|
Post by Matthias on Dec 4, 2023 19:44:08 GMT
Wydaje mi się, że nie mieli na niego pomysłu.
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2023 20:34:54 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2023 22:17:57 GMT
Wydaje mi się, że nie mieli na niego pomysłu. Może też w życiu aktora coś się nagle wydarzyło, że musi odejść... Info puściła w obieg aktorka od Cemile: "Dziękuję za twoją przyjaźń. Będzie nam cię bardzo brakowało" i.imgur.com/qB7ysGr.pngi.imgur.com/gfxDjLp.jpgi.imgur.com/YjOhHLv.jpgWidziałam kilka fragmentów 14.Odcinka i dużo się w nim wydarzyło. Ates doprowadził do konfrontacji, w której obecni byli: Bora, Vural z Bekirem oraz Okan. Podobała mi się ta scena, bo oprócz tego, że prawda ujrzała światło dzienne, to jeszcze Ates wymusił na Vuralu zawieszenie broni. Że niby obie strony są pokrzywdzone i najlepiej będzie o wszystkim zapomnieć, niż się mścić na sobie wzajemnie i "wybijać". Niestety Vural, pomimo, że podał Atesowi rękę na znak, że się godzi na taki układ, wynajął za chwilę płatnego zabójcę, który miał się pozbyć Atesa. Na szczęście Banu odkryła te plany, ale nie zdradziła ich Atesowi, tylko Gulfem i to w zamian za to, że ta jej wyjawi ów tajemnicę, o której rozmawiała jakiś czas temu z jej ojcem, a której Banu nie było dane usłyszeć (Vural wtedy zamknął drzwi). Co było dalej nietrudno się domyślić... Gulfem zadzwoniła szybko po Vurala i wyznała mu, że nie może zabić własnego syna. Tak, Ates jest synem Vurala i starszym bratem Bory. Tak w ogóle to ma 30 lat. Także kolejna tajemnica wyszła na jaw. Liczyłam, że teraz Banu dostanie szansę w fabule i że jej wątek wypłynie na górę. Tymczasem Ates nie chce dać jej szansy. Kiedy do niego przyszła, aby go wesprzeć na duchu po tym jak się dowiedziała, że ojcem dziecka Feraye jest Yaman... i "poradzić" by otworzył się na inną miłość, bo na nią (miłość) zasługuje... Ates z mety pozbawił ją złudzeń mówiąc, że nadal będzie ją wspierał w firmie, ale to wszystko co może jej zaoferować. I Banu wyszła. Szkoda, bo ta aktorka ma duży potencjał. Oprócz charyzmy ma jeszcze urodę protki i bardzo pasuje do Atesa. No skoro do obsady dołączyła Gizem, w dodatku jako Gunes (Słońce), to chyba nie ma wątpliwości, że postać będzie dla Atesa (słońce i ogień). Końcówka odcinka oczywiście epicka. I znowu będzie szpital. i.imgur.com/MeTh4sw.jpgi.imgur.com/1T6ekcs.png
|
|
|
Post by mira on Dec 5, 2023 7:48:38 GMT
Szczerze to i tak się dziwiłam, że po tylu zagrożeniach ta ciąża nadal się utrzymuje. Przecież Feraye kilka razy lądowała w szpitalu i za każdym razem była ostrzegana o niebezpieczeństwie poronienia. A ona co? Zamiast skupić się na dziecku, ciągle myślała o Yamanie. Nie powiem, że sama sobie winna, bo to za wiele, ale faktem jest, że rozsądna to ona nie była.
Mushin może umrze teraz? Poznał prawdę o poczynaniach Feraye, może mu to zaszkodzi? Aczkolwiek nie chciałabym, żeby coś takiego się stało, bo nie wyobrażam sobie, jak Feraye miałaby się pozbierać po starcie dziecka i ojca. Wkurza mnie ta dziewczyna, ale nie jestem tak okrutna, by życzyć jej takiego cierpienia.
Generalnie, skoro wszyscy znają już prawdę, zarówno Yaman, jak i Feraye mogą się rozwieść i próbować wszystko poskładać. "Ukryta historia miłosna" przestała być już tajemnicą, zatem idziemy dalej. Będzie nowa bohaterka, nowe wątki. Mam nadzieję, że będzie ciekawie. Ostatnio podoba mi się dynamika tego serialu. Był czas, że miałam ochotę go porzucić, ale teraz całkiem mi się podoba.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 5, 2023 18:32:36 GMT
📌 Reytingi za 04.12.2023TOTAL:2. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 3) - 5.68% ⬇ (-0.75) 3. Ömer (Odcinek 33) - 5.10% ⬇ (-0.49) 6. Safir (Odcinek 13) - 4.51% ⬇ (-0.17)14. Ne Gemiler Yaktım (Odcinek 1) - 2.66% 🆕 AB:2. Ömer - 5.72% ⬇ (-1.11) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.65% ⬇ (-0.52) 14. Ne Gemiler Yaktım - 2.12% 🆕 17. Safir - 1.81% ⬇ (-0.35)ABC1:1. Ömer - 6.19% ⬇ (-0.50) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 5.23% ⬇ (-0.91) 8. Safir - 3.96% ⬆ (+0.50)12. Ne Gemiler Yaktım - 2.99% 🆕
|
|
|
Post by julia on Dec 6, 2023 17:25:10 GMT
Szczerze to i tak się dziwiłam, że po tylu zagrożeniach ta ciąża nadal się utrzymuje Owszem, ale w końcu na skutek szoku i szarpaniny z Borą stało się, jak się stało. Feraye i Yaman są dla siebie stworzeni i tyle . Oboje , jak ćmy lecą do do ognia świecy, nie bacząc na nic. Z natury , kochający bliskich w chwili, gdy są ze sobą, niczego nie widzą. Liczą się tylko oni i ich uczucie. To miłość na przekór rozsądkowi, obyczajowi... I myślę, że taki był zamysł scenarzystów. Film i literatura znają takie przykłady, no a przede wszystkim życie. Oboje mogą się rozwieść, tyle tylko, że o ile Ates jest zraniony, bo się zakochał, ale chyba potrafi sytuację zrozumieć, o tyle Aleyna tak łatwo nie odpuści. Już szalała i rzucała czym popadnie. Bardzo mnie cieszy , że Cemile pójdzie won , szkoda tylko, że Shermin ( nie lubię baby) trafiła w czuły punkt Omera i prawdopodobnie zadomowi się w willi. Odcinek podobał mi się, i koniec końców nie zejdzie z ekranów, szorując po dnie.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 6, 2023 19:11:52 GMT
İlhan Şen & Erkan Bektaş 😎 #Safir
|
|
|
Post by mira on Dec 7, 2023 7:50:45 GMT
Czy ktokolwiek z oglądających widzi jeszcze szansę na to, że Ates i Feraye będą razem? Niby sądziłam, że taki był zamysł, ale teraz nie widzę na to najmniejszych szans. Feraye kocha Yamana, Yaman kocha Feraye i to się chyba nigdy nie zmieni. Tylko nie potrafię zrozumieć, co w takim razie będzie osią tego serialu, bo początkowo zakładałam, że Feraye będzie się szarpać pomiędzy braćmi, ale ona jest zdecydowana, że chce być z Yamanem i Ates jest jej całkowicie zbędny.
Czas na nowe wątki, nowe historie. Tylko prędzej spodziewałam się, że Melis wyskoczy zza krzaków, a tu dali nową dziewczynę.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Dec 7, 2023 8:52:37 GMT
Ja też myślałem, że wątki teraźniejsze będą na pierwszym planie a tu raczej chodzi o tajemnice z przeszłości. Trójkąt miłosny, który był sugerowany na początku Ates-Feraye-Yaman nie istnieje. Ates jest po prostu trzecim do pary. A powoli tytułowa historia miłosna ukryta w szafirze to matka chłopaków i Vural. Pytanie kim będzie Gizem może ona ułoży sobie życie z Atesem i będzie luz. Chociaż Aleyna to rozwodu Yamanowi raczej nie da bez wojny. A po tym co się stało jeszcze dzieciaka Bory będzie mu wciskać.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2023 17:05:59 GMT
Trójkąt miłosny, który był sugerowany na początku Ates-Feraye-Yaman nie istnieje. Jak nie istnieje? Przecież oboje faceci kochają jedną kobietę. Ona natomiast kocha jednego, bo przecież nie będzie kochać obydwóch. Gdzie tak jest, w którym trójkącie? Przeciek? i.imgur.com/cPwiS0J.png
|
|
|
Post by mira on Dec 8, 2023 19:10:32 GMT
julia, poprzedni post zniknął, a ten dotyczy chyba całkiem innego serialu, bo poza imieniem Omer, nie kojarzę naprawdę nikogo
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2023 14:34:40 GMT
A powoli tytułowa historia miłosna ukryta w szafirze to matka chłopaków i Vural. Wg mnie to serialowe Motto to metafora, która odnosi się do historii miłosnej w nieco szerszym znaczeniu, a nie tylko w odniesieniu do konkretnej pary. Po prostu szafir w pierścionku zaręczynowym założonym narzeczonej Gulsoyów (bo ten pierścionek przechodzi z pokolenia na pokolenie) ma symbolizować czystość, prawdę, miłość i małżeńskie szczęście. Jeżeli którejś z tych wartości zabraknie w związku, wówczas ten szafir staje się przekleństwem danej historii miłosnej i zwiastunem tragedii i nieszczęść. Po świecie krąży wiele legend dotyczących szafira, bo kamień ten ma szereg właściwości, m.in. fizyczne, lecznicze i magiczne. Jedna z legend się po prostu znalazła w Safirze - czytałam kiedyś, że jedna z autorek "kocha" symbolikę i jej historią są nią naszpikowane. PS: to już jest kwestia indywidualna, czy ktoś wierzy w magię przedmiotów, czy nie... no księżna Diana też miała na palcu pierścionek z szafirem (zaręczynowy) i.imgur.com/Vgek0vI.png
|
|
|
Post by Matthias on Dec 9, 2023 17:31:01 GMT
Odcinek 13Tak się zastanawiam - dlaczego ta produkcja ma niskie wyniki oglądalności? Jest to jedna z nielicznych produkcji, która wydaje mi się, ma jakikolwiek potencjał. Owszem, może były ze 2 czy 3 odcinki, które pozostawiały wiele do życzenia, ale teraz akcja wciąż nabiera rozpędu. Wszystkie tajemnice wychodzą na jaw. Yaman z Feraye szybko się domyślają, że w pracowni zamknął ich nie kto inny jak Ates. Ponadto Ferusia jeszcze powiedziała Yamanowi, że go pocałowała, gdy spał. No, moi drodzy. Miłość znowu rozkwita. Bardzo lubię oglądać sceny pomiędzy Yamanem a Feraye i zdecydowanie im dopinguję. Natomiast co do Atesa... To zrobili z niego czarny charakter. Wszystko uknuł (kamera, pracownia itp.). Jadąc z Okanem, dowiedział się praktycznie wszystkiego. Braciszek wyłożył mu to na tacy, a on połączył kropki, które wcześniej miał. Choć to co Okan powiedział - to było tylko potrzebne mu, by utwierdzić się w przekonaniu i potwierdzić, że myślał dobrze. Domyślił się chłopina, że Cemile, Yaman i Okan - to trio, które miało jakąś tajemnicę. I poniekąd wiadomo, czemu Yaman ożenił się z Aleyną, choć jak wyznał przed całą rodziną - nawet jednej nocy ze sobą nie spędzili. Aleyna też nie jest głupia. Też się domyśliła, że Yaman jej nie kocha, ponieważ jest zakochany w jakiejś innej dziewczynie. A tą dziewczyną nie jest kto inny, jak Ferusia. I co więcej - jeszcze oznajmia, że się nie rozwiedzie. Ba! Wykrzykuje to wszystkim. Jedyną opcją, która uchroni ją przed rozwodem będzie... Dziecko! Tylko kto będzie ojcem, skoro Yaman nie spłodzi go... Co to za problem. W końcu mamy w domu specjalistkę - Sermin . Ta zaprowadza ją do klubu, gdzie upija się w trzy p... i odwozi ją nie kto inny, jak Bora! Czyżby Bora miałby być tym kandydatem, który zostanie ojcem jej dziecka? Boże uchroń! Po tym odcinku, nie mam się w sumie do czego przyczepić. Zbędnych scen żadnych nie ma. Troszeczkę Bade zostaje na uboczu. Chyba nie odejdzie z produkcji? Jej wątek i bohaterka - może jeszcze sporo namieszać. Czekam na moment, kiedy Feraye poroni. Tyle razy była już ta ciąża zagrożona, tyle razy lądowała w szpitalu. I kolejne krwawienie, ból... Bez przerwy coś się dzieje. Nie brakuje akcji i dramatu. Bora, Ates, Aleyna, nerwy, krzyki...
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2023 21:58:08 GMT
Tak się zastanawiam - dlaczego ta produkcja ma niskie wyniki oglądalności? Jest to jedna z nielicznych produkcji, która wydaje mi się, ma jakikolwiek potencjał. Odpowiedź jest prosta. Po pierwsze, bo to telenowela, a telek Turcy nie lubią. Po drugie, bo brak tu przemocy i znęcania się w wydaniu jakie kocha tureckie społeczeństwo. A po trzecie nie ma tu "patologicznego" cierpiętnictwa, męczeństwa i wszelkiej maści traum. Gdyby Safirek się utrzymał choć do końca lutego to by było super. 🙏 Uzbierałby optymalne 25 odcinków co pozwoliłoby na poprawne rozwinięcie i ładne zakończenie poszczególnych wątków... i widz by mógł się czuć w pełni zadowolony.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 10, 2023 8:22:54 GMT
lucy no tak. Przecież oni się w tym lubują. Walić po mordzie, targać się za włosy. Im więcej przemocy, tym lepiej! I za każdym razem, jak tajemnice dość szybko się wyjaśniają - wyniki są tak niskie, że aż się płakać chce. Też mam nadzieję, że pozwolą nam jeszcze przez jakiś czas oglądać Safirka.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2023 14:13:14 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 11, 2023 10:41:21 GMT
Na dzisiaj twórcy powinni zaserwować jakieś wykwintne obroty akcji, żeby po pierwsze nie wpuścić NGY na wyższy pułap w tabelce, a po drugie - by mieć czym konkurować za tydzień z nowa premierą. Choć przyznam, że nie życzę źle Pąkom przez co jestem rozdarta.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 11, 2023 15:35:11 GMT
Zapomniałam zapytać kiedy komentowałam poprzedni odcinek... Czy dom, do którego Yaman zabrał Feraye to nie jest czasem dom protki z Marii i Mustafy? julia, Next? Kojarzę, że oglądaliście serial. Ja odpadłem przy 5 odcinku. Irytowało mnie zagrania Feray. Yaman traktował ją jak ścierkę od podłogi a ta nadal do niego robi maślane oczy. Najbardziej żal mi w tym wszystkim Ateş bo robił to wszystko bo coś do niej czuje. A teraz jak patrzę na fragi to dobrze zrobiłem że przestałem to oglądać.
|
|
|
Post by mira on Dec 12, 2023 7:32:44 GMT
Widziałam, że wczorajszy odcinek niezbyt się podobał. Nie wiem, jaka była oglądalność, ale komentarze czytałam niemal same negatywne. Ludzie krytykowali zwłaszcza brak spójności w scenariuszu, brak logiki, błyskawiczne stanięcie Feraye na nogi po poronieniu (ciąża miała chyba z 5 miesięcy, więc to bardziej było urodzenie martwego dziecka...), znalazły się też głosy, że Yamana i Feraye obdarto z dawnej magii. Sama ocenię, jak obejrzę, ale jako widz, który od początku nastawiony był na śledzenie rozwoju uczuć między Feraye i Atesem, czuję zawód. Tak po prostu. Pogodziłam się z tym, wiem, że tego już nie będzie, ale nie mogę wybaczyć (nie wiem, czy sobie, czy twórcom serialu), że dałam się tak wkręcić.
|
|
|
Post by lucy on Dec 12, 2023 8:20:57 GMT
jako widz, który od początku nastawiony był na śledzenie rozwoju uczuć między Feraye i Atesem, czuję zawód. Tak po prostu. Pogodziłam się z tym, wiem, że tego już nie będzie, ale nie mogę wybaczyć (nie wiem, czy sobie, czy twórcom serialu), że dałam się tak wkręcić.Zaczęłam oglądać serial z kilkutygodniowym opóźnieniem i tym samym z nastawieniem (bo byłam pod wpływem Waszych komentarzy), że na pierwszym planie jest rodząca się miłość między Feraye i Atesem. Niestety przez ani jedną chwilę nie odniosłam wrażenia, że wątek ten jest tu w domyśle i że twórcy sugerują taki jego rozwój. Dlatego uważam, że takie podejście, że kogoś oszukali jest mocno wyimaginowane. mira , oszustwo było np. w DEK, gdzie serial był zapowiadany i promowany jako historia prawdziwa (Zeynep była zmuszona przez matkę biologiczną do ślubu z Mehdim, mimo, że kochała Faruka i to z nim układała plany na przyszłość), tymczasem w serialu zaserwowali wielką miłość między głównymi bohaterami i stek bzdur w ich relacji. Pamiętam jak się wkurzałam, że w fabule nie ma logiki i że wszystko co się w niej dzieje jest ponaciągane do granic możliwości i wręcz absurdalne. A serial był dramatem psychologicznym opartym na faktach, gdzie cała historia była opisana w książce i nie miała nic wspólnego z tym co się podziało w fabule. Po kilku zapowiedziach DEK oczekiwałam rzetelnego przedstawienia ciągu zdarzeń jaki miał miejsce w życiu Zeynep, tymczasem dostałam nietrzymającą się kupy i oderwaną mocno od rzeczywistości "historię opartą na faktach". No tutaj mamy telenowelę, bajeczkę, więc jakim cudem widz może wiedzieć lepiej od twórców historii jak się potoczą wątki i czyja miłość będzie tu na planie 1? Bez przesady. Wczorajszy odcinek ładnie wzrósł w AB, a w Total utrzymał poziom sprzed tygodnia, dlatego można uznać, że Turkom się podobał. i.imgur.com/Ty6rGoi.jpg
|
|
|
Post by mira on Dec 12, 2023 9:39:27 GMT
No tutaj mamy telenowelę, bajeczkę, więc jakim cudem widz może wiedzieć lepiej od twórców historii jak się potoczą wątki i czyja miłość będzie tu na planie 1? Bez przesady. Wiedzieć tego nie może, ale może tego oczekiwać, może na to liczyć, może mieć nadzieję. Ja miałam, ale już ją pogrzebałam. Ze zmianami w fabule wspomnianego DEK też długo nie mogłam się pogodzić, ale finalnie podobało mi się, że Zeynep została u boku Barisa. Oby tu też tak było, oby Gunes skradła moje serce.
|
|
|
Post by lucy on Dec 12, 2023 11:53:52 GMT
Wiedzieć tego nie może, ale może tego oczekiwać, może na to liczyć, może mieć nadzieję. Tutaj się zgodzę. No w tym kontekście czym innym jest oczekiwać, liczyć itd, a czy innym czuć się oszukanym. No chyba, że przez psychofanów Ilhana, którzy na socjalach dodali do nieznanej kompletnie fabuły własną ideologię i wkręcili w to innych, którzy w to tak uwierzyli, że zaczęli oglądać serial ich oczyma i przytaczać te same argumenty. I jakby tego było mało to (psychofani) co odcinek rozliczali autorki historii z kierunku rozwoju akcji. Masakra. Ze zmianami w fabule wspomnianego DEK też długo nie mogłam się pogodzić, ale finalnie podobało mi się, że Zeynep została u boku Barisa. Oby tu też tak było, oby Gunes skradła moje serce. Nie, no historia Zeynep to nie była historia jednej postaci, ale kilku przeróżnych (tak jakby wziętych z różnych seriali) pozlepianych w jedną. I tej historii bym nie kupiła nawet gdyby serial był robiony w gatunku telenowelowym, czy komediowym. Mam nadzieję, że w Safirku nie dojdzie do rozpadu głównego trio, bo ta historia nie będzie miała wówczas sensu. Yaman musi mieć rywala w osobie brata, bo ten jest z nim na plakacie. To jest historia miłosna. Ciekawe kto jest tatusiem dziecka Alenki. Bora, czy może Sarp... ?? i.imgur.com/Vm8iLEW.jpgi.imgur.com/NBsfRQG.jpgi.imgur.com/bbhpiY5.jpg
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Dec 12, 2023 14:42:20 GMT
Ciekawe kto jest tatusiem dziecka Alenki. Bora, czy może Sarp... ?? Pewnie ona sama nie wie xD ale można obstawiać że wpierw Yamana będą wkręcać. Może wrócę do tego serialu bo początkowe zamieszanie widzę się kończy i wątki może już nie będą takie dziwne. Ja wciąż mam wrażenie że zapowiedzi tego serialu w inną stronę kierowały moje pomysły na rozwój wątku YamanFerayeAtes.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 12, 2023 16:42:15 GMT
📌 Reytingi za 11.12.2023TOTAL: 2. Ömer (Odcinek 35) - 5.98% ⬆ (+0.88) 3. Safir (Odcinek 15) - 4.59% ⬆ (+0.08)10. Ne Gemiler Yaktım (Odcinek 2) - 3.31% ⬆ (+0.65) AB:1. Ömer - 6.58% ⬆ (+0.86) 9. Ne Gemiler Yaktım - 2.56% ⬆ (+0.44) 17. Safir - 2.32% ⬆ (+0.51)ABC1:1. Ömer - 6.99% ⬆ (+0.80) 8. Safir - 3.69% ⬇ (-0.27)10. Ne Gemiler Yaktım - 3.27% ⬆ (+0.28)
|
|
|
Post by julia on Dec 13, 2023 10:51:50 GMT
Odcinek 15. odsłania niektóre tajemnice. Najbardziej spektakularna, to wyjawienie przez Vurala, wbrew prośbie Gulfem, prawdy Atesowi. I bardzo dobrze. Ona wybrała pieniądze , a może gdyby była z Vuralem, on byłby innym człowiekiem? Żal mi Bade. Sama dowiedziała się wszystkiego; "Jak człowiek może zabić rodziców , wziąć dziecko, wychowywać je i kochać". Dziadek zaczyna sobie przypominać młodość w towarzystwie cwanej Shermin Pojawia się nowa postać - zobaczę Gizem w drugiej odsłonie, bo pamiętam ją tylko z "Nadziei i Miłości". No i na koniec, wariatka Aleyna i jej tańce z body dla tatusia Ciekawa jestem , jak długo będzie to wciskać Yamanowi, kiedy już w okresie ciąży można zrobić test na ojcostwo. I komu uwierzy Feraye
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2023 21:55:21 GMT
Pojawia się nowa postać - zobaczę Gizem w drugiej odsłonie, bo pamiętam ją tylko z "Nadziei i Miłości". Widziałaś ją jeszcze w Kara Sevdzie, julia. Mam nadzieję, że Bade nie zniknie teraz z fabuły, ale z drugiej strony nie wiem co miałaby w niej teraz robić. Rywalizować z Gunes?
|
|
|
Post by man1000 on Dec 15, 2023 8:48:27 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 15, 2023 10:38:44 GMT
|
|
|
Post by mira on Dec 15, 2023 11:23:32 GMT
Jak już pisałam w którymś wątku, ciągle wyświetlają mi się tweety dotyczące tego serialu i po prostu nie mogę już z tej dramy nakręcanej przez fanów Walka zwolenników Buraka (i Ozge) z fanami Ilhana trwa w najlepsze, a teraz miesza się do tego byłą scenarzystkę i reżysera. Ponoć Ilhan przestał ją obserwować na Instagramie, a wcześniej ona przestała jego. I ponoć ona chciała go wygryźć z serialu, albo zrobić z niego czarny charakter wbrew początkowym zapowiedziom. Nie chce mi się tego analizować. W każdym razie wygląda na to, że fandom serialu nigdy się nie zjednoczy Zwiastuny kolejnego odcinka, zwłaszcza ten drugi, niezbyt ciekawe. Yaman i Feraye tworzyli w przeszłości ładną parę, ale mnie oni jakoś nudzą. Potrzebuję, żeby się coś działo, więcej emocji, więcej charyzmy.
|
|
|
Post by lucy on Dec 15, 2023 11:40:57 GMT
|
|