|
Post by Mavi on Oct 31, 2021 18:36:26 GMT
Powoli wracam do oglądania MD. Drugi sezon generalnie podzieliłabym na dwie części, a granica podziału to moim zdaniem 45 odcinek serialu. Pierwsza połowa (29-44) to odcinki, w których zdarzały się jeszcze powiewy starego (z 1 sezonu) powietrza. W drugiej połowie natomiast (46-64) już tego powietrza nie uświadczyliśmy. Choć nie powiem w tej drugiej połowie odcinków były również bardzo dobre odcinki, ale były też i słabe, a nawet bardzo słabe (np. 52).
Finał mi się nie podobał, co pewnie nie będzie dla nikogo żadnym zaskoczeniem. Miało być super i w ogóle, a niestety wyjątkowy serial dostał zakończenie jak jakaś tandetna komedia romantyczna. Ali na koniec powinien dostać swoich asystentów do uczenia. Nie przekonało mnie również "zamykanie starych zeszytów" i rzekome wybaczenie swojemu oprawcy z dzieciństwa. Niestety, wątek ten zamiast głębszego sensu został rozpisany po łebkach, jak z resztą cały finał.
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2022 17:27:25 GMT
Podobno to był pierwszy pocałunek.
|
|
|
Post by Mavi on Jan 29, 2022 17:57:00 GMT
Podobno to był pierwszy pocałunek. Do tej pory zbiera mi się na wymioty, jak przypomnę sobie, kiedy tłumaczyłam piosenkę z tej sceny i musiałam ją przewijać kilka razy. Swoją drogą, ten moment rozwalił całe napięcie w 29 odcinku i moim zdaniem był kompletnie zbędny.
|
|
|
Post by Alex on Jan 29, 2022 19:20:20 GMT
Swoją drogą, ten moment rozwalił całe napięcie w 29 odcinku i moim zdaniem był kompletnie zbędny. Trzeba było czymś ostudzić zapał widzów po pojawieniu się Doruka. I rozmowie AlFer o pocałunku... Swoją drogą, jak to fajnie wejść na forum i znowu zobaczyć nowy post w temacie MD. Kiedyś przy każdym wejściu tak było...
|
|
|
Post by Mavi on Jan 29, 2022 19:34:29 GMT
Swoją drogą, ten moment rozwalił całe napięcie w 29 odcinku i moim zdaniem był kompletnie zbędny. Trzeba było czymś ostudzić zapał widzów po pojawieniu się Doruka. I rozmowie AlFer o pocałunku... Swoją drogą, jak to fajnie wejść na forum i znowu zobaczyć nowy post w temacie MD. Kiedyś przy każdym wejściu tak było... Mogli dać inny kubeł zimnej wody, a nie to Ja też tęsknię za aktywnością w tym temacie. Tyle co się tu działo to łohoho. Mahkum to już nie to samo. Z resztą Alex Next nie chcecie oglądać, a samej ze sobą nie chce mi się gadać.
|
|
|
Post by Alex on Jan 31, 2022 18:00:59 GMT
Mogli dać inny kubeł zimnej wody, a nie to Od razu byś wolała próbę zaciągnięcia Alego do łóżka przez Nazli? To jeszcze były dobre odcinki... Ja do tej pory nie mogę się przemóc i włączyć 59 odcinka, bo jak sobie przypomnę te oświadczyny to czuję się gorzej niż Doruk po wyjeździe Demira. Co wcale nie jest trudne, bo on się bynajmniej źle nie czuł... Ja też tęsknię za aktywnością w tym temacie. Tyle co się tu działo to łohoho. Zawsze można wrócić do starych postów i powspominać. Albo przeanalizować jeszcze raz sceny z 9, 11, 13, 15, 28, 34... I tak dalej. Bo finału to raczej nie ma co komentować. Ewentualnie można napisać swoją własną wersję. Piszemy? Nazli wybiegła z domku roztrzęsiona. Ceremonia miała rozpocząć się za kilka chwil, a nikt nie wiedział, co stało się z Panem Młodym. Acelya próbowała dodzwonić się do niego od kilkunastu minut. Bez skutku. Nazli zdawała sobie sprawę z tego, że ślub dla jej narzeczonego to poważny krok, ale nawet przez chwilę nie przeszło jej przez myśl, że mógłby nie pojawić się na ślubie i zostawić ją bez słowa. Nie miała pojęcia, gdzie mogłaby go szukać. I przede wszystkim - nie miała teraz na to czasu. Ferman ze spokojem przyglądał się przestraszonej i zrozpaczonej Nazli oraz Acelyi, próbującej ją w jakikolwiek sposób pocieszyć, kiedy poczuł delikatne wibracje swojego telefonu. Wyjął urządzenie i otworzył wiadomość od nieznanego numeru. Wypadłam z wprawy w pisaniu. Twoja kolej.
|
|
|
Post by Mavi on Feb 20, 2022 10:41:10 GMT
Alex, pisarzem nie jestem, poddaję się. Dla mnie ostatnimi scenami tego serialu powinny być: a. Ali dostaje swoich uczniów b. AlFer wchodzi na operację albo wychodzi i the end. Oglądam teraz sobie scenki i tak mi tęskno za tym pierdolnikiem.
|
|
|
Post by Alex on Feb 22, 2022 1:18:57 GMT
Alex, pisarzem nie jestem, poddaję się. Zero z wami zabawy. AlFer wchodzi na operację albo wychodzi i the end. Albo na pokład samolotu. Muszę w końcu dokończyć ten serial bo wstyd, że już prawie rok od zakończenia, a nade mną nadal wisi 5 odcinków.
|
|
|
Post by lucy on Aug 26, 2022 20:22:22 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 26, 2022 20:28:25 GMT
lucy gdzie, w Turcji czy w Europie?
|
|
|
Post by Mavi on Aug 26, 2022 20:35:28 GMT
Turki mają w swojej ofercie Disneya Doktorka i inne seriale od dnia startu platformy.
|
|
|
Post by lucy on Aug 26, 2022 20:53:27 GMT
Tak, tylko w Turcji. Ale od dzisiaj bez reklam.
|
|
|
Post by lucy on Jan 27, 2023 12:59:40 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2023 7:43:15 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 10, 2024 19:10:08 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 14, 2024 19:32:58 GMT
Żałuję że nikt nie kupił tego serialu w Polsce.
|
|
|
Post by Alex on Aug 15, 2024 14:39:04 GMT
"Ale musisz mi obiecać, że relacja między nauczycielem i uczniem nigdy nie zniknie. Ponieważ nie jestem doktorem Adilem. Nie mogę dawać ci rad o miłości. Nie przyjdę do twojego domu i nie okryję cię kocem." "Przekleństwem jest odczuwanie wielkiej miłości do innej osoby. Ale prawdziwa miłość leczy, Ali. Nie uleczyłeś chorych, ale mnie." Mavi , Next , lipa tutaj z tymi postami. Może obejrzymy jeszcze raz? Btw. nawet podpisy się wszystkim pozmieniały i żadne już nie ma w nim AlFer...
Aż jestem ciekawa tego Doruka skoro tak go lubicie Nie podzielam jednak tej sympatii.
|
|
|
Post by Mavi on Aug 15, 2024 16:04:55 GMT
Ten gif z kocykiem Możemy oglądać Alex, nie widzę przeszkód. Nie wiem tylko, czy moje biedne serce to wytrzyma.
|
|
|
Post by Alex on Aug 15, 2024 19:14:26 GMT
Ten gif z kocykiem Możemy oglądać Alex, nie widzę przeszkód. Nie wiem tylko, czy moje biedne serce to wytrzyma. Tylko istnieje taki problem, że Doruk pojawia się w 2 sezonie, a lepsze sceny AlFer są w 1...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 15, 2024 21:24:15 GMT
Ja niedawno wreszcie skończyłem, i ostatnie 10 odcinków zostawiły ślad psychiczny na moim mózgu. Na sinam i sułtankę nie mogę patrzeć. Były za przeproszeniem ta chu***e że Açelya była znośna. Nie podoba mi się jak po macoszemu został potraktowany Ali jak już został specjalistą. Liczyłem na widowiskowe sceny leczenia na sorze czy operacje a zamiast tego. Nawalili srazli i sułtankę i jej kawaler Muhsin i ich gorzkie żale. Vustal jako psiapsi z Beliz co tu poszło nie tak xd. I trudne sprawy z Beliz z Femanem i ich rozchodzenie i schodzenie. A te ostatnie sceny to taki poziom żenady i absurdu żę aż mnie zmroziło. Pinar to po tym serialu powinna dostać dożywotni zakaz pisania czegokolwiek, bo i tak to koncertowo spieprzy. Do tego zakazu dopisał bym słodką do do porzygu Sinam i drewnianą Merve.
|
|
|
Post by Atahan on Oct 15, 2024 16:05:55 GMT
Tajlandia również nakręciła swoją adaptację, która ruszyła w ubiegłym tygodniu. Biorąc jednak pod uwagę, że to Tajlandia to może ich nieshipowalny ship będzie jednak shipowalny ?
|
|
|
Post by Mavi on Oct 15, 2024 17:40:23 GMT
Atahan, Fer nie wygląda źle, ale wolę naszego
|
|
|
Post by Alex on Oct 15, 2024 19:01:01 GMT
Atahan, Fer nie wygląda źle, ale wolę naszego A który to Fer? Ten po prawej?
|
|
|
Post by Mavi on Oct 15, 2024 19:25:41 GMT
Atahan , Fer nie wygląda źle, ale wolę naszego A który to Fer? Ten po prawej? Ten po prawo to mi bardziej do Demira pasuje xD O tym po lewo mówię.
|
|
|
Post by Alex on Oct 15, 2024 19:26:53 GMT
A który to Fer? Ten po prawej? Ten po prawo to mi bardziej do Demira pasuje xD O tym po lewo mówię. No weź... bez jaj. Niee!
|
|
|
Post by Mavi on Oct 15, 2024 21:12:52 GMT
Ten po prawo to mi bardziej do Demira pasuje xD O tym po lewo mówię. No weź... bez jaj. Niee! No tak xD przeprowadziłam analize i tak xd
|
|