|
Post by mira on Jan 14, 2021 10:08:29 GMT
Poważnie? Według mnie jest bardzo ładna. W "Elif" wyglądała przeciętnie, teraz jest nieco podrasowana Oglądając BY początkowo nawet nie byłam pewna, czy to na pewno ona, bo się wylaszczyła. Ale nie wiem, czy określenie "wyrosła" tutaj pasuje, w końcu w "Elif" poznaliśmy ją jako dorosłą kobietę Przecież nie napisałam, że jest najbrzydsza na świecie No w Turcji jest wiele ładniejszych aktorek. Choć z drugiej strony moja ocena jest w oparciu o to jedno zdjęcie, bo ani jednej sceny Elif nie widziałam. mira , użyłam "wyrosła", bo myślałam, ze mowa jest o tej dziewczynce Elif. Atahan , napisał, że aktorka kreowała protkę... To nie o nią chodzi? Nie, chodzi o matkę Elif, matkę dziewczynki. Na imię jej było Melek. Ja też tego nie oglądałam, ale Elif, Melek i kilka innych postaci kojarzę
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2021 10:12:25 GMT
Aha Czyli w Elif protką nie była dziewczynka, tylko jej matka... Nie sądziłam, że ten serial mnie czymś zaskoczy, ale jednak to zrobił PS: Nie, nie podoba mi się ona.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 14, 2021 10:54:56 GMT
Aktorka grała matkę Elif. Jednak przez pierwsze 2 sezony była wpisana w czołówce wyżej od Isabelli. Poza tym opis fabuły "Elif" wygląda tak: "Melek (Selin Sezgin) pracowała kiedyś jako służąca u bogatej rodziny Emiroglu. Zakochała się w Kenanie, najstarszym synu pracodawców, i niebawem zaszła w ciążę. Matka jej wybranka nie zaakceptowała tego związku i odprawiła służącą. Melek odeszła, pozostawiając Kenana w przekonaniu, że to ona go porzuca. Nie powiedziała mu również, że spodziewa się ich dziecka. Za jakiś czas na świat przychodzi Elif (Isabella Damla Güvenilir). Jej ojciec żeni się z inną kobietą, zaś Melek wiąże się z pijakiem i hazardzistą, który chce sprzedać dziewczynkę, by spłacić długi. Poważnie chora Melek musi uciekać i trafia do szpitala. Jej dawna koleżanka potajemnie zabiera Elif do domu rodziny Emiroglu." Dlatego napisałem, że to protka. Swoją drogą nie mam pojęcia, kogo uznać teraz za prota w odcinkach obecnie emitowanych w Polsce.
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 12:29:57 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 19, 2021 17:51:49 GMT
Dołączyła Burcu Derya (Seref Sozu).
|
|
|
Post by Matthias on Jan 19, 2021 18:18:53 GMT
Serial będzie tłumaczony przez dwie grupy: Zakątek Tureckich Seriali Serialowa Kawiarenka Oddzielnie, nie w ramach współpracy, więc będą pojawiały się dwa osobne tłumaczenia
|
|
|
Post by Atahan on Jan 19, 2021 18:51:14 GMT
Serial będzie tłumaczony przez dwie grupy: Zakątek Tureckich Seriali Serialowa Kawiarenka Oddzielnie, nie w ramach współpracy, więc będą pojawiały się dwa osobne tłumaczenia Przydałaby się ta emotka z ludzikiem, który sobie daje plaskacza w czoło, pewnie wiecie, o jaką mi chodzi. Zakątek nie przepuści dramy Sirmy, w końcu Fazilet i Zalim były tam mocno popularne. Ale pewnie kierowali się jakimiś aktorami, jak to często bywa. Co do tej drugiej grupy... już wszędzie się śmieją z tej grupy. lucy, opowiadała niedawno, że wyleciała z grupy, bo 'śmiała' zgłosić błąd. Ja z tej grupy wyleciałem, bo nie dawałem lajków pod postami. I zobaczyłem to dopiero, jak rozpętała się tam jakaś 1000 afera o byle coś i ktoś mi przysłał screena. Wtedy odkryłem, że zostałem wywalony. Naprawdę szanuję tłumaczy, bo wiem ile to roboty (chociaż skończył się Feniks to leniuchuję ), ale to co się dzieje na tej Kawiarence to przechodzi nawet poziomy absurdów w "Elif". Powinni najpierw skończyć "Gencligim Eyvah", bo odcinki wychodzą chyba nawet rzadziej, niż raz na miesiąc.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 19, 2021 19:03:28 GMT
Serial będzie tłumaczony przez dwie grupy: Zakątek Tureckich Seriali Serialowa Kawiarenka Oddzielnie, nie w ramach współpracy, więc będą pojawiały się dwa osobne tłumaczenia Przydałaby się ta emotka z ludzikiem, który sobie daje plaskacza w czoło, pewnie wiecie, o jaką mi chodzi. Zakątek nie przepuści dramy Sirmy, w końcu Fazilet i Zalim były tam mocno popularne. Ale pewnie kierowali się jakimiś aktorami, jak to często bywa. Co do tej drugiej grupy... już wszędzie się śmieją z tej grupy. lucy, opowiadała niedawno, że wyleciała z grupy, bo 'śmiała' zgłosić błąd. Ja z tej grupy wyleciałem, bo nie dawałem lajków pod postami. I zobaczyłem to dopiero, jak rozpętała się tam jakaś 1000 afera o byle coś i ktoś mi przysłał screena. Wtedy odkryłem, że zostałem wywalony. Naprawdę szanuję tłumaczy, bo wiem ile to roboty (chociaż skończył się Feniks to leniuchuję ), ale to co się dzieje na tej Kawiarence to przechodzi nawet poziomy absurdów w "Elif". Powinni najpierw skończyć "Gencligim Eyvah", bo odcinki wychodzą chyba nawet rzadziej, niż raz na miesiąc. Dla mnie powielanie tłumaczenia, to po prostu szkoda czasu. Jednakże, zawsze można nawiązać współpracę i razem tłumaczyć daną produkcję. O tej akcji słyszałem. Kto się nie bawi to OUT. No cóż. Każda grupa ma swoje zasady. Ale możesz wyświetlić tę grupę, czy dostałeś bana? Bo znajoma na przykład dostała bananka.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 19, 2021 20:31:36 GMT
Ale możesz wyświetlić tę grupę, czy dostałeś bana? Bo znajoma na przykład dostała bananka. Nie, wyleciałem całkowicie. No cóż, trudno. Wczoraj były zdjęcia do plakatów, ciekawe, jak będą wyglądać. W Gold Film to jak wiatr zawieje, jeden ładny, inny mniej.
|
|
|
Post by mira on Jan 20, 2021 7:41:59 GMT
Nawet nie wiem, co to za grupa Ja należę do 5 grup i więcej nie potrzebuję, a nawet jedną sama opuściłam, bo za dużo już tego było. To, że serial pojawi się na Zakątku, jest dla mnie zrozumiałe, bo właśnie była i Pani Fazilet, i Zalim, poza tym wydaje mi się, że nie bez znaczenia jest obecność Serkaya, który zdobył wielu fanów na grupie po tłumaczeniu Bay Yanslis. Ja nie planuję tego oglądać, ale myślę, że będzie szał
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 23, 2021 13:25:30 GMT
Opis pobrany z Zakątka Tureckich Seriali: „Masumiyet” opowiada historię Bahar (Deniz Çakır), mężatki, matki dwójki dzieci, której życie drastycznie się zmienia po tym, jak jej 19-letnia córka zakochuje się w niewłaściwym mężczyźnie. Pierwsza miłość jej córki Eli (İlayda Alişan) nie jest osobą w jej wieku, ale 35-letnim mężczyzną, który jest szefem jej ojca. Jakby tego było mało, mężczyzna ma narzeczoną, którą ma wkrótce poślubić. Bahar, która próbuje ochronić córkę przed złym wyborem, nie może zapobiec temu, co się stanie, bez względu na to, co zrobi. Wydarzenie, które ma miejsce w dniu 19-stych urodzin Eli, na zawsze zmienia życie Bahar oraz jej rodziny.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 23, 2021 14:37:31 GMT
To jest taki standardowy opis fabuły telenowel Simry, czy Melis. Opisany jest wstęp, a jeśli serial się sprawdzi i zdobędzie widownię, to od etapu 4-5 odcinka będzie jazda bez trzymanki z ciągłymi krzykami i intrygami. Tylko czy Sirma Yanik jest gotowa na nowy serial? Już w pierwszej połowie 2019 roku wzięła się za dwa seriale i oba zepsuła. W jednym zaczęła szyć fabułę grubymi nićmi z podmienianiem dzieci, zamienianiem synów na córki, poplątanymi adopcjami, a z drugiego zrobiła "Fazilet Hanim ve Kizlari v.2", w której hobby 90% bohaterów to było darcie się na siebie. Pamiętacie Ceren Karacay w autobusie obrażoną na cały świat, że matka nie pozwoliła jej się sprzedać za 5 mln? www.youtube.com/watch?v=Qb6-cvgZTc0&t&ab_channel=Zalim%C4%B0stanbul (od 40 sekundy)
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2021 13:27:59 GMT
Tak jak przypuszczaliśmy premiera w lutym.
|
|
|
Post by lucy on Jan 28, 2021 12:13:02 GMT
Pierwsze selfie od protów.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 28, 2021 19:24:08 GMT
Nie podoba mi się prot.
|
|
|
Post by Alex on Jan 28, 2021 19:52:45 GMT
A mi protka
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 28, 2021 20:01:52 GMT
No i super mówimy fuu na ten serial.
|
|
|
Post by mira on Jan 29, 2021 7:56:11 GMT
Obiektywnie patrząc, to oboje dobrze wyglądają. Serkay spodobał mi się w BY. Nie tylko jego postać, ale i on sam na róznych nagraniach zza kulis. Dziewczyny nie znam. Wciąż twierdzę, że nie będę tego oglądać, ale ostatecznie zobaczymy. Jak będzie szał na grupie, to może się skuszę
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2021 11:14:02 GMT
|
|
|
Post by mira on Jan 29, 2021 11:25:06 GMT
Sarp będzie tutaj grał, czy czegoś nie zrozumiałam?
|
|
|
Post by Atahan on Jan 29, 2021 12:48:40 GMT
Sarp będzie tutaj grał, czy czegoś nie zrozumiałam? Nie, Sarp tu nie zagra. Ta sesja zdjęciowa jest jakoś z wiosennej pandemii, chyba z maja.
|
|
|
Post by lucy on Jan 29, 2021 12:55:48 GMT
Nie znam tych aktorów. Myślałam, że oboje tu grają, no chyba gra tu tylko ona. (filmik jest świeży)
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2021 17:42:36 GMT
Jeszcze nie zwiastun, ale przybliży nieco serial.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 8, 2021 16:49:43 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2021 17:06:46 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 8, 2021 17:21:13 GMT
Chaotyczny ten zwiastun. Czy ja dobrze odczytuje to co widziałem, że ona została zgwałcona.?
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2021 18:12:01 GMT
Ale jak się przeczyta fabułę to się wszystko układa w całość. Ostro się tu zapowiada. Podobno serial ma wystartować w środę. To nie jest jeszcze oficjalne.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 8, 2021 18:14:45 GMT
Będzie mordercza środa.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 8, 2021 21:34:46 GMT
Next, sroda juz jest mordercza i przez to nie wroze temu serialowi sukcesu.
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2021 22:00:38 GMT
@rafaelcaen, morderczy to jest piątek, w środę są tylko 4 seriale.
|
|