|
Post by mira on Feb 9, 2021 7:59:15 GMT
Może się uda, DEK chyba powoli zacznie tracić widzów, bo dziwne rzeczy tam się dzieją. Ze zwiastuna niewiele zrozumiałam, dużo Serkaya, na grupie na pewno będzie zainteresowanie
|
|
|
Post by Alex on Feb 9, 2021 18:28:00 GMT
Trochę zaciekawił mnie ten zwiastun, no i Serkay też mnie do niego ciągnie, ale na razie mówię nie, jak sobie pomyślę, że szykują się takie akcje jak w "Fazilet". Tylko czegoś nie rozumiem. To prot zgwałcił protkę?
|
|
|
Post by Atahan on Feb 9, 2021 18:54:51 GMT
ale na razie mówię nie, jak sobie pomyślę, że szykują się takie akcje jak w "Fazilet". Tylko czegoś nie rozumiem. To prot zgwałcił protkę? Sirma musiała skontaktować się ze swoją przyjaciółką, a że u jednej prawie członkowie rodziny ze sobą sypiają i śluby biorą, to ona też musiała dać coś ciekawego i w miarę oryginalnego. Dalej liczę, że skoro robi serial dla Gold Film, a nie dla Avsar Film to nie będą tyle krzyczeć, ale z drugiej strony... jak robi dla Golda to są tak niestworzone absurdy, jak wmawianie kochankowi, że zamiast córki ma syna, choć ta córka uważa matkę za ciotkę, bo nie wie, że ta ją w szopie urodziła, oddała siostrze i po porodzie w szopie uciekła w siną dal..... no nie mogę się powstrzymać ze śmiechu, jak to piszę... nie mówiąc już o wskrzeszaniu umarłych.
|
|
|
Post by Alex on Feb 9, 2021 19:03:33 GMT
jak wmawianie kochankowi, że zamiast córki ma syna, choć ta córka uważa matkę za ciotkę, bo nie wie, że ta ją w szopie urodziła, oddała siostrze i po porodzie w szopie uciekła w siną dal..... Bardziej zagmatwane niż relacje w Yasaku
|
|
|
Post by Atahan on Feb 9, 2021 19:14:26 GMT
jak wmawianie kochankowi, że zamiast córki ma syna, choć ta córka uważa matkę za ciotkę, bo nie wie, że ta ją w szopie urodziła, oddała siostrze i po porodzie w szopie uciekła w siną dal..... Bardziej zagmatwane niż relacje w Yasaku Nie no, YE to chyba nic nie pobije. Cagatay przespał się z Cansu, a jego żona stwierdziła (nie wie, że się przespali) "Twój ojciec traktuje ją jak swoją córkę, jesteście jak rodzeństwo." - ich mina bezcenna. Ale wiemy, że Sirma bardzo lubi plątać te swoje historie. Jakoś co do tego, że prot zgwałcił protkę, nie jestem przekonany (choć nie mówię nie), ale pewnie będzie zamieszany lub wmieszany w to, co jej się stało. I oczywiście tak, będę ten serial oglądać, ale sobie go zostawię na lato, jak już będzie cały sezon, bo to czekanie co tydzień na odcinek, to tylko emocje z czasem opadają... jak nie zaczniesz do tego czasu Alex, to możemy sobie razem zapodać "Patoligiyet" (to miała być przeróbka Masumiyet) w lato. Przyznać trzeba, że FOX nie bez powodu zgarnął dramę Sirmy, serial może znowu znakomicie się sprzedać... jeśli nie wstawią go w środę, bo wtedy może być ciężko. Jeśli wykręcą 4% to będzie sukces.
|
|
|
Post by Alex on Feb 9, 2021 20:03:26 GMT
Cagatay przespał się z Cansu, a jego żona stwierdziła (nie wie, że się przespali) "Twój ojciec traktuje ją jak swoją córkę, jesteście jak rodzeństwo." - ich mina bezcenna. Dobre. Jeszcze chwila i Yasaka zacznę oglądać, już w sumie miałam taki pomysł... Jakoś co do tego, że prot zgwałcił protkę, nie jestem przekonany (choć nie mówię nie), ale pewnie będzie zamieszany lub wmieszany w to, co jej się stało. Po Sirmie to się wszystkiego spodziewam, no ale taka historia mi do niej nie pasuje, za ciężka jest. Może matka protki będzie podejrzewała prota, a okaże się, że zrobił to jakiś jego przyjaciel, brat? Ewentualnie ojciec. W turkiszach bardzo lubią schemat, w którym dzieci muszą płacić za błędy rodziców. bo to czekanie co tydzień na odcinek, to tylko emocje z czasem opadają Też nie lubię oglądać bieżących seriali, bo właśnie nie lubię czekać na odcinki. Z czasem mi się odechciewa oglądać, bo za dużo czekania i potem żadnego nie kończę. Jedynie z MD mi jakoś idzie, ale myślę, że gdyby nie pewien bohater to ciężko by było. Z SCK utknęłam na 21 chyba, a mamy już 30, z KO stoję na 8, a są już 23 chyba. Nie wiem czy mi się będzie chciało nadrabiać. Teraz jeszcze mi dojdzie "Teskilat", może nie rzucę w połowie. I dobiorę sobie jeszcze jakiś zakończony, ale muszę trochę poszperać, bo aktualnie nie mam nic na tapecie, co bym chciała obejrzeć... jak nie zaczniesz do tego czasu Alex, to możemy sobie razem zapodać "Patoligiyet" (to miała być przeróbka Masumiyet) w lato. Nie, nie. Na razie nie zaczynam. W lato możemy nadrobić, jak najbardziej. jeśli nie wstawią go w środę, bo wtedy może być ciężko. Jeśli wykręcą 4% to będzie sukces. Dla mnie wystarczyłoby ok 30-35 odcinków. Po tym czasie miałam już dość "Fazilet", mimo że powinno być odwrotnie, bo w końcu dostałam YagHaz Przy 4% w ratingu chyba powinien dostać drugi sezon i dopiero po tych targach serialowych (które są we wrześniu chyba?) decydowałby się jego los. Jak dla mnie może lecieć max do końca następnego sezonu, więcej chyba nie dam rady, a i to może być za dużo...
|
|
|
Post by mira on Feb 10, 2021 8:19:19 GMT
A wiemy, która aktorka zagra narzeczoną postaci Serkaya? Prześledziłam cały wątek od początku i pojawia się tam kilka ładnych kobiet w wieku około 30 lat. Ta z EK i BY chyba ma zagrać siostrę postaci Serkaya (nie pamiętam jeszcze imion bohaterów), więc ona odpada. Mnie się wydaje, że ten wątek z gwałtem jest zbyt oczywisty. Pewnie finalnie się okaże, że zrobił to jakiś przyjaciel głównego bohatera. Nie wykluczam, że jednak zerknę na ten serial, aczkolwiek znowu robi mi się ciasno...
W ogóle znowu widzę te same budynki. Już mnie to trochę wkurza. Tym razem mamy biało-niebieski dom, w którym Zeynep z DEK mieszkała z Erdemem i Nermin. Z kolei w "Marasli" rolę domu Mahur i całej rodziny Turelów gra rezydencja, do której Nermin wyprowadziła się z tego biało-niebieskiego domu i w której przez jakiś czas pomieszkiwała Benal. Znowu jak patrzę na SCK i ich biuro Art Life, to wciąż przed oczami mam biuro z "Zimowego słońca". To trochę denerwujące, ale cóż poradzić, tak musi być
Edit. Wydaje mi się, że tą narzeczoną gra Deniz Isin, ale jakoś słabo ją widać, nie jestem pewna. No i chyba jej włosy przedłużyli, bo jeszcze nie dawno grała w "Sefirin Kizi" i miała te włosy dosyć krótkie. Nie dziwę się jej, że tu przeszła. W "Sefirin Kizi" nie miała szansy zabłysnąć, tu będzie jedną z ważniejszych postaci.
|
|
|
Post by Alex on Feb 10, 2021 11:18:07 GMT
Wydaje mi się, że tą narzeczoną gra Deniz Isin Tak, narzeczoną prota gra Deniz Isin
|
|
|
Post by Atahan on Feb 10, 2021 12:50:19 GMT
Też nie lubię oglądać bieżących seriali, bo właśnie nie lubię czekać na odcinki. Z czasem mi się odechciewa oglądać, bo za dużo czekania i potem żadnego nie kończę. Jedynie z MD mi jakoś idzie, ale myślę, że gdyby nie pewien bohater to ciężko by było. Z SCK utknęłam na 21 chyba, a mamy już 30, z KO stoję na 8, a są już 23 chyba. Nie wiem czy mi się będzie chciało nadrabiać. Teraz jeszcze mi dojdzie "Teskilat", może nie rzucę w połowie. I dobiorę sobie jeszcze jakiś zakończony, ale muszę trochę poszperać, bo aktualnie nie mam nic na tapecie, co bym chciała obejrzeć... To dokładnie tak, jak ja. Obejrzy się w 1 dzień, później 6 dni nie ma co oglądać, nabierze się więcej seriali, a później to już się miesza: kogo porwali, kto się z kim przespał i wychodzą jakieś crossovery. Emocje później opadają i się przerywa seriale w połowie. A tak ciągiem, to i czekać nie trzeba i większa szansa, że obejrzy się całość.
|
|
|
Post by Alex on Feb 10, 2021 13:28:23 GMT
A tak ciągiem, to i czekać nie trzeba i większa szansa, że obejrzy się całość. Dokładnie. Jak będę chciała to sobie obejrzę dwa odcinki, jak mnie zmęczy to zrobię sobie przerwę, ale jak najdzie ochota to zawsze będę sobie mogła wrócić i oglądać dalej tyle ile chcę. Podejrzewam, że co najmniej połowy seriali, które obejrzałam bym nie skończyła, gdybym oglądała na bieżąco.
|
|
|
Post by mira on Feb 10, 2021 13:58:11 GMT
Mnie się jeszcze nie zdarzyło porzucić żadnego turkisza, choć były takie, przez które przebrnęłam przewijając to i owo, jak w przypadku "Hayatimin Aski". Teraz oglądam 5 i wszystkie są serialami bieżącymi. Chyba jednak wolę tak, bo jak oglądam coś starego i zakończonego, to potrafi mnie tak wciągnąć, że oglądam całe noce, dosłownie wpadam w trans, a tego wolałabym uniknąć. A tak, nawet jeśli mam tych 5 seriali, to zwykle ogarniam je w nocy w weekendy, gdy małżonek i dzieciaki śpią, i przede wszystkim nie muszę wstawać do pracy W tygodniu ciężko, właściwie oglądam tylko live DEK i czasem w poniedziałek pojawia się tłumaczenie SCK. Tłumaczenia Marasli, DEK, Sefirin Kizi i co drugi tydzień SCK pojawiają się w pt-nd i to mi pasuje A Menajerimi Ara wrzucają raz na kilka tygodni... Od bardzo dawna mam kilka starych seriali do obejrzenia, ale nie potrafię się za nie zabrać. Za to być może Masumiyet będzie kolejnym serialem bieżącym... Na pewno zerknę na turecką wersję pierwszego odcinka.
|
|
|
Post by lucy on Feb 10, 2021 14:04:32 GMT
Ale przecież kiedy się ogląda kilka seriali równolegle, nie da się obejrzeć więcej, niż 1 odcinek (każdego z nich) w tygodniu. Więc o jakim czekaniu mówimy? Tym bardziej, że na odcinek z napisami traci się więcej czasu i energii. Nie dość, ze trzeba o wiele bardziej skupić uwagę, niż przy lektorze, trzeba jeszcze cofać jeśli się czegoś nie doczyta, bo napisy potrafią mieć po trzy linijki (nie wiem po co, bo najczęściej jest w nich masło maślane), wiec się czas odcinka wydłuża. No chyba, ze się ogląda na suwaku, ale wówczas emocje są nieporównywalnie mniejsze, niż jak się ogląda całość.
|
|
|
Post by Alex on Feb 10, 2021 18:41:05 GMT
Ale przecież kiedy się ogląda kilka seriali równolegle, nie da się obejrzeć więcej, niż 1 odcinek (każdego z nich) w tygodniu. Więc o jakim czekaniu mówimy? Jeśli mówimy o kilku serialach to tak. Ja w zwyczaju miałam zawsze oglądać jeden i przeważnie oglądałam te już zakończone, gdybym wzięła dwa to pewnie w końcu jeden by mnie bardziej zaciekawił i narobiłabym sobie zaległości w drugim aż w końcu bym zapomniała na czym się zatrzymałam. No jeden serial bieżący to trochę za mało dla mnie, zwłaszcza w tym okresie koronawirusowym, kiedy nas w domu pozamykali i czasu do zabicia było od groma. Ostatnio trochę poszalałam, bo wzięłam sobie SCK, KO i MD z bieżących, a do tego miałam niedokończony "Soz" i efekt jest taki, że z tych seriali oglądam dalej już tylko MD, bo z tamtymi narobiłam sobie zaległości. Wolę sobie wziąć jeden serial zakończony i go w całości obejrzeć, później wziąć się za drugi niż wziąć się za kilka bieżących i lawirować między nimi, bo w końcu jeden zaciekawi mnie bardziej i pozostałe pójdą w odstawkę...
|
|
|
Post by Alex on Feb 15, 2021 20:06:02 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 15, 2021 21:01:49 GMT
Ten zwiastun jest mroczny, dramatyczny, troche ciezki, ale z drugiej strony to nic, czego jeszcze nie bylo, takze obawiam sie nieco o rayting.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 15, 2021 21:29:44 GMT
Tu będzie bardzo dramatycznie.
|
|
|
Post by mira on Feb 16, 2021 8:26:02 GMT
Ciężki klimat, ale podoba mi się. Dobrze widzę, że on bije tę dziewczynę krzesłem? Jestem ciekawa, jak zagra Hulya Avsar. Wiele o tej aktorce słyszałam, wiem też, że miała jakiś program, w którym gościła gwiazdy (widziałam odcinki z Seckinem Ozdemirem i Gupse Ozay), ale jeszcze nie widziałam jej w żadnym filmie czy serialu, zresztą chyba daaawno nie było jej na ekranach. Trochę mi przeszkadza ilość filtrów na ujęciach z jej twarzą, jest tak wygładzona, że wygląda to strasznie.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 16, 2021 8:29:22 GMT
Dobrze widzę, że on bije tę dziewczynę krzesłem? U Sirmy tu lubią się krzesłami bić.
|
|
|
Post by Alex on Feb 16, 2021 11:39:49 GMT
Tu to się będzie działo. Ta protka mi się cały czas nie podoba. I mam wrażenie, że już gdzieś ją widziałam, ale sprawdziłam, gdzie grała i okazuje się, że nie...
|
|
|
Post by lucy on Feb 16, 2021 12:06:02 GMT
Plakat jest nie tylko mało ambitny. Jest źle wypozycjonowany. Postacie mają ucięte buzie. Sama bym o wiele lepszy zaprojektowała. Oby serial był na wyższym poziomie, bo będzie szybkie papa. PS: a l logo to chyba jest z konkursu sześcioklasistów.
|
|
|
Post by mira on Feb 16, 2021 12:12:37 GMT
Mnie się podoba dobór aktorek do roli matki i córki w tym sensie, że są do siebie bardzo podobne. Przynajmniej moim zdaniem Podobne odczucia miałam przy naszej rodzimej produkcji "Jak zostać gwiazdą". Nie oglądałam, ale Anita Sokołowska i Kasia Sawczuk też są do siebie bardzo podobne.
|
|
|
Post by lucy on Feb 16, 2021 12:24:05 GMT
O kurde. Ale się Anita postarzała. A kiedyś była prześliczna. Tak, aktorki są podobne z buzi.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 16, 2021 16:17:48 GMT
lucy niestety ale czas w miejscu nie stoi i latka lecą.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 16, 2021 16:53:44 GMT
Wg mnie plakat nie jest zly, ale zupelnie nie oddaje klimatu serialu? Wyglada jakby to byla zwykla obyczajowka.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 16, 2021 17:07:08 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Feb 16, 2021 18:13:26 GMT
Wyglada jakby to byla zwykla obyczajowka. Bo pomimo tej mrocznej otoczki zapewne będzie to zwykła obyczajówka/telenowela, jak wszystkie dotychczasowe seriale Sirmy Yanik. Początek pewnie wbije nas w fotel, a z każdym kolejnym odcinkiem będziemy mówić do ekranu "Kto to pisał?" - uderzając się jednocześnie w głowę. Ale póki jej seriale nie przestaną robić furory, to pewnie się to nie zmieni. Oby się to nie zmieniało. W ogóle tak na nią narzekam trochę, a przecież ona jest w trójce moich ukochanych scenarzystów, których seriale uwielbiam oglądać. Ma zaszczytne 3 miejsce na podium (poza podium nie ma nikogo).
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 16, 2021 18:29:30 GMT
Atahan, jak ja Cie lubie! Po Twoich postach zawsze czuje sie nażarty wiedzą. 😀
|
|
|
Post by lucy on Feb 17, 2021 9:54:19 GMT
Deniz Cakir gwiazdorzy na planie. Weszła w konflikt z młodymi protami, a poszło o przyczepę kempingową. Aktorka uznała, że jej przyczepa jest niewystarczająco przestronna i zajęła przyczepę, w której się zainstalowali Serkay i Ilayda. Ponoć była ostra haja. ⚡ Według Birsen przyczepy były wcześniej przeznaczone tylko dla głównych aktorów, no dzisiaj się ich domagają też pozostali, co więcej każdy chciałby mieć własną. W efekcie ekipa filmowa zamienia się w prawdziwy obóz cygański, który przemieszcza się po mieście, denerwując mieszkańców i tworząc korki. Przyczepy są duże i małe, a aktorzy się o nie biją.
|
|
|
Post by mira on Feb 17, 2021 11:19:15 GMT
Właściwie Deniz Cakir nie jest jakąś tam drugorzędną aktoreczką, na pewno ma większe osiągnięcia niż choćby Serkay, no ale gwiazdorzenia nie lubię u nikogo, bez względu na osiągnięcia.
|
|
|
Post by Alex on Feb 17, 2021 15:45:00 GMT
Weszła w konflikt z młodymi protami, a poszło o przyczepę kempingową. Aktorka uznała, że jej przyczepa jest niewystarczająco przestronna i zajęła przyczepę, w której się zainstalowali Serkay i Ilayda. Ponoć była ostra haja. Tak szczerze mówiąc to ja cały czas myślałam, że na planie to są może ze dwie takie przyczepy. Wiadomo - cała ekipa na raz nie nagrywa, więc chyba by wystarczyło. I myślałam, że to z góry przydzielone jest, że aktorki mają jedną, a aktorzy drugą... A tu można sobie wybierać, wymieniać, zabierać, dostawiać...
|
|