|
Post by Atahan on Dec 25, 2020 20:19:12 GMT
ODCINEK 5 Do 1:06 Widać i czuć już produkowanie serialu na rynek zagraniczny. Odcinek trwał aż 2:37, podczas gdy inny serial tej scenarzystki trwa 1:50. Buraka jak nie było, tak nie ma. Selim niby chciałby go odwiedzić, ale nie ma możliwości widzeń, jak dobrze zrozumiałem. Selim i Serra oficjalnie stali się parą, ale dla mnie to wszystko potoczyło się szybko. Gdzieś z tyłu głowy mam, że Selim może chcieć się za ten wypadek Buraka zemścić, chociaż ją wypytał o wszystko. W tej części Nurgul była bardzo irytująca. Prądu brakło, a ta z pretensjami do Serry, bo jej serial przemija w najlepszym momencie i będzie musiała powtórkę włączyć. Jeszcze im się pralka zepsuła. Tego typu wątki nie są dobrą stroną Melis. Dużo ciekawiej było gdy Asena śledziła mężusia, który zabrał pieniążki i pobiegł. Chyba Ayse.. Corban? Nie pamiętam, Aysa, Ayse, może być tam ciekawie. Już Asenka wynajęła detektywa, jeśli tak można go nazwać. Nie było w tej części Barisa, a między nim, a Aseną jest hot. Biricik też dalej knuje przeciwko Asenie nie panując jednocześnie nad tym, co dzieje się pod jej nosem. Ale 'test' na Asenę był dobry
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 27, 2020 19:08:25 GMT
Też uważam, że to chodzenie Serry i Selima za szybkie. No, ale zaraz pewnie i tak się rozejdą. Selim jest niezły, bo potrafi nieźle czasem dowalić Bircik. Pocisnąć jej taką ripostą, że reszta dziewczyn siedzi cicho, a później nagle odgrywa jej wielkiego przyjaciela. Gdzie ta przecież ewidentnie się w nim kocha. A raczej ma obsesję.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 27, 2020 19:30:09 GMT
Ja nadal czekam na 2 odc z napisami, szkoda że się inna grupa za to nie zabrała.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 27, 2020 19:34:28 GMT
Też uważam, że to chodzenie Serry i Selima za szybkie. No, ale zaraz pewnie i tak się rozejdą. Obejrzałem do końca odcinek wczoraj i zapewne już się rozejdą. Serra pojechała do domu, w którym Selim siedział po kłótni z ojcem i kogo zastała wychodzących i zadowolonych? A no oczywiście Selima i Biricik. Na rozwiązanie tej sytuacji przyjdzie nam poczekać 2 tygodnie, bo w Sylwestra nie dadzą odcinka, ale moim zdaniem to już będzie odcinek, w którym Burak wróci do akcji. To wszystko układa się zbyt klarownie, żeby teraz Burak uniósł się dumą i nie spojrzał nawet na Serrę. Obstawiam, że połączy siły z Biricik, bo jej zależy na Selimie, a on zakochał się w Serrze. Albo jeszcze lepszą intrygę wymyślą i będą chcieli się jej pozbyć, w końcu to yasakowa scenarzystka, jestem gotowy na wszelkie cyrki. Selim jest niezły, bo potrafi nieźle czasem dowalić Bircik. Pocisnąć jej taką ripostą, że reszta dziewczyn siedzi cicho, a później nagle odgrywa jej wielkiego przyjaciela. Czyż to nie piękna, wieloletnia przyjaźń? Swoją drogą moim zdaniem to jest dziwna przyjaźń, albo inna od tej, którą ciągle pokazują w tureckich serialach, że przyjaciele się znają tak dobrze, jak siebie samych i zawsze są ze sobą zgodni. Reakcje Edy i Zeynep na to, gdy Biricik dowiaduje się czegoś na temat Selima są bardzo wymowne. Zeynep wychodzi na taką najbardziej mądrą. Woli sobie wrogów nie robić i unikać różnych sprzeczek, bo jej to nie potrzebne. Selim przyszedł przedstawić Serrę, jako swoją dziewczynę, to Eda robiła miny, jakby zjadła coś przeterminowanego, a Biricik się gapiła w telefon.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 27, 2020 21:30:21 GMT
Nie nazwałabym to przyjaźnią, a raczej wieloletnią znajomością. Wkurza mnie to, że on najwyraźniej nie widzi, że Bircik się do niego klei.
Czekałam cały odcinek na Buraka i nic. Tak samo jak nie ma zwiastuna.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 28, 2020 18:56:38 GMT
Widziałam, że jest już 2 odcinek z polskimi napisami
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 28, 2020 18:58:29 GMT
Na jakiej grupie, bo na seriale z różnych stron świata nie ma.
Edit: Widzę nie jest w pliku zapisany tylko w poście.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 1, 2021 9:42:51 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 1, 2021 17:33:47 GMT
Widziałem to, jakie to było urocze. serduszkoo serduszkoo serduszkoo
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 1, 2021 18:05:01 GMT
Wydaje mi sie, ze ten temat powinien zostac przypiety ze wzgledu na “popularnosc”.
|
|
|
Post by lucy on Jan 1, 2021 18:33:58 GMT
Wg mnie jednak za mały tu ruch, ale jeśli uważacie, że powinien być przypięty to go przypniemy. Ale niech się więcej osób wypowie.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 1, 2021 18:45:13 GMT
Wg mnie jednak za mały tu ruch, ale jeśli uważacie, że powinien być przypięty to go przypniemy. Ale niech się więcej osób wypowie. Zgadzam się. Jeszcze nie tam pora
|
|
|
Post by Atahan on Jan 4, 2021 9:33:13 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 4, 2021 16:44:59 GMT
bardzo fajny zwiastun, podobał mi się. I Selim wreszcie poznał prawdziwe oblicze Biricik. I chyba mamy jakiś kryzys na linii Sera - Selim.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 4, 2021 19:36:01 GMT
Zwiastun fajny. Serra zmienia nieco wygląd Jeszcze nie jeden konflikt czeka tą parę. Bo przecież Selim miał romans z Idil. Po za tym ciekawi mnie jak on to załatwi. Powie swojej byłej już kochance "Bye, kochana, znalazłem sobie dziewczynę", czy też będzie udawał, że z nikim się nie zadawał. Druga rzecz. Rety, ta Asana. Nie mówcie mi, że ona będzie w ciąży. Będzie to biedne dziecko. Chociaż wątpię, bo przecież wygląd i płaski brzuszek to dla tej kociej paszczy rzecz najważniejsza. Twarz jak kot, ale taki po mocnym wypadku. Już w tej krótkiej przybitce widać, że aktorka grająca Asenę, raczej nie daje sobie rady w scenach płaczu. Czekam na akcje Bircik. Ale nie z tą głupią alternatywką. Bo ona mnie masakryczne denerwuje.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 4, 2021 20:20:17 GMT
I chyba mamy jakiś kryzys na linii Sera - Selim. Obstawiam, że słowa Biricik dotyczące tego, że Selim nie wytrzymał w związku dłużej niż 2 tygodnie (albo 10 dni nie pamiętam) + bliskość Biricik i Selima mogła się do tego dołożyć. Wszyscy próbowali się do niego dodzwonić, Serra też, a zobaczyła, jak wychodzi z domu z Biricik. Wątpię, żeby pomyślała o romansie, bardziej o tym, że Biricik wiedziała gdzie on jest, a ona nie. Bo przecież Selim miał romans z Idil. Po za tym ciekawi mnie jak on to załatwi. Powie swojej byłej już kochance "Bye, kochana, znalazłem sobie dziewczynę", czy też będzie udawał, że z nikim się nie zadawał. Dla mnie ten związek od początku nie był zwyczajnym związkiem i nie chodzi tu tylko o różnicę wieku, czy przykrą przeszłość Selima. Po pierwsze uważam, że Seda Akman za nic nie zainteresowałaby się rolą zwykłej kochanki. Po drugie Idil bardzo dużo wie, zna Nilgun i kto wie, czy nie ma jakiegoś planu względem Ihsana, bądź Aseny. Moim zdaniem ona coś wie i knuje jakąś intrygę. Nie zdziwię się, jak jednym z celów tej intrygi będzie przywrócenie Nilgun do obiegu (w zamyśle do gry), nagle zaczęła ją odwiedzać po tak długiej przerwie. Druga rzecz. Rety, ta Asana. Nie mówcie mi, że ona będzie w ciąży. Będzie to biedne dziecko. Chociaż wątpię, bo przecież wygląd i płaski brzuszek to dla tej kociej paszczy rzecz najważniejsza. To ja ją odebrałem zupełnie inaczej. Ona bardzo chciałaby założyć rodzinę, ale to Ihsan jest tym, który nie chce. Mam wrażenie, że ta relacja polega na tym, że Asena ma bogactwo, a w zamian ma się dobrze przy nim prezentować i być dobra w łóżku. Nie potrafię sobie przypomnieć, ale były takie sceny, kiedy była wściekła na Ihsana. Kiedyś Sevgi zwróciła jej uwagę o dziecko to nawet powiedziała, że Ihsan nie chce dziecka. W zwiastunie powiedział: "Jeśli chcesz zostać za drzwiami bez grosza przy duszy, to powodzenia. Rób tak dalej." - zobaczymy czy odnosi się to do ciąży, czy do spotkania z Barisiem. Obstawiam, że z Ihsana może wyjść niezły cham, trochę mam wrażenie, że ma cech Halita Arguna. Już w tej krótkiej przybitce widać, że aktorka grająca Asenę, raczej nie daje sobie rady w scenach płaczu. To prawda. Mimika już się ograniczyła. No ale coś za coś... wygląda chociaż młodo.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 4, 2021 20:42:18 GMT
Atahan, jak tak myślę, to odnośnie Aseny i dziecka możesz mieć jednak racje. Ihsan to człowiek bezwzględny. Przykład jak zachował się wobec żony, gdy ta była umierająca i małego Selima. Idil nieźle kombinuje. I to chyba najbardziej ze wszystkich.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 6, 2021 17:13:39 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2021 17:37:00 GMT
Jaka serra odwalona. serduszkoo
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 6, 2021 18:17:41 GMT
Burak się chyba w viliana zamienia. Już w poprzednim zwiastunie było widać, że Serra zainwestuje w makijaż Ale Ozge ma taką urodę, że i bez niego wygląda ślicznie.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 6, 2021 19:03:15 GMT
Powiem Wam, że zastanawiam się, czy nie zapuścić sobie dzisiaj tego serialu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2021 19:11:23 GMT
Ja czekam aż się uzbiera więcej odcinków przetłumaczonych. Obejrzę hurtem. A teraz oglądam diabełka.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 6, 2021 19:19:19 GMT
Powiem Wam, że zastanawiam się, czy nie zapuścić sobie dzisiaj tego serialu. Polecam. Lekko się ogląda.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 8, 2021 14:16:38 GMT
Wczoraj w totalu 3.15 punktów. Jak myślicie, serial dobije do 10. odcinków?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2021 18:03:03 GMT
Raczej wielkiego skoku oglądalności nie ma się co spodziewać.
Rayting za 08.01.2021 - Czwartek
Total 1 Bir Zamanlar Çukurova [Atv] [Odc 79] 12.74%⬇ (-0.29) 2 Mucize Doktor [Fox] [Odc 44] 7.40%⬇ (-0.85) 6 Alev Alev [Show] [Odc 9] 6.34%⬆ (+0.13) 15 Sol Yanım [Star] [Odc 6] 3.15%⬇ (-0.22) 19 Emanet [Kanal 7] [Odc 89] 2.53%⬆ (+0.02) 26 Babam Çok Değişti [Kanal D] [Odc 1] 2.09% (Nowość)
AB: 1 Bir Zamanlar Çukurova [Atv] [Odc 79] 8.30%⬇ (-0.45) 2 Mucize Doktor [Fox] [Odc 44] 6.77%⬇ (-1.79) 4 Alev Alev [Show] [Odc 9] 5.54%⬇ (-0.61) 14 Sol Yanım [Star] [Odc 6] 2.29%⬆ (+0.13) 17 Babam Çok Değişti [Kanal D] [Odc 1] 2.13% (Nowość) 50 Emanet [Kanal 7] [Odc 89] 0.88%⬇ (-0.41)
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 8, 2021 18:58:48 GMT
Szkoda takiej niskiej oglądalności. Wczoraj był na prawdę ciekawy odcinek. Ale widać, ze Turcy maja ten serial w nosie.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 8, 2021 19:02:45 GMT
Wczoraj w totalu 3.15 punktów. Jak myślicie, serial dobije do 10. odcinków? Chyba pierwszy raz nie mogę w 100% odpowiedzieć na pytanie. Szczerze, to nie mam pojęcia, co siedzi w głowach zarządu Star TV. Serial w telewizji radzi sobie słabo i jestem pewny, że jest to spowodowane zupełnie nietrafionym dniem emisji. Sobota byłaby dużo lepszym rozwiązaniem, jednak Star wolał w ten dzień wstawić talk-show. Za to w Internecie robi furorę, nie tylko w Turcji. Zdobywa coraz większą popularność choćby w krajach latynoskich, na Bliskim Wschodzie, czy i trochę dalszej Azji. Do niedawna komentarze w 'większej większości' były pochodzenia tureckiego, teraz już są wymieszane i to bardzo. Kolejnym aspektem popularności serialu jest fakt, że aktorzy (protagoniści) przez przerwę świąteczną zdobyli taką samą liczbę obserwujących na Instagramie, jaką zdobyli od początku emisji serialu, skądś ci ludzie wziąć się musieli. I kolejny aspekt, o którym już pisałem: serial jest w sporej mierze adresowany dla młodzieży, czyli widzów internetowych. Zaś się rozpisałem... ale naprawdę. Nie mam pojęcia, jak potoczą się losy tego serialu. Zwolniony został reżyser, a na jego miejsce wszedł Baris Yos, mimo wszystko scenarzystki są dalej te same i uważam, że scenariusz jest dobry. Dodatkowo pod koniec stycznia BKM globalnie zacznie zarabiać, bo na Netflixie będzie premiera "50 m2", na Show TV jest dobrze radzący serial "Ramo" oraz skecze, a na Kanal D są kolejne skecze radzące sobie dobrze (jak na skecze: 3-4%). Dlatego uważam, że sam Necati Akpinar ze względu na możliwość zarobienia na sprzedaży zagranicznej (serial się sprzeda, już zdobywa popularność zagranicą + Ozge) może chcieć kontynuować ten serial nawet do czerwca, wszystko będzie zależeć od tego, czy Star TV będzie chciał zakupić odcinki do emisji, na których niekoniecznie zarobi.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2021 19:07:23 GMT
Może nie długo ruszą z promocja sprzedaży serialu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 8, 2021 19:11:29 GMT
Dla mnie mogą pociągnąć do góra 15 odcinka i zakończyć. Myślę, iż spokojnie w tej liczbie mogą rozwinąć i sensownie zakończyć obecne watki. Alternatywka (nie wiem nadal jak ona ma na imię) tak mnie w ostatnim odcinku wkurzała, ze miałam ochotę jej przylutować w łeb czymś ciężkim. Ona jest NAJGORSZA!. Za to wrócił Burak. Czuje od niego wibracje psychopaty Bircik tez już wariuje ma mózgu.
|
|
|
Post by lucy on Jan 9, 2021 13:24:53 GMT
Wczoraj w totalu 3.15 punktów. Jak myślicie, serial dobije do 10. odcinków? Nawet jeśli dobije do 10 odcinków to w czym to pomoże? Turecki serial, który się mieści w 30 odcinkach międzynarodowych (45 minutowych) jest zawsze słaby całościowo. Do tego niewiele się na nim da zarobić, bo taki serial jest tańszy od innych. Kanały wolą kupować seriale dłuższe, bo wychodzi to po prostu taniej.
|
|