|
Post by lucy on Jan 15, 2024 17:07:16 GMT
Matthias, na razie go nie zamkną, ale ATV przygotowuje 3 nowe seriale, wiec przy tak niskich reytingach nie utrzyma się za długo. Zresztą, czy potrzebne mu jest aż ponad 25 odcinków? Obstawiam finał na przełomie lutego/ marca. I zastanawiam się, czy najnowsza nowość (Album rodzinny) nie wejdzie na poniedziałeczek (a Safir zprzeskoczy na niedzielę).
|
|
|
Post by lucy on Jan 16, 2024 13:51:26 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jan 16, 2024 15:24:38 GMT
AB za to szura po dnie. Ciekawe czy za tydzień będzie tam 1,5.
|
|
|
Post by julia on Jan 16, 2024 17:39:23 GMT
Wczorajszy odcinek, uczynił z Atesa, zabójcę, a w Yamanie pogłębił stan nerwowości, która daje się też we znaki Feraye. Vural jest spalony wśród grupy przestępczej , bierze na siebie to , co zrobił Ates, gdy bandzior przyłożył mu nóż do szyi. Vural nie pojawił się na pogrzebie Bory ( przyglądał się z daleka), bo się ukrywa. Przekazał Atesowi pieniądze , które ratują skórę Omera, ponieważ Ates przyjął nazwisko Bakirci. Pamiętamy, że był to warunek wybawienia z biedy Omera Gulsoya. A dziadek jest tak szczęśliwy, że podziękował Sermin: - Już nie muszę się z tobą żenić Sermin i nie potrzebuję pielęgniarki A bidula już myślała, że zostanie panią żoną i właścicielką willi, gdyż Omer pokazał drzwi Gulfem. Aleyna nadal szuka możliwości pozbycia się Feraye. Zabiera jej projekty graficzne i szuka pracy w ...Stambule. Oby , jak najdalej. i gdyby, Feraye nie zadzwoniła ( już pakowała walizkę) i nie zrozumiała, że to ktoś tam dzwonił w jej sprawie - wyjechałaby. A Bekir , planuje wyjechać z Cemile. Jemu grunt się pali pod nogami, ale ona nie jest zbyt chętna. W willi, dzięki córce ma ciepły i wygodny kąt. Bekir trzyma Yamana w szachu za to, że rozpowiedział , iż to on zabił Borę. Wiedział, jak go podejść - zdradził, że ma nagrania Bory i Aleyny.... Między naszymi gołąbkami zaczyna się psuć. Feraye ma pretensje do Yamana o ciągłe zatajanie prawdy, co prowadzi do nieporozumień i dramatów. Czuje się tym zmęczona...I ma rację. Ates mu to również wykrzyczał : - To przez ciebie. Dlaczego wcześniej nie powiedziałeś , że to Bekir zabił Borę. Na tę chwilę, to poza Omerem, którego poprzez swoje poświęcenie uratował Ates, wszyscy są w napięciu, są skłóceni. I teraz albo scenariusz pójdzie w happy end , albo w dramę. Zobaczymy.
|
|
|
Post by mira on Jan 17, 2024 11:12:52 GMT
Gizem i Ilhan. #AtGün
|
|
|
Post by Matthias on Jan 18, 2024 11:53:31 GMT
📌 Reytingi za 15.01.2024TOTAL:2. Ömer (Odcinek 39) - 5.76% ⬇ (-0.74) 6. Safir (Odcinek 20) - 4.08% ⬆ (+0.51)AB:1. Ömer - 5.81% ⬇ (-1.90) 12. Safir - 1.93% ⬆ (+0.30)ABC1:1. Ömer - 7.02% ⬇ (-0.55) 10. Safir - 2.80% ⬇ (-0.30)
|
|
|
Post by mira on Jan 18, 2024 12:51:26 GMT
Widziałam na TT info, że ktoś z fanów zapytał tę dziennikarkę Birsen o finał serialu, a ona odparła, że historia wraca na dawne tory i zobaczymy... Niektórzy wciąż wierzą, że Ates i Feraye mogą być razem, a ta wypowiedź ich w tym utwierdziła. Ja już straciłam wszelką nadzieję
|
|
|
Post by mira on Jan 19, 2024 9:06:46 GMT
Widziałam na TT info, że ktoś z fanów zapytał tę dziennikarkę Birsen o finał serialu, a ona odparła, że historia wraca na dawne tory i zobaczymy... Niektórzy wciąż wierzą, że Ates i Feraye mogą być razem, a ta wypowiedź ich w tym utwierdziła. Ja już straciłam wszelką nadzieję
Tymczasem nowy zwiastun pokazuje, że do rozwodu tak szybko nie dojdzie, a Feraye najprawdopodobniej wyląduje u boku Atesa w domu Vurala...
|
|
|
Post by julia on Jan 19, 2024 11:11:40 GMT
Niektórzy wciąż wierzą, że Ates i Feraye mogą być razem, a ta wypowiedź ich w tym utwierdziła. Ja już straciłam wszelką nadzieję Ostatnie dwa odcinki, wskazują na zmęczenie Feraye , która wyraźnie mówi, że tajemnice, półprawdy są przyczyną rozdźwięków miedzy nimi.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 19, 2024 22:02:32 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 22, 2024 20:07:18 GMT
WOW my tu już mamy 700 postów
|
|
|
Post by Matthias on Jan 23, 2024 17:57:45 GMT
📌 Reytingi za 22.01.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 3) - 6.80% ⬆ (+0.95) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 9) - 6.01% ⬇ (-0.07) 5. Ömer (Odcinek 40) - 4.76% ⬇ (-1.00) 15. Safir (Odcinek 21) - 3.01% ⬇ (-1.07)AB:1. Kizil Goncalar - 9.64% ⬆ (+2.83) 3. Ömer - 4.79% ⬇ (-1.02) 6. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 4.63% ⬇ (-0.11) 24. Safir - 1.42% ⬇ (-0.51)ABC1:1. Kizil Goncalar - 9.41% ⬆ (+1.56) 4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 5.10% ⬇ (-0.44) 5. Ömer - 4.98% ⬇ (-2.04) 18. Safir - 2.08% ⬇ (-0.72)
|
|
|
Post by mira on Jan 23, 2024 18:35:11 GMT
Podobno "Safir" ma pociągnąć do końca sezonu. No i dołącza nowa aktorka, tylko tym razem sporo starsza. Może siostra Omera?
Ja mam takie tyły, że szok. Nadal stoję na 15 odcinku.
|
|
|
Post by julia on Jan 24, 2024 10:59:43 GMT
Odcinek 21. Dziadkowi odbiło, dał się nabrać na "próbę samobójczą" Shermin i .....się z nią ożenił Co na to Cemile, sama ją sprowadziła do rezydencji , a teraz to Shermin będzie panią domu. Tyle , że Cemile ma teraz inny problem. Ates wie o tym, że to Bekir zabił Borę. Ma nagrania jego rozmów z Cemile w tym ostatnią : "Ruda możesz się cieszyć, Bora nie żyje , tak jak chciałaś". Czy po błaganiach i kajaniu się nie zacznie znów szukać możliwości podstawienia nogi Atesowi? Jest cwana, ale w szranki z Atesem stanąć nie może. - Robiłam to wszystko dla córki, ona beze mnie zginie. A Aleyna ciągle ma dobry nastrój i dziadziowi psuje nerwy. Co u naszych gołąbków? Ciągłe kłótnie, ale i powroty. Przerwy w rozstaniach nie działają, ciągle jest :"Feraye - Yaaaman" i "Yaaaman - Feraye".... Yaman jest tak zazdrosny, że niezmiennie wychodzi z siebie, ale popełnił jeden błąd - rozmawiał z Bekirem zbyt blisko Atesa , liczył na to ,że ten odda mu dowody , które zrujnują plan Ali i Cemile - Bora jest ojcem, to jasne. Wreszcie sprawa się wyjaśni i pozbędzie się oszustek. Ale pozwolił jechać Bekirowi z bratem, a ten oddał go w ręce Vurala Oprócz popadania w szał , Yaman pokazuje kolejne brzydkie cechy charakteru , zdradza Gunes, że to Ates zabił szefa grupy mafijnej. Pan w czerni ma dość : - Ja niczego złego wam nie zrobiłem, a wy mnie cały czas poniżaliście, odrzucaliście. Proponuje Feraye staż w Hiszpanii, ale gdy Yaman kolejny raz wpada w szał, mówi, że rozwodu nie będzie: - Przed ludźmi będziemy małżeństwem, będziemy mieszkać w osobnych pokojach i możesz robić , co zechcesz. Mamy bunt i złość wszystkich głównych bohaterów, co się z tego umocni czy będą kompromisy - zobaczymy. Trochę czasu przed nami, skoro serial ma być kręcony do końca sezonu.
|
|
|
Post by lucy on Jan 24, 2024 11:58:29 GMT
Ja nadal stoję na 15.Odcinku. Ostatnio nie mogę znaleźć czasu, żeby nadrobić. Miałam też zacząć oglądać Pąki (Kizli Goncalar), ale też nie dałam rady. Czekają mnie chyba maratony.
|
|
|
Post by Alex on Jan 28, 2024 22:18:59 GMT
Tak się niestety zapowiada. Yaman był/jest pierwszą miłością, takiego rodzaju który pamięta się do końca życia. Ale jednak jest lekkomyślny, dosyć niedojrzały. I ogólnie to go nie lubię Łazi teraz taki jakby zapłakany i wybucha krzykiem. Taki strasznie emocjonalny jest. Męczy mnie to już, a dopiero mamy drugi odcinek. Ates, jest starszy, dojrzalszy. Oferuje stabilność, bezpieczeństwo i oddanie. No, jestem jednostronna, bo Ilhan w roli Atesa jest mega charyzmatyczny i cudowny ❤️ Brzmi jak Fazilet 2
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 28, 2024 23:22:37 GMT
Choć skończyłam z tym serialem dawno temu to mam wrażenie,że nic się w tym temacie nie zmieniło. Nadal coś na tt mi się przewinie z Safiru (choć nie otagowane). Ale w wersji memów. Bo Burak w roli Yamana to jest okropny mem. Ozge jako Feraye też. Widziałam też niestety żale, że prowadzenie postaci Atesa zmienia się średnio raz na trzy,cztery odcinki. Więc to kolejny powód, który mnie cieszyć,że skończyłam z tym badziewiem. Nie wiem skąd się to bierze, bo ogólnie to mam normalne podejście do seriali. Ale tym czymś, safirem szczerze gardzę. Męczyłam się do 7 odcinka. Bo miał być trójkąt miłosny. A takiego nie było. Bo Ates cały czas był na doczepkę. Więc to nie jest trójkąt. I będę w tym stwierdzeniu trwała. Para Feraye i Yaman to po prostu para młodych ludzi, którzy chuć, pożądanie seksualne pomylili z miłością. Dwoje przygłupów, którzy skarżyli się na cały świat. A sami byli egoistyczni, gdzie krzyczeli, że tak bardzo się poświęcają na innych. Idioci, których nijak nie dało się polubić. Bo taka jest prawda. Ates, Ilhan fajnie się prezentował, robił co mógł. Ale ten serial to błazenada. O postaci Feraye to już mi się nie chce wspominać. Nie, nie, nie. Nienawidzę wręcz tej produkcji. Plusem były/są memy. Choć w sumie to nawet nie zawsze. Bo w ostatnim, który widziałam Yaman oczywiście darł ryja i o fuj ślina była widoczna. Burak to aktor, który jest na czarnej liście. Uważam,że nie ma żadnego talentu. Ma dosłownie trzy miny na krzyż. Uśmiech al'a playboy,wykrzyw twarzy w gniewie/krzyku, bądź mokra pseudo smutna twarz. Ozge będzie musiała się po tym czymś sporo namęczyć,bym w nowej produkcji nie widziała idiotki Feraye. Wydaje mi się,że przy Buraku to uncję talentu gdzieś wyparowały. Ogólnie ta para to głównie cringe. Ilhan, no nie wiem. Grał to co mu scenariusz w dalej chwili kazał. I jego stoicka postawa była o niebo lepsza niż te popisy Buraka. Plus on ma na swoim koncie kilka seriali,gdzie grał inne rolę. Więc Ilhan stoi o kilka poziomów wyżej niż tamta dwójka. A jakąś wielką fanką Ilhana nie jestem. Ostatni raz w dużym skrócie wylałam swoje żale na tego potworka. I już do tego tematu nie wrócę. No chyba,że ogłoszą finał to wtedy napiszę tylko W KOŃCU! ❤️
|
|
|
Post by mira on Jan 29, 2024 8:10:58 GMT
Dokładnie, ja też oczekiwałam, że będzie trójkąt, a finalnie Feraye miała zbliżyć się do Atesa. Czegoś takiego w tym serialu nigdy nie było. Czułam i nadal czuję się oszukana, chociaż lucy już mnie przekonywała, że nie mam prawa Odnoszę wrażenie, że romantyczne scenki w wykonaniu Ozge i Buraka wyszły nad wyraz dobrze, znalazło się wielu takich, którym ta para przypadła do gustu, przez co postanowiono zmienić pierwotny zamysł i postawić na parę Feraye-Yaman. Tyle, że oni (ani jako aktorzy, ani jako para serialowa) tego nie udźwignęli. Są nijacy. Teraz, kiedy widz stracił już jakąkolwiek nadzieję, że związek Atesa i Feraye jest możliwy, nagle idziemy w tym kierunku. Chyba. Bo w tym serialu niczego nie można być pewnym. Ates szczerze nienawidził Vurala, a teraz, kiedy wie, że jest jego ojcem, stale mu pomaga i nie dość, że przymyka oko na różne nielegalne sprawy, to sam się w nie pakuje. A tak nie chciał brudnej forsy w swojej firmie! Yaman dowiedział się o ciąży, przeżył stratę dziecka i ponownie zjednoczył się z Feraye, nie miał już powodu, by się wściekać i nagle znowu stał się krzykliwym, zaborczym głupkiem. Ates od początku był tajemniczym typem, ale w końcu przekonaliśmy się, że to dobry, uczciwy, pomocny facet, tymczasem nagle okazuje się, że ma ciemną stronę, jest mściwy, posuwa się do szantażu, zabija człowieka. Trochę się pogubiłam i nie wiem już, komu kibicować. Możliwe, że również dlatego, iż nie widziałam ostatnim 5 odcinków, tylko fragmenty. Tak czy inaczej para Ates i Feraye prezentuje się świetnie Mają w sobie coś takiego, czego Feraye i Yaman, mimo łączącego ich uczucia, nie mają.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 29, 2024 20:07:39 GMT
💥 Birsen Altuntas donosi, że w serialu Safir wydarzy się coś tragicznego. Wszystko wskazuje na to, że jeden z aktorów odejdzie z projektu.
|
|
|
Post by Alex on Jan 29, 2024 22:38:17 GMT
Obejrzałam dziś 1,5 odcinka... w sumie nie wiem czemu, bo dawno już nic z dizilandu nie oglądałam, a tym bardziej nie wiem dlaczego akurat padło na to... może przez ten opis Yagiza i Sinana w nieco nowszej wersji 😃 No i muszę przyznać że poczułam klimat Fazilet. Szczególnie w momencie kiedy Yaman przybył na kolację ze swoją świeżopoślubioną żoną. Jakoś tak się nastawiłam na to, że będę raczej kibicować Feraye i Atesowi przez ten opis, bo tam nawet wątek nauki w Ameryce się zgadza i wiek wyjazdu 😂 chociaż z ciążą i domkiem to bliżej im do Ece i Yasina. No ale mniejsza. Yaman mnie na razie nie denerwuje. Trochę nie ma wpływy na to co się dzieje. Mógł nie pozwolić Okanowi zawozić Bory do szpitala albo iść na policję, kiedy dowiedział się, że wrzucił jego ciało do jeziora. Ale jestem w stanie uwierzyć, że faktycznie nie ma wyjścia i musiał postąpić, jak postąpił. Twierdzenie, że Feraye jest winna całej sytuacji, bo "przecież widziała, że Bora jest nią zainteresowany i nie powinna sama wychodzić na ulicę" jest chore... a jeszcze gorsze, że takie teksty rzuca kobieta. Okan to jest taki drugi Ozan z Kara Sevdy. "Mi też jest ciężko", "pomyśl o mnie", "ja też sobie nie daje rady", "zrobiłem to dla ciebie", ja, ja, ja, ja, ja... jeszcze chwila i będę reagowała na niego dokładnie tak jak na Ozana... Atesa coś mało, ale obstawiam, że zaraz się hajtnie z Feraye i będzie płynne przejście z Fazilet do Zalima. Btw. aktor grający Yamana strasznie przypomina mi Ozana Dolunaya (? chyba dobrze pamiętam nazwisko). Ozge widziałam w 3 odcinkach Yemin, więc nie nastawiałam się za bardzo, ale jest ok. Dość mocno się zmieniła, w niektórych scenach miałabym problem z jej rozpoznaniem, gdybym nie wiedziała, że to ona.
|
|
|
Post by mira on Jan 30, 2024 8:23:19 GMT
Wyniki wczorajszego odcinka są złe. Ciekawe, czy rzeczywiście pociągną do końca sezonu, jak zapowiadano ostatnio, czy jednak zdecydują się zakończyć wcześniej... Zdecydowanie za długo pokazywali nam tego wkurzającego, wrzeszczącego Yamana i płaczącą za nim Feraye. Zbyt długo trzeba było czekać, żeby pomiędzy Atesem i Feraye doszło do konfrontacji i żeby między nimi zrodziła się jakaś relacja. Wielu widzów straciło cierpliwość i zwyczajnie przestało to oglądać. Taka jest moja opinia, każdy może mieć własną OK, w tej chwili relacja pomiędzy Atesem i Feraye oparta jest raczej na nienawiści, ale ja akurat bardzo lubię ten motyw "od nienawiści do miłości". Lubię, kiedy początkowo patrzeć na siebie nie mogą, mówią ostre słowa, żyją jak pies z kotem, a potem miękną. Jest nadzieja, że właśnie tak tutaj będzie, ale... Feraye nadal płacze za Yamanem, a Ates wydaje się dość mocno zainteresowany Gunes, więc jak to rozwiązać? I czy w ogóle wystarczy na to czasu przy tak kiepskiej oglądalności? Co do przecieków, że wydarzy się tragedia i ktoś zginie, czytałam, że być może uśmiercą brata i bratową Feraye, a ona i Ates będą musieli zająć się tym chłopcem (Eren mu na imię?) i to ich do siebie zbliży.
Alex, ciekawe, po czyjej stronie będziesz za kilka odcinków
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jan 30, 2024 9:16:33 GMT
Fakt ostatnie wyniki to szuranie po dnie i szczerze wątpię by chociaż do końca maja z nimi serial wytrzymał tym bardziej że w marcu ma pojawić się ten serial z Akinem a wątpię by próbowali niedzieli w tym sezonie jeszcze po 2 ostatnich serialach.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 30, 2024 17:38:02 GMT
📌 Reytingi za 29.01.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 4) - 6.99% ⬆ (+0.19) 2. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 10) - 6.72% ⬆ (+0.71) 7. Ömer (Odcinek 41) - 4.22% ⬇ (-0.54) 15. Safir (Odcinek 22) - 2.56% ⬇ (-0.45)AB:1. Kizil Goncalar - 8.93% ⬇ (-0.71) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 4.73% ⬆ (+0.10) 6. Ömer - 3.98% ⬇ (-0.81) 27. Safir - 1.18% ⬇ (-0.24)ABC1:1. Kizil Goncalar - 8.97% ⬇ (-0.44) 3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 5) - 5.47% ⬆ (+0.37) 5. Ömer - 4.97% ⬇ (-0.01) 17. Safir - 1.91% ⬇ (-0.17)
|
|
|
Post by lucy on Jan 30, 2024 19:46:23 GMT
Fakt ostatnie wyniki to szuranie po dnie i szczerze wątpię by chociaż do końca maja z nimi serial wytrzymał tym bardziej że w marcu ma pojawić się ten serial z Akinem a wątpię by próbowali niedzieli w tym sezonie jeszcze po 2 ostatnich serialach. Też wątpię. Na dzień dzisiejszy brak jest jakiejkolwiek decyzji w kwestii zamknięcia, jednak za chwilę to się może zmienić. Tym bardziej, że Milionerzy wrócili już na swoje pasmo. Także nawet nie będzie gdzie serialu przenieść, kiedy spadnie w reytingu na najniższy pułap. Inaczej Album Rodzinny musiałby zostać przesunięty na następny sezon. A zdjęć przecież nie będą bez końca przesuwać - i tak jest już duży poślizg w tym względzie. Nie jest to oczywiście wykluczone, ale bardzo mało prawdopodobne. Co prawda jest jeszcze Ates Kuslari, ale na dzień dzisiejszy serial ten ma znacznie lepsze wyniki od Safira (więc jest drugi w kolejce do wylotu). Także ATV pewnie obserwuje wyniki i rozważa który z tych dwóch pójdzie niedługo pod kosę jako pierwszy. i.imgur.com/j7ymdv1.png
|
|
|
Post by julia on Jan 31, 2024 16:38:05 GMT
Czy odcinek 22. był słabszy? Wg mnie prawie taki sam, jak poprzedni. Ciągłe kłótnie, Yaman - Feraye, teraz Feraye - Ates, między nimi diabeł dziadka i perełka mamusi - Okan. Ates w tym długim, czarnym płaszczu, wygląda jak demon zemsty. Ciągnie go do Gunes, ale Feraye zmusił do wprowadzenia się i grania przed ludźmi pani żony. Jego zauroczenie Feraye minęło, ale kto wie.... Ciekawe, jak ułoży się między Bade i Feraye Ona myślała, że teraz będzie mieszkać tylko z "bratem", a tu się piękna przyplątała Yamana trafia szlag, miota się , zobaczymy co wymodzi ciotka, która się pojawiła Widać ,że Omer czuje przed nią respekt, a na jego Shermin patrzy z dystansem. Kto wie czy to ona nie doprowadzi do jakiegoś ładu w tym domu. Mam nadzieję, że ta postać rozrusza trochę serial. Wszystko w rękach scenarzystów. Cemile i Aleyna trochę się uspokoiły. Pierwsza trzymana jest w szachu przez Yamana i Atesa, druga jeszcze próbuje grać ciążą, ale myślę, że lada moment prawda wyjdzie na jaw.
|
|
|
Post by man1000 on Feb 1, 2024 16:58:08 GMT
„Safir” w każdy poniedziałek gromadzi publiczność przed ekranem. Nowy odcinek serialu w reżyserii Semiha Bağcı będzie bardzo ekscytujący. Według informacji, które wyciekły zza kulis, w serialu nastąpi wybuchowe rozstanie. Mówi się , że będzie to imię İpek Tuzcuoğlu , czyli Gülfem z serii . W nowym odcinku serialu, w którym biorą udział İlhan Şen (Ateş), Özge Yağız (Feraye) i Burak Berkay Akgül (Yaman), odpowiedź na pytanie, czy i w jaki sposób Gülfem odejdzie, poznamy w poniedziałkowy wieczór.
|
|
|
Post by mira on Feb 1, 2024 18:17:41 GMT
Nie spodziewałam się, że to o nią chodzi. Myślałam, że jakoś, okrężną drogą, połączą ją z Vuralem.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 5, 2024 19:26:48 GMT
Odcinek 16Aleyna w ciąży. Lekarz potwierdza. Yaman zaprzecza... Zamiast ogłosić całemu światu, że nie spędził z nią nocy żadnej, to panuje grobowa cisza xD. Nie rozumiem tego. Mało Sermin. Ale jak się pojawiła, to chociaż się coś działo. Bade poznaje historię swoich rodziców, dzięki przyjaciółce, która została adwokatką. Ponadto pozbywa się już jednego człowieka - Halita, któremu dała pierścień. Ten sygnet, który znajdował się w sejfie Vurala. Kto załatwi Vurala? Jak Bade się zemści? Ates dowiaduje się i jest już utwierdzony w tym, że Vural jest jego ojcem. Gulfem jest załamana, że prawda ujrzała światło dzienne. Niedługo dowie się dziadek Omer, i rozpęta się w rezydencji jedno wielkie piekło. Nawet nie wiem co tu pisać. Przyjemnie się oglądało ten odcinek. Mała obsada, dość szybko się wyjaśniają sprawy - ja się z tego cieszę . Aleyna #1 - wysmarowała się kremem BB - Bora Bakirci . A Sermin o ujeżdżaniu konia - no rozbawiła mnie do łez I ta mina Cemile.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 5, 2024 20:12:08 GMT
Odcinek 17Ja pierdzielę! Dobrze rozpoczyna się ten odcinek. Aleyna i Cemile wpadają do mieszkania Feraye i urządzają takie sceny, że brzuch mnie ze sceny boli. Dlaczego ta oglądalność jest taka niska, ja się pytam... Przecież to są aktorki z prawdziwego zdarzenia! Jak one się dobrały... Niestety. Śmiechy chichy, ale Feraye i Hazal muszą opuścić mieszkanie, ponieważ sąsiedzi się zaczęli skarżyć na to całe widowisko jakie miało miejsce na korytarzu. Co więcej, Feraye traci pracę. Kochana rodzinka... Tylko się załamać pozostało. Vural nie próżnuje i odwiedza Omera. Mówi mu prawdę. Jego wściekłość zaskakuje mnie - wywala synową na zbity pysk. Nawet nie może nic z sobą zabrać. Żadnej rzeczy. Opuszcza rezydencję tak, jak jest tylko ubrana. Szkoda mi jej, ale po tym jak się zachowywała wobec Feraye, troszeczkę sobie na to zasłużyła. Hazal w końcu wyznaje miłość Okanowi. Chyba większość osób na to czekała. Bade kontaktuje się z innym mafiozą - ciekawe co z tego wyjdzie. Czy tajemniczy mężczyzna się odezwie do Bade? Ates zaczyna coś czuć do Gunes, i to z wzajemnością . Odcinki mijają dość szybko. Nic mnie nie irytuje. Wszystko jest odpowiednio wyważone. Żadnych zbędnych wątków czy rzeczy. Właśnie dotarłem do momentu, kiedy Bora żegna się z serialem. Czy zdoła powiedzieć Yamanowi przed śmiercią - kto jest ojcem dziecka Aleyny? Czy Yaman się sam domyśli?
|
|
|
Post by julia on Feb 5, 2024 21:20:03 GMT
Ates od początku był tajemniczym typem, ale w końcu przekonaliśmy się, że to dobry, uczciwy, pomocny facet, tymczasem nagle okazuje się, że ma ciemną stronę, jest mściwy, posuwa się do szantażu, zabija człowieka. Trochę się pogubiłam i nie wiem już, komu kibicować. Podobnie mściwy jest Yaman. OK, w tej chwili relacja pomiędzy Atesem i Feraye oparta jest raczej na nienawiści, ale ja akurat bardzo lubię ten motyw "od nienawiści do miłości". Lubię, kiedy początkowo patrzeć na siebie nie mogą, mówią ostre słowa, żyją jak pies z kotem, a potem miękną. Jest nadzieja, że właśnie tak tutaj będzie Tu nie będzie miłości. Odcinek 23. Spojler. Poza tym, że Feraye mieszka teraz w domu Atesa- choć tego nie chce- to przed ludźmi gra rolę żony. Nawet tańczy na ślubnej kolacji Omera i Shermin. Ciągle mamy wzdychanie i płacz... Nieładny gest wykonał Ates, rzucając na talerz Yamanowi pierścionek z szafirem, ale Aleyna zadowolona. Nie podoba mi się także jego śledzenie Feraye. Sporo zmian wprowadza ciotka i za to brawa - wyrzuca Cemile z willi. Widać , że wszyscy się z nią liczą, a wnuki bardzo ją kochają. Przeprowadza rozmowę z Atesem : - Ty zawsze byłeś ulubieńcem mamy, a Yaman moim. I oznajmia mu , że zawsze będzie trzymała stronę rodziny. Ma też żal, ze Ates zmienił nazwisko. I ostatnie sceny Gulfem. Widzi, że Feraye nie chce być z Atesem, prosi Yamana, aby walczył o swoją miłość, ale...Feraye nie idzie z nim. Gulfem jest zdruzgotana tym, że synowie nie żyją w zgodzie, że w rodzinie wszystko się sypie. Wyprowadza się z domu Atesa, ale w tym momencie podjeżdżają ludzie mafiosa, którego on zabił i strzelają.... Gulfem umiera na jego rękach. Rozpacz- wszyscy synowie ją kochali. Najbardziej autentyczny i przejmujący w swoim bólu jest Okan- brawa dla aktora Wydawało się, że pogrzeb odbędzie się w spokoju, ale Yaman się nie popisał; -Wszystko przez ciebie.... Mało tego, gdy wszyscy w domu odmawiają modlitwy, on jedzie na policję z donosem Ates aresztowany za zabójstwo... A Vural rozprawił się z zabójcami swoim sposobem: kulka , benzyna, zapalniczka...
|
|