jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 26, 2024 12:45:58 GMT
Ja na przykład myślę, że nastawienie matki Borana do Alyi po obejrzeniu nagrania się zmieni.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 26, 2024 15:09:01 GMT
#UzakŞehir Odcinek 3 Far City przekroczył dwa miliony wyświetleń w niecały dzień Chociaż trzeci odcinek #UzakŞehir osiągnął 3 miliony wyświetleń w 17 godzin na YouTube, nadal zajmuje pierwsze miejsce na liście popularnych filmów. 👏
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Nov 26, 2024 15:12:30 GMT
Mnie też to irytuje, że Cihan siedzi na razie cicho jak mysz. Liczę z każdym następnym odcinkiem jego pozycja będzie wzrastać. Choć wiem, że stara to matka rodu i tyle on sobie może. Cihan na razie spełnia rolę takiego pacyfisty rodzinnego, chce za wszelka cenę, by był sopkój i wszyscy byli zadowoleni. Chodzący ideał
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 26, 2024 15:43:43 GMT
On to jest taką oazą spokoju. Nawet jak kogoś dusi to ze spokojem
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2024 16:54:25 GMT
Może dlatego, że już od dawna nie oglądam seriali tureckich przez pryzmat naszego europejskiego światopoglądu i zwyczajów, które nas kształtują/ ukształtowały (rzucamy kamieniami, choć jako społeczeństwo ucywilizowane przemocy względem słabszych się nie wyzbyliśmy i często i gęsto udajemy, że jej nie widzimy.. np. u sąsiadów, czy w dalszej rodzinie, o znajomych nie mówiąc), szczególnie jeśli akcja się dzieje w patriarchalnej części Turcji. I na ile jest to możliwe, staram się spojrzeć na sytuację, która ma miejsce oczyma tamtej mentalności. Dlatego postać Sadakat uważam za godną podziwu i mega ciekawą. Po śmierci męża została zmuszona do zajęcia miejsca na czele klanu, gdzie jest to funkcja podwójnie odpowiedzialna. Bo teraz jest matką nie tylko dla swojej rodziny, ale i dla całej tamtej społeczności (w przededniu pogrzebu było widać, że nie jest to garstka biedaków, ale cała "armia" tubylców o skrajnie różnych temperamentach) i wszyscy od niej oczekują, że utrzyma na ich ziemiach dotychczasowy ład i porządek, czyli zapewni pracę i egzystencję. Sadakat ma autorytet, cieszy się szacunkiem i poważaniem oraz jest niby surowa, ale czy jest zła? Tego jeszcze nie wiemy, ja zaryzykuję, że zła nie jest. Ale musi trzymać dyscyplinę, bo inaczej wejdą jej na głowę i cały ten ład runie niczym domek z kart. Synowie są jej posłuszni, bo tak zostali wychowani i ukształtowani. Dziwne, wręcz niewiarygodne byłoby, gdyby było inaczej. Jednakże pojawienie się Alyi, która oprócz tego, że jest piękna jest też uosobieniem wielu cnót (ostatnio doszedł też jej fach i pracowitość - nawet na Sadakat zrobiło to wrażenie (choć sama jeszcze o tym nie wie, że impuls, który poczuła to był szacunek i podziw do dziewczyny, która bez chwili zastanowienia i wbrew własnemu interesowi ratuje życie jej synowi))... będzie kamieniem milowym na drodze zmian, które tu będą miały miejsce. Bo żeby coś zmienić potrzeba bodźca, inaczej nic podobnego się nie dzieje. Alya wywodzi się z nowoczesności, jest wykształcona, silna, mądra, dobra i w tym ich "ładzie" rozpyli wartości, na które podświadomie czekają i które w nich zakiełkują. Jestem przekonana, że tak tu będzie i że za jakiś czas ten konserwatyzm i tradycjonalizm, którym oddychają zacznie z nich uchodzić. Zastanawiam się tylko jak sobie poradzi z tym scenariusz, bo nie jest łatwo zmienić obyczaje ciemnej masy, gdzie społeczność klanu do takiej niestety należy. Wygląda na to, że dla tej rodziny Ayla była jedynie inkubatorem. Aż tak bym tego nie nazwała. Nie znali jej, nic o niej nie wiedzieli, więc nie czują z nią żadnej więzi. Jej syn jest natomiast w ich odczuciu i rozumieniu krwią z ich krwi, więc nie chcą go stracić. Gdyby pozwolili Alyi na "wywiezienie" go do Kanady, bo trzeba nazwać sytuację po imieniu, musieliby się pogodzić z jego utratą. Gdzie z drugiej strony widzą w nim dziedzica i przyszłego przywódcę klanu (jest pierworodnym najstarszego syna). Nie wiem, ale jest mi nietrudno zrozumieć ich tok myślenia, który jest zresztą w nich zakorzeniony od najmłodszych lat. Każda społeczność ma inne wartości i misje, w które wierzy i o które dba.
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 26, 2024 18:06:23 GMT
Jestem po trzecim odcinku. Cihan w trakcie oglądania zyskał w moich oczach. Pomomo tego, że nie jest zabójczo przystojny w porownaniu do wielu innych aktorów, to robi się coraz atrakcyjniejszy🙂 Ma coś w sobie. Sadakat jest bardzo okrutna i bezwzgledna- może musi taka być by utrzymać ład i porządek w klanie ale ja jednak nie znajduję usprawiedliwienia dla tego co robi szczególnie Alyi i małemu Cihanowi oraz córce i synom również. Mam jednak nadzieję, że po ślubie będzie stała murem za Alyą bo Mine raczej nie będzie miała zamiaru odpuścić Cihana. Ale zobaczymy jaki będzie jej stosunek do Alyi gdy poślubi ona Cihana. Bo Sadakat wcale tego nie chce. To zagrywka z jej strony, żeby Alya odpuściła i wyjechała. Wisienką na torcie jest końcowy ruch Cihana. Fajny odcinek.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 26, 2024 18:19:23 GMT
Mnie coraz bardziej podoba się postać Ayli. Nie jest głupia, a to najważniejsze. Cieszę się też,że nie krzyczy do każdego non stop. Relacja jej i Cihana zaczyna nabierać fajnej dynamiki. Ogólnie podoba mi się to,że mamy trzy pary i każda przedstawia co innego.
Mine mi nie pasuje. Rozumiem to,że była gdzieś z boku w życiu Cihana i nie chce się pogodzić z nowością w postaci Ayli. mam ogromny problem z kobietami, które wprost godzą się na rolę kochanki. Bo nigdy nie była oficjalną partnerką/towarzyszką Cihana, ani tym bardziej narzeczoną. Wiadomo tajemnica poliszynela. Ale to nie zmienia faktu,że w tradycyjnym spojrzeniu jest ona po prostu kochanką. Także dla mnie ona jest skreślona. A na dodatek ma dziecko, więc też je stawia w niezręcznej pozycji. Cała rodzina składa się z bardzo tradycyjnej formuły, więc jej dziecko byłoby również na marginesie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2024 18:34:06 GMT
Cieszę się też,że nie krzyczy do każdego non stop. Relacja jej i Cihana zaczyna nabierać fajnej dynamiki. Dokładnie. Co więcej, kiedy krzyczy da sie tego słuchać, a nie jak w przypadku darcia Ebru Sahin. OMG. Ogólnie podoba mi się to,że mamy trzy pary i każda przedstawia co innego. Też mi się to podoba, choć się na razie nie wypowiadam, bo za mało danych. Nie wiem nawet która para wyjdzie u mnie na plan pierwszy. Jestem ciekawa kto się w kim zakocha najpierw. Czy prot w protce, czy ona w nim. Widziałam na razie 2 odcinki, więc nie wiem, w która stronę idzie ich relacja. Co do tych dwóch pozostałych par to może twórcy mają jakiegoś asa w rękawie i się okaże, że szwagier Sadakat nie był wcale biologicznym bratem jej męża? Tacy są nierzadko niewdzięczny, zawistni i zbytnio ambitni, szczególnie jeśli mają złe charaktery, a taki obraz bardzo pasuje do jego postaci. Zobaczymy, może moja wyobraźnia poszła za daleko, bo tez bym nie chciała, żeby parki były spokrewnione. U bardziej "oświeconych" Turków taka sytuacja jest nie do przeskoczenia - oglądam teraz inny serial, w którym jest o tym mowa i jest wyraźnie pokazane dążenie osób, które wiedzą o tym, że młodzi, którzy są swatani, są tak naprawdę kuzynami, gdzie oni sami o tym nie wiedzą... by udaremnić te ślubne plany. Sytuacja ma miejsce w dość tradycjonalistycznych rodach.
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 26, 2024 20:25:35 GMT
Alya jest mądra, silna, zaradna, wykształcona i nie da sobie w kaszę dmuchać. Nie ma szans w starciu z Alborami na ich terenie ale się nie poddaje. Jest wspaniałą matką. Widać, że imponuje ona Cihanowi i budzi jego podziw a także innych mężczyzn z otoczenia. Takie protki lubię. BTW, myliłam się co do służki- myślałam, że ona robi maślane oczy do Cihana i że do niego tak gnała w pierwszym odcinku, ale to inny mężczyzna jest jej obiektem zainteresowania.
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 26, 2024 20:39:13 GMT
Mnie coraz bardziej podoba się postać Ayli. Nie jest głupia, a to najważniejsze. Cieszę się też,że nie krzyczy do każdego non stop. Relacja jej i Cihana zaczyna nabierać fajnej dynamiki. Ogólnie podoba mi się to,że mamy trzy pary i każda przedstawia co innego. Mine mi nie pasuje. Rozumiem to,że była gdzieś z boku w życiu Cihana i nie chce się pogodzić z nowością w postaci Ayli. mam ogromny problem z kobietami, które wprost godzą się na rolę kochanki. Bo nigdy nie była oficjalną partnerką/towarzyszką Cihana, ani tym bardziej narzeczoną. Wiadomo tajemnica poliszynela. Ale to nie zmienia faktu,że w tradycyjnym spojrzeniu jest ona po prostu kochanką. Także dla mnie ona jest skreślona. A na dodatek ma dziecko, więc też je stawia w niezręcznej pozycji. Cała rodzina składa się z bardzo tradycyjnej formuły, więc jej dziecko byłoby również na marginesie. Mine nie ma co liczyć na aprobatę Sadakat, która wie o jej związku z Cihanem. To spojrzenie, którym ją Sadakat zmierzyła w szpitalu... Pogarda level master. Ale się kobieta łudzi, że będą razem. Ciekawe jak będzie namolna i ile nieczystych trików zaserwuje, żeby zdobyć Cihana. Cihan też nigdy nie traktował jej jako oficjalnej partnerki ani materiału na żonę i wyraźnie jej to mowił. Nie chciał by przychodziła do jego posiadłości składać kondolencje. Jak ma ochotę to do jej wpada, jak nie to nie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2024 21:22:13 GMT
Co do Mine i Alyi... jedna jest dyrektorem szpitala, a druga - lekarzem. Czuję, że niebawem będą miały ze sobą do czynienia także na gruncie zawodowym. Fajnie to zaaranżowali. Czy w oryginale też tak było? Pomyślałam sobie jeszcze, że ten pomysł Sadakat ze ślubem ma także drugie dno, tj. pozbycie się Mine z życia Cihana.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 26, 2024 21:26:15 GMT
W tym rzecz. Sama się upokarza. I nie jest już nastolatką więc wymówki typu "jest zakochana" są słabe. Nikt jej nie przyjmie, a sam Cihan właśnie nigdy jej nie chciał jako swojej kobiety. Liczę ,że Mine nie będzie się długo pałętać koło nogi Cihana. Obecnie patrzę bardzo nieprzychylnie na wątki kochanek, czy po prostu nachalnych kobiet.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 26, 2024 21:49:36 GMT
lucy, W oryginale kochanka prota była lokalną dentystką a protka bizneswoman i w rodzinnej fabryce jogurtu zaczęła ogarniać by ona normalnie funkcjonowała. Więc tu mają pełną dowolność w wersji tureckiej bo cały ten wątek będą mogli po swojemu prowadzić, bo w libańskiej wersji matka o kochance nie wiedziała chyba przynajmniej jak przyszła do nich to nie reagowała jak Sadakat na Mine.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Nov 26, 2024 22:41:59 GMT
Aż tak bym tego nie nazwała. Nie znali jej, nic o niej nie wiedzieli, więc nie czują z nią żadnej więzi. Jej syn jest natomiast w ich odczuciu i rozumieniu krwią z ich krwi, więc nie chcą go stracić. Gdyby pozwolili Alyi na "wywiezienie" go do Kanady, bo trzeba nazwać sytuację po imieniu, musieliby się pogodzić z jego utratą. Gdzie z drugiej strony widzą w nim dziedzica i przyszłego przywódcę klanu (jest pierworodnym najstarszego syna). Nie wiem, ale jest mi nietrudno zrozumieć ich tok myślenia, który jest zresztą w nich zakorzeniony od najmłodszych lat. Każda społeczność ma inne wartości i misje, w które wierzy i o które dba. Wiem, że jej nie znali, że chcą by wnuk poznał rodzinę, ale dlaczego ich matka nie ma do niego żadnych praw? Dlaczego musi być fikcyjną żoną, by pozostać w posiadłości jeśli chce widywać syna? Dlaczego nie może być wdową i żyć przy rodzinie męża? Rozumiem, różnice kulturowe, ale babcia - seniorka rodu od razu założyła, że Ayla to niech robi co chce, a wnuk zostaje w posiadłości. Szanuję odrębność i inność kulturową, jednakże rozdzielanie matki z synem wydaje mi się okrutne i nie powinno mieć miejsca. Wiem, że w tamtym regionie to norma, że dziedzic jest najważniejszy a matka to tylko go rodzi, jednakże z mojego punktu widzenia jest to niesprawiedliwe
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 26, 2024 22:59:23 GMT
W tym rzecz. Sama się upokarza. I nie jest już nastolatką więc wymówki typu "jest zakochana" są słabe. Nikt jej nie przyjmie, a sam Cihan właśnie nigdy jej nie chciał jako swojej kobiety. Liczę ,że Mine nie będzie się długo pałętać koło nogi Cihana. Obecnie patrzę bardzo nieprzychylnie na wątki kochanek, czy po prostu nachalnych kobiet. Mi też się już robi słabo na myśl o kolejnej kochanicy intrygantce, szczególnie po Didem, której nie znoszę. Ale turecki serial bez wrednej rywalki to pewnie nie przejdzie😉 Jak tu wyskoczą jeszcze w przyszłosci z ciążą kochanki, to rzucę te turkisze w diabły, przysięgam😁 Niech Cihan mnie nie zawiedzie w byciu honorowym i żonaty fikcyjnie czy nie, pozostaje wierny prawowitej żonie!
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 27, 2024 6:26:30 GMT
Mógłby i powinien.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 27, 2024 7:03:48 GMT
No i tu jest pytanie jak bardzo w temacie prot-kochanka trzymać się będą oryginału. No i w jakim wieku jest to dziecko Mine bo oryginalnie była to nastolatka 16+ i coś o studiach była mowa a tu jeszcze w sumie nie wiemy. Ale pewni możemy być, że Mine będzie latać jak dzikie zwierzę jak się o ślubie dowie tylko kiedy i od kogo oto jest pytanie.
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 27, 2024 9:21:04 GMT
Nie widziałam oryginału. Nie wiem czy lepiej, żeby się go trzymali czy nie. Na ile oryginał był sensowny. Bo boję się zepsucia scenariusza przez różne nonsensy
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 27, 2024 11:14:57 GMT
Polata i przestanie. Bo w sumie nie ma nic co mogłoby trzymać ją na powierzchni. Cihan jej nie kocha, matrona rodu nie lubi, a pleców w postaci własnej rodziny też chyba nie ma. Także Mine jest na przegranej pozycji.
|
|
|
Post by lucy on Nov 27, 2024 13:05:19 GMT
lucy, W oryginale kochanka prota była lokalną dentystką a protka bizneswoman i w rodzinnej fabryce jogurtu zaczęła ogarniać by ona normalnie funkcjonowała. To może ta klinika, czy szpital również jest w rękach Albororów i kiedy protka zacznie tam pracować, będzie pracować dla nich? Muszą ją w końcu zacząć doceniać, a jej największym atutem w ich oczach jest jej profesja. Dlaczego musi być fikcyjną żoną, by pozostać w posiadłości jeśli chce widywać syna? Dlaczego nie może być wdową i żyć przy rodzinie męża? Z 3.Odcinka widziałam na razie tylko początek, gdzie na podobnie postawione pytanie Sadakat odpowiedziała "bo taki mamy zwyczaj". W tureckim klanie wdowa (w sensie synowa) nie może pozostać w rodzinie zmarłego męża jako wolny strzelec. Musiałaby zostać "zwrócona" własnej rodzinie, ale ucierpiałby na tym jej (rodziny) honor, bo kobieta jest już "nie na wydaniu", więc czegoś takiego się nie praktykuje. No chyba, że jej rodzina przyjmie ją z powrotem, ale jest wówczas w oczach klanu skończona i coś takiego się często kończy vendettą. Taka mentalność tam panuje. Wyjściem z sytuacji jest ponowny ślub z innym żyjącym synem, czyli bratem jej zmarłego męża. Problem ten był dość szeroko omówiony w Ask ve Ceza, gdzie prot, który wrócił zza granicy (najpierw studiował, potem pracował, ale rodzinka mu cały czas słała pieniądze) na ślub starszego brata, musiał pozostać, bo chwilę po ślubie zginął ojciec razem z tym bratem. Matka go zmusiła, bo ktoś jej musiał pomóc w biznesie, a on był jedynym synem. Młodą wdowę chcieli odesłać, ale jej ojciec się na to nie zgodził i matka kazała protowi się z nią ożenić, gdzie on już kochał inną. Bronił się rękami i nogami, straszył powrotem do Włoch, ale niestety klan okazał się silniejszy i musiał zostać, ożenić się i prać budy po swoim ojcu i starszym bracie... itd. Także fabuła w tym wątku się trzyma realiów panujących w klanach, w sensie nie jest to chory wymysł scenarzysty. Wiem, że jej nie znali, że chcą by wnuk poznał rodzinę, ale dlaczego ich matka nie ma do niego żadnych praw? (...) Rozumiem, różnice kulturowe, ale babcia - seniorka rodu od razu założyła, że Ayla to niech robi co chce, a wnuk zostaje w posiadłości. Bo dla nich ważniejszy jest klan, czyli setki ludzi, którzy dla nich pracują i od nich zalezą. Gdyby się protka nie buntowała i nie uciekała z ich wnukiem, nie byłoby tej sytuacji. Sadakat jej nie dyskryminowała, nie ograniczała kontaktów z synem itd., ale Alya przebrała miarkę.. Zderzyły się dwa różne światopoglądy, nic więcej. Zresztą Sadakat od początku planowała ślub Alyi i Cihana, czekała tylko na odpowiednią chwilę. Co więcej ona widzi w protce, jej inteligencji i jej ogromnej sile ducha... swoją następczynię. Patrząc na dziewczęcia wokół, w tym jej córkę Nare... nie ma się wrażenia, że którakolwiek się nadaje do tej roli. Wszystkie są kruche, bojaźliwe i niecharyzmatyczne, a stojąc na czele klanu trzeba mieć w sobie siłę charakteru i twardą rękę. Szanuję odrębność i inność kulturową, jednakże rozdzielanie matki z synem wydaje mi się okrutne i nie powinno mieć miejsca. Wiem, że w tamtym regionie to norma, że dziedzic jest najważniejszy a matka to tylko go rodzi, jednakże z mojego punktu widzenia jest to niesprawiedliwe Nie wiem, czy to jest kwestia inności, bo Diana też wyleciała z Pałacu Buckingham odkąd zaczęła miewać kochanków, a paparazzi za nią gonić i nadwerężać wizerunek rodziny królewskiej. Czy Elżbieta oddała jej synów? Nie, bo jej synowie, dokładnie następcy tronu, nie byli matki, tylko Brytyjczyków. Cały świat nabrał wtedy wody w usta i nikt się nie zastanawiał, czy jest to sprawiedliwe. A klan to takie małe królestwo.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 27, 2024 15:44:12 GMT
Ciekawe spostrzeżenia. Cieszę się z tego wątku Trzeci odcinek jeszcze przede mną.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 27, 2024 16:35:03 GMT
Atakan Özkaya 💥
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 27, 2024 20:34:27 GMT
Zaczęłam właśnie trzeci odcinek. I zmieniam zdanie o Sadakat. Nie jest jednak złą do szpiku kości wiedźmą jak Azize z Hercai. Troszczy się o swoje dzieci. Jest surowa i autorytarna, ale zależy jej na nich. Jak w przypadku Nare. Spoliczkowała ją, tak i nie będę jej bronić. Bo to zawsze fatalne. Jednak Nare jest strasznie impulsywna. Podoba mi się to,że Sadakat jest przeciwna swojemu zięciowi. Bo mogłaby popchnąć Nare do niego, albo co gorsza kazać mu się wprowadzić do hacjendy. Jak na przykład w Baba było, mąż Bursy ją bił, a nawet próbował zgwałcić, a i tak matka kazała jej zostać przy nim.
Ogólna prezencja Sadakat też zaczęła mi się podobać. Cihan i Ayla wciąż zyskują. Taka myśl mi przyszła do głowy,że to Cihan będzie pierwszy i zakocha się w Ayli.
|
|
|
Post by mira on Nov 28, 2024 8:17:25 GMT
Jeśli chodzi o te wdowy po synach, to w "Yali Capkini" mamy zupełnie inną sytuację. OK, ja wiem, że to jest całkiem inny serial, do tego mocno nieuporządkowany, a akcja dzieje się w Stambule. Ale jednak rodzina Korhanów wywodzi się z Antep i w serialu wiele razy mówi się o tamtejszych wartościach, zasadach, o honorze. Halis jest surowy, dba o honor, nie pozwala na żadne hańby (powiedzmy...), a jednak pozostawił przy sobie synową Ifakat, mimo że ta nie miała dziecka. Na to samo pozwolił Asuman. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego w "Uzak Sehir" się na to nie pozwala. Nie przekonują mnie argumenty, że takie są zasady, takie zwyczaje. Rozumiem, że rodzina nie chce, by potomka wywieziono na drugi koniec świata, ale odbieranie go matce jest karygodne.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 28, 2024 9:52:20 GMT
Jeden rabin powie tak, drugi powie nie. I na podobnych zasadach jest w tym tureckich świecie serialowym
|
|
|
Post by man1000 on Nov 28, 2024 14:57:27 GMT
#UzakŞehir Trzeci odcinek osiągnął 7 milionów wyświetleń w ciągu 2 dni na YouTube i zajmuje pierwsze miejsce na liście popularnych filmów. 👏
|
|
|
Post by man1000 on Nov 28, 2024 15:07:51 GMT
2 fragma 4 odc
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 28, 2024 15:19:38 GMT
Złamałem się i obejrzałem obydwa odcinki. Nie powiem, winny temu jest Ozan. Chciałem z nim coś obejrzeć jeszcze za czasów, gdy grał w Kasaba Doktoru. Do tego uwielbiam ask dramy. Sinam... No cóż, nadal nie uważam, że jest wybitną aktorką, ale w tych scenach dramatycznych wypada dobrze. Ona ewidentnie nie powinna odgrywać lekarki ani nic związanego z tym zawodem, bo w scenie, kiedy szyła Cihana, była najbardziej drętwa. W scenach dramatycznych z Cihanem czy też Sadakatem wypada najlepiej. Ten szantaż Sadakat czy też siłowe trzymanie jej tam jest trochę przerysowane ale pewnie idą tak jak było w oryginale. I oczywiście nie ma odcinka bez plaskacza, więc wyczuwam tu bardzo patolowy vibe. Nie powiem trochę mnie ten serial zaciekawił. Ma też parę zbędnych zapychaczy, a ten ślimak fifarafa młodszy brat Cihana szczególnie mnie drażni. Nie wiem czy będę oglądał dalej, czas pokaże.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 28, 2024 16:48:47 GMT
Na scenę szycia specjalnie nie zwróciłam uwagi. Sinan bardzo dobrze gra rolę Alyi. Niczego nie mogę się doczepić. Nie, no Kaya jest świetny ❤️ Bardziej to z Zerrin będzie problem. I błagam niech wyjdzie na jaw,że tak naprawdę to oni nie są kuzynami. Bo nie mogę cieszyć się do końca scenami Zerrin/Kaya czy Sehin/Nare mając z tyłu głowy,że to rodzina. Fuj. Mine się dowie. W poprzednim odcinku jak Cihan biegał za Alyą i razem odjechali samochodem, to ona tak stała przed tym szpitalem jak sierota. Nikt nawet nie zwrócił na nią uwagi
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Nov 28, 2024 17:06:24 GMT
Ładnie urośli… Czyżby nowy „Yali capkini”
|
|