|
Post by lucy on Sept 9, 2023 18:29:09 GMT
W internecie seriale YCS i RD idą ramię w ramię. Natomiast Ruhun Duymaz zebrał większą widownię telewizyjną, niż Ya Cok Seversen. Ciekawe jak się teraz potoczy ich bezpośrednia rywalizacja.. Swoją drogą dzisiaj jest duży tłok w ramówce. i.imgur.com/8qpeoYG.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Sept 10, 2023 7:32:31 GMT
Reyting za 09.09.2023TOTAL:1. Gonul Dagi (104 odcinek) - 7.29% 🆕 5. Kardeslerim (95 odcinek) - 5.03% 🆕 10. Ya Cok Seversen (10 odcinek) - 1.58% ⬇ (-0.36)11. Ruhun Duymaz (7 odcinek) - 1.47% ⬇ (-1.13) AB:1. Gonul Dagi - 6.87% 🆕 4. Kardeslerim - 2.95% 🆕 10. Ya Cok Seversen - 1.43% ⬆ (+0.11)11. Ruhun Duymaz - 1.21% ⬇ (-0.64)
|
|
|
Post by mira on Sept 10, 2023 17:45:15 GMT
Serial całkiem nieźle zniósł sobotnią konkurencję. W przeciwieństwie do Ruhun Duymaz...
|
|
|
Post by mira on Sept 11, 2023 13:16:44 GMT
Oglądam 9 odcinek, który kończy się dramą, więc główni bohaterowie od nowa muszą się zbliżyć, do tego jest kilka wątków, które wymagają rozwiązania, ale mimo to nie wyobrażam sobie, by ten serial trwał aż 26 odcinków. Nuda straszna. Połowa tego, tj. 13 odcinków, byłaby w zupełności wystarczająca.
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2023 20:32:39 GMT
|
|
|
Post by mira on Sept 13, 2023 11:04:45 GMT
Po kilku dniach męki ukończyłam w końcu 9 odcinek. No może trochę przesadzam, bo zdarzają się fajne momenty, scenki komediowe, no i dzieciaczki są super, ale historia Leyli i Atesa to jakiś kosmiczny wymysł i absolutnie nie jestem w stanie uwierzyć, że coś takiego mogłoby wydarzyć się naprawdę.
Oni się znają od miesiąca, może dwóch. Początki były nawet fajne, bo się przekomarzali, bo była zazdrość i ogólnie te początki zawsze mi się w serialach podobają. A potem nagle bum, wielka miłość, poważne wyznania i deklaracje. Niemal natychmiast związek został ogłoszony w prasie, po czym nastąpiły natychmiastowe zaręczyny, a pod koniec tego samego tygodnia mamy ślub. Istne szaleństwo. Ates nie zna rodziny Leyli, nie wie, skąd się nagle wzięła, czym się zajmowała. Nie wie o niej praktycznie nic. A kiedy już poznaje prawdę, to unika konfrontacji, a zamiast tego organizuje ślub, na którym świeżo upieczoną żonę upokarza na oczach wszystkich i się zmywa. Ślub jest prawdziwy, więc chwilę potem koniczny jest rozwód. Po co tak kombinować? Zwłaszcza, że Ates walczy o dzieci, a takie szopki w prywatnym życiu w niczym nie pomogą. Czy to nie jest głupie?
Leyla też jakaś szalona. Rozumiem, że się zakochała i ukochanego stracić nie chce, ale nakłamała tak bardzo, że nie pojmuję, jak może decydować się na ślub. Miała tyle okazji, by powiedzieć prawdę. A zamiast tego wymyślała kolejne kłamstwa. Ates wszystko łykał jak jakiś żółtodziób. A ona co myślała, że tak będzie wiecznie? Że sprawa się nie wyda?
A w ogóle co to za niania, która ciągle spędza czas z dala od dzieci, ciągle gdzieś biega i romansuje z pracodawcą? Zwłaszcza, że to niania zatrudniona do stałej opieki, a nie na kilka godzin dziennie.
W serialu są takie bzdury, tak nierealne wydarzenia, że trudno uznać historię za wciągającą i romantyczną. Chcę to obejrzeć do końca, skoro już zaczęłam, może wątek z matką Leyli będzie ciekawy, no i może rozkręcą trochę wątek Umuta, ale narazie słabo to wygląda.
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2023 20:59:37 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 13, 2023 21:10:44 GMT
A więc w każdej chwili serial może skończyć swój żywot. Niech dojdą do tych 15 odc bo więcej nie ma sensu tego ciągnąć. Ja to sobie odpuściłem połowę 8 i 9 cały odcinek. Bo poziom żenady z Yakup i tym udawaniem Leyli że niby taka święta. Trochę szkoda mi na to czasu. Ale 10 odc na pewno obejrzę. Bo skończyła się szopka z tą szajką, i yakupa prawię nie ma.
|
|
|
Post by mira on Sept 14, 2023 6:55:45 GMT
Całe szczęście, że info o 26 odcinkach nie jest prawdziwe. Obejrzę serial do końca, ale nie chcę się z tym bujać przez pół sezonu, bo jest wiele znacznie ciekawszych propozycji. Next, mówisz, że Yakupa prawie nie ma? Ja bym się nie zdziwiła, jakby powoli zaczęli dziękować za współpracę niektórym aktorom. Wydaje się, że aktor grający Onura już się nie pojawi, a może tylko na sam koniec.
|
|
|
Post by lucy on Sept 14, 2023 15:06:04 GMT
Z przeciekarni donoszą, że ważą się losy YCS. W każdej chwili może zapaść decyzja odnośnie finału. Nie wiem jaki ma obecnie układy Kanal D z Catayem, ale logika wskazuje, że dłuższy żywot będzie miał Donence. Nie dość, że jest to rodzima produkcja i kanał ma do niej prawa sprzedażowe to jeszcze serial ma lepsze reytingi, niż YCS. Owszem, YCS ma o wiele lepszą sprzedaż na dzień dzisiejszy, ale już widzę jaką klapę zaliczy ten serial w tv zagranicznej...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 14, 2023 18:20:10 GMT
Next, mówisz, że Yakupa prawie nie ma? Ja bym się nie zdziwiła, jakby powoli zaczęli dziękować za współpracę niektórym aktorom. Nie oglądałem całego ale wydaje mi się że podaje się maksymalnie w dwóch scenach. Co do odchodzenia niektórych aktorów jest jak najbardziej na tak. Postać Yakupa moim zdanie wyczerpała. To co miał namieszać to namieszał. Onur chyba już nie wróci. Baris zostanie, bo ma jakąś relacje z Ilgaz. I nawet ich sceny są spoko. I Meryem bo to najbliższa osoba Leyli obok barisa. No i są jakieś podchody z tym kierowca czy kim on tam jest. Jesli chodzi o ilość odcinków to tak 15/16 odcinków i można to zamknąć. Hafsanur aktorsko nie jest taka zła, keke nie jest wybitny no ale jest gra. Ten serial trochę pogrążył kiepski scenariusz. A zwłaszcza ta maskarada z tymi oszustwami. I ta szajka aktorsko jest kiepska aktorsko i ich role są irytujące. To ich pchało na dno. Walnięta ciocia Füsun i braciszek Umut to nawet było spoko. I największym plusem tego serialu to są te sceny około rodzinne. To nie było nudne. I moim zdaniem te Szkoda mi keke że się teraz zamkną na te rom-comy. Chodź z drugiej strony jak by ten scenariusz był lepszy, nie mówię że byłby hitem ale może te 3,5% by mieli a to już jest coś.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 16, 2023 13:02:27 GMT
Finał na 13 odcinku
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 16, 2023 17:30:32 GMT
Fajnie że jednak nie będzie tych 26 odcinków. Tylko mogli im dać te 15 odc. Mieli by cztery odcinki na skończenie. Zwłaszcza że 11 nagrany i pewnie już 12 nagrywają. Więc zostanie im 1,5 odcinka na skończenie.
|
|
|
Post by mira on Sept 16, 2023 18:55:08 GMT
A ja tam się cieszę, że zaraz kończą. Zamysł był niby niezły, ale scenariusz jest jakiś pokręcony i oderwany od rzeczywistości. Od początku byłam negatywnie nastawiona ze względu na dobór protów. Myślę, że wiele osób miało podobne zdanie i szybko serial porzuciło. Ja wytrwałam i w sumie ta główna para nie jest taka zła, różnica wieku przestała mnie razić, romantyczne scenki wypadają sensownie. Natomiast całość wypada blado. Nie tragicznie, ale też nie ma tu niczego szczególnie ciekawego.
Mam nadzieję, że Kerem więcej nie skusi się na komedię romantyczną.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 16, 2023 20:04:34 GMT
A ja tam się cieszę, że zaraz kończą Ja też, ale powinni im dać te 15 odc. Pewnie są już w połowie 12 odc, albo coś pozmieniają. Albo będą mieć jeden odcinek na zamknięcie historii. Bo będzie sinusoida, fochanie się. I nagle pstryk i szczęśliwi i zakochani.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 17, 2023 17:18:16 GMT
Reyting za 16.09.2023TOTAL:1. Gonul Dagi (105 odcinek) - 7.58% ⬆ (+0.29) 2. Kardeslerim (96 odcinek) - 5.49% ⬆ (+0.46) 12. Ruhun Duymaz (8 odcinek) - 1.31% ⬇ (-0.16) 15. Ya Cok Seversen (11 odcinek) - 1.21% ⬇ (-0.37)AB:1. Gonul Dagi - 5.89% ⬇ (-0.98) 3. Kardeslerim - 3.09% ⬆ (+0.14) 19. Ya Cok Seversen - 1.09% ⬇ (-0.34)20. Ruhun Duymaz - 1.08% ⬇ (-0.13)
|
|
|
Post by lucy on Sept 18, 2023 13:39:30 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Sept 20, 2023 15:12:46 GMT
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 22, 2023 15:48:10 GMT
zaczelamogladac to dla Kerema i fakt 2 pierwsze odcmnie troche wciagnely, obejrzalam je cale, od trzeciego zaczelam ogladac na podgladzie ale jeszcze dosc znosnie, dwie godz obejrzalam w godzine i tak minely mi kolejne 2=3 odcinki, pozniej odpuscilam ze 2-3 odcinki wrocilam na 9 w zasadzie nic nie tracac, wrocilam chcac obejrzec akcje ze slubem, 10 odc obejrzalam znow dosc dokladnie, wciagnal mnie a 11? od tygodnia go mecze i doszlam do ok 30tej min, nie umiem, wlaczam na 5 min i wylaczam nie daje rady sluchac tego pitolenia, obejrze pewnie po finale na podgladzie ostatnie odcinki, ale porazka dla mnie, widac to na yt gdzie pierwszy odc ma 9 mln a ten ostatni ledwo milion przekroczyl, ciesze sie, ze nie tylkoja sie mecze
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 22, 2023 15:50:53 GMT
oby nie skonczylo sie jak u ruskich, ze sciagna go po jednym odcinku heh
|
|
|
Post by lucy on Sept 22, 2023 21:32:33 GMT
zaczelamogladac to dla Kerema (...) ciesze sie, ze nie tylkoja sie mecze Bo to, że jakiś serial jest wybitny, wcale nie jest zasługą aktora, tylko fabuły, scenariusza i realizacji. Dlatego szkoda życia na męczenie się miesiącami dla aktora - obok jest wiele lepszych seriali i warto się na nie otworzyć (notabene w nich też grają aktorzy, którzy by mogli dołączyć do grona tych najb. ulubionych, gdyby dostali szansę).
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 23, 2023 2:50:48 GMT
zaczelamogladac to dla Kerema (...) ciesze sie, ze nie tylkoja sie mecze Bo to, że jakiś serial jest wybitny, wcale nie jest zasługą aktora, tylko fabuły, scenariusza i realizacji. Dlatego szkoda życia na męczenie się miesiącami dla aktora - obok jest wiele lepszych seriali i warto się na nie otworzyć (notabene w nich też grają aktorzy, którzy by mogli dołączyć do grona tych najb. ulubionych, gdyby dostali szansę). nie jestem fanka telenowel, przypadkiem trafilam na 'ZAPUKAJ DO MOICH DRZWI'' uzaleznilam sie na tyle, comi sie nie zdarza, ze zaczelam szukac Serkana w sieci, obejrzalam inne seriale z nim, co fakt w wiekszosci na podgladzie, zaczelam czytac o nim i przez to zalozylam tu konto, nie chce sie zaglebiac w swiat telenowel, nie chce spedzac dnia ogladajac kilka odc dziennie, po prostu chce widziec jego tak mnie uzaleznilo zapukaj..podobal mi siejako policjant, podobalmi sie jako zimny dran,nie podobami sie to wydanie, nie chce wyjsc na jakies psycho wiecnie zamierzam jego in komentowac, czytalamco sie tam dzieje.. po prostu nie podoba mi sie ta idiotyczna fabula i topolaczenie glownych postaci
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 23, 2023 2:51:47 GMT
nie mam spacji w lapku, wiec czasem lacza mi sie slowa, sorry
|
|
|
Post by lucy on Sept 23, 2023 20:13:16 GMT
zaczelam szukac Serkana w sieci, obejrzalam inne seriale z nim(...) po prostu chce widziec jego tak mnie uzaleznilo zapukaj.. Z tego co kojarzę, Kerem grał jeszcze w bardzo popularnym "Czekając na słońce" (Güneşi Beklerken). Natomiast seriali tureckich w stylu SCK, gdzie w sieci panowało istne szaleństwo jest wiele. Niektóre nawet u nas leciały: Wymarzona miłość (Erkenci Kus), czy Miłosne potyczki (Ask laftan anlamaz) - ten ostatni jest nawet z aktorką główną z SCK i protem o wiele lepszym aktorsko od Kerema.
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 24, 2023 8:23:21 GMT
zaczelam szukac Serkana w sieci, obejrzalam inne seriale z nim(...) po prostu chce widziec jego tak mnie uzaleznilo zapukaj.. Z tego co kojarzę, Kerem grał jeszcze w bardzo popularnym "Czekając na słońce" (Güneşi Beklerken). Natomiast seriali tureckich w stylu SCK, gdzie w sieci panowało istne szaleństwo jest wiele. Niektóre nawet u nas leciały: Wymarzona miłość (Erkenci Kus), czy Miłosne potyczki (Ask laftan anlamaz) - ten ostatni jest nawet z aktorką główną z SCK i protem o wiele lepszym aktorsko od Kerema. ok,ale jazwariowalamna jegopunkcie,niechce jej ogladac ten usmiech zabija
|
|
|
Post by Matthias on Sept 24, 2023 9:18:16 GMT
Reyting za 23.09.2023TOTAL:1. Gonul Dagi (106 odcinek) - 7.98% ⬆ (+0.40) 2. Kardeslerim (97 odcinek) - 4.62% ⬇ (-0.87) 13. Ya Cok Seversen (12 odcinek) - 1.42% ⬆ (+0.21)44. Ruhun Duymaz (9 odcinek, FINAŁ) - 0.65% ⬇ (-0.66) AB:1. Gonul Dagi - 6.09% ⬆ (+0.20) 5. Kardeslerim - 2.57% ⬇ (-0.52) 18. Ya Cok Seversen - 1.03% ⬇ (-0.06)36. Ruhun Duymaz (FINAŁ) - 0.64% ⬇ (-0.44) ABC1:1. Gonul Dagi - 7.23% ⬇ (-0.13) 3. Kardeslerim - 3.28% ⬇ (-0.93) 11. Ya Cok Seversen - 1.75% ⬆ (+0.32)41. Ruhun Duymaz (FINAŁ) - 0.64% ⬇ (-0.56)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 1, 2023 9:40:18 GMT
📌 Reytingi za 30.09.2023TOTAL:1. Gönül Dagi (Odcinek 107) - 8.41% ⬆ (+0.43) 2. Kardeşlerim (Odcinek 98) - 5.75% ⬆ (+1.13) 8. Kader Bağları (Odcinek 1) - 2.42% 🆕 18. Ya Çok Seversen (Odcinek 13, FINAŁ) - 1.32% ⬇ (-0.10)АВ:1. Gönül Dagi - 6.80% ⬆ (+0.71) 3. Kardeşlerim - 3.56% ⬆ (+0.99) 7. Kader Bağları - 1.91% 🆕 27. Ya Çok Seversen (FINAŁ) - 0.73% ⬇ (-0.30)АВC1:1. Gönül Dagi - 8.08% ⬆ (+0.85) 3. Kardeşlerim - 3.84% ⬆ (+0.56) 7. Kader Bağları - 2.60% 🆕 15. Ya Çok Seversen (FINAŁ) - 1.49% ⬇ (-0.26)
|
|
|
Post by lucy on Oct 1, 2023 9:55:21 GMT
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Oct 1, 2023 14:10:21 GMT
obejrzalam z ciekawosci ostatnie pol godz finalu na yt, zeby wiedziec jak sie skonczylo a nie widzialam ostatnich 2-3 odc, nie umialam sie zmusic.. dobrze, ze to skonczyli serial nudny a gdy potna kazdy odc na 3 czesci po to zeby je sprzedawac to juz wogole nic nie bedzie sie w tych odc dzialo, szkoda Kerema, ale w koncu kazdy robi co chce
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2023 7:05:18 GMT
Każdy ogląda, jak chce, mnie też się zdarzyło oglądać tylko niektóre sceny odcinka (np. w "Camdaki Kiz"), ale całych odcinków nigdy nie pomijałam.
W każdym razie w przypadku tego serialu postanowiłam obejrzeć całość i niczego nie przewijam, nawet jeśli wieje nudą. Wczoraj obejrzałam odcinek 12. Wydaje się, że ta końcówka prowadzona jest dość logicznie i wszystkie wątki zmierzają w kierunku sensownego zamknięcia. Sprawa dzieci w toku, Ates i Leyla ponownie się zbliżają, matka Leyli czai się w pobliżu, przekręty Fusun prawie wyszły na jaw. Jestem ciekawa, jak Leyla zareaguje, gdy dowie się, kim jest jej matka. Ciekawi mnie też, czy Ates i Umut finalnie się pogodzą. Ale nie chcę sobie spoilerować i cierpliwie poczekam na literki.
|
|