|
Post by lucy on Sept 11, 2024 14:52:38 GMT
Reżyseria: Mahsun Kırmızıgül Scenariusz: Feraye Şahin Jest mała zmiana. Scenariusz piszą jednak: Özlem İnci Hekimoğlu, Nil Güleç Ünsal Natomiast reżyserować będzie (obok Mahsuna) Deniz Kolos.
|
|
|
Post by Alex on Sept 12, 2024 18:00:16 GMT
Niby Ozgu i powinnam się trzymać z daleka, ale jakoś ciekawi mnie ten serial... oby szybko mi przeszło.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 14, 2024 17:00:47 GMT
Kolejny zwiastun
|
|
|
Post by lucy on Sept 14, 2024 23:31:48 GMT
Ojejku. W tym zwiastunie słyszę głos Kiraca. Uwielbiam jego ścieżki dźwiękowe (Binbir Gece, Ask ve Ceza, Meryem). On potrafi muzyką stworzyć niesamowity klimat telenowelowy
|
|
|
Post by man1000 on Sept 15, 2024 12:52:52 GMT
Serial „Güzel Aşklar Diyarı” będzie konkurował z „Kızıl Goncalar” w poniedziałkowe wieczory na kanale D, chyba że nastąpi nowa zmiana . Wykorzystanie ludowej pieśni Kıraça „Zeynebim”, rozpoczynającej się wersami „Liść wierzby jest delikatny, delikatny” w scenie, w której główna aktorka Özgü Kaya płacze w swojej zakrwawionej sukni ślubnej w serialu , który był nakręcony we współpracy z MedYapım i Siz Film, wywarł głębokie wrażenie na publiczności. Scenie, w której bohaterka „Deniz” grana przez Özgü Kaya bierze prysznic w zakrwawionej sukni ślubnej, a jej starsza siostra Ünzile (Melis Birkan) rozwiązuje tę suknię ślubną płacząc, towarzyszy wers „Liść wierzby jest delikatny, delikatny…” z pieśni ludowej „Zeynebim” śpiewanej przez Kıraça. Film został udostępniony na kontach Kanal D w mediach społecznościowych z dopiskiem: „Życie to delikatny kwiat… Po zerwaniu nie pozostaje nic oprócz bólu”. Turcja od miesiąca przeżywa ból związany ze zniknięciem 8-letniej Narin Güran z Diyarbakır, a następnie odkryciem jej martwego ciała w korycie strumienia. Czyli wychodzi na to ze serial "Yalan" prawdopodobnie zostanie przeniesiony na inny dzien
|
|
|
Post by Alex on Sept 15, 2024 13:34:37 GMT
...w scenie, w której główna aktorka Özgü Kaya płacze w swojej zakrwawionej sukni ślubnej w serialu , który był nakręcony we współpracy z MedYapım i Siz Film, wywarł głębokie wrażenie na publiczności. Potwierdzam, płacz Ozgu zawsze wywiera na mnie ogromne wrażenie.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 15, 2024 20:12:56 GMT
Potwiedzone Premiera 23 wrzesnia poniedzialekZ niecierpliwością wyczekiwany jest serial telewizyjny „Güzel Aşklar Landı ” . Krążyły pogłoski, że serial w reżyserii Mahsuna Kırmızıgüla będzie emitowany w poniedziałkowe wieczory. Według najnowszych doniesień, jeśli nie nastąpią żadne nowe zmiany, emisja serialu skupiającego Özgü Kaya i Buraka Berkay Akgül planowana jest na poniedziałek 23 września. Tym samym „Kraina pięknych miłości ” będzie próbowała zdobyć część tortu oglądalności z „Red Goncalar” z Özgü Namalem w roli głównej, który był mistrzem oglądalności poprzedniego sezonu i który rozpocznie sezon 30 września. Miłym zbiegiem okoliczności było to, że główni aktorzy obu seriali nazywali się Özgü. Jednym z konkurentów „Krainy pięknych miłości ” jest serial TRT „Selahaddin Eyyubi, zdobywca Jerozolimy” …
|
|
|
Post by lucy on Sept 16, 2024 10:58:32 GMT
I znowu ten szeroki uśmiech
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Sept 17, 2024 10:10:40 GMT
Przypomnijcie mi czy na Kanal D przez długi czas emitowano w poniedziałki Trzy siostry z tą aktorką w roli protki? Yalan jakieś wyniki jednak miał więc pewnie liczą na względny sukces minimum 5 w każdej kategorii.
|
|
|
Post by lucy on Sept 17, 2024 11:00:13 GMT
Przypomnijcie mi czy na Kanal D przez długi czas emitowano w poniedziałki Trzy siostry z tą aktorką w roli protki? Emisja Trzech Sióstr była we wtorki (oprócz ostatnich ok. 10 odcinków, bo serial został przeniesiony na sobotę). W poniedziałki wychodził Safir z Burakiem.
|
|
|
Post by lucy on Sept 17, 2024 14:46:50 GMT
Plakat (na razie roboczy)..
|
|
|
Post by lucy on Sept 17, 2024 15:54:27 GMT
Plakat i opis postaci.. ARHAN ALACAArhan jest charyzmatyczny, inteligentny, zdecydowany i skuteczny. Chociaż jest najmłodszym synem rodziny Alaca, jego dziadek bardzo mu ufa. Arhan studiował za granicą zarządzanie przedsiębiorstwem i wrócił do kraju, aby zająć się rodzinnym biznesem. Podczas koordynowania prac związanych z otwarciem przez jego kapadocką rodzinę hotelu w Izmirze, poznał Deniz, miłość swojego życia. I po tym jak zdecydował się przedstawić Deniz swojej rodzinie, aby ich związek uczynić oficjalnym i móc zrobić wkrótce kolejny poważny krok, jest zmuszony zmierzyć się z negatywną reakcją swojej rodziny. Ale jest uparty jak jego ojciec i dziadek i nie rezygnuje ze swojej miłości jak tego oczekuje rodzina. Pomimo planów, aby rozpocząć życie z Deniz z dala od rodziny, jest zmuszony zamieszkać z nią w rodzinnej rezydencji w Kapadocji. Wtedy zaczyna się prawdziwy test dla Arhana. Nowoczesny, wesoły, towarzyski Arhan, którego zna Deniz, ma jeszcze drugą, inną "stronę", która jest przywiązana do tradycji, stawia swoją rodzinę ponad wszystko inne i nie potrafi kontrolować złości, gdy chce się zemścić. Chociaż Arhan od czasu do czasu waha się między trudnymi dylematami, stara się znaleźć równowagę, słuchając głosu swojego serca.. ( lucy )
|
|
|
Post by lucy on Sept 17, 2024 16:11:39 GMT
Cd.. DENIZ DERVISHOGLUDeniz jest piękną, inteligentną i nowoczesną kobietą. Choć jej korzenie sięgają regionu Morza Czarnego, urodziła się i wychowała w Izmirze, a na uniwersytecie studiowała medycynę. Po ukończeniu nauki, dziewczyna przygotowuje się do egzaminów, aby móc wykonywać swój zawód. Pomimo utraty rodziców w młodym wieku, Deniz miała dzieciństwo, które można nazwać szczęśliwym dzięki starszej siostrze, która się nią opiekowała. Choć jest osobą twardo stąpającą po ziemi, namiętnie czyta powieści Jane Austen i marzy o miłości jaką przeżywały ich bohaterki. W chwili, gdy po raz pierwszy widzi Arhana, zdaje sobie sprawę, że znalazła dokładnie to, czego szukała. Myśli, że będzie miała szczęśliwy dom z Arhanem, pracując w zawodzie, który bardzo kocha. Jednak podróż do Kapadocji, by poznać rodzinę Arhana, staje się punktem zwrotnym w jej życiu. Po krótkim czasie Deniz zamieszkuje jako synowa w Rezydencji Alaca i odkrywa Arhana, jakiego dotąd nie znała. Deniz, która będzie zmagać się z trudnościami życia w rodzinie, w której nie jest pożądana, zrobi wszystko, co w jej mocy, aby być szczęśliwą z Arhanem, którego bardzo kocha.. ( lucy)
|
|
|
Post by lucy on Sept 18, 2024 5:50:35 GMT
Cd.. HAKİM ALACAHakim jest despotycznym, nieprzewidywalnym człowiekiem, który zawsze wie czego chce. Gdy stracił jedynego syna Tarıka, stał się ojcem dla swoich czterech wnuków. Posiadając wielkie doświadczenie życiowe, Hakim potrafi być bezlitosny i bezwzględny wobec ludzi i sytuacji. Nigdy nie akceptuje braku szacunku w stosunku do siebie i zawsze ma w zanadrzu gotowy plan działania. W ustanowionym przez siebie ładzie, gdzie wszystko się kręci wokół pieniędzy i władzy, Hakim Alaca zawsze stawia swoje nazwisko na pierwszym miejscu. Chce być nieśmiertelny, dlatego przy każdej okazji pokazuje wszystkim, że jest niezniszczalny. Jego małżeństwo z Hanzade, młodą i piękną kobietą, jest właśnie z tego powodu. Chociaż Hakim wydaje się być mściwy i okrutny, robi wszystko, aby chronić swoją rodzinę i nazwisko. Wie bowiem, że życie jest bardziej okrutne niż on sam. ( lucy)
|
|
|
Post by mira on Sept 18, 2024 7:23:05 GMT
Podoba mi się opis Arhana. Nie będzie to postać jednowymiarowa. Znaczy może nie powinno mi się podobać, bo pewnie lepiej, gdyby był zawsze prawy, opanowany, dobroduszny, ale to mogłoby być trochę nudne w serialu. Oglądać nie planuję, niemniej jestem ciekawa, co wydarzy się w pierwszym odcinku.
|
|
|
Post by lucy on Sept 18, 2024 17:09:42 GMT
Bardzo ładna ta sesja..
|
|
|
Post by Matthias on Sept 23, 2024 15:14:16 GMT
💥💥💥 Burak Berkay Akgül i Özgü Kaya na promo serialu Kanal D #"Güzel Aşklar Diyarı".
|
|
|
Post by Matthias on Sept 24, 2024 17:06:48 GMT
❥ Reytingi za 23/09/2024:▪TOTAL:5. Güzel Aşklar Diyarı - 3.33% 🆕8. Karadut - 2.96% 🆕 ▪АВ:6. Karadut - 2.36% 🆕 10. Güzel Aşklar Diyarı - 1.95% 🆕▪АВС:3. Karadut - 3.29% 🆕 9. Güzel Aşklar Diyarı - 2.58% 🆕
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 24, 2024 18:18:34 GMT
Albo Tureckiej widowni nie siadły poniedziałkowe nowości, albo ludzie łapią ostatnie promienie słońca i wyszli z domu.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 30, 2024 10:36:54 GMT
Plakat Międzynarodowy
|
|
|
Post by Matthias on Oct 1, 2024 18:41:39 GMT
❥ Reytingi za 30/09/2024:▪TOTAL:1. Kızıl Goncalar - 5.32% 🆕 7. Güzel Aşklar Diyarı - 3.23% ⬇ (-0.10)10. Karadut - 2.78% ⬇ (-0.18) ▪АВ:1. Kızıl Goncalar - 6.62% 🆕 7. Karadut - 2.29% ⬇ (-0.07) 13. Güzel Aşklar Diyarı - 1.54% ⬇ (-0.41)▪АВС:1. Kızıl Goncalar - 6.92% 🆕 8. Karadut - 2.71% ⬇ (-0.58) 10. Güzel Aşklar Diyarı - 2.59% ⬆ (+0.01)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 1, 2024 20:58:37 GMT
Wrócił Kızıl Goncalar z drugim sezonem, i nowości się zwijają. Ale jak na tak małą konkurencje nie wróże tym nowym serialom wielkiego hitu.
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2024 15:31:51 GMT
I pomyśleć... Deniz Kolos opuściła serial. Jej miejsce zajął Koray Kerimoğlu.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 7, 2024 20:08:54 GMT
W serialu „Kraina pięknych miłości” napięcie stopniowo rośnie . Do mocnej obsady serialu dołączył kolejny odnoszący sukcesy aktor, reżyserowany przez Mahsuna Kırmızıgüla, którego nowym reżyserem jest Koray Kerimoğlu . Serdar Özer podpisał umowę z „Krainą Pięknych Miłości” . Özer dołączy do zespołu wcielając się w postać doktora Halila . W serialu, który będzie częścią historii od czwartego odcinka, doktor Halil zmieni równowagę jako imię z przeszłości Ünzile (Melis Birkan) .
|
|
|
Post by Matthias on Oct 8, 2024 7:40:13 GMT
❥ Reytingi za 07/10/2024:▪TOTAL:1. Kızıl Goncalar (21 odcinek) - 5.55% ⬆ (+0.23) 5. Güzel Aşklar Diyarı (3 odcinek) - 3.75% ⬆ (+0.52)9. Karadut (3 odcinek) - 2.97% ⬆ (+0.19) ▪АВ:1. Kızıl Goncalar - 7.85% ⬆ (+1.23) 7. Güzel Aşklar Diyarı - 2.10% ⬆ (+0.56)10. Karadut - 2.03% ⬇ (-0.26) ▪АВС:1. Kızıl Goncalar - 7.35% ⬆ (+0.43) 6. Karadut - 3.16% ⬆ (+0.45) 7. Güzel Aşklar Diyarı - 3.03% ⬆ (+0.44)
|
|
|
Post by lucy on Oct 13, 2024 23:47:16 GMT
W serialu dzieje się niedobrze. Pomimo ostatnich wzrostów postanowiono zmienić scenariusz. Niestety aktorom nie podobają się zmiany. Halit Ergun podjął decyzję o wycofaniu się z serialu i zawnioskował o uśmiercenie jego postaci. Burakowi te zmiany także nie odpowiadają. Czy posunie się do porzucenia roli?
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Oct 14, 2024 6:39:31 GMT
O widzę, że jak serialu nie załatwią wyniki to sami aktorzy go załatwią. Inna sprawa gdy mówią o tym, że inny plan na scenariusz był pierwotnie a inny jest finalnie. Jeszcze nie zabrałem się do serialu na poważnie ale miałem takie plany. A teraz to nie wiem.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 14, 2024 6:41:06 GMT
Nie ma mnie 3 dni, a tu takie rzeczy się dzieją. Może szybciej zniknie z anteny .
|
|
|
Post by lucy on Oct 14, 2024 9:32:09 GMT
O widzę, że jak serialu nie załatwią wyniki to sami aktorzy go załatwią. Inna sprawa gdy mówią o tym, że inny plan na scenariusz był pierwotnie a inny jest finalnie. Moim zdaniem aktorom nic do scenariusza. Pierwotny jego plan nie wypalił, więc postanowiono sięgnąć po zapasowy. Twórcy i kanał wyłożyli na projekt mnóstwo kasy, wiec mają prawo go ratować. Także jest to żenujące, że po kilku odcinkach aktorzy uciekają.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Oct 14, 2024 9:51:19 GMT
lucy, Też twierdzę, że aktorom nic do scenariusza, ale nie będę udawał, że nie sprawiają u mnie uśmiechu takie przecieki zanim aktor odejdzie. Wiem że sensowny/spójny scenariusz w tureckich serialach nie ma sensu bytu patrząc na realia tworzenia seriali w Turcji. Czasem nawet cieszę się jak takie historie wychodzą zanim zabiorę się za serial a miałem nad nim usiąść w miniony weekend.
|
|