|
Post by julia on May 5, 2024 10:08:54 GMT
Odcinek 16. Plątanina różnego typu związków, wpływów, zależności, układów , to stare jak świat i sekty zawsze w tym uczestniczyły i...gromadziły majątek. "Kizil Goncalar", jest tego dobitnym przykładem. Gromadzenie majątku, wykorzystywanie wiary dla prania mózgów, chęć dominacji , władza i...długie ręce, które sięgają bardzo daleko. Meryem poszła na policję , aresztowano zamieszanych w małżeństwo Zeynep i Cuneida, ją umieszczono w ośrodku opiekuńczym i co? Zjawił się sztab prawników i wszystkich wypuszczono Adwokat diabła Affan podrzuca pomysły przyszłemu teściowi. Sadi zdecydowanie kończy z wizją osadzenia Cuneida na "tronie". Nie dość, że przy pomocy Affana wywozi Mursida, aby Cuneid nie miał z nim kontaktu, ale tez miesza szyki . Dzięki Arifowi, który właśnie zaczyna zrzucać łuski z oczu, Cuneid i Levent jadą we właściwe miejsce, ale Mursid nie ma dobrych wiadomości dla wnuka - nie obejmie naczelnego miejsca w chanace ( Sadi powiedział ojcu, że ten nie skonsumował małżeństwa oraz nie jest zdolny do spłodzenia potomka). Czarna wrona Neysser panoszy się i ustawia wszystkich - Burgul pokazuje drzwi, likwiduje szkołę dla dziewcząt, obcesowo traktuje Cuneida. A Sadi zbiera pokłony i gratulacje, czeka też na bratanka. Jednak Cuneid nie zamierza się pokłonić - ostentacyjnie wrzuca paradną szatę w ogień , płonący na mangale. Naim, kolejna gnida, upatruje okazję do poskramiania Meryem, ale ona już okrzepła i się nie da. Pojawił się też bardzo poważny problem. Nadire podsłuchała rozmowę Meryem z Burgul i pobiegła z tym do Naima - córka doktora Leventa jest adoptowana. To ogromne zagrożenie, Naim to na pewno wykorzysta. A Levent w porozumieniu z prokurator ( też ją wcześniej szantażowano) wymyślają plan. Zeynep ( momentami mnie irytuje) w nocy udaje się do Cuneida, aby prosić o wstawiennictwo w sprawie szkoły. Policja puka do drzwi.., Ważnym momentem w odcinku jest odnalezienie przez Leventa części tespiha , który znaleziono w zaciśniętej dłoni matki Cuneida. A jest to brakująca część ceremonialnego różańca, który wręczyła mężowi Hasna Kto zepchnął ? Sam Mursid? A może Neysser albo Hasna ,
|
|
|
Post by mira on May 6, 2024 7:37:03 GMT
Lubię tego aktora, który zagra ojca Cuneyda. W tej chwili jest to jedyny serial, którego losy śledzę, chociaż nadal nie zaczęłam oglądać...
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2024 16:09:14 GMT
💥💥💥 Do Internetu wyciekła wiadomość, że bohaterowie serialu "Kizil Goncalari", Mert Yazıcıoğlu i Mina Demirtas zostali parą w prawdziwym życiu.
|
|
|
Post by mira on May 7, 2024 6:40:55 GMT
💥💥💥 Do Internetu wyciekła wiadomość, że bohaterowie serialu "Kizil Goncalari", Mert Yazıcıoğlu i Mina Demirtas zostali parą w prawdziwym życiu. Wszystko możliwe, chociaż w prawdziwym życiu różnica wieku też jest spora, bo ona ma 19 lat (chyba, bo pewna nie jestem, gdzieś tak czytałam), a on w tym tygodniu skończy 31.
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2024 15:39:19 GMT
💫📸 Mert Yazıcıoğlu za kulisami serialu „Red Buds”
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2024 15:55:16 GMT
📌 Reytingi za 06.05.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 17) - 7.04% ⬇ (-0.17)2. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 23) - 4.89% ⬆ (+0.08) 5. Ömer (Odcinek 54, FINAŁ) - 3.73% ⬇ (-0.30) AB:1. Kizil Goncalar - 9.20% ⬆ (+0.27)2. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.03% ⬆ (+0.55) 6. Ömer (FINAŁ) - 3.29% ⬇ (-0.03) ABC1:1. Kizil Goncalar - 10.05% ⬆ (+0.14)2. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.34% ⬆ (+0.23) 7. Ömer (FINAŁ) - 3.68% ⬇ (-0.08)
|
|
|
Post by man1000 on May 11, 2024 13:49:30 GMT
Red Rosebuds(Kızıl Goncalar) to jeden z projektów, który najefektywniej odzwierciedla walkę dobra ze złem. Przed finałem sezonu serialu napisanego przez Şükrü Necati Şahin i wyreżyserowanego przez Ömüra Ataya do zespołu dołącza bardzo wpływowy aktor. Wielokrotnie nagradzana aktorka Tolga Tekin bierze udział w serialu wyprodukowanym przez Gold Film. W serialu udostępniono także pierwszą klatkę z Tolgą Tekin, która przedstawi widzom wiele omawianych scen jedna po drugiej. Odnoszący sukcesy aktor szybko wejdzie do historii jako Vahit, ojciec Cüneyda (Mert Yazıcıoğlu), fenomenalna postać bijącego rekordy oglądalności serialu, a wszystkie proporcje się zmienią.
|
|
|
Post by man1000 on May 13, 2024 19:27:43 GMT
Kızıl Goncalar co tydzień znajduje się w pierwszej trójce najczęściej oglądanych seriali telewizyjnych. Ambitny projekt będzie miał przerwę w sezonie ze względu na emisję odcinka w przyszłym tygodniu. Ojciec Cüneyta, Vahit, pojawi się w serialu wyreżyserowanym przez Ömüra Ataya i napisanym przez Şükrü Necati Şahin przed finałem sezonu. Tolga Tekin , którą dziś wieczorem zobaczymy po raz pierwszy w serialu, zmieni równowagę. W międzyczasie obaj zawodnicy żegnają się z drużyną. Odnosząca sukcesy aktorka Melisa Doğu, która brała udział w serialu w roli „Ayzy”, oraz Batuhan Yüzgüleç, który grał syna Ayzy, Affana, pożegnają się z zespołem po zakończeniu ich historii zapisanych w scenariuszu.
|
|
|
Post by man1000 on May 14, 2024 12:03:38 GMT
“Kızıl Goncalar”w dalszym ciągu bije rekordy oglądalności dzięki mocnej obsadzie i fascynującemu scenariuszowi. 18. odcinek fenomenalnego serialu, w którym do obsady dołączyła wielokrotnie nagradzana aktorka Tolga Tekin , został wyemitowany wczoraj i zajął pierwsze miejsce z oceną 7,71 w programie All Persons , 10,44 w programie Status społeczno-ekonomiczny UE i 10,96 w programie ABC1 . Rekordowy serial kontynuował swoje sukcesy w rankingach w mediach społecznościowych. Mert Yazıcıoğlu, Cüneyd z serialu , po raz kolejny zasłynął w mediach społecznościowych dzięki wspaniałej grze aktorskiej. Özcan Deniz , który ponownie spotkał się z Mertem Yazıcıoğlu w „Kızıl Goncalar ”, 10 lat po serialu „Karagül” Şükrü Avşara , opublikował w mediach społecznościowych post młodej gwiazdy jako TT i napisał wiadomość „Mert Yazıcıoğlu jest nie do zatrzymania powstań... Dobra robota, moja droga” . Wczoraj wieczorem podopieczni Red Goncalara swoim imponującym występem dosłownie podbili media społecznościowe. W trendzie znalazły się także postacie „Meryem” grany przez Özgü Namal , „Sadi Hüdayi” grany przez Erkana Avcı i „Affan” grany przez Batuhana Yüzgüleça .
|
|
|
Post by julia on May 14, 2024 16:27:32 GMT
Özcan Deniz , który ponownie spotkał się z Mertem Yazıcıoğlu w „Kızıl Goncalar ”, 10 lat po serialu „Karagül” Şükrü Avşara , opublikował w mediach społecznościowych post młodej gwiazdy jako TT i napisał wiadomość „Mert Yazıcıoğlu jest nie do zatrzymania powstań... Dobra robota, moja droga” . man1000, a ja się zastanawiałam, gdzie już widziałam twarz Cuneida Tak jest w "Czarnej Róży", zagrał syna postaci, którą grał Deniz ( został oddany jako noworodek religijnej żonie w Antepie w zamian za małżeństwo z inną). Widać, że młodzież z tego serialu się wywindowała, , bo Ayca Aysin Turan też tam grała. Odcinek 17. No tak wściekłego Sadiego, jeszcze nie mieliśmy. To, że Cuneid nie zamierza się poddać i jawnie wystąpił przeciwko stryjowi , rozjuszyło go do tego stopnia, że miota się , a na pierwszy ogień jego gniewu poszedł Naim, który znów przyszedł na skargę, że mu córkę zabrano i umieszczono w domu Leventa. Świetne sceny Bardzo ważne są także sceny determinacji Meryem, która ma być ukarana za spalenie świadectwa ślubu i żądanie rozwodu - podczas dysputy rady starszych, którzy mają rozstrzygnąć, komu należy oddać pierwszeństwo w chance - Sadiemu czy Cuneidowi - i przeciwstawienie się zasadom szariatu. Sadi przy pomocy Hasny przekupuje ludzi w chanace, aby go poparli. Koniec końców, Cuneid przegrywa i w ramach pokuty ma odsiedzieć w odosobnieniu 999 dni. To nie wpłynie pozytywnie na jego psychikę. Na białej owczej skórze tronowej zasiądzie interesowny, stryjaszek, nic to, że zlecił pozbycie się własnego ojca ,nic ,że wręczał łapówki - teraz on jest Mursidem. Ma władzę. Jednak Sadi nie wie, że wpuszczając pod swój dach Affana ( czarnego konia w rozgrywce), robiąc z nim interesy, zaręczając z nim córkę, hoduje węża na swej piersi. Affan w swoim domu ma też "tron" z czarną owczą skórą i ołtarzyk, co próbował nagrać Arfan, ale dostał butelką w głowę i stracił przytomność. Meryem za te ekscesy ma obciąć włosy. Już suną czarne wrony z futerałem... Do tej pory, ukarane cierpiały z powodu hańby, ale Meryem rzuca nożyce na ziemię - Jeśli Allah dał człowiekowi nożyce do ręki, to człowiek, może je tą ręką odrzucić. Burgul, która też kiedyś obcięła włosy, jest szczęśliwa, że wreszcie ktoś miał odwagę sprzeciwić się tej bzdurnej zasadzie szariatu, głośno wykrzyczeć :"Nie"! Pozostałe są w szoku , na czele z Neysser i Hasną. Meryem poczuła się w tym momencie wolna i z podniesioną głową wychodzi poza bramę. Wszystko jest na dobrej drodze, aby Zeynep została w rodzinie Lewenta , po sprawie w sądzie. Ona lubi ten dom, dobrze się w nim czuje, no i bardzo zbliżyła się z Mirą . Jednak myśli też o Cuneidzie i jego rozgrywkach w walce o "tron" we wspólnocie. Szyki miesza wszystkim, jak zwykle zresztą, cwany Naim. Z tym, że niewiele by wskórał, gdyby nie Seda, która , bojąc się z jego strony wyznania prawdy o adopcji Miry, proponuje mu układ - Zeynep wróci do chanaki, a Mira dalej pozostanie w nieświadomości . Gdy na sali sądowej pada pytanie czy Zeynep chce pozostać w domu Leventa ( za podszeptem Sedy) mówi :"Nie" Szok i niedowierzanie Co zrobi Meryem, która miała odwagę postawić się wszystkim?
|
|
|
Post by Matthias on May 14, 2024 17:00:59 GMT
📌 Reytingi za 13.05.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 18) - 7.71% ⬆ (+0.67)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 24) - 5.31% ⬆ (+0.42) AB:1. Kizil Goncalar - 10.44% ⬆ (+1.24)6. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.38% ⬇ (-0.65) ABC1:1. Kizil Goncalar - 10.96% ⬆ (+0.91)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.55% ⬆ (+0.21)
|
|
|
Post by julia on May 18, 2024 14:54:08 GMT
Odcinek 18. Przynosi nam wiele nowego i ciekawego. Dlaczego? To pytanie zadają sobie wszyscy, po tym , jak zaszantażowana Zeynep zgodziła się wrócić pod dach ojca. Tyle tylko, że Meryem nie odpuszcza, dowiaduje się dlaczego i kto za tym stoi - Seda i Naim. Nie porzucono wątku Cana, który przechodzi odwyk w samotni Cuneida. Kolejny raz zbiera się rada starszych i Sadi na świadka wzywa Naima, po dyspucie o powinnościach i buncie, to Cuneid zostanie Mursidem Płomień zemsty w Sadim podsyca Affan. I pewnie wszystko poszłoby według jego propozycji, jak pozbyć się Cuneida, a winę zrzucić na Naima, który za jego podszeptem chciał wywieźć Zeynep do Antepu, ale... Ariffowi udało się ujść z więzienia w domu Affana. Jego człowiek nie zdołał go zabić, a wierny sługa przyszedł do Sadiego i pokazał mu zdjęcia , które zrobił. Wiadomo już, dlaczego Affan tak zabiega o zaufanie Sadiego - sam chce być Mursidem. Efekt taki, że Naim pójdzie precz, Affan aresztowany, Sadi na razie uratowany, Zeynep sama ma podjąć decyzję, co do rozwodu. Jednak Naim , jest , jak wrzód...pojawia się przed Mirą i mówi o adopcji.... A i Arfan oraz Burgul mają błogosławieństwo Cuneida. Ale jakby tego było mało, Cuneid przypomniał sobie przy grobie matki, że to był jednak Sadi W tym samym czasie nabrał pewności też Levent , który już wcześniej miał podejrzenia ( fragment tespiha). Sadi jest przerażony nie na żarty, Hasna także , boi się, że zostaną wyrzuceni za bramę. Spektakularna scena, gdy Cuneid stoi wraz ze stryjem na akwedukcie z zamiarem zrzucenia, go , tak jak przed laty on zrobił to z Gul Ayse. Pojawia się tam również doktor oraz... zapowiadany już wcześniej przez scenarzystów ... ojciec Cuneida - Jest dziwny i nieodgadniony. Nie podoba mi się. Tak go określił doktor.
|
|
|
Post by mira on May 20, 2024 7:46:00 GMT
julia, czytam Twoje streszczenia z ogromnym zainteresowaniem Dzisiaj finał - jestem bardzo ciekawa, co się wydarzy. W ostatniej scenie poprzedniego odcinka ojciec Cuneyda nie wyglądał na złego, mściwego człowieka, wręcz przeciwnie! Ale zwiastuny wskazują, że łatwo z nim nie będzie...
|
|
|
Post by julia on May 21, 2024 10:49:22 GMT
czytam Twoje streszczenia z ogromnym zainteresowaniem Dzisiaj finał - jestem bardzo ciekawa, co się wydarzy. W ostatniej scenie poprzedniego odcinka ojciec Cuneyda nie wyglądał na złego, mściwego człowieka, wręcz przeciwnie! Ale zwiastuny wskazują, że łatwo z nim nie będzie... mira, bardzo mi miło Ciekawa jestem finału sezonu. Jak powiedział Levent - ojciec Cuneida mu się nie spodobał, ale przyjdzie nam czekać na odkrycie kart do nowego sezonu.
|
|
|
Post by Matthias on May 21, 2024 16:54:52 GMT
📌 Reytingi za 20.05.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 19, FINAŁ SEZONU) - 7.59% ⬇ (-0.12)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 25) - 4.81% ⬇ (-0.50) AB:1. Kizil Goncalar (FINAŁ SEZONU) - 9.11% ⬇ (-1.33)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.05% ⬆ (+0.67) ABC1:1. Kizil Goncalar (FINAŁ SEZONU) - 10.36% ⬇ (-0.60)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.42% ⬇ (-0.13)
|
|
|
Post by lucy on May 21, 2024 17:01:49 GMT
Piękne cyferki jak na koniec maja.
|
|
|
Post by mira on May 22, 2024 6:55:15 GMT
Ja oczywiście nie wytrzymałam i choć dotąd nie obejrzałam żadnego odcinka serialu, to przysiadłam sobie do odcinka finałowego Znaczy prześledziłam wersję angielską. Finał sezonu mocny i na szczęście ani trochę nie zniechęcił mnie do oglądania tej produkcji. Zamierzam zabrać się za serial od początku, tylko wciąż mnie powstrzymuje myśl, że zaczęłam i porzuciłam kilka innych seriali, dlatego powinnam najpierw dokończyć tamte Tylko że zabieram się za nie już dwa miesiące i zabrać się nie mogę więc chyba nie ma co dalej zwlekać i trzeba obejrzeć coś, co mnie naprawdę interesuje, a jest to właśnie "Kizil Goncalar". Tuż przed emisją finału sezonu, Birsen opublikowała wpis, w którym zdradziła, co się wydarzy w odcinku. Mimo że nie oglądałam odcinka na żywo, to strasznie mnie to wkurzyło! Widziałam, że nie tylko mnie...
|
|
|
Post by julia on May 22, 2024 9:37:11 GMT
Ja oczywiście nie wytrzymałam i choć dotąd nie obejrzałam żadnego odcinka serialu, to przysiadłam sobie do odcinka finałowego Znaczy prześledziłam wersję angielską. Finał sezonu mocny i na szczęście ani trochę nie zniechęcił mnie do oglądania tej produkcji. Zamierzam zabrać się za serial od początku, tylko wciąż mnie powstrzymuje myśl, że zaczęłam i porzuciłam kilka innych seriali, dlatego powinnam najpierw dokończyć tamte Tylko że zabieram się za nie już dwa miesiące i zabrać się nie mogę więc chyba nie ma co dalej zwlekać i trzeba obejrzeć coś, co mnie naprawdę interesuje, a jest to właśnie "Kizil Goncalar". Tuż przed emisją finału sezonu, Birsen opublikowała wpis, w którym zdradziła, co się wydarzy w odcinku. Mimo że nie oglądałam odcinka na żywo, to strasznie mnie to wkurzyło! Widziałam, że nie tylko mnie.. mira , jak to dobrze, że nie śledzę zwiastunów i wpisów tureckich dziennikarzy. Każdy odcinek jest dla mnie niespodzianką. A zdradzanie zakończenia jest wredne. Co do przerwanych seriali. Wiesz, bodajże do "Arizy: karnie oglądałam seriale od początku do końca. Teraz mi się zdarza, że przerywam, choć rzadko. Tak mam teraz z "Bahar", obejrzałam do przedostatniego odcinka, ale nie wiem czy losy bohaterki będę śledzić. Serial uznany za świetny, noty wspaniałe, a ja jakoś nie mam przekonania. Natomiast przy "Kizil Goncalar" cały czas się złoszczę, bo nie cierpię religijnej ortodoksji (religia jest dla mnie, mogę uczestniczyć w uroczystościach wspólnoty, ale nic więcej) - która raz, że mnie irytuje, bo może przy indoktrynacji zrobić wodę z mózgu, dwa - śmieszy, ale czekam na każdy odcinek. Odcinek 19. Świetny. To , co mi się w tym serialu podoba w sferze realizacji, to nieprzewidywalność. Wszelkie domniemania biorą w łeb. Mylenie przeciwnika Już widz był pewien, że matkę Cuneida zepchnął z akweduktu Sadi, ale to nieprawda. Potem jest ewidentnie pokazany zabójca - Vahid. Ale niee, nie ma lekko drogi widzu. Zaczekaj, Dojdziemy i do tego, ale jeszcze chwila... Wszystkich zdziwiło pojawienie się po wielu latach ojca Cuneida, o którym Levent mówi wyraźnie, że mu się nie podoba. Widać, że nie ma dobrych zamiarów, gdy zmawia się z czarną wroną. Wrócił po to, aby zasiąść na tronie sekty i wprowadzić surowe nakazy islamu : pełne podporzadkowanie kobiet, zakaz nauki , która tylko mąci w głowach, zakaz kontaktu z niewiernymi, gdyż to źle wpływa na dobrego muzułmanina. Śledztwo, które przeprowadziła prokurator na prośbę Leventa, wykazało, że Vahid . to szemrany typ, który ma kontakty z różnej maści przestępcami. Czekał do momentu, kiedy Cuneid obejmie przewodnictwo w sekcie i stanie się Mursidem. Zna jego słabości, on przez lata był przyczajony i czekał na odpowiedni moment. W tym tez czasie, Zeynep płaci cenę za naukę dziewcząt - rozwodzi się z Cuneidem. Szczęśliwa jest za to Feyza, bo Sadi stwierdził, że nie ma przeszkód do małżeństwa córki. Dziewczynki są na egzaminie, Meryem , Burgul i Suavi oraz pozostali są szczęśliwi, że wreszcie to się udało, ale zło w postaci Vahida i Neysser nie śpi.... Cuneid poznaje prawdę, już wiadomo, co jego podświadomość przez lata próbowała wymazać - on na pytanie matki :"Czy mam ulecieć do świętych", powiedział :"Tak" I znów napad obłędu Nie ma go, zniknął... Sadi okazał się wspaniałym stryjem i opiekunem. , Odkrywa, że stary Mursid nie żyje, a jego ostatnim słowem było :"Vahid". Nazywa go mordercą, ale ten ma za sobą "Niemych" z pałkami. Zasiada na honorowym miejscu i od razu wprowadza swoje porządki : zabrać po egzaminie wszystkie dziewczynki, łącznie z Zeynep i zamknąć ; przyprowadzić przed oblicze zgromadzonych wiernych Naima i - odciąć mu rękę za kradzież pieniędzy i ...aresztować Meryem, jako tę, która pozbawiła życia starego Mursida Meryem. Co się stało, że po przybyciu policji , ona wie o co chodzi? Czyżby jej ostatnia wizyta w tajemnym pokoju, to zgoda - w zamian za jakąś obietnicę - na ewentualność aresztowania Ona wyszła stamtąd słaniając się na nogach. Nie wie , co się dzieje z Zeynep, ale już wie, że Mira ( test DNA, skojarzenia) jest jej córką. Naim Nie udało mu się zemścić na swoich wrogach. Dał się wykiwać Nadire, dla niej i rodziny (dziecko w drodze) ukradł pieniądze sekty, a został sam. Pohańbiony, bez rodziny i dachu nad głową, to kara za jego podły charakter, cwaniactwo, bezczelność, Jest wiele niewiadomych i z tym zostawiają nas realizatorzy do drugiego sezonu. Czekamy
|
|
|
Post by lucy on May 22, 2024 15:18:30 GMT
jak to dobrze, że nie śledzę zwiastunów i wpisów tureckich dziennikarzy. Każdy odcinek jest dla mnie niespodzianką. A zdradzanie zakończenia jest wredne. W pełni się zgadzam ze wszystkim, julia. Tez omijam spoilery szerokim łukiem (tak jak i zwiastuny), bo wolę się cieszyć pełnią emocji. Nie rozumiem tych, którzy gonią za spoilerami, a potem narzekają, że serial nie jest ekscytujący. No jak ma być jak się wie co się wydarzy zanim się to obejrzy?.
|
|
|
Post by julia on May 28, 2024 11:28:16 GMT
[........]a potem narzekają, że serial nie jest ekscytujący. No jak ma być jak się wie co się wydarzy zanim się to obejrzy?. Otóż to. Zwiastun za zwiastunem, a w nich wybrane i najciekawsze sceny, a potem w trakcie oglądania rozczarowanie, że to tylko tyle
|
|
|
Post by Matthias on Jun 9, 2024 17:32:20 GMT
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jun 13, 2024 13:03:33 GMT
Jako świeżynka w dziedzinie seriali tureckich pragne powiedzieć, że Kizil Goncalar to jeden z najlepszych seriali jakie obejrzałam. Jestem ogromna wielbicielka seriali brytyjskich ale ta produkcja mnie powaliła przede wszystkim sposobem wyrażania emocji. Czekam na drugi sezon Kizil Goncalar, by zobaczyć jak potoczą się otwarte wątki, co bedzie się działo z głownymi bohaterami, co jeszcze nam przyniesie dalszy ciąg?
to tyle w pierwszym poście
|
|
|
Post by lucy on Jun 14, 2024 11:45:09 GMT
ta produkcja mnie powaliła przede wszystkim sposobem wyrażania emocji. Turcy są w tym świetni. Potrafią człowieka wycisnąć jak gąbkę. Mnie też się bardzo serial podobał, ale z przyczyn czasowych musiałam go przerwać. Niestety do dzisiaj nie udało mi się do niego wrócić, bo w międzyczasie wciągnęłam się w seriale z lektorem, które traktuję priorytetowo. primavera, a oglądasz też produkcję siostrzaną Pąków, tj. Kizilcik Serbeti?
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jun 15, 2024 8:44:12 GMT
ta produkcja mnie powaliła przede wszystkim sposobem wyrażania emocji. primavera , a oglądasz też produkcję siostrzaną Pąków, tj. Kizilcik Serbeti? niestety jeszcze nie dotarłam do Kizilcik Serbeti, może dlatego, że dotąd szłam tropem rewelacyjnego dla mnie Ozcana Denisa więc dzięki za podpowiedź ciekawe, czy Kızıl Goncalar dotrze do nas w polskiej wersji, ja bez problemu ogladam z napisami angielskimi ale polska wersja wyjasniłaby zawiłości religijne, nie musze wspominac, że czekam na drugi sezon
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jun 15, 2024 9:04:05 GMT
Zauważyłam też w ostatnich odcinkach tzw lokowanie produktu i moim zdaniem to nie pasuje do charakteru filmu, że bohaterowie odkrywają wspaniały odkurzacz, który pochłania wszelkie zanieczyszczenia czy też, genialne tabletki do zmywarki, które pozostawiają szklanki idealnie czyste. Rozumiem, że to wymóg sponsorów, jednakże nie podobają mi się takie zabiegi w filmach! No cóz, samo życie
|
|
|
Post by lucy on Jun 15, 2024 9:41:06 GMT
niestety jeszcze nie dotarłam do Kizilcik Serbeti, może dlatego, że dotąd szłam tropem rewelacyjnego dla mnie Ozcana Denisa Przyznam, że też go bardzo lubię. I nie mów, że widziałaś "Narzeczoną ze Stambułu" - jak dotąd mój najlepszy obok Grzechu Fatmagul, turecki serial. ciekawe, czy Kızıl Goncalar dotrze do nas w polskiej wersji, Osobiście wątpię, by serial trafił do nas. TVP od lat kupuje głownie seriale dzienne z Turcji, bo te się najlepiej oglądają, I stąd się skupia na ofercie Eccho Rights... a Novelas+ - seriale od Kanal D International. Także szanse są praktycznie zerowe ja bez problemu ogladam z napisami angielskimi ale polska wersja wyjasniłaby zawiłości religijne Odnośnie kwestii religijnych, pomoże Ci nasza julia, bo ogląda najlepszą (z możliwych) wersję z napisami tj. rosyjską. Tylko musisz zadać konkretne pytanie.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jun 15, 2024 14:48:18 GMT
Oczywiście, że widziałam Narzeczoną ze Stambułu , właściwie wciągnęli mnie moi rodzice, którzy opowiadali mi o tym serialu a ja pewnego dnia postanowiłam sama się przekonać co to jest! No i jak spojrzałam w te ogromne, brązowe oczy Faruka to w nich zatonęłam Ale, poważnie, po obejrzeniu kilku filmów z Ozcanem jestem zafascynowana jego umiejętnościami aktorskimi. Odkrywam dopiero świat tureckich seriali i jeszcze nie rozróżniam dobrze aktorów i aktorek. Wiem, że szanse na Czerwone Pąki w naszej ofercie lelwizyjnej sa małe, więc dzięki za platformy udostepniajace tureckie produkcje z napisami angielskimi! Obejrzę sobie jeszcze raz cały serial i wtedy zapytam Julię o kwestie religijne w razie potrzeby. Chodziło mi jednak o to, że tłumaczenia angielskie są nieco okrojone to znaczy mam wrażenie, że nie wszystko jest przetłumaczone. Nie wpływa to na zrozumienie treści ale, zwłaszcza fragmenty modlitw czy cytaty z Koranu powinny być dokładniejsze. Bardzo podoba mi się, że każdy odcinek rozpoczyna się pisanym kredą na tablicy mottem stanowiącym jaby komentarz do wydarzeń - bardzo fajny pomysł.
|
|
|
Post by julia on Jun 20, 2024 15:09:59 GMT
Nie wpływa to na zrozumienie treści ale, zwłaszcza fragmenty modlitw czy cytaty z Koranu powinny być dokładniejsze. Bardzo podoba mi się, że każdy odcinek rozpoczyna się pisanym kredą na tablicy mottem stanowiącym jaby komentarz do wydarzeń - bardzo fajny pomysł. lucy,miło mi, że odsyłasz do mnie, jako "wiedzącej" primavera, oglądam w tłumaczeniu rosyjskim, ale muszę Cię rozczarować - tłumaczeń większości modlitw czy też cytatów z Koranu nie ma. One są często wypowiadane w języku arabskim. Owszem ogólne tłumaczenie jest, ale nic szczegółowego.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jun 21, 2024 7:14:21 GMT
Nie wpływa to na zrozumienie treści ale, zwłaszcza fragmenty modlitw czy cytaty z Koranu powinny być dokładniejsze. Bardzo podoba mi się, że każdy odcinek rozpoczyna się pisanym kredą na tablicy mottem stanowiącym jaby komentarz do wydarzeń - bardzo fajny pomysł. lucy ,miło mi, że odsyłasz do mnie, jako "wiedzącej" primavera , oglądam w tłumaczeniu rosyjskim, ale muszę Cię rozczarować - tłumaczeń większości modlitw czy też cytatów z Koranu nie ma. One są często wypowiadane w języku arabskim. Owszem ogólne tłumaczenie jest, ale nic szczegółowego. Łeeeeeeee trudno i szkoda Ogladając seriale z napisami angielskimi chyba nauczę sie trueckiego
|
|
|
Post by julia on Jun 21, 2024 14:28:22 GMT
Łeeeeeeee trudno i szkoda Ale jest tłumaczenie pewnych zachowań i sytuacji w islamie. Robi to np. Cuneid.
|
|