i z drugą żoną porozumiewał się na początku po angielsku. Mówiono, że u Murata nie był on wtedy najlepszy. Ma ścisły umysł , skończył studia na Wydziale Inżynierii Mechanicznej politechniki Yildiz w Stambule. Jak sam mówi, studia w obcym ogromnym mieście, młody wiek, przyśpieszyły jego dorosłość i nauczyły wiele. Lubił się zabawić, ale problemów ze studiami nie miał. Ukończył je w terminie. W czasie studiów zainteresował się teatrem oraz muzyką ( grał na perkusji) i jako amator grał w nim przez trzy lata, pobierał lekcje gry aktorskiej. Wtedy tez, dzięki kolegom, dostał się do telewizji, gdzie w 2003. zagrał małą rolę w serialu "Nieśmiertelna Miłość" (11 odcinków). W kolejnym roku zagrał rolę Mesuta w serialu "Wszystkie Moje Dzieci", a w 2005. wystąpił w serialu "Wielkie Kłamstwo". W 2006. otrzymał swoją pierwszą główną rolę w " Firtinie" ("Burza"). Ta rola rozpoczęła jego karierę aktorską i przyczyniła się do popularności. A o niej w następnym wejściu Podczas kręcenia serialu poznał Burcin Terzioglu, z którą w dwa lata później wziął ślub. Małżeństwo przetrwało sześć lat i było niezwykle burzliwe . Zakończyło się rozwodem w 2014.roku. Rok później wraz z grupą pięćdziesięciu innych aktorów i celebrytów , został aresztowany i skazany na 10 miesięcy w zawieszeniu, za posiadanie narkotyków. W 2016. roku , po kilkumiesięcznej znajomości, ożenił się z poznaną w Londynie Marokanką Imane Elbani ( urodzoną w Mekenes 22.października 1982.roku). Swatem był Recip Erdogan, który podobno zrobił to spontanicznie, na lotnisku w Ankarze . Wesele odbyło się w Stambule i Maroku. Zarzucano Muratowi zbyt wielką rozrzutność i zarabianie na sesji zdjęciowej z podróży poślubnej. Na pewno nie można mu zarzucić braku umiejętności dbania o kwestie materialne
|
|
|
Post by julia on Oct 1, 2022 10:18:45 GMT
Filmografia
Filmy:
2005 Organize İşler
2006 Araf /Cenk/ 2009 Güz Sancısı / Behçet/ 2014 Kırımlı / Sadık Turan/ 2015 Kocan Kadar Konuş / Sinan/ The main role
2016 Kocan Kadar Konuş-Diriliş / Sinan/ The main role
2017 Sonsuz Aşk / Can/ The main role
2017 Ayla: The Daughter of War /Mesut/ 2017 İlk Öpücük /Hakan/ 2018 Scorpion /Yassir/ 2021 Mako /Murad/
Seriale:
2003 Hayat Bilgisi Guest
Patron Kim Guest
Ölümsüz Aşk Supporting role
2004 Bütün Çocuklarım / Mesut / Supporting role
Büyük Yalan /Okan/ 2.Season
2006 Fırtına / Ali/ Main role
2007–2009 Asi / Demir Doğan/ Main role
2009 Ey Aşk Nerdesin / Police officer/ Guest
2010–2011 Aşk ve Ceza /Savas Baldar/ Main role
2012 Suskunlar /Ecevit (Şerif)/ Oran Main role
2016 Gecenin Kraliçesi / Kartal/ Main role
2020–2021 Ramo /Ramazan Kaya/ Main role
2021–2022 Aziz /Aziz Payidar/ Main role
2022– Teşkilat /Ömer/ Main role
Teatr
Role zauważone : Sieroty Stół Idiotów
Telewizja:
2017 - 2019 I Ty Możesz Zostać Milionerem - prowadzący
|
|
|
Post by julia on Oct 2, 2022 12:02:24 GMT
Różne informacje Podaję je na podstawie wysłuchanych wywiadów z aktorem, artykułów, opinii partnerek., przeczytanych w Internecie (głównie rosyjskojęzycznych) postów, plotek...
ReligiaMurat jest bardzo religijny, co często podkreśla. Poranek zaczyna od wielokrotnego powtórzenia :"Dziś będzie dobry dzień". Brał udział w pielgrzymkach do Mekki, ostatni raz w dwa lata po ślubie z Imane i rodzicami. Był to czas, kiedy nie zostawiano na nowej żonie suchej nitki. No i oczywiście krytykowano za to, że nie umie sobie zawiązać chusty. Ma bardzo religijną matkę i jedną z sióstr, które noszą chusty. Ta religijna matka nie akceptowała pierwszej żony Murata Burcin Terzioglu, natomiast obdarza sympatią Imane. Moje osobiste zdanie Myślę, że religijność i wyciszenie Murata przyszły wraz z niepowodzeniami życiowymi, wcześniej był rozrywkowym facetem, wspomnijmy tylko Sinem Kobal czy wizyty i balangi w nocnych klubach. Charakter
Murat jest zodiakalnym Baranem. A wg astrologii osoba spod tego znaku lubi przewodzić, grać pierwsze skrzypce i być w centrum uwagi. Ma silną wolę i postawione cele chce realizować beż względu na okoliczności. To powoduje, że bywa niecierpliwa, ale też i nie boi się ryzyka, jest ambitna, obowiązkowa i sumienna w pracy, niezależna, co nie ułatwia jej relacji z otoczeniem. Brutalna szczerość Baranów nie przysparza im sympatii, podobnie , jak zbytnia pewność siebie oraz impulsywność, która może prowadzić do konfliktów i nieporozumień. Barany często działają bez zastanowienia, ryzykują, jednak wiele osób uważa je za dusze towarzystwa. Co z tego ma Murat Jak każdy artysta , lubi być w centrum uwagi. Na brak silnej woli i ambicji nie może narzekać, na pewność siebie także. Z tego co mówią, jest aż nazbyt sumienny w pracy, co czasami prowadzi do konfliktów, gdy chce kolejnych dubli bez względu na porę. ale i jest miły. Jak słyszałam potrafi dbać na planie o komfort swoich partnerek. Nie wszyscy go lubią, niektórzy wręcz nie cierpią , już został "skazany" medialnie za to, że nie będzie drugiego sezonu "Aziza". Czy tylko on ponosi odpowiedzialność? Tego naprawdę się nie dowiemy. Nie on jeden odchodził i nie on jeden odejdzie z serialu. W "Teskilat" też wejdzie na miejsce opuszczone przez Caglara Ertugrula. Mogło to spowodować rozczarowanie, co do jego osoby, sama w pierwszym momencie byłam bardzo zdegustowana. Czy działa bez zastanowienia i ryzykuje? Nie znamy go osobiście. Za ryzyko uznałabym wejście w trzeci sezon "Teskilata" , oby się opłaciło Piszą, że umie zarabiać pieniądze. Moim zdaniem, to zaleta (oj żebym, to ja tak umiała ) Czego nie zarobi teraz, to nie zarobi później, to branża , w której trzeba dorobić się kapitału, gdy się jest na topie. Lata lecą , młodzi zdolni zajmują miejsca, a z drugiego planu nie ma wielkich pieniędzy.
|
|
|
Post by julia on Oct 3, 2022 16:31:30 GMT
W oczach filmowych partnerek.
Miałam okazję wysłuchania trzech opinii koleżanek Murata z planu.
Selma Ergec, która zagrała z nim w ""Krymianinie" w wywiadzie podkreślała opiekuńczość Murata. Film kręcono w trudnych zimowych warunkach i Murat cały czas troszczył się o to, aby Selma nie marzła. Sam przygotowywał jej kawę ( podobno robi to znakomicie). Poza tym , jak mówiła Selma, Murat , to pracuś. Grał niemieckiego oficera, który współpracuje z dziewczyną , z polskiego ruchu oporu. Musiał wypowiedzieć ileś kwestii po niemiecku, więc ćwiczył nieustannie.
Meryem Uzerli
Mówiono, iż między bohaterami "Królowej Nocy" nie było widać większej chemii ( polemizowałabym) w realnej sytuacji świetnie się czuli w swoim towarzystwie. Po "Królowej ..." pojechali na festiwal do Monte Carlo i udzielili wywiadu. Meryem podkreślała, że miło im się spędzało czas w oczekiwaniu. na zdjęcia. Oboje mają rodzeństwo, ona ma przyrodnich braci, on dwie siostry, więc opowiadali sobie o zainteresowaniach w dzieciństwie, o rodzeństwie, snuli opowieści kulinarne. Na przykład Murat, jako dziecko uwielbiał pudding ryżowy i codziennie zamęczał matkę, aby mu go przygotowywała. Murat , jest opiekuńczy - powiedziała dba o koleżanki na planie.
Ezgi Mola
Była partnerką Murata w filmie "Porozmawiaj ze mną, jakbyś był moim mężem" Obydwoje mają poczucie humoru i Murat niejednokrotnie rozśmieszał ją do łez. Czasami dodawał coś od siebie w kręconych scenach. W towarzystwie Murata , nie można się nudzić - powiedziała
Nie dotarłam do innych opinii. Jakie zdanie mają na temat aktora pozostałe jego partnerki - na pewno różne. A najróżniejsze mają widzowie - od pełnej akceptacji, sympatii do irytacji i kpin. No, cóż nie ma ideałów.
Sam Murat podkreśla, że wcześniej bywał arogancki, popędliwy., że popełnił wiele błędów i miał sporo grzechów na sumieniu.
|
|
|
Post by lucy on Oct 8, 2022 9:55:14 GMT
|
|
|
Post by julia on Oct 8, 2022 19:10:27 GMT
Lucy, wspaniała informacja Pod koniec całodniowego wyjazdu w drodze powrotnej zobaczyłam w telefonie tę informację . Bardzo się cieszę ze względu na Murata i oczywiście jego żonę, bo to ona doświadczała bolesnych dla ciała i duszy poronień. Imane w ciąży wyglądała pięknie, nawet już pod koniec , gdy zaokrągliła się wyraźnie na twarzy. Dla mamy bukiet kwiatów Teraz mogą odetchnąć i cieszyć się z rodzicielstwa. Gratulacje Przypuszczałam ,że to będzie córka, ponieważ zazwyczaj w takich sytuacjach, trudności zachodzenia w ciążę i jej donoszenia, rodzą się córki, jako, że zarodki żeńskie są mocniejsze. Murat pewnie będzie szalał z powodu swojej małej princessy Życzę im radości z bycia rodzicami, , aby Miray ( co znaczy, podobna do blasku Księżyca) zdrowo się chowała i , aby była szczęśliwa
|
|
|
Post by lucy on Oct 10, 2022 11:54:10 GMT
|
|
|
Post by julia on Oct 10, 2022 16:29:25 GMT
Ciekawe czy ta bijąca słodycz po 5 latach małżeństwa jest prawdziwa, czy bardziej na pokaz dla budowania wizerunku aktora. julia co sądzisz ? lucy, na to wygląda, że tak , a teraz za sprawą malutkiej Miray tym bardziej. Co będzie dalej, czas pokaże. Wiadomo, że zauroczenie po kilku latach słabnie, pojawiają się inne składowe związku. Teraz Imane zajmie się baby i może nie będzie towarzyszyć mu na planie . Oby tylko , gdy pragnienie ojcostwa Murata zostało spełnione, nie zaczęło mu po jakimś czasie odbijać, bo choć religijny z niego człowiek, to z facetami , a i z kobietami , różnie bywa. Życzę im , jak najlepiej lucy, zdjęcie ze szpitala urocze
|
|
|
Post by julia on Oct 11, 2022 19:00:12 GMT
Teraz czas na plotkiJak każdy celebryta, tak i aktor jest w centrum uwagi ( zwłaszcza znany), a co za tym idzie kolorowa prasa na każdym kroku węszy sensację. czytelnicy zaś w zależności od nastawienia dają temu wiarę lub nie. Tak i było oraz jest z Muratem. Zaczęło się od początków jego kariery, czyli bardzo dobrze przyjętego serialu "Firtina". Tam poznał swoją pierwszą żonę Burcin Terzioglu. Pochodzi ona z ustosunkowanej i ważnej w kręgach filmowych rodziny. Burcin powiedziała kiedyś, że od dziecka była skazana na to, aby grać. Jest bardzo dobrą aktorką, ale też będącą w błyskach fleszy od zawsze Jej portfolio jest bardzo bogate ( nieporównywalne z Muratowym ), gdyż gra od dziecka. Z natury kapryśna i zazdrosna nie dawała spokoju Muratowi na planie "Asi". Wściekła się, gdy on nie przyjechał na jej urodziny do Stambułu, . Małżeństwo dość szybko się wypaliło. Liczne kłótnie, odbieranie żony z komisariatów, wykańczały ich oboje. Murat chciał rozwodu, ale musiał sobie na niego poczekać. Aby zmusić Burcin do podpisania zgody, wyjechał na romantyczny urlop do Hiszpanii z Sinem Kobal. Podobno powodem nieporozumień było to, że Burcin nie chciała mieć dzieci. Wolała pieska. Murat zaś od zawsze podkreślał, że pragnie mieć dzieci. Synowa i teściowa nie darzyły się sympatią - od dnia ślubu młodzi ani rodzice nie spotkali się w domu, zwłaszcza na tak ważnych dla Turków śniadaniach. Fani Burcin mówili, że to nieporozumienia są z winy Murata, zaś jego fani twierdzili, że to Burcin wszystko psuła. Kilka lat temu natrafiłam na wypowiedzi rosyjskojęzycznych i angielskojęzycznych fanów, którzy współczuli Muratowi takiej zołzy. Ogólnie można powiedzieć, że nie tylko Murat odetchnął z ulgą Zapamiętałam jedną z opinii :"Murat wreszcie odżył i zaczął się uśmiechać" . Nie staję po żadnej ze stron. trzeba z kimś być pod jednym dachem, aby wiedzieć , jak jest. A Murat z pewnością do uległych baranków nie należy Kiedyś zamieściłam link z jego szampańskiej zabawy w klubie, a bywał tam często i ochoczo oddawał się przyjemnościom. Papierosy, alkohol... Potem nastąpił przełom, a może i przemiana duchowa Na drodze stanęła urodziwa Marokanka - Imane Elbani.Próbowała sił w modelingu i filmie, ale bez sukcesów. Zaiskrzyło, po kilku miesiącach znajomości wzięli ślub. Podobno Murat nie był dość dobrą partią dla córki potentata naftowego i może dlatego te dwa wesela z sułtańskim rozmachem Turczynki i rosyjskojęzyczne pluły jadem : że Imane (1982 r.) to sztuczna silikonowa lalka, , że wypełnione ma usta, policzki, pośladki i jest starsza od Murata.... Jest taka antyfanka pani Yildirimowej, która wyszukuje stare zdjęcia, porównuje z nowymi, przez lupę szuka szczegółów, powiększa, krytykuje, pisze, że Imane jest pusta , ma parcie na szkło i w ogóle to straszydło... A on, zaczął żonę wychwalać pod niebiosa przy każdej możliwej okazji i to były kolejne powody do irytacji i krytyki. Nie wykazał się dyplomacją, chwalił dalej, ze szkodą dla własnego wizerunku. Krytykowano niemal wszystko , co powiedział, krytykowano zdjęcia , zarzucano ustawki, gdy w czasie pandemii Murat dostarczał biednym żywność... Sprawiedliwie trzeba powiedzieć, że takie fotki miał też Engin czy Ibrahim Celikol. Wielu nie może darować Muratowi , że nie jest z Tubą Buyukustun, no bo przecież na planie "Asi'", to nie była udawana chemia i oni "muszą" być razem...Gwoli ścisłości trzeba dodać, że Tuba spotykała się wówczas z jednym z operatorów serialu. Ukazał się artykuł ,serbski bodajże, gdzie ich znajomość przedstawiono przekonująco, ale Murat ożenił się szybko z Burcin, a Tuba wyszła za mąż za Onura Saylaka . Oglądałam kilka wywiadów z aktorem. Uważnie słucha, lubi mówić, dużo się śmieje, ale... daje też mówić innym. Chętnie opowiadał o swoim dzieciństwie w Adanie, o chłopięcych bójkach ulicznych , tylko w obronie słabszych oczywiście, zamiłowaniu do techniki, o skoku na głęboką wodę, jaką okazał się dla młodego chłopaka Stambuł. Mówił o swoim uwielbieniu dla Adriana Brody;ego. Uśmiałam się , gdy opowiadał o swoim pierwszym przypadkowym spotkaniu.: Były to czasy, gdy nie znał dobrze angielskiego. Zobaczył Adriena, szybko wysłał smsa do kolegi, aby napisał, co ma powiedzieć. Odpowiedzi długo nie było, więc głośno westchnął: -O Adrien! Aktor się odwrócił, a Murat: - You are a great actor. I wskazując palcem na siebie, dodał tylko to co mu się przypomniało :"I;m actor , too. Photo"? Ktoś je zrobił, on szybko zerknął czy dobrze wyszedł i ;"On more?!" - OK, thank you. Szanuje swoich fanów, mówi, że gdy ma jakieś umówione spotkanie, to wstaje dużo wcześniej, aby się nie spóźnić i bardzo się wtedy denerwuje. Ile prawdy w tym , co napisałam - nie wiem, ale ziarenko na pewno w tych informacjach jest, które przybliża nam Murata jako zwykłego człowieka. Teraz rozpoczął się nowy rozdział w życiu Murata - rola ojca. Był nim w serialach kilka razy : Asyie, Omer, Osman. Sprawdził się na medal, sądzę , że i teraz stanie na wysokości zadania.
|
|