|
Post by elysa7 on Nov 24, 2024 12:42:03 GMT
Dzisiaj na spokojnie obejrzę drugi odcinek
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2024 13:12:21 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 25, 2024 13:22:00 GMT
A turkom nie przeszkadza, że Nare ma męża i w sumie są kuzynostwem? To jeden z wątków którego nie było w oryginale.
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2024 13:31:07 GMT
1.Odcinek uplasował się na 10 miejscu w tygodniówce w kategorii Total. Super wynik. A 2.Odcinek pokonał w Total wszystkie seriale. W AB zajął 10.Miejsce. A w ABC - 7.Miejsce. W reytingu łącznym jest na 5 miejscu. Co wiecej, 1.Odcinek ma już 10 mln wyświetleń na YT.
|
|
|
Post by mira on Nov 25, 2024 14:38:54 GMT
Nie oglądam tego, ale patrząc na jakieś fragmenty zdążyłam się zorientować, że oni (Nare i Sahin) są z tej samej rodziny i chyba (?) nawet mieszkają pod jednym dachem? Alper grał straszną szuję w "Baba" i w ogóle wyglądał jakoś tak niemęsko. Ale tutaj robi dobre wrażenie, całkiem mi się podoba. Zaczęłam oglądać "Karadut" i dopóki nie skończę, nie skuszę się na żaden nowy serial, ale może potem...
|
|
|
Post by man1000 on Nov 25, 2024 15:33:19 GMT
Atakan Özkaya & Dilin Döğer 🔥♥️ #UzakŞehir #KayZer
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2024 15:51:10 GMT
Czyli tutaj są 3 pary, tak?
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 25, 2024 16:44:37 GMT
Na obecną chwile tak się wydaje, ale każda ma jakieś 3 koło u wozu. A dwie z tych par t kuzynostwo.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 25, 2024 16:48:01 GMT
Tak. Na razie trzy pary.
Póki co para Nare i Sahin mnie nie zainteresowała tak jak Kaya i Zerrin. I właśnie oni są kuzynostwem. Wiem,że w islamie to w sumie nic złego. Jednak obyczajowo jest to dość gorszące. Zwłaszcza,że znają się od dziecka i cały czas są blisko. Od razu w pierwszej scenie zwróciłam uwagę,że to ten aktor co grał w Baba. Ale tu kompletnie inaczej wygląda i przekonuje mnie swoją grą. Bo widzę inna postać. To się ceni, że nawet właśnie aktorzy drugoplanowi, czy trzeci plan potrafią dobrze zagrać to co mają.
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 25, 2024 20:04:58 GMT
A turkom nie przeszkadza, że Nare ma męża i w sumie są kuzynostwem? To jeden z wątków którego nie było w oryginale. Kaya i Zerrin to też tak samo kuzynostwo. I to takie bliskie. Sedakat i ojciec Zerrin i Sahina to rodzeństwo, tak? Dobrze zrozumiałam? Chyba, że oni mówią do siebie siostra i brat ale są też jakimś tam kuzynostwem. No ja nie nie wiem, dziwne to dla mnie ale u nas jest inny kod kulturowy.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 25, 2024 20:29:14 GMT
Ojciec Sahina to brat ojca Cihana nie Sadakat.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 25, 2024 21:34:08 GMT
Jeny, naprawdę mogłoby sobie odpuścić tak bliskie relacje rodzinne. Tylko klasycznie,że ojciec tego był bliskim przyjacielem i ich dzieci wspólnie się wychowywały itp... to tak wszyscy mają takie same nazwisko. Jak patologia
|
|
|
Post by Alex on Nov 25, 2024 21:58:10 GMT
Jak patologia Next, coś dla ciebie
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 25, 2024 22:06:09 GMT
Śmieje się śmieszy mnie fakt ,że często gęsto połowa bohaterów ma takie same nazwisko, mieszkają w jednej posiadłości i tak sobie żyją na kupie razem. Taki urok.
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 25, 2024 22:08:02 GMT
Ojciec Sahina to brat ojca Cihana nie Sadakat. A dzięki, pogubiłam się w tych rodzinnych koligacjach. Czyli jednak bliskie to kuzynostwo.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 25, 2024 22:15:12 GMT
Next, coś dla ciebie No właśnie tak mnie słuchasz, ja właśnie patoli unikam a nie oglądam.
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2024 22:36:19 GMT
Ten serial ma w sobie jakiś magnetyzm. Chciałam rzucić tylko okiem na niektóre sceny, ale się wciągnęłam niechcący tak bardzo, że wróciłam do początku i jestem już w połowie 1.Odcinka. I nie chodzi tu o krajobrazy, albo klimat Mardid... ani o scenariusz, do którego zresztą też się nie można doczepić, ale o całokształt. Katiksiz miał świetny pomysł na zagajenie historii przed kamerą i chyba w tym tkwi szybki sukces tego serialu. Jestem zaskoczona, bo z seriali, które od niego widziałam, czyli KPA i Carpisma, nie podobał mi się żaden. Tutaj, pomimo, że serial jest w gatunku akcji, bo o mafii, czuję zupełnie inną konwencję. Jakby ktoś inny go reżyserował. Nawet czuję tu trochę telenoweli. Aktorsko też jest na wysokim poziomie. I Ozan i Sinan bardzo dobrze grają. Postać matrony rodu też mi się podoba. Chyba mam słabość do tego typu postaci, bo uwielbiałam i Sahrun z Ask ve Cezy i babkę z Zumruduanki, babkę z Burzy Namiętności, a Kiymet z Przypieczętowanego losu wręcz kochałam. Nie lubiłam tylko Azize z Hercai, bo była ogólnie odpychająca. Nic, oglądam dalej..
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 25, 2024 23:04:04 GMT
Coś w nim jest. Wszystko to już było, ale kurcze nadal ogląda się to dobrze. Bardzo dobrze nawet. Akurat naczelnej matrony nie polubiłam. Ględzi i pojawia się znikąd jak Batman.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 25, 2024 23:20:25 GMT
1 frag 4 odcinka Zapomniałam,że to dziś odcinek 3 został wyemitowany
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2024 23:51:20 GMT
Co do aktorki od Sadakat... to zajrzałam do jego filmografii i okazuje się, że oglądałam ją w "Burzy namiętności", gdzie grała przez cały serial, a ja jej nie poznałam Najlepsze, że nadal jej nie poznaję i nie opuszcza mnie wrażenie, że widzę ją po raz pierwszy. Pamiętam, że grała dobrze, a jej postać była diametralnie inna od tej tutaj.. Ta mnie jednak o wiele bardziej interesuje. Ma coś w sobie i czuję, że przy niej nie będzie nudno, a o to przecież chodzi To ta w chustce na głowie..
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2024 7:13:31 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 26, 2024 7:42:14 GMT
No Kanal D widzi, że jednak historia rodziny może mieć dobre wyniki tylko ludzie muszą poczuć chemię wśród postaci.
|
|
|
Post by mira on Nov 26, 2024 8:17:53 GMT
Romantyczne związki między kuzynostwem są dla mnie nie do przejścia, normalnie mnie to obrzydza. Jak pomyślę, że miałabym się zbliżyć do mojego kuzyna... Ble! Piszecie jednak, że serial ma w sobie coś wyjątkowego, więc może w trakcie oglądania kwestia kuzynostwa przestaje być tak ważna. Póki co trudno mi to sobie wyobrazić. Nie wiem, może obejrzę i się przekonam. Ale jak już, to dopiero za kilka odcinków. Muszę być pewna, że warto.
A wyniki oglądalności szałowe!
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 26, 2024 8:21:52 GMT
Pięknie wyniki ❤️
|
|
|
Post by man1000 on Nov 26, 2024 8:28:04 GMT
No to się szykujcie Sinem w końcu ma hit 😁😁😁
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 26, 2024 9:34:28 GMT
Serial oglądam z zainteresowaniem choć niektóre sceny tak mi podnoszą ciśnienie, że masakra. Jak matka policzkuje Nare ( która jest w ciąży!!!) a bracia stoją jak d..py i ani jeden się nie odezwie słowem do matki to mnie szlag trafia! Podoba mi się, że protka nie jest mimozą tylko silną kobietą i walczy. Wprawdzie nie ma szans w tej walce bo wszyscy przeciwko niej ale nie jest wiecznie zaplakaną sierotą i to mi się podoba
|
|
|
Post by man1000 on Nov 26, 2024 11:25:02 GMT
#UzakŞehir Odcinek 3 Far City przekroczył dwa miliony wyświetleń w niecały dzień
|
|
|
Post by man1000 on Nov 26, 2024 11:29:29 GMT
Dilin Döğer i Atakan Özkaya ❤️🔥 #UzakŞehir #KayZer
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Nov 26, 2024 11:39:48 GMT
Serial oglądam z zainteresowaniem choć niektóre sceny tak mi podnoszą ciśnienie, że masakra. Jak matka policzkuje Nare ( która jest w ciąży!!!) a bracia stoją jak d..py i ani jeden się nie odezwie słowem do matki to mnie szlag trafia! Podoba mi się, że protka nie jest mimozą tylko silną kobietą i walczy. Wprawdzie nie ma szans w tej walce bo wszyscy przeciwko niej ale nie jest wiecznie zaplakaną sierotą i to mi się podoba Matka policzkująca i obok stojący widzowie to chyba niestety normalne w turkiszach, choć w nas wzbudza kategoryczny sprzeciw. Mnie też wkurza fakt, że istnieje prawo ale gdzieś w jakimś odległym zakątku Turcji panuje prawo dżungli to znaczy tworzą je rodziny, które są właścicielami ziemi, dlatego fakt, że Ayla , matka Deniza, nie może zabrać swojego syna tam gdzie chce jest podłe. Wygląda na to, że dla tej rodziny Ayla była jedynie inkubatorem. Ale chyba taka jest Turcja i tak się tam dzieje. Mim o to serial zapowiada się dla mnie ciekawie i zamierzam go śledzić.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 26, 2024 12:16:49 GMT
Mnie też to irytuje, że Cihan siedzi na razie cicho jak mysz. Liczę z każdym następnym odcinkiem jego pozycja będzie wzrastać. Choć wiem, że stara to matka rodu i tyle on sobie może.
|
|