|
Post by lucy on Jan 6, 2023 16:49:03 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 6, 2023 16:51:14 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 6, 2023 17:05:33 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 8, 2023 13:10:14 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 8, 2023 20:23:32 GMT
O ile początek i środek oglądało się przyjemnie to koniec był strasznie nudny, przesłodzony do granic wytrzymałości można było rzygać tęczą. Musiałam te ostatnie odcinki wymęczyć. A ja się wręcz cieszę, że po długiej przerwie zrobiłam drugie podejście do Meryem, bo by mi przeleciał bokiem bardzo przyjemny serial. Cały czas się bałam, że końcówka jest marna i będę się musiała męczyć, jednak na szczęście nic takiego nie miało miejsca. Co więcej etap początkowy wcale nie był wg mnie lepszy od końcówki, gdzie akcja się przecież nieustannie kręciła na najwyższych obrotach. Chwilami nawet podziwiałam scenarzystów, że ciągle mieli pomysł na ciekawy i logiczny obrót zdarzeń, że nie gubili wątków i nie zapominali o postaciach, które się chwilowo gdzieś zawieruszyły... bo zawsze wracały, by postawić kolejną kropkę nad "i". Szacun, bo w innych serialach jest na porządku dziennym zwijanie wątków w połowie drogi, porzucanie jednych postaci i wprowadzanie nowych. Tutaj było dynamicznie i nigdy nie brakowało ani sensu, ani logiki. Nawet absurdy były aplikowane po mistrzowsku, że je kupowałam z zamkniętymi oczyma. A Oktaya wręcz kochałam. Rzadko się spotyka tak dobrze napisanego i zagranego villana. Moja ocena: 8/10 Serial oczywiście POLECAM. Ma ładną historię, cudowny klimat, bardzo dobre dialogi i scenariusz. I bardzo zgrany duet protów.
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2023 17:48:49 GMT
Zwiastun z Novelas+ | Lektor PL
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 12, 2023 19:04:37 GMT
Do teraz mam sentyment do tego serialu. Para protów piękna ❤️
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2023 0:07:08 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Jan 27, 2024 23:37:10 GMT
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Jun 22, 2024 6:49:35 GMT
Serial z dużo bardziej klasyczną fabułę niż emitowane na tym samym kanale" Siyah Beyaz Aşk" i w zasadzie przypomina telenowelę latynoską. Protka naiwna jak za starych czasów w produkcjach latino (...) Nie, no po takiej rekomendacji nie mogłam przejść obok "Meryem" obojętnie. Nigdy wcześniej nie przyglądałam się bliżej temu serialowi. Dlatego nawet nie wiedziałam kto poza protami tutaj gra. A widzę kilku znajomych: - Azata z Sili (Odnaleźć przeznaczenie) - Murata z Cocuka - Nilufer z KPA @rafaelcaen, jest tu nawet nasza kochana Azimet z Zumruduanki. Widziałam na razie tylko odcinek 1 i już mnie kupiła swoją obłędną mimiką... kuku Ayca w Zemheri (choć całego nie widziałam) mnie kompletne nie przekonała, no tutaj się znacznie lepiej zapowiada jej kreacja. Ciekawe jak długo jeszcze Meryem będzie kochać tą gnidkę Oktaya... Ile wersja PL ma mieć odcinków? 94?
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Nov 6, 2024 13:02:20 GMT
gdyby nie to co zrobili po ok 20tym odc, ten natlok bzdur, wypadki, ucieczki, smierci, zmartwychwstania, Rambo biegajacy ulicami ubijajacy wszystkich, porwania itd to historia moglaby miec z 50 odc na spokojnie, nie dluzyla sie, byla logiczna, nie przesadzona, Furkan przystojny, to co on aktualnie robi z wasem i tymmi dlugimi wlosami ktore go oszpecaja to ja nie wiem ale tam wygladal bardzo dobrze, lepiej sie prezentowal chyba tylko w tym filmie co chca ze swoja paczka koledze wieczor kawalerski wyprawic, nie pamietamm tytulu,naiwnosc Aycy czasem denerwuje ale w zasadzie jest konsekwentna w swoich decyzjach, glupia do konca, ale nie dajaca sie oszukiwac od pewnego momentu.
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2024 13:43:07 GMT
Plakat..
|
|