Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 17, 2021 20:10:02 GMT
Serial jeszcze nie wystartował a jej już sodówa uderzyła.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 18, 2021 14:13:48 GMT
HARUNJeśli jesteś ojcem, będziesz chronił swoje dziecko; nawet przed nim samym!HALEBądź taki, jak chcą inni: Bądź niewinny!BAHARWasza córka nie zakochała się nigdy w niewłaściwym mężczyźnie?
|
|
|
Post by Alex on Feb 18, 2021 18:01:35 GMT
Coraz bardziej mnie ciekawi ten serial...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 18:56:41 GMT
Mi się protka bardzo podoba. A prot ma łątkę rom-comów, i nie pasuje mi do roli dramatycznej. Ale to tylko moje zdanie, i zbytnio za nim nie przepadam. Alex obejrzyj a potem mi zdasz relacje czy warto.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 18, 2021 19:14:03 GMT
A prot ma łątkę rom-comów, i nie pasuje mi do roli dramatycznej. Jako Gokhan w "Insanlik Sucu" pokazał, że potrafi grać nie tylko sympatycznych gości w komediach romantycznych. www.youtube.com/watch?v=Aj2vKOYSn00&ab_channel=KanalD Wyszedł nowy zwiastun "Masumiyet" i protka już krzyczy, nie tylko ona z resztą. Niestety mam uraz do Ilaydy, szkoda że zamiast niej nie dano tutaj innej aktorki. W lutym 2019 roku FOX i Gold Film wydali serial w środy z Deniz Cakir w roli głównej. Wyleciał po 6 odcinkach. Teraz FOX i Gold Film wydają w środę serial z Deniz Cakir w roli głównej. Ciekawe, czy cała historia lubi się powtarzać.
|
|
|
Post by Alex on Feb 18, 2021 19:29:37 GMT
Przed chwilą leciał ten nowy zwiastun w przerwie MD. Kurczę, nie wiem czy wytrzymam do wakacji z oglądaniem. Protka mi się nadal nie podoba, powinna zmienić fryzjera, bo ten ją skrzywdził tą grzywką. No to chyba nie będzie serial w stylu Fazilet czy Zalima. Zanosi się raczej na ogromną dramę. Wychodzi chyba na to, że prot naprawdę zgwałcił protkę... I jego matka zapłaci matce protki za milczenie? Czegoś takiego się po Sirmie nie spodziewałam. Jeszcze ciąży brakuje... Przypomina mi to trochę GK.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 19:34:27 GMT
Alex poczekamy razem, a w wakacje obejrzymy.
|
|
|
Post by Alex on Feb 18, 2021 19:46:36 GMT
Jak w pierwszym odcinku protkę zabiją, a Prota wsadzą do więzienia to nie wiem czy na wakacje będzie, co oglądać.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 19:58:38 GMT
Ale że rtuk nie wkroczył. To aż się dziwię.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 18, 2021 20:02:57 GMT
Jak w pierwszym odcinku protkę zabiją Hazim Egemen w "Fazilet Hanim ve Kizlari" też umarł i zmartwychwstał. Czy u Sirmy Yanik to jakiś większy problem? W ogóle rzuciło mi się ostatnio na tt porównanie słów ze zwiastuna tej bogackiej Hale czy jak jej tam "Benim oglum yapmaz!", a po chwili matka Kemala z "Wiecznej miłości" to samo "Benim oglum yapmaz" Oj będzie ciężko w środę. Życzę temu serialowi jak najlepiej, ale to nie kwiecień, jak w przypadku "Zalim Istanbul". Oby te 4% było przy 2. odcinku, albo chociaż tendencja wzrostowa.
|
|
|
Post by Alex on Feb 18, 2021 20:08:27 GMT
W Fazilet to się takie akcje odwalały, że aż za nim tęsknię Ale że Sirma tak bez trójkąta? Chyba że tym razem jeden facet i dwie babki, ale teoretycznie już wiadomo jak się skończy, skoro prot zgwałcił protkę to nie mogą być razem i wątpię, żeby ta narzeczona też chciała z nim być...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 20:13:46 GMT
Za fazilet tęsknisz. Dla mnie to było traumatyczne przeżycie.
|
|
|
Post by Alex on Feb 18, 2021 20:57:04 GMT
Next no co ty? Było tam od groma postaci, które mnie wkurzały, ale jakoś jakoś tak mnie ciągnie do tego serialu. To znaczy... Można nawet powiedzieć, że tam wszyscy mi działali na nerwy. No ale w końcu Yagiz to dla mnie nadal najlepszy prot jakiego widziałam w serialach Nie robił żadnych głupot, zawsze zachowywał się racjonalnie, no ideał. W ogóle najlepsze to były słowa Gokhana w bodajże 38 odcinku i dla mnie idealnie opisywały cały serial "W tym domu potrzebujemy teraz przynajmniej jednej normalnej osoby, prawda? Dzwonię do Yagiza."
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 21:14:52 GMT
Najbardziej mnie irytował alp i ta młodsza siostrzyczka. Już ta matka psychiczna była bardziej do zniesienia.
|
|
|
Post by Alex on Feb 18, 2021 21:36:34 GMT
O niej to mi nawet nie przypominaj. Jak ją tylko zobaczyłam na ekranie to się we mnie same negatywne emocje budziły, tak jak Yagiz jest dla mnie najlepszym protem, tak ona najgorszą postacią, dorównała jej jedynie Yaren z Hercai, identycznie na mnie działały Najlepsza scena z Selin była jak ją Yagiz (z Gokhanem chyba) z domu wypieprzał po ślubie z Yasinem. A Fazi była spoko. Czasem mnie wkurzała tym, jak traktowała Ece i Hazan, ale miała fajne akcje, jak ta w pierwszych odcinkach, co się po korytarzu rezydencji turlała
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 21:45:23 GMT
Yagiz jest dla mnie najlepszym protem To była jedyna osoba która miała mózg i potrafiła go używać.
|
|
|
Post by mira on Feb 19, 2021 7:54:36 GMT
W Fazilet to się takie akcje odwalały, że aż za nim tęsknię Ale że Sirma tak bez trójkąta? Chyba że tym razem jeden facet i dwie babki, ale teoretycznie już wiadomo jak się skończy, skoro prot zgwałcił protkę to nie mogą być razem i wątpię, żeby ta narzeczona też chciała z nim być... Oj nie byłabym taka pewna, widziałam już takie turkisze, w których po gwałcie następuje wielka miłość... Ale tu mamy nie tylko gwałt. Dziewczyna jest zmaltretowana, walczy o życie. Czy rzeczywiście zrobił to prot? Po co miał ją gwałcić, skoro wcześniej się z nią spotykał i normalnie sypiał, nie była dla niego niedostępna (tak mi się wydaje, mamy scenę, jak siedzą na łóżku i on jest półnagi). Nawet gdyby mu groziła ujawnieniem związku przed narzeczoną, to i tak wydaje mi się to bez sensu. Swoją drogą wygląda na to, że z tej dziewiętnastolatki też jest niezłe ziółko. Oczywiście to w żaden sposób nie usprawiedliwia tego, co ją spotkało.
|
|
|
Post by Alex on Feb 19, 2021 8:53:44 GMT
widziałam już takie turkisze, w których po gwałcie następuje wielka miłość No ja się jeszcze z tym nie spotkałam, ale coś słyszałam. To nie był jakiś serial z Ibrahimem Celikolem? Ten gwałt też mi nie pasuje. Teraz już wszyscy są niemal tego pewni, a okaże się, że to wcale nie prot... Według mnie to cały czas za trudny temat dla Sirmy, po Fazilet i Zalimie wyskoczyć z czymś takim? Ja chyba dalej obstawiam, że zrobił to ktoś z otoczenia prota: ojciec, brat, przyjaciel czy kto tam jeszcze... Z różnicą wieku też przesadzili, 16 lat to trochę za dużo... Zwłaszcza, że ona ma dopiero 19.
|
|
|
Post by Alex on Feb 19, 2021 17:10:36 GMT
Opis postaci:
Hale Ilgaz (Hülya Avşar) Matka İlkera, jest ludzką wersją tych drapieżnych tygrysich matek, które widzimy na kanałach dokumentalnych. Jest zawsze gotowa, by chronić syna. Jeśli ojcem Twojego dziecka jest İsmail Ilgaz, musisz być silną, inaczej nie przeżyjesz! Ukryta pod aroganckim, snobistycznym i niedostępnym obrazem doskonałego społeczeństwa kobieta jest żoną i zmęczoną matką, ofiarą systematycznej przemocy psychicznej.
Harun Orhun (Mehmet Aslantuğ)Harun, którego sterylny, biały świat zostanie skażony przerażającymi oskarżeniami pod adresem jego przyszłego zięcia, jest prawdziwym „super ojcem”, którego świat kręci się wokół jego córki İrem. Chociaż uważa, że największym testem na ojcostwo była przedwczesna utrata żony, test na ojcostwo Haruna dopiero się zaczyna od brutalności, jakiej przyjdzie im doświadczyć.
Bahar Yüksel (Deniz Çakır)Bahar, która w młodym wieku wybrała bycie matką i zrezygnowała z nauki na uniwersytecie, jest zwykłą kobietą, która dawno zapomniała o swoich marzeniach i ideałach i nie zdaje sobie sprawy ze swojej siły. Siła, ukryta pod jej domowym wyglądem ujawni się, gdy jej 19-letnia córka zakocha się w niewłaściwym mężczyźnie.
Ela Yüksel (İlayda Alişan)19-letnia córka Bahar. Skończyła liceum i zaczęła naukę na uczelni. Jest w wieku, w którym wierzy, że może wszystko i chce odkrywać każdą nową ścieżkę. Jej droga dopiero się rozpoczyna... Typowy członek pokolenia Z. Jeśli powiesz, że jedno kliknięcie zmieni świat, będzie biegać pełna entuzjazmu i miłości i zmieniać swój własny świat.
İlker Ilgaz (Serkay Tütüncü)Jest narcyzem, któremu nie udało się odnaleźć swojej tożsamości między autorytarnym i perfekcjonistycznym ojcem a matką, która od dzieciństwa ukrywa wszystkie jego błędy, duże i małe. Jego 35-letnie życie, pełne bogactwa, władzy i próżności, uwieńczone osobistymi osiągnięciami, przewróci się do góry nogami w ciągu jednej nocy, a jego nazwisko, które do tego dnia zdobiło w gazetach strony o społeczeństwie i gospodarce, zostanie przeniesione do zupełnie innej sekcji.
İrem Orhun (Deniz Işın)Popularna influencerka, która uwolniła się od standardowej etykiety "tej od kosmetyków", zyskała prawo do publikowania własnych treści. Księżniczka ojca. Poślubienie İlkera, z którym spotyka się od dawna, to wyzwanie społeczne, któremu musi sprostać.
|
|
|
Post by lucy on Feb 24, 2021 12:40:51 GMT
Dzięki za opisy, Alex. Zza kulis...
|
|
|
Post by mira on Feb 24, 2021 12:59:59 GMT
Hulya nabrała trochę ciałka, ale wciąż dobrze wygląda. Dzisiaj premiera, ciekawe jak im pójdzie. Myślę, że sporo osób będzie oglądać na grupie, ale ja pozostanę wierna DEK. Na tłumaczenie może spojrzę, chociaż biję się z myślami, bo coś ostatnio z niczym nie nadążam Dobrze że do maja już niedaleko i będzie przerwa
|
|
|
Post by Alex on Feb 24, 2021 15:22:20 GMT
Też jestem ciekawa ratingu. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać. Tak po cichu liczę, że 4 przekroczy, może nawet zbliży się do 5...
|
|
|
Post by Atahan on Feb 24, 2021 17:23:39 GMT
Jeśli dobrze zapamiętałem, to muzykę komponuje pani z "Son Yaz"... tej drugiej nie kojarzę, ale odpoczniemy od nut Toygara, Alpa, Aytekina, czy ENC, które zalały seriale. O 18:17 protagonistka krzyczała. Klimatem nie jestem w stanie na razie tego przybliżyć do żadnej produkcji Sirmy Yanik. Myślę, że najbliżej ku temu będzie się mieć "Kardes Cocuklari", a to oznacza, że cyrków w stylu "Fazilet Hanim ve Kizlari", czy "Zalim Istanbul" nie będzie. Będzie za to fabuła grubymi nićmi pisana. Pozycja obowiązkowa dla mnie. W sam raz na lato. A co do jutrzejszych ratingów. Obstawiam 3%. Może w ABC podskoczy do 4%.
|
|
|
Post by Alex on Feb 24, 2021 18:54:43 GMT
Atahan, chyba pisaliśmy, że jeszcze tu tylko ciąży brakuje... No i nie trzeba było długo czekać. Poczytałam sobie komentarze na grupie i protka już jest w ciąży. Tylko pewnie po tym pobiciu i gwałcie poroni...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 24, 2021 22:54:31 GMT
Serial się znalazł w trendach Turcji. Na trzecim miejscu z 17.1K. Pewnie koło 5 % będzie, jak nie więcej.
|
|
|
Post by mira on Feb 25, 2021 7:56:42 GMT
Nie oglądałam wczoraj, DEK jednak ciekawszy, przynajmniej póki co. Jak znajdę czas, to może przejrzę odcinek. Wyniki już widziałam, uważam, że nie jest źle.
Widziałam parę postów na TT, postać Serkaya większość nazywa psychopatą. Młoda też ma sporo za uszami. Nie podoba mi się uroda tej dziewczyny, nie wiem, czy się przekonam. Właściwie to jest całkiem ładna, ale ma w sobie coś dziwnego, coś mnie drażni.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 25, 2021 11:11:16 GMT
TOTAL 3.87 Typowo jak na start. Wszystko okaze sie za tydzien, moi mili.
|
|
|
Post by Alex on Feb 25, 2021 12:32:54 GMT
W totalu było 3.97, AB - 4,84, ABC - 4,90. Zerknęłam sobie na fragmenty... No dalej jakoś nie wierzę, że to Ilker zgwałcił Elę. Święty nie jest, to na pewno, ale wydaje mi się, że byłoby za prosto, gdyby to była jego sprawka. Może był świadkiem, nie pomógł jej i zostawił na tym poboczu? Podobno po zapoznaniu się z postacią Serkaya ludzie zaczęli się zastanawiać, jakim cudem Sirma mogła napisać postać Yagiza. No jak sobie pomyślę, co się działo w Fazilet, Zalimie i, co będzie się działo tutaj... To też mnie to dziwi.
|
|
|
Post by mira on Feb 25, 2021 12:41:10 GMT
Na TT ktoś zwrócił uwagę, że widać kawałek ręki osoby, która wyrzuca dziewczynę z auta. Jest to goła ręka, podczas gdy Serkay (nie znam imion bohaterów, może się nauczę, jak obejrzę odcinek) ma tatuaże, a na drugiej ręce tego dnia, co uderzał krzesłem, miał zegarek.
Opinie w sieci są niezłe, nie wykluczam że zerknę, aczkolwiek mam wielkie tyły ze wszystkim
|
|
|
Post by Matthias on Feb 25, 2021 16:45:15 GMT
Reytingi zа 24.02.2021 - ŚRODA ТОТАL: 1. Kurulus: Osman (47 odcinek) - 13.46%⬇(-0.02) 2. Sadakatsiz(19 odcinek) - 10.80%⬇ (-0.45) 8. Dogdugun Ev Kaderindir (33 odcinek) - 5.66%⬇ (-0.45) 11. Masumiyet (1 odcinek) - 3.97%🆕
12. Benim Adim Melek (54 odcinek) - 3.88%⬆(+0.09) AB: 1.Sadakatsiz -11.20%⬇(-1.03) 2. Kurulus: Osman - 9.78%⬆(+0.38) 5. Dogdugun Ev Kaderindir - 5.72%⬇(-1.01) 6. Masumiyet - 4.84%🆕
10. Benim Adim Melek - 2.90%⬇(-0.37)
|
|