|
Post by julia on Dec 15, 2023 16:52:32 GMT
lucy, jak piszesz, ze grała, to na pewno grała , a domek prawda, ten sam. mira, drama już była, teraz czas na spokój w związku O fandomach , nie warto nawet mówić, bo to jest coś , co nie mieści się w głowie Aktorzy też się dają w to wkręcać, to się obserwują, to przestają....
|
|
|
Post by Matthias on Dec 17, 2023 12:55:01 GMT
Odcinek 14Feraye mówi prawdę Yamanowi. Całą prawdę. To dziecko, którego się spodziewa - jest jego. Jej ukochanego. Na początku nie może w to uwierzyć, ale - dochodzi do niego. Na szali ma życie swojego dziecka. Szkoda tylko, albo może i dobrze, że Aleyna wszystko słyszy i widzi na własne oczy. Nie omieszka od razu pobiec do rezydencji i wykrzyczeć wszystkim prawdy. Na początku mieli ją za wariatkę, ale co tu się oszukiwać. Dochodzi do nich cała prawda. Ten szybki ślub, ten spisek z Atesem... Apropos Atesa - zorientował się, że ma przecięte w samochodzie hamulce, ale cwany lisek z niego. Wjeżdża na górę ziemi i w ten sposób hamuje. Omer postanawia wszystkich wyrzucić ze swojej posiadłości, za wyjątkiem Sermin, która jako pielęgniarka w nim zostanie. Bora nie odpuszcza. Śledzi Feraye i Yamana, i pod jego nieobecność uprzykrza życie swojej "ukochanej". Niestety w wyniku tego Feraye w końcu traci dziecko. Co za dużo stresu, to niezdrowo. Yaman nie może wybaczyć Atesowi, że ten kręcił się cały czas wokół jego ukochanej i się w niej zakochał. Bade dowiaduje się od Gulfem, że nie jest córką Vurala... A Gulfem dowiaduje się, że Vural chce zlikwidować jej syna. Ich syna w sumie, ponieważ Ates jest synem Vurala i Gulfem. Co za zbieg okoliczności . Wszystkie tajemnice wychodzą na jaw. Jeszcze tylko musimy dowiedzieć się skąd mdłości u Aleyny i wszystko będzie w porządku . Dzieje się, oj dzieje. Teraz wiadomo też, w jaki sposób znika ojciec Feraye. Jedzie na wieś. I tyle po człowieku .
|
|
|
Post by mira on Dec 18, 2023 7:39:58 GMT
To zniknięcie ojca Feraye jest takie głupie i nielogiczne. Facet całe życie mieszkał przy rezydencji, pochował tu żonę, wychował dzieci. Tyle się mówiło, że nie ma nikogo, kto mógłby się nim zaopiekować, gdy Feraye wyjedzie do Stambułu. A nagle się okazuje, że jest jakaś wieś, jakaś rodzina i że ona sobie doskonale poradzi bez syna i córki. Naciągane na maksa, ale najwidoczniej nie było już pomysłu na tę postać, albo aktor nie chciał grać ogonów.
|
|
|
Post by lucy on Dec 19, 2023 14:02:50 GMT
Naciągane na maksa, ale najwidoczniej nie było już pomysłu na tę postać, albo aktor nie chciał grać ogonów. Wybacz mira , ale chyba się za bardzo czepiasz. W innych serialach (i to dramatach z poważną fabułą) postacie znikają niczym kamfora (nagle i bez wyjaśnienia) i jest dobrze. A tutaj się krytykuje dosłownie wszystko, bo Ates... (nie będę już się powtarzać) Ojciec Feraye jest tu postacią trzecioplanową, istniejącą na tyłach akcji, więc sformułowania z ogonami też nie rozumiem. Na taką rolę się aktor zgodził. Nie da się wszystkich wrzucić na plan "pierwszy" - gdzie tutaj jest i tak już tłoczno (a nie, że jest wyłącznie jedna para, wokół której postacie żyją i jedynie krążą). Ojca protki i tak było dużo na ekranie i nie bardzo rozumiem, w którym miejscu był brak pomysłu na jego postać. A może miał mieć wątek, w którym zdradza Cemile? Co do samej postaci, to przecież nie jest niemowlakiem, którego trzeba mieć ciągle na oku. To dorosły i zdrowy na umyśle człowiek, który potrafi mówić i sygnalizować swoje potrzeby. Po drugie co z tego, że wcześniej nie było mowy o rodzinie? Nie o wszystkim musi być zawsze mowa od samego początku. Po prostu nie miał się nim kto zająć w miejscu, gdzie mieszkali, ale to nie znaczy, że trzeba go było od razu "oddawać" gdziekolwiek. Szukali innych rozwiązań, bo ze względu na niepełnosprawność jest zdany na innych. No teraz się sytuacja zmieniła, bo wszyscy zostali bez dachu nad głową. Dla mnie to dwie odrębne sytuacje. Wcześniej Mufsin nie wiedział, że "za jego plecami" toczą się rozmowy o opiece nad nim, inaczej by pewnie powiedział, że skontaktuje się rodziną/ że przyjedzie do niej. Tak jak to robi teraz. Pewnie Feraye i jej brat nawet nie znają tej rodziny, bo od urodzenia mieszkają przy rezydencji.. I pewnie im zwyczajne nie wypadało/ nie mieli śmiałości prosić dalekich krewnych o coś takiego... Tu jest tyle możliwości, żeby jakoś wytłumaczyć obrót zdarzeń. A aktor odchodzi, bo albo dostał inną propozycję roli, albo siła wyższa sprawiła, że musi wracać do Stambułu i stąd ta decyzja o odejściu z serialu. Safirek wczoraj oberwał najmocniej. No było do przewidzenia, że kolejny rywal, w dodatku dość mocno reklamowany nie poprawi rozchwianej już sytuacji. Na szczęście w gorszym położeniu jest serial niedzielny i wg mnie to on wyleci w pierwszej kolejności. Niemniej oby Safirek przetrwał jeszcze do lutego, bo wtedy zdąży zgrabnie poprowadzić historię i zakończyć obecnie nakreślone watki. 🙏 i.imgur.com/jWEIeQm.png
|
|
|
Post by mira on Dec 19, 2023 14:26:51 GMT
Ojejku, moja wypowiedź chyba nie wymagała aż takiej analizy I nie, nie skrytykowałam zniknięcia Musina z powodu sympatii do Atesa.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 19, 2023 16:01:04 GMT
📌 Reytingi za 18.12.2023TOTAL:1. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 6.17% ⬆ (+0.49) 3. Ömer (Odcinek 36) - 5.47% ⬇ (-0.51) 6. Kizil Goncalar (Odcinek 1) - 4.39% 🆕 9. Safir (Odcinek 16) - 3.68% ⬇ (-0.91)10. Arka Sokaklar (355 odcinek) - 3.68% ⬇ (-0.47) 17. Ne Gemiler Yaktım (Odcinek 3) - 2.64% ⬇ (-0.67) AB:1. Ömer - 6.11% ⬇ (-0.47) 2. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 5.69% ⬆ (+1.04) 3. Kizil Goncalar - 4.24% 🆕 13. Ne Gemiler Yaktım - 2.35% ⬇ (-0.21) 20. Safir - 1.73% ⬇ (-0.59)25. Arka Sokaklar - 1.18% ⬇ (-0.46) ABC1:1. Ömer - 6.50% ⬇ (-0.49) 2. Kizil Goncalar - 5.29% 🆕 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 5.20% ⬇ (-0.03) 15. Ne Gemiler Yaktım - 2.76% ⬇ (-0.51) 16. Safir - 2.74% ⬇ (-0.95)17. Arka Sokaklar - 2.73% ⬇ (-0.17)
|
|
|
Post by lucy on Dec 19, 2023 19:47:19 GMT
Ojejku, moja wypowiedź chyba nie wymagała aż takiej analizy A ja uważam inaczej. I to nie jest żadna analiza tylko odniesienie się do innego punktu widzenia. Swoją drogą temat jest śledzony na forum przez wielu internautów. Ma bardzo dużą liczbę odsłon (o ile nie najwyższą spośród wszystkich emitowanych biorąc pod uwagę, że jest na antenie niecałe 4 miesiące). Ciekawe z czego to wynika biorąc pod uwagę, że serial ma tabuny wrogów i krytyków. Do niedawna rozumiałam i nawet lubiłam Gulfem, ale teraz nie wiem co mam o niej myśleć. Niemniej pierwsze pytanie, które bym jej zadała to "ile razy przemknęła jej przez głowę myśl, że to ona tak naprawdę powinna wylecieć z tego domu jako pierwsza". Bo przecież weszła do niego jako narzeczona, która jest w ciąży z przyjacielem dziedzica rodu Gulsoyów. A ona się zachowuje w rezydencji tak, jakby miała amnezję. Safir przynajmniej nie jest na końcu tabelki. Ma trudnych rywali, ale się na razie jakoś trzyma. I na razie może się czuć bezpieczny. Przez kilka najbliższych tygodniu powinien się jeszcze utrzymać.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 26, 2023 9:20:24 GMT
lucy - coś mi się wydaje, że niedługo ogłoszą finał serialu. Z tygodnia na tydzień coraz niższe wyniki .📌 Reytingi za 25.12.2023TOTAL:1. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 6) - 6.04% ⬇ (-0.13) 2. Kizil Goncalar (Odcinek 2) - 5.85% ⬆ (+1.46) 5. Ömer (Odcinek 37) - 5.34% ⬇ (-0.13) 10. Safir (Odcinek 17) - 3.26% ⬇ (-0.42)18. Ne Gemiler Yaktım (Odcinek 4) - 2.21% ⬇ (-0.43) AB:1. Ömer - 7.82% ⬆ (+1.71) 2. Kizil Goncalar - 6.81% ⬆ (+2.57) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 4.33% ⬇ (-1.36) 18. Ne Gemiler Yaktım - 1.58% ⬇ (-0.77) 21. Safir - 1.45% ⬇ (-0.28)ABC1:1. Kizil Goncalar - 7.85% ⬆ (+2.56) 2. Ömer - 6.85% ⬆ (+0.35) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 6.05% ⬆ (+0.85) 15. Safir - 2.57% ⬇ (-0.17)17. Ne Gemiler Yaktım - 2.14% ⬇ (-0.62)
|
|
|
Post by lucy on Dec 27, 2023 1:06:24 GMT
lucy - coś mi się wydaje, że niedługo ogłoszą finał serialu. Myślę, że na razie tego nie zrobią, bo nie mają gotowego następcy. Co więcej do wylotu jest jeszcze Ates Kuslari.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 27, 2023 13:36:52 GMT
💥 Bloger DedikoducuCocuk twierdzi, że serial „Szafir” nie zostanie zamknięty i nie ma ryzyka zakończenia jego emisji, wbrew plotkom krążącym w sieciach społecznościowych i.imgur.com/6KgnVTO.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Jan 2, 2024 9:35:23 GMT
lucy - nie było konkurencji, ale wzrosty mogą cieszyć. Tańczymy jak Cemile z Aleyną. 📌 Reytingi za 01.01.2024TOTAL:2. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 7) - 5.69% ⬇ (-0.35) 5. Safir (Odcinek 18) - 4.42% ⬆ (+1.16) AB:3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 4.67% ⬆ (+0.34) 12. Safir - 2.18% ⬆ (+0.73)ABC1:3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 5.22% ⬇ (-0.83) 5. Safir - 3.31% ⬆ (+0.74)
|
|
|
Post by mira on Jan 2, 2024 10:26:10 GMT
Wczorajszy odcinek zebrał wiele pochwał. Pozytywnie wypowiadali się nawet ci, którzy wcześniej zapatrzeni byli w Yamana i Feraye
|
|
|
Post by Matthias on Jan 2, 2024 10:36:57 GMT
Na dniach obejrzę z literkami 15 odcinek, ponieważ kolejnych jeszcze nie ma. A późniejsze podglądałem z automatycznym tłumaczeniem lub z innymi napisami te sceny, co mnie interesowały.
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2024 17:12:58 GMT
Matthias, ja też nie miałam jeszcze czasu obejrzeć 15-ego. lucy - nie było konkurencji, ale wzrosty mogą cieszyć. To jest i tak końcówka historii, chociaż piszą, że Safirek jest na razie bezpieczny. Myślę, że go pociągną do lutego, więc kilka odcinków jeszcze doda... w sensie, że liczba 25 (wszystkich) jest całkiem realna. i.imgur.com/SRAOmd0.png
|
|
|
Post by julia on Jan 3, 2024 19:51:43 GMT
Aleyna, to zawsze była wariatka, ale teraz robi się groteskowa. Siedzi w "szapce" na głowie lub biega po domu, do mamusi, aby coś wymyśliła, bo jak Bora powie... Sama Cemile nie wymyśliła, ale zakochany Bekir tak. zlecił pozbycie się Bory, którego chciał zabić wcześniej, ale wmieszał się Yaman. Ciekawa jestem , jak to się zakończy. Vural prosił go o opiekę nad Borą, gdy jego zabraknie, a zaufanemu słudze już śni się scheda po chlebodawcy i jej perspektywy roztacza przed Cemile. Na dziś Bora przeniósł się na łono Abrahama, Vural w rozpaczy, a ten groźny Ates okazał się bardzo wyrozumiałym i, wybaczającym człowiekiem, choć Feraye i Yaman są źli, ponieważ nie przyszedł na sprawę rozwodową. Pewnie minie trochę czasu, zanim Yaman pojmie, że Ates nie zrobił tego specjalnie, że to była wyższa konieczność. Wkurzył mnie Yaman tą swoją piramidalną zazdrością. Gdy wpada w złość robi się nieprzytomny - ślepy i głuchy, dopiero potem dochodzi do siebie i enty raz przeprasza. Ates nie przyszedł na rozprawę, Bora świadek koronny ciąży Aleyny, nie żyje - wszystko się skomplikowało. Yaman przez długi czas będzie utopiony, gdyż Alusia rozwodu mu nie da, po lewym zaświadczeniu , że to on jest ojcem Omera-Yamana
|
|
|
Post by man1000 on Jan 3, 2024 22:07:39 GMT
Zmiany w obsadzie… Efe Taşdelen z przyczyn niewiadomych opuszcza obsadę serialu Safir. Być może twórcy nie mieli pomysłu jak poprowadzić jego historię lub aktor otrzymał ciekawą propozycję zagrania w innym projekcie. Nie wiadomo też, w którym odcinku Bora pojawi się po raz ostatni.
|
|
|
Post by mira on Jan 4, 2024 7:23:08 GMT
Zmiany w obsadzie… Efe Taşdelen z przyczyn niewiadomych opuszcza obsadę serialu Safir. Być może twórcy nie mieli pomysłu jak poprowadzić jego historię lub aktor otrzymał ciekawą propozycję zagrania w innym projekcie. Nie wiadomo też, w którym odcinku Bora pojawi się po raz ostatni. Pojawił się po raz ostatni w odcinku 18. Chyba, że będą jakieś retrospekcje...
Swoją drogą strach się z tą Aleyną spiknąć, bo faceci, z którymi romansuje (najpierw Sarp, teraz Bora) kończą tragicznie
Yaman wkurza mnie niemiłosiernie i nie jestem w stanie tego faceta polubić. Oczywiście są chwile, kiedy zachowuje się fajnie, ale generalnie od początku coś mi w nim nie pasuje. A teraz, kiedy ma swoją Feraye, robi jej jakieś głupie jazdy niczym nastolatek.
|
|
|
Post by julia on Jan 9, 2024 9:41:36 GMT
Swoją drogą strach się z tą Aleyną spiknąć, bo faceci, z którymi romansuje (najpierw Sarp, teraz Bora) kończą tragicznie
Yaman wkurza mnie niemiłosiernie i nie jestem w stanie tego faceta polubić. Oczywiście są chwile, kiedy zachowuje się fajnie, ale generalnie od początku coś mi w nim nie pasuje. A teraz, kiedy ma swoją Feraye, robi jej jakieś głupie jazdy niczym nastolatek. mira , Alusia jest nie do podrobienia Zobaczysz w odcinku 19. jak mu znów odbija, nawet Feraye zaczyna mieć dość.....
|
|
|
Post by Matthias on Jan 9, 2024 15:34:16 GMT
📌 Reytingi za 08.01.2024TOTAL:1. Ömer (Odcinek 38) - 6.50% ⬆ (+1.16) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 8) - 6.08% ⬆ (+0.39) 8. Safir (Odcinek 19) - 3.57% ⬇ (-0.85)AB:1. Ömer - 7.71% ⬇ (-0.11) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 4.74%⬆ (+0.07) 16. Safir - 1.63% ⬇ (-0.55)ABC1:1. Ömer - 7.57% ⬆ (+0.72) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 5.54% ⬆ (+0.32) 9. Safir - 3.10% ⬇ (-0.21)
|
|
|
Post by lucy on Jan 9, 2024 17:47:07 GMT
Efe Taşdelen z przyczyn niewiadomych opuszcza obsadę serialu Safir. Być może twórcy nie mieli pomysłu jak poprowadzić jego historię lub aktor otrzymał ciekawą propozycję zagrania w innym projekcie. Obstawiam, że dostał propozycję roli na wyższym szczeblu, niż tutaj. Aktor zagrał w dosłownie kilku odcinkach, ale to wystarczyło, żeby zauważyć jak duży ma potencjał.
|
|
|
Post by julia on Jan 9, 2024 18:42:20 GMT
Cienko przędzie "Szafir", ale wbrew ocenom, wczorajszego 19. odcinka nie uważam za zły. Jest , wg mnie, na takim samym poziomie. Miłość buduje, uskrzydla, ale i miłość niszczy. Rozumie to Ates i zaczyna rozumieć Feraye. Yaman zrobił aferę w pracowni, Feraye została zwolniona. Wszystko z zazdrości, nawet o to że brat załatwił Ferae tę pracę. I jakby tego było mało, robi to po raz drugi, gdy Feraye ubłagała , aby przyjęto ją ponownie. I tu Feraye ma dość. Chce sama dojść do czegoś, nie chce się oglądać na majątek Gulsoyów, ma dość znaczących spojrzeń i plotek, które nasilają się po każdej awanturze Yamana: - Yaman , ta miłość nas dusi. Walka między braćmi trwa, Yaman wścieka się, że Ates chce rządzić firmą, a Ates z kolei chce pomóc dziadkowi i dlatego przyjmuje ofertę Vurala - otrzyma jego majątek w zamian za zmianę nazwiska na Bakirci. Dziadek nie chce tego poświęcenia, woli pójść do więzienia, a ten postępek brata tylko rozwścieczył Yamana. On nie potrzebuje jego poświęcenia, doświadczenia, on sobie da radę sam, aby podźwignąć firmę. Jest okrutny w swoich stwierdzeniach :"Nie jesteś bratem, bo w twoich żyłach płynie krew Vurala" Nawet poszedł na rozmowę z Gunes, aby powiedzieć , jaki naprawdę jest Ates : zły, manipuluje ludźmi, którzy zachowują się tak, jak on chce, poza tym, porzucił Melis w dniu ślubu. A wyjaśnienia Atesa? Był w owym czasie złym człowiekiem, był zły na wszystko i wszystkich, owszem kochał Melis, ale rozstanie uznał za jej ratunek przed tamtym sobą . Kolejny raz pokazuje swoją wrażliwość i dbałość o szczegóły - na pożegnanie przywozi Gunes porcelanową figurkę do pary. A pocałunek wyjaśnia słowami :"Może jest to ostatnia dobra rzecz, którą mogłem zrobić". A czyni to w momencie, gdy dowiedział się z telefonu Okana, że To Bekir odpowiada za śmierć Bory i teraz chce zabić Vurala...
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2024 18:19:59 GMT
Matthias, nadrobiłeś już odcinki? Bo ja mam nadal straszne tyły. Utknęłam na 15-tym.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 13, 2024 7:51:42 GMT
lucy jakoś ostatnio w ogóle nic nie oglądałem. Podobnie utknąłem. Zająłem się puzzlami 6000, i robieniem innych rzeczy, niż oglądaniem seriali 😂 ale nadrobię. Podglądam sobie scenki, które mnie zainteresowały, więc jestem mniej więcej świadomy tego, co się dzieje.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 13, 2024 21:23:04 GMT
Odcinek 15Odcinki podglądałem z tłumaczeniem zagranicznym, i głównie skupiałem się na scenkach protów... Jednak dzisiaj już postanowiłem usiąść i zerknąć na całość spokojnie. Już myślałem, że Yaman weźmie i postrzeli brata. Jednak tak się nie staje, ponieważ człowiek wynajęty do zastrzelenia Atesa przez Vurala, w ostatniej chwili zmienia kierunek broni i ramię Yaman zostaje rozszarpane przez kulę. Nie zabił? Dlaczego? No tak. Serial by się skończył . Gulfem grozi Vuralowi, jednak to go w ogóle nie obchodzi. Ba! Co jeszcze lepsze, sam grozi Gulfem. W końcu ukryła przed nim fakt, że Ates jest jego synem... Dlatego inaczej go traktowała, jeśli chodzi o wszystkie dzieci... Uwielbiam Şermin! Ktoś dobrze układa dla niej teksty. "Jestem jak winda. Jak ludzie jadą w dół, ja jadę do góry." Feraye! Mogłaś pociągnąć za spust. I już by było po Borze! Cieszę się, że Bade była w rezydencji i zrozumiała, co jej brat zrobił... Solidarność jajników wzięła górę. Nawet Vural nie może uwierzyć, że jego syn mógł posunąć się do czegoś takiego. Sermin z Omerem mają się coraz bardziej ku sobie. Ponadto dzięki zasługom "pielęgniarki" - staje się znów poczytalny i z tego co zrozumiałem, może znów zarządzać firmą. A więc młodzież musi wrócić na swoje miejsce. Vural mówi prawdę Atesowi. Skoro Gulfem nie była w stanie tego zrobić przez cały odcinek, to chłop wziął sprawę w swoje ręce. Aleyna zachodzi w ciążę z Borą. Tylko ja nie rozumiem, jak oni się nie skapnęli... Dlaczego Yaman nie zaczął krzyczeć, że nie spał z Aleyną... Kiedyś powiedział, że nie tknął jej. A teraz? Spogląda na Feraye... Nie był ani razu pijany, ani razu nikt ich nie zastał w łóżku... Nic z tego nie rozumiem. Okan i Hazal - mało ich było w tym odcinku. Szkoda. Bo lubię na nich patrzeć . Nesrin z Cetinem i dzieciakiem za namową Yamana, zostają w przybudówce. Nigdzie nie odchodzą. Sprawę jak rozwiązali z ojcem Feraye pozwólcie, że nie skomentuję. Po prostu - brak mi słów. Nagle się spakował i wyjechał. Był człowiek, i go ni ma Jeszcze na uwagę zasługuje Bade i Gunes - nowa bohaterka. Na chwilę obecną mało o niej wiemy. Bade dowiedziała się z dokumentów, że tak naprawdę nie jest córką Vurala. Vural przyczynił się do śmierci jej rodziców, a ją przygarnął do siebie. Kochała zupełnie obcego człowieka. Szybko zrozumiała, dlaczego nie darzył jej taką miłością, jak Borę... A teraz, jeszcze jest Ates! Fiu, fiu, fiu! Bora zejdzie na drugi plan pewnie.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 14, 2024 17:56:55 GMT
💥💥💥 Jutro wieczorem w telewizji pojawią się tylko 2 seriale wraz z ich nowymi odcinkami.. #Omer i #Safir
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2024 18:55:40 GMT
I tym sposobem jest szansa na mały wzrościl, bo za tydzień będzie wielki spadek - dojdą: Saladyn i Pąki.
|
|
|
Post by mira on Jan 15, 2024 7:50:37 GMT
lucy, szczerze mówiąc nie masz wiele nadrabiania, bo o ile się orientuje, z napisami mamy dopiero 16 odcinków. Ja również skończyłam na 15, ale może dzisiaj ruszę dalej. Oczywiście i tak mniej więcej wiem, co się dzieje.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2024 15:02:40 GMT
mira, dzięki, z tym, że ja nie oglądam na grupie, bo nie znoszę czytania (no chyba, że czytam książkę, ale ostatnio w sumie coraz częściej sięgam po audiobooki). Wolę słuchać i podziwiać ładne widoki, ładne twarze, czy grę aktorów. Czytając połowy nie widać i się odbiór rozmywa. Tak sobie myślę, że może dlatego mam zupełnie inny odbiór od Was. i.imgur.com/0K4rK5o.jpgi.imgur.com/lcqUWXP.jpg
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2024 16:11:51 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jan 15, 2024 16:57:02 GMT
I tym sposobem jest szansa na mały wzrościl, bo za tydzień będzie wielki spadek - dojdą: Saladyn i Pąki. Pasmo w niedzielę zrobi się wolne. Więc może tam będą lądowały nowości. Safirek wydaje się być dalej bezpieczny .
|
|