Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 10, 2020 22:15:43 GMT
Tytuł: Meryem - Meryem Wytwórnia: TMC Film Producent: Erol Avcı Reżyseria: Barış Erçetin Scenariusz: Meryem Gültabak, İlke Gürsoy Kanał: Kanal D Emisja: 2 sierpnia 2017 - 28 lutego 2018 Gatunek: Dramat Ilość sezonów: 1 Ilość odcinków: 30 Emisja PL na Novelas+ 28 grudnia 2020 - 6 maja 2021 Ilość odcinków: 94 Opis: (by Shelle)Meryem to skromna i prosta dziewczyna, która pracuje w piekarni swojego ojca. Straciła matkę i teraz został jej tylko on oraz jej chłopak Oktay, dobrze zapowiadający się prokurator. Pewnej nocy wracając z kolacji, Meryem i Oktay mają wypadek, w którym ginie kobieta. Meryem, nie chcąc niszczyć kariery swojego chłopaka, który spowodował wypadek, a potem przekonał ją, że nikt w nim nie ucierpiał, bierze ma siebie odpowiedzialność za incydent. W międzyczasie narzeczony dziewczyny, która zginęła w wypadku, poprzysięga zemstę na winnej tej tragedii… Obsada:Ayça Ayşin Turan ........................ Meryem Akça Sargun Furkan Andıç ........................ Savaş Sargun Cemal Toktaş ........................ Oktay Şahin Açelya Topaloğlu ........................ Derin Berker Bestemsu Özdemir ........................ Beliz Bilen Sema Öztürk ........................ Tülin Sargun Serenay Aktaş ........................ Burcu Aktar Tekiner Kenan Acar ........................ Güçlü Tekiner Uğur Çavuşoğlu ........................ Yurdal Sargun Beste Kanar / Özge Özacar ........................ Naz Sargun Serhan Onat ........................ Berk Bilen Necmi Yapıcı ........................ Ertan Komiser Furkan Kızılay ........................ Çetin Korkmaz Mutlu Güney ........................ Arif Akça
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 10:33:34 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Dec 7, 2020 17:12:04 GMT
Zwiastuny
Plakaty
Reytingi
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 23, 2020 22:38:25 GMT
Emisja w Polsce od 28 grudnia o 16.40 na nowym kanale Novelas+.
Kanał startuje tego samego dnia. Będzie dostępny w Canal+ na pozycji 57.
Kanał będzie emitował w 100% telenowele latynoskie i tureckie seriale. Narazie wiemy tylko o "Meryem". Wkrótce pojawi się cała ramówka.
|
|
|
Post by Alex on Dec 23, 2020 22:55:08 GMT
Chyba trzeba będzie zmienić dostawcę tv
|
|
|
Post by Matthias on Dec 25, 2020 12:11:18 GMT
To mnie zaskoczyli . Taki nowy kanał? ... Może będzie jakoś na internecie transmitowane .
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 25, 2020 12:47:45 GMT
Można chyba kanały canal+ oglądać online.
Edit:
Sprawdziłem można kupić pakiet, filmy jest tam 20 kanałów. Tego nie ma bo jeszcze bo nie istnieje, ale po wejściu też do tego pakietu dołączy tak mi się wydaje. Ale kosztuje aż 50 zł.
|
|
|
Post by Alex on Dec 25, 2020 13:41:10 GMT
Jeśli ten kanał będzie w tym najtańszym abonamencie to może sobie założę w pokoju, ale jeśli nie to nie zamierzam płacić za jeden kanał 60 złotych miesięcznie, zwłaszcza, że seriale mogę sobie w necie obejrzeć. Cyfrowego Polsatu też nie zamierzam zmieniać, bo przywiązana do niego jestem
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 25, 2020 16:49:59 GMT
Ten kanał był by dobry dla mojej mamy, chciał sobie bardzo obejrzeć MD ale jest z napisami a ona nie lubi z napisami. A z lektorem to już dobrze.
Ta oferta nie jest dla mnie ja wolę osobiście oglądać z napisami i słyszeć oryginalny ścieżkę dźwiękową.
|
|
|
Post by Alex on Dec 25, 2020 20:52:27 GMT
Next ja kiedyś nie lubiłam napisów, bo ciężko mi się było skupić na czytaniu i oglądaniu, nie chciałam, żeby mi coś umknęło przez to, że byłam skupiona na tekście, ale teraz nie potrafię się przyzwyczaić do lektora. Jak czasem zerkam na Elif albo ASK to automatycznie szukam napisów na dole Chociaż tyle ile oni tam mówią to jestem w stanie zrozumieć bez tłumaczenia Jeśli jakiś serial mnie interesuje to oglądam z napisami, ale na SBA bym sobie czasem zerknęła dla przypomnienia, bo już oglądałam... Albo gdyby kupili Fazilet to też bym sobie obejrzała, bo na drugi raz z napisami mi się nie chce tracić czasu. Są też takie seriale, które może i by się obejrzało, ale zawsze znajdzie się coś lepszego i wtedy z lektorem w tv można by włączyć, żeby leciało w tle jak się robi coś innego, a z napisami to trzeba się jednak skupić
|
|
|
Post by Atahan on Dec 25, 2020 22:14:36 GMT
sprawdziłem można kupić pakiet, filmy jest tam 14 kanałów tego nie ma bo jeszcze nie istnieje ale po wejściu też do tego pakietu dołączy tak mi się wydaje. Ale kosztuje aż 50 zł. Ich chyba p*******, za przeproszeniem. W takim razie tej stacji mówię "Papa.". W przypadku premiery na Novela TV byłem jeszcze w stanie dać te 12 zł na miesiąc, chociaż oglądam tylko ten jeden kanał, ale 50? A z napisami jest za darmo. Dla mnie zarówno ta stacja, jak i to TDC, które wchodzi od roku nie istnieją. Człowiek nic by nie musiał robić tylko pakiety wykupować.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 25, 2020 22:34:16 GMT
To jest pakiet film w który skład wchodzi 20 kanałów z filmami i serialami. Chyba że jak wejdzie kanał będzie inny pakiet tańszy.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 26, 2020 11:14:40 GMT
A to niespodzianka!!!
|
|
|
Post by Atahan on Dec 26, 2020 11:29:11 GMT
To jest pakiet film w który skład wchodzi 20 kanałów z filmami i serialami. 50 złotych na miesiąc za 20 kanałów to jest w moim odczuciu żart, albo nawet i parodia. Nawet Netflix za miesiąc kosztuje od 34 złotych jak mnie pamięć nie myli, a jego biblioteka jest zapewne znacznie większa od paczki kanałów Canal+. Na Ipli też jest pakiet "Filmy i Seriale" składający się z 23 kanałów i kosztuje 20 złotych, a dla abonentów Plusa 12 (i z niego korzystam). Podsumowując: Canal+ ma ceny z Księżyca i osobiście jakoś wątpię, żeby dużo ludzi zainteresowało się tymi pakietami w związku ze startem Novelas+.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 26, 2020 15:38:59 GMT
Nawet Netflix za miesiąc kosztuje od 34 złotych jak mnie pamięć nie myli, a jego biblioteka jest zapewne znacznie większa od paczki kanałów Canal+ Przy współdzieleniu na cztery osoby kosztuje 13 zł na osobę.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 27, 2020 19:04:25 GMT
Jak skończyłam oglądać to uważałam, że to serial idealny dla tvp. Wiele głupot, protka co ma pecha, prot, który ją ratuje. No cudo! Ale bez złośliwości, serial mi się całkiem podobał. Proci przepiękni razem Serio, 50 złoty? Powaliło ich, czy jak? Zdecydowanie to za dużo. Chciałabym mieć te kanały, ale na pewno nie będę tyle płaciła
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 27, 2020 19:36:16 GMT
To teraz wiem skąd będzie kupował tureckie seriale. Nie z Turcji a z Canal+.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 29, 2020 12:49:50 GMT
sprawdziłem można kupić pakiet, filmy jest tam 14 kanałów tego nie ma bo jeszcze nie istnieje ale po wejściu też do tego pakietu dołączy tak mi się wydaje. Ale kosztuje aż 50 zł. Ich chyba p*******, za przeproszeniem. W takim razie tej stacji mówię "Papa.". W przypadku premiery na Novela TV byłem jeszcze w stanie dać te 12 zł na miesiąc, chociaż oglądam tylko ten jeden kanał, ale 50? A z napisami jest za darmo. Dla mnie zarówno ta stacja, jak i to TDC, które wchodzi od roku nie istnieją. Człowiek nic by nie musiał robić tylko pakiety wykupować. Atahan, weź wyluzuj i włącz myślenie...
|
|
|
Post by Atahan on Dec 29, 2020 13:33:20 GMT
Myślenie mam włączone cały czas, miałbym wyłączone gdybym ten pakiet wykupił. Choć z tego, co słyszałem wstawili ten kanał w jakąś tańszą ofertę. Poza tym mam prawo wyrazić własne zdanie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 29, 2020 16:32:45 GMT
Natalijka mi pisała że ona ma ten kanał w ofercie z dekoderem i płaci 45 zł.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 29, 2020 19:48:24 GMT
Myślenie mam włączone cały czas, miałbym wyłączone gdybym ten pakiet wykupił. Choć z tego, co słyszałem wstawili ten kanał w jakąś tańszą ofertę. Poza tym mam prawo wyrazić własne zdanie. Pewnie, ze masz prawo, ale jak dla mnie Twoja wypowiedz byla za bardzo nasaczona negatywnymi emocjami. Cena 50 zl za miesiac za pakiet Canal+ nie jest wygorowana - Canal+ kieruje swoja oferte do widza bardziej wybrednego, szukajacego jakosci, nowosci; ktory jest w stanie tyle zaplacic i pewnie nie widzi w tym wiekszego problemu. Pomijam fakt, ze np. Cyfrowy Polsat jest drozszy, a serwuje podstawowe kanaly + kolejne potworki, ktore emituja tylko powtorki wz glownych kanalow (jak to ma miejsce w wielu kanalach “tematycznych” Polsatu, TVNu czy TVP. Cena 50 zl tez jest dosrosowana do rynku, to nie jest majatek i oni o tym wiedza. Za granica taki pakiet kosztuje ok. 90 zl (20,99 euro), a oferta jest taka sama. Nie wspomne juz o tym, ze dystrybutor ma gdzies czy z tego pakietu bedziesz ogladal tylko jeden kanal, wszystkie, czy tylko cos raz na jakis czas. To juz Twoj wybor... Netflix za granica tez jest drozszy niz w PL z taka sama oferta, albo na przyklad Apple Music. Dlatego sugerowalem “wlaczenie myslenia” i doradza’ dodatkowo coeszenie sie tym, ze jest tak tanio.
|
|
|
Post by lucy on Jan 4, 2021 11:59:54 GMT
Ogląda ktoś na Novelas+?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 4, 2021 16:20:44 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 4, 2021 19:48:29 GMT
W sumie to chciałabym, ale nie mam tego kanału
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 4, 2021 22:18:03 GMT
Ja oglądam Serial z dużo bardziej klasyczną fabułę niż emitowane na tym samym kanale" Siyah Beyaz Aşk" i w zasadzie przypomina telenowelę latynoską. Protka naiwna jak za starych czasów w produkcjach latino, ale ma w sobie to "coś", ten urok i naturalność którą powinna mieć główna bohaterka. Jest też motyw zemsty prota na protce, który bardzo lubię, więc to dla mnie pozycja obowiązkowa.
|
|
|
Post by lucy on Jan 4, 2021 23:28:14 GMT
Trafiłam na wyniki serialu. Miał bardzo ładny i stabilny reyting, niestety po przerwie styczniowej coś się z serialem złego podziało. Czyżby jakaś nowość go wygryzła, ze widownia tak nagle się zmyła? Bo reyting poleciał na łeb, na szyję i jak to w Turcji bywa nie dano serialowi szansy. Końcówka pewnie jest do bani. Była też zmiana reżysera b.radikal.ru/b36/2101/56/fb4dbf6d9742.png
|
|
|
Post by lucy on Jan 4, 2021 23:38:38 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 5, 2021 13:11:27 GMT
Serial z dużo bardziej klasyczną fabułę niż emitowane na tym samym kanale" Siyah Beyaz Aşk" i w zasadzie przypomina telenowelę latynoską. Protka naiwna jak za starych czasów w produkcjach latino (...) Nie, no po takiej rekomendacji nie mogłam przejść obok "Meryem" obojętnie. Nigdy wcześniej nie przyglądałam się bliżej temu serialowi. Dlatego nawet nie wiedziałam kto poza protami tutaj gra. A widzę kilku znajomych: - Azata z Sili (Odnaleźć przeznaczenie) - Murata z Cocuka - Nilufer z KPA @rafaelcaen, jest tu nawet nasza kochana Azimet z Zumruduanki. Widziałam na razie tylko odcinek 1 i już mnie kupiła swoją obłędną mimiką... kuku Ayca w Zemheri (choć całego nie widziałam) mnie kompletne nie przekonała, no tutaj się znacznie lepiej zapowiada jej kreacja. Ciekawe jak długo jeszcze Meryem będzie kochać tą gnidkę Oktaya... Ile wersja PL ma mieć odcinków? 94?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 5, 2021 13:15:35 GMT
lucy, a mialas poczekac.
|
|
|
Post by lucy on Jan 5, 2021 13:21:22 GMT
Tak jakoś wyszło, ale obiecuję, że się poprawię. lanie
|