|
Post by mira on Sept 29, 2023 6:32:12 GMT
Lubię Serkana i Aycę, nastawiłam się na oglądanie i zdania nie zmienię, ale... wszystko to jest takie cukierkowe, że aż mnie mdli. No i zwyczajnie nudne. Natomiast nie mam pojęcia, co na to widownia turecka... Sobotni wieczór, może i jakieś cioteczki się skuszą?
Edit.
Opis pierwszego odcinka:
Sevda i Kerem, którzy poznali się w Czarnogórze, przeżywają cudowny dzień, który odmienia ich życie i rok później wyruszają na spotkanie. Kerem to bogaty młody człowiek należący do rodziny, która wychowała książąt Imperium Osmańskiego. Sevda to młoda córka rybaczki, która żyje pełnią życia. Świat Kerema, otoczony ciotką, ojcem i siostrami, niesie ze sobą wielkie marzenia. Sevda natomiast zmaga się z życiowymi problemami w swoim skromnym świecie, składającym się z mamy i młodszej siostry. Wydaje się, że niemożliwe jest, aby ponownie się spotkali. Czy ich miłość wystarczy, aby przezwyciężyć swój los?
Ayca promienieje.
|
|
|
Post by lucy on Sept 29, 2023 17:50:24 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 9:55:12 GMT
|
|
|
Post by mira on Sept 30, 2023 17:22:42 GMT
Owszem, ładna. A tu nagranie z sesji:
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 19:29:15 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 19:29:59 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 19:31:40 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 19:34:15 GMT
Dlaczego wszystkie pocałunki Ayca są takie dziecinne? I zawsze takiej same.. 2.Odcinek | Zwiastun 1
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 20:32:34 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Sept 30, 2023 21:17:00 GMT
Ozge już pewnie nóż ostrzy .
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 21:36:34 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 30, 2023 22:49:29 GMT
Tutaj nie ma, ale z Furkanem 😍 Meryem to był mój chyba pierwszy turecki serial z napisami jaki obejrzałam. Cudownie go wspominam.
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2023 23:51:25 GMT
Też mi się Meryem bardzo podobał. Ale najładniejszą parę wg mnie Ayca tworzy z Serkanem. Przystojniak jakich mało.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 1, 2023 9:38:52 GMT
📌 Reytingi za 30.09.2023TOTAL:1. Gönül Dagi (Odcinek 107) - 8.41% ⬆ (+0.43) 2. Kardeşlerim (Odcinek 98) - 5.75% ⬆ (+1.13) 8. Kader Bağları (Odcinek 1) - 2.42% 🆕18. Ya Çok Seversen (Odcinek 13, FINAŁ) - 1.32% ⬇ (-0.10) АВ:1. Gönül Dagi - 6.80% ⬆ (+0.71) 3. Kardeşlerim - 3.56% ⬆ (+0.99) 7. Kader Bağları - 1.91% 🆕27. Ya Çok Seversen (FINAŁ) - 0.73% ⬇ (-0.30) АВC1:1. Gönül Dagi - 8.08% ⬆ (+0.85) 3. Kardeşlerim - 3.84% ⬆ (+0.56) 7. Kader Bağları - 2.60% 🆕15. Ya Çok Seversen (FINAŁ) - 1.49% ⬇ (-0.26)
|
|
|
Post by lucy on Oct 1, 2023 10:21:41 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 1, 2023 13:18:17 GMT
Serial jest od Surec, także trafił do katalogu Eccho Rights... i jeśli TVP będzie nadal kupować seriale na VOD, będzie szansa na lektora pl. I wtedy na pewno zerknę. i.imgur.com/17vTxHu.pngi.imgur.com/WGrccXS.jpgZwiastun od Dystrybutora..
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 1, 2023 13:51:01 GMT
Może, jeśli serial nie skończy się na 10 odcinkach.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Oct 1, 2023 20:25:47 GMT
Nie stawiałem na ten serial… Ale okazał się dla mnie premierą sezonu… Jest bajecznie… Romantycznie… Magicznie… Piękne krajobrazy… Bohaterowie mają się bardzo ku sobie… Sevda ma coś dziwnego w oczach jak patrzy na Kerema… Jakby chciała go zjeść… Ale są bardzo ładna parą… Historia jest prosta, ale chwytliwa… Wzrusza… Może Turków przekona, bo pragnę więcej… Ciekawi mnie co dalej z miłością księcia i dzikuski… Jak zachowa się księżniczka Żaba…
Niestety… Seriale z wątkami „obcojęzycznymi” nie mają w Turcji powodzenia… Oni są niezwykle dumni…
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2023 6:46:35 GMT
Który duet Aycy najbardziej lubicie? Która para najładniejsza? Nie mam dużego doświadczenia z jej serialami. "Zemheri" obejrzałam na suwaku. Jeśli chodzi o "Meryem", "The Protector" i "Ariza" - widziałam tylko kilka scen na YT. Według mnie z każdym partnerem wyglądała dobrze. Ale największą chemię miała chyba z Alpem, zresztą zostali potem parą.
Serial z Serkanem obejrzę i wtedy ocenię Póki co nie widziałam ani komentarzy do odcinka, ani nie wiem za wiele o fabule. Widziałam tylko oceny, no i są takie sobie...
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2023 13:10:04 GMT
Wyniki premiery KB na tle innych seriali. Wszystkich seriali jest 25/
Miniona Tygodniówka:
19 Miejsce - Total 17 Miejsce - AB 17 Miejsce - ABC1
|
|
|
Post by julia on Oct 2, 2023 17:40:51 GMT
Ale najładniejszą parę wg mnie Ayca tworzy z Serkanem. Przystojniak jakich mało. Też tak uważam A tak w ogóle, to Tolga i Catagay w moim wzorcu pięknego mężczyzny się nie mieszczą, a Serkan - jak najbardziej Jest bajecznie… Romantycznie… Magicznie… Piękne krajobrazy… Bohaterowie mają się bardzo ku sobie… Sevda ma coś dziwnego w oczach jak patrzy na Kerema… Jakby chciała go zjeść… Ale są bardzo ładna parą… Historia jest prosta, ale chwytliwa… Wzrusza… Może Turków przekona, bo pragnę więcej… Ciekawi mnie co dalej z miłością księcia i dzikuski… Jak zachowa się księżniczka Żaba… Zgadzam się, jest bajecznie, magicznie i romantycznie. Krajobrazy przyciągają wzrok. W niektórych ujęciach widzę podobieństwo do "Królowej Nocy", Obraz z góry, gdy Sevda jedzie skuterem. Podobne spojrzenie Ferita na Sevdę, jak Kartala na Selin... Ayca jest taka apetyczna, że tylko ją schrupać i powinna z "księżniczką Żabą" dać sobie radę, choć nie będzie łatwo, bo mieć taką rodzinę przeciwko sobie, a zwłaszcza ciotkę i kostyczną damę dworu Dilber, to nie lada wyzwanie....
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2023 18:50:17 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 6, 2023 12:04:01 GMT
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Oct 7, 2023 7:20:46 GMT
julia, ta ciotka jest bardzo tajemnicza i dziwna… Momentami mam wrażenie, że ona chce Kerema dla siebie…
|
|
|
Post by Matthias on Oct 7, 2023 14:00:52 GMT
Kader Bağları - Ayça Ayşin Turan & Serkan Çayoğlu 🔥
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 7, 2023 14:11:09 GMT
Druga zapowiedź 2. odcinka:
|
|
|
Post by lucy on Oct 7, 2023 14:52:59 GMT
Serial jako taki mnie nie interesuje, ale z czystej ciekawości - jak się sprzedaje na ekranie ten "ładny dla oka duet protów", postanowiłam wczoraj zerknąć na 1.Odcinek. Nie miałam tego w ogóle w planie, ale tak jakoś się złożyło. Obejrzałam połowę odcinka i niestety nie mam zbyt wiele dobrego do napisania. Historia jest bardzo naiwna, typowo bajkowa, niestety wg mnie KB się nie sprzedaje nawet w konwencji telenowelowej, bo brakuje w nim klimatu i magii. Reżyser do bańki. Widziałam w swym życiu niejedną hacjendówkę latynoską i nigdzie nie było aż tak "nieklimatycznie". Do tego scenariusz też nie rzuca na kolana (i to delikatnie mówiąc). Od razu przyszedł mi na myśl niedawny serial "Gulcemal", w którym wg mnie (choć widziałam tylko początkowe odcinki) było wszystko (z wyjątkiem dobrze dobranej protki): i magia i klimat i dobry scenariusz... a serial i tak zaliczył klapę. Jedyne interesujące sceny były jak dla mnie te z Raną. Sceny protów były natomiast tak nijakie i nudne, że czekałam aż się skończą. Pomijając same dialogi, na które kompletnie zabrakło pomysłu, nie czuję między protami żadnej, ale to żadnej chemii. No i dopiero teraz widzę jak słabą aktorką jest Ayca. Na jej Meryem patrzyłam z przyjemnością, niestety na kolejną Meryem, tyle, że w innym wydaniu (serialu) to ochoty już nie mam. Naprawdę nie widzę żadnej różnicy, choć postać jak na razie wibruje w szczęśliwości.
|
|
|
Post by lucy on Oct 7, 2023 19:26:47 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 8, 2023 0:50:00 GMT
Dokończyłam odcinek i tak jak sama historia wydaje się niezła, tak realizacja zabija jej bajkowość.. Po drugie taka fabuła w Turcji jesienią raczej nie da rady. Jeśli brat Sevdy nie cierpi na zespół Aspergera to wydaje się być kolejnym denerwującym dzieciakiem. Kiedy go zobaczyłam wiozącego w stronę wytwornych gości, którzy przybyli na imprezę zaręczynową stolik z 3-piętrowym (chwiejącym się) tortem (w dodatku z uśmiechem na twarzy) to myślałam, że się przewrócę. Przecież to dziecka nie ma już 3 latek. No może jest faktycznie dotknięte jakimś schorzeniem, bo jego reakcje i w ogóle zachowania są mocno dziecinne, żeby nie powiedzieć "nienormalne". No zachowanie Sevdy, która nadbiegła słysząc krzyki (czy płacz?) brata mnie już dobiło. Jeszcze niedawno nie umiała sobie poradzić z tatusiem naciągaczem i nie wiedzieć czemu mu oddała ostatnie pieniądze (zamiast pogonić go kijem), a dzisiaj ma odwagę zbesztać na oczach wszystkich pracodawczynię własnej matki za to, że ta zareagowała na scenę, gdzie czyjeś dziecko "bawi" się tortem zaręczynowym i go przewraca na ziemię. Tym bardziej, że matka powierzyła jej opiekę na bratem, a ta go zwyczajnie nie dopilnowała. Po prostu głowa mała. No scena była lekko szokująca i pewnie miała na celu zatrzymać widownię do kolejnego odcinka. Sama byłam ciekawa jak się wszystko skończy i obejrzałam początek i końcówkę wczorajszego odcinka. Nie ma tu owijania w bawełnę... i w końcówce odcinka wszyscy, łącznie z Raną poznają prawdę... że dziewczyną, w której się Kerem zakochał rok temu w Czarnogórze jest Sevda. Ayca mi nie pasuje do tej roli. Powinna przestać już się bawić w odgrywanie "małych" dziewczynek, bo są to role dla 20-latek, a nie dla niej. Jest mało wiarygodna i nieciekawa, a jej pretensjonalnego tonu w scenach, gdzie postać się wykłóca o swoją rację... nie kupuję. No nie planuję serialu oglądać, bo brak mi w nim klimatu jaki powinna mieć bajka (tudzież telenowela).
|
|
|
Post by Matthias on Oct 8, 2023 8:01:22 GMT
Źle to wygląda, oj źle... FOX chyba kosę wyciągnie za tydzień.📌 Reytingi za 07.10.2023TOTAL:1. Gönül Dagi (Odcinek 108) - 7.53% ⬇ (-0.88) 2. Kardeşlerim (Odcinek 99) - 5.38% ⬇ (-0.37) 7. Kader Bağları (Odcinek 2) - 2.61% ⬆ (+0.19)АВ:1. Gönül Dagi - 7.50% ⬆ (+0.70) 3. Kardeşlerim - 3.01% ⬇ (-0.55) 8. Kader Bağları - 1.79% ⬇ (-0.12)АВC1:1. Gönül Dagi - 8.00% ⬇ (-0.08) 3. Kardeşlerim - 3.96% ⬆ (+0.12) 6. Kader Bağları - 2.53% ⬇ (-0.07)
|
|