|
Post by Matthias on Sept 2, 2024 18:27:44 GMT
💥💥💥 Burak Berkay Akgül i Özgü Kaya na promo serialu Kanal D "Güzel Aşklar Diyarı" Dziś ukaże się nowy fragment produkcji!
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Sept 2, 2024 19:19:31 GMT
No i oto 1 zwiastun.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 2, 2024 20:08:59 GMT
Zwiastun ciekawy piekne widoki Kapodacji patola juz sie w tym przewija no i akcja gdzie zastrzelono pana młodego jestem ciekaw czy jakas grupa sie skusi na tlumaczenie?
|
|
|
Post by mira on Sept 3, 2024 6:38:48 GMT
Zwiastun ciekawy piekne widoki Kapodacji patola juz sie w tym przewija no i akcja gdzie zastrzelono pana młodego jestem ciekaw czy jakas grupa sie skusi na tlumaczenie? Oglądałam tylko raz, mimochodem i po turecku, ale to chyba brat pana młodego, nie pan młody.
Początek historii dość mocny, ale często tak się zaczyna, a potem są flaki z olejem...
|
|
|
Post by lucy on Sept 3, 2024 7:39:22 GMT
Kolejna nieudana grafika (oficjalna). Jak można coś "takiego" udostępnić? Czy plakat glówny też będzie tak marny?
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Sept 3, 2024 8:19:45 GMT
Patrząc na zwiastun i plakat t chyba inne osoby za to odpowiadają. A trupa w pierwszym odcinku raczej nie będzie bo na plakacie jest typ na wózku. I mam wrażenie, że to brat pana młodego.
|
|
|
Post by lucy on Sept 3, 2024 12:24:10 GMT
Logo..
|
|
|
Post by lucy on Sept 3, 2024 16:24:19 GMT
A trupa w pierwszym odcinku raczej nie będzie bo na plakacie jest typ na wózku. To czyj ten pogrzeb? No i ten na wózku wygląda chyba inaczej, niż ten, który został postrzelony. Ze zwiastuna wynika, że proci zostali rozdzieleni, bo konserwatywna rodzina prota dała słowo innej. Matka prota szantażuje protkę, że w ich stronach słowo dane komuś jest ponad wszystko i jeśli nie zostanie dotrzymane, cała rodzina za to zapłaci. Czyli daje jej do zrozumienia, że musi wracać z powrotem (chyba do Izmiru)...
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Sept 3, 2024 16:36:02 GMT
lucy , Pogrzeb mi chyba umknął. A znając tego typu klimaty w Turcji ogólnie w grę wchodzi również vendetta, bo w sumie na tym ślubie z jakiegoś powodu strzelali może doszło do pomyłki. A może faktycznie jakieś rozgoryczenie złamanym słowem. Niestety nie widziałem zwiastuna z napisami. PS: Jakoś zdjęć grupowych utrudnia identyfikacje aktorów.
|
|
|
Post by lucy on Sept 3, 2024 16:58:31 GMT
Moja interpretacja Zwiastuna..
Oglądałam kilka razy ten zwiastun i trudno rozgryźć wszystkie sceny, bo są powyrywane z kontekstu. Protka na pewno pochodzi z innego świata, bo wybierając się do Kapadocji słyszy od matki, że "tam ludzi żyją na innych zasadach...". Ten z kucykiem mówi do ojca prota, że o jego córce plotkują, więc trzeba będzie zamknąć ludziom usta tj. "wypełnić dane słowo". Czyli to znaczy, że rodziny sobie kiedyś obiecały, że ich dzieci w przyszłości wezmą ślub. Ojciec prota mówi, że jego syn dzisiaj wraca do domu, więc przyjdą prosić o rękę. Prot się stawia do matki, że niczego nikomu nie obiecywał, ale ojciec krzyczy, że on sam dał słowo. Prot na lotnisku oświadcza się protce, ale potem jego matka tłumaczy jej, że u nich rodzina najważniejsza i słowo dane komuś jest ponad wszystko. I że jeśli nie zostanie dotrzymane, ona będzie odpowiedzialna za wszystko co się wydarzy. Reszty już nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że tego z kucykiem doszły słuchy, że prot ma inną, bo przyszedł do ojca prota i powiedział, że nie ręczy za siebie. A potem jest jakiś pożar i ojciec prota mówi do niego i do protki, że wezmą ze sobą ślub i to będzie jego odpowiedź dla Esrefa i całej Kapadocji. A potem jest wesele i strzał do jednego z braci prota. Pewnie w ramach wendety.
|
|
|
Post by lucy on Sept 3, 2024 19:06:23 GMT
Jeszcze co do Fabuły... to protka pochodzi z Izmieru, gdzie pracuje jako lekarka. Prot zabiera ją do Kapadocji, aby przedstawić ją swojej rodzinie - pewnie jak swoją przyszłą żonę. Fabuła ta bardzo przypomina historię serialu Asmali Konak (z Nurgul Yesilcay i Ozanem Denizem), który był także kręcony w Kapadocji: dizilandia.boards.net/thread/201/asmal-konak-posiad-winnic-ksiyon
|
|
|
Post by mira on Sept 4, 2024 7:14:06 GMT
Tu jest chyba lepsza jakość.
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 4, 2024 15:42:32 GMT
Mogę się założyć,że Burak i jego popisy aktorskie znowu będą się głównie opierać na przytulankach z protką. I w tych teledyskowych scenach wypada nieźle. Ale reszta, to istne drapanie pazurami po tablicy. Jestem ciekawa jak przyjmie się serial . dziwnym czlowiekiem jestes, jedziesz po tym kolesiu az nie milo sie to czyta, nie lubisz go ok, tez wielu nie lubie, po co wiec tu zagladasz i co 2-3 posty musze czytac Twoje zale, ja tam go lubie
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 4, 2024 16:36:35 GMT
Spoko. Jest to forum zatem sobie pisze swoje żale. Podobnie jak ty swoje
|
|
|
Post by lucy on Sept 5, 2024 11:18:25 GMT
Oto "władczyni" rezydencji Alaców.
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 6, 2024 15:19:12 GMT
Spoko. Jest to forum zatem sobie pisze swoje żale. Podobnie jak ty swoje jasne, ze to jest forum i jasne, ze mozesz pisac co chcesz ale czytalam przez 23 strony forum SAFIRA Twoje obiekcje do niego, weszlam poczytac tutaj o tym serialu bo jestem go ciekawa ze wzgledu na Buraka i znowu czytam to samo co tam, daj juz spokoj wszyscy juz wiedza, ze masz na niego alergie, kolejne 30 postow o tym jaki to on beznadziejny nic nie zmieni, ja za to mam alergie na tego drugiego z SAFIRA jest tak brzydki, przypomina mi tego z bajki o gumisiach co rzadzil ogrami, nie obejrze zadnego serialu z nim chyba ze bede przewijala sceny z Nim, ale nie zamierzam nikogo tym meczyc przez 30 str
|
|
|
Post by lucy on Sept 6, 2024 15:29:43 GMT
Plakat bardzo ładny, choć mało oryginalny. Czyli ten stary to chyba dziadek, a nie ojciec prota. A ta młoda po prawej (gra ją Ege) to jego żonka. "Szefowa" rezydencji
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 6, 2024 20:05:03 GMT
Spoko. Jest to forum zatem sobie pisze swoje żale. Podobnie jak ty swoje jasne, ze to jest forum i jasne, ze mozesz pisac co chcesz ale czytalam przez 23 strony forum SAFIRA Twoje obiekcje do niego, weszlam poczytac tutaj o tym serialu bo jestem go ciekawa ze wzgledu na Buraka i znowu czytam to samo co tam, daj juz spokoj wszyscy juz wiedza, ze masz na niego alergie, kolejne 30 postow o tym jaki to on beznadziejny nic nie zmieni, ja za to mam alergie na tego drugiego z SAFIRA jest tak brzydki, przypomina mi tego z bajki o gumisiach co rzadzil ogrami, nie obejrze zadnego serialu z nim chyba ze bede przewijala sceny z Nim, ale nie zamierzam nikogo tym meczyc przez 30 str Tak. Jeśli najdzie mnie ochota to będę oglądać ten serial i narzekać jak bardzo nie lubię głównego bohatera Możesz omijać wzrokiem moje posty
|
|
|
Post by Matthias on Sept 8, 2024 18:14:46 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Sept 8, 2024 20:47:55 GMT
Jest juz drugi zwiastun
|
|
|
Post by lucy on Sept 8, 2024 20:53:28 GMT
Kolejny dobry zwiastun, który wydobywa wiele smaków fabularnych. Serial jest świetnie promowany. Oby w praniu okazał się równie dobry.
|
|
|
Post by mira on Sept 9, 2024 7:35:32 GMT
Zwiastun ładny, ale ja mam swego rodzaju deja vu. Znowu Kapadocja, znowu dziadek, znowu nieakceptowana przez rodzinę narzeczona, znowu ogniska na pustkowiu, znowu takie same pocałunki. Trochę się dziwię Burakowi, że zdecydował się ponownie na tego typu rolę.
|
|
|
Post by lucy on Sept 9, 2024 12:39:02 GMT
To mnie się ten serial nie rysuje w wyobraźni jako zbiór samych kalek. Bardziej mnie przytłaczały mosty w Stambule. Dobrze, że obecnie seriale wytykają nos poza to miasto, bo można przynajmniej nacieszyć oko. Sama Kapadocja jest piękna i wcale nie jest jednowymiarowa. Np. w Maria ile Mustafa była pokazano od tej bardziej "zielonej" strony (niestety scenariusz tam zawiódł). Ojcowie, dziadkowie, niechciane panny młode, waśnie dwóch rodzin, niemożliwe miłości... etc. są przecież w co drugim serialu. Halit Ergun obchodził na planie urodziny..
|
|
|
Post by mira on Sept 10, 2024 13:30:45 GMT
Ilhan (i jego Ates) chyba prześladuje fanów Buraka B. A. Mimo że to nowy serial Buraka, wciąż można się natknąć na tweety nawiązujące do Ilhana. Stylizacje rzeczywiście identyczne
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 10, 2024 13:44:12 GMT
Tym to się nudzi. Ale raczej jest to mała, ale krzykliwa grupka psychofanów. Bo reszta jest zajęta nowymi, innymi serialami.
|
|
|
Post by lucy on Sept 10, 2024 14:02:25 GMT
Ale ten drugi na tym foto to jest naprawdę Burak Berkay Akgul? Dałabym głowę, że to Burak Tozkoparan (gra obecnie w Siyah Kalp).
|
|
|
Post by mira on Sept 10, 2024 14:10:35 GMT
Ale ten drugi na tym foto to jest naprawdę Burak Berkay Akgul? Dałabym głowę, że to Burak Tozkoparan (gra obecnie w Siyah Kalp). Nie napisałam, że na zdjęciu jest Burak Berkay Akgul. Napisałam, że to jego serial. Nawet specjalnie użyłam inicjałów, żeby nikt nie pomylił z Burakiem T., który jest na zdjęciu.
Może powinnam uściślić, już nieważne
|
|
|
Post by lucy on Sept 10, 2024 14:36:22 GMT
W takim razie jeszcze bardziej nie rozumiem treści posta i tego porównania. Ciekawostka. Współtwórca serialu, notabene bardzo zdolny filmowiec, który jest nie tylko producentem, scenarzystą i reżyserem (jest nim w GAD), ale i aktorem, wiele lat temu partnerował Bern Saat (dokładnie w jej pierwszej roli głównej) w serialu Aska Sürgün (PL: Miłość na wygnaniu). Był i nadal jest mega przystojny. Szkoda, że już nie gra. Dzisiaj..
|
|
|
Post by lucy on Sept 11, 2024 14:40:50 GMT
Opis fabuły.
Deniz, która mieszka w Izmirze, gdzie właśnie ukończyła medycynę, przybywa do Kapadocji, aby poznać rodzinę swojego ukochanego, Arhana. Ta podróż, która na początku przypomina bajkę, wywołuje wojnę, której nikt się nie spodziewa. Huczne wesele Arhana i Deniz, którzy pomimo przeciwności postanawiają się pobrać, zamienia się w krwawą noc. Teraz Deniz będzie walczyć o przetrwanie w zupełnie obcym miejscu, wśród wrogo nastawionej rodziny Alaca. Czy Deniz i Arhan będą w stanie chronić swoją miłość pomimo wszystkich otaczających ich problemów i trudności? (tłum. lucy)
|
|
|
Post by lucy on Sept 11, 2024 14:46:34 GMT
|
|