|
Post by elysa7 on Nov 14, 2024 22:05:12 GMT
Nie wytrzymam jak będzie gadanie Zeynep,że ona się poświęci i że Halil ma wrócić do Didem i dziecka. Naprawdę jest mi aż przykro,że scenariusz czerpie aż tak beznadziejne i leniwe wątki. Dramat. Tu akcja fajna i takie coś z telenoweli.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2024 22:10:57 GMT
No! Widziałam. Jeny, ależ żałosne. Naprawdę. I co? Halil zerwie, żeby zaopiekować się Didem? Najmądrzej byłoby aby ta drama trwała tylko jeden odcinek. Niech idą do lekarza. Ale nie. Ponieważ w tak źle pisanych scenariuszach nie przewidują takiej możliwości. A sądziłem że takie tanie zagrywki są tylko w tanich tasiemcach xd. Jak oni teraz zrobią szopkę na kolejne cztery docinki że się kochają ale dla dobra dziecka halil zostanie z didem, to po prostu mam ochotę walnąć w głową o framugę i skrócić męki. Sądziłem że tak tanie zagrywki mamy już dawno za sobą. Przecież ten serial kreuje się na poważny a takie wątki za przeproszeniem z dupy że głowa mała. Ja na prawdę nie chc oglądać jak zeynep jak zbity pies patrzy na Halila i on na nią. Ale zostanie z didem bo dziecki. Niech jeszcze do kompletu robią ślub Zeynep z Kaanem i będzie creme de la creme sp****olu scenariuszowego. Oni ze sobą byli przez 20 odcinków i takich cyrków nie było jak są teraz. I pewnie patrząc na fragi innych odcinków didam im to powie w finale 42 odcina, i trzeba będzie czekać kolejny tydzień by się okazało co halil zrobi. Tak, to jest zawsze najlepsze jak się kobieta buja z brzuchem z poduchy przez kilka miesięcy i nikt nie zauważa. A tam lekarz, co tam bedą sprawdzać. Tak klasyczne zagranie, ale ja naprawdę sądziłem ze takie tanie chwyty to zostały już tylko w tasiemcach. Ten wątek został przewałkowany w milionach tureckich seriali
|
|
dizifreak
Początkujący
|
Post by dizifreak on Nov 14, 2024 22:12:17 GMT
Pewnie tak będzie niestety. Albo sam Halil stwierdzi, że nie zostawi bebeka bo sam nie miał rodziny i wie jak to jest. Niby wczesniej deklarował, że chce być z Zeynep i nie musi mieć dziecka ale nie liczę już na spójność i sens scenariusza.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2024 22:22:32 GMT
Pewnie tak będzie niestety. Albo sam Halil stwierdzi, że nie zostawi bebeka bo sam nie miał rodziny i wie jak to jest. Ja się już teraz mogę zabawić w wróżbitę i przepowiem co będzie. Halil İbrahim marzył o dużej rodzinie, a zeynep mu jej nie może dać. Więc zeynep znów zacznie swoją grę pod tytułem odstraszenie Halil İbrahima jak to miało pod koniec pierwszego sezonu. Zeynep będzie płakać i mówić że kocha Halil İbrahima ale mu tego nie zrobi więc się odsunie. A może i przyspieszy ślub z kaanem. I tak ta szopka będzie trwać. A wtedy ja sobie zrobię przerwę od tego syfu. Prosi fajni chemia fajna, zamiast się skupić na konflikcie z İskenderem i jego synalkiem Kaanem. To są tanie zagrywki rodem z Tasiemców. Zeynep z Halilem takich dram nie mieli w pierwszym sezonie jak teraz w tych kilku odcinkach drugiego xd. To naprawdę przestaje być smaczne. A potem się okaże że wynik spada i będą zamykać wątki w 5 minut wtf. Dawno mnie żaden serial za przeproszeniem nie wk***ił.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 14, 2024 23:34:50 GMT
Najgłupsze co może zrobić Zeynep w tej sytuacji to odejść od Halila i zgodzić się na ślub z Kaanem. Po cichu liczę na uncję rozumu Bahadira i że jednak szybko kłamstwo Didem wyjdzie na jaw. Bo nie przeżyje tego jak faktycznie nosi dziecko Halila. Jak po rozpoczęciu drugiego sezonu nazwałam go gnojkiem to teraz zrobią z niego jeszcze większego gnoja. Więc błagam aby jak szybko pojawiło się słowo ciąża Didem to niech jeszcze szybciej zniknie.
Zamiast świetnej zwartej akcji jak na początku emisji robi się powoli patologiczne YC. Halil jako Ferit co się puszcza... Naprawdę nie idziemy tą drogą!
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2024 7:35:43 GMT
Wczorajszy odcinek bardzo ładne poszybował do góry w totalu. Znowu 1 miejsce w tej kategorii. Wyższy wynik serial zanotował tylko 1 raz (6,91) i było to w styczniu (1.Sezon).
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 15, 2024 8:26:45 GMT
Tania drama jak widać podoba się. Tylko,że niestety ja nie należę do tego grona.
|
|
dizifreak
Początkujący
|
Post by dizifreak on Nov 15, 2024 11:17:21 GMT
Szkoda fajnego serialu bo scenariusz stał się przewidywalny. Z Halila zrobili gnojka- tłumaczenie, zę był z Didem bo był zły na Zeynep i chciał ją zranić było żałosne. No i mamy oczywiscie konsekwencje- ciąża. Jak zdaniem scenarzysta mamy Halilowi teraz kibicować? Ok, Zeynep zachowywała się głupio ale była zdruzgotana, że nie może dać Halilowi dzieci. A on zachowywał się głupio bo chciał jej jeszcze dokopać? Saçma
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 15, 2024 11:23:01 GMT
W tym rzecz. Proci mają naprawdę piękne sceny razem, ale to nie wystarczy w ich wątku. Miray w tym odcinku wyjątkowo cudownie wyglądała ❤️
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 15, 2024 12:29:47 GMT
Zeynep namieszała sama. To, że stabilność Halila w uczuciach jest wątpliwej jakości wiedzieliśmy już od startu. Ile minęło od śmierci Yasemin do pocałunków i to nie w czoło między Zeynep i Halila. Gdyby nie inne zawirowania i niezdecydowanie Zeynep w sprawie jej rodziny do wspólnej nocy też doszło by wcześniej. Potem była ta Ceylan jeszcze widać było że Halilem potrafi sterować. Potem po tym wypadku doszła Didem, którą Zeynep sama Halilowi pchała chyba, że coś pomyliłe. Ja nie mówię, że cały problem na Zeynep czy Halilu ciąży, ale to, że Didem zaciąży obstawiałem już od startu. Teraz takie moje pomysły na dalszy ciąg obecnego trójkąta Zeynep/Halil/Didem. Didem w ciąży (w urojonej czy nie to się okaże). Zeynep wymusi na Halilu zajęcie się Didem ślub czy coś. Potem dowiemy się czy ciąża Didem była faktem czy nie ale jeżeli tak to ona ostatecznie umrze rodząc. Zostawi dziecko Zeynep na wychowanie a w międzyczasie Zeynep urodzi syna Halilowi, ale tu też będzie kręcić.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 15, 2024 15:44:19 GMT
Najgłupsze co może zrobić Zeynep w tej sytuacji to odejść od Halila i zgodzić się na ślub z Kaanem. Ten scenarzysta już nam pokazywał niejednokrotnie ze wybiera najgorsze i najbardziej infantylne rozwiązania. Tania drama jak widać podoba się. Tylko,że niestety ja nie należę do tego grona. Też mnie wcale nie cieszy ten wynik. Bo jak sobie pomyślę że będzie teraz szopka z didam i dzieckiem to mnie za przeproszeniem k****ca bierze. Tak wzrost więc pewnie serialowi zwiększa się szansa na przetrwanie całego sezonu. Ale ja mam teraz patrzeć przez kolejne osiem odcinków na didem jej ciąże to za przeproszeniem się porzygam. Mam wrażenie że prawdziwe konflikty i spory Halil İbrahima zeszły na dalszy plan. A wleciała didem i telkowe klimaty. Gdy by to był jeszcze rom-com to bym zrozumiał. Ale to jest dramat i to co się dzieje w tym serialu to jest dopiero prawdziwy dramat. Zeynep namieszała sama. To, że stabilność Halila w uczuciach jest wątpliwej jakości wiedzieliśmy już od startu. Ile minęło od śmierci Yasemin do pocałunków i to nie w czoło między Zeynep i Halila. Ja bym tego nie nazwał miłością, bardziej dziecięcym zauroczeniem. Yasemin mu przypominała o domu i miejscu gdzie się urodził. Może się mylę, ale dla mnie to było klasyczne pierwsze zauroczenie.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 15, 2024 19:07:17 GMT
Śmierć Yasemin była niby tylko początkiem zemsty Halila. Ale i tak przecież jest agentem, który został wysłany na misję. Nieścisłość, która mnie denerwuje. Ale z drugiej strony rozumiem,bo nikt się nie spodziewał,że HS przetrwa.
Nie. Błagałam. Żadnego dziecka Didem. Nie.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 15, 2024 20:09:16 GMT
❥ Reytingi za 14/11/2024▪TOTAL:1. Hudutsuz Sevda (41 odcinek) - 6.75% ⬆ (+1.27)2. İnci Taneleri (22 odcinek) - 5.54% ⬆ (+0.87) 3. Siyah Kalp (9 odcinek) - 4.99% ⬆ (+1.11) ▪АВ:1. İnci Taneleri - 7.21% ⬆ (+1.61) 5. Hudutsuz Sevda - 3.24% ⬆ (+0.73)7. Siyah Kalp - 3.17% ⬆ (+1.00) ▪АВС:1. İnci Taneleri - 7.73% ⬆ (+1.71) 3. Hudutsuz Sevda - 5.25% ⬆ (+1.04)4. Siyah Kalp - 5.05% ⬆ (+1.30)
|
|
|
Post by lucy on Nov 18, 2024 8:28:09 GMT
Serial sie znalazł w tygodniówce na 4 miejscy w Total. Super wynik.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 18, 2024 11:44:55 GMT
Przez te ładne wyniki HS będzie leciał na pewno do końca stycznia
|
|
|
Post by lucy on Nov 18, 2024 13:05:47 GMT
A nie czerwca?
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 18, 2024 13:38:01 GMT
Nie chce myśleć ,że aż tak długo potrwa emisja. Bo to oznacza jeszcze więcej głupot.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 18, 2024 16:25:56 GMT
Jak AB jeszcze by dobiło w okolice 4,0/4,5 to ja o następny sezon bym się bał. Szczególnie, że w środy/czwartki Liga Europy gra do stycznia fazę ligową a w niej Galata, Besiktas i Fenerbahce, które obecnie są w tabeli dość wysoko by grać w fazie pucharowej nawet (która zacznie się w lutym dopiero). Więc nowych seriali w czwartki to wy za bardzo nie wypatrujcie na pewno nie na TRT1. A i inne seriale przez to mogą mieć wachania.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 18, 2024 17:07:10 GMT
2 zwiastun 42 odc niezle sie tam dzieje
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 18, 2024 17:18:37 GMT
O kurde dzieje się, tylko bardziej chciałbym by ktoś strzelał do Kana czy didem. Zresztą damla zasługuję na dosłownie to samo. Tak jak się spodziewałem drugi frag nie powiedzieli niczego o ciąży, co wnioskuje że didem tego newsa zapoda w finałowej scenie odcinka. I czekanie kolejnego tygodnia co znów z tego będzie. Boje się jedynie że przez to że wynik w totalu jest taki dobry to się zacznie od nowa cyrk z zostaniem z didem bo ona nosi twoje dziecko a ja ci tego nie mogę dać bla bla i bla odgrzewany kotlet i kolejna gorzkie żale.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 18, 2024 17:25:37 GMT
O. Jeśli ostatnio kulkę zarobił wujcio i Binbasi ale przeżyli. Ale nikt znaczący nie umarł, zatem Shota umrze.
Szkoda Elif i Sakine.
Robią z Didem ofiarę. A to ona była kochanką i łaziła jak pies leży nodze Halila. Żałosne.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 18, 2024 17:33:08 GMT
O. Jeśli ostatnio kulkę zarobił wujcio i Binbasi ale przeżyli. Ale nikt znaczący nie umarł, zatem Shota umrze. Szkoda Elif i Sakine. Shota nie jest bez winy, ale to były rozkazy fikreta, ale to mu już jest wybaczone chyba xd. Elif i Sakine dostały już parę porządnych ciosów od losu. Nie wiem czy ktoś pamięta że tu dawałem przecieki dotyczące wątków i tam między innymi było że yavuz zginie, i go zabije Fikret. To co on teraz wyprawia wszystko do tego zmierza. Nie twierdzę że Fikret jest bez winy, ale to przecież nie on to zaczął tylko ojciec Yavuza. To mnie śmieszy ta pamięć krótkotrwała w tym dizi, ty mnie próbowałeś zabić spoko, ale jak ja próbuje się zemścić za to ze ty mnie chciałeś zabić to już jesteś zły nu nu nie dobry ty xd. Jeden wielki nieśmieszny cyrk. Puki levant żył on to jakoś trzymał w ryzach, a teraz się wziął Yavus pod rączę z mściwą mamusią i z tego nic dobrego nie wyjdzie. Robią z Didem ofiarę. A to ona była kochanką i łaziła jak pies leży nodze Halila. Żałosne. Mogli by już ją uśmiercić, wybitnie działa mi na nerwy. Już nawet to drewko kaan mi tak nie irytuje.
|
|
dizifreak
Początkujący
|
Post by dizifreak on Nov 18, 2024 18:04:20 GMT
W koło Macieju będzie- dopiero co się pogodzili, znów będą się rozstawać ze względu na dziecko. Niech Halil będzie tym razem mądrzejszy i nie ulegnie! Będę uczestniczył w wychowaniu ale jestem z Zeynep i koniec! Ta też by już mogła zmądrzeć i wyciągnąć wnioski po ostatnim i nie zmuszać Halila do bycia z Didem. Didem się może zorientuje, że nic nie ugra i zniknie z horyzontu. Gorzej jak ciąża to nie fake i będą ja trzymać do rozwiązania, potem umrze i zostanie się bebek na wychowanie Zeynep. Nie zdzierżę Didem w olejnych odcinkach😭
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 18, 2024 19:45:27 GMT
Nie chce patrzeć na te wydrę przez kolejne 8 odcinków. Bo to się stanie nudne, potem zleci wynik i będą w jednym odcinku wszystko zamykać. Ja nie oczekuje wiele po tym serialu scenarzysta nam to pokazał niejednokrotnie jakie babole robi. Ale sądziłem że zagrywki z ciążą to raczej na tasiemce lub rom-comy. Bardzo zeszliśmy z głównego toru fabuły. Zamiast skupić się na wrogach Halil Ibrahima to skupiamy się na dennym wątku z didem i tanich zagrywkach. Gdzie ta odwieczna wojna Halil ze wszystkimi szumowinami świata. Skończyła się wraz z durnym wątkiem rozwodu i didem.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 18, 2024 20:00:14 GMT
Yavuz prędzej czy później musi wylecieć z gry. Oryginalna ekipa już dawno nie istnieje, większość nie żyje a sam Yavuz zawsze kręcił z tatusiem i mało co sam myślał. Próbował, ale brak mu ikry. Shota, tak, to prawą ręka Fikreta. Więc robi to co ten mu karze. Tak jak jego teść,był pomagierem Rizvana i odwalał brudną robotę. Już nawet nie wiem jak poprowadzą Zeynep, jeśli faktycznie Didem wyjedzie z ciążą. Czy znowu odpuści, czy będzie walczyć? Jest taki misz masz,że zupełnie nie wiem
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 18, 2024 21:33:09 GMT
Yavuz prędzej czy później musi wylecieć z gry. Oryginalna ekipa już dawno nie istnieje, większość nie żyje a sam Yavuz zawsze kręcił z tatusiem i mało co sam myślał. Próbował, ale brak mu ikry. Myślę że Leyla się ucieszy jak go Fikret uciszy na wieki. Zresztą scenarzyści tak spieprzyli ich wątek że woła o pomstę. Yavuz jak był przeciwko ekipe Halila to był kolejnym piątkiem do pozbycia się. A gdy był z tą ekipą to coś znaczył. Szczerze płakał nie będę, a sama Leyla czeka na jego śmierć by się uwolnić.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 18, 2024 22:33:10 GMT
Tak. Przynajmniej dobrze wyglądał u boku Fikreta i Halila. Kompletnie nie rozumiem obecnej motywacji Leyli. Yavuz nic jej faktycznie złego nie zrobił. Za śmiercią jej ukochanego młodego stała matka i brat. Nigdy też jej ani fizycznie czy też emocjonalnie nie skrzywdził. A ona zachowuje się jakby był tyranem i nagle znalazła siłę by z nim walczyć. Jak patrzę na sceny z nią to zachowuje się jak zwykła franca. Porównywalna z Ayse. I co hajtnie się z Hakanem 2.0? Bo ja nawet nie wiem jak ta nowa postać męska ma na imię A ten to wygląda też na jakiegoś ukrytego socjopate.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 18, 2024 22:42:17 GMT
A ona zachowuje się jakby był tyranem i nagle znalazła siłę by z nim walczyć. Jej całą niechęć chyba bierze się z tego że to Damla była zamieszana w zlecenie zamachu na jej ojca. A mam wrażenie że Leyli wreszcie napatoczył się argument by się pozbyć Yavuza. Ona sama go raczej nie kocha bardziej toleruje, bp krzywdy jej nigdy nie zrobił. I po śmierci jej ukochanego sama się zgodziła za niego wyjść. Znając swoją szaloną matkę, wolała wybrać pewnego Yavuza. Na chwilę obecną nie widzę lepszego kandydata dla Leyli.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 19, 2024 8:08:15 GMT
To rozumiem. Ale ona się zachowuje jakby to sam Yavuz go zabił. Ten nowy kandydat dla niej będzie sto razy gorszy niż Yavuz. Mogę się założyć
|
|
dizifreak
Początkujący
|
Post by dizifreak on Nov 19, 2024 13:39:11 GMT
Yavuz miał potencjał i jego związek z Leylą też. Fajnie się zaczął. Ale ten wątek został zmarnowany, nic to tam się dzieje nie wzbudzą większych emocji. Yavuz to takie ciepłe kluchy, zero charyzmy. Leyli do końca nie wiadomo o co chodzi.
|
|