|
Post by Alex on Mar 6, 2021 18:38:30 GMT
Niech zmieniają tą Pinar i to szybko, bo jeszcze chwila i nie będzie czego ratować...
|
|
|
Post by Mavi on Mar 9, 2021 15:36:56 GMT
Ahoj, ekipo Kurde blaszka, w końcu! Po 1,5 miesiącu walania się po szpitalach... A najgorsze, że w żadnym nie było Fermańskiego. Ach, ta dupna polska służba zdrowia.
|
|
|
Post by lucy on Mar 9, 2021 16:25:36 GMT
Mavi, nareszcie, bo temat bez Ciebie podupadł.. Dużo zdrowia i aktywności na forum.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 9, 2021 17:13:17 GMT
Ahoj, ekipo Kurde blaszka, w końcu! Po 1,5 miesiącu walania się po szpitalach... A najgorsze, że w żadnym nie było Fermańskiego. Ach, ta dupna polska służba zdrowia. O Mavi tęskniliśmy. Ja z Alex bez ciebie jak dzieci bez matki.
|
|
|
Post by Mavi on Mar 9, 2021 18:35:24 GMT
lucy, Dziękuję. Ja też już się za Wami stęskniłam i to bardzo. Codzienny rytuał podczytywania uważam za otwarty. Alex, Next, ktoś mi streści, co się wydarzyło w naszym pierdzielniku? Oczywiście widziałam, że Alemu coś się stało i poświęcili to dla Srazli, a AlFer po tylu czasu nadal w stanie wojny tak jakby. Śmierci Adila to ja nawet nie skomentuję, bo myślałam, że to w mojej chorej głowie coś znowu padło, a to okazuje się, że to naprawdę. Btw. Ezo mnie wkurw. bardziej niż Nazli.
|
|
|
Post by Alex on Mar 9, 2021 18:45:03 GMT
Ja z Alex bez ciebie jak dzieci bez matki. Dokładnie tak Alex, Next, ktoś mi streści, co się wydarzyło w naszym pierdzielniku? Na pewno chcesz to wiedzieć? Z pozytywów to wydarzyło się... w sumie nic. Bo AlNaz to nie pozytyw.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 9, 2021 18:55:02 GMT
Jeden wielki cyrk. Idealnie określa co się tam odwala.
|
|
|
Post by Mavi on Mar 9, 2021 18:58:53 GMT
Alex, widziałam, że Vuslat przejęła władzę nad szpitalem. Norma. Adil nie żyje - nie pogodzę się ni cholery z odejściem Rehy. Widać, że rozwiązali sprawę za zgodą, ale... No nie. Sprawy ze śpiączką Alego jeszcze dobrze nie obejrzałam, ale... Dlaczego nie AlFer? Naprawdę, Fer stał sobie za tą pierdzieloną szybą tak, jak Ali mu wygarnął w 45. Widziałam też, że Ezo wsadzili na leczenie, ale spier... Uciekła, znaczy (jako osobie, która na co dzień zmaga się z dziadostwem jakim jest CHAD, to nie podoba mi się ten wątek. Cyrk jak dla mnie). Fera nadal mi ktoś porwał i jeszcze go nie znaleźli. CBŚ chyba wynajmę. Już dawno powinien przytulić Alego, a oni teraz nawet grama wspólnych scen nie mają.
|
|
|
Post by Alex on Mar 9, 2021 19:32:39 GMT
Mavi, teraz to Ali ma więcej wspólnych scen z Dorukiem nawet Ali po śmierci Adila próbował popełnić samobójstwo i był w śpiączce przez 10 dni. Scena wybudzenia to cyrk na kółkach. Przyszła Nazli, zaczęła wrzeszczeć i Ali błyskawicznie wyzdrowiał Do tego stopnia, że następnego dnia chciał do domu iść, ale Doruk go powstrzymał. Bardzo ładna scena btw: W tym ostatnim odcinku też mieli jakąś fajną scenę, ale widziałam tylko fragment, później przejrzę trochę dokładniej, bo live nie oglądałam. Beliz trochę zacieśniła swoją relację z Tanju i Ferman jest zazdrosny. Do tego stopnia, że na ten cały bal maskowy polazł z Vuslat Vuslat na początku znęcała się nad Alim i kazała mu donosić na kolegów, potem przyczepiła się do Doruka, a że wtedy akurat wszyscy go trochę zlewali to mu na chwilę rozum odebrało i się zgodził, ale całe szczęście w miarę szybko go odnalazł i czymś tam ją zaszantażował, żeby się odczepiła, ale ona powiedziała, że na razie odpuszcza, ale to jeszcze nie koniec. Niedługo się pewnie wszyscy dowiedzą, że Doruk donosił Vuslat i będzie drama. Chociaż taka, bo z tej z operacją to raczej nici, bo okazuje się, że u Doruka to nie guz tylko stres pourazowy. Bez sensu. Z ciekawszych scen u DorDem to chyba jedynie, że Demir olał Acelyę i spał z Dorukiem Acelya się chyba zorientowała, że to słaby znak i postanowiła Dorukowi dziewczynę znaleźć. Umówiła ich na podwójną randkę z jej koleżanką ze szkoły/studiów, ale chyba nic z tego... Znaczy laska to była nim podobno zachwycona, ale on raczej nie bardzo Ezo to w ogóle niezłe akcje ostatnio odwala. Najpierw zwiała ze szpitala, potem była zazdrosna o Alego i została dyrektorem szpitala do spraw chyba public relations, a na koniec zorganizowała bal maskowy i się przebrała za... Uwaga, uwaga! Nazli! Adil zmarł, zasłaniając Alego, bo strzelał do niego ktoś z rodziny "Romea" albo "Julii", ale okazało się też później, że miał nawrót guza i zostało mu kilka miesięcy życia tylko nikomu o tym nie powiedział. To chyba na tyle z tych ważniejszych spraw. Jak mi się coś przypomni to dopiszę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 9, 2021 19:49:59 GMT
Mavi a mówi się coś na tt jakieś plotki czemu reha odszedł.
|
|
|
Post by Mavi on Mar 9, 2021 19:55:30 GMT
Next, Reha kiedyś się zaśmiał ze scenariusza, ale nic więcej nie było. I tu potem się okazuje, że odchodzi... Nic więcej, zero, żadnych plotek, cisza. Alex, Śpiące Dordemy to złoto. Czyli w sumie tyle na podstawie, ile widziałam. Naprawdę szkoda mi Adila. To była postać sztos. Na co mi Ezo. Wysłać Ezo w kosmos, zostawić Vuslat i gra gitara.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 9, 2021 20:00:38 GMT
Musiała się scenarzystka obrazić. Żal mi ludzi bez dystansu do siebie. Dla mnie święta trójca tego serialu, to właśnie Reha, Tuna i Ölmez.
Mają efekty. Kolejny serial który mf koncertowo spieprzyli.
|
|
|
Post by Alex on Mar 9, 2021 20:06:14 GMT
Musiała się scenarzystka obrazić. Mogła sama odejść. Za nią by nikt nie tęsknił, ja tylko czekam na informację, że Pinar opuszcza serial, bo to co ostatnio odwala to głowa mała...
|
|
|
Post by lucy on Mar 9, 2021 20:08:52 GMT
Widzę, ze Rodzinka Doktorkowa w komplecie.
|
|
|
Post by Alex on Mar 9, 2021 20:11:48 GMT
Widzę, ze Rodzinka Doktorkowa w komplecie. Wróciła Mavi i od razu się w temacie ruch zrobił
|
|
|
Post by Alex on Mar 10, 2021 20:13:56 GMT
Dali w tym tygodniu 3 zwiastuny i w sumie nic nie zdradzili. Cały czas historia chłopca, którego Nazli i Ali mają operować.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 10, 2021 21:23:38 GMT
Obudzili się, oglądalność leci z odcinka na odcinek a teraz promują. Mogli kretyni adila nie uśmiercać. Pani mierna scenarzystka się fochnęła.
|
|
|
Post by Alex on Mar 10, 2021 22:08:35 GMT
Szybko się wzięli za promowanie... 🙄 No tylko, że tym co pokazują raczej widzów nie przyciągną. Równie dobrze mogłoby nie być tego trzeciego zwiastuna i bylibyśmy tak samo mądrzy, bo nic nowego nie pokazali.
|
|
|
Post by Mavi on Mar 11, 2021 9:50:56 GMT
Alex, Next, widziałam, widziałam. Szkoda. Marnują serial, ale to typowe Turki... Ile to świetnych historii poszło na zmarnowanie. Ja uczciwie powiem, że po MD robię sobie długą przerwę od dizilandu. Chyba, że Onur szybko w coś wskoczy, ale też raczej tłumaczyć nie będę tylko oglądać z wolnej stopy. Szkoda mi zdrowia, nerwów. Dla mnie MD jest historią wyjątkową i długo, ale to długo, a nawet nigdy im nic nie dorówna. Siedzę i tłumaczę ten 45 odcinek. Może uda mi się go wrzucić na początku przyszłego tygodnia. Z racji tego, że mam jeszcze spowolnione odruchy po lekach i w ogóle za bardzo chęci do życia yok, to więcej niż 10 minut odcinka dziennie nie jestem w stanie znieść w tłumaczeniu. Szkoda. Ale tego nie przeskoczę. Cholerne zdrowie nie miało kiedy siąść. Jak policzyłam, to w wakacje będę musiała się porządnie spinać, żeby nadrobić zalegi przed ewentualnym 3 sezonem.Mimo wszystko to nie chcę się z MD rozstawać. Nie jestem na to gotowa.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 11, 2021 11:49:42 GMT
iedzę i tłumaczę ten 45 odcinek. Może uda mi się go wrzucić na początku przyszłego tygodnia. Z racji tego, że mam jeszcze spowolnione odruchy po lekach i w ogóle za bardzo chęci do życia yok, Nic się nie dzieje, świat się nie zawali jak odcinka nie będzie. Tłumacz sobie takim tempem jaki tobie odpowiada. Jak komuś nie odpowiada to out.
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 12:30:41 GMT
Jak policzyłam, to w wakacje będę musiała się porządnie spinać, żeby nadrobić zalegi przed ewentualnym 3 sezonem. Oby tylko był ten 3 sezon. Chociaż, jeśli to ma iść w tę stronę, w którą idzie to może lepiej niech kończą...
|
|
|
Post by Mavi on Mar 11, 2021 14:22:18 GMT
Jak policzyłam, to w wakacje będę musiała się porządnie spinać, żeby nadrobić zalegi przed ewentualnym 3 sezonem. Oby tylko był ten 3 sezon. Chociaż, jeśli to ma iść w tę stronę, w którą idzie to może lepiej niech kończą... Niestety, Pinar spierdzieliła równo... I najgorsze, że to nie ona poszła do wymiany, a reżyserzy i ekipa techniczna...
|
|
|
Post by lucy on Mar 11, 2021 14:28:55 GMT
Wg mnie lepiej, żeby serial skończyli w maju, bo raczej nie maja na niego już pomysłu. Widzom nie zdąży się zebrać na wymioty, a z tego co piszecie to Doktorek idzie w tym kierunku. Turcy powinni dostać "Oscara" za koncertowe niszczenie wszystkich bardzo dobrych seriali.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 11, 2021 15:32:10 GMT
Wywalić pinar, i zatrudnić nowego scenarzystę. Takiego który ogarnia realia, i nie ma bólu dupy jak pinar.
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 20:01:25 GMT
Mavi, Next, oglądacie? Coś ciekawego jest?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 11, 2021 20:15:30 GMT
Ja niestety nie. Oglądam pierwszy odcinek 3 sezonu new amsterdam.
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 20:19:41 GMT
Ja niestety nie. Oglądam pierwszy odcinek 3 sezonu new amsterdam. Ja oglądałam Teskilat (dobrze, że piszę, bo miałam dodać komentarz w temacie serialu ), a teraz mi się internet trochę zbuntował i mnie wywala z transmisji... W sumie to nawet nie wiem, czy miałabym ochotę. Po zakończeniu HBT trochę mnie dół złapał, że tak szybko poszło. Może sobie wrócę do scen Sevdy i Koraya albo do Icerde, bo mi właśnie yt zaproponował jedną z moich ulubionych scen
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 11, 2021 20:46:29 GMT
Alex zapraszam do new amsterdam. Ja Właśnie skończyłem oglądać 1 odc z napisami. Drugi już jest ale jeszcze nie ma napisów. Jak chcesz mogę ci linka do odcinków z 3 sezonu dawać.
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 20:53:14 GMT
Next zastanawiam się dosyć poważnie nad tym serialem Muszę mocy urzędowej nabrać i przejść "żałobę" po Sevdzie i Korayu, potem się za niego zabiorę
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 11, 2021 20:55:57 GMT
Alex nie zastanawiaj się bo jest piękny. Zobaczysz spektrum emocji alexa. We wtorek był drugi odcinek w usa. Pierwszy już nadrobiłem z napisami. Dla zachęty pokażę ci duet Max & Hellen A tu aktorzy się zlitowali nad fanami, scenarzysta nie chciał dać kissa to sobie sami załatwili.
|
|