|
Post by julia on Jan 31, 2021 20:06:40 GMT
Bardzo smutna wiadomość , jak zawsze w takich przypadkach. Nadal nie ma tłumaczenia " Hercai" na russkom, zapewne przez problemy finansowe, podobnie jest z "Cukurovą " i "Ramo". Trudno, przyjdzie się męczyć przy oryginalnych wersjach.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Feb 1, 2021 16:31:29 GMT
|
|
|
Post by julia on Feb 3, 2021 10:48:03 GMT
Oto, co pazerność producentów uczyniła - w AB rozpacz Należało to już wcześniej zakończyć, bez otwierania stronicy z Fusun i Dilsah oraz Azrą. Co mamy w ostatnim odcinku? Azize próbuje wszystko naprawić, ale niestety nie tak łatwo cofnąć wszystko zło, które się uczyniło, tym bardziej , że do gry wkracza nie mniej okrutna jej szwagierka. Śmiem twierdzić, że Fusun jest bardziej sadystyczna, zimna To , jak wsadziła rękę Ayse do wrzątku i dość długo ją przytrzymywała wywołuje dreszcz przerażenia Jest twarda , jak skała. Dilsah ożyła, gdy Miran przywiózł jej Azrę , czyli córkę Fusun i wreszcie nazwała go synem. Chwila ogromnego szczęścia dla Mirana , może przytulić się do rodzicielki, objąć ją ze łzami w oczach, że wreszcie... Ale wykształcenie Azra zawdzięcza cioci Azize i ją lubi, co niezbyt podoba się Dilsah. Może nie doszłoby do tragedii, gdyby nie to, że dowiedziała się, iż dziewczyna może odejść. Azize ma ultimatum - odda córkę Fusun, albo jej najbliżsi zginą. Dilsah nie wytrzymała, zadała swojej oprawczyni cios nożem Reyyan domagała się kategorycznie , aby Azize powiedziała Fusun o jej córce, nie mówi też Miranowi o tym, że Azize , to naprawdę jego babka, a to wykorzysta przeciwko niej Cihan: "Ciekawe , co powie Miran, gdy się dowie o twoich tajemnicach" No i Yaren. Zachowuje się , jak obłąkana, ciemne kręgi pod przekrwionymi oczami, nie wytrzymuje, mimo, że Handan czuwa, a Cihan oczy mydli Fusun. Krzyczy :"To ja zabiłam Haruna" Fusun początkowo bagatelizuje to i składa na karb rozpaczy, ale w pewnym momencie czuje się, że żaróweczka w jej głowie się zapaliła.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Feb 4, 2021 4:44:56 GMT
julia , dokładnie,watek z Azra i Dilsah tragiczny.Po co to było zaczynać? wszystko dzięki sprzedażny,Banu nie wie już co ma wymyślić
|
|
|
Post by lucy on Feb 5, 2021 9:25:35 GMT
|
|
|
Post by julia on Feb 5, 2021 10:01:57 GMT
Buźka robiona, fakt
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 5, 2021 13:07:04 GMT
Aha, czyli to nie jest jej pierwszy wybryk. Stwierdziła że ona jest sławna, i nie będzie płacić.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 8, 2021 13:47:10 GMT
Reyting za 07.02.2021 - Niedziela
Total: 4. А.Riza (21 odcienk) - 5.95%⬆ (+0.12) 5. Kefaret (12 odcienk) - 5.90%⬆ (+0.60) 7. Hercai (58 odcinek) - 4.53%⬇ (-0.70) 15. Menajerimi Ara (24 odcinek) - 3.19%⬇ (-0.53) 23. Tövbeler Olsun (25 Odcinek) - 2.49%⬇ (-0.07)
АВ: 2. Menajerimi Ara - 5.46%⬆ (+1.25) 4. Kefaret - 4.52%⬇ (-0.22) 5. А.Riza - 4.50%⬇ (-0.43) 15. Tövbeler Olsun - 2.39%⬆ (+0.10) 28. Hercai - 1.50%⬇ (-0.47)
|
|
|
Post by julia on Feb 10, 2021 10:50:28 GMT
W AB słabooo, ale serial jeszcze się kręci , a ostatni odcinek z mocną końcówką. Odcinek 58.Nie można się uprzedzać do ludzi, ale co mam poradzić na to, że jakoś nie zapałałam sympatią do Dilsah. Wiem, co zrobiła Azize, zmarnowała jej życie, rozłączyła z dzieckiem, wspaniałomyślnie dała jej cudze dziecko do wychowania. Rozumiem jej ból, strach przed Azize. Wiem, że jej psychika uległa uległa deformacji, no ale Może to wina samej aktorki Teraz Dilsah pragnie zemsty i dwukrotnie uderza Azize nożem. Reyyan dwoi i się i troi , aby prawda nie wyszła na jaw i , aby Miran się o tym nie dowiedział. Pomaga jej w tym Azra, choć naciska, aby ranną zawieźć do szpitala. Bardzo mi się podobała Zehra, która twardo stanęła w obronie córki :"Mojej córki nie znalazłam na ulicy i nie pozwolę, aby ktoś się na niej wyżywał" Są tacy ludzie na świecie, do których całe życie ktoś o coś ma pretensje, choć oni nikogo nie krzywdzą, są dobrzy, uczynni, ale to im się ciągle obrywa. I taką postacią jest Reyyan. Wszystkie biedy na nią idą. Tym razem, fakt, że ukryła Dilsah w domu rodziców, że pomogła Azize, wywołuje złość i wręcz napastliwość w Dilsah "Nie nazywaj mnie więcej matką"! Bardzo mi się podobała Zehra, która twardo stanęła w obronie córki :"Mojej córki nie znalazłam na ulicy i nie pozwolę, aby ktoś się na niej wyżywał" Złości się też Azra, domagając się prawdy o Azize, jej lubianej cioci, która ją wykształciła i dbałą o jej wygody. Reyyan jednak milczy, gniecie to w sobie, mimo, że jest naciskana ze wszystkich stron. Nie chce przyczynić bólu Miranowi, który i tak prowadzi swoje śledztwo. Coraz bliższa odkrycia prawdy jest Fusun, która "gości" u siebie ranną Azize. Ona zarzuca szwagierce, że ukradła jej dziecko z kolei Azize twierdzi, że Fusun oddała małą swojemu mężowi i wcale się nią nie interesowała. Po jego śmierci dziewczynkę zabrano do domu dziecka, a ona je stamtąd zabrała. Fusun zaprzecza....a jak było...nie wiemy. Poza tym, drogą dedukcji i po znamieniu na ręce Azry zaczyna utwierdzać się w przekonaniu, że to jest jej córka. Azat z Gunul zaczynają się zbliżać do siebie, a Firat z Zyenep, zaś Cihan , chcąc ratować skórę Yaren zamierzał zgłosić się na policję... Reyyan postanawia powiedzieć prawdę przy rodzinnej kolacji, na którą zaprasza też Azize Jak można się było spodziewać , wywołało to burzę. Dilash nie chce usiąść przy stole, Miran krzyczy, Azra patrzy zdumiona...nikt nie daje dojąć Reyyan do głosu...ale od czego jest pani Fusun, jej wejście , to jej głos! Bez ogródek oświadcza:"Hazar jest rodzonym synem Azize, a ty Miran jej wnukiem"
|
|
|
Post by Matthias on Feb 10, 2021 18:04:51 GMT
Widziałyście zwiastun? Akurat na Walentynki... Krwawiąca Reyyan Banu i jej pomysły.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 11, 2021 21:21:04 GMT
Burza w szklance wody, tanie zagrania.
|
|
|
Post by julia on Feb 12, 2021 9:26:08 GMT
Next, może i tania zagrywka, ale to jest bardzo prawdopodobne. Nawet się zastanawiałam, dlaczego jeszcze nie nastąpiło?. Co by nie mówić Reyyan cały czas jest w nerwach, jedno z bliźniąt już straciła, ta ciąża jest po prostu zagrożona i ona powinna leżeć, a nie biegać za wszystkimi , denerwować się i znosić pretensje
|
|
|
Post by Matthias on Feb 12, 2021 16:27:39 GMT
Nowy zwiastun po 2 minutach został zablokowany na całym świecie (na szczęście, ludzie koczują i pobrali póki mogli ten zwiastun), i kilka minut później pojawił się nowy... Tyle, że ze zmienioną melodią w tle. Po co to zagranie w ogóle?!
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Feb 13, 2021 19:37:48 GMT
Niepotwierdzone info
Według tureckich blogerów scenarzysta Sema Ali Erol opuszcza projekt po 60. odcinku. Kto ją zastąpi, wciąż nie wiadomo
|
|
|
Post by Matthias on Feb 14, 2021 9:17:25 GMT
Wraca Eda Tezcan! Co opuściła Hercai po 10 odcinku :3. No to Banu tam chyba ku...cy dostaje . Jak pracowały, to się gryzły .
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Feb 14, 2021 14:08:58 GMT
A co to się stało,że wraca?
|
|
|
Post by Matthias on Feb 14, 2021 14:35:11 GMT
Tego nikt chyba nie wie. Reyyan, podobno Ebru zablokowała dzisiaj swojego instagram i twittera . Ciekawe, czemu. I to akurat w Walentynki
|
|
|
Post by Matthias on Feb 15, 2021 15:28:49 GMT
Liczyłem na spadek... Reytingi за 14.02.2021
TOTAL: 4. Kefaret (13 odcinek) - 5.91%⬆ (+0.01) 5. A. Riza (22 odcinek) - 5.53%⬇(-0.42) 7. Hercai (59 odcinek) - 4.89%⬆ (+0.36)
19. Menajerimi Ara (25 odcinek) - 3.13%⬇(-0.06) АВ: 2. Kefaret - 5.80%⬆(+1.28) 5. Menajerimi Ara - 4.42%⬇(-1.04) 7. A. Riza - 3.93%⬇(-0.57) 23. Hercai - 1.83%⬆(+0.33)
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 15, 2021 20:42:49 GMT
Ab się powoli odbija od dna.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Feb 16, 2021 16:34:57 GMT
Krążą plotki,że Denise Akcay może zostać nową scenarzystką. Napisała scenariusz do Narzeczonej ze Stambułu, za którą zdobyła nagrodę Złotego Motyla, oraz wielu innych udanych filmów i seriali telewizyjnych. Producent Banu Akdeniz zaprzeczyła wczorajszym informacjom, które pojawiły się na portalach społecznościowych o zbliżającym się finale # Hercai. Ponownie przesłała na Twitterze wiadomość od reżysera produkcji, Suata Erdugmusha „Witam wszystkich, jakby wiadomość przyszła z mojego konta, najnowsze wiadomości o finale odcinka 65 nie mają ze mną nic wspólnego. Nasza seria trwa nadal”. Podobno do maja serial będzie trwać
|
|
|
Post by Matthias on Feb 22, 2021 16:15:27 GMT
b]Reytingi zа 21.02.2021 - NIEDZIELA [/b] ТОТАL: 3. Kefaret (14 серия) - 5.96%⬆ (+0.05) 4. А.Riza (23 серия) - 5.66%⬆(+0.13) 10. Hercai (60 серия) - 4.26%⬇ (-0.63)
16. Menajerimi Ara (26 серия) - 3.12%⬇(-0.01) . Boże, uchowaj! (26 серия) - АВ: 3. Kefaret - 4.81%⬇(-0.99) 4. Menajerimi Ara - 4.75%⬆(+0.33) 6. А. Riza - 4.22%⬆(+0.29) . Boże, uchowaj! - 23. Hercai - 1.76%⬇(-0.07)
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 22, 2021 17:29:54 GMT
O matko jakie małe AB.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 22, 2021 17:53:45 GMT
Niech oni już kończą... Ta Dilsah i płacząca Reyyan już mnie doprowadzają do rozpaczy
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 22, 2021 20:32:38 GMT
Matthias jak się serial skończy, to ty się musisz niezwłocznie udać na wizytę do pani doktor. I przy okazji mnie zapiszesz.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Feb 23, 2021 17:56:09 GMT
Ahmet i Oya opuszczają serial?
|
|
|
Post by Matthias on Feb 23, 2021 19:59:28 GMT
Jestem znowu załamany... Kolejna para, której kibicowałem, odchodzi... No co za ... To ja mam oglądać ten serial dla Azry i Dilsah?!
|
|
|
Post by julia on Feb 24, 2021 16:45:56 GMT
To ja mam oglądać ten serial dla Azry i Dilsah?! Mnie też się nie podoba pespektywa oglądania , skrzywdzonej i wypaczonej przez Azize, ale niesympatycznej postaci Dilsah. Rozumiem, że jej życie toczyło się w zamknięciu i strachu, że wychowywała dane jej do rąk obce niemowlę i zakodowane miała ,iż jej syn nie żyje, ale postać Dilsah nie budzi sympatii. Ma zawzięte spojrzenie i minę cierpiętnicy. Gdy wiozą ją na spotkanie z Hazarem, zachowuje się niezbyt racjonalnie, nie przyjmuje żadnych argumentów, ale teraz urasta do zawziętej i trzeźwo myślącej kobiety o nieładnym , naznaczonym grymasem obliczu, nie ma w niej za grosz empatii, ona tylko widzi Azrę , no i matkę. Do Mirana się przekonała, jednak już dwukrotnie rzuciła się na Reyyan, jako wspólniczkę Azize. Na szczęście Miran stanął na wysokości zadania, złapał matkę za rękę, którą wymierzała cios w ciężarną synową Dilsah w tej chwili niczym mentalnie się nie różni od innych żądnych zemsty. Podsłuchuje pod drzwiami syna i synowej... Boi się, że "odbiorą jej" Azrę, a Reyyan przyczynia się do tego. Tyle, że Azra nie jest małym dzieckiem, ma wykształcenie, ma charakter, załatwiła pracę w Midyacie i sama sobą rozporządza. Kocha Dilsah i na pewno jej nie opuści, a ta robi aferę za aferą. Koniecznie trzeba wysłać ją na sesję do czerwonego gabinetu Azize nadal nie może się sprawić z przebaczaniem syna i wnuka, ale nie przestaje też kąsać Fusun. Ta z kolei niezbyt łyknęła kłamstwo Yaren, że ta jest w ciąży, sprowadziła swoją akuszerkę, aby sprawdziła i ... supriz, Yaren zaciążyła. Teraz jest w niewoli u teściowej, która nie daruje jej tragicznego zbiegu okoliczności w wyniku którego zginął Harun. Będzie ją karmić, spełniać życzenia dopóki Yaren nie urodzi Reyyan i Miran spijają sobie z dzióbków, ale ona jest ciągle w nerwach, chce, aby nie było zemsty w rodzinie, co nieszczególnie rokuje przy zagrożonej ciąży. Nie wiemy, co scenarzyści dalej wymyślą, ale na dziś sytuacja jest bardzo trudna. Reyyan w ogóle nie powinna nosić ciąży, gdyż zagraża jej życiu Nie wiemy dokładnie jaka choroba ją toczy. Wygląda jak okaz zdrowia. Jeśli ma za wąską miednicę (nie wygląda),defekt kanału rodnego, to jest cesarskie cięcie, które można przyśpieszyć, jak również niewczesny poród...ratuje się maleństwa ważące po 600 gramów... Może mieć ostrą białaczkę, niewydolność nerek, chorobę serca, rezonansu głowy jej nie robiono, zobaczymy , co przygotowano dla protagonistki Oczywiście to wszystko dzieje się w tajemnicy przed Miranem żeby jak najdłużej cieszył się myślą o ich małej rodzinie... Ebru wyglądała prześlicznie w różowym swetrze z bufiastymi , ozdobnymi rękawami
|
|
|
Post by Matthias on Feb 24, 2021 16:53:22 GMT
Podobno Ebru chce zrezygnować z Hercai. Czyżby ta choroba była skierowana w tym kierunku? Kto by dziecko po narodzinach do których by ewentualnie doszło, wziął pod swoją opiekę?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 24, 2021 22:57:57 GMT
Trochę się jej nie dziwię. Z tak dobrego serialu zrobili wydmuszkę. Mam nadzieję że zakończą serial z godnością a nie będą szukać zastępstwa w SK. Bo jak ta zmiana wyszła każdy widzi.
|
|
|
Post by Alex on Feb 25, 2021 10:49:14 GMT
Podobno Ebru chce zrezygnować z Hercai. Chyba jest kilka wersji.
|
|