Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 2, 2020 19:17:00 GMT
Oby w drugim odcinku wynik się podniósł.
|
|
|
Post by lucy on Dec 3, 2020 15:07:38 GMT
Dołączył do obsady...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 3, 2020 16:23:17 GMT
Ryan Gosling? No, to im podskoczy dzisiaj jak nic!
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 3, 2020 20:08:40 GMT
@rafaelcaen to samo pomyślałem.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 3, 2020 21:42:03 GMT
W końcu dokończyłam odcinek. Dla mnie Ozge gra znacznie lepiej niż w Yemin. Ale oczywiście to też zasługa, że ma co grać. Jak już wspominałam po zwiastunach widać takie wibracje amerykańskie. Np. uczelnia i niestety, ale też kreacje bohaterów. Jest dosyć stereotypowo. Ale póki co przymykam na to oko
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 3, 2020 21:55:04 GMT
@rafaelcaen to samo pomyślałem. Mam wrazenie, ze ten aktor wlasnie pojawil sie epizodycznie z “Soz” na balu, dal Bahar czek, a ona go podarla. Mial dlugie wlosy zwiazane w kucyk. Ale czy to na oewno ten sam...
|
|
|
Post by Atahan on Dec 3, 2020 22:30:41 GMT
Z racji, iż Novela TV nadaje telenowelę, którą oglądam nie było mnie na live, ale zapewne jutro ruszę z odcinkiem. Nie ma go jeszcze na YouTubie. Jest za to zwiastun 3. odcinka i na YT jest tak, że po czasie znika miniaturka i rusza filmik i przez przypadek widziałem 3 sekundy, które zapowiadają chyba coś fajnego. Zapachniało moim ulubionym serialem, zapewne Next już się pewnie ma na baczności. A i dzisiaj wleciał 1. odcinek z napisami pl z tego, co widziałem.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 4, 2020 8:54:38 GMT
Rating za odcinek 2 (03/12): total 3.27 (+0.31) i w AB 2.56 (+0.35). Gosling nie pomogl.
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2020 11:48:52 GMT
Rating za odcinek 2 (03/12): total 3.27 (+0.31) i w AB 2.56 (+0.35). Gosling nie pomogl. Cała tabelka... Jak widać nowa premiera na Kanal D wskoczyła od razu nas Sol Yanim. W AB go nawet mocno pokonała. Nic nie jest jeszcze przesądzone, jednak wczoraj nawet godzina policyjna nie pomogła serialowi. Reyting za 3.12.2020 - czwartekTOTAL: 1. Cukurova (75 серия) - 13.00%⬆(+0.27) 3. Doktorek (40 серия) - 7.40%⬆(+0.34) 6. W Płomieniach (5 серия) - 6.29%⬆(+0.15) 14. Nowy Sitcom (1 серия) - 3.76%🆕 14. Sol Yanim (2 серия) - 3.27%⬆(+0.31) 24. Wstawaj, chodźmy (131 серия) - 2.18%(без изменений) АВ: 1. Cukurova - 8.26%⬆ (+0.30) 2. Doktorek - 7.88%⬆ (+0.24) 4. W Płomieniach - 5.53%⬆(+0.68) 5. Nowy Sitcom - 5.23%🆕 15. Sol Yanim - 2.56%⬆(+0.35) 24. Wstawaj, chodźmy - 1.68%⬇(-0.50)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 4, 2020 12:51:29 GMT
Szkoda że nie wypaliło.
|
|
|
Post by mira on Dec 4, 2020 13:24:04 GMT
Nie oglądam, ale widziałam że na jednej z grup masa ludzie emocjonuje się tym serialem, aż byłam w szoku. Może jeszcze nic straconego, wzrost mizerny, ale jednak jakiś tam jest.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 4, 2020 14:10:45 GMT
Wg mnie to nie jest po prostu sezon dla takich seriali... Jedyny tego typ, jaki sobie bardzo dobrze radzi, tez z racji stazu, to chyba “Yasak Elma”? Mam na mysli seriale z pierwszych miejsc. Reszta to seriale dramatyczne lub obyczajowe silnie obsadzone w tureckich realiach + historyczny Osman.
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2020 14:11:31 GMT
Wg mnie nic dobrego się z Sol Yamin nie podzieje. Kalk Gidelim ma już zapowiedziany finał na koniec grudnia, więc pewnie w jego pasmo Trt uderzy którymś ze swoich wysokobudżetowych nowości.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 4, 2020 16:52:11 GMT
mira, ale niestety. Jeśli u nas jest szał na coś, to w Turcji często nie ma tego odzwierciedlenia. A szkoda. Bo niektóre produkcje mogłyby spokojnie sobie poradzić.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 4, 2020 20:12:29 GMT
Całkiem zjadliwy serial. Jest tam jedna taka typowa viliana, macocha Selima, co na na niego chrapkę Ja bym nawet była zadowolona gdyby SL miał tak z 10 odcinków z sensownym zakończeniem. Wtedy bym wytrwała do końca.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 4, 2020 20:52:16 GMT
Całkiem zjadliwy serial. Jest tam jedna taka typowa viliana, macocha Selima, co na na niego chrapkę Ja bym nawet była zadowolona gdyby SL miał tak z 10 odcinków z sensownym zakończeniem. Wtedy bym wytrwała do końca. Na początku też myślałem, że Asena ma na niego chrapkę, ale ona go nie cierpi, a dlaczego, to można się tego domyślać już na początku 2. odcinka. Za to Selim jest już w 'związku' i nawet nie domyślasz się z kim, bo ja byłem w szoku, jak się dowiedziałem, ale dopiero obejrzę to jutro, dzisiaj 1 godzinka. Odcinek 2 1:00:00 (część druga pewnie jutro) Matka Selima umiera, gdy on był jeszcze dzieckiem. Przerażony chłopak pobiegł do gabinetu ojca, gdzie zastał go całującego się z Aseną. Mamy powrót do teraźniejszości. Asena jest z Ihsanem tylko dla pieniędzy. On powiedział jej, że wziął ślub z nią, a nie z jej rodziną, ale ostatecznie brat Aseny dostał pracę u Ihsana, jak dobrze zrozumiałem. Później sama stwierdziła, że poświęciła mu całą młodość. Biricik jest OBRZYDLIWA, ale to nie szkodzi, bo i tak ją uwielbiam. Przyszła do rezydencji Kutlusay, porozmawiała chwilę z Ihsanem i Aseną + wymowna scena detoksu na słodycze, poszła z Selimem do jego pokoju, żeby zająć się rzekomym projektem. Co tak naprawdę zrobiła? Zamontowała na laptopie Selima program szpiegujący i sobie wieczorami podgląda, jak Selim bez koszulki siedzi przed laptopem. Przecież to jest przerażające. Jak tu nie zaklejać teraz kamerki przy laptopie? Z więzienia wyszedł Barbaros, którego przezywają Barbar i od razu uratował Serrę przed jakimiś typami spod ciemnej gwiazdy. Ona ma chyba jakieś przyciąganie do idiotów. Pomógł jej, ale na boku kręci z Nazlim, coś jakby przyjaciółką Serry. Nazlim jest córką Binnaz i czasami odwiedzają Serrę i jej matkę, której imienia dalej nie pamiętam. Chyba Nilgun. Miały bardzo ładną scenę na cmentarzu, przy grobie Yigita. Kiedy Nilgun chciałaby dołączyć do syna, a zapłakana Serra ją obejmowała i zadawała pytania "Co bym bez ciebie zrobiła, jakbym sobie poradziła?". Na jej matkę w przeszłości rzuciło się na raz wiele rzeczy: samobójstwo syna, strata majątku, oszustwa męża - nie poradziła sobie z tym psychicznie. Selim i Serra mają się razem uczyć, ale jakoś im się nie zebrało. Burak poszedł do Onura (mąż siostry Selima, wykładowca), żeby też mu załatwił, jakąś ładną uczennicę, z którą mógłby się uczyć. Ten jednak stwierdził, że to Burak będzie pomagał jakieś uczennicy. Imię miała na A, ale ta scena była komiczna, bo w drzwiach stanęła pulchna dziewczyna, która chyba zakochała się w Buraku od pierwszego wejrzenia. Asena spotkała się też z jakąś nadętą przyjaciółeczką, która chyba jest matką Biricik. Za wiele to spotkanie nie wniosło, oprócz ciągłego pytania o jedzenie. Jest też mężczyzna, który uratował Serrę w poprzednim odcinku przed bandziorami i na zlecenie Kogoś śledził tego Barbera, żeby się czegoś o nim dowiedzieć. No Barber ma poważanie w dzielnicy, taki jakby mafiozo, ale jednak nie. Nic szczególnego się nie wydarzyło, albo nie zwróciłem uwagi po szpiegowaniu Biricik i smutnej scenie na cmentarzu. Cieszy mnie też wzrost oglądalności, bo zasłużony. Mam nadzieję, że będzie jeszcze dalej rosnąć. Serial zrobił się już popularny za granicą, szczególnie w Azerbejdżanie, zapewne za sprawą Ozge.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 5, 2020 16:25:02 GMT
Z racji, iż Novela TV nadaje telenowelę, którą oglądam nie było mnie na live, ale zapewne jutro ruszę z odcinkiem. Nie ma go jeszcze na YouTubie. Jest za to zwiastun 3. odcinka i na YT jest tak, że po czasie znika miniaturka i rusza filmik i przez przypadek widziałem 3 sekundy, które zapowiadają chyba coś fajnego. Zapachniało moim ulubionym serialem, zapewne Next już się pewnie ma na baczności. W jakim sensie na baczność. Ja jeszcze 1 odcinka z napisami nie oglądałem ale jutro obejrzę, może wreszcie przekonam się do typu seriali jakie Atahan lubi.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 5, 2020 16:29:20 GMT
Bo zapachniało bardzo mocno innym dziełem scenarzystki, czyli "Yasak Elma", a ty masz na ten serial alergię, Next ;D Dzisiaj wieczorem obejrzę do końca 2. odcinek i już będę wiedzieć wszystko na ten temat, bo wiem, że ta scena z początku zwiastuna to zakończenie 2. odcinka.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 5, 2020 16:37:25 GMT
No coś ty, to że mi się nie podoba To nie możesz o tym gadać. A przecież sol yanim jest w tematyce yasak, a mam zamiar serial oglądać. Trzeba wyjść z strefy komfortu.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 5, 2020 19:56:32 GMT
ODCINEK 2 do końca 3x OHA!!! Wydarzyły się trzy mocne rzeczy, ale po kolei. Dalej było trochę rozmów o Nil i dziecku... Asena udała się na siłownię i ten przezwany przez was 'Ryan Gosling' gra tutaj trenera o imieniu Baris. Okazuje się, że jest jej fanem, czy coś w tym stylu. Na ile to prawda, na ile się podlizuje to nie wiem, ale Asena już sobie umówiła z nim... treningi. Biricik zaczyna kręcić wokół Buraka. Chce za wszelką cenę dowiedzieć się czegoś o Serrze, więc nagadała mu, że jej się podoba. On i bez tego non stop za nią chodzi. Proci po sprzeczce chcieli przejść do lekcji, ale Hulya właśnie postanawia popełnić samobójstwo. Wchodzi na dach Uniwersytetu i wykrzykuje, że mają jej przyprowadzić Selima Kutlusaya. Sam oczekiwany ma to gdzieś i sobie idzie, wtedy do akcji wkracza Serra, której od razu przypomina się samobójstwo Yigita i zapobiega skoczeniu Hulyi. Wątek się na tym kończy. Dziewczynie nic się nie stało, trafiła do szpitala, później do domu. Wychowuje się tylko z matką. I z tego, co zrozumiałem miała już problemy i brała leki. Przez to wszystko Serra się spóźnia do domu, a Nilgun zaatakowały problemy i zaczęła twierdzić, że Serra ją porzuciła. Ucieszyła się, gdy wróciła do domu. Selim dostał za występek reprymendę najpierw od siostry, która nie mogła zrozumieć, jak jej brat okazał takie znieczulenie na sytuację Hulyi, a później od ojca, że jak to on może pozwalać, żeby na jego NAZWISKO takie skandale spadały. Gdy wyszło na jaw, że Selim winny nie był (nie znał dziewczyny, a ona go stalkowała na całego) to przyszedł do szkoły i go przeprosił. Wcześniej Selim i Burak spotkali w galerii Serrę i Pinar - pokłócili się mocno, bo chłopaki stwierdzili, ze Hulya jest nienormalna. Później Burak się nie odzywał, więc Serra zaatakowała Selima, że 'po co próbuje uczyć człowieczeństwa człowieka, który kocha tylko siebie i swoje ego'. W szkole oczywiście też mówią wszyscy o Selimie i chłopak tego nie wytrzymał. Ale oprócz próby samobójczej Hulyi są jeszcze dwa OHA, które zdarzyły się pod koniec odcinka. Biricik jest na rękę, żeby Burak zajął się Serrą, bo wtedy odsunie ją od Selima, którego przecież podgląda wieczorami przez kamerkę i programy szpiegowskie. więc nagadała mu, że jeśli chce ją przy sobie trzymać, to powinien się dowiedzieć wszystkiego o jej znajomych, rodzinie - w skrócie wszystko to poznać. Jak powiedziała, tak zrobił. Nilgun wpadła na pomysł zrobienia szykownej kolacji w domu, nagle przychodzi Nazlim, która informuje, że ktoś szuka Serry i nagle w drzwiach staje Burak! I już wie, że Serra wcale nie jest miliarderką, która przyjechała na uniwersytet limuzyną (swoją drogą sama mu powiedziała prawdę, ale on w to nie wierzył)... ale mnie ciekawi, jak to się teraz potoczy. Czy wyjawi wszystkim prawdę, czy zachowa to dla siebie. Serzrze (nie wiem, czy tak się to odmienia) na tym niby nie zależy, ale Pinar jej tyle razy nagadała, że co złego się stanie jeśli wszyscy uwierzą, że jest bogata? A kiedyś była... I drugie OHA! Czyli wejście smoka Idil, w tej roli Seda Akman. Selim przychodzi do niej do domu i mówi, że nie wiedział dokąd pójść. No, powiem, że tym razem dostała wyższego partnera. Czegoś takiego to się nie spodziewałem! Byłem przekonany, że Idil będzie walczyć z Aseną o względy Ihsana, ale Selim?!? Inanmiyorum!!! A sądząc po zwiastunie 3. odcinka na pocałunku się nie skończy. Po takim zakończeniu odcinka, to ratingi znowu powinny podskoczyć. A tutaj jeszcze zdjątka tego, o czym wspominałem... dam je w Spojler, bo wiem, że są osoby unikające spojlerów.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 6, 2020 16:15:48 GMT
Jeszcze drugiego odcinka nie oglądałam. Ale domyślam się, że Selim ma dziwne ciągoty do starszych kobiet. Generalnie podoba mi się, że postacie są tutaj jednak skomplikowane. Selim ma jakieś problemy, traumy, podobnie jak Serra. Także niebawem obejrzę kolejny odcinek
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 6, 2020 17:12:58 GMT
Ja dziś wieczorem obejrzę pierwszy odcinek.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 6, 2020 21:16:39 GMT
Ja dziś wieczorem obejrzę pierwszy odcinek. Wydaje mi się, że ci się spodoba Serra na razie jest fajną, sensowną postacią.
|
|
|
Post by lucy on Dec 7, 2020 10:44:35 GMT
💥 Znany bloger Tokio (wg mnie wiarygodny): "oceny pierwszych dwóch odcinków serialu nie dawały nadziei na kontynuację historii. Decydujące znaczenie będzie miała ocena z tego tygodnia - czy kontynuować, czy zamknąć".
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 7, 2020 20:28:00 GMT
Szkoda by było, ale może chodź dociągną do końca roku.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 8, 2020 19:25:29 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 19:40:53 GMT
Ale piękny plaszczak.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2020 19:45:13 GMT
Turcy kochają plaskacze, więc może reyting podskoczy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 19:48:45 GMT
O by ten plaskacz podniusł rating do góry. To wstyd że jeszcze nie nadrobiłem pierwszego odcinka. Ale kończę seriale na netflixie i w tym tygodniu obejrzę.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 8, 2020 20:29:20 GMT
|
|