|
Post by Onedine on Mar 31, 2021 15:03:45 GMT
Onedine , jak na razie odcinek 65. nie zwiastuje happy endu , a jak będzie naprawdę , to się zobaczy. W każdym razie przed nami jeszcze pięć odcinków. 5 odcinków trwają niektóre seriale, więc liczę, że przynajmniej na koniec z sensem wszystko sfinalizują.
|
|
|
Post by julia on Mar 31, 2021 15:21:18 GMT
Onedine, zgadzam się, niektóre seriale w całości liczą sobie 5,6 odcinków. Realizatorzy mają wiec szansę, aby poukładać wszystko tak, aby widz nie mieszał ich z błotem
|
|
|
Post by Matthias on Apr 5, 2021 9:27:48 GMT
Reyting za 04.04.2021 - SOBOTA ТОТАL:1. Teşkilat (5 odcinek) - 11.92%⬇ (-0.70) 6. Kefaret (20 odcinek) - 4.80%⬆ (+0.25) 8. A.Rıza (29 odcinek) - 4.09%⬆ (+0.25) 10. Hercai (66 odcinek) - 3.50% (=)
31. Menajerimi Ara (32 odcinek) - 1.77%⬇(-0.10) АВ:1. Teşkilat - 13.76%⬇(-0.11) 5. Kefaret - 3.84%⬆(+0.39) 10. A.Rıza - 2.79%⬆(+0.19) 15. Menajerimi Ara - 2.52%⬇(-0.67) 26. Hercai - 1.61%⬆(+0.38)
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Apr 5, 2021 11:11:26 GMT
Wczoraj obejrzałam kawałek odcinka i miałam dość. Nie dość,że uśmiercili mi Hazara to na koniec jeszcze porwanie Umuta. Turkom za to sie podobała taka duża dawka dramy. Co odcinek bęa fundowac śmierć,odejście kogoś,albo porwanie. Z obsady odeszła aktorka grająca Melike,Oya,Tansu,Serhat. Wszyscy niedługo odejdą.Kto zostanie w tym serialu na koniec. W zwiastunie II sezonu było pokazane jego porwanie,ale to miała być sprawka Azize,jednak ona zmieniła sie na lepsze. Azize nie nacieszyła się synem. Jeśli aktorzy nie chcą grać niech to już skończą, bo z drugiej strony to egoistyczne z ich strony,że tak sobie odchodzą. O czwartym sezonie to niech Banu nie myśli,bo już dawno mogła skończyć,teraz zostało jedynie dno, wodorosty i dwa metry mułu .Czytałam, że tureccy widzowie chcą już zakończenia serialu
|
|
|
Post by Onedine on Apr 5, 2021 11:38:00 GMT
Aktor ma prawo odejść z projektu, skoro kontrakt mu na to pozwala lub jakieś inne przyczyny go do tego skłaniają. Moim zdaniem wina leży po stronie produkcji, że najchętniej zabijają grane przez takich aktorów postacie. Nie chcą mieć próśb widowni o powrót postaci/aktora (gdyby postać wyjechała), więc robią takie kroki.
Tylko, że w przypadku Hazara to ja już chyba w 1 sezonie sądziłam, że jego postać koniec końców umrze w Hercai.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Apr 5, 2021 11:42:18 GMT
Dla Banu im więcej dramatu tym lepiej.Serial jest antenie chyba tylko dzięki sprzedaży i dobrej oglądalności za granicą. Teraz w Peru premiera będzie.Nie wiem czy dla kanału jest jakaś różnica czy w Turcji się ogląda czy nie.Choć wynik raz skacze raz spada,to są niewielkie liczby. Ciekawe kiedy oficjalnie podadzą kiedy finał ,sezonu czy serialu, bo o 4 sezonie też czytałam spekulacje. Tylko nie wiem o czym miałby być ten sezon.Chyba,że wszyscy,których uśmiercono, zmartwychwstaną
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 5, 2021 12:06:23 GMT
Niech oni to skończą litości. Swoją drogą podziwiam ludzi którzy to nadal oglądają. Chodzi mi o ludzi z grup. Trzymam mocno kciuki i życzę by się ta wydmuszka skończyła i ukróciła męki Matthias .
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Apr 5, 2021 13:41:49 GMT
Kolejne odejście Co przez to rozumieć. Aktorka odchodzi i finał niedługo?
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2021 14:06:32 GMT
Dla mnie to jest jakieś nieporozumienie, że aktorzy w Turcji tak masowo odchodzą z seriali zanim te dobiegną końca. W Hercai to można oczopląsu dostać. Jeśli to dotyczy mało istotnej i bezbarwnej postaci, albo jeśli historia była od początku tak zaplanowana, że ta postać umrze/ zginie, to nie ma problemu, jednak jeśli podłożem owych zniknięć są niesnaski w zespole, albo inna, nowa rola w nowym serialu, to mi się otwiera nóż w kieszeni. Uważam, ze zarówno aktorzy jaki i sami twórcy są rażąco nieprofesjonalni, jeśli do czegoś podobnego dochodzi. Nie widz jest dla aktorka, tylko aktor dla widza, więc powinien mieć dla niego trochę szacunku. A nie w środku znikać, bo się obraził, albo co jeszcze gorsze - złapał świeżą rolę. Wszystkim co tak robią, życzę porażki, bo mnie bardzo zawiedli. Ta choroba, bo zjawisko jest masowe, niszczy w Turcji co drugi serial. A mnie jako widza mało obchodzą względy okołoprodukcyjne. Skoro wchodzę w serial i poświęcam mu swój cenny czas to sobie nie życzę tego typu praktyk. Chcę się cieszyć serialem od początku do końca i ma w nim być im dalej, tym lepiej, a nie na odwrót, jak to miało miejsce we wszystkich serialach, które ostatnio oglądałam (jedynym wyjątkiem jest IG). Reyyan, nie. Tam tylko pisze, że w 68 odcinku opuszcza obsadę wymieniona aktorka.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 5, 2021 15:54:49 GMT
Finał podobno na 70 odcinku. A aktorka rezygnuje w 68. Więc mam pytanie KTO POZOSTANIE DO SAMEGO KOŃCA?!
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 5, 2021 16:05:20 GMT
Ebru zrezygnowała.
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2021 16:07:21 GMT
A co Zehra na śmierć Hazara? Nie umarła jeszcze z rozpaczy?
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Apr 5, 2021 18:25:32 GMT
Jak dla mnie to na 70 odcinku skończyć,albo wcześniej.Do końca sezonu(30 maj ) byłoby 74 odcinki
Nigdzie nie widziałam info,że Ebru odchodzi.Jak odejdzie Fusun to kto będzie villanem? czyżby to już koniec naprawdę? co z tym nowym co doszedł? czy Miran będzie się na nim mścił.Czy co.Nie ma już chyba żadnych wątków do rozwinięcia.Końcówka to porwanie Umuta ,podobnie jak w zwiastunie 2 sezonu.Co tu można jeszcze pokazać? kogo jeszcze uśmiercić. Już dawno powinno być finito, a teraz nic z tego serialu nie zostało,wszyscy powybijani,wyjechali itp
|
|
|
Post by Matthias on Apr 5, 2021 18:51:37 GMT
Reyyan, Hazar umarł, Fusun odejdzie, Sultan, Azata, Gonul nie ma, więc akcja będzie zapewne się kręciła wokół Umuta. Mnie ten serial już osobiście męczy od paru dobrych odcinków. Oglądam wytrwale, bo muszę, ale chciałbym jakąś petardę, a tu ciągły płacz, płacz, lament.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Apr 5, 2021 18:58:54 GMT
Tu już chyba żadnej petardy nie zobaczysz.Tyle aktorów odeszło. Jakby tak liczyć dokładnie od początku to sporo by sie nazbierało.Myślałam,że porwanie dziecka czy jakiś zamach na Reyyan poważniejszy będzie zostawiony na finał.Czy będzie jakaś akcja na finał ?strzelanki itp czy spokojny finał Reyyan Umut i Miran. Chyba,że uśmiercą jeszcze Reyyan
|
|
|
Post by Matthias on Apr 5, 2021 20:38:49 GMT
Reyyan, Reyyan to mieli już teraz uśmiercić, ale wydaje mi się, że skoro ogłosili "finał", to Ebru postanowiła zagrać do końca. No bo jak to by było, jakby mieli uśmiercić główną bohaterkę, 4 odcinki przed rzekomym finałem? Podobno wątek Azry też się już skończył, więc ciekawe czy aktorka będzie dalej grała.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 6, 2021 16:06:49 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 6, 2021 17:00:40 GMT
Matthias gratki otwieraj szampana. Ja się napiję wody z tobą. Wreszcie się twój koszmar kończy.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Apr 6, 2021 17:27:46 GMT
O finito dobrze,że nie ponad 70 ,bo myślałam,że do maja pociągnie.No chyba zerkne juz na te ostatnie odcinki i może wrócę do oglądania. Oby był happy end.69 odcinków to i tak na wyrost,bo 3 sezon oceny miał słabiutkie. Taki wynik nie każdy serial może osiągnąć
|
|
|
Post by julia on Apr 6, 2021 17:29:29 GMT
Matthias, ja także oglądam wytrwale, choć wiadomo, że chciałoby się szybszej akcji. No, ale tylko dwa odcinki do końca, więc nie ma problemu. Co by jednak nie mówić, to Turcy potrafią skłonić widza do wzruszeń, łza mi się w oku kręciła podczas pogrzebu Hazara, gdy patrzyłam na rozpacz Mirana w szpitalu... Akin potrafi świetnie grać na emocjach. Bardzo długo ważą się losy Reyyan, jej życie wisi na włosku, przeżywa śmierć kliniczną (ładnie pokazana) Umut dochodzi do siebie w inkubatorze...no , ale tu zastrzeżenie do realizatorów, ten wcześniak, jest okazały, na pierwszy rzut oka widać , że waży ponad trzy kilogramy . Jasne, że z malutkimi dziećmi na planie jest problem, ale można było chyba znaleźć mniejszego niemowlaka, a najpierw sfilmować jakieś maleństwo w inkubatorze. Umut, zajmował niemal całą cieplarkę Jednak samo maleństwo prześliczne Nie mamy Hazara, wszyscy zdruzgotani, a Ayse zaczyna się przeistaczać w Azize, choć wszyscy błagają ją, aby znów nie zaczynała zemsty Rozumiem jej ból - straciła czterech synów, po stracie jednego można postradać zmysły, a co dopiero po czterech Zehra zrozpaczona podwójnie, czuwa przy Reyyan i cierpi , bo nie może pojechać do Midyatu na pogrzeb. Wyrzuca sobie, że to wszystko jej wina, bo gdyby nie nalegała, aby Hazar nie leciał z nimi do Stambułu, to nie byłaby teraz wdową, dzieci nie byłyby sierotami. Cihan jest w areszcie, podejrzany o zabicie brata. Nie zrobił tego, wszystko to był podstęp Fusun. Hazar nie zginął od strzału w serce, ale w plecy. Azize w ciemnościach nie mogła tego widzieć. Pod wpływem Mirana odwołała swoje pierwsze zeznania i Cihan wyszedł. Też bardzo wzruszająca scena, gdy przyciska do piersi buty brata i żałośnie szlocha Broni do tej pory nie znaleziono, już wiedźma się o postarała. Zastraszyła też człowieka, którego nakłoniła do strzelania, a teraz więzi jego rodzinę... Grunt się pali pod nogami Fusun , jest ktoś kto może ją powstrzymać przed chorą zemstą - Azra, która odwróciła się od biologicznej matki i nie chce jej znać za wszystkie podłości, jakie uczyniła. Przypuszczam, że Azra się poświęci, ale na ten moment ludzie Fusun porwali małego Umuta. Kolejny powód do rozpaczy u Sadoglu. Żal Mirana, bo on znów jest między młotem i kowadłem. Z jednej strony obiecał Reyyan, że teraz , jak szczęśliwie udało jej się wyjść z zagrożenia życia, będzie z nimi, a z drugiej zaś Azize chce zemsty za śmierć Hazara i żeby nie narobiła kłopotów Miran próbuje działać...nie może być w dwóch miejscach jednocześnie. No , ale właśnie gdy go nie było w domu , porwano Umuta i Reyyan mu tego nie wybaczy Już czyni mu wymówki i jest obrażona, nawet spoliczkowała męża... Mam nadzieję, że końcówka serialu będzie wiarygodna. Dwa odcinki wystarczą, aby wyjaśnić wszystko na spokojnie i do końca.
|
|
|
Post by lucy on Apr 6, 2021 18:32:52 GMT
Nareszcie wszyscy mówią jednym głosem. Banu tez wydukała wyczekiwane magiczne słowo na "f".
|
|
|
Post by Onedine on Apr 6, 2021 18:53:48 GMT
Wow, jakie wieści i to potwierdzone przez producentkę. Gratulacje dla wytrwałych oglądających Może jak serial ma zaplanowany finał w Turcji telewizja polska go kupi
|
|
|
Post by Matthias on Apr 6, 2021 19:22:17 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 6, 2021 19:34:59 GMT
Matthias już pijesz czy się wstrzymasz do weekendu.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 6, 2021 20:00:59 GMT
będę opijał 25 kwietnia
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 6, 2021 21:30:11 GMT
Dobra to ja się do tego czasu zaopatrzę, i popijemy razem. Czekają cię jeszcze trzy odcinki, dobrze liczę dobrze.
|
|
|
Post by julia on Apr 8, 2021 10:09:16 GMT
Next, Matthias, będziecie pić z okazji finału "Hercai" ,nie powiem - czas najwyższy, bo tego płaczu, przeistaczania się w dobrych i na powrót w złych oraz porwań mamy przesyt. Ja będę z kolei pić za tydzień, bo koniec "Ramo"
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Apr 8, 2021 11:46:18 GMT
julia mnie już hercai że tak powiem dawno lotto. Bardziej z okazji że Matthias skończy się katorga. Wreszcie sobie chłopak odpocznie od tej patoli.
|
|
|
Post by elysa7 on Apr 8, 2021 17:13:22 GMT
Mamy to! Upragniony finał
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Apr 8, 2021 17:29:00 GMT
Z napisami to ja jestem daleko na 57 odcinku ale podglądam czasami sobie odcinki w niedziele na kompie.Może po finale wrócę,ale jakoś nie ciągnie mnie do tego.
|
|