Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 27, 2020 15:20:51 GMT
Wiesz co Matthias nie zdziwię się jak zehra zostawi azata. A ten się zwiąże z mamą mirana. Ten serial i banu osiągnęli już maksymalny poziom absurdu.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Dec 27, 2020 16:44:04 GMT
11 stycznia premiera w Bułgarii na kanale Diema Family
|
|
|
Post by Matthias on Dec 27, 2020 16:46:53 GMT
I kasa znowu się będzie zgadzała - Banu kolejne rozpisuje odcinki
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Dec 27, 2020 16:49:07 GMT
Z jednej strony się ciesze,że będę mogła dłużej popatrzeć na Reymir, ale z drugiej boje się,że Banu będzie kolejne absurdy wciskać w ten serial i przeciągnie ile się da Życzenia noworoczne od obsady
|
|
|
Post by Matthias on Dec 27, 2020 17:00:31 GMT
Ad 1. Absurd już i tak goni teraz absurd. A dodatkowa kasa na koncie sprawi, że tych absurdów będzie jeszcze więcej. Życzenia noworoczne takie skąpe jakieś.
Ad. 2 Co do 10 stycznia... Liczyłem, że będzie 17 odcinek. Nie próżnują i się spieszą :3.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 27, 2020 17:05:38 GMT
Ban wytwórnia czy stacja już się nie patrzą by serial był składny. Najważniejsze by napchać kieszenie pieniędzmi.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 27, 2020 19:09:38 GMT
Aż szkoda patrzeć na tych aktorów. Widać, że się miotają i sami już nie ogarniają co za badziewie mają grać.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 27, 2020 19:26:36 GMT
Spieprzyli koncertowo ten serial.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 27, 2020 21:12:11 GMT
Wiesz co Matthias nie zdziwię się jak zehra zostawi azata. A ten się zwiąże z mamą mirana. Ten serial i banu osiągnęli już maksymalny poziom absurdu. Zehra jest żoną Hazara, prawdziwego ojca Mirana. Azat to syna Cihana, który jest bratem Hazara, czyli to bratanek Zehry. Ciekawie by było jakby ta dwójka była razem Chyba jednak takie rzeczy to tylko w "Jabłku" Ale nie zdziwi mnie jak Hazar zacznie wariować i przejdzie kryzys wieku średniego na widok matki Mirana, o której nie mógł zapomnieć wiekami... Z tego będzie cyrk, już Banu zadba o fabułę
|
|
|
Post by Matthias on Dec 27, 2020 21:28:40 GMT
Aż szkoda patrzeć na tych aktorów. Widać, że się miotają i sami już nie ogarniają co za badziewie mają grać. Zastanawia mnie, czy aktorka, wcielająca się w Sultan, wyczuła i uciekła z tonącego statku, [dostała lepszą propozycję ?!?] czy po prostu potrzebuje przerwy od tego serialu.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 27, 2020 21:30:14 GMT
Wybacz pomyliłem imiona, czasem mi się zdarza.
|
|
|
Post by julia on Dec 30, 2020 22:36:37 GMT
Należę w tej chwili do zdecydowanej mniejszości, oglądających bez nerwów ten serial Owszem nie jestem zwolenniczką kolejnych sezonów i cały czas twierdziłam, że należy "Hercai" zakończyć, aby nie wywoływać w widzach znudzenia i irytacji, no ale skoro jeszcze dyszy, to oglądam, aby dowiedzieć się , co jeszcze nowego i...głupiego można wymyśleć. A mogło być tak pięknie, ale para, para....to przesłania zdrowy rozsądek. Na dziś czarna mamba wydaje się już nieco przyćmiona przez Fusun. Ta laska ze szmaragdem w główce, to sztywne stąpanie, wyraz twarzy napawają strachem strach1 Szaleństwo rozpaczy Reyyan po stracie jednego z bliźniąt jest odrobinkę przesadzone. Kobiety różnie reagują na wczesne poronienia, jedne bardziej, drugie mniej , zależy to od osobowości i sytuacji, wiem o tym , ale cudownie, że Reyyan jest nadal w ciąży przynajmniej z jednym dzieckiem, więc niech się cieszy i nie , bo stres w ciąży jest niepożądany. Zehra przemienia się w panterę, gotową do skoku. Boi się, że Dilsah może zagrozić jej małżeństwu, ale jej słowa :"Oddaj ją mnie" są dziwaczne i śmieszne. Jest aż tak głupi?!, Jeśliby coś zrobiła , to i tak małżeństwo z Hazarem przestałoby istnieć. Zemsta na Azize-Ayse Cihana za to ,że tatuś Nasuh nie kochał jego matki też jest tanim zagraniem. Zmądrzała nam Gonul i jej życzę, aby jednak z Azatem coś wyszło. W obliczu totalnej krytyki, mam nadzieję, że p. Banu raczy wyciągnąć wnioski i sensownie poskładać to, co porozrzucała bez ładu i składu. A swoją drogą , to jestem bardzo ciekawa, jak potoczy się wątek z ożywioną po latach Dilsah i jak długo Miran będzie czekał na poznanie prawdy sarkazm
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Dec 31, 2020 10:49:50 GMT
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 2, 2021 15:27:02 GMT
Promocja dla Słowacji
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2021 15:36:25 GMT
Sputaný motyl - Motyl w kajdankach
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 2, 2021 16:24:13 GMT
Minusem naszych poludniowych sasiadow jest to, ze emituja seriale z dubbingiem... Inaczej mielibysmy o wiele wiecej seriali do ogladania.
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2021 16:35:51 GMT
@rafaelcaen, nie zajarzyłam Napisz krok po kroku... 🙏
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 2, 2021 16:42:53 GMT
lucy, w CZ i na SK seriale sa emitowane z dubbingiem, jak w Hiszpanii czy krajach latynoskich. Nie ma lektora czy napisow. U mnie to skresla od razu serial czy film... Gdyby bylo inaczej (jakis przystepny lektor albo napisy), to mielibysmy wiecej pozycji do wyboru w Internecie. Zrozumialosc dla samych laikow bylaby przynajmniej na poziomie 50% (nasz jezyki sa bardzo podobne, roznice sa male, choc czasem znaczace), wiec nie robiloby roznicy czy polska stacja kupi np. ten serial, bo na przyklad dla mnie bylby on dostepny z napisami/lektorem sk, wiec po problemie.
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2021 17:26:36 GMT
Dzięki @rafaelcaen za rozbicie na czynniki pierwsze w CZ i na SK seriale sa emitowane z dubbingiem, jak w Hiszpanii czy krajach latynoskich. Nie ma lektora czy napisow. U mnie to skresla od razu serial czy film... A to u mnie wręcz przeciwnie. Nie cierpię napisów, bo odrywają od tego co najważniejsze, czyli obrazu i w rezultacie widzowi umyka większość smaczków ekranowych. Nierzadko pojedynczy gest jest na wagę złota (pomijam już, że buduje cegiełka po cegiełce psychologię postaci), a my się zamiast nim jarać nawet go nie dostrzegamy, bo jesteśmy zajęci czytaniem okropnych literek. Nikt mi nie powie, ze da się oglądać film, czy serial z napisami bez strat. Jest mi obojętne, czy słyszę lektora, czy dubbing. To kwestia przyzwyczajenia i niczego więcej. Nigdzie nie jest powiedziane, że oryginalne głosy aktorów są najlepsze. Oglądamy przecież fikcję fabularną, a nie wideo z rodzinnych spotkań. Kiedyś w Polsce się emitowało seriale z dubbingiem i nikt nie miał z tym problemu. Oczywiście jak ktoś sobie szlifuje język obcy to wtedy najlepsze napisy, jednak nie oszukujmy się... komu i do czego będzie potrzebny język turecki? Gdyby bylo inaczej (jakis przystepny lektor albo napisy), to mielibysmy wiecej pozycji do wyboru w Internecie. Zrozumialosc dla samych laikow bylaby przynajmniej na poziomie 50% Dlatego nie zrozumiałam co masz na myśli @rafaelcaen Dla mnie 50% to za mało, a pewnie więcej zrozumienia bym nie wycisnęła, biorąc pod uwagę, że ani z czeskim, ani ze słowackim nie miałam nigdy do czynienia. A już do czytania czeskich napisów nikt by mnie nie zmusił, chyba, że kijem
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 2, 2021 19:01:31 GMT
lucy, kiedy emitowano w PL seriale z dubbingiem? Myslalem, ze lektor byl od zawsze.
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2021 19:18:38 GMT
Przykład z brzegu: LINK (ciekawe rzeczy piszą) Jest nawet jak powstawał: youtu.be/lNZsLDKwQdkedit: @rafaelcaen, podobno na Netflixie też są seriale z dubbingiem. LINKTu jest tez ciekawa dyskusja na ten temat link
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 2, 2021 20:20:22 GMT
lucy , dzieki za linki, az sprawdze z ciekawosci tego Klaudiusza. A teraz jak nic przypomniala mi sie dubbingowana po slasku Isaura.
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2021 20:27:37 GMT
A teraz jak nic przypomniala mi sie dubbingowana po slasku Isaura. Haha Jo żech łonego nie znoła LINK
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 2, 2021 20:31:30 GMT
Tej, podobno na Netflixie też są seriale z dubbingiem. Zdarza się, chodź głównie seriale młodzieżowe. I produkcje animowane.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 3, 2021 16:33:45 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 3, 2021 19:26:23 GMT
Mamusia nadchodzi.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 3, 2021 19:33:59 GMT
A Reyyan jest nie do zniesienia. I ja kiedyś tak bardzo lubiłam tą postać? Serio, kiedy?
|
|
|
Post by lucy on Jan 3, 2021 19:38:04 GMT
Ja z darciem się Reyyan miałam zawsze problem. Pomijając, ze pękały mi bębenki, mocno mnie irytowała w tych scenach. Wrr jak sobie przypomnę.
Czyli Azize wiedziała, że matka Mirana nie umarła.
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jan 3, 2021 19:38:14 GMT
Jakby było mało Dilsah.Mamy ponoć kolejną nową postać Nowa aktorka. Sera Kutlubey jest uważana za nową aktorkę w obsadzie # Hercai. Być może wkrótce zobaczymy ją w naszym serialu. Jak myślisz, jaką rolę odegra?
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 3, 2021 19:43:37 GMT
Ja z darciem się Reyyan miałam zawsze problem. Pomijając, ze pękały mi bębenki, mocno mnie irytowała w tych scenach. Wrr jak sobie przypomnę. Czyli Azize wiedziała, że matka Mirana nie umarła. Chyba musiałam wtedy to ignorować. Bo teraz bym raczej nie dała rady oglądać, jak ona się tak wydziera i robi te głupie miny. A w mojej głowie była całkiem niezłą protagonistką...
|
|