Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 17, 2020 21:55:44 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 18, 2020 10:53:49 GMT
Reyting za 17.12.2020 - czwartek
TOTAL:: 1. Cukurowa [odc 77] - 12,84 ⬆ (+0,37) 4. Doktorek [odc 42 ] - 6,96 ⬇ (-1,09) 6. W Płomieniach [odc 7] - 6,23 ⬇ (-0,58) 16. Moja lewa strona [odc 4] - 3,42 ⬆ (+0,12) 19. Emanet [odc 74] - 2,99% ⬇ (-0,01) 23. Wstawaj, chodźmy [odc 133] - 2,37 37. Sitcom [odc 3] - 1,75 ⬇ (-0,66)
AB: 1. Cukurowa [ATV] - 8,59 ⬇ (-0,10) 2. Doktorek [FOX TV] - 7,79 ⬇ (-1,07) 4. W Płomieniach [SHOW TV] - 5,58 ⬇ (-0,76) 12. Sitcom [KANAL D ] - 2,82⬇ (-0,13) 19. Wstawaj, chodźmy [TRT1] - 2,57 20. Moja lewa strona [SHOW TV] - 2,36 ⬇ (-0,09) ??. Emanet - 1,28% ⬇ (-0,05)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 18, 2020 12:02:28 GMT
Lekki wzrost w Totalu i spadek w AB.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 18, 2020 15:58:17 GMT
Zwiastun z wynikiem 1,7 mln wyświetleń (w 18 godzin) na 1. miejscu w trendach na tureckim YouTubie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 18, 2020 16:16:17 GMT
Ja tego nie rozumiem, zwiastun prawie 2 mln i pierwszy w trendach i tylko taki wynik. Może zmienią dzień emisji.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 18, 2020 19:14:33 GMT
Może być tak, że zagranicą fandom nabija wyświetleń, a w Turcji nie cieszy się taką popularnością. Dość szybko się pożegnamy z tą produkcją :/.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 18, 2020 19:22:01 GMT
No tak ale trendy w Turcji nie zrobią widzowie zagraniczni.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 18, 2020 19:30:09 GMT
Wydaje mi sie, ze widz tego serialu to mlody czlowiek, stad te wyniki na YoubieTubie.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 18, 2020 19:32:59 GMT
Może jednak pociągną go trochę, by później lepiej go było sprzedać na targach? Lecę oglądać odcinek
|
|
|
Post by Atahan on Dec 18, 2020 19:33:56 GMT
No tak ale trendy w Turcji nie zrobią widzowie zagraniczni. Dokładnie. Serial jest adresowany głównie do młodszej widowni, a ta obejrzy serial właśnie w internecie. Stąd te wyświetlenia. Plus trzeba doliczyć jeszcze widzów oglądających serial na VOD Star, tam też jest po 500-700 tyś. wyświetleń. Co do pożegnania serialu... moim zdaniem, jeśli nie wyleci pod koniec grudnia z powodu braku reklamodawców (których jest naprawdę dużo, wczoraj była ponad godzina reklam na live, odcinek skończył się 00:30 w nocy) tak jak Ferhat, czy Azize rok temu, to ze względów na sprzedaż będą kręcić, o ile oczywiście po Nowym Roku oglądalność nie spadnie. A ja zabieram się za odcinek 4.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 18, 2020 20:03:24 GMT
A serial jest już wystawiony na sprzedaż, jest jakieś zainteresowanie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 18, 2020 20:12:34 GMT
Poczekam aż się skończy serial i będę hurtem oglądał. Bo grupa tłumacząca tłumaczy powoli, dopiero jest pierwszy odcinek przetłumaczony.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 18, 2020 21:21:08 GMT
A serial jest już wystawiony na sprzedaż, jest jakieś zainteresowanie. Nie jest. Były dopiero 4 odcinki, dlatego zainteresowanie może być (i jest widząc ilość nietureckich komentarzy chociażby pod odcinkiem, nawet polskie się zdarzają, a to nowość), ale raczej nikt nie będzie kupować po 10-15 odcinków, tylko kupią, jak już będzie ich z 50, chyba, że do tego czasu niestety... Odcinek 4 Do 1:02:00 Wszyscy się martwią o Buraka, ale nikt nie przypuszczał wypadku samochodowego. Dzięki kochanej Idil rodzina Kutlusay została poinformowana jako pierwsza. Asena się obraziła, bo przez to jej wieczorek został zepsuty, oj! A Onur tylko patrzył z boku. Biricik już zaczęła atak na Asenę, zobaczymy co będzie dalej. Na przyjęciu urodzinowym Aseny nic szczególnego się nie wydarzyło, oprócz dużej ilości ujęć, z których dałoby się zrobić memy. Przy stoliku panie się śmieją, do jednej dzwoni telefon, ta dobrze nie odeszła, a te już się śmieją, ale z niej i oczami przewracają - w "Yasaku" Melis robiła to samo. Coś tam Asena z Nil 'porozmawiały' o Idil i jej partnerach, ale nic ważnego. Biricik swoim egoizmem pobiła niejedną antagonistkę. Nie zadzwoni do Edy i Zeynep, żeby przekazać im wieści o wypadku Buraka, woli jechać sama i czuwać przy koledze razem z Selimem. Nawet w takiej chwili Serra kojarzy Idil, ale Ihsana już nie. Nawet stwierdziła, że nic się nie zmieniła przez te lata.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 18, 2020 23:18:07 GMT
Skończyłam oglądać. Nieźle było! Ale Bircik i jej akcje z Aseną... Błagam! Ona ją hejtuje na instagramie! ŻENADA! Mam nadzieje, że wykręci jej jakiś porządny numer, bo takie zachowanie jest żenujące. Nawet mnie to nie bawi. Edę uderzyłabym czymś ciężkim. Jest strasznie irytująca. Ta aktorka nie potrafi grać. Jej pseudo gra jest jeszcze bardziej żenująca niż hejt Bircik na Asenę. I te jej stylizacje. Wiem, że tak się ubierają niektóre dziewczyny, ale jak na nią patrzę to mnie coś w oczy szczypie. Tragedia Szczerze to wypadek Buraka mnie nie interesuje. Ciekawe czy wróci z tej Ankary już jak się wyleczy i dojdzie do siebie. Bircik się przejęła, a później miała na to wylane. Podobnie jak Selim. Nieźli ci przyjaciele. Co do Selima. Rety, ten tylko zobaczy, że Serra z jakiś mężczyzną rozmawia i już foch i wychodzi. Zachowuje się jak rozpieszczony 5-latek. Ale jak już przechodzimy do jego relacji z ojcem, to jest mi go szkoda. Biedak nadal cierpi po śmierci matki i zachowaniu łajdaka ojca. Na marginesie nie wiem co jego ojciec widzi w Asenie. Na kochankę się nadaje, ale nie na żonę Z zwiastuna wynika, że po pocałunku Selim i Serra będą parą. Ciekawe co ich rozdziali. Bo przypuszczam, że już w odcinku 6 już nie będą razem
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 19, 2020 8:01:31 GMT
Next, ja tez poczekam, przy takich wynikach nie bede pakowal sie na mine... I fakt, jesli nie skoncza tego w tym miesiacu (spodziewalem sie “finalu” po 4 odcinku a tu nic), to chyba jeszcze przez styczen-luty pozostanie w ramowce.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 19, 2020 8:45:18 GMT
Ale Bircik i jej akcje z Aseną... Błagam! Ona ją hejtuje na instagramie! ŻENADA! Mam nadzieje, że wykręci jej jakiś porządny numer, bo takie zachowanie jest żenujące. Nawet mnie to nie bawi. Ja to odbieram inaczej. Asena ma fioła na punkcie popularności. Zrobiła sobie makijaż na przyjęcie urodzinowe i od razu foteczki. Z tego, co dojrzałem ma ponad 80 tyś obserwujących, a teraz Biricik zapewne zacznie ją obnażać ze wszystkich sekretów, tym samym podburzając fanów. A że jest osobą publiczną (marką), to od razu różne tureckie Pudelki mogą zacząć nagłaśniać i nazwisko szanowanej rodziny Kutlusay może być ciągle na językach. A niech jeszcze Biricik się dowie, że Asena molestowała Selima, jak ten był jeszcze niepełnoletni. Myślę, że ten wątek może jeszcze namieszać i na zwykłym hejcie (który i tak potrafi zaboleć wielu influencerów, gdy się nasila) się nie skończy. Co do Edy... ona pewnie coś odwali w drugiej połowie odcinka, którą obejrzę dzisiaj. Mnie ona nie irytuje chyba tylko dlatego, że jest jej mało w odcinku. Najbardziej irytująca jest dla mnie protka... Na wszystkich się wydziera. Jak Burak przyszedł do jej domu i zdezorientowany powiedział "Witaj", to ta do niego "Witaj?"... i zaczęła mieć tonę pretensji, a później jeszcze na niego nawrzeszczała. Jak Selim wracał do domu i zastał ją przed rezydencją, to ona zrobiła to samo, co Burak zdezorientowana powiedziała "Witaj." - to teraz pasowałoby, żeby Selim miał pretensje i zaczął na nią krzyczeć. Zeynep z YE też była silną protką, której nikt nie dał w kaszę dmuchać, też się niejednokrotnie sprzeczała z Alihanem, ale się tak nie wydzierała i nie zaznaczała swojej racji. Tutaj mam wrażenie, że Serra zaczyna krzyczeć, jak ktoś chce ją o coś zapytać. Cud, że na Barbara nie zaczęła krzyczeć, jak ją na ulicy spotkał... nie wiem jeszcze, czy to scenariusz przedstawia taką protkę, czy to Ozge po 1,5 roku grania Reyhan teraz chce sobie to nadrobić i pokrzyczeć do kamery.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 19, 2020 16:22:52 GMT
W sposób jak to opisałeś jest budujący, by tak wykorzystać to w serialu. Ale jeśli jest scena, gdzie Bircik siedzi na ławce i mówi na głos co pisze, to ja to uważam za komiczne i żałosne. Można to lepiej zrobić. Widać, że Asena ma niską samoocenę. Zwróciłeś uwagę w jaki sposób ona chodzi? Zawsze się z tego śmieje. Czekam na to, aż Bircik zbierze dowody, że Asena podrywa mężczyzn wokół. Jak zareaguje jej mężuś? Już w pierwszy odcinku myślałam momentami o Serze jako takiej sekutnicy, co się wydziera non stop na prota, albo jego otoczenie. Mało sympatyczne. Zeynep z YE to numer jeden w topie protek z turkiszów. Uwielbiałam ją i Alihana
|
|
|
Post by Atahan on Dec 19, 2020 18:43:32 GMT
Ale jeśli jest scena, gdzie Bircik siedzi na ławce i mówi na głos co pisze, to ja to uważam za komiczne i żałosne. Można to lepiej zrobić. Już się chyba do tego przyzwyczaiłem, że oni wszystko mówią na głos i do siebie. Zwróciłeś uwagę w jaki sposób ona chodzi? Zawsze się z tego śmieje. Cały czas się jej przyglądam. Nie dość, że napompowane policzki i kocie oczy, to jeszcze te ruchy. Ona nie chodzi, jak każdy, tylko jak Asena Kutlusay - jedynie w swoim rodzaju. Z zwiastuna wynika, że po pocałunku Selim i Serra będą parą. Ciekawe co ich rozdziali. Bo przypuszczam, że już w odcinku 6 już nie będą razem Obstawiam, że do Selima dotrą jakieś stany lękowe, wtedy wyrzuci Serrę za drzwi, wróci do Idil, a Serra zwiąże się z Burakiem, żeby Selimowi było przykro. (Ależ skąd to wcale nie jest historia Zeynep, Alihana, Cema i Lal).
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 19, 2020 20:54:01 GMT
Tak, to domena w tureckich serialach i telkach meksykańskich Ciężko mi się na nią patrzy. Nie wiem, dlaczego mężczyźni jej pożądają. Dobra ciało ma zadbane, ale twarz?! Okropieństwo! Selim może coś odwalić. Bo on lubi najpierw gadać, później myśleć. Wątpię jednak by Serra związała się z Burakiem. Nawet na złość Selimowi. Ona nie lubi Buraka. A wątpię by Burak chciał wiązać się z Serrą. Publicznie go skompromitowała, więc myślę, że może będzie chciał się jakoś na niej zemścić. W końcu jego wybuch wściekłości świadczy o tym, że też ma niezły charakterek ten nasz Burak.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 19, 2020 22:31:01 GMT
ODCINEK 4 Do końca W końcu jego wybuch wściekłości świadczy o tym, że też ma niezły charakterek ten nasz Burak. Niech on nam najpierw z tej Ankary wróci. Kolejny odcinek bez niego będzie już dla mnie smutny Nazlim sobie narobiła jakiś długów hazardowych i teraz na każdym kroku próbuje dorobić. Serra znowu krzyczała, ciekawi mnie dlaczego na Barbara nie krzyczy. Pojawił się w środku nocy za jej plecami, a ta ani razu głosu nie podniosła, interesujące. Asena jest ambitna, ale ma ludzką stronę. Jest samotna i nieszczęśliwa w tej rezydencji, a jej zachowanie to mam wrażenie ta marka, którą dumnie nosi. Jak ta żona jej ojca przyniosła ciasto i ręcznie robioną chyba chustkę. Aż się rozpłakała, ale chwilę później ambicja przejęła górę. Tej całej Nilgun coś przy kolacji odwaliło (choć mam ochotę użyć innego słowa na o...) i się już nie pojawiła. Odcinek miał fajne smaczki. Relacja Aseny i Barisa to jest coś co tygryski takie jak ja lubią najbardziej. Baris wygląda na przygłupa, ale był ogień między nim, a Aseną w jej biurze. Swoją drogą nawet fajnie się ubrała. One tam czasami to się tak poubierają, że nie wiadomo co to jest. Tak, jak Nil się ubrała dzień przed pogrzebem matki. To niebieskie: ni to sukienka, ni rozciągnięta bluza, ni nie wiadomo co. Aktorka jest szczupła, a to coś ją na dodatek pogrubiło kilkukrotnie. Matka Biricik już dopatrzyła, że między Aseną, a Barisem niby coś jest. Biricik już chce się zapisać na siłownie, pewnie coś tam wynajdzie. Dziewczyny się w toalecie pokłóciły i przy okazji dały niezłe show dla Biricik. Serra nawrzeszczała na Edę, jak raz zrobiła dobrze. Wątek z tym Mertem pognał bardzo szybko. Pojawił się znikąd, bo siedział w Ameryce. Następnego dnia spotkał u niego Serrę i niepościelone łóżko - już oczywiście jasne co sobie pomyślał. Owszem w jego środowisku to jest pewnie normalne, że ludzie sypiają ze sobą dzień po poznaniu, ale dla Serry nie. Wychodzi na to, że Selim będzie kolejnym protem, który ma problem z myśleniem. Kolejny odcinek zapowiada kwitnącą miłość protów i Biricik, która jak się tak będzie dalej zachowywać, to skończy w psychiatryku. Znowu czekanie do czwartku, a dokładniej nawet i piątku. Zwiastun ma już swoją drogą 3 mln wyświetleń (bez kilku tysięcy) i trzyma dzielnie 2 miejsce karty "na czasie".
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 19, 2020 22:47:53 GMT
Ostatnio mnie wkurzył, ale mógłby wrócić by trochę namieszać. No i jak on zareaguje na to wszystko co się wydarzyło podczas jego nieobecności. Jak pisałam kiedyś, to tu są naprawdę skomplikowane postacie. Asena, na pierwszy rzut oka ambitna, bezwzględna, żądna atencji i pieniędzy. Ale ta też sporo przeszła. Widać, że nie chce się przyznać do swojego pochodzenia. Ten wątek z Mertem wygląda jakby był napisany szybko, na kolanie. Tak tylko by Selim widział kilka razy w krótkim odstępie czasowym jego i Serrę i był przez to zazdrosny. Tak, Selim jest protem, który wolno myśli i mało analizuje pewne sytuacje. Jestem zadowolona z tego jak Serra zachowała się po napaści ze strony tej durnej Edy. Sadziłam, że jeszcze jej odda Ostatnio też zwróciłam większą uwagę na Zeynep. Koleżaneczkę Bircik i Edy. Ta chyba coś też do Selima czuje. Nie rozumiem fenomenu Selima. Jest przystojny, ale jego osobowość nie zachęca do tego by kochały się w nim tłumy młodych kobiet. Coś czuje, że Bircik może trochę spartolić robotę obrabiania Aseny.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 19, 2020 22:53:51 GMT
Next, ja tez poczekam, przy takich wynikach nie bede pakowal sie na mine... I fakt, jesli nie skoncza tego w tym miesiacu (spodziewalem sie “finalu” po 4 odcinku a tu nic), to chyba jeszcze przez styczen-luty pozostanie w ramowce. Ja bym oglądał ale nie ma napisów do drugiego odcinka jeszcze. A teraz okres świąteczny to ludzie będą świętować a nie tłumaczyć.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 19, 2020 23:07:36 GMT
Na angielskich grupach widziałam, że SY tłumaczą szybko i płynnie. A za to np. Emanet mimo, że już wyszedł 74 odcinek, to na wszystkich grupach dopiero jest przetłumaczony 42 odcinek. Ale jak już będzie tłumaczenie polskie to Next zrobisz sobie maraton
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 20, 2020 6:58:06 GMT
Na angielskich grupach widziałam, że SY tłumaczą szybko i płynnie. A za to np. Emanet mimo, że już wyszedł 74 odcinek, to na wszystkich grupach dopiero jest przetłumaczony 42 odcinek. Ale jak już będzie tłumaczenie polskie to Next zrobisz sobie maraton elysa7, a znasz hiszpanski? Niedawno natrafilem na strone, gdzie odcinki “Emanetu” sa tlumaczone na biezaco.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 20, 2020 19:10:46 GMT
Słabiutko, więc nie chce się nawet zabierać za oglądanie po hiszpańsku Jest już nowy fragment! Słodziutko jak w romcomie normalnie
|
|
|
Post by Atahan on Dec 20, 2020 19:30:29 GMT
Piosenka z "4N1K" Aż musiałem ją przetłumaczyć "Bu kiz beni sever - Ta dziewczyna mnie kocha". "Ta dziewczyna mnie kocha. Ta dziewczyna mnie zabija. Ta dziewczyna sprawia, że widzę piękne sny. Ta dziewczyna mnie trzyma. I do siebie przyciąga. Z tą dziewczyną wystarczy mi pokój, łóżko i bilbioteka. Może w jej głosie był jakiś sekret. Za każdym razem, gdy myślę o niej w białej sukience. Znajdują mnie kłopoty. I sen jakby zanikał. Ta dziewczyna gdy mnie widzi, uśmiecha się. Ta dziewczyna mnie kocha. Ta dziewczyna mnie zabija. Ta dziewczyna sprawia, że widzę piękne sny. Ta dziewczyna jest dla mnie piękna. Uczy kłamać. Ta dziewczyna mnie uczy wielu rzeczy... Każdej nocy. Chwiejąc się idę do twych drzwi. Wiem, że pora jest już późna, ale znowu nie obwiniaj mnie, dziecinko. Co to znaczy kochać cię. Powinniśmy obejrzeć kreskówki. I nigdzie się nie wybierać. Nikogo nie zobaczyć. Ale lepiej nie umierajmy z głodu. Może w jej głosie był jakiś sekret. Za każdym razem, gdy myślę o niej w białej sukience. Znajdują mnie kłopoty. I sen jakby zanikał. Ta dziewczyna. Ta dziewczyna. Ta dziewczyna."
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 20, 2020 22:16:04 GMT
Tą piosenkę słyszałam już w SCK Całkiem fajna, melodyczna taka.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 23, 2020 11:12:32 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 23, 2020 18:38:56 GMT
Wrzucili 3 zwiastun 5 odcinka i jest to niemal to samo co w poprzednim. Tyle, że bez piosenki i są dialogi
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 25, 2020 10:54:56 GMT
Rayting za 07.01.2021
Total
1 Bir Zamanlar Çukurova [ATV] [Odc 78] 13.03%⬆ (+0.19) 2 Mucize Doktor [FOX] [Odc 43] 8.25%⬆ (+1.29) 6 Alev Alev [SHOW] [Odci 8] 6.21%⬇ (-0.02) 16 Sol Yanım [STAR] [Odc 5] 3.37%⬇ (-0.05) 19 Emanet [KANAL 7] [Odc 79] 2.78%⬆ (+0.04) 45 Iyi Aile Babasi [KANAL D][Odc 4] 1.36%⬇ (-0.39)
AB
1 Bir Zamanlar Çukurova [ATV] [Odc 78] 8.75%⬆ (+0.16) 2 Mucize Doktor [FOX] [Odc 43] 8.56%⬆ (+0.77) 3 Alev Alev [SHOW] [Odc 8] 6.15%⬆ (+0.57) 19 Sol Yanım [STAR] [Odc 5] 2.16%⬇ (-0.20) 20 Emanet [KANAL 7] [Odc 79] 2.12%⬆ (+0.88) 28 Iyi Aile Babasi [KANAL D][Odc 4] 1.72%⬇ (-1.10%)
|
|