|
Post by Alex on Mar 11, 2021 21:05:57 GMT
A tu aktorzy się zlitowali nad fanami, scenarzysta nie chciał dać kissa to sobie sami załatwili. Haha Dobra, przekonałeś mnie. Jutro albo w sobotę się za niego zabiorę. Ile odcinków mają pierwsze 2 sezony? I są z napisami czy tylko z lektorem?
Włączyłam MD i jakaś babka dusi Nazli... Czyżby Sinem żegnała się z serialem?
|
|
|
Post by lucy on Mar 11, 2021 21:08:08 GMT
Alex, miałaś najpierw obejrzeć Czarnobyl.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 11, 2021 21:15:32 GMT
Pierwszy sezon 22 odcinki. Drugi sezon 18 odcinków. Odcinki są po 42/43 minuty. Odjąć napisy końcowe i zostaje jakieś 40 minut. I teraz leci 3 sezon w stanach. Został przedłużony kontrakt do 2023 roku. Więc 5 sezonów pewnych. Teraz jak reha odszedł to mi lotto. Alex, miałaś najpierw obejrzeć Czarnobyl. Oj tam w czarnobylu nie ma ładnych widoków.
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 21:23:48 GMT
Alex , miałaś najpierw obejrzeć Czarnobyl. Racja! Dobrze, że przypominasz To najpierw Czarnobyl, potem Amsterdam. W sumie może od razu się zabiorę za pierwszy odcinek.
Nie no, uwielbiam Turków. Do 53 dali trzy zwiastuny, a teraz czekam i nic. Next, no nie mów, że całkiem rzucasz MD! Ja mimo wszystko nadal mam Doruka, więc ciągnę dalej, może w końcu reszta też odnajdzie swoje zaginione "ja"...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 11, 2021 21:30:42 GMT
Alex no coś ty nie rzucam. Zerkam na fragmenty odcinków. Mam zamiar wszystkie odcinki obejrzeć. Chyba że mi uśmiercą fermana to się wkur. Alex swoją droga tanju na motorze i beliz strasznie to tandetnie wyglądało. Facet w średnim wieku i co. Chcą podkreślić że będzie mieć młodszą kobietę i motor. Że go kryzys wieku dopadł. Do motoru tylko doruk pasuje.
|
|
|
Post by Mavi on Mar 11, 2021 22:02:24 GMT
Czyli mówicie, że tak wam zbrzydło, że już wywalone? Alex, Next, Ja trochę podglądałam, ale robiłam 45 odcinek.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 11, 2021 22:19:17 GMT
A w życiu. Kocham duet aliego i fermana. Mniej oglądałem jak ciebie nie było . Live nie oglądałem ale na yt sobie patrzyłem co się dzieje. Można mieć focha na te pseudo scenarzystki ale aliego nie zostawię . To jest miłość do ostatniej sekundy serialu.
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 22:38:30 GMT
Ja etap kiedy chciałam rzucić MD w cholerę mam już za sobą. Były to jakoś odcinki 48-50, Pinar w tamtym czasie wybitnie spieprzyła wszystkie postaci, a szczytem było to, że z Doruka zrobiła "partnera" Vuslat. No chwilowo ciągnę bardziej dla Doruka, może też trochę DorDem, bo inne postaci to jakby je podmienili. W sumie Beliz i Tanju też są ok, nie chcę, żeby FerBel do siebie wrócili. AlFer to wspólnej sceny nie miało chyba od czasu tej "Nie jesteś moim bratem". Doszło nawet do tego, że Ali zamiast Fermanowi to zwierza się Dorukowi. Znaczy nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, ale wiadomo... Mimo wszystko lepiej gdyby to był Ferman. Btw. Mavi, RTUK chyba wtoczył na wattpada, opka przestały się pojawiać
|
|
|
Post by Mavi on Mar 11, 2021 22:47:51 GMT
Alex, Next, kurcze, to chyba faktycznie Rtuk się dobrał. Ja się leczę chwilowo filmikami z yt o AlFer. Szkoda, że nie mają żadnej sceny nadal, ale no... Liczę, że nam się odpłacą przytuleniem za to długie czekanie. I najlepiej u Fatos. Ale to jest Pinar ona tego nie wymyśli pewnie :/
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 23:07:50 GMT
RTUK chyba wtoczył na wattpada Jakie wtoczył? Wkroczył... Przejrzałam na szybko odcinek i w sumie chyba nic ciekawego nie było... Oby to tylko nie oznaczało kolejnego spadku. Demira i Acelyi nie było. Ali cały czas z Nazli i Ezo. No i Tanju z Beliz... Matko, co tam się odwala Mam nadzieję, że Pinar nie chce zrobić z tego Yasaka. Znalazłam partnerkę dla Doruka, na którą mogę się zgodzić, ale chyba trochę za stara dla niego.
|
|
|
Post by Mavi on Mar 12, 2021 13:40:14 GMT
Alex, Next, oj tam, odcinek wygrał Fer, który ciągle jęczał wszystkim, dlaczego nie jedzie z Alim. I jak rozmawiał z Beliz, to sprawdził, czy wraca Ali i zaraz tam pobiegł. Widać, że chłopakowi brakuje miłości, ale cóż... Sam sobie ten los zgotował.
|
|
|
Post by Alex on Mar 12, 2021 14:01:10 GMT
I jak rozmawiał z Beliz, to sprawdził, czy wraca Ali i zaraz tam pobiegł. Widziałam Rozbawiło mnie to i mina Beliz. No mogliby ich w końcu pogodzić, bo ileż można... Jeszcze się prędzej przytulenia Alego z Dorukiem doczekamy, zanim Ferman się ogarnie. A tu powód się znajdzie już w następnym odcinku, bo Nazli w niebezpieczeństwie... Więc Ferman się musi szybko zebrać w sobie i wrócić do poprzedniego stanu.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 12, 2021 16:22:17 GMT
Reytingi za 11.03.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (87 odcinek) - 12.88%⬆(+0.62) 3. Mucize Doktor (53 odcinek) - 7.42%⬆(+0.67)
11. Alev Alev (18 odcinek) - 4.63%⬇ ️(-0.53) 20. Akrep (14 odcinek) - 2.65%⬇ (-0.24) 45. Tövbeler Olsun! (28 odcinek) - 1.22%⬇(-0.66) АВ:1. Bir Zamanlar Çukurova - 8.32%⬇ (-0.15) 2. Mucize Doktor - 7.97%⬆(+1.25)
9. Alev Alev - 3.63%⬇(-0.55) 11. Akrep - 2.26%⬇(-0.63) 40. Tövbeler Olsun! - 1.28%⬇(-0.88)
|
|
|
Post by Mavi on Mar 12, 2021 21:21:06 GMT
Dzięki Matthias , za reyting. Ładnie podrosło Jestem po 45 odcinku seans z napisami. Tę traumatyczną dla nas klasykę, czyli scenę w izolatce omawialiśmy tutaj już wielokrotnie, ale nie wypada nie wspomnieć, że Ferman to dzban. Może i miał trochę racji, ale kompletnie nie zrozumiał tego, co Ali miał mu do powiedzenia. Z resztą, należy mu przyłożyć łopatą za to, że już z góry wybrał sobie Nazli, a reszta mogła pracować i pracowali na próżno. Nie podobało mi się również, że ta mumia (Nazli) od początku znała wynik i przed wszystkimi to ukrywała i w zasadzie, gdyby Ali nie znalazł tej kartki, to nic by się nie wydało. I tak wydał się tylko jakiś niewielki proces całego skurw***, które Ferman zgotował Alemu w tym odcinku. Nie dziwię się też, że Beliz się na niego wkurza, gdy go widzi z Nazli. Ten się zachowuje jakby go ktoś podmienił. I już 45 odcinku zaczynam nie poznawać swojej ulubionej postaci. DorDemy razem zamieszkają. To pewnie będą złoto sceny. Wprowadzka już w 46 odcinku. Ech, dziwnie się komentuje tak ten odcinek po czasie tak długim. Nadal nie mogę przetrawić tego, że mamy takie zalegi z tłumaczeniem. Next, Alex, wysłałam wam coś na fb. Cholera, poczytałabym opowiadań na watpadzie, ale potem znowu nie będę mogła zasnąć.
|
|
|
Post by Alex on Mar 12, 2021 22:36:45 GMT
DorDemy razem zamieszkają. Mogłaby Pinar sobie o tym przypomnieć Ale o czym ja tu, jak ona nawet o Demirze w ostatnim odcinku zapomniała... Podobały mi się te sceny z 46, rzadko można zobaczyć Doruka nie w kitlu 45 ogarnę jutro jak dam radę, bo dzisiaj kończyłam "Czarnobyl".
|
|
|
Post by Mavi on Mar 14, 2021 11:46:19 GMT
Alex, no to już niebawem i ten 46 się pojawi. Działam na tyle, ile mi zdrowie pozwala, żeby jak najszybciej to wszystko nadrobić.
|
|
|
Post by Alex on Mar 14, 2021 16:30:14 GMT
Mavi oo, a ja jeszcze 45 nie zaliczyłam. Błyskawicznie ci poszło. To może poczekam i od razu obejrzę sobie dwa...
|
|
|
Post by Mavi on Mar 14, 2021 17:58:08 GMT
Alex, nie, nie, z 46 jeszcze zejdzie. Oglądaj 45 i napisz wrażenia po obejrzeniu z literkami.
|
|
|
Post by Alex on Mar 14, 2021 18:17:20 GMT
Mavi muszę sobie przypomnieć, co było w 44 Dzisiaj chyba nie dam rady, bo oglądam Teskilat, jutro sobie obejrzę.
|
|
|
Post by Mavi on Mar 14, 2021 21:16:37 GMT
Alex, to jest właśnie ten problem, którego nie cierpię i który teraz jest moim ogromnym bólem. Gdy nie ma odcinków na bieżąco, to ludzie zapominają, co było w poprzednim. Sama tego nie cierpię i nie lubię tego robić innym, dlatego jakby to ująć, mam przez to podwójny ból dupki. Nie mogę patrzeć na Fermana w 46 odcinku. Jakoś nie mam dla niego serca. Znowu mi się włączył tryb z fochem. Nie podoba mi się to, że Nazli została głównym asystentem. Moim zdaniem Ali powinien. A DorDemy też... Przegięli, kiedy cieszyli się z tego, że to ona, a Doruk to nawet stwierdził, że ona jest lepsza niż Ali. Ludzie, gdzie ten chłopak ma oczy w tym momencie?
|
|
|
Post by Alex on Mar 14, 2021 21:39:55 GMT
Mavi jak Ferman na nie i DorDem na nie to tragedia do oglądania będzie, bo poza nimi nic ciekawego nie ma No oni razem mieszkają i trochę się zakumplowali to się ucieszyli, ale mimo wszystko... Chociaż ja uważam, że dobrze się stało, że to Nazli została główną asystentką, bo Ali nie był jeszcze na to gotowy. Doruk to nawet stwierdził, że ona jest lepsza niż Ali Doruk ma momentami chwilowe niedotlenienie szarych komórek, może kiedyś mu przejdzie. To pewnie przez ten beznadziejny stres pourazowy. Nie mogę przeżyć, że to jednak nie guz. Taki ładny wątek miał być z operacją...
|
|
|
Post by Mavi on Mar 14, 2021 22:33:50 GMT
Alex, nie skromnie się podlizując. Ja tam chciałam Doruka na głównego asystenta najbardziej. Ale cóż, Ferman nam stracił mózg. Nie podobało mi się, że decyzję już podjął w 40 odcinku, o ile dobrze pamiętam.
|
|
|
Post by Alex on Mar 14, 2021 22:56:36 GMT
Ja tam chciałam Doruka na głównego asystenta najbardziej. Mojego zdania na ten temat można się domyślić No ale wiadomo było od początku, że nie ma na to szans...
|
|
|
Post by Alex on Mar 15, 2021 21:40:31 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Mar 16, 2021 13:32:28 GMT
Szczerze mówiąc, odpuściłam oglądanie w czwartek na żywo w poprzednim tygodniu, bo nie chciało mi się oglądać AlNaz i Ezo. Wolałam zmęczyć moją traumę, czyli 45 odcinek. Ale wydaje mi się, że Nazli została uratowana na pewno nie przez Fera. Oby! Bo mam dość insynuacji, jaka to Nazli jest cudowna, a Fer zły.
|
|
|
Post by Alex on Mar 16, 2021 19:54:57 GMT
Co to?! Krew zamazują, a pokazują jakieś robaki...
|
|
|
Post by Mavi on Mar 16, 2021 20:26:50 GMT
Alex , Next , zapowiada się interesujący przypadek medyczny z jednej strony, ale z drugiej, to widok tych robaków, to mogli sobie darować. Mam pytanko 1). Czy oglądamy w czwartek live wspólnie tradycyjnie w poście dyskusyjnym (muszę go odkurzyć). 2). Czy potłumaczyć ważniejsze scenki AlFer z odcinków, które będą za jakiś czas z tłumaczeniem dopiero (np. scena z wiatrakiem z 51 odcinka).
|
|
|
Post by Alex on Mar 17, 2021 9:47:02 GMT
Nie wiem, czy się wyrobię na live. Jeśli już to chyba wolałabym sobie ten 45 nadrobić, bo coś się nie mogę zebrać... Od 54 mnie te robaki odrzucają, aż mi się niedobrze robi jak tylko sobie przypomnę. Scenki wydaję mi się, że mniej-więcej zrozumiałam (z tych które widziałam na live'ach), ale w sumie można przetłumaczyć i wrzucić do tego postu z cytatami Next gdzieś przepadł...
|
|
|
Post by Mavi on Mar 17, 2021 12:24:48 GMT
Odcinek 51, AlFer przy wiatraku"F: I jak? Podoba ci się? A: To dla mnie? F: Tak. Patrzę, mój brat męczy się w pralni, aby zobaczyć obracający się bęben. Przyniosłem to i umieściłem tutaj. Możesz przyjść i oglądać go, kiedy chcesz. To relaksujące, prawda? A: Działa bardzo dobrze. F: Przy tym wiatraku jesteśmy braćmi. To znaczy, tutaj nie jest szpital. Możemy tu rozmawiać. Zgoda? W takim razie czy możemy trochę porozmawiać? A: O czym będziemy rozmawiać? F: Dobrze sobie radzisz. Dobrze wyglądasz. Naprawdę, cieszy mnie taka sytuacja. Ale czasami się boję. Wydaje mi się, że próbujesz coś ukrywać w środku. Rozumiesz? Przeżyłeś dużą traumę, synu. Doktor Adil. Jeśli chcesz, nie duś tego w sobie. Nie duś tego w sobie, jeśl nie czujesz się z tym dobrze. Daj temu upust. Rozumiesz? A: Bracie Fermanie... F: Powiedz. A: Czy możemy nie rozmawiać? Wszystko ze mną w porządku. Jestem szczęśliwy. F: Dobrze. Pooglądamy razem?" Alex , to może faktycznie obejrzyj ten traumatyczny 45 odcinek w końcu. Chociaż brakuje mi naszych wspólnych live. Next pewnie uciekł do innego dizi.
|
|
|
Post by Alex on Mar 17, 2021 16:33:25 GMT
Next pewnie uciekł do innego dizi. Może zgarnę go do Teskilat, tylko muszą mi producenci trochę pomóc Chociaż brakuje mi naszych wspólnych live. Z naszych live'ów najbardziej pamiętam Demira, który pomylił szafki
|
|